- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz
D4rkm4n #29391 üzenetére
Nem azzal a szabállyal kevered össze, hogy ha valamerre néz a tekintet, akkor annak teret kell biztosítani.
De ez így van Cayman képén is...Ha jobbra néz a modell, akkor jobb oldalon nagyobb térnek kell lennie, mint a balon. Ez se aranyszabály. Mint minden szabály, ez is felrúgható, csak tudni kell hogyan.
-
Jamy25
csendes tag
Esemény fotózása:
Előrebocsájtom, nagyon amatőr vagyok és csak most barátkozom a technikával.
A fenti képtől függetlenül az a tapasztalatom így az első "éles bevetésen", hogy a polárszűrő alkalmazása csak akkor javasolt, ha van idő mojolni (lehet, hogy a j=ly) a beállításokkal, a téma nem sokat mozog és nem változnak gyorsan az események. Nem kell inprovizálni.
Egyszerűen nem volt időm a kinti és az épületen belüli felvételek között objektívet, polárszűrőt cserélni.
A fenti kép a hétvégi ballagáson készült. -
skippper
senior tag
Ezt a képet Ti hogy vágnátok meg? (kell-e?)
Kép -
kricsi81
senior tag
-
D4rkm4n
őstag
Egy újabb próbálkozás. Retus nélkül, csak egy kis plussz fényt és kontrasztot kapott. Várom a véleményeket!
-
kiskornel
addikt
válasz
kricsi81 #29352 üzenetére
Na most aztán szépen belekavarodtam. Már eredetileg is azt írtam, amit akartam
A nagyon régi kompakt gépemen volt ilyesmi. Zaj az sose volt, mert annyira nem volt rajt kontraszt.
Így sztem jobb (de a legjobb lenne, ha csak a kép bizonyos részein alkalmaznád a kontraszt emelését, nem mindenütt):
[link](ha zavar az átalakításom, csak jelezd, és leszedem azonnal!)
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
D4rkm4n #29348 üzenetére
Bocs! Pont azt akartam írni, hogy kevés a kontraszt. Bakker. Nem jó innen a munkahelyemről irni. Állandóan megzavarnak valami xarsággal, amit munkának neveznek
Szóval rettentő kicsi a kontraszt.
Bakker. Emléxem, hogy ezt 3x kellett átírnom, és eközben elcsesztem. Bocsi.A folytatásban azt is írtam, hogy tegyél rá kontrasztot... Az már jó.
-
kiskornel
addikt
válasz
pontyos #29319 üzenetére
(#29343) johnjohn
(#29342) BV92NTZ: 2. kép - a hegy két szélén (elsötétedés) utólag kellene dolgozni rendesen. Nagyon zavaró, tereli a figyelmet, vonzza a tekintetet a hiba.
(#29339) D4rkm4n sztem rettentő nagy a kontraszthiány. Így olyan semmilyen a bőrszín/tónus. Prószáld ki: tegyél rá kontrasztot, és sötétítsd el. Rossz helyen vannak az árnyékok is. Pár fokot még fordulva a nap felé sztem jobb lett volna.
Ah most olvasom Andi is ezt írja... (derítőlappal az árnyékos részeket visszahozni.)(#29338) pontyos a HDR-rel kapcsolatban: két fajtája van. Az egyik, mikor a dinamikát összenyomod, ezt akkor használják, mikor kiégne az ég, és nagyon sötétek az árnyékok. A másik, mikor a tartományt kiterjesztik és baromira nagy kontrasztot ad a képnek. Az utóbbi akkor szép, ha első ránézésre látszik, hogy "mű"-alkotás, de mégis szép, szemet gyönyörködtető. Ha viszont vannak olyan részei, melyek kicsit laposabbak, akkor sukka.
(#29335) pisti az előtér túl éles. Kis mosás kellene neki. Bár lehet, hogy csak a kicsinyítés során...
(#29333) Karima hétköznapi dolgok új megvilágításban. Csak 1 5-let. Különböző színekkel játszadozni?
(#29331) pontyos ehhez nincs mit hozzátenni. Nagyon tetszik.
(#29327) Cayman szerintem ha kisimította volna a ráncokat a pulóveren, akkor még jobb lenne. Mondjuk a hónalj alattiak maradhatnának, a többi nem kellene. Sztem is többet kellene "porolnod"
(#29323) sztyui2: az ugrós kép volt a legjobb a szériában.
(#29319) pontyos Második az jó. Kicsit visszavennék a telitettségből. Ez még nem elég kék, hogy mindenki lássa, teljesen HDR, viszont egy normál képhez meg túlságosan nagy a telitettsége.
-
johnjohn
addikt
[link]
Akkor tőlem is egy HDR. -
BV92NTZ
csendes tag
Ujbol azt kell mondanom hogy reg nem jartam errefele.Nagyon sok jo kepet megint errefele.Gratulalok mindenkinek!Reszemrol is egy par husvetrol maradt kep
A panorama kezbol keszult....
Egyeb kepeim meghatalhatok ITT
[ Szerkesztve ]
-
kricsi81
senior tag
válasz
D4rkm4n #29339 üzenetére
Igen, így nem túl jó beállítani a modellt (Nappal szembe). Inkább te állj a Nappal szembe, és a modell háttal, így szép kis hajfényt ad a Napocska a modellnek. Te vagy felrakod a vakudat, 45fokban felfelé irányítod, felrakod az 1/4-es CTO-t (vagy diffúzort), és derítesz kicsit (hogy ne legyen nagyon kiégve a háttér és a haja), vagy csak felpattintod a beépített villanócskát.
Vagy másik megoldás még a derítőlap is.Ez csak egy általános kiindulópont, lehet még variálgatni
-
Cassidey
senior tag
válasz
D4rkm4n #29339 üzenetére
Rosszul hasznaltad ki a fenyeket, nezd mekkora orrarnyekot csinalt neki a nap, nagyon zavaro. Ha ilyen kellemes fenyekben fotozol inkabb probald nappal hattal allitani, talan meg szep flare is lesz. Modellnek elonyosebb lett volna egy kicsit mas fejtartas, allat picit fel es fejet megdonteni a te iranyodba. Vagy szukebbre vagtam volna, vagy meghagytam volna a mellet. Szemet jobban kiemelnem, es a hajanak a voros fenyet, probalkozz meg ezzel a lannyal szerintem.
-
D4rkm4n
őstag
Várom az építő jellegű véleményeket.
-
pisti
őstag
válasz
pontyos #29319 üzenetére
Szépek, főleg a második, az szép körülmények között készült és a kilátás is nagyon jó onnan valóban.
Amin majd finomíthatsz az a HDR szoftver beállítási és az expozíciós beállítások.
Ha ennyi felhő van a képen, akkor fontos, hogy úgy állítsd az expozíciót, hogy ne legyenek ekkora kiégett részek rajtuk, de lehetőleg semekkorák.
A HDR szoftverben pedig a HDR effektet nem szabad ennyire felhúzni, illetve szokott lenni egy szűrés opció is, azt érdemes erősíteni, különben elég természetellenes szürkés árnyalatok tudnak a képre kerülni.
Ezzel együtt mondjuk én is ilyenre csináltam az első HDR képeimet, de aztán leszoktam ennek a természetellenes hatásnak az erőltetéséről, neked is ezt javaslom.Valamint itt egy utómunkázott korrektebb változata a panorámámnak, az első kicsit el lett sietve.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
válasz
*Ropi* #29309 üzenetére
Köszi ebbe belekukkantok.
ballington: Szerintem az a kép ami igazán jó ahol a pár ül a stégen, csak picit szűk lett felül, jobb oldalt meg sajna le is maradt egy kicsi az egyik szereplőből, a tükröződés teljesen rendben van.
Daniel Alves: Cuki ez a moci. Remélem nem donorbiciklista stílusban vezeted. A kép okés. Az a pici kis ég a sarokban teljesen felesleges rá, a 12 expó meg hogy HDR nem tűnik nekem indokoltnak, de kétségtelen hogy így egy más jellegű képet kaptál mint egy expóból.
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz
ballington #29310 üzenetére
A pár jobban tetszene veszni hagyott tükörképpel, így fura, mintha a túl alacson felső él miatt lenne kénytelen elfordítani a fejét
A tükröződés bejön, hangulatos kép.
-
Kazimír
őstag
válasz
ballington #29312 üzenetére
Az árnyéknak kutya baja, a leány lábába viszont belevágtál..
-
total90
veterán
válasz
ballington #29310 üzenetére
A fővitorla és a stég kép tetszik, a másik kettő annyira nem. A 3. képen olyan fura alul a víz, mint ha festve lenne. Az utolsó kép témája ne jön be igazán.
Egyébként itt nem írtál el valamit? "voltam a Balcsin, egy két szeretén veletek megosztani:"
-
ballington
addikt
voltam a Balcsin, egy két szeretén veletek megosztani:
Fővitorla
Stég
Pár
Tükröződésvélemények?
[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
aginor
veterán
Én a jobb széléből vágnék, mert a bal oldalon tetszik ahogy vissza kanyarodik a víz, azt én nem bántanám.
A kislánynál nem kizárt, hogy ilyenek voltak az eredeti fények is, de nálam akkor nézett ki így egy kép, amikor a kamera elrontotta a fehéregyensúlyt.*Ropi*: köszi az észrevételt, a középső oszlop függőleges ami az előtérben van, az a perspektíva miatt nem egyenes, de talán egy kis mókolással kikupálható.
[ Szerkesztve ]