- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Új belépőszintű Motorola árára derült fény
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Banggood tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubracer
újonc
válasz
walakyb #10423 üzenetére
Olvasgattam és igen látom, hogy nem az én gondom a legnagyobb.
Én kb. ugyanezt mondom. Attól, hogy a nevében benne van az még semmit nem jelent, ezért szerettem volna tőlük erre egy választ, hiába. És persze nem is várom el, hogy mindig minden flottul menjen, történnek néha hibák. Az én gondom a probléma kezelése (el nem ismerése) és a vásárló hibáztatása, hogy ő követte el a hibát mi ártatlanok vagyunk hiszen semmi ilyesmit nem ígértünk/írtunk le. Lehet így csinálni csak hosszútávon kontraproduktív lesz nekik, főleg európai környezetben. Bár valószínű, hogy nekik a Ázsián kívüli piac másodlagos és belefér, hogy ilyenek miatt kevesebben vásárolnak tőlük. -
Pubracer
újonc
Nézem. Nem görcsölök. A kérdés csak szerinted felesleges.
Nem azt kértem, hogy pontosan írják le hogyan csalják el az áfa és vám fizetést. Azt kértem, hogy mondják meg pontosan milyen feltételek vonatkoznak rám mint vásárlóra amennyiben ezt a szállítási módot választom. Úgy gondolom ez egy jogos kérdés a részemről. Ha tudják, hogy itt hiba történt (náluk,átcsomagoló alvállalkozó, posta, vám tökmindegy) és valójában nem így kellett volna történnie a szállításnak akkor miért úgy állítják be a mintha én lennék a hülye aki nem ismeri országa vám szabályait és különben is legközelebb vegyek tariff insurance-t (amit nem lehet mert ugye EU prio-hoz nem kell). Engem a hülyének nézés és a terelés zavar úgy gondolom jogosan. -
Pubracer
újonc
Meglátjuk. Egyelőre ignorálják a konkrét kérdéseimet az EU Priority Line szállítással kapcsolatban. Kértem őket, hogy pontosan definiálják mit tartalmaz vagy nem tartalmaz ez a szállítási mód (eu-n belüli feladás, tariff insurance egyéb paraméterek) mivel a honlapon nem találni erről leírást. Így elég nehezen hivatkozhatok arra, hogy EU-n belüli postázást fizettem, hiszen ez leírva nincsen és a BG simán mondhatja, hogy nem ígért ilyet. Ettől függetlenül be fogom nyújtani az igényemet amint meglesz a postás/vámos számla de vannak kétségeim a sikert illetőleg.
Ugyanez áll a PP dispute-ra is mert pontosan mire is fogok hivatkozni? -
Pubracer
újonc
Én elfogadom, hogy valaki hibázott az EU prio-s csomagommal és az mondjuk nem a BG volt hanem valamelyik posta, de azért lehetne annyira rugalmas a BG, hogy ha már így alakult akkor legalább egy utólagos tariff insurance-t vagy más egyéb kompenzációt felajánl ahelyett, hogy lepattint azzal a szöveggel, hogy bocs így jártál. Nekik nem nagy összeg, viszont ezzel lehet meg tudnának tartani vásárlóként. Így azonban nem valószínű, hogy túl gyakran fogok náluk vásárolni. Persze tudom, hogy nem ebbe fognak tönkremenni, de nem ez tűnik a legjobb stratégiának.
-
Pubracer
újonc
válasz
Vertigo18 #10402 üzenetére
Ebben látod igazad van meg ugye nem muszáj a BG-n shoppingolni, ha nem tetszik a rendszer megyek máshova. Mondjuk szerintem egyenesebb ha előre megmondják vagy leírják ezeket a dolgokat és nem menet közben derül ki és fizeted a tanulópénzt.
Még egy utolsó példa aztán hagyom ezt a témát. Vegyük ezt a két esetet:
Mindkét esetben EU Priority Line ugye. Az egyiknél nincs tariff insurance mert hát nincs ott az opció és a BG logika szerint a másiknál sincs mert bár ott van kipipálva de 0 az értéke tehát nincs. Úgy gondolom, hogy ha a másodiknál is szimplán nem lenne ott az opció és le lenne írva, hogy az EU prió alapból nem tartalmazza ezt a szolgáltatást (magyarul lenne részletes leírása a különböző szállítási módozatoknak) akkor nem is lehetne kritizálni, így viszont izé. -
Pubracer
újonc
Most csináltam ezt a képet és valszeg akkor is így volt amikor rendeltem. Erre mondom, hogy ez alapján úgy gondolom van traiff insurance hiszen be van pipálva hiába 0 az értéke. Miért ne lehetne ingyenes hogyha más is lehet ingyenes mint például a házhoz szállítás. Lehet ingyenes promóciós okokból vagy mert bizonyos összeg felett az vagy mert a szállítási módozat miatt az. A lényeg, hogy ez így igen félrevezető.
#10400Igen, meg tudja magyarázni a BG de ettől még megtévesztő. Amúgy nekem sem áll szándékomban veszekedni senkivel. Písz.
-
Pubracer
újonc
Ja, akkor elnézést ha csak és kizárólag erre vonatkozik a logika. Ennek ellenére azt gondolom én is, hogy ha ott van bepipálva akár nullás értékkel egy kiegészítő opció akkor az ember logikusan gondolhatja azt, hogy az egy aktív opció hiszen miért ne lehetne egy kiegészítő opció ingyenes ugyanúgy mint egy szállítás.
-
Pubracer
újonc
válasz
Vertigo18 #10389 üzenetére
Ez még a jobbik eset mert ha erről készítesz egy képernyőmentést akkor hivatkozhatsz rá a BG-nél. De van pédául olyan is ahol szimplán nem tudod választani a tariff insurance-t Eu prio-nál.
Még az érdekelne, hogy azoknál akiknél ott van szürkén és törölhetetlenül a a tariff insurance a rendelésnél, nekik látszik az összesítőnél is a végén? Erre gondolok (ez az aktuális hangszóró rendelésem képe, a fenti porszívós csak egy példa):
Nekem ugye nem volt választható a tariff insurance (ugyanúgy mint a fenti porszívós példánál) és szürkén törölhetetlenül sem volt ott, így érthetően az összesítőben sem jelent meg csak a shipping insurance amit ki is választottam.
És ha a shipping fee 0 értékű vagyis ingyenes a szállítás akkor el sem küldik?
-
Pubracer
újonc
Persze csinálok képet majd és feltöltöm.
Nem akarom temetni a szállítási módot ezért írtam, hogy LEHET fennakad a vámon. Bár valószínűleg nem csak ketten vagyunk, csak a legtöbb ember nem talál ide a fórumra vagy simán nem írja meg a történetét.
Eszem ágában sincs védeni a magyar postát nekem is volt velük jó pár 'vicces' sztorim de a vámos hölgy elég szépen leírta a válaszában, hogy a csomagon a holland posta egyértelműen jelezte hogy vámolni kell. Itt a vonatkozó rész:"A holland posta egyértelműen jelezte, hogy ez a küldemény, illetve annak tartalma nem EU-s országból származik. Erre az EU vámjogszabály egy sárga színű matrica alkalmazását írja elő, amely az Ön küldeményén is megtalálható. Ez tehát azt jelenti, hogy a küldemény ugyan, az EU területéről érkezett Magyarországra, de annak tartalma EU-n kívüli, azaz vámkezelés alá esik."
Ha megkapom a csomagot kiderül ki volt a hülye.
-
Pubracer
újonc
Nos a konkrét kérdéseimet, hogy definiálják az EU Priority Line szállítási forma pontos paramétereit valamint, hogy oldják fel a Tariff insurance körüli ellentmondásokat a BG simán ignorálja és játssza az egyszerűt. Ezt a választ kaptam a konkrét kérdéseimre:
"Dear Sir/Madam,
Thank you for your feedback.
We will try to enlarge the coverage and strive to provide a better shipping service to you in the future.
Hope for your kind understanding."
Szóval standard droid bullshit.
A vámkezelési megbízást megadtam a postának hiszen itt egyértelműen nem ők követtek el hibát. Így legalább lesz hangszóróm még ha drágán is egy kicsit. Ha hagynám visszamenni a csomagot akkor se hangszóró se pénz valószínűleg.
Szóval ha valaki EU prio-t választ akkor vegye figyelembe LEHET, hogy fennakad a vámon és a BG letagadja a tariff insurance meglétét ami sokszor nem válaszható hanem elvileg része az EU prio-nak csak éppen nyoma nincs sehol utólag.
-
Pubracer
újonc
válasz
walakyb #10305 üzenetére
A hangszórónál amit rendeltem csak két opció volt, mindkettő free shipping. Az egyik volt ugye az EU prio a másik meg a "hagyományos" direct mail. Logikusan az EU prio-t választottam hiszen erről mondja mindenki, hogy tréfa mentes. De igazad van legközelebb úgy csinálom valszeg ahogy te mondtad.
-
Pubracer
újonc
V/ mester remekül megválaszolta a kérdésed, ezúton is köszi. Még annyit fűznék hozzá, hogy a legutóbbi levélváltásunkkor megkértem a BG-t, hogy legyen szíves definiálni az Eu Priority Line szállítást mivel nincs róla sehol leírás és, hogy miben különbözik a többi szállítási módozattól, valamint miért nem lehet rá tariff insurance-t (TI) kötni, illetve mit jelent az EU jelölés ez esetben. Ugye az előző levelükben azt állították, hogy a TI országfüggő de ez bizony ordas nagy kamu mert mindegy melyik országot válaszod EU priónál nincs. Tehát attól függ milyen szállítási módot választasz vagyis pl. EU priónál nincs másiknál van. Amúgy ez volt a válaszuk erdetiben:
„We are sorry to tell you that the tariff insurance are only applicable for the orders shipping to some countries currently. However, we will try to enlarge the coverage and strive to provide a better shipping service to you in the future. „
Kiváncsi vagyok mit fognak válaszolni (amit amúgy nem sietnek el) és, hogy miért állítanak valótlanságot a TI-vel kapcsolatban. -
Pubracer
újonc
Épp ez az, hogy nincs jelölve sehogy sem. Se nullásként sem máshogy. Az általam linkelt képeken is látszik, hogy szimplán nincs ott a tariff insurance és később sem látom semmi nyomát, hogy lenne. Valamint a BG is azt mondja, hogy nincs nekem ezen a rendelesésen tariff insurance. Természetesen nem a porszívót rendeltem csak ezen demózom, hogy nekem is így nézett ki a rendelés a hangszórónál. Csak az most preorderben van úgyhogy azon nem tudom megmutatni.
-
Pubracer
újonc
válasz
Silent77 #10255 üzenetére
Ugye a gond az, hogy a BG nem állítja sehol, hogy a Eu Line az tax vagy customs free szállítás lenne ez csak amolyan urban legend, szájról szájra terjedő pletyka. Most kértem tőlük egy official statement-et arról, hogy van ez?
A másik szál amin lovagolnak hogy miért nem vettem tariff insurance-t mert hát kellett volna és legközelebb figyeljek jobban. Megírtam nekik, hogy azért nem vettem mert nem volt ilyen opció. Akkor kitalálták, hogy az azért van mert csak bizonyos országokban van erre lehetőség bocsi.
Erre küldtem nekik ezt a két képet:Szóval nem ország hanem szállítási mód függő. Úgyhogy egyelőre én vagyok a hülye szerintük, meglátjuk meg tudom e változtatni a hozzáállást. A cél az lenne, hogy legalább egy utólagos tariff insurance-t adjanak már és akkor a plusz 25 dolcsi költség legalább lejjebb menne.
Ui.
A képek nem az aktuális rendelésem, csak egy példa. -
Pubracer
újonc
Megjött a hivatalos válasz a postától, arról hogy miért vámos az EU Priority Line-os csomagom. Idemásolom a választ hátha valakinek hasznos.
"
Tisztelt Ügyfelünk!
Az ellentmondás feloldásaként, a következőkről tájékoztatom:
Több nemzeti posta (pl.: holland, svéd) felismerve a piaci lehetőséget, képviseletet nyitott Távol-Keleten, az ott előállított áruk postai feldolgozására, logisztikai feladatok elvégzésére. Ezeket a küldeményeket jogilag a holland posta vette fel (erre utal a postai azonosítóban foglalt NL jelzés is), de mivel az áruk származása Unión kívüli, ezért azok vámszakmai nyelven harmadik országból származnak.
A nemzetközi postatechnológia szerint, ezen küldeményeket tartalmazó egységképzők (zsákok, ládák) megkülönböztető jelzéssel vannak ellátva, a posták így is jelzik a kézbesítést ellátó uniós ország számára, hogy ezen küldemények vámeljárás alá esnek.
A holland posta egyértelműen jelezte, hogy ez a küldemény, illetve annak tartalma nem EU-s országból származik. Erre az EU vámjogszabály egy sárga színű matrica alkalmazását írja elő, amely az Ön küldeményén is megtalálható. Ez tehát azt jelenti, hogy a küldemény ugyan, az EU területéről érkezett Magyarországra, de annak tartalma EU-n kívüli, azaz vámkezelés alá esik.
Kérem, hogy a küldeménye vámkezeléséről tegye meg a szükséges nyilatkozatot, illetve a rendelésre és fizetésre vonatkozó igazolásokat is küldje el nekünk, és annak megfelelően intézkedünk a küldeménye vámkezeléséről.
A vámkezeléshez szükséges rendelés visszaigazoláson, szerepelnie kell a termék pontos megnevezésének, értékének, szállítási költségének és végösszegének. Továbbá, ha nem rendelkezik a kért okmányokkal, készítsen képernyőképet a rendelés visszaigazolás linkjéről, amely tartalmazza a termék pontos megnevezését, értékét, szállítási költségét és végösszegét.
Kérem, a fent említett dokumentumokat mellékelni szíveskedjen."Emellett zajlik még egy beszélgetésem a BG-vel arról, hogy mi is pontosan az az "EU Priority Line shipping method" és, hogy miért nem lehet rá tariff insurance-t kötni. Ha kiveséztük a dolgokat szívesen megosztom az eredményt ha érdekel valakit.
-
Pubracer
újonc
Kicsit böngésztem a Banggood honlapját és valójában nem írják sehol, hogy ez tax free shipping lenne csak akkor nem értem , hogy miért ezt mondja mindenhol mindenki? Meg azt sem, hogy akkor ennél a szállítási módnál miért nem hagyják, hogy tariff insurance-t válasszak? Szóval akkor nincs más mint fizetni és nyelni egy nagyot?
Mármint a postának írjak vagy a Banggoodnak? -
Pubracer
újonc
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget kérnék a hozzáértőktől. Rendeltem egy hangszórót a banggood-ról EU Priority Line szállítással és mégis kaptam egy sms-t a postától, hogy akkor vámolni kéne. Most ilyenkor mi van? Mégsem tréfa mentes ez a fajta szállítás? Amúgy tariff insurance nem volt a rendelési opciók között csak shipping insurance gondolom azért mert elvileg nem kell. A kérdésem az, hogy ez most csak valami malőr és véletlenül küldtek nekem sms-t vagy mi a ló?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a Banggood szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest