- A tokok után a bele való
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Mindenképp SSDre rakd fel, HDDt nem támogat és szörnyen fog egyébként futni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Szpisti #5195 üzenetére
Ha nem azonos bolygón vagy azonos rendszerben lévő bolygókat kötsz össze CL-el akkor kell 5 He3/szállítás ahhoz hogy működjön. Van erre egy külön tartály rajta, asszem kék, azt töltögetheted manuálisan, vagy beállítasz rá kitermelőt, vagy az érkező űrhajók is hozhatják a gázt…
Esetleg nincs amit vigyen, vagy megtelt a tároló ahová pakolná amit hozott.
Nem tudom mi más lehet, ha ott van már rajta a hajó akkor elvileg működik. Egymást se nagyon zavarják, nekem volt olyan outpostom ahol 5 CL működött szépen folyamatosan, űrhajók jöttek-mentek ahogy kell.[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Szpisti
addikt
Sziasztok! Mi lehet a gond, ha a beállított Cargo Linkkel, nem indul el az űrhajó a kitermelt nyersanyaggal? Nyersanyag van elég már a tárolóban, mégsem száll fel az npc űrhajó...
-
creedszl
senior tag
Sziasztok
Látom eléggé le van halva a topik de azért próbálkozom. Minden süti volt a gémmel de egyik napról a másikre előjött az a random pár másodperces fagyásokat és a voice csúszásokat produkáló hiba ami még anno megjelenés tájékon volt jellemző. Mondhatni nem kicsit felbax a dolog. Mi okozhatja így egyik pillről a másikra?
Hulligaaan
-
SaGa59
őstag
válasz
Redneck #5189 üzenetére
Építesz egy harvestert és egy gáztárolót. Odamész a harvesterhez és megmondod neki, hogy lesz szíves a tartályba áttárolni a kinyert gázt. Ebben a videóban részletesen elmagyarázza, hogyan. Mondjuk kontrollerrel.
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Redneck
nagyúr
Elkezdtem argont bányászni. Elég pár turret a védelemhez néhány harvester esetén?
Hogy tudom a bányász gépekből tárolóba tenni a gázt? Mert hiába húztam fel egy narancssárga tartályt is, semmi nincs benne. Valami kábel kihúzási lehetőség van, de a géppel nem tudom összekötni.
Mekkora a tárolókapacitása a harvesternek?Egyelőre nincs aktiválva az outpost skillem, de a következő skillpontnál elkezdem fejleszteni.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
Ha nem lenne ilyen fagyogatós tákolmány, nekem a motorral sem lenne akkora gondom.
Ami viszont nagyon hiányzik hogy igazán jó RPG legyen, az a döntések súlya, az emlékezetes karakterek, és a frakciók melleti elköteleződés.Persze a hibái ellenére is tetszik, de kicsit kihagyott ziccer lett.
-
SaGa59
őstag
válasz
Redneck #5186 üzenetére
Hát igen, ezért is jobbak a különböző frakció küldetéssorozatok, mint a fő sztori. És, őszintén szólva, ez utóbbiban a Beth most a szokottnál is gyengébbet hozott. Nem véletlen hogy én, mióta a TES vagy FO játékokat tolom, általában vagy teljesen kihagyom a fő sztorit, vagy csak minimálisan kapcsolódom bele. A FO4 és a Skyrim fő történeteit mind a mai napig nem vittem végig pedig mindkettőben több ezer órám van. A korábbiakat egyszer, majdhogynem speedrunban. És az Oblivionba is beletoltam sokszáz órát. Ahogy a New Vegasba is, de ott is csak modolva. Pedig sokak szerint az sokkal jobb, mint a Fo3. Igen, mint RPG valamivel jobb, de nem mint fő sztori vezérelt RPG. Az az Obsidiannak se sikerült sokkal jobbra, mint a Bethnek. Szerintem.
Ezt megcsináltam, elég volt belőle egyszer, úgyhogy ezzel is várok két-három évet, megnézem, mit adnak hozzá a modderek, és ha lehet, összerakok magamnak egy nekem tetsző világot belőlük. Az alapok jók (most a motor korát hagyjuk), van mire építkezni.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Redneck
nagyúr
Na ennyire azért nem jó a game, és pont a fő szál nem hoz lázba. Egynek elment, de jobban szeretem az indusztriális, űr-kalózos-rangeres, sunyi megavállalatos RPG vonalat, mint az ezoterikus filozofálást.
Köszönöm a segítséget!
-
SaGa59
őstag
válasz
Redneck #5184 üzenetére
Ahhoz, hogy mindent teljesen ki tudj játszani, tudomásom szerint 11 NG+-t kell végigcsinálnod. És a kezdetekkor mindig az lesz a státuszod, amit láttál. Felszerelés minimalizálva, az elért képességek megmaradnak. Újra végig kell túrnod az összes templomot, hogy az onnan nyerhető képességek magasabb szintre lépjenek. STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Redneck
nagyúr
Ugyan a mellékküldetéseket még nem fejeztem be, de gondoltam lezárom a fő szálat, elértem az utolsó küldetéshez. Nem nagyon értem hogy most mi van, így a továbbiakban spoileresen:
1. Ha egyenesen megyek, Starborn leszek, eltűnik a pénzem, és csak a hajót meg a ruhát kapom. Ha elmegyek a Lodgeba, senki nem ismer, és kezdhetem újra gyűjteni az Artifactokat. A karakter fejlesztett képességei megmaradnak. 2. Ha visszafordulok, visszamehetek a korábbi "életembe", és később folytathatom ezt a küldetést. 3. Van két kis jelenet a csillagok között. Az egyik a Constellation asztaltársasága, a másik meg egy Artifactnál vizsgálódó két ember. Nyilván folytatni fogom, és befejezem a mellékszálakat, aztán a legvégén választok.
-
-
Redneck
nagyúr
Na igen, ez a mindenkinek dolgozok és bratyizhatok bárkivel dolog nekem sem tetszik. Pont ezzel lehetett volna kitolni az NG+ lehetőséget, hogy másik frakcióhoz leszek lojális.
Na mindegy, így zsoldos üzemmódra váltottam.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
SaGa59
őstag
válasz
Redneck #5180 üzenetére
A sztori emlékeim szerint nem olt ki mellékküldetéseket, egyes, menet közben hallgatózva felszedhetők igen (a fővárosban az űrreptér kijáratánál beszélgető csoportoknál fordul elő ilyen, hogy ha felveszed az egyiket, akkor a sztorinál valamelyik nagykövet nem segít, de az is lehet, hogy pont fordítva, ha kihagyod, akkor nem, viszont nélküle is végigvihető a történet, csak valahol máshol kell valamit megcsinálnod hozzá), de ezek tényleg nagyon „mellék” küldetsek, nem veszítesz velük túl sokat. Plusz, nem kizárt, hogy egy NG+-ban újraélednek. Ezt még a frissen megjelent alapjátékból mondom, azóta lehet, hogy ez változott. Bethesda sandboxokra nem jellemző, hogy a döntéseid túl nagy hatssal lennének bármire is, bár itt azért akad ilyen is. Ahol konkrétan választanod kell és erre a játék is figyelmeztet. Az egyik nagy ellenérzés ezekkel a játékokkal szemben, hogy gyakorlatilag az összes guildet frakciót vezetheted egyszerre, akkor is, ha azok ellenségesek egymással. Itt a fő sztoriban és az egyes frakció történetekben vannak az adott vonalnál egymást kizáró történések, de a mellékküldetésekre ezek se hatnak. Már ha a frakciósztorikat nem „mellékküldetésként” soroljuk be.
Az érc valami legyártható vegyianyagokhoz kell, hatékonyság erősítő. Valahol azt írják, űrruha fejlesztések alapanyagához.[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Redneck
nagyúr
1. A story teljesítése után, minden mellékküldetést meg lehet csinálni, vagy lesznek olyanok, amik a döntéseink miatt inaktívvá válnak?
Csak azért kérdezem mert most kicsit belebonyolódtam a UC Vanguard/SysDef/Crimson Fleet mellékszálakba, plusz még ezeken kívül is van sok amiknél folyamatban vagyok.Mondjuk a fő szál nem túl izgalmas ezekhez képest...
2. A Caelumite ércet érdemes gyűjteni? Lesz később valami extra szerepe, vagy csak ballaszt? Egyelőre az építéseket és fejlesztéséket nem erőltetem, mert elég ütőképesek a cuccaim így is.
3. Még mindig kidobál, de nem érdekel, mostmár végignyomom.
-
Redneck
nagyúr
Nyomtam megint egy kicsit, megnéztem a hajó építést és a megvehető hajókat, mert már majdnem 300 rongyom van. Egyelőre kevés a megvehető típus, és előrelépés sincs, ha jól balanszolt hajót szeretnék.
Lassú batárok és gyenge kicsik vannak, építésnél meg limitáltak az alkatrészek. Skippeltem.Megint kétszer kifagyott, aztán két nagyobb bug is befigyelt, úgyhogy kezd elmenni a kedvem tőle. Ez a játék a modern játékfejlesztés szégyene. Ha nem lenne GP-ben, már rég refundoltam volna, mert pénzért nem kéne.
-
shotika
őstag
Azóta én is nekiugrottam még egyszer. A grafika és az új színvilág sokkal kellemesebb, mint a régi változatban. Aztán megnyitottam az inventoryt, és ugyanaz a túlbonyolított, kevés infot közlő puritán kezelőfelület fogadott...
Egy pár órát még játszottam vele, majd miután tele lett a rakomány és nagy nehezen kigyomláltam mindent szemetet onnan, lefagyott a játék - mielőtt elmentettem volna.
Ment az uninstallShotiii#2629 Gainward RTX 3060TI 8GB, Corsair 2x16GB DDR4 3200mhz, i5-13600KF, Asus TUF B660M-D4, EVGA 750GQ
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Redneck #5175 üzenetére
Kell hozzá a Boost Pack Training, anélkül nem lehet használni őket. Aztán be kell állítani a bal Alt billentyűt másodlagos ugrás billentyűnek (nálam a Space az elsődleges, de az bármi lehet). Így sokkal messzebbre lehet repülni vele, ha Altot nyomogatok. Ha jól emlékszem, 2 fajta jetpack létezik a játékban, és csak annál működik, aminek a leírásában szerepel a "boost pack".
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm a tanácsokat, így már könnyebb lesz pénzt csinálni.
Mivel még alacsony szinten vagyok, nem nagyon akartam moddolásra költeni, mert hamar értéktelen lehet az eszköz amire szerelek.Ellia:
Igen, látható némi mozgás, de azt hittem úgy oldották meg, mint a Skywalker Sagánál. Megnézem meg tudok e kerülni egy kisebb holdat.gulupeti:
Egyszerűnek hangzik, lehet teszek egy kis kitérőt az említett bolygón.VikMorroHun:
A Rev-8 sok bolygón gyakorlatilag használhatatlan, de azért megveszem szerintem. Melyik ez a rejtett jetpack funkció? Egy adott packhoz vagy skillhez tartozik?Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Redneck #5168 üzenetére
Én remekül elvagyok a jetpackkel. Nem tudom, miért kellett rejtett funkcióként berakni a játékba, hogy egyenesen előre lehessen vele repülni.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
gulupeti
senior tag
-
mvkly
senior tag
válasz
Redneck #5167 üzenetére
Beállításokban a nehézségi szinteknél tudod növelni az árusoknál lévő pénzmennyiséget. Volii/Volii Alpha/Neon Core-ban van egy rakáson több vendor, ha kimerültek vársz a padon 24/48(?) órát és újra tele az erszényük. Bár nekem most van 1,1m credits (majdnem €$-t írtam, de az egy másik játék
) és nincs nagyon mire költenem.
A Rev8 tényleg hihetetlen egy valami.Még a munkapadoknál érdemes elidőzni, a fegyvereket elég szépen fel lehet modolni. De ehhez elég sok idő kell, meg másik munkapadon fejlesztés, perkek, alapanyagok, loot, mászkálás, bevásárlás bányászati árusoknál... Szóval kicsit macerás, de szépen ki lehet pattintani mindent is.
-
-
SaGa59
őstag
válasz
Redneck #5167 üzenetére
A hajóépítés sok kihívást tartalmaz, nem lehet bármit bármivel és bárhová összeépíteni. A nagy hajók erősek, de lassúak és baromi nagy hajtómű kell nekik. Nehéz megtalálni a számodra optimális konfigot. Az egyik „véletlenül” felveheté küldetés során megszerezhető hajó az egyik legjobb a játékban, csak a hajó múltja miatt egy bizonyos frakciónál rosszabb lesz a reputációd tőle.
Az ismétlődésekből sok van, nagyjából úgy 15-20 féle épületcsoport lehet a játékban, amikben vagy harcolni kell, vagy találni valamit és ezek ismétlődnek bolygóról bolygóra, olyan részletességgel, hogy ha egyet bejártál, az összes többi hasonlóban ugyanott lesznek a felszedhető tárgyak. Az ellenfelek viszont változnak. Egy ilyennél kipróbáltam, hogy mielőtt odamentem volna az egyikhez, mentettem, bementem, megvívtam a csatát a bent tanyázókkal majd újratöltöttem, odamentem és egész más ellenfelek voltak, vagy más „szövetségesek”, akiktől akár feladatot is fel lehetett venni. Úgy tíz ismétlésben egyszer sem kaptam ugyanolyan populációt, mint korábban.
A Bethesda többi sandbox játékához hasonlóan, a fő sztori egész gyorsan kijátszható (egy nekifutással eljutsz odáig, hogy megtudd, mi is ez az egész és dönthetsz úgy, hogy „kijátszottad” de több NG+ kell hozzá, hogy teljesen végig vidd, ha jól emlékszem, 11, viszont ezek túl sokat nem adnak a sztorihoz), de rengeteg nagyon érdekes mellékküldetés felszedhető az elejtett, kihallgatott beszélgetésekből, az egyes companionok saját küldetései és az egyes frakciók küldetéssorozatai is tudnak nagyon izgalmasak lenni. Ezek a mellékküldetések NG+-onként talán vissza is köszönhetnek, de ebben nem vagyok biztos, én csak belekezdtem egy NG+-ba anno, aztán félretettem, hogy kivárom a DLC-ket.
A bázisépítés ugyan kihagyható, de ha hajót is akarsz építeni, érdemes legalább egy nagy bázist felhúzni és annak a dokkolójában építgetni a hajót. A bázisokat el kell látni védelmieszközökkel, mert betámadhatja a helyi élővilág. És ha egy telepített gépágyú levadász egy támadó lényt, az xp-t megkapod érte, mintha te lőtted volna ki. A bázis helyének kiválasztásával is el lehet tölteni egy csomó időt, mert érdemes olyan helyet találni, ahol minél több alapanyag bányászható, gyűjthető. Van egy video a youtoube-on, amiben valaki megmutatja, hol van az egész galaxisban az egyetlen hely, ahol egyszerre öt féle anyagot lehet bányászni. Még a video segítségével is nehéz megtalálni, mert az egyes bolygó felületek leszállásról leszállásra változhatnak, amíg nem fedezted fel az adott területet. A bányászható alapanyagok elhelyezkedése nem, de a terep igen, ahol korábban hegy volt, lehet, hogy legközelebb síkvidék lesz vagy hőforrások… Miután feltérképezted, már nem változik.
Ja igen: sokan azért szenvednek a fő sztori vonalán, mert nem használják a scannert a „templomok” megkeresésére. Azt mindenképp tanuld meg használni, sokat segít. Plusz infó: a hajó raktere is korlátozott kapacitású, ha teleraktad zsákmánnyal, nem tudsz több cuccot eltárolni. De amit széthajigáltál a hajó fedélzetén, azt nem számolja bele a súlyba. Azt, ami a hajó alapfelszerelése a dekor tárgyakból (tányér az asztalon, váza, lámpa, ilyesmik) viszont igen, így amikor eladsz egy kereskedőnél és a hajó rakterét választod mint forrást, akkor azokat is el tudod passzolni.STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Redneck
nagyúr
Egyszer megint kidobott 5 perc után, de aztán órákig ment, úgyhogy két nap alatt, 8 órát nyomtam, pedig elég ambivalens érzéseim vannak a játékkal kapcsolatban.
Alapvetően tetszik, és be is rántott, de tényleg vicces hogy ezt nyomták ki az elmúlt 1 évben.Pro:
Féltem tőle, de egész jó a gunplay. Boxon érezni hogy ez egérre lett kitalálva, de az irányítás nem rossz, lehet benne osztani.
Sokan szidták az elnagyolt tájak miatt, de helyenként igencsak szép a játék. A bevilágítás, a tárgyak szép textúrái, és az aprólékos kidolgozás is jellemző rá.
A zene és a hangok elsőrangúak, ez nagyon sokat hozzátesz az összképhez.
A Digipick egyszerű, de nagyszerű.Kontra:
Sok a tartalom, de valahogy üresnek, és műanyagnak hat. Nem lesz az open-world toplistán, az fix.
Nincs jármű a felszínen, illetve az űrhajóval sem lehet repülni. Az űrben van egy gagyi kis repkedés, fix háttér előtt.
Az UI megszokható, de logikusabb is lehetne. Zavar, mert brutál sok a menüben matatás.
Helyenként nagyon ciki, hogy töltőképernyőt használtak, még ha a töltés ultragyors is.
Az árusoknál kevés a lóvé, miközben folyamatosan ömlik a loot. Kombinálva a lassan fejleszthető hátizsák kapacitással, vicces helyzeteket eredményez.Egyelőre 13-mas szinten vagyok, van kb. 200 rongyom, és nagyon sok jó fegyverem. Nem tudom mire kéne költenem, mert nem igazán hiányzik semmi. Talán egy ütősebb és nagyobb rakterű hajó.
Megnézem majd mik vannak, illetve a hajó építést is.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
SaGa59
őstag
válasz
Redneck #5164 üzenetére
Van olyan feladat, amihez kell valamelyik, de utána nézd meg, milyen képességeik vannak és ha valamiben jók (fegyverkezelés, vezetési képességek, stb) és van a hajón elég alvóhely, érdemes őket a hajóra telepíteni, a képességeik hasznosak lehetnek. Erre felbérelhetsz zsoldosokat is, de a companionok olcsóbban jönnek veled.
-
Redneck
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5163 üzenetére
Köszi! Egyelőre csak egyszer dobot ki, úgyhogy gyakran mentek, de már kétszer is sikerült 2-3 órát tolnom egyhuzamban.
Fasza kis játék. Kicsit sok a töltés, meg láthatóan régi a motor, de így is tetszetős.
Azt hiszem pár hónapig elleszek vele...Ezek a segítők kötelezően velem kell jöjjenek? Jobban szeretnék egyedül kalandozni, ha lehet. A loot cipelésére és némi harcra jók, de leginkább csak útban vannak.
-
válasz
Redneck #5160 üzenetére
Megpróbálkozhatsz elvileg a commity patch-el hátha stabilabb tőle.
https://creations.bethesda.net/en/starfield/details/a11a0cdf-5abb-4a59-9e12-e261e5aae8d5/Starfield_Community_Patch -
gulupeti
senior tag
válasz
Redneck #5160 üzenetére
Ekkor be is záródik a játék? nem vágom az Xboxot, de PC-n is csinál olyat, hogy random bezáródik a játék, van, hogy a hajóépítőben, van, hogy gravitációs ugráskor, stb. Lehet újraindítani, hogy mitől van nem tudom, megoldást nem találtam rá, de kb. megjelenés óta ilyen.
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Pár napja kezdtem a gamet. Van arra valami megoldás XSX-en, hogy ne dobáljon ki random a dashboardra? Kikapcsoltam az auto-savet, így pár óráig nem volt gond, erre megint kivágott.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Most kezdenék a címhez. Eddig folyamatos Fallout4 ment így a modozás nem áll messze tőlem (400+ jelenleg aktív nexusrol + discord).
Mik az alapvető nexus mod-ok / javítások amikkel kezdeni szoktatok esetleg discord szerverek?
Ahogy néztem itt is:
- Script Extender
- Address library
...
...
...Community patch itt is olyan lett mint F4 esetén az Unoffical patch? Ott szinte alapdarab annyira, hogy vannak modok amik arra épülnek.
Neutral LUT tűnt még ami nekem azonnal megtetszett.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
VikMorroHun #5156 üzenetére
Bizony, npc-k gyakorlatilag zombik vagy robotok. Nincs napi rutin, nem mennek sehova.
Mondjuk eddig azt gondoltam azért mert rottyon van a script rendszer és nem fért bele a fejlesztésbe azt is megírni meg ugye útvonalaik sincsenek. Boltok nyitva vannak 24/7. Nem mennek aludni, enni, (wc-re mondjuk skrimbe se mentek mert nem volt hova habár sok vödör volt). Nem lehet úgy lopni boltból hogy ne lennének ott.
ESO-ban is ezt rüheltem hogy ott áll az npc, nincs élet, egy steril valami az egész.
Remélem ezt ES6-ban nem merik meglépni.[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
válasz
r4zer0919 #5155 üzenetére
"Meg kell tanulni a korral haladni, más fejlesztőktől, programokból ötltet meríteni."
Megtették, átvették a Witcher 3-ból a 0 interaktivitással rendelkező NPC-ket. Sajnos.
-
r4zer0919
tag
válasz
MasterDeeJay #5154 üzenetére
Igen, meg kellene tudni oldaniuk, de látod mióta kint van, mióta már kiadták és nem tudják megcsinálni, nem megy nekik.
A modolásról nekem az a véleményem, hogy az egy plusz dolog azoknak akiket ez érdekel.
De nem fordítva, hogy 1000 mod kell ahhoz, hogy a horror áron eladott "termékük" úgy ahogyan működőképes legyen és kinézzen valahogyan.....
Tehát fordítva ülnek a lovon, felháborító és visszataszító ez a szemlélet.
Meg kell tanulni a korral haladni, más fejlesztőktől, programokból ötltet meríteni.
Behozni a designba, motorba, technológiába a kornak megfelelőt.
A Windows 7 is nagyon jó program volt meg az XP de már nem ott tart a technológia, szoftveres megoldások, stb... elment felettük az idő.
Ezt kell a bethesdának valahogyan felfognia, hogy el kell engedni ezt a szemléletet és ezt a botránysz*r ""motort"".
Bár a starfield azért egy elég nagy saller volt most nekik szerintem, de kellett is, hogy valamelyest szemfelnyitó hatással legyenek rájuk, a vásárlók, rajongók.
Vagy a bethesda is megy az ubi útján, és bye bye.
Ez is bizonyítja és megerősíti azt, hogy semmi nem tart örökké, vannak a kezdetek, van az aranykor és van a hanyatlás, ez aló sajnos, vagy nem sajnos nincsen kivétel. -
Töltőképernyő témában már régóta nincs klasszikus értelemben vett loading screen.
Starfield no loading screens mod https://www.youtube.com/watch?v=2BkpyqBWP4s
Több moddal oldható meg:INSTANT DOORS - aka. Faster Loading Screens and Doors
Ez persze nem a probléma forrását oldja meg csak enyhíti a dolgokat.
Tudom gáz de egyszerűen szerintem ezt a játékot moddolni kell hogy normálisan játszható legyen.
r4zer0919
Ez a motor áldás és átok egyszerre azaz moddolás miatt áldás de amúgy már minden kiadott játékuk azzal indul hogy elavult a motor már kiadáskor aztán reszelték több évig és úgy ahogy jó lett. Érdekes lesz majd mit hoznak ki belőle ES6-nál mert a mai igények már igen nagyok.
Annyi biztos hogy rohadt mód nehéz lenne váltani másra, mármint ezt a motort tanulták a készítők.
Az optimalizálást viszont meg kellene tudni oldaniuk azaz a beszakadó fps-t mindenképpen mert ezt lehetne kezelni pályát/npc-ket/scripteket válltoztatva.[ Szerkesztve ]
-
r4zer0919
tag
Nálam is hasonló a helyzet! Én viszont a motorjával nem tudtam megbarátkozni, még a töltőképernyőt el tudtam fogadni, a borzalmas, sőt katasztrofális ai-t is. De az irdatlan bizonytalan, optimalizálatlan, adott -fix helyeken beszakadó, berángató, mikorfagyásos részeken nem tudtam továbblendülni, így elengedtem. A másik meg, hogy minden bajára keresgéld a modok tömkelegét, hogy működni tudjon, ez meg már a no komment kategória. Amíg ezzel a motornak nevezett borzalommal "építkezik" a bethesda addig felejtsenek el. Fallout 4 és Skyrim ez a kettő top, de szerintem ez volt a két utolsó cím tőlük ami sikert tudott aratni. Aztán erősen elment az idő a béna enginejuk és a megoldásaik felett sajnos. Majd ha ez eljut az agyukig, akkor talán lesz látható fejlődés, és pozitív visszajelzés(ek) feléjük.
-
Peace
nagyúr
Én kiléptem a ge*ibe és mentem Silent Hill 2-zni tegnap inkább.
Normálon folyamatosan pillanatok alatt kinyírtak a DLC-ben, nevetséges. Levettem legkönnyebbre a harcot, úgy is bedaráltak a mocskos pókok, amik elől menekülni kell és beomlasztani a barlangot. Pedig 46-os vagyok elég ütős páncélban és fegyverekkel. A legerősebb shotimmal van hogy 2 tárat kell belelőnöm egy ilyen teleportálós nyomorult ellenségbe.....nekem ehhez nem volt idegrendszerem.
-
válasz
gulupeti #5148 üzenetére
Bizony, azzal kezdem ha jön update akkor várok legalább egy hetet és utána updatelem a modokat aztán megnézem működik-e egyáltalán a játék.
Rá pár hétre valószínűleg már nem okoznak gondot a modok is.
Ugyan az van mint a skyrimnál hogy most több időt fordítok a modok kezelésére mint magára a játékra. Bár a skyrimhez már nem nyúlok moddok tekintetében, közel stabil és kimondottan szép az igényeimnek megfelelő. A starfield meg még nálam a kiforrja magát kategória, valahol írtam is hogy kell neki idő és az években mérhető.pandras83
Ez sajnos ilyen, és szerintem az elkövetkező játékaik is ilyenek lesznek. De valamit jól csinálnak mivel nem mentek csődbe. Olyan ez hogy akár mit megtehetnek ha egy darab kaka jön dlc-nek azt is meg fogják venni.[ Szerkesztve ]
-
pandras83
őstag
válasz
MasterDeeJay #5144 üzenetére
15 éve játszok Bethesda játékokkal, nem is az a gond, hogy nem szoktam már meg a problémákat, de mostanában sokkal kevesebb időm van elmerülni ilyen nagyobb címekben.
Leültem hogy na akkor lesz már autó nem kell többet baktatni meg szebb lett, jobb lett a patchnotes alapján stb és akkor megláttam azt a bolygót textúra nélkül és bevillant hogy egy csomó basic modot is fel kell majd megint rakni, röviden legalább annyi időt, ha nem többet szöszölni, mint maga a gameplay lenne. Majd az ünnepek táján visszanézek, mert érdekel a sztori és nagyon szeretném szeretni. Csak Todd Howard nem engedi.
Cyberfuck Patchrunner
-
gulupeti
senior tag
válasz
MasterDeeJay #5146 üzenetére
Mondjuk így akkor valóban várhatsz még egy kicsit a kiegészítővel, amíg ápdételik az összes modot.
-
sixpak
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5146 üzenetére
Köszi, ránézek.
Masszív mod gyűjtemény.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
update után nem írja újra az ini fileokat, ez miatt hiányos az a rész ami a lod-okat töltené be:
It is an old LOD bug that was fixed via an update. In order to correct this, open your StarfieldCustom.ini and change the following line from:
SResourceIndexFileList=Starfield - LODTextures.ba2, Starfield - Textures01.ba2, Starfield - Textures02.ba2, Starfield - Textures03.ba2, Starfield - Textures04.ba2, Starfield - Textures05.ba2, Starfield - Textures06.ba2, Starfield - Textures07.ba2, Starfield - Textures08.ba2, Starfield - Textures09.ba2, Starfield - Textures10.ba2, Starfield - Textures11.ba2, Starfield - TexturesPatch.ba2
to:SResourceIndexFileList=Starfield - LODTextures.ba2, Starfield - LODTextures01.ba2, Starfield - LODTextures02.ba2, Starfield - Textures01.ba2, Starfield - Textures02.ba2, Starfield - Textures03.ba2, Starfield - Textures04.ba2, Starfield - Textures05.ba2, Starfield - Textures06.ba2, Starfield - Textures07.ba2, Starfield - Textures08.ba2, Starfield - Textures09.ba2, Starfield - Textures10.ba2, Starfield - Textures11.ba2, Starfield - TexturesPatch.ba2
Ez is régi már tizenéves Bethesda bug, mármint nem a lod hiánya hanem hogy csesznek rá az ini fileokra updatekor. Update-nél az lenne az alap hogy minden custom cuccot töröl a játék, amúgy is kell frissíteni a modokat is azok meg úgyis újraírják az egészet.
Amúgy nálam csak a legszükségesebb modok vannak amiket fontosnak tartottam. Így is 184-et használok.
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5144 üzenetére
Erről eszembe jutott valami: a távoli objektumok fehéren világítnak, nagyon gáz.
Erre van valami gyors és fájdalommentes megoldás?https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
válasz
pandras83 #5141 üzenetére
Nálam is, shadereket újra kellett fordítania amit valamiért nem csinált meg. Elvileg elég hozzá restart vagy ha nem segít akkor grafikát kell állítani oda vissza és másodjára harmadjára menni fog.
Ez Bethesda játék, hozzá kell szokni hogy minden update után bugos lesz valami, pontosabban alapból bugos sokminden és csak a mennyisége, minősége változik a patchekkel.Szerencsére a bugok száma azért csökken szépen lassan, pár év után már nem lesz vele annyi gond mint most.
Csoda tartja össze az egészet, de ezt szerintem a fejlesztők is mondták hogy csodát alkottak, na így értették.
A gond azzal van hogy túl nagy az elvárás, helyén kell kezelni a dolgokat és akkor nem lesz csalódás. Elder scrolls játékok ugyan ilyenek.[ Szerkesztve ]
-
-
Peace
nagyúr
válasz
pandras83 #5141 üzenetére
Ilyen nem volt, de megint szétsírtam magam, hogy botrányos továbbra is a játék.
Beültem a kocsiba és behajtottam a városba. Az emberek pánikba estek és elkezdtek fejvesztve menekülni. Az egyik nekirohanni a verdának és arrébb tolta.
Aztán beálltam a dzsippel egy lift alá. Megnyomtam a lift hívót, elkezdett lejönni. A kocsin és a társamon keresztül ment a lift, a jármű kilőtt az égbe, a társam meg felkelt és leporolta magát, mintha mi se történt volna.....jó kis Bethesda......
[ Szerkesztve ]
-
Peace
nagyúr
válasz
shotika #5138 üzenetére
Fuhh én nyomtam pár órácskát, de kicsit fura volt így 1 év után újra elindítani. Kapásból valami hibaüzenettel indult, hogy két komponens nem található. Megpróbáltam megkeresni őket, de nem találtam. Ugye new game+ba voltam már tavaly és most furcsáltam, hogy az összes motyóm eltűnt és miért csak egy fegyverem van.
A DLC legelején az első 3 ellenség folyamatosan bedarált....vagy 6-szor haltam meg, mire nagy nehezen lenyomtam őket. Pedig 45-ös voltam és visszavettem a nehézséget normálra (valamiért feltette magától legnehezebbre). A játék most már úgy fut, ahogy megjelenéskor kellett volna. Van frame generation és 120-al megy ultrán. 1 éve ugye medium-high beállításokkal is meg akart halni sokszor.......
[ Szerkesztve ]
-
-
gulupeti
senior tag
Elvileg 17 órától lehet szedni a DLC-t. A One Small Step küldetés teljesítése után elérhető a kiegészítő, de azt javasolják, hogy a "legjobb élmény érdekében" csak a 35. szint elérése után fogjunk hozzá.
-
gyimger
őstag
Lassan kerek egy éve, hogy letettem a játékot (októberi az utolsó mentésem) és tízenpár GB patch és fájlellenőrzés után elindítottam. Mintha szebb lenne, mintha jobban futna, fel is csavartam ultrára. A new game+ elején felajánlott egy katakterszerkesztőt (ez korábban is volt?) és mentem a holdra. A látványon elsőre tényleg meglepődtem, már csak a játékmenet sutaságára vagyok kíváncsi, mennyit javult.
[ Szerkesztve ]
"The day is done, time has come. You battled hard, the war is won. You did your worst, you tried your best. Now it's time to rest. Now it's time to rest."
-
pandras83
őstag
válasz
st3v3np3t3r #5133 üzenetére
Simán tudnál itemet spawnolni szerintem, bár egy ideje nem vagyok otthon a modokban, de biztosan nagyon egyszerű. Item ID-t is lehet találni bármihez, onnan meg lehet h csak pár konzol parancs. A megjelenés után pár nappal már kulcsfontosságú npc-t kellett így a helyére spawnolnom, különben nem haladhattam volna tovább.
Cyberfuck Patchrunner
-
gulupeti
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #5133 üzenetére
Az komoly, még mindig ilyen hibák vannak?
Mert arra emlékszem tavalyról, ha pl. a fegyvertár modult telepakoltad és kicserélted egy másik modulra vagy ugyanígy a kapitányi szekrénybe raktál valamit és pilótafülkét cseréltél, akkor az ezekben tárolt cuccaid elvesztek a francba. Azt hittem, hogy ezek már rég megoldódtak.
-
Ha belegpndolsz, mi értelme van előről kezdeni addog, mígy a lényeges alapok meg sincsenek... fejlesztések, megfelelően erős hajó stb...
Nagyon sok minden van a játékban amit ki kell ismerni, meg kell találni, hogy mi merre hol van...én jelenleg 60+ szintet tapostam, de egy csomó cuccom elveszett az öltöztethető bábu hibája miatt és nincs sem lelki energiám, sem kedvem újra kifarmolni, főleg van egy egyedi ruha, ami megint csak elveszett a figura hiba miatt! NEM... elegem lett... majd talán megint fél év múlva megint előveszem, hátha talán addigra az alapfokú funkciók elfogadható mértékben jók lesznek... de amíg eltünnek a dolgok amiket nehez farmolt nyersanyagból megépítek és sehogy sem lehet újra elővarázsolni, addig hagyom a f***ba a játékot :)
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz
Micsurin #5130 üzenetére
Ezt nem tudom. Az Enhance! állomásokon, pl. New Atlantisban tudtommal csak kinézetet lehet választani. Dokinál meg az Enlighting(?) vallásosaknál lehet “kigyógyulni” traitből, de hogy helyette lehet-e mást választani azt nem hiszem. Ha NG+ -ban van trait újraválasztási lehetőség akkor az valami patchben kerülhetett be, nekem mindenesetre új infó.
-
-
válasz
laracroft #5127 üzenetére
Ez az egész mondjuk elég nagy spoiler, kerülhetett volna abba...
A Unityben kétfelé mehetsz: vagy be a középpontba és akkor kezdheted a New Game+ -t, vagy a széle felé sétálsz és akkor még visszatérhetsz az aktuális játékodba, csinálhatod a mellékküldiket, stb. De ezt a játék is elmondja.
Ha már átmentél NG+ -ba akkor nem tudsz visszamenni, az összes küldi, tárgy, artifact resetelődik. Megmarad az XP és a skillpontok.@st3v3np3t3r : NG+ és küldetések nélkül elég nehéz magas szintre fejlődni, abból rengeteg XP jön. Ha már az első végigjátszásban az a cél hogy láss mindent ami a játékban van, akkor igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
laracroft #5127 üzenetére
Csak úgy ha a váltás elötti mentést visszatöltöd... amúgy ez a fajta "játékbefejezés" nagyon fos... és most spoilerezek.... ha starbornként ugyan úgy begyűjtöd az erekjéket gyorsba és belépsz megint a unity-be ugyan ez fog lezajlani és ugyan úgy starbornként pucér seggel kezdheted el megint :)
Szerintem nincs értelme totális kijátszásig meglépni az utolsó sztori külditHonor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
laracroft
senior tag
Sziasztok
Én úgy gondolom a játék végén vagyok és Starborn lettem. A játék úgy folytatódik, hogy nincs semmim, és az artifact-eket újra össze kell szednem. A kérdésem az, hogy innen már nem tudok visszamenni a a régi 'életemhez', vagy ha megvannak az artifact-ek, akkor lesz rá lehetőségem?
köszi -
Estét...másnál is bugos a "Mannequin" bábu?
Letettem 3at a Jemison-on lévő mercury kecóba, gyorsutaztam a hajómhoz meg vissza és eltüntek... majd építettem másik 2őt, feltettem rá a rucit,sisakot és pakkot, visszamentem a hajóhoz majd vissza és ruhástól mindenestől eltűnt... de amit a hajóra építettem az megmaradt... de újat nem enged építeni mert azt írja, hogy 6/6 ilyenkor bukós a ruci amit a bábukra feltettem?Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
gulupeti
senior tag
Shattered Space bemutató videó.
IGN cikk a témában. A játékmenet reformján mondjuk nem tudom mit kell érteni, az nekem kb. olyannak tűnik, mint volt is. Néhány új fegyót meg gránátot látni a videóban.Összességében azért jó lesz ez, én már várom.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Eh látom az itemek nem változtak, ugyan az a ~30 fegyver és nincs ténylegesen egyedi legendary fegyver kb.
Megint kiesett a Bounty Hunter szett és gyakorlatilag nem volt ami jobb lenne tőle... valahol ez kicsit zavaró.
Mantis gyengébb, a Constellation alaksori gyengébb, megnézzük az UC armor jobb lesz-e NG3-on mot vagy még mindig épp csak pariban lesznek. [ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
gulupeti
senior tag
Az új vas, ma építettem, elég kompaktra sikerült, raktérre még vastagon lehetne bővíteni, de igazából nincs rá szükség. Azért jó ez a játék na, minden hibája ellenére lehet szeretni, nekem sikerült újra ráfolynom, augusztus vége óta beleszaladt 3 napnyi játékidő.
-
Micsurin
nagyúr
NG2 bedobta az
Lodgeot szóval..only fő karakter
Köszi akkor marad a másodig karakter, az elsőt meg megtartom és szénné moddolom legalább, az új meg mehet achi huntra is!The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
válasz
Micsurin #5120 üzenetére
NG+ -ban van néhány választható lehetőség a fősztoriban amiatt hogy tudod a lehetséges kimenetelét az adott döntésednek, de ezt mindig lehet ignorálni és úgy játszani mintha nem tudnál előre semmit.
Ha viszont biztos főszál végigjátszást szeretnél, ahhoz igen, új karakter kell, mert a döntéseid tekintetében variálja a következő világot a játék, úgyhogy a Lodge-ba először belépve bizony érheti meglepetés az embert...De talán az NG+3 még nem olyan elrugaszkodott, ezt nem tudom, ki kell próbálni hogy mennyire vad változást dob.
-
Micsurin
nagyúr
No záróvizsga után gondoltam adok neki egy újabb playthrought főleg, hogy itt a buggy végre.
Ha a mostani NG+2-öm befejezem tudom úgy játszani az NG3-at mintha nulláról indultam volna sztori tekintetében vagy új karaktert kéne kezdjek?
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
dom2000
csendes tag
Én nemrégen kezdtem el játszani, a legújabb patch-ekkel, nem tapasztaltam sok hibát, őrületes fps droppot stb.Végigjátszottam a storyt.Nagy megfejtés nem volt, de rendkívűl élveztem.Sok szép helyet láttam, volt sok régi trükk, de ettől független ez nem az a game, amit 5 perc uttán uninstal.
-
r4zer0919
tag
Én megvárom amíg kicserélik a motorját valami működőképesre.
Még a játék elmenne, persze el van nyújtva mint a rétes de legalább unalmas is 90%-ban.
Ez egy kiváló példa arra, hogy mi történik akkor amikor már az alapokkal nincsen rendben semmi.
Megjelenése óta már kapott egy pát javítást, DE sajnos az FPS beszakadásokkal, lagokkal egyszerűen nem tudnak mint kezdeni, mert jönnek a peccsek de ezek ugyanúgy, ugyanott megvannak, maradnak.
Felbontástól, grafikai beállításoktól, teljesen, maximálisan, függetlenül akad ugyanott ugyanúgy.
De a legújabb felfedezésem, hogy ha a beállításoknál az alacsony késleltetést kikapcsolom akkor az npc-ket csak részben spawnolja a játék
Majd jövök megyek a világban (kimondottan Akilan, a silók és a város között) majd egyszer csak bedob egy halom npc-t, és az egész beszakad, belassul, van, hogy kidob asztalra, összeomlik.
Általánosságban az FSR3-al ultrán megvan a fix 80FPS, erre lockoltam.
De sajnos nem tudja konstans, mondjuk még az is el tudnám fogadni, de, hogy szinte másodpercre megáll, belaggol, szinte befagy, bizonyos részeknél, efelett nem tudok átlépni.
Tehetnek bele marsjárót, ürlényeket, örökéletet meg sört akkor is, sajnos a gyökereinél rossz az egész motorja úgy ahogyan van.
A Steames vegyes értékelés pedig szerintem igen igen túlértékelt, és nagyvonalú. -
SaGa59
őstag
válasz
gulupeti #5116 üzenetére
Nálam nem fogyott el, egyszer végigtoltam, belekezdtem az első new game+-ba is, majd félretettem, de nem véglegesen. Az összes bethesda játéknál így történt, kezdve a Morrowinden és a Fo3-on. Megjelenéskor egy végigjátszás az alapjátékkal, majd néhány év múlva újra elvővettem a megfoltozott, dlc-kkel bővített GOTY változatokat. Modoltam őket és mindegyikbe belement még egy-két ezer óra. Kivétel nélkül. Gyanítom ebben is lesz annyi, csak várni kell vele egy-két évet, hogy kiforrja magát.
-
gulupeti
senior tag
válasz
dom2000 #5115 üzenetére
Sokan voltunk így ezzel amikor tavaly nekifogtunk
, aztán igen gyorsan elfogyott a lelkesedés, alig ír már ide bárki is.
A játék nekem alapjaiban véve továbbra is tetszik (második végig játszásom ez, összesen 330 óránál járok), de tényleg elég sok küldetés van ami unalmas, menj el ide, aztán onnan még két helyre, majd újra vissza, kb. lövöldözni sem kell meg semmi, csak beszélgetni és készen vagyunk. És még nem is lenne ezzel olyan nagy baj, ha nem lenne ennyi töltőképernyő, tavaly ez még annyira nem is zavart, de most úgy vettem észre magamon, hogy már igen. Pl. Neon cityben a főtérről amikor el kell menni egyik oldalra, majd onnan a másikra és itt még vmi épületekbe is be kell menni, nem igazán ússza meg az ember 6-8 töltőképernyő nélkül, még ha nem is kell olyan sokat várni, akkor is nyűgös. -
dom2000
csendes tag
Imádom ezt a játékot.
-
-
gulupeti
senior tag
Újból kezdtem én is a játékot néhány napja, pár hónapnyi Diablo 4-ezést követően készülök a kiegészítőre, szerencsére most elkaptam a fonalat, "beadta" az érzést, hogy nem olyan rossz játék ez.
Pár hónapja már megpróbáltam egyszer, de akkor 2 alkalomból másfél óra játékidőt sikerült összehozni, akkor azon tűnődtem, hogy hogyan sikerült ebbe tavaly 250+ játékórát belerakni.
A játék szerintem sokat fejlődött, sokkal jobban is fut, mint tavaly, bár még mindig vannak olyan részek ahol indokolatlanul megbicsaklik egy pillanatra az fps, aztán beáll normálra, ez már szerintem ilyen is marad, engem igazából e játék esetében ez túlzottan nem zavar.
A REV-8 járgány szerintem nem lett rossz, bolygók felfedezésre így jóval gyorsabb lett, az autóból is lehet szkennelni, bár az irányítását azért szokni kell, elég jól el lehet vele akadni, mondjuk a nitro eddig mindig kihúzott a csávából.Kis cheatet most használok, távolabbról el tudom érni a hajó rakterét, illetve valamivel több lóvé van a vendoroknál, így gördülékenyebb az egész, illetve az ellenfelek sebzését nagyobbra állítottam, így talán -2% XP-nél áll meg a történet.
Valaki küldi még a gémet? Kiegészítő megjelenésekor azért gondolom csak előveszik néhányan.
[ Szerkesztve ]
-
Én több gépen játszom, egyiken jó ha van 30fps. Részemről nem gond ha néha belassul amennyiben olyan helyen van ahol nincs nagy akció.
Kész csoda amúgy hogy ezzel a motorral ezt így meg tudták csinálni, kb lehetetlen kategória.
Nem tudsz ellene tenni, lehet valami moddal csökkenthető azon a részen a motor limitje. -
r4zer0919
tag
Húsbavágó motorhibákkal küzd a játék sajnos.
Én már többször is teszteltem, meg próbáltam ezt-azt a többiek tanácsára, de nem igazán hozott javulást.
Nálam a legérezhetőbben, kimondottan Akila városán kívül jön elő az FPS beszakadás történet.
A gabonaszüretelők vagy mik környékén.
Ahogyan pl. Akilából elindulok a vadonba kifelé, a gabonaszüretelőknél bezuhan, majd ha vissza a város felé akkor is bezuhan.
Egyébként máshol, nem tapasztaltam eddig, de még közel sem jártam mindenhol.
Viszont nem is megyek, mert így ez kiábrándító.
A beállítás és/vagy felbontás teljesen mindegy milyen, lehet a legalacsonyabb vagy közepes, magas akár ultra.
Teljesen mindegy, bezuhan az FPS.
Egyébként röhögve megvan a stabil 80, FSR3-al.
Tettem ki a képernyőre frametime grafikont és szörnyű amit produkál, azokon a pontokon.
Előre tudom hol fog beszakadni, utána visszaáll 80-ra, de beszakad.
Ez sajnos olyan szinten rányomta a bélyegét, hogy már csak ezt látom a játékból.
Kár, hogy nem azon dolgoznak, hogy magát az engine-t tegyék már stabillá, vállalhatóvá.
Utána jöhetne minden egyéb... -
hamizoli
tag
Ha valakinek az új frissítés után (pc-n) a bolygók textúrája "karácsonyi színekben" pompázik (piros-zöld szín) akkor ez megoldás lehet [link] nálam működöt. Amúgy nekem tetszik ez az új REV-8 nevű bolygójáró jármű. Akit érdekel, szeptember 30-án jön a Shattered Space DLC
[ Szerkesztve ]
régi név:hammer1
-
sixpak
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #5108 üzenetére
Szép munka!
Én is újból kezdtem a minap, 90 órat tettem bele tavaly, de még nincs meg a story sem, nem jutottam el a végéig.
Tegnap jött land vehicle trailer, jónak tűnik.
Amúgy másnál is beesik az fps városokban?
Random 30-40-re esik be, de általában 50-60....mindezt egy RTX 4080-al.
3070Ti-al kezdtem a megjelenésekor, de nem emlékszek ilyen droppokra, pedig akkor még dlss sem volt.
Decemberben vettem a 4080-at, azóta nem játszottam Starfieldet, csak most, de nem tetszik, amit látok....[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Új játék, Vanguardot viszem elsőnek az a legjobb küldetéssorozat. Közben épülget a hajó, közel fele kész. (ahogy jön be credit)
Az alábbi elképzelést volt és részben készen is van:
Ne legyen egy ajtó sem belül. Ez részben teljesült csak a fogdánál vagy egy ajtó belül illetve a labor és műhely között.
Egy szint van, kivéve a kapitányi szobát és magát a pilótafülkét (Overseer 300 Bridge).
Fegyverzet még nem dőlt el, de szeretnék inkább EM felé menni mert úgyis OP lesz a hajó akkor már ne az legyen hogy ledarál mindent.
Személyzet még nem teljes, mod miatt van működő fogda (EM fegyverekkel lehet bele rakni rabokat meg el is lehet őket adni) valamint van működő gyengélkedő is orvossal.
Fegyverek még nincsenek, borítás sincs a hajón csak váz.
Karakter Ellen Rippley (habár a galaxy questes verzió lehet jobb lenne majd még lehet átszabom)
Nagy, pedig még kész sincs és ennél már csak nagyobb lesz.
Két létra van, folyósók kötik össze a habokat.
Ami nehéz volt hogy a hab-ok belső szerkezete legkevésbé se változzon a bejáratok miatt, pl mess hallnál középen kell bemenni a bal oldalon, vagy fogdánál a belős ajtó felé essen a bejárat. Aztán az ágyas haboknál ne az ágy hiányozzon pont. Bár ez mind csak dekoráció, gyakorlatban mindengy lenne de úgy szeretnék végigmenni a hajón hogy ne hibás dolgokat nézzem.Nem akartam nagy hídat, ez valahogy megfogott igaz létrázni kell hozzá nem is keveset.
Működő gyengélkedő
Fogda belső ajtaja marad, arra azért szükség van.
Szegény még csupasz, illetve fegyverek is gyengék.
Constellation by v2 modpak, kiegészítve egyetlen csalással mégpedig hogy végtelen a cargo és inventory. Súlymanagement a halálom.
Grafikát sem lőttem be, totál a modpakk alapját használom de majd kiveszek pár ocsmány filtert meg belső fog sem kell.[ Szerkesztve ]
-
válasz
r4zer0919 #5106 üzenetére
Nézd meg a vram használatot. Tippre még az lesz a gond. Van egy olyan limitáció hogy 8-9Gb vram használatot tartja akár mennyi vramod van. 4K ultra meg többet igényelne és ott is oda vissza dobálja az adatokat.
Több gond is van, a motor elavult az tény és már messze kihozták amit csak lehetett. Aztán most ezt ráoptimalizálták konzol hardverre ez miatt duplán szívás az egész.
4K ultra a motor miatt nem lehetséges nálad, ezek szerint modokkal sem.A motorcserével az a baj hogy a komplett fejlesztőgárda szerintem nehezen állna át egy már bevállt ismert motorról. A Bethesda játékoknál az az alap hogy modderek javítják meg és sajnos az is hogy nem nagyon tanulnak a hibáikból.
Starfield nagyon új téma, sokkal nehezebb új világot alkotni. Elder scrolls alapjai meg már 30+ évesek.
Hozzáteszem Skyrim is botrányos volt kiadáskor, grafika kifejezetten ocsmány, tengernyi bug meg persze döglődött a scriptmotor is rendesen, aztán fallout4 64bites motorját megkapva már jobb lett a helyzet.
Creation Engine ennyit tud, így is szerintem vért izzadtak hogy ezt összehozzák.
Ennek ellenére én nem temetem a játékot, lásd fallout 76 talán a legrosszabb játék volt ami kijött aztán sok sok év után kiforrta magát és egy poénos könnyed játék lett belőle igen jó játékosbázissal. Monduk a fallout tv sorozat rásegített most év elején hogy megdobja a játékosszámot átmenetileg többszörösére. Kiemelendő hogy falout76 multis játék mivolta ellenére nincs balanszolva és pont ez a rohadt jó benne, hogy lehet beteg módon overpowered karaktert csinálni benne, ezt azért kevés multis játék tudja. (számomra ez pozitívum)
Starfieldből nehezen tudom elképzelni hogy akkora lesz mint a fallout vagy elder scrolls széria ugyanakkor nem lehetetlen elfogadhatóra rendbetenni de több év kell hozzá.[ Szerkesztve ]
-
r4zer0919
tag
válasz
MasterDeeJay #5105 üzenetére
Köszi!
Na így már látom, hogy irkál valamit a txt file-ba.
De most megint fullra visszavettem a grafikát minimumra, és sajnos nem változott.
Ennek a gamenek mindegy mit állítok ugyanaz.
Itt olyan hibák vannak amiket szerintem nem képesek javítani vagy megoldani.
Egyszer majd lehet, hogy tényleg lesz egy Starfield játék, de az nem bethesda "alkotás" lesz és nem mostanában.
Volt egy Fallout 3 egy 4 és egy Skyrim, ezek mind zseniális alkotások. Viszont ezekhez nem tud már felnőni a bethesda.
Más szemléletre, modernebb motorra, (esetleg jobb szakemberekre?) volna szükség.
És leginkább arra, hogy ne 3. féltől várják a játékuk megírását és rendbetételét.
Pl. a modderektől, már ezzel a szemlélettel, gondolatvilággal elhasaltak.
Egy mod jó lehet egy remek játék mégjobbá/egyedivé tételéhez, de nem egy raklap sz*r, több sebből vérző alapokkal/motorral rendelkező "tákolmány" rendbetételéhez.
-------------------------------------
De mindenképpen köszi, a helpet! -
válasz
r4zer0919 #5104 üzenetére
tud generálni egy konzolt logként ha egy üres DiskCacheEnabler.txt file-t beraksz a játék könyvtárába. Nem abba ír bele hanem egy külön ablak indul a játék mellett.
Ha nem csinálja akkor nem megy. (ASI verzió nem működik ha ki van kapcsolva az intro videó moddal vagy valamiért ki van szedve)Ez esetben az https://www.nexusmods.com/starfield/mods/2245?tab=files
DiskCacheEnabler-SFSE-1.2.1.0 verziót használd. (script extendered gondolom van ha moddolsz, ha nincs akkor azt is játék mappájába kell rakni és sfse_loader.exe-el indítani a játékot. )A fent ablakban látható majd hogy melyik filet gyorsítótárazza be.
[ Szerkesztve ]
-
r4zer0919
tag
válasz
MasterDeeJay #5103 üzenetére
Bemásolgattam a fileokat, nem egyértelmű, hogy megy-e vagy nem a mod.
Olyan mintha valamivel kisebb lenne a beszakadás, bizonytalan.
Van valami módszer rá, hogy ellenőrizhető legyen az, hogy a mod az fut-e rendesen a játék alatt? Consol ablak vagy valami billentyűkombináció, ilyesmi? -
válasz
r4zer0919 #5102 üzenetére
Az ott engine limit lesz, fog valamit javítani a mod de lassulások ott lesznek továbbra is.
3080-asom van 1600p ultrán játszom és nincs meg mindenhol a fix 60fps.
Ha nagyon gáz akkor van rá mod de ez gyenge kártyákon segít. [link]
Esetleg van még ilyesmi ultra grafhoz is (vesz vissza grafikából) [link][ Szerkesztve ]
-
r4zer0919
tag
válasz
MasterDeeJay #5101 üzenetére
Köszi!
Ki is próbálom szerintem hátha segít a cucc (jó lenne...)
---------------------
13900kf, 32gb ddr5, 3090
Szerintem textura pakk nem szükséges, nem tapasztalok alacsony FPS értékeket 4k ultrán, ilyen jellegű gond nem volt.
Csak az adott részeken, helyeken a semmiből előjövő beszaggatás, akadás, ez az ami engem leginkább zavar.
És leginkább az Akilán. -
válasz
r4zer0919 #5100 üzenetére
https://www.nexusmods.com/starfield/mods/2245
Rename bink2w64.dll in your Starfield Game folder to bink2w64Hooked.dll
Download bink2w64.dll from the Ultimate ASI loader pageUnzip, and copy the dll file into your Starfield Game folder
In this mod's FILES tab above, hit MANUAL DOWNLOAD under "DiskCacheEnabler-ASI-1.2.1.0"
Unzip, and copy the Plugins folder into your Starfield Game folderEz azt javítja hogy a játék filejait windows gyorsítótárazhatja.
A játék alapból kevés ramot használ (konzol port) és úgy takarékoskodik hogy nem tart a ramban csak azt ami mininálisan szükséges. Ez azzal jár hogy rohadt sok olvasást csinál az SSD-n azaz oda vissza olvasgat és zabálja a ramsávszélt, ha ekkor vannak mikrolagok a sok művelet miatt. Ez a mod meg engedi hogy a már beolvasott adatokat ne dobálja ki a ramból hanem tartsa bent.Másik pedig valamelyik textúra pakk. Ha megírod milyen videkártyád van akkor tudok rá ajánlani valamit.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest