- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:47 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
Hölgyek/Urak!
Meglévő debian telepítést hogyan tudnám klónozni egyik ssd-ről a másikra? Konkrétan Samsung 850 evo 120 gigás sata ssd-ről szeretném költöztetni az operációs rendszert egy kisebb méretű, 32 gigás msata ssd-re, mindkét meghajtó ugyanabban a gépben van. Clonezilla jó lehet erre pl?
A másik meg, amit meg akartam kérdezni, hogy távoli eléréshez milyen alkalmazást lenne érdemes használni debian alatt? Konkrétan anyámnál a samba megosztás tartalmát szeretném elérni otthonról, windows alól. Openvpn, Tailscale jó lehet erre? Openvpn van nála az openwrt routeren, de még nem sikerült jól beállítanom.
Próbáld meg ez alapján: [link]
-
growler
őstag
-
growler
őstag
-
growler
őstag
-
growler
őstag
Kérlek segítsetek, relatíve nagyon egyszerű dolgot szeretnék csinálni, mégis gugli+gugli Bard segítségével se megy:
Elindul a gép, belép automatikusan egy szimpla felhasználóval, elindul a firefox és betölt egy felületet, ahol egy USB-s NFC-olvasót kell üzemeltetni.
Az olvasóhoz egy JAR fájl van, amivel működik, de csakis su-ként indítva.konzolban: sudo java -JAR elérési út\belepteto.jar
Faszán elindul és megtalálja az olvasót, illetve a kis ikonja kitöltődik az óra mellé.Tehát a feladat az, hogy automatikus belépés után MAGÁTÓL induljon ez ez a parancs:
sudo java -JAR /usr/local/Belepteto/belepteto.jarBard egyik megoldása:
új szövegfájlt a/etc/init.dkönyvtárban. A fájl nevét pl: belepteto.sh-re állítsa.
fájlban meg:nohup su -c "java -jar /usr/local/Belepteto/belepteto.jar"
És adjak futtatási jogot: sudo chmod +x és elérési út.
Újraindítom a gépet és nem csinál semmit. Nohup nélkül se.Namost ha su-ként indított mc-vel rányomok a belepteto.sh -ra, akkor elindul és tökéletesen működik.
Ha nem su-ként indított mc-vel indítanám, akkor kér jelszót, ami nyilvánvalóan nem jó.
Hmm...akkor lehet az a gond, hogy nem su-ként indítja és elakad a jelszónál. De akkor mi lehet erre a megoldás? Nyilván nem akarom a root felhasználót automatikusan beléptetni, hogy azzal fusson az egész munkamenet.Nalam ez alapjan fut le minden inditaskor az /mnt-ben levo
2 root script.
[link] (Method2) -
growler
őstag
-
growler
őstag
Lehet hogy zoldfulu kerdes, de ...
Debian alapu kiadasnal mit jelent az hogy:
Release Model: Rolling
Támogatás vége: nincs adat
Tartalmaz nehany legujabb verzioju csomagot, - de a csomagok nagyobb resze
tobbe-kevesbe regebbi verzioju.Konkretan a "Kaisen Linux"-rol van szo.
-
growler
őstag
A user írjon a könyvtárába, a biztonságosnak talált Debian csomagból telepített app írjon a könyvtárába, megbízhatatlan process meg írjon a saját sandboxába.
Nekem olyan Gimp nem kell, ami nem tud írni a /home/Pictures mappámban, én az ilyenre azt mondom, hogy bugos, vagy valami el lett kefélve a csomagolásnál. Persze, biztonságosnak biztonságos, de inkább ne.
Azert kivancsi lennek hogy azok kozul akik flatpak-al telepitett alkalmazast
hasznalnak, hanyan ismerik a "Flatseal"-t? [link] -
growler
őstag
Feltettem a [debian-live-11.5.0-amd64-cinnamon+nonfree.iso] debiant egy külsős HDD-re. Tetszik. Féltem tőle, mert a kezdőben azt írták, hogy jujj Debiant ne, még jó hogy nem mondták, hogy harapós.
Dehát ez így az ölbe tett driverekkel, nonfree kiegészítőkkel majdnem olyan kényelmes, mint a L Mint. Mondjuk engem a Linux-Live hóbortom kényszerített ide mert a Linux Mintből nem lehet rendes Linux-Live konzervet csinálni, mert meghal benne az egér. Érdekes ... az LMDE-ből lehet. Na ezért jöttem , mert akkor lépek egyet , nem bűvölöm a LMDE-t, hanem inkább akkor tiszta debinnal fogok "küzdeni". Már most is reggel óta dobog a RAM-ban egy ilyen Debian konzerv egy felkapcsolt swap partícióval kiegészítve és most ebből írok. Üdv! Ha elakadok, akkor jövök kérdezni. .... A végén itt fogok ragadni.
Mivel/hogyan csinasz a Mint-bol Linux-Live konzervet?
-
growler
őstag
-
growler
őstag
startx
Erre a parancsra mit lep ? -
growler
őstag
-
growler
őstag
sziasztok!
adott egy kis rendszer ami úgy nez ki hogy i5 7500T, 16gb DDR4, 512Gb nvme.
az integrált vidijóchip, HD630.netinstallal raktam egy 11.5-öt,
egyelore lxde-vel. (openboxxal inditottam, de lxdevel fura módon gyorsabb a programok betöltése)
nekem elég gyors meg minden. kicsi a load, illetve kezdeti ram footprint 290mb.
viszont, a tearing ugye adott, illetve a hardveres gyorsítást egy böngésző alatt sem tudom belöni. mar 3 napja szivok vele. az intelchip 7gen.
[link] ezt is vegignyálaztam.
ezt viszont még nem mertem,
[link] mert az a néhány intel csomag ami frissülne, az ideiglenesen bekapcsolt testing tárolóból, az frissitené a libc6-ot is. attol félek az azzal járna, hogy aztan semmi sem akar telepulni, a nem megfelelo libc6 verzio miatt.roviden: nem megy, a procihasznalat eleg nagy youtube kozben. es mi a f@t csinaljak?
valakinek megy rendesen?
köszönöm!!!ui: a tearing-ig még el sem jutottam. bármilyen "tearfree true meg DRI meg uxa" kapcsolót beirok a 20-intel.conf-ba rebootkor csak fekete képernyő fogad...
"Enable VA-API in Firefox:" [link] ?
-
growler
őstag
-
growler
őstag
Ugye nem a normál változatot szedted le? Én simán belefutottam újra nemrég, mint ha nem tudnám.
Telepít, boot, wifi semmi a networkmanagerben, így aztán semmiféle wifi stick-et sem fog felismerni.firmware non-free ha külön akarod leszedni a fw-t
non-free isoEgyébként egy Huawei SIM USB stick a normál 10.3 live-ban simán műküdött pluginplay-ben.
Device 009: ID 12d1:14dc Huawei Technologies Co., Ltd. E33372 LTE/UMTS/GSM HiLink Modem/NetworkcardHa fw fenn van, minden wifi stick-et fel kell ismernie, ami egyébként Linuxon működik.
#Wifi USB #Wifi stick #Wifi dongle
Köszi szépen az infót, és a linkeket is ! Nem nekem kell - egy másik fórumon
próbálok segíteni. (Én a Maya Cinnamon óta nagyon jól megvagyok a Mintel
)
Ajánlottam neki a firmvare-atheros non-free-s linkedet.
A többi rajta múlik - mindenesetre kíváncsi vagyok(lennék) az eredményre. -
growler
őstag
-
growler
őstag
Szevasztok !
Valaki Debian 10(9) alól USB-s WiFi adapterrel tud csatlakozni a net.-hez ?
Ha igen, mi a típusa ? Illetve, milyen mókolás árán tudta életre kelteni ? -
growler
őstag
Szia!
Szerintem olyan nokedli-csomag nincs, amit mondjuk aubuntu-restricted-extras-t tartalmaz. Azokat főleg a multimedia repo-ban találod (gstreamer1.0-vaapi például), alibavcodec-extraviszont máshol van, a debian-security repoban [link]Köszi szépen !
Telepítettem a "libavcodec-extra" és a "libavcodec-extra58" csomagokat - úgy tűnik
megoldotta a problémát. -
growler
őstag
Sziasztok !
Debianra ill. ez alapú kiadásokra létezik hasonló telepíthető kodek csomag
mint Ubuntu-ra az "ubuntu-restricted-extras"
vagy Mint-re a "mint-meta-codecs" ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Debian GNU/Linux
- (kiemelt téma)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Red-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4877, 100% Akksi
- Arany János - Kapcsos könyv
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- iPad A16 128GB 100% (1év Garancia) - Garanciában cserélt aktiválatlan készülék!
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z370 i7 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5500 XT 4GB Rampage SHIVA Thermaltake 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Dehát ez így az ölbe tett driverekkel, nonfree kiegészítőkkel majdnem olyan kényelmes, mint a L Mint. Mondjuk engem a Linux-Live hóbortom kényszerített ide mert a Linux Mintből nem lehet rendes Linux-Live konzervet csinálni, mert meghal benne az egér. Érdekes ... az LMDE-ből lehet. Na ezért jöttem , mert akkor lépek egyet , nem bűvölöm a LMDE-t, hanem inkább akkor tiszta debinnal fogok "küzdeni". Már most is reggel óta dobog a RAM-ban egy ilyen Debian konzerv egy felkapcsolt swap partícióval kiegészítve és most ebből írok. Üdv! Ha elakadok, akkor jövök kérdezni. .... A végén itt fogok ragadni.
Telepít, boot, wifi semmi a networkmanagerben, így aztán semmiféle wifi stick-et sem fog felismerni.
)