-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Am. Én idén már egyszer próbálkoztam év elején Linuxozni, az Ubuntuval kezdtem. Nem jött be, akkor még olyan játékok is mentek a gépemen, ami csak Windowson létezik. Azokat mostanra elhagytam, szóval semmi sem indokolja, hogy továbbra is a Windows mellett maradjak. A másik meg, hogy kemény pénzeket fizetsz egy olyan termékért (ha full legális), ami kb. a hátsódba is benéz. Oké, ez az okostelefonnál is igaz.
Volt bennem félsz, mert 20-25 év felhasználói Windowsozás után Linuxra váltani... korábban hallottam egy-két mondatot róla, hogy ilyen parancssoros felület, meg nagyon nehéz kezelni. Visszagondolva anno a főiskolai könyvtárban is valamelyik Linux futhatott, csak a webböngészőt tudtam rajta megnyitni, semmi mást nem engedett, ennyiből hülyebiztos rendszer lehetett, mert az egyik hülyét (engem) visszatartott, hiába kattingattam kíváncsiságból mindegyik ikonra az asztalon, nem voltak végrehajthatóak.
A másik amitől tartottam, hogy a Windowsos és a Linuxos fájlrendszerek között majd biztos nem lesz átjárás. Simán van. NTFS-re formázott USB-vel (elvileg) olyan fájlt pakolgatok ide-oda, amilyet akarok. Jópofa rendszer és tetszik, hogy egy pár szavas paranccsal minden létező programot frissíteni tudok a rendszeremen, nem kell külön megnyitogatni mindet, mint Windowsnál. Okosan kitalált dolog ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi