- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Aktív témák
-
kricsi81
senior tag
válasz
Slowman #28688 üzenetére
Ezeken a stranger-es képeknél nagyon nagyon sok múlik a puszta szerencsén. Hogy mennyi olyan ember megy el a kiszemelt helyszínen, akikről jó fotót lehet készíteni, hányan küldenek el melegebb éghajlatra, hányan tudnak normális arcot vágni, stb....
Énis egyszer próbálkoztam, egy faluban, hát, senki se vállalta... többet nem is nagyon fogok próbálkozni, nem nagyon tud lenyűgözni ez a műfaj
[ Szerkesztve ]
-
-
Slowman
aktív tag
válasz
sztyui2 #28686 üzenetére
Nagyon durva
. Nagyon megy neked ez a stranger műfaj
. Hogy szólítod le az embereket, milyen indokkal? Nem küldenek el a f***ba? Én eddig egyszer próbálkoztam. Parkba láttam egy férfit padon üldögélt, és nagyon adta magát a kép, aztán mondom nah most bepróbálkozok. Először nagyon meglepődött, majd elküldött a fenébe
.
-
Marky21
aktív tag
válasz
Sir Riccio #28666 üzenetére
Na legalább izgalmas volt fotózni
-
Slowman
aktív tag
válasz
eastsider #28677 üzenetére
Köszönöm a kommenteket!
Nekem is nagyon tetszik az új LR, várom már a rendes verziót (azért még néha csinál érdekességeket
. pl. eltűnik a fél menüsor meg hasonlók, de azért faja lesz szerintem is.) A zajszűrése tényleg jobb mint az elődé. A CA-t akartam kipróbálni mert még azt dicsérik de ezen a képen nem nagyon találtam eltüntethetőt
(csak a bokehnak van egy zöldes beütése, de azt nem lehet vele kiszedni. a pohár élénél nem nagyon találtam). A vízjeles dolgon meg még csiszolok szerintem, ha lesz ebből valami egyáltalán
.
(#28679) biggamer: tegnap este az utómunka közben nekem is szúrta a szemem a felirat. Jobb volna, ha kicsit kevesebb bor lenne a pohárba és akkor jobban látszódna az írás. De már az is egy fokkal jobb lenne, ha több. De így, hogy pont az írásnál van a bor ez így nem a legjobb valóban, ezen változtatni nem tudok sajna, ezt ott kellet volna észrevennem. A kisbetűs írás meg ilyen enyhén kopott volt, de gondolom nem erre gondoltál. Gyertya nem volt a pincébe, úgyhogy ezt nem nagyon tudtam volna belecsempészni a háttérbe, de valóban hangulatos lenne
.
[ Szerkesztve ]
-
Fejo
őstag
Pest környékén nem tud valaki kockás liliom lelőhelyet?
biggamer: Sorry, de közbejött egy családi ebéd, így nem tudok menni holnap.
Nektek jó fotózást!
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
válasz
Sir Riccio #28662 üzenetére
Már virágzik a kockás liliom? Nagyon szép!
-
biggamer
veterán
F I G Y E L E M !!!
ÁPRILIS 10.-én SZOMBATon PH!otostalálkozó lesz.
Infókat a fenti linkre kattintva tekinthetitek meg :
[link]
Mindenkit szerettel várunk, tudástól, géptől, származástól, politikai nézeteitől függetlenül.
biggamer
-
eastsider
nagyúr
köszönöm mindenkinek a kommentet!
nem gondoltam volna, hogy ennyire elnyeri majd a tetszéseteket.. nekem közel sem tetszik ennyire.. nem úgy, mint a szilvások
(bár egyre jobban megkedvelem őket..)
köszi az infót a vízzel kapcsolatban.. van kútvíz, az majd jólesz (vagy tóvíz')riccio: nagyon jók!! én is így fekszem a földön, csak sajnos nincs ilyen felszerelésem
slowman: jó lett!
szerintem belefér a vízjel
nekem is bejön az lrb2. bár jóval lassabb, mint a 2.. (igaz ez még csak béta), de ez a zajszűrés -
válasz
runner 125 #28673 üzenetére
-
kricsi81
senior tag
válasz
Sir Riccio #28670 üzenetére
Lesz folytatás, de mivel ez is regisztrációs volt, nem tudom hogy a következő részre újabb reg. kell-e, vagy csak a már regeltek tudják majd nézni...
-
Zozzant
addikt
válasz
Szépek nagyon!
-
kricsi81
senior tag
Joe McNally nemrég fejezte be az online szemináriumát, aki lemaradt (és tud angolul) bánhatja, mert jó volt
(Effective lighting with just one light) -
drkbl
őstag
válasz
eastsider #28647 üzenetére
A harmadik tetszik, különösen a színvilága. Nem túl szép az obi bokehje, ennek a képnek viszont nem árt
@Sir Riccio: A honlapodon a második kép sokkal jobb erről a virágról, itt szerintem zavaró, hogy középen nagyon egybeolvad a világos szár a világos háttérrel.
[ Szerkesztve ]
-
Marky21
aktív tag
válasz
Hello!
szép nem is tudtam h van ilyen virág az oldalon az első kép nagyon tetszik.(hol fotóztad) -
T-amás
csendes tag
válasz
kiskornel #28632 üzenetére
Jaja, valóban nem neked írtam... Szerintem emberi mulasztás miatt kaphattad meg Te!
Igen, Tokina 12-24/4-el készült a legnagyobb látószöggel. Egyéb kisebb szenzorra tervezett objektívekkel ellentétben (pl Tamron 17-50/2.8) ez zoomolás után kitölti a képmezőt, szóval 16mm-től full frame-en "tökéletes" ultranagylátó! Személtető: http://tamas.im/post/225738244
-
jorden06
senior tag
válasz
eastsider #28650 üzenetére
nekem tetszik a második harmadik is, szvsz nem vonja el a figyelmet a kusza háttér. kicsit én is vágnék belőle, de nem vészes, dof is rendben van..
az ablakspriccelő régi trükk, az okosok azt mondják, hogy az esővízzel mégjobb a dolog, mert a klóros víz hamarabb lefolyik, a természet adta vizet meg több ideig komponálhatod -
eastsider
nagyúr
válasz
t_a_m_a_s #28649 üzenetére
köszönöm
ott nagyon megerőltettem magam a kompozícióm, mert nagyon nagy a "dzsuva" körülötte (sziklakert közepén van...) szóval befeküdtem, aztán próbálkoztam...
első kettőt 35/1.8-cal, az utolsó kettőt kitobival. a másodiknál valami olyan hatást akartam elérni, mint ezek a manapság divatos webdizájnok. szóval a másodiknál szerepe van a kusza háttérnek is
az utolsó előttinél én is érzem, h izé...
de ahogy nézem csak a tetejéből kéni vágni.. viszont nem szeretem a square cropokat.. no meg ennyi telt a kitobitól
priusz: köszi
jah ma felfedeztem milyen jó dolog a home made harmat...
(le kell spriccelni ezeket a cuccokat olyannal, mint az ablaktisztító, csak vizzel benne
)
utómunka nem sok van rajtuk amúgy.. csak a minimális... kicsit helyrepofoztam a wb-t. crop nem sok.. más meg végképp nem igazán.. (kicsit a csúszkákkal játszottam, de az alap szerintem) [LR]
ezen van sok utómunka: [link], de annyira nem is tetszik
piros tesója: [link]
+1[link]
amúgy egész jól kezeli az erős pirosakat a szenzor[ Szerkesztve ]
-
t_a_m_a_s
addikt
-
*Ropi*
félisten
válasz
kiskornel #28622 üzenetére
Látom, jó kis vita kerekedett.
Na még egyszer, jó szájbarágósan: lősz egy képet magas ISO-n +1 / +2 Fé korrekcióval, majd utána gépre másolva ott 1 vagy 2 Fé-t visszahúzol a raw-on az előző beállítástól függően. Eredmény: a fotózás pillanatában megvolt a kellő érzékenységed a környezet felülexponálásához is, majd a gépen visszahúzva eltűnik a zaj és normális lesz az expó is. Próbáld ki: fotózd le vaku nélkül ugyanazt a sötét háttér előtt sötét témát 800-as ISO-n (garantáltan bebukik a háttér), majd 3200-on az én módszeremmel. Nem kell magyaráznom az eredményt, látni fogod magad is.
A tartsd lent az ISO-t...? Te hogyan tartanád lent az ISO-t színházban, ahol szinte 0 fény van és megtiltották a vakuzást (2.8-as üveggel)?
[ Szerkesztve ]
-
T-amás
csendes tag
válasz
*Ropi* #28598 üzenetére
Az adott ilyen hatást a világos és a sötét részek összemosódásánál, de amúgy valóban igazad van, nyomtatáshoz az kell!
kiskornel: erre van a Google Maps, hogy legalább azt be tudd határolni, hogy Buda vagy Pest. Mellesleg én sem vagyok budapesti, sőt, laktam a bolygó másik oldalán is, de akkor is tudtam, hogy ezek a terek melyik "félteken" vannak.
És hogy ne csak offoljak, itt egy crop-os vázra tervezett extranagylátó objektívvel (12-24mm-es) készült kép, tippem szerint körülbelül 140 fokos lehet.
A hetven méteres víztorony húsz méterre lehet, a baloldali eltörülő lakótelep tíz emeletes. Csepel.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Agent87 #28625 üzenetére
csak 2 FÉ a különbség, és azt húzza vissza utólag
nézd akkor a másik irányból, most expókorrekció nélkül (ami csak azért kellett, h "A" módban elérje ugyanazt a zársebességet ISO3200-on, mint 800-on lenne):
- ezért "M" módban állítsd be az expót ISO800-on pontosra,
- tekerd föl az érzékenységet 3200-ra, úgy, h sem a zársebességen, sem a rekeszen nem változtatsz! (a példában is ez történt, csak visszafelé)ekkor pontosan az ISO eltérésnek megfelelő, 2 FÉ-vel túlexponált képet kapsz!
[ Szerkesztve ]
-
drkbl
őstag
válasz
Chapel #28621 üzenetére
A második nagyon tetszik, kicsit megszeppent feje van, nem gondolta, hogy hopp lefotózzák
@nesa: Szerintem portrévágással, "szál virágként" jobb kompozíció lenne. A jobb oldali, túlnyomórészt fehér szirom furcsán mutat így életlenül, de ez inkább a modell hibája. Jó "parabolaantenna" fotó, a porzó árnyéka sokat hozzáad a térérzethez, elvezeti a szemet a szirmok közelebbi, mégis életlen széléről.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz
Agent87 #28623 üzenetére
"Az expozíció az a fénymennyiség, amely a fényképezőgép érzékelőjét éri."
Az pedig csak a rekesszel + a záridővel lehet szabályozni.Ugyanakkora fénymennyiség éri az érzékelőt, mind a rekesz / záridő ugyanaz maradt, mint korrekció nélkül ISO800-on. Így ISO3200-on "beég" és ő visszahúzza a normál tartományba.
Pont, és csakis az expo maradt ua. Vagy nem? -
Degeczi
nagyúr
válasz
Agent87 #28623 üzenetére
dehogynem, igaza van Kornélnak: ha ISO 3200-ra rátekersz +2 FÉ korrekciót, az pontosan ugyanazt a zársebességet (föltéve, h A módban vagyunk, persze) és ugyanazt az expót eredményezi, mint ISO 800-on, de 0 korrekcióval - csak jóval zajosabban, és rosszabb dinamikával, ami pont az utólagos visszahúzásnál rontja tovább a képet...
-
kricsi81
senior tag
[ Módosította: philoxenia ]
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
johnjohn #28612 üzenetére
mert az Exif a kamera beállításait mutatja - de azt már nem tudja (nem is tudhajta), egy külön RAW feldolgozóban milyen beállításokon esett át a kép
pl. Nikonon én is többnyire a Neutral beállítást használom, ami elég kis kontrasztot és színtelítettséget ad, de jó kiindulóalap: néha marad, néha teljesen átállítom Capture NX-ben - de ennek semmi nyoma az Exifben, az marad a felvétel készítésekor használt
más (nem gyártói) programmal dolgozva pedig végképp, hiszen ott az egyes beállításoknak semmi köze a kamerában használtakhoz
-
johnjohn
addikt
válasz
Kh@oSz #28611 üzenetére
PhotMe programmal néztem meg az Exif adatokat, a kontraszt, és az élesség is HARD-ra van állítva, a színtelítettség pedig High saturation értéket mutat.
Alapállapotban valóban jobb a kép, de az Exif továbbra is az említett beállítást írja ki.
Lásd, ide másoltam:
[PhotoME]
PhotoME version: 0.79R17 (Build 856)[Overview]
URL: http://farm5.static.flickr.com/4057/4499884244_5a42bf9aea_o.jpg
File type: JPEG
File size: 745,1 KB
Creation date: 2010.04.07. 09:41
Last modification: 2010.04.07. 16:00
Make: PENTAX (http://www.pentax.com)
Camera: PENTAX K-x
Software: K-x Ver 1.01
Dimension: 1280 x 850 px (1.1 MP, 3:2)
Focal length: 180 mm (equiv. 270 mm)
Aperture: F10
Exposure time: 1/400"
ISO speed rating: 200/24°
Program: Aperture priority
Metering Mode: Center-weighted average
White Balance: Auto
Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode[Image]
Image width: 1280 px
Image height: 850 px
Compression scheme: uncompressed
Pixel scheme: RGB
Manufacturer: PENTAX
Image input equipment model: PENTAX K-x
Image resolution in width direction: 72 dpi
Image resolution in height direction: 72 dpi
Image data arrangement: Chunky Format (Interleaved)
Unit of X and Y resolution: inch
Software: K-x Ver 1.01
File change date and time: 2010-04-07 12:05:43
Y and C positioning: Centered
Exif IFD Pointer: 0x000000FC[Camera]
Exposure time: 1/400"
F number: F10
Exposure program: Aperture priority
ISO speed rating: 200/24°
Exif version: Version 2.21
Date and time of original data generation: 2010-04-07 09:41:22
Date and time of digital data generation: 2010-04-07 09:41:22
Shutter speed: 8.64 Tv (1/400")
Aperture: 6.64 Av (F10)
Exposure bias: ±0 EV
Metering mode: Center-weighted average
Flash: Flash did not fire, compulsory flash mode
Lens focal length: 180 mm
Sensing method: One-chip color area sensor
Custom image processing: Normal process
Exposure mode: Auto exposure
White balance: Auto
Focal length in 35 mm film: 270 mm
Scene capture type: Standard
Contrast: Hard
Saturation: High saturation
Sharpness: Hard
Subject distance range: Close view
Color space: Uncalibrated
Image width: 1280 px
Image height: 850 px
Meaning of each component: YCbCr -
Kh@oSz
aktív tag
-
Kh@oSz
aktív tag
Tudom tucatkép meg elcsépelt de nekem tetszik a kompozíció meg az élesség.
Bár lehet ti másképp látjátok -
Degeczi
nagyúr
sajnos nem!
az ömlesztett, világosság hisztogram (és villogtatás) nem max értékek figyelését jelenti, hanem súlyozással számolt általános világosságot, ahol a zöld 0.59 szorzót kap, a piros 0.3-at, a kék pedig csak 0.11-et!
ezért nagyon gyakori, h az égvilágon semmi nyoma a beégésnék az ömlesztett hisztogramon, a képen sem villog semmi - miközben a piros vagy kék csatorna már durván túlfutott
D70-el ez volt az egyik nyűgöm, mert ott sajnos képszerkesztés menü sem volt, sehogyan sem tudott RGB-t mutatni
leginkább kényes volt az élénkpiros, vagy lilás színekre, de a sárgával, sárgásbarnával is vigyázni kellett
-
drkbl
őstag
válasz
Degeczi #28605 üzenetére
A pirosat nem tagadom
Emlékeim szerint mutatta a túlcsordulást, tehát az ömlesztve azt jelenti, hogy adott fényességnél Max(R,G,B)-t is néz, nem csak R+G+B-t, ezért van, hogy láthatóan nem hófehér "beégett" részek is villognak a kijelzőn. Mindenesetre visszatöltöm a NEF-et és megnézem. További érdekesség, hogy a GIMP hisztogramja egész más, mint a tiéd.
-
Degeczi
nagyúr
a piros virágra gondoltam, ott nagyon erősen túlment a piros csatorna, ami a levelek részlet nélküliségében is látható, de persze RGB hisztogramon is:
a normál hisztogram (és villogtatás) csak ömlesztett világosságot mutat, azon nem tűnik föl
(bár a D40 asszem a képszerkesztés menüpont alatt kikeresve már tud RGB-t is mutatni) -
Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- EA Sports WRC '23
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...