- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubracer
újonc
Kicsit böngésztem a Banggood honlapját és valójában nem írják sehol, hogy ez tax free shipping lenne csak akkor nem értem , hogy miért ezt mondja mindenhol mindenki? Meg azt sem, hogy akkor ennél a szállítási módnál miért nem hagyják, hogy tariff insurance-t válasszak? Szóval akkor nincs más mint fizetni és nyelni egy nagyot?
Mármint a postának írjak vagy a Banggoodnak? -
pn4hvq
senior tag
Szerintem az itteni esetekben nem az volt az alapelv, hogy a vevőnek mindig igaza van, hanem a BG feladta a csomagot június 1-én (csak szemléltetés végett a dátum), valamennyire nyomonkövethető, de a vevőhöz máig sem érkezett meg. Ez egyértelműen látszik. Eltelt a 60 nap, a PP-os reklamáció indítva, egyezkedés, azonban a BG valószínűleg nem tud hivatalos nyomkövetést felmutatni, hogy újraküldte, stb. Így a tények tekintetében a PP annyit lát, hogy 60+ nap alatt sem kapta meg a megrendelő az árut.
-
Bencq
újonc
Nekem ez volt a közlemény.
"PayPal
MONEY_TRANSFER
Fizette
PayPal"
Szóval gyanítom a paypal fizette egyelőre, hogy "elégedett legyek". De kizártnak tartom, hogy ezt ne hajtanák be a Banggood-on.Lassan már tényleg azaz érzése az embernek, hogy egyeseknek fáj, hogy a paypal visszaadta a pénzt... -
Vertigo18
addikt
Akkor ezek szerint te is érzed, hogy valami itt nem stimmel a Banggoodnál, ha te magad is leírod a hibát.
"a nyeremény az fix kell hogy legyen, értelemszerűen tárgynyeremény esetén meg kell lenni."
Szóval akkor itt azért van egy kis bibi. Egyébként én magam sem tudnám, hogy mit válasszak, akadékoskodjak és ragaszkodjak az eredetihez, vagy "benyeljem" az olcsóbb cuccost. Jó tanácsot nem tudok adni, pedig te már rengeteget adtál nekem - is...
walakyb: fogalmam sincs, hogy miben írtam marhaságot, de szerintem ebbe a szálba bele se bonyolódjunk.
-
Vertigo18
addikt
Nem is értettem az egészet, amit írtál, kedves TG!
Értem én, hogy nyeremény, node azt, hogy az "ár irreleváns", azt nem tudtam hova tenni, csak nem akartam hozzászólni, nehogy meginduljon a népharag, vagy valami vitát váltsak ki.
Bocsi, de nekem az nem annyira sikertörténet, hogy nyerek valamit, ami épp nincs, így nem kapom meg...
Értem, aranyos, hogy próbálják jóvá tenni, kapsz egy másik, SZERINTEM jóóóval olcsóbb készüléket és maradj csendben, hiszen csak egy nyeremény. De vajon mennyi az a különbség, amit még be lehet nyelni? Egy régi-új Nokia 3110-est még bevállalnál helyette?
És tudod, hogy minden tisztelettel írom ezt, mellesleg gratulálok a nyereményhez!
-
ostoros
csendes tag
Én előzetesen kb 65-ször vettem fel a kapcsolatot a Bangood-el, és semmi egyenességet nem tapasztaltam részükről, másként mondva totál fogalmatlannak néztek. A 60. nap után is egyből nekik írtam, hogy szeretnék refund-ot, és először azt az ígéretet kaptam, hogy mivel a 60 nap lejárt, jár nekem a refund, és elindítják a folyamatot. majd ugyanazon a napon kaptam egy e-mailt, hogy nem kapok semmilyen refundot, mivel úton van a csomag, és vis maior helyzet van. Ekkor nyitottam a PayPal dispute-öt, és mivel teljesen egyértelmű volt számomra, hogy megint a hárítás fog jönni, rögtön rányomtam a claim gombra, nem megvárva a Banggood "reakcióját". Erre a live chat-en többször is figyelmeztettem őket, úgyhogy azt, hogy először lőttem, aztán kérdeztem, visszautasítom. Egyébként csak egy pillanatra álljunk már meg; még ha úgy is történt volna, hogy előbb lövök, aztán kérdezek, miért ne lehetne meg a jogom erre is? most komolyan egy profitorientált, személytelen vállalatnaknak több joga legyen, mint az egyszeri fogyasztónak, aki kifizette a terméket, és 60 nap után sem kapta meg? itt a "jog" szó talán nem a megfelelőbb kifejezés, de remélem értitek, mire gondolok. kicsit úgy érzem, mintha egy vállalat érdeke fontosabb volna nektek, mint egy fórumtársatoké
-
walakyb
tag
Amennyire nezem (kulfoldi forumon is) a PP egyelore mindenkinek fizetett, ahol mar zarult az ugy, meg akkor is, ha 1 honap utan lett nyitva. En azert becsuletbol megvartam a 60 napot, es meg utana is jofej voltam, majdnem +1 hettel.
A veszteseget illetoen, ha nem tudjak visszaforditani a csomagokat, akkor valoszinuleg lesz boven, elnezve par HSZ-t. -
walakyb
tag
Nem, nem a royallal jott, az "fenykoraban" se tudott ennyit :)
Egyebkent rosszul emlekeztem, csak 12 szamjegy 612050892062
Azt nem ertem, hogy ha van 3 fele, jol bevalt mokamentes mod (igaz, ez csak priority direct mail volt, tariff insurace-al), akkor minek kellett egy ujabb? Tenyleg kivancsi lennek (bar sose fogjuk megtudni), hogy mi AZ IGAZSAG. -
-
walakyb
tag
Szerintem senkinek se lett ujra feladva, ez csak a feltetelezes azon kiindulva, hogy megvaltozott a feladas datuma. Szerintem sajnos sokkal prozaibb az ok, gyanitom, hogy a varhato kezbesitesi datumot a rendszer automatice szamolja, innentol (foleg, hogy igazandibol semmi kozelezettseget nem jelet ez a datum) pedig tippre at se tudjak irni az ott levo adatot, csak komolyabban belenyulva.
Csak meg egy, szinten nem feltetlenul relevans, de azert sokat elarulo dolog: a pontosan azon a napon (07.26.) vasarolt telefon penteken megerkezett -
pixelking
tag
Egy barátomnak is ugyan az a shipped date expected delivery kezdet perc óta, ugyan ebből a csodás kontingensből (máj 30 rendelés, 06.01 indulás, 06.20. óta Nysaban)
Egyébként szerinted az rendben van, hogy a Bangood (vagy szerződött üzleti partnere) európai emberek ezreit veri át? Mert ha én egy kereskedő vagyok akkor igenis én felelek azért akikkel szállíttatok. Én szerződtem velük, én adtam a kezükbe és én tudom őket csoportosan beperelni, nem minden megrendelő egyesével.Az általuk több hét hallgatás és mellébeszélés után feltételesen felajánlott 5-10% meg az értékcsökkenést talán fedezi. A kommunikációjuk miatt meg külön érdekelnének egy tábla csokit (lehetőleg tífuszosat).
-
Bencq
újonc
Hát én ezt nem tartom érdemi reakciónak, hogy a jövőben feladták
Természetesen egy ideális világban így járna el az ember, de tegye fel a kezét aki mindezek után így tenne! Hát sajnos akkor én egy gonosz ember leszek, ha mindezek ellenére a csomag mégis megérkezik én átveszem. De ha ez a következő 10 napban lesz akkor látni fogja a Banggood, hogy megérkezett és nyilván visszakéri a pénzt és nem is fogok ez ellen kardoskodni.
-
Bencq
újonc
Ha el is indította a Paypal a visszatérítést, akkor, hogyan fog fellebbezni? Pláne, hogy a vizsgálat közben sem mondott semmit, akkor mire fellebbezne? Mit tudna mondani, ha eddig nem tette? Ez a csomag szerintem nem fog megjönni, ha mégis örülök magamnak, vagy te mit tennél? Visszaküldenéd?
-
walakyb
tag
Bocs, de ezek nagyon nagy resze nem igy van...
Azt irod, hogy a szallito ceg informalta oket. Tobbszor kertem oket, hogy erre mutassanak barmifele bizonyitekot, sose sikerult nekik, sot 1 alkalommal azt mondta az ugyintezo, hogy az egyetlen bizonyitek a TN, nezzem meg nyugodtan mit mutat. 2 alkalommal is kaptam igeretet arra, hogy rakerdeznek a szallitonal, hogy mi a helyzet a csomagommal, es 2-3 napon belul megirjak. Egyik alkalommal se kaptam semmit. Remelem nem akarod azt mondani, hogy biztos megkerdeztek oket, de nem kaptak valaszt... Ertelemszeruen nem azt varom az ugyfelszolgalattol, hogy azonnal meg tudjak mondani, hogy hol a csomag, de azt viszont teljes joggal, hogy ha az ido is igazolja a kerest, akkor igenis kerdezzenek ra, hogy mi van, hol a csomag, mi ez a keslekedes. A szallitonak pedig kotelessege tajekozatast adni.
Azt meg, higy igy konkretan irod, hogy a royal shipments hazudik. Nem egy szallitasi mod van, ahol legalabb 2 ceg intezi a szallitast, honnan tudod, hogy nem az elso (de lehet tobb ceg is bevonva) ceggel van gond?
1 hazugsag egyertelmu ebben a helyzetben, amikor a support nekem a 61. Napon azt irta, hogy kell varnom meg 6 orat (utc-2-ben legyen masnap), utana jelentkezzek megint, es nyomjak a cancelt, es a refundot. 9 oraval kesobb pedig hirtelen meg 18 napot kell varni, meg kulonbenis nem fognak refundolni...
Az egyeb rendeleseket valoban en is megkaptam (2 telefon es egy wowstick) kb 2-2 het alatt, viszont az ugyben erintettek kozul ahogy neztem osszesen 2 ember volt (innen a forumrol), akinek 30-an bekerult az outgoing manifest generated a TN-be, ok valoban megkaptak ra par napra. Azota pedig ismet semmi. Senkinel...
Egyebkent meg mar leirtam, hogy mi lenne a korrekt. 61 nap utan, ha az ember keri, kapja vissza a penzet. Ertelemszeruen, ha megerkezik a csomag, akkor, vagy ujra kifizetni, vagy pedig visszakuldeni...A TN-re meg annyit reagalnek meg, hogy szerintem te is ismersz jonehany olyan TN tipust, amin mar sokak altal tudottan fake az osszes bejegyzes. Ennek tudataban, a teljes ismeretlenseg mellet tenyleg biztos vagy benne, hogy ezek a bejegyzesek valosak?
-
walakyb
tag
Szerintem teljesen ertheto dolog, ha valaki izgul, hogy mi lesz a csomagjaval/penzevel, foleg amikor elegge erdekes valaszokat kap... Raadasul azert messze nem mindenkinek tartozik a zseppenz kategoriaba a 100k, vagy afolotti kifizetett osszeg.
Azt irod, hogy turelmetlenek vagyunk, de mi csak korrekt tajekoztatast, a hiba elismereset, es a vallalt dolgok betartasat szeretnenk.
Azt ugye mar kiveseztuk, hogy longdonban van a vamolas. Kerdem en, ha juli 20-an elindult longdonbol a csomag a borzaszto tavolsagban levo nysaba, akkor hogy nem ert meg oda? Gyalog is mar majdnem hazaerne a szallito... (A kerdes koltoi volt).
De csak meg egy adalek. Mar az elobbi update is, es a mostani is a royal shipmentstol szarmazik. Tegnap azt irta a support, hogy a royal shipmentsnel van a csomag. Ehhez kepes szinten tegnap jott level a royal shipmentstol, hogy ok nem kaptak meg a csomagot... Nem tudom, hogy melyik, de az egyik hazudik...
En eszkalaltam mar PP-n az ugyet, azt irtak, hogy 18-an fognak erdemben jelentkezni (a vegso dontest valami szeptember elejer irta a rendszer). A banggod a nyitas ota egyetlen sort sem irt... -
Bencq
újonc
Paypal még nincs lezárva, tegnap kértek tőlem újra reakciót. Amire én leírtam, hogy nem tudom értelmezni, hogy adják fel 2019. augusztus 13. napján, ez teljesen értelmezhetetlen egyik időponthoz sem tudom hozzátenni, ha mondjuk elírás vagy fordítási hiba lenne. Ha erre reagáltak, akkor írok újra. Most azt írja a rendszer, hogy augusztus 16. a vita várható lezárása.
-
Bencq
újonc
Most már augusztus 18. a végső dátum de ez ugye közben változott. elsőre nem ez volt, hanem június valamennyi, augusztus 1-én tellt le a 60 nap. Gondolom ez egy beszélgetős fórum, így a Banggood-nál vásárolt termékekkel kapcsolatban is beszélgetünk és gyanítom mindenki leírja a tapasztalatait. Szerintem ha eddig nem érkezett meg a csomag jogosan várja az ember, hogy kapja vissza a pénzét. De magát a hangnemet nem teljesen értem V/ tőled. Többször látni, hogy ilyen "hangnemben" írsz, mert ugye nem hallani de azért ki lehet találni hogyan is szólhat ez a valóságban. Mi zavar pontosan? Nem mindenki olvas vissza több oldalt, persze el lehetne várni mielőtt ír az ember. De én részemről ez egy friss info volt amit írt a Paypal és ezen belül pedig a Banggood, nem tudom ki találkozott már ezzel, hogy azt mondják a jövőben adták fel a csomagot. Meg sem látod már mit ír az ember csak osztod, mint a helyi serif...
-
dave0825
őstag
Ez igaz, viszont mivel szerződésben vannak velük (gondolom), illene valami elérhetőségről tudniuk, hogy 1-1 csomag után tudjanak érdeklődni adott esetben.
Nem hiszem, hogy úgy működik, mint amikor én föladok a postán egy csomagot idegennek, és egy másik idegen viszi tovább, aztán jár, ahol jár a csomag. Csak van valami szerződés, akkor meg illene lennie néhány elérhetőségnek köztük, ami nem arról szól, hogy napokat várnak, hogy válasz érkezzen. E-mail, telefon, pár óra, és utánanéztek. De nem.
-
paszer
csendes tag
-
remi67
tag
Köszi.
Mondjuk közben a terméklapon az 5-7 napot kicserélték 7-15 napra.
Hááát, ez nagyon kínia belpiacos telefon (Ulefone power), de megnéztem, ezek itt azt mondják, hogy mind a 3 hazai szolgáltatóval működik. -
captain81
csendes tag
A PayPal nem békéltető egyesület és nem is fogyasztóvédelem. Ő lehetőséget biztosít a pénzem visszakapására, ha az eladó nem teljesíti a szerződést. A szerződés jelenleg 4 működő hibátlan kamera leszállítása határidőre. Ez nem teljesült, tehát jeleztem a PayPal felé, hogy itt hiba van a teljesítéssel. Amennyiben sikerül megoldanom az eladóval zárul a compliant, amennyiben nem visszatérítés. Ennyire egyszerű.
-
MittuDomain_
őstag
Viszont annyi pontom van mint a fene, valamire el kell szórni. Így - mivel a kollégáké betelt - én is teszek be kettőt, növeljük a hazai esélyt.
-
walakyb
tag
Bocsi, de ezt a 30 napot latod barhol a 60 napos garantalt kezbesites resznel mint kitetel? En nem, de szerintem mas sem. Raadasul erre egyetlen alkalommal sem hivatkoztak idaig, de gondoljuk kicsit vegig a dolgot, es most szandekosan egy nagyon extrem peldat fogok felhozni.
Van egyebar a registered china post. Ennek mar eleve kinaban legtobbszor 10+ bejegyzese van. Ha (es megismetlem, szandekosan nagyon extrem peldaval elek) minden bejegyzes mondjuk 25 napot var az elozotol, akkor tobb, mint 1 evig legalisan nem kapom meg se a csomagom, se a penzem?Ezt sablonkent masolgatta be egy banggood nevu felhasznalo (korabban is irogatott mar, akkor meg nala is az a szoveg ment, hogy a 61. napon siman penzvissza van...), eleg sok embernek, eu-n belul valtozatos orszagok.
Igen, eu-n kivulrol en se lattam esetet, bar ez nem jelenti azt, hogy nincs. Ami meg a legerdekesebbe teszi az egeszet, hogy hogyan lehetseges az, hogy azonos napon, azonos szallitonak atadott csomagok egy resze problemas, masik resze viszont hibatlanul landol a cimzettnel?
-
-
vandor01
senior tag
vannak kihagyhatatlan ajanlatok.... vagy neha megkerulhetetlen akciok
minden masra van 100 masik kinai arulda... Na es az ALI is occobb és korrektebb..... de ha a BG becsusszan az EU-ba okosban akkor azzal nyerobb lehet..... ha meg lopnak belole vagy eltunik.... azon semmifele BG igeret vagy biztositas nem segit!
kisertekre mar nem veszek se TN-t se biztit.... dagasszam +10% extra profittal a BG zsebeit -
walakyb
tag
Szerintem ne dilemmazz. Az idiota fejemmel vettem asszonynak egy telefont mult penteken. Direkt priority direct maillel vettem tariff insurance-al (a vicc, hogy meg olcsobb is volt a biztositas ellenere is, mint az eu priorityvel...), Kaptam is ra a jofele 15 jegyu trackinget...
-
Ra3
őstag
-
johniee
senior tag
Ez a video esetleg segít?
-
walakyb
tag
Eleve az erdekmulast nemzetkozi rendeleseknel el kell felejteni. A garantalt szallitasi ido letelte utani penzvissza nem ez. Szinte biztos vagyok benne, hogy van a szerzodesben egy hatarido, hiszen itt is visszakoszon az a kerdes, hogy mi van akkor, ha soha nem igazolja le a szallito, hogy elveszett a csomag. A csomagot elvileg egeszen a valodi kezbesitesig vissza kell tudni forditania a szallitonak, tehat a teljes veszteseg eleve kizarhato lenne. Azt meg nem varhatja el egyetlen ceg se, hogy a veszteseg minden formajat mas allja...
Kicsit visszaterve a mit tehetne, hogy jol csinalja. Irtad, hogy felajanlanak pontokat. Ha radionalisan nezzuk, a pontok nem ernek semmit, max ha nagyon surgosen kell valami, es eppen nem akcios. Egy kis turelemmel gyakorlatilag minden termek beszerezheto olyan akcioban, amit nem lehet pontokkal osszehozni, akarmennyid is van (ebbol kivetel az a nagyon ritka eset, amikor egy kozepesebb akcio mellett pontozhato is). Nekem egy MI9 van elvileg uton, 380$-ert vettem + posta. Azota mar tobbszor volt ugyanez a telefon 360$, de legutobb 356 is. Ha ezt a 20-24$-t felajanlottak volna valos penzben (akar walletre), vagy valami ertelmes kiegeszitot (ehhez pl siman jo egy xiaomi 20w-os toltopad), teljesen mas lenne az ember szajize, es mivel most is ennyiert adtak, igy is megeri nekik. -
Fizsó
csendes tag
Csak érdekességképpen, hogy másképp is el lehet járni. Még csak nem is az Ali vevővédelmi rendszeréről írnék, ami igen korrektül működik.
E-buy: Vettem egy 10 dolláros konyhai kütyüt tőlük. Valamennyit fizettem a szállításért is, de nem regisztrált küldeményként küldték el május közepén.
A szupport levelet írt nekem június közepén, hogy értékeljem az árut.
Válaszoltam, hogy ezt nem tehetem meg, mert még nem kaptam meg.
Azt felelték, hogy napokon belül meg kell kapnom, ha nem, jelentkezzem.
Két hét után sem érkezett meg, és felajánlották a kártérítést, de megkértek, hogy előbb érdeklődjem a postánál.
Válaszoltam, hogy nyomkövetési szám nélkül ezt nem tehetem. Akkor elküldték a számot és a náluk lévő információt, hogy június 3-án átvette a Magyar Posta.
Miután a postánk nyomkövetője szerint ilyen küldemény nem érkezett, ezt a linket elküldtem nekik és szó nélkül kifizették a termék árát.
Jól tudom, hogy ez a 10 dolláros csomag nem hasonlítható a 310 dollároshoz, és nem is a visszafizetés ténye az érdekes, hanem, hogy háromszor rám írtak, segítséget kínáltak (ők, nem fordítva), és segítséget ajánlottak fel.
No, ennyit a Bonggood szupportjához! -
Fizsó
csendes tag
Amit leírtál azzal nem lehet vitatkozni. Az az igazság egyik arca a Banggood felől. Tökéletesen érthető és méltányolható.
DE:
Én a vevő az eladóval vagyok jogviszonyban és nem a szállítóval!
Semmilyen eszköz nincs a kezemben, még egy valós követési szám sem, hogy ezt megkíséreljem. De nem is az én dolgom! Nem is tehetem, nincs rá jogosultságom!
Az eladó kötött szerződést a szállítóval, eljárni az ő kötelessége és csakis neki van hozzá joga!
Felelősség terheli velem, a vevővel szemben az eladó webáruházat. Az általa a szerződési feltételekben vállalt határidőn belül történő kézbesítésért, a megfelelő szállításért.
Ezt nem háríthatja át a vevőre. Mármint azt, hogy rossz szállítót választott, illetve a szállító késedelmeit, hibáit.
Az ebben felmerült kártérítést egymás közt kell rendezniük.
A vevőnek ehhez nincs köze! Az ő kárát az eladónak kell megtérítenie. -
walakyb
tag
Ez a 60 nap egyaltalan nem Banggood talalmany. Ez egy altalanosan elterjedt egeszseges kompromisszum mindket fel reszerol, es nagyon regota ez az elterjedt. Eleg hosszu, hogy a csomagok igen nagy resze odaerjen, viszont nem embertelen hosszu, hogy a vevonek is (meg ha morogva is, de) beleferjen. De most akkor visszakerdezek. Mi van akkor, ha a szallito soha nem fogja elismerni, hogy elveszett? Szerinted mi az az egeszseges hatarido, amikor minden korulmenytol fuggetlenul vissza kene jarnia a penznek? Egyebkent ezt a dolgot hivjak uzleti kockazatnak. Nemzetkozi kereskedelmi egyezmeny (amit kina is deklaralt) eleg egyertelmuen fogalmaz arrol, hogy az elado kotelessege eljuttatni a termeket a vevohoz, ha ez barmilyen okbol kifolyolag nem sikerul, az az elado sara, a karteritest meg boxoljak le a szallito ceggel. Az meg, hogy vannak emberek, akik visszaelnek a dolgokkal. Mar bocs, de azert, mert nehany (sajnos inkabb jonehany) gyoker lenyeli a penzt is, meg a cuccot is nem a normalis vevoket kell szivatni. De mint irtam ez a 60 nap az egeszseges kompromisszum mindket fel reszerol... Az viszont megintcsak az elado valasztasa, hogy melyik szallitoval dolgozik... Csak egy aprocska kerdes. Ha tudjak, hogy gaz ez a szallito (most induljunk ki abbol, hogy a banggood is csak aldozat, a szallito lop), akkor miert hasznaljak meg mindig, es priority direct mail eseteben is, amikor ugyebar nem beszelhetunk okoskodasrol???? Es meg csak nincsenek is rakenyszerulve erre a cegre, ott van antokeletesen mukodo (legalabbis joval kevesebb hibaval) NL Post, mint amivel pl a fiam telefonja jott eu prioritykent, vagy a wowstickem priority direct mailkenty mindketto kb 2 het alatt.
A mit csinal reszre pedig:
Folyamatosan turelmet ker, es igergetiy hogy ha 60 napon belul nem er ide a csomag, a 61. naptol jogosult vagyok a refundra, majd a 61. napon hirtelen meg 3 het, nem kapsz semmit, mert nem volt biztositasod, nem is jart le a 60 nap, meg kulonben is vamvizsgalaton van, az pedig nem szamit. Oriasi tevedesben vagy, ha azt hiszed, hogy basztatjak a szallitot. Tobb alkalommal kaptam erre igeretet, hogy rakerdeznek a cegnel, es en is megkapom a valasz mailt. Soha nem jott semmi, azt viszont tobb agent is elismerte (kenyezerbol, hiszen nem tudjak elkuldeni), hogy nincs semmifele mail, ami azokat az infokat tartalmazzak, amikkel dobaloznak (logban megvan legalabb 2 ugynoktol...)
A tovabbi hozzaallasukat mar megirtam, a 60 nap csak ures igergetes...Hogy mit tegyenek? Ezzel az a baj, hogy nem hiszem, hogy a szallito a saros, de most induljunk ki abbol. Eleve ott kezdem, hogy mindenhol, ahol a szallitasi metodusrol szo vany leirni (es tenyleg olvashatoan) hogy varhato szallitasi ido x-y es zarojelben, hogy a garantalt viszont 60 nap. Ha a vevo x ido utan erdeklodik, hogy mi a helyzet, ha a feladastol szamitott 20 napon belul van, akkor jelezni, hogy ez egyelore teljesen normalis. 20-50 napnal TN fuggvenyeben vagy jelezni, hogy ez meg uton van, halad is a TN, vagy ha nem halad, akkor nyomozast indittatni a szallito cegnel. A rendszert ugy megcsinalni, hogy figyelje a TN-eket az 50 napnal reggebben feladott, es meg nem erkezett csomagokra, es ami eleri ezt, azoknal keres nelkul elinditani a csomagkeresest. Ha pedig eleri a 61. napot, akkor keresre visszafizetni a penzt. Az ilyen eseteket kulon meg lehet figyelni, es a csalokat orokre kitiltani (eleg sok infora lehet tiltast tenni (IP cimek, bankkartya adatok, szemelyes adatok), nem megoldhatatlan). A hogyant pl az a rendszer is segitene, ha atvennek az alitol, hogy az elso ertekesebb rendelesnel igazolni kell a szemelyazonossagot ee a bankartyankat...
-
erszviktor
csendes tag
Éppen ezt akartam írni én is, hogy a felesleges vitákkal elmászik a topic a lényegtől, csak nem mind1 ki kezdeményezi azt. Még mindig nem értem milyen jellegű felháborodást érzékeltél a postomban. Pusztán statisztikai adatként mutattam meg amit találtam.
Maradjunk annyiban, hogy nem értek egyet jelenleg a reakcióddal, te pedig nem értessz egyet az én postommal. Nincsen ezzel semmi baj. Zárjuk le.
Képről meg csak annyit, hogy egy rendszer adta funkció használatával éltem.
Mivel van rá lehetőség, hogy használjam ezt a funkciót, nem látok ebben kivetnivalót, de rendben, akkor legyen akaratod szerint. -
erszviktor
csendes tag
Nem értem most erre a reakciódat.
Semmilyen hasonló töltete nem volt az üzenetnek, csak szimplán érdekesség ha valakit érdekel összehasonlítani célország, rendelési idő és státusz szerint.
Te vagy a topic gazda az igaz, de ez a topic gondolom azért született, hogy emberek átbeszéljék az ügyeiket, tapasztalataikat.
A fenti postom egyik általad támasztott kritériummal sem megy szembe, amit feltüntettél a legelején. -
walakyb
tag
Kicsit varok, mert kaptam egy levelet a royal shipmentses csajtol, hogy elinditja a nyomozast a csomagom utan. Gondolkoztam rajta, hogy ezt esetleg a banggood inditotta, de a masodik levelemre valo utalassal kezdte, szoval nem gondolom. Egyebkent az is egy erdekes kerdes, hogy a szallito cegnek miert kell nyomoznia a csomag utan, ami elvileg ott van naluk. Par napot varok emiatt, hogy mit ir, de hetfon mindenkeppen indul a dispute, hacsak nem azt irjak, hogy napokon belul itt a pakk
-
walakyb
tag
Korabban ezt irtam mar, nekem letelt a 60 nap, es beszeltem veluk.
Elegge valtozatos okokat kaptam arra, hogy miert nem kapom vissza a penzemet, de a varjak meg 18 napot, es augusztus 6 es 15 kozott lesz a szallitoceg informacioja szerint a kiszallitas. Termeszetesen amikor barmifele bizonyitekot kertem erre vonatkozolag, maximum a higyj nekemre tellett... De kaptam azt is, hogy meg le se telt a 60 nap. Viszont, (ahogy ennek mar korabban is hangot adtam itt) az sokszor elhangzott, hogy nezzem meg a nyomkovetest, egeszen friss bejegyzes van benne, hamarosan megkapom. De hivatkoztak termeszetesen a biztositas hianyara is.
A legaranyosabb viszont az volt, amikor sok allitas utan, hogy informaciojuk van a szallitotol, hogy ekkor es ekkor lesz kiszallitva a csomag, egyszercsak benyogte a csaj, hogy kerdezzem meg a helyi szallitotol, hogy nincs-e naluk a csomagom :) -
walakyb
tag
Senki se mondta, hogy te mondtad...
De senkinek se szurja a szemet tenyleg?? A folyamatosan, zsakokban szallitott csomagok, amik immaron akar 3 hetes elteressel indultak (maj 29 - juni 18) hogy erkezhettek mind ugyanazon a napon longdonba???
A panasz alatt meg a banggoodot erted? Vagy mar a PP-re gondolsz? -
Quaresma
aktív tag
-
Quaresma
aktív tag
Ezzel tisztában vagyok. Látom, hogy kiadták kézbesítésre, de azzal nem igen tudok mit kezdeni, hogy a postás nem tudja leolvasni a pontos címet a csomagról. Hozzáteszem napi szinten jönnek az irodába kisebb, nagyobb rendelések. Ezt most pont nem sikerült dekódolni. A lényeg a lényeg, hogy nem sopánkodni szeretnék, hogy milyen szerencsétlen volt a postás, hanem jelezni valahol az eladónak, hogy ez történt. A nem megfelelő címzést ettől még hozzá vezethető vissza, így vele egyeztetnék, csak nem tudom, hogy a banggood felületén ezt hol tudom megtenni.
-
Quaresma
aktív tag
A Magyar Posta visszajelzése alapján a "Kézbesítés sikertelen (hibás címzés), feladónak visszaküldve", tehát a Banggood irányába tudok csak jelezni, mivel én nem tehetek róla, hogy az általam jól megadott címet nem sikerült megfelelően feltüntetni. A Magyar Posta nyomkövetője is csak tegnap este jelzett, miszerint pénteken nem sikerült nekik kézbesíteni.
-
walakyb
tag
mar bocs, de az, hogy ilyen, vagy olyan indokkal a banggood meg akarja lopni az ugyfeleit, az meg nem jelenti azt, hogy az torvenyes, akkor se, ha ezt leirjak az oldalukon.
mar csak eleve abbol kiindulva sem lehet valos, hogy ok az ugyfel, egyedul ok tudnak barmit is tenni. magyarul (mar ha ez egy kicsit is igaz lehetne), ha barmilyen okbol eltunik a csomag, es nem volt biztositas, akkor az ugyfel nem kap loszart se. De meg ha esetleg valamilyen uton-modon sikerul kieszkozolni egy karteritest a futartol (kb 0.0000000000000001% eselye van, bar szerintem annyi se), akkor is csak a penzenek toredeket kapja meg, mivel a banggood adocsalasa miatt sokkal kisebb osszeg van feltuntetve MINDEN csomagon, es most hagyjuk, hogy ez a mi erdekunk, mert ez marhasag...
nem veletlen, hogy sem a paypal, sem a bankok nem veszik figyelembe, ha oda kerul a dolog
de persze, lehet erre hivatkozni, de az egesz ugy konkluzioja, hogy ez egy retek tolvaj banda, innen 1 centert is draga vasarolni, mert barmikor lenyulhatjak.
Azokrol az esetekrol meg mar nem is beszelek, amikor ugy alltak bele valakivel a gyokerkedesbe, hogy VOLT biztositasa. -
walakyb
tag
-
walakyb
tag
most komolyan, akkor mirol akar szolni ez a topic? mindenki dogoljon meg akinek gondja van, keressen meg mindent magatol, hiszen egyszer valahol biztos minden le volt mar irva.
szerintem egy ilyen forumnak pont annak kene lennie a lenyege legyen, hogy SEGITSUNK egymasnak, a masiknak. es ne haragudj, de pl ez: "Már ez is volt idézve, máshol van leírva." minden csak nem segitseg... -
walakyb
tag
Szerintem mindenki (igy en is) kivancsi, hogy mi var ra, ha eljon a Nagy Nap.
PP case-t meg meg eletemben nem nyitottam, nem tudom, a bizonyitekokat (email, logok) milyen formaban tudom belinkelni nekik, igy majd inkabb este otthonrol csinalom, nem pedig munka kozben, amikor ezer dologra kell figyelni... -
vandor01
senior tag
?????
bocsi de melyik resze nem igaz?
igergetnek lopnak csalnak hazudnak.... mar nagyban jatszanak
es TN mozgasokat is manipulálják
ezeket a szavakat hasznaljuk arra a tevekenyseget amit valaki vagy valakik muvelnek csinalnak vegrehajtjak! ezek helyet nincs mas szo! nem tudom mezes mazos mellebeszelessel megfogalmazni csak ugy mint ahogy tortenik! szeretnem meg a csaladjukat megnevezni na de az tenyleg a kocsmai szint lenne
csinalnak = csalnak
muvelnek = hazudnak
vegrahajtanak = lopnak
mellebeszélnek = igergetnek -
walakyb
tag
A gond, hogy itt nem a 15. napon emeltek, hanem a varhato szallitasi ido letelte utan bo 1 honappal, es nem csak a varhatot emeltek, hanem feladas idopontja nalam 06.01-rol lett 07.26. Es milyen erdekes, rendelesi idotol fuggetlenul minden ismert erintettnel pont ugyazez az uj datum.
Nagyjabol 2-3 het az az ido, amikorra szetszorodtak a rendeleseink (marmint akiknek gondunk van), legalabbis amiket en ismerek. Erdekes modon elotte, kozben es utana is x csomag gond nelkul, cirka 2 het alatt megerkezett. Miert pont ezek nem tudtak atjutni? Foleg miert nem jutnak at olyan csomagok, amik barmifele mutyi nelkul is siman atmennek?
Engem sokkal inkabb erdekelnek ezek a kerdesek:
- miert irtak at a feladasi/varhato idopontot mindenkinel?
- ha valoban fake a Nysa bejegyzes, ki es miert tette?
- ha problemas a szallitas mod, miert hasznaljak meg mindig?
- miert hazudnak folyamatosan, es neznek minket hulyenek?En tenyleg az a fajta vagyok, aki hajlando varni. Van alin egy izzokkal foglalkozo uzlet. Nagy altalanossagban 60 napot vallalnak a boltok, ok 45-ot. Ehhez kepest mind az 5 rendelesem 60 nap utan jott meg. Az elso alkalommal a 40. nap kornyeken rajuk kerdeztem, hogy tudnak-e barmit a csomagomrol. Par ora mulva jott a valasz, hogy jaj, nagyon sajnaljak az esetet, nem tudnak rola semmit, de valasszak, ujrakuldjek, vagy visszafizessek a penzt? Megismetlem, a 40. nap kornyeken volt. Hosszabbitast kertem, meg is jott a cucc kesobb. A tobbi csomagnal mar nem kerdeztem, csak idot kertem.
Nem varom el, hogy 40 nap utan visszafizessek a penzem, vagy ujrakuldjenek, csak erzekeltetni, hogy a BG fele ugykezeles minden reszleteben egy hanyadek...
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen széket vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Okos Otthon / Smart Home
- Formula-1
- További aktív témák...
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- DJI Mavic Air 2 Fly More Combo drón szett 3 akkuval, megkímélt állapotban
- Új! Canon CF-R20EP hűtőventilátoros markolat (R5, R6, R5 II, R6 II)
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest