- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Crysis egy sci-fi FPS a díjnyertes Crytek fejlesztőcsapattól, a kritikusok által magasztalt Far Cry alkotóitól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Rusher #15825 üzenetére
GTX-280, GTX-260, 9800GX2, HD4870, HD4850, HD3870 X2, 8800Ultra vannak elötte. Hopp, akkor 8. csak a kártya. De akkor még nem voltam szigórú a 9800GTX is néha-néha megelőzi. Viszont jól tartja magát, sajnos már 35-40k lenne a reális ár érte, de akkor is jó vétel még használtan. Bár a valódi DX10 hiánya még okozhat gondokat a jövőben...
Amúgy a 8800GTS G92 az gyengébb nála. Tudom, mert volt mindkettő!
-
Pala
veterán
válasz
Rusher #15714 üzenetére
Na oda kell a godmode. Anélkül sajnos kinyúvadsz.
A tükröződő hegy meg úgy látszik csak az én hülyeségem: az a helyzet, hogy nem volt nálam maxra állítva a látótávolság, így olyan fura helyzet jött elő, hogy a vízen tükröződő hegy még látszott, de maga a hegy (ami messzebb van) már nem.Mikor közelebb úsztam, akkor már elkezdett kirajzolódni a hegy is.
"Viszont vaalhol nemmessze ahol követni kell az alien-t (Recovery) jobb oldalon feljutattam nagy nehezen de télleg megszenvedtem....." - Na! Nem oda kell felmenni, ahova írtad, mert ott meghalsz. Vagyis godmode-dal arra is elmehetsz, de először egyszerűbb, ha csak szimplán felmászol arra a sziklára, ami tőled jobbra van abban a pillanatban, amikor bemész a kis hasadékon a hajóhoz, ahol Bohócot elkapja a dög. A bejátszás után elmész jobbra, de ne oda szembe mássz fel, ahol meghalsz, hanem menj még jobbra és ott simán felugrálsz a peremre, majd a kis hasadék felett átugrasz a másikra és így el fogsz jutni a kanyont szegélyező sziklák legtetejére is akár. Csak sok ott a bozót, kevés helyen van jó kilátás.
nygma, godmode, hogy ne nyírjon ki a játék.
-
Pala
veterán
válasz
Rusher #15703 üzenetére
Ultra high? Kézzel csavartad fel a grafikát vagy letöltöttél valami kész Ultra konfigot? Vagy esetleg a Natural modot érted alatta?
Csak az tűnt fel, mintha nálad kicsit erősebb lenne a HDR, mint nálam.
Egyébként van az a kis sziget, ahonnan rálátsz közelről arra a hajóra, amelyikre felmentél (csináltál is egy ilyen képet). Na ott, ha elnézel jobbra, a legszélső hajótól jobbra látni a tengeren, amint egy hatalmas hegy tükröződik a vízen; a poén az, hogy nincs ott semmiféle hegy
Nem tudom, hogy ez módosított grafikával látszik-e, de sima high beállításnál igen.
-
Pala
veterán
válasz
Rusher #15697 üzenetére
Majd még én is bepróbálkozom később, de ezidáig nem sikerült.
Most már tuti a jó hajó felé megyek, mert viszonylag közel tudok menni hozzá és nem is tüzel rám. A mellette lévő viszont annál inkább, egyszerre 2 rakétát is kilő néha, esélyem sincs elbújni előle. Pedig mit össze kínlódtam!Igaz, szinte mindig kiugrottam a csónakból, mikor megszólalt a sziréna. Cápát egyet se láttam még, csak a rakéták lőttek le.
Én a military csónakkal megyek. Vagy a másikkal kéne? Ez eléggé köhögve megy néha. -
Pala
veterán
válasz
Rusher #15694 üzenetére
A fenébe, most hogy nézem a képeket.... én azt hittem a bunker alatt azt érted, ami _tényleg_ a legmagasabb ponton van, ez pedig ott van, mielőtt bemész a kanyonba (ahol majd a lefagyott hajót megtalálod). Csak mert innen is pont három hajót látni és ezek szerint nem a jóhoz mentem, hanem ahhoz, amelyik tőle eggyel balra van.
Na most megnézem újból mindjárt. Az biztos, hogy amelyiknél én próbálkoztam, ott teljesen reménytelen a helyzet, akármit is trükközök. -
-
Rusher
őstag
válasz
Rusher #15689 üzenetére
Ez a hajó
Erről a legközelebb és ott a csónak a parton
Innen mentem
[link]
Cápa
Cápa0
Cápa1
Cápa2
Cápa halál1
Cápa halál2
A hajó túloldalánmod.: Pala meglehet ezeket most csináltam....ehhez a hajóhoz mentél? Tök közel lehet menni hozzá anélkül hogy lelőnének sőt ez a hajó nem lő hanem a mellette jobbra levő lő le....
Mik ezek a kis képek nem értemde a lényeg látszik így is....
-
Pala
veterán
válasz
Rusher #15689 üzenetére
Hát kipróbáltam, de valahogy nem akar sikerülni a dolog.
A kis szigetek után nem sokkal van egy vékony zátonysáv, ha azon túllépek, akkor bekapcsolnak a szirénák és onnantól már mindegy mit csinálok, akár a csónakkal megyek tovább, akár a víz alá bukok, leszed a rakéta. Pedig próbáltam úgy is, hogy a zátony után egyből kiugrottam a csónakból és max speeddel leúsztam a tengerfenékre... már ameddig sikerült, mert a torpedók itt is megtaláltak.Szóval eléggé reménytelennek tűnik, nem tudom hogy csináltad.
nygma: 2-3 óra elég hozzá szerintem. De megéri.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Rusher #15662 üzenetére
De igen ez körülbelül tényleg úgy van hogy csak mászkálni is nekiáll szívesen az ember, volt hogy énis a strengh+jump kombóval ugrálgattam a sziklákon ide-oda, meg nézelődtem, leültem néztem a naplementét, még majdnem el is szunyókáltam.
Olyan szinten élethű hogy már azért megéri betölteni egy állást hogy csak lófráljunk, meg felfedezzük a sziget szépségeit, olyan mintha ott lennék. Tényleg nem tudom mikor lesz közel ilyen durva más grafikai motor. SZVSZ bármi eltörpül az élethűsége mellett. -
nike_
addikt
válasz
Rusher #15445 üzenetére
Nekem is csinálja ezt a lekicsinytem dolgot..
Pipáld ki a beállításokban a teljes képernyő módot, hátha akkor nem. Akkor nekem egy ideig nem csinálta.
De nekem jó ez így, mivel ha kilépek a menübe, akkor be tudom zárni a mögötte levő ablakokat, netezhetek is közben, így tudom nézni a végigjátszást.
Attól is lehet, hogy 1024x768 a felbontás, és nagyobb a monitorod. Én speciel 1024x768-ban vittem végig, először 8x utána 4x AA-val.
-
nostrum
tag
válasz
Rusher #11724 üzenetére
2XAA és VH minden kivéve Shadow? Na és milyen felbontáson? XP vagy Vista?
Volt egy srác aki szintén írta, hogy ilyen-olyan jól megy... aztán lefuttattam vele egy CPU és GPU benchmarkot, és kiderült hogy az átlag FPS-e alig 28, a minimum meg mondjuk 10.
Én nem mondom hogy szétakadta magát, de amikor már éreztem hogy az egér nem úgy reagált ahogy kellene, akkor tudtam hogy 20 alatt járok. Ez volt 1440*900-on VH beállításokkal AA nélkül.
Küldj egy Benchet a topicomba, és akkor meglátjuk. Mert vagy a te GTX-ed durvább mint az enyém, vagy csak a tűréshatárod van messzebb. Én a másodikra tippelek.
-
nostrum
tag
válasz
Rusher #11586 üzenetére
Te kérdezted miért játszhatatlan 8800GTX-en, pedig neked is az van...
Na és milyen beállításokkal játszol és milyen felbontásban, milyen op. rendszeren?
És hogy megy?
Lefuttathatnád a CPU és GPU benchmarkot az általad használt beállításokkal, mert kíváncsi lennék...
Hacsak a Core2Duo nem tesz csodákat...Nekem a monitorom 1440*900-on néz csak ki valahogy. Nem DVI-s tehát a scaling-et nem tudom kikapcsolni, és a natív felbontáson kívül minden fosul elnyúlik rajta. Az ennél kisebb 16:10-es felbontásokat sem ismeri fel.
Én XP32biten játszok, belőttem Mindent High-ra 1440*900-ra, no AA, és örültem, hogy úgy nézett ki, menni fog. A tesztek: CPU average FPS: 40 GPU average FPS: 42 ezekkel a beállításokkal. Ez játszhatónak tűnik, de kiderült hogy mégse. Ráadásul ez csak az első pálya, és azt mondják még vadulni fog...
Szóval több helyen is harc közben, vagy nagyon nyílt terepeken, több ember társaságában érezhetően lassul, szerintem még 20 frame alá is. Nagyon nehezen kinlódtam ki ezt a 8800GTX-et, és nem azért vettem hogy ilyet érezzek.
Nincsenek nagy igényeim, nem játszok 200000*19522-ben, 32-es AA-val, csak annyit akarok, hogy ne kelljen már mediumban játszanom 1440*900-ban AA nélkül ahhoz hogy 30 fölött maradjon a frame/sec. És szerintem néha még full mediumon is szarakodna.
Jó, gyönyörű meg minden, de ez akkor sem indokolt szerintem. Az UT3 szétmaxolva 16 ember őrült lövöldözése közepedte sem megy 60 alá ezen a felbontáson (ne írd nekem hogy az nem szép)
Mellesleg én még szoktam interneten játszani a FarCry-al, ezért tudom, hogy Ultra High-on HDR-el, 1440*900-on 4XAA-val kurvára szebb mint egy medium-os filter nélküli, sziklákat öt méterre előtted az arcodba villantó Crysis, és jobban is fut.
Amikor az kijött, mindenki ledobta az állát ugyanígy, mégis kimaxoltam 1024-ben egy akkori közepes gépen (2500+ Barton és 9600XT).
Ez a mostani húzás rohadt köcsög volt amikor néztem hogy egy 512Mb-os X1950PRO-n 1280*1024-ben DX9-el Highon ÁTLAG 17 fps-t bír egy engine = ISTENKÁROMLÁS.
Ráadásul a fejlesztők ígérgették, sőt mutatták is, hogy single 8800GTX-el milyen szép folyékony lesz a játékmenet.
Nem jött össze. Viszont rengeteg ember újjong a neten a 90000.- forintos kártyájával, hogy 20 frame-s átlaggal elmegy a Crysis, és az jó mert van motionblur....
Nem értem. Azt sem hogy miért detektálja 2-es (medium) szintűnek a procimat és 4-es (very high) szintűnek a videokártyát, amikor láttam a teszteken hogy über Core2Quad-okon sem teljesít jobban. És én is látom, érzem hogy a kártya fog vissza pedig a DX10-es very high teljesítményről Vista alatt ne is beszéljünk. Próbáltam.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Rusher #11262 üzenetére
Nem, végig high-on. Mielőtt elkezdtem volna tolni a stuffot, nyomtam egy GPU benchmark-ot: átlag 29-30 fps. Fasza, gondoltam javítok egy kicsit az esélyeken: 4xAA helyett 2x, VGA clock 575 ---> 621, na így lett 34-35... hát ezek után nem is akartam erőltetni a VH-t. Mondjuk a CPU bechmark még kevesebbet dobott ki (átlag 25-27 fps-t, ha jól emlékszem).
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Rusher #11259 üzenetére
Sajnos nem, a fene vigye el. Pedig amikor áprilisban megvettem a gépet, még azt hittem, túl is biztosítottam magam a Crysis-ra.
A Core pályáig nem volt gond, de utána még a sima high-on (szintén 2xAA-val) is izzadt időnkénta gép. A legvégén, az anyahajó fedélzetén a nagy kavarodásban meg végképp, ott szemre is leesett az fps olyan 15-18 környékére. Bár lehet, hogy a "gyenge" CPU-m fékezett be, mert hiába húztam a GPU-t 621MHz-re, szinte semmit nem számított. Nagyon kiváncsi vagyok mit mutat VH-on a Crysis, de inkább nem fájdítom a szívemet, mert úgyse futna normálisan.
-
szacsee
nagyúr
Vista vagy XP?
Más:
Most nem tom kipróbálni a demót, de lenne egy kérdésem:
Very High-on kell AA vagy AF? Esetleg automatikusan bekapcsolja?
Kiszemelt VGA-m 8800GT vagy ha nagyot dob, akkor ATI 3870!
Ezek elegek lennének hozzá 1280-ban VH-hoz, vagy 1360x768-hoz egy kis AA-val? -
-
Eagle16
addikt
Na most lehet hogy csak én magyarázom be magamnak, de mintha tényleg sokat dobott volna rajta az új driver!
High-os shaderekkel (fú de szép..), árnyékkal mindennel simán játszható tűzharc közben isThx nVidia
fpeter07: én még nem láttam nah
MOD: meg ahogy nézem elég sokan kihagyták még rajtam kívül -
-
ent
őstag
Most má behülyítettetek. Ez a very háj a lecserélt fájlok miatt van, vagy vmi más trück vagy vista alatt? Met ha a lecserélt akkor miért lenne veriháj?
mod: a veriháj nem csak dx10 miatt veri?
Csak azért kérdem, mert ettől a lecserélt fájlok után is ua az fps szám volt, ez nem lehet...
-
Tibiajax
nagyúr
ha nekem 25-30 között megy játszhatóan nem szaggatva akkor nem érdekel az, hogy ennek többnek kéne lennie.. Engem viszont igen, mert 1. amit leírtam fentebb, 2. lásd csé.
Próbálj meg ott is remek 25-30-fps-el játszani.. A story ennyi, nálam is elmegy minden-high 20-28-al, de amikor átraktam mediumba mindent, és az fps-em megnőtt 40-45-re, sokkal de sokkal jobb lett a játszhatóság. És nem 60-80fps-röl beszélek, ami igazából simán elkellene ehhez a gémhez (is), hanem csak 40-ről.
Szóval maradjunk annyiban, hogy ne kezdjünk itt a 25-nek olyan szinten térdelni, hogy ez így mosz milyen király és h mennyire faszán játszható.
25 fps egy fps-ben hurka.
Amugy, tényleg lehet elég jol beállítgatni az opcókat, szoval egyetértek, aki sír h nem megy a game, és viszonylag ujabb cuccosa van, az magára vessen. Irány a Farcry.
mod. pisti. A nagy válaszom: Csak. -
Tibiajax
nagyúr
Miért siránkozik mindenki??
Egyszerü. Mert kijött a krájzisz, és nem képesek játszható sebességgel futtatni, a nem is olyan régen megvásárolt gépen. Csak ezért. Hiába van benne viszonylag erősebb proci, vagy ujabb, 8-as geforce, mediumon többet nem lehet benyomni neki, mert szaggat, és játszhatatlan.
Te könnyen beszélsz, a durva 2magosoddal meg a 100k+ -os vgaddal, johogy elvagy vele és örülsz. De mondok valamit, amit úgy tünik, senki nem vesz észre, vagy csak nem ír be ide. Ez a játék, jelenlegi formájában, főképp az optimalizációját tekintve egy nevetséges vicc. Az a tény, hogy Decide az überbrutal konfigjával benne a majd 2kilós vga-val az ótvar vista alatt nem tud játszani a monitorja nativ felbontásában, egy vicc. Neked meg megy 30-40-fpssel, highon, 1280-ban?? És ennek kell hogy örüljünk most, egy csúcs cpu+GTX -el?.. Ugyanmár. Nekem, ez kevés.A másik pedig. Unom azt is már, hogy most már ott tartunk, hogy lassan már isteníteni kezdjük a fasza 25pfs-t, merthogy az már mennyire jó és játszható. Ez, egy ilyen szintű fps játékban, ahol vmi iszonyat fontos a magas fps-szám ahhoz, hogy ha odaérsz egy helyre, ahol többhelyről tör rád az enemy, és romboláshegyek vannak, tudjál akciózni normálisan, tudj vajsimán célozni, miközben robbannak a csirkék meg a dzsippek körülötted, megengedhetetlen. Lószart sem érsz, ha alapból van 25-30fps-ed.. Beakad, belassul, és a célzásnak, meg ugy igazábol az egész élvezetnek vége.
Persze, ha csak a tájban akarsz gyönyörködni, akkor nem szóltam. -
bagyulajuve
addikt
természetesen vista 64bit a driver
de most visszaraktam a korábbi 163,69 drivert. Azzal futna, ha bírná a rendszer
minden medium: 40-60fps, oké
minden high, kivétel textura (ez maradt mediumon, mivel csak 320 mega vramom van): 18-25 fps, de harcoknál, gyors mozgásoknál 18 fps, így jéppen még játszható, de nem túl élvezetes
very high minden, kivétel textura: 10-16 fps, gyönyörű és totál játszhatatlan
1440x900, no AA
asszem kell keresnem egy megfelelő beállítást medium és high között, majd próbálgatom.3200Mhz-en járó c2d-val és 600/2000-es GTS-sel jobbat vártam és highban jól kellene futnia, ezt ígérték a cryteknél. Ez már nem lesz tovább optimalizálva, majd esetleg jobb driverek, patchek segíthetnek.
Amúgy a játék szupi, ezt érdemes lesz megvenni, sőt lehet h gépfejlesztésbe fogok bár inkább a konyhát kéne felújítani
-
Csabipici
aktív tag
Nekem sem volt lassú. Sőt ahogy írtam akadást sem láttam sehol. Így játszottam végig a demót. Csak akkor döbbentem le, amikor kíváncsiságból megnéztem FRAPS-al.
Ezért is írtam be, hogy nem hiszem el a 30 fps alatti értéket 4xAA mellet.
Persze nem állandóan, csak néha lesesik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Archívum I. - [link]
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- PlayStation 5
- Milyen videókártyát?
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Lenovo Gamer Laptop: Ideapad Gaming 3 (i5 12500H, RTX3050, 32GB RAM)
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RX 6700XT 12GB +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC! i7-10700K / RTX 3060 Ti / Z490 / 32GB 3200MHz / 500GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Yamaha MX 630 (végfok)
- Lemezes PlayStation 5 + 2 kontroller
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest