- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ubyegon2
félisten
Hát hely az van bőven, de ha bővítőkártyával akarod megoldani a 980 Pro csatolását, akkor nem biztos, hogy minden OK lesz, alaplapfüggő, de gondolom ennek már utánajártál.
Vannak esetek, amikor kártyás csatolással max tárolásra lehet használni az eszközt, bootolni nem fog, de 4.0-ás SSD-t vettél, nyilván nem véletlenül. -
ubyegon2
félisten
How to Install Ubuntu Alongside Windows 10
Dual boot with WindowsHa a gépeim szeretnék az UEFI-t, a felső két linkben lévő instrukciók elegek lennének, főleg az archwiki szokott hasznos lenni általában. 980 pro ? Wooow, no azt nem szennyezném semmilyen MS akármivel.

Nekem is megvan régóta a multinak a hely, de még január óta csak egy disztró van fenn.

-
ubyegon2
félisten
Ja hogy ennyi? Ilyenre tuti vannak sokkal egyszerűbb leírások is, max egy UEFI dualboot Linux-Win10 leírást kell megnézned, onnantól kezdve bármennyi Linux iso-t felrakhatsz multiban.

-
ubyegon2
félisten
-
cigam
titán
Le van írva minden, hogy mire való. Nem a setup.exe-vel kell indítani.
"5.1.2. Booting from Windows
To start the installer from Windows, you can eitherobtain CD-ROM/DVD-ROM or USB memory stick installation media as described in Section 4.1, “Official Debian GNU/Linux CD/DVD-ROM Sets” respective Section 4.3, “Preparing Files for USB Memory Stick Booting” or
download a standalone Windows executable, which is available as tools/win32-loader/stable/win32-loader.exe on the Debian mirrors,
If you use an installation CD or DVD, a pre-installation program should be launched automatically when you insert the disc. In case Windows does not start it automatically, or if you are using a USB memory stick, you can run it manually by accessing the device and executing setup.exe.
After the program has been started, a few preliminary questions will be asked and the system will be prepared to reboot into the Debian GNU/Linux installer."
"===== Win32-Loader - 0.10.4 =====
== What is Win32-Loader? ==
win32-loader is a component of the Debian-Installer that runs on Windows and
has the ability to load the actual installer either from the network or from
CD-ROM media (as in the version included in the official CD images).This executable is the standalone flavour, which downloads the Debian
Installer from official Debian mirrors.== How does it work? ==
After the language choice, the executable prompts the user for some
options and tries to get defaults from the Windows environment. It then
downloads the Debian installer and kernel from official Debian mirrors. It
puts them in a Windows directory and safely modifies the Windows bootloader to
enable a choice between the legacy Windows installation and the Debian
installer at boot time.On the next reboot, the user can choose to continue the installation of
Debian. The installation will be run using the defaults gathered from the
runtime analysis and user prompting.== Installation Guide ==
As the Debian Installer is a minimal system, one might want to take a look at
the Debian Installation Guide before launching win32-loader.exe:
"Én értem, hogy ez az elmélet, de tessék: Letöltöttem a leírásban is linkelt, általad is hivatkozott win32loader.exe-t. Pár kérdés után amikor a lényegi részhez értünk, ugyanazt a hibaüzenetet kapom, mint az első alkalommal (a goodbye-microsoft.com-ról letöltött win32loader.exe-vel:
Én elhiszem hogy amikor még csak egy partíción volt a rendszer - a W8 előtti időkben - ez frankón működött. Persze ez csak egy tipp a hiba okára. Az is megeshet hogy hibás nem frissített fájlokat tölt le magának. Egy dolgon nem változtat: Nem működik. Milyen minőségbiztosításon ment át a kiadás ellenőrzésekor?!ubyegon2
Ugyanaz a linux kernel, és ugyanaz a GUI mindegyik distro-ban. A pimpelés, és pár verziószám a difi. Nem mellesleg miért ne kezdhetné a tanulást, ismerkedést "mélyvízben". Hiszen a legrégebbi, szinte az összes distro alapjául szolgáló rendszer. -
tatabike
őstag
Le van írva minden, hogy mire való. Nem a setup.exe-vel kell indítani.
"5.1.2. Booting from Windows
To start the installer from Windows, you can eitherobtain CD-ROM/DVD-ROM or USB memory stick installation media as described in Section 4.1, “Official Debian GNU/Linux CD/DVD-ROM Sets” respective Section 4.3, “Preparing Files for USB Memory Stick Booting” or
download a standalone Windows executable, which is available as tools/win32-loader/stable/win32-loader.exe on the Debian mirrors,
If you use an installation CD or DVD, a pre-installation program should be launched automatically when you insert the disc. In case Windows does not start it automatically, or if you are using a USB memory stick, you can run it manually by accessing the device and executing setup.exe.
After the program has been started, a few preliminary questions will be asked and the system will be prepared to reboot into the Debian GNU/Linux installer."
"===== Win32-Loader - 0.10.4 =====
== What is Win32-Loader? ==
win32-loader is a component of the Debian-Installer that runs on Windows and
has the ability to load the actual installer either from the network or from
CD-ROM media (as in the version included in the official CD images).This executable is the standalone flavour, which downloads the Debian
Installer from official Debian mirrors.== How does it work? ==
After the language choice, the executable prompts the user for some
options and tries to get defaults from the Windows environment. It then
downloads the Debian installer and kernel from official Debian mirrors. It
puts them in a Windows directory and safely modifies the Windows bootloader to
enable a choice between the legacy Windows installation and the Debian
installer at boot time.On the next reboot, the user can choose to continue the installation of
Debian. The installation will be run using the defaults gathered from the
runtime analysis and user prompting.== Installation Guide ==
As the Debian Installer is a minimal system, one might want to take a look at
the Debian Installation Guide before launching win32-loader.exe:
"De amit bemásoltál, ott van benne: "you can run it manually by accessing the device and executing setup.exe."

Vagy akkor ez mi? -
sh4d0w
félisten
-
sh4d0w
félisten
Nekem akkor voltak ilyen fagyások, amikor a nouveau driverrel ment a VGA. Szerencsére van integrált Intel hd, amin jön a kép.
-
cigam
titán
Minden esetben, vagy véletlenszerűen?
Más böngészővel mi a helyzet? -
sh4d0w
félisten
-
ggg666
őstag
-
sh4d0w
félisten
Sziasztok!
Adott egy hp z420-as szerver samsung 860 ssd-re telepített debian busterrel.
Ez mellé szeretnék telepíteni egy windows 10-et. Megoldható úgy hogy lehúzok minden merevlemezt, és a win 10-et egy pci expresses corsair mp510-es ssd-re úgy telepítsem, hogy külön-külön tudjam őket használni, bekavarás nélkül?
Üdv!Tisztázni kell, hogyan akarod külön-külön használni ezeket. Egyszerre nyilvánvalóan nem fog menni, dual bootban igen.
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Random módon a debian kijelentkezteti a felhasználót és mikor visszajelentkezek, alul lezárol a tálcára mindent, onnan nem lehet megnyitni semmit.Csak restart után. Ezt régen is csinálta.Lehet valami beállításgond. Képernyőzár ilyenek ki vannak kapcsolva. Az user meg automatán bejelentkezésre van állítva. Tud rá valaki gyógyírt?Ez a megoldás de fél megoldás, valaki nem tudja az okát.
Csak így tudom programot váltani ilyenkor. A tevékenységek áttekintése menü alatt csak. De a random kijelentkeztetés így is megvan. -
cigam
titán
Sziasztok!
Random módon a debian kijelentkezteti a felhasználót és mikor visszajelentkezek, alul lezárol a tálcára mindent, onnan nem lehet megnyitni semmit.Csak restart után. Ezt régen is csinálta.Lehet valami beállításgond. Képernyőzár ilyenek ki vannak kapcsolva. Az user meg automatán bejelentkezésre van állítva. Tud rá valaki gyógyírt?Milyen desktoppal? Nem lehet hogy a képernyővédő zárolja?
-
bambano
titán
nekem nincs jó tapasztalatom a smarttal. ha ráérsz, egy hosszú tesztet futtathatsz a diszken.
-
cigam
titán
Kivettem az automata csatolást, és én csatoltam fel indítás után, és így sem produkálja a hibát.Adatkábel teszter nem mutatja ki, ami szálanként vizsgálja és közben mozgatom?
De el sem jutottam odáig ,mivel ha én csatolom fel a naplóban sincs bejegyzés, és nem csatlakozik azóta le a merevlemez.Lehet nem a kábel, hanem a vezérlő/HDD csatlakozó, vagy a HDD elektronika hibája, amit a smart nem ismer. Táp hiba is lehet, elég megvan pakolva a gép.
Ha visszarakod fstab-ba, akkor megint előjön a hiba? Mert akkor bambano tipje sem jó.
Nem egy frissítés után jött elő? -
bambano
titán
Sziasztok!
Ez nem tudjátok mitől lehet?
debian 10, fstab-ban szépen be volt állítva 14 hdd, hogy automatán felcsatolja a rendszer, és 3 torrent kliens is induljon a rendszerrel együtt. Szépen müködött is, aztán elkezdett hibát produkálni, és kivettem az automata csatolást, és megjavult a rendszer.
Smart rendben van.
hpz420, 64GB ECC ram,e5-1650 v2-es procival, rendszer ssd-n vannem megjavult a rendszer, hanem a diszk korrigálta a hibát (valószínűleg reallokálta a szektort).
szerintem kezdj spórolni diszkcserére.
-
cigam
titán
Az fstab nem indít semmit, csak felcsatol. Ha nincs felcsatolva, nem használja, logikus, hogy nem kerül semmi naplózásra.
A teszter nem mutatja ki kontakthibát, hiába kötöd át máik vezérlőre, ha a kábel ugyanaz marad. -
cigam
titán
Sziasztok!
Ez nem tudjátok mitől lehet?
debian 10, fstab-ban szépen be volt állítva 14 hdd, hogy automatán felcsatolja a rendszer, és 3 torrent kliens is induljon a rendszerrel együtt. Szépen müködött is, aztán elkezdett hibát produkálni, és kivettem az automata csatolást, és megjavult a rendszer.
Smart rendben van.
hpz420, 64GB ECC ram,e5-1650 v2-es procival, rendszer ssd-n vanLehet adat/táp kábel hiba. Rosszabb esetben vezérlő gond, de a smart sem mindenható, attól még lehet problémás.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- Steam Deck
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Projektor topic
- Debian GNU/Linux
- Nem kell még temetni: 2 éves órajelcsúcsot döntöttek meg Raptor Lake-kel
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 45.000 ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars The Old Republic Collectors Edition
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- BESZÁMÍTÁS! 1300W be quiet! Dark Power Pro 13 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- 27% - Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Használt 1TB NVME SSD-k - frissítve: 04.11
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vannak esetek, amikor kártyás csatolással max tárolásra lehet használni az eszközt, bootolni nem fog, de 4.0-ás SSD-t vettél, nyilván nem véletlenül.