- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
ubyegon2 #10670 üzenetére
újabban a debian különbséget tesz a non-free és a non-free-firmware repók között. tehát a non-free soha nem volt benne a hivatalos alap debianban, a non-free-firmware mostanában már benne van.
a non-free-t régen úgy tudtad használni, hogy speciális telepítő image-t kellett letölteni, amiben volt non-free. most nem kell a non-free, a 13-as debian telepítőjében benne van a non-free-firmware.
-
kutga
félisten
válasz
ubyegon2 #10625 üzenetére
Szia!
Headless alatt azt értem, hogy nincs fent gui alkalmazás. Konrétan egy kis Fujitsu Futro S720 minipc-ről van szó, média szerverként szertnénk használni, 32 gigás msata ssd van benne, erre tettem fel a debiant, aminek az állapota érdekelne.
-
válasz
ubyegon2 #10521 üzenetére
Addig kell próbálni, míg az amd-gpu lesz a loaded és a vesa az unloaded. Reboot nyilván minden próba után ... érdekes ez a mobilról szerkesztés, mert külön hsz-t csinált...
(akinek csináltam a Lenovo A475-öt, pont itthon van, de nem azt a gépet hozta magával, pedig olyan jót tudnék most rajta ügyködni)
-
-
-
válasz
ubyegon2 #10478 üzenetére
Az a jo, hogy az egesz vilag egyebkent tok jol elvan a szabad szoftverekkel, meg a Microsoft is belatta, hogy jobb az ismert ellenseg, mint az ismeretlen, csak ez az egy szerencsetlen kokler hulye nyomja meg mindig a Ballmer-mantrat - valoszinuleg kognitiv disszonanciat okozhatott nala a "Microsoft loves Linux" uzenet.
Nem mellesleg nem csak a Linuxot utalja zsigerbol, hanem minden szabad szoftvert, pl. a Firefoxot is. -
-
válasz
ubyegon2 #10353 üzenetére
Huh, komoly, nem is tudtam, hogy ilyen érdekességek is vannak.
Szerk.: mivel lövöm ki? Nálam is vannak ilyen hosszabb dolgok.xb@XB:~$ systemd-analyze blame
6.526s NetworkManager-wait-online.service
2.719s plymouth-quit-wait.service
1.058s fwupd.service
978ms systemd-timesyncd.service
954ms systemd-binfmt.service
850ms tor@default.service
619ms exim4.service
526ms winbind.service
433ms ufw.service
279ms udisks2.service
256ms smartmontools.service
-
-
válasz
ubyegon2 #10340 üzenetére
Közben valahogy sikerült beüzemelnem, mert a Gnome Software mutatott többször is elérhető frissítést, azonban nem foglalkoztam vele, úgy voltam vele, ha működik és rendesen beállítottam, akkor majd felfrissíti magát. Úgy is lett. Update után sem jelez elérhető új csomagokat.
-
válasz
ubyegon2 #10208 üzenetére
" Kaosz a fenéket, igencsak rendszerezett ott minden és meg is találsz mindent részletekre menően és pontosan. "
Abszolút nem értek egyet. Igaz nekik sokkal több ISO-juk van, mert egyfelől sokkal több architektúrát támogatnak, de simán lehetne egy összeszedett táblázatot, vagy egy normális könyvtárszerkezetet csinálni nekik.
"Egyszóval Debiant telepíteni, használni kb a legegyszerűbb"
Ezt nyugodtan mondd egy kezdőnek, aki mondjuk Ubunturól érkezik, vagy pl. Windowsról.
-
válasz
ubyegon2 #10160 üzenetére
Tehát még most is Testing van a gépen, viszont a biztonsági támogatottsága nem valami jó, konkrétan jelenlegi tudomásom szerint a Testingre kerül utoljára bármilyen biztonsági javítás az összes branch közül. Így felraktam VM-re a Stablet és azon kisérletezgettem, hogy sikerülhet-e valahogy játékra alkalmasabbnak varázsolnom. Hiába vannak új csomagok Testingen, ha egyszer nem a biztonságos használatra találták ki.
Nem igazán van fogalmam a hálózati biztonságról és konkrétan torrentezek (legális dolgokat osztok meg), így van bennem egy ilyen ösztönös tartás, hogy torrentezés közben betámadják a sérülékeny rendszeremet. Ami talán egy beavatott-tabb személy részére sületlenségnek hangzik, vagy mégsem, nem tudom, jobbnak érzem a békességet.
Így a VM-be felrakott Stablehez hozzáadtam a backports repókat és upgradeltem, majd neten nézelődtem, hogy van-e valami kerülőút a frissebb csomagok Stablere telepítéséhez, de valszeg nincs.
-
Friczy
senior tag
válasz
ubyegon2 #10009 üzenetére
Úgy látom, erre a részletre nem reagált senki:
"Most egyetlen verziót mutat a stable testing upgrade lista, ami fent van."Na ilyen nem létezik. egy rendszer vagy stable vagy testing, olyan, hogy stable testing nincs. Jelenleg a képernyőd alapján a testing (kódneve bookworm) ágat látod, amivel néha bele lehet szaladni pofonokba (többnyire nem vészes, csak ha kezdő vagy, akkor meg tud kavarni). Továbbá a Debian hivatalos információja szerint a testingbe az esetleges biztonsági javítások nem feltétlenül érkeznek meg gyorsan.
A telepítő CD-t pedig akkor kéri, ha a sources.list file-ban benne van a CD (érdemes kikommentelni)
-
-
válasz
ubyegon2 #10030 üzenetére
Nem tudom figyelj, külföldi fórumokon (meg leginkább Redditen) osztják az észt, hogy a 980 nem jó, mert nincs rajta DRAM. Én meg úgy vagyok vele, hogy fogalmam sincs, mert nem tudom megítélni alapvető tudás meg gyakorlat nélkül.
Amúgy szerintem jó. Most mondják, hogy hamarabb is hal meg, de hát... 300 TBW meg 5 év gyártói garancia és csak az oprendszer megy rajta meg annak a programjai.... A játékok megint egy másik 980-as Samun vannak.
-
válasz
ubyegon2 #10030 üzenetére
már nem tudom szerkeszteni
Az SLC cache megoldás azt jelenti előbb említett esetben, hogy max 122GB írás/másolásáig nem lassul le a meghajtó, mint ahogyan a cacheless SSD-knél általában. Szóval ez meg a HMB együttesen simán hozza azt a teljesítményt, amit egy átlag DRAM cache-sel eláátott NVMe SSD. [link]
Ja és a Turbowrite 2.0 is ott van még!
Even though the drive lacks DRAM, it still comes with quoted speeds up to 3.5GB/s read and throughput of half a million IOPS. This is achieved by utilizing Host Memory Buffer technology to link directly to the host processor’s DRAM. Combine this with the company’s sixth-generation V-NAND, TurboWrite 2.0, and this is slated to make the drive perform much better than the regular DRAM-less SSD. [link]
Még mindig le akarod cserélni a 980-at?
-
törölt tag
-
válasz
ubyegon2 #10017 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy miért raktam el ezt a parancsot. Egy txt-be írogattam be őket, aztán egy másik fórumon szóltak, hogy lehet shell scriptet csinálni, amivel egyszerre tudok mindent telepíteni, nem kell copy+pastezni egyenként.
De akk. kiveszem.
"Nem tudom, mit akarsz ennyiszer telepíteni, hogy külön scriptet csinálsz hozzá!?
"
Gyorsabb, kényelmesebb, praktikusabb így. -
válasz
ubyegon2 #10007 üzenetére
"Ráadásul a képen látható kernelt nem is a hivatalos tárolóból tetted fel,"
Wat. Mármint nem main? Nem értem.Mondjuk nekem fontosabb lenne a stabilitás, de a Bullseye-on meg a Deep Rock Galactic elég gyengén futott. Hát nem tudom, lehet újrahúzom majd a stablet, azon gondolom sokkal kevesebb a biztonsági rés, mint a testingen.
-
válasz
ubyegon2 #9991 üzenetére
"Synaptic csomagkezelő: beállítások, használat (első rész)"
Köszi, ez jó nagyon! -
válasz
ubyegon2 #9993 üzenetére
"De tudatosan? Mármint tisztában vagy a különbséggel su és sudo között? (ha nem, akkor ugye minek)"
Hát, nem igazán értem. A su-val lépek be a terminálba rootként, amúgy meg felhasználóváltással tudnék bármit is csinálni benne, ha nem rakom be a mezei profilom a sudoersbe. Ha benne vagyok a sudoersbe, akkor meg sudo-val is tudok rendszergazdai jogosultságot igénylő dolgokat csinálni.
"Mármint a Win? Lófüttyöt, az úgy a legbiztonságosabb, ha soha nem látja egyik meghajtóm nyomát se!
"
Hát nem tudom. Mindenesetre nálam mindig volt egy görcs Windows alatt, hogy valami vírust összeszedek, amire végülis kevés az esély, ha ésszel "biciklizek" az interneten, de ki tudja... Önmagában vicc, hogy egy külső víruskereső programot még ajánlott feltenni rá, mert a virtuális kártevők garmadája lesi kiéhezetten a júzer adatokat a nap 24 órájában.
Szerk.: régen amúgy XP meg Millenium alatt kelt-feküdt a rendszerem, mert minden Warezos sz*rt összeszedtem, ami csak létezett. Míg el nem kezdtem dolgozni, addig crackelt játékon kívül más nem volt a gépemen, velük együtt meg jöttek a sz*rok is. Amint lett pénzem fel is regeltem a Steamre.
-
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #9964 üzenetére
Nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy a Debian telepítők mindegyike ugyan azt a szkriptet futtatja.
1: Van itt egy pár öreg szaki, aki minimal netistallból általában szervereket telepít. Ők már nemegyszer említettek olyan dolgokat, amik szerintük nem úgy van. Ahogy itt előjöttek a gondok.
2: Van a hagyományos Debian graphical install felület, ami live nélkül fut. Ennek van a CD, DVD és non-free változata is.
3: Van a non-free bebootolt live rendszer alól indított Calamares telepítő is. (ebben fel sem merül a sudo nem sudo kérdése, mert default sudo-s rendszert csinál). A többieknél dönthetsz ha kihagyod a root jelszót vagy megadod.
Kipróbáltam már mindegyik telepítő metódust. Mindegyiknél volt valami más ami a másiknál nem úgy lett a végére. A sources.list-be benn maradó CD forrás. Vagy a non-free liveból telepített rendszerből kimarad a contrib és non-free repo. Van ahol felemásan kerül be.
Szóval elvileg egy kaptafa lenne a Debian, de még sem az.
Nem is lepődök meg a múltkori híren, hogy be szeretnék tenni a non-free cuccokat is az alap rendszerbe. Aztán, hogy ebből mi sül ki, majd meglátjuk.
Ha képben van az ember debianilag, akkor ezek nem olyan eget rengető problémák. A kezdőket viszont meg tudja szívatni rendesen. -
válasz
ubyegon2 #9970 üzenetére
A Garuda nehany honapja sult fel nalam latvanyosan, most az Endeavouron volt a sor. Gondolom sima liba lehet binarisokat telepiteni, de az AUR install egy remalom.
Nem hackelni akarom a rendszert, hanem hasznalni - erre jelen tapasztalataim szerint az Arch alkalmatlan.
-
-
válasz
ubyegon2 #9957 üzenetére
Am. Én idén már egyszer próbálkoztam év elején Linuxozni, az Ubuntuval kezdtem. Nem jött be, akkor még olyan játékok is mentek a gépemen, ami csak Windowson létezik. Azokat mostanra elhagytam, szóval semmi sem indokolja, hogy továbbra is a Windows mellett maradjak. A másik meg, hogy kemény pénzeket fizetsz egy olyan termékért (ha full legális), ami kb. a hátsódba is benéz. Oké, ez az okostelefonnál is igaz.
Volt bennem félsz, mert 20-25 év felhasználói Windowsozás után Linuxra váltani... korábban hallottam egy-két mondatot róla, hogy ilyen parancssoros felület, meg nagyon nehéz kezelni. Visszagondolva anno a főiskolai könyvtárban is valamelyik Linux futhatott, csak a webböngészőt tudtam rajta megnyitni, semmi mást nem engedett, ennyiből hülyebiztos rendszer lehetett, mert az egyik hülyét (engem) visszatartott, hiába kattingattam kíváncsiságból mindegyik ikonra az asztalon, nem voltak végrehajthatóak.
A másik amitől tartottam, hogy a Windowsos és a Linuxos fájlrendszerek között majd biztos nem lesz átjárás. Simán van. NTFS-re formázott USB-vel (elvileg) olyan fájlt pakolgatok ide-oda, amilyet akarok. Jópofa rendszer és tetszik, hogy egy pár szavas paranccsal minden létező programot frissíteni tudok a rendszeremen, nem kell külön megnyitogatni mindet, mint Windowsnál. Okosan kitalált dolog ez.
-
válasz
ubyegon2 #9951 üzenetére
"nagyon haladó tudásszintű és rendszerüzemeltetést is profin űzi Debianon"
Én tényleg nagyon csak az alapokat értem a számítástechnikában, VISZONT... a napokban gondolkoztam el azon, hogy mekkora jövő lehet a Linux rendszerekben, mert egyre népszerűbbek. Egyre több cég van, ahol a desktop gépeken Ubuntu van, például. Fedorát is olvastam már.
Egyetlen dologtól tartok, hogy ennek a közösségorientált gondolkodásmódnak egyszer vége lesz. Pl. a Debiant felvásárolja valamelyik nagy cég. Vagy csak valamelyik kezelőfelületet. A GNOME honlapján a G*ogle fel van tűntetve szponzorként, ami nem túl biztató. Az Ubuntut fejlesztő Canonicalnak volt közös projektje a M*crosofttal. Etc.
-
válasz
ubyegon2 #9949 üzenetére
Nyugtával dicsérem a Napot, magyarán még ilyen rövid idő alatt nem futottam hibába.
Egyébként tényleg ennyit csináltam csak, hogy a Bullseyet átírtam Bookwormre. Ezek szerint műxik.
deb http://deb.debian.org/debian/ bookworm main non-free contrib
deb-src http://deb.debian.org/debian/ bookworm main non-free contrib
deb http://deb.debian.org/debian bookworm-updates main contrib non-free
deb-src http://deb.debian.org/debian bookworm-updates main contrib non-free
deb http://security.debian.org/debian-security bookworm-security main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/debian-security bookworm-security main contrib non-free
-
válasz
ubyegon2 #9938 üzenetére
Köszönöm! Nem működik, felpakoltam, de semmi. Szerintem lehúzom a bookworm iso-ját és felrakom azt.
feci-1@main:~$ apt list firmware-iwlwifi
Felsorolás... Kész
firmware-iwlwifi/now 20221012-1 all [telepítve, helyi]
N: 1 további verzió van. A megjelenítéséhez használja a „-a” kapcsolót -
válasz
ubyegon2 #9934 üzenetére
feci-1@main:~$ sudo lshw -C network
*-network
description: Network controller
product: Intel Corporation
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:05:00.0
version: 1a
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress msix bus_master cap_list
configuration: driver=iwlwifi latency=0
resources: irq:33 memory:fc700000-fc703fff
*-network
description: Ethernet interface
product: RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
bus info: pci@0000:06:00.0
logical name: enp6s0
version: 15
serial: d8:bb:c1:3c:f0:25
capacity: 1Gbit/s
capabilities: pm msi pciexpress msix bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=5.10.0-19-amd64 firmware=rtl8168h-2_0.0.2 02/26/15 latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
resources: irq:38 ioport:e000(size=256) memory:fc604000-fc604fff memory:fc600000-fc603fff
*-network
description: Ethernet interface
product: RTL8125 2.5GbE Controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
bus info: pci@0000:2a:00.0
logical name: enp42s0
version: 04
serial: d8:bb:c1:3c:f0:24
capacity: 1Gbit/s
capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=5.10.0-19-amd64 firmware=rtl8125b-2_0.0.2 07/13/20 latency=0 link=no multicast=yes port=twisted pair
resources: irq:40 ioport:d000(size=256) memory:fc500000-fc50ffff memory:fc510000-fc513fff
*-network
description: Wireless interface
physical id: 1
bus info: usb@1:2.4
logical name: wlxf4f26d1666a7
serial: f4:f2:6d:16:66:a7
capabilities: ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=ath9k_htc driverversion=5.10.0-19-amd64 firmware=1.4 ip=192.168.0.69 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11
feci-1@main:~$ -
-
válasz
ubyegon2 #9934 üzenetére
Network:
Device-1: Intel driver: iwlwifi v: kernel port: N/A bus ID: 05:00.0
chip ID: 8086:2725 class ID: 0280
Device-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet
vendor: Micro-Star MSI driver: r8169 v: kernel port: e000 bus ID: 06:00.0
chip ID: 10ec:8168 class ID: 0200
IF: enp6s0 state: down mac: d8:bb:c1:3c:f0:25
Device-3: Realtek RTL8125 2.5GbE vendor: Micro-Star MSI driver: r8169
v: kernel port: d000 bus ID: 2a:00.0 chip ID: 10ec:8125 class ID: 0200
IF: enp42s0 state: down mac: d8:bb:c1:3c:f0:24
Device-4: Qualcomm Atheros AR9271 802.11n type: USB driver: ath9k_htc
bus ID: 1-2.4:4 chip ID: 0cf3:9271 class ID: ff00 serial: 12345
IF: wlxf4f26d1666a7 state: up mac: f4:f2:6d:16:66:a7 -
válasz
ubyegon2 #9927 üzenetére
Ok. Szerintem beveszek egy Xanaxot. Leakartam törölni valami Xfburn nevű full fölösleges appot, vele együtt letörölte a Synaptic az xfce4-goodies csomagot is, amivel teljesen elment az egész Whisker menü meg a többi beállításom.
Milyen idióta függőség ez 2022-ben, hogy egy CD író program függ a desktoptól?
-
válasz
ubyegon2 #9922 üzenetére
"Ez érdekes, mert nálam minden Debianon default fenn volt a Gdebi"
Hát nem vágom Én se. Fura ez a kiadás, mert olyan csomagok voltak előre telepítve, ami szvsz nettó bloatware, fontos dolgok meg hiányoztak.
Igazából azt telepítettem, amiről pár napja beszéltünk (debian-live-11.5.0-amd64-xfce+nonfree.iso), szóval... valószínűleg a stable lehet ilyen, kíváncsi vagyok, hogy a testing milyen. Gondolom eleve frissebb csomagverziók és más csomagösszetétel. -
válasz
ubyegon2 #9919 üzenetére
Valami Xarchiver akarja megnyitni a programot folyton, de ez úgy néz ki, mint egy átlag tömörítő progi, ami valamit kicsomagolni akar.
Felraktam a Gdebit és azzal sikerült telepítenem. De az AppImage-dzsel is működött, de azt olyan érdekes. Olyan, mint egy portable mód a Windowsos progiknál. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #9903 üzenetére
Látod, ha nem jössz ezzel az ötlettel. Akkor én rá se próbálok a generált listára, mert nem feltételeztem, hogy hiba lehet benne. Mondjuk ez nem annyira hiba, csak a generátor oldal nem oldja meg a tükör szerver aláírókulcsának beintegrálását. Míg a telepítőben ez végbe megy. Egyébként az én forrásfájlomban sem látszik, hogy telepítéskor magyar tükörszervert kértem.
-
válasz
ubyegon2 #9893 üzenetére
Próbálkoztam Ubuntun meg Xubuntun, de csak tényleg a felhasználás volt a lényeg, ott meg terminálba csak kb. annyit csináltam, hogy frissítettem a csomagokat. Itt pedig már telepítés után elakadtam. Van különbség, de elvileg ez a disztró jobb, így maradok egyenlőre ennél. Nagyobb mélységekbe nem fogok menni, csak egy stabil és ingyenes oprendszer kell a másodlagos gépemnek.
-
-
ggg666
őstag
válasz
ubyegon2 #9675 üzenetére
Elsőnek alaplapi, mert az úgyis van 2 az ASUS ROG STRIX X570-F Gaming alaplapon. Aztán később tesztelem a kártyát, elvileg stimmel az asus alaplappal, de majd kiderül később a kártya, az még mellékes.
Debiant 3 éve használok. De más linuxot is eddig VM-en próbálgattam. -
Davidkoma
tag
válasz
ubyegon2 #9600 üzenetére
A szkenner egy scsi-s, usb-s őskövület, egy grafikai stúdióban használták Mac-es környezetben. Igen csodálkozott a hölgy, akitől vettem, hogy pc-hez használnám.
Viszont az LMDE alapból kezelte.(Ez másnak talán evidens)
Nullához konvergáló Linuxos tudással (nem buzerálom, csak használom) meg némi optimizmussal "sejtettem", hogy menni fog. Úgy is lett!Az Open Office-os telepítéssel most ugrottam előszőr mélyvízbe, hogy nem tárolóból előkészített csomagot telepítek, hanem terminálból, parancsokkal.
-
Davidkoma
tag
válasz
ubyegon2 #9598 üzenetére
Ok, a szkenner alapból működik (Simple Scan), próbaképp egy szöveges oldalt problémamentesen beolvasott.
Az Epsonos driverek (Mint 20 LTS és Debian 10 is) deb.tar.gz kiterjesztésű, azaz .deb formátum.
A tárolóban találtam VueScan-alkalmazást, telepítettem.
Köszi mégegyszer!
-
Yerix
tag
válasz
ubyegon2 #9491 üzenetére
Ubyegon2 és Cigam, köszönöm a gyors és részletes választ.
A Debiant jelenleg virtual-box ban futtatom úgyhogy maximálisan csak a tanulás ismerkedés a cél. Az update igényem az, hogy újabb Deluge-ben több olyan kényelmi funkció van amit szívesen használnék (hash skip..stb).Hosszabb távon, ha már kellő tudást szedtem össze akkor arra gondoltam, hogy van egy Android alapú media box-om amin jelenleg a CoreElec linux fut. Arra tenném fel a Debiant, hogy torrenteket az kezelje.
-
Friczy
senior tag
válasz
ubyegon2 #9464 üzenetére
apt-get esetén is be lehet állítani ezt a viselkedést, a különbség csak annyi, hogy apt-nél ez az alapértelmezett beállítás. Egyébként nekem is ez tetszik jobban. Így biztos lehetsz benne, hogy egy sima upgrade semmit nem töröl le a rendszerről, ahhoz kell egy autoremove, és jelzi, ha erre szerinte szükség van.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
ubyegon2 #9382 üzenetére
Köszi, ezek a kódszavakat még nem tanultam meg. Észre sem vettem, amit most írtál. Sajnos most Winfos-ra kellett belépnem, mert barátokkal Skype és Pokerstars kombóval jászunk
. Erre gondolom nincs megoldás debian alatt (?).
Amúgy azóta is raktam fel pár programot, alapból tetszik, csak szokatlan.
-
Tarokk79
aktív tag
válasz
ubyegon2 #9379 üzenetére
Köszönöm a sok hasznos infót, de most kezd egy kicsit elegem lenni
. Most gondolkozom, hogy kipróbálok egy ubuntu-t vagy mintet is, mert túl sok a szívás.
Jelenleg, amin dolgozom, hogy a bluetoothos egeremhez fel kellett telepítenem a blueman-t. Ami látszólag sikerült, és megy az egér, de néha megáll és csak a reboot után lesz megint jó. Most hirtelen nem találom milyen hibát ad, de a
bluetoothctl power on
parancs nem ment. Most újra akartam telepíteniapt-get install ./blueman_2.0.4-1_amd64.deb
paranccsal, de az alábbi hibát kapom:Az alábbi csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
blueman : Függ ettől: libpython3.5 (>= 3.5.0~b1) de az nem telepíthető
Függ ettől: python3 (< 3.6) de csak 3.7.3-1 telepíthető
E: A problémák nem javíthatók, sérült csomagokat fogott vissza.
Elkezdtem python 3.6-ot telepíteni a 3.7.3 mellé, de az is hibára futott.
Nincs valami egyszerűbb a bluetoothra?
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #9333 üzenetére
Köszi szépen az infót, és a linkeket is ! Nem nekem kell - egy másik fórumon
próbálok segíteni. (Én a Maya Cinnamon óta nagyon jól megvagyok a Mintel)
Ajánlottam neki a firmvare-atheros non-free-s linkedet.
A többi rajta múlik - mindenesetre kíváncsi vagyok(lennék) az eredményre. -
-
-
-
-
Friczy
senior tag
válasz
ubyegon2 #9246 üzenetére
Én se szoktam ajánlani, bár én SID-et használok már vagy két éve. Volt már, hogy elszállt a Gnome (persze GDM volt a login manager, így már a loginig sem jutottam el, terminálból tettem fel egy lxdm-et, utána be tudtam jelentkezni lxde/kde-vel), pár nap után megjavult, meg persze mindig vannak teljesítetlen függőségek, szóval ésszel kell upgrade-elni (apt-listbugs használata is ajánlott), ettől függetlenül az esetek többségében alkalmas napi használatra.
De csak annak, aki ezeket elviseli, illetve szükség esetén tud javítani, downgrade-elni, stb. Ebből következik, hogy aki megkérdezi, hogy alkalmas-e, annak nem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest