- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
válasz
turbokappa #73514 üzenetére
Köszi, hát akkor előbb utóbb ebből platform váltás lesz.
Amúgy mi az a progi amivel tesztekben szokták nézegetni a cpu/gpu terhelést, előbbit magokra bontva? -
3.Aragorn
addikt
Nem tudom hogy mi okozza a jelenséget, de a monitorom jobb alsó sarkában időnként (eddig csak a windows asztalon vettem észre) fehéren villódzik a képernyő. Fehér háromszög szerű alakzatok jelennek meg szabálytalan időközönként. Mi lehet az oka? Monitor, vga, esetleg vmi szoftver issue?
konfig az adatlapomon, rendszer win7
-
3.Aragorn
addikt
Mekkora eséllyel fog elindulni egy GV-N56GOC-1GI ha csak az egyik 6pines csati kap tápot?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68814 üzenetére
Usb boot stick kész. Igp-re kötve a monitor. Dedikált vga kivéve, biosban az igd opció bekapcsolva. Működik is, betölti a fileokat. (Tehát jó a stick, jó az integrált vga) Minden vinyó lehúz, kivéve az ssd.
Boot mode uefi, nem jön föl a telepítő, ez a kép fogad:Boot mode legacy+uefi:
Működik, bejön a telepítő. A meghajtót törlöm, formázom, majd nem engedi rá telepíteni, mondván arra a meghajtóra nem telepíthető. Aztán 5-6x visszamentem a biosba és állítgattam dolgokat, most telepít. Ha megvan, leírom a beállításokat, amivel sikerült. -
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68808 üzenetére
nincs akkora pendriveom amire ráférne a win7
Viszont azt még1x mondom, hogy a win7 fél éve lett újratelepítve, közvetlenül azután hogy a régi vga meghalt. Így a win7 a mostani dedikált 7500LE-vel a gépben lett föltelepítve. Ha itt lenne a lemez, megpróbálnám föltenni úgy, hogy az integrált vga-ra van kötve a monitor, de ezekhez az uefis beállításokhoz lövésem sincs hogy melyik kell.
Alaplapi biost is frissítettem és vagy 3x le is írtam már...
Csökkentett módot nem próbáltam.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68800 üzenetére
Nem emlékszem milyen módban lett telepítve a win7 fél évvel ezelőtt. Milyen módban kellett volna, ha már itt tartunk?
Mint mondtam, jelenleg se win7 telepítőm, se még 1 csere vga-m nem áll rendelkezésre, csak az a 7500LE amit dedikált képi megjelenítőnek használok.
"Talán neked is csak az eredeti vga-val indulna el, aztán ha mindent kikapcsolnál, akkor kéne kivenni a vga-t és az igp-re kötni a kijelzőt."
Ezt nem értem, mit értesz eredeti vga alatt? Az eredeti tönkrement, már el is lett adva alkatrésznek.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68782 üzenetére
Vga nélkül, az alaplapra kötve a monitort, ssd-t, hdd-t lehúzva, 1 memóriával nem újraindul, hanem ezt írja ki.
Windows telepítőlemezem nincs a városban, és még nem is lesz legalább 1 hónapig.Egyébként próbáltam 1 memóriával és 2-vel, memóriát áttéve a másik slotba, csak az SSD-vel is elindítani, ugyanaz az újraindulgatós hibajelenség.
Ja és persze a bios frissítés is megvolt ismételten.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Csupingo #68780 üzenetére
Nincs csere tápom, win telepítés megvolt még annó, de már nem emlékszem hogy az IGP-re kötve próbáltam vagy anélkül. Komplett gép szétszedés összerakás viszont volt, még a procit is kiszedtem, újrapasztáztam.
Memóriákat nem próbáltam másik portban. Ez még lehet megér egy próbát. Win telepítő lemezem meg vidéken van, azzal most nem tudok játszadozni. -
-
3.Aragorn
addikt
A téma adott.
Az alábbi konfigban kellene valahogy életre kelteni az integrált grafikus meghajtót:
Corsair VX450W, MSI Z97 Gaming 5, i5 4590 3.3 GHz, Corsair Vengeance 2x4GB 1866MHz Lp kit
Kb. fél éve próbálkoztam vele utoljára. A bios beállítások valamennyi permutációját végigpróbálgatva.
Sajnos a jelenlegi vga árak mellett azóta sem tehetem meg hogy dedikált vga-t vegyek. Jelenleg egy Geforce 7500 LE szolgál képi megjelenítőként.Az első kérdésem, hogy ez a lap-proci kombó biztosan támogatja az integrált megjelenítést?
-
3.Aragorn
addikt
Ahogy korábbi hozzászólásaimból kiderül, van egy meghibásodott MSI R9 270 OC vga-m.Garancia nincs már rá.
Kérdésem az, hogy kihez tudok fordulni hogy diagnosztizálja a problémát? Mennyibe kerül/mennyi időt vesz igénybe egy ilyen diagnosztika? És nyilván ez után dől el hogy javítható-e egyáltalán a hiba hogy maga a javítás mennyibe kerül és az eredmény mennyire tartós az már megint egy újabb kérdéskör... -
-
3.Aragorn
addikt
Asus z97 gaming 5 alaplap integrált videókártyája, vagy a dedikált asus 7500LE kari a jobb?
-
3.Aragorn
addikt
Azért ne túlozzunk. Véleményem szerint elindulna, sőt nagyobb terheléseken sem szállna el a rendszer. Az más kérdés, hogy 100-on pörögne a táp ventilátor, mert melegedne, mint a fene
, de egy kipróbálást kibírna szerintem. Hosszú távon én sem használnám ezzel a táppal!
Ami miatt viszont aggasztó a dolog, az a 3 részre osztott 12v-os ág. Kérdés, hogy egy ágon le tud-e adni annyit, amennyit a vga kér... Ezt a tápos topicban kellene megkérdezni - de persze már tárgytalan.sylvia_1988: A Raider 550-essel még egy komoly tuningot is betervezhetsz.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
sylvia_1988 #41246 üzenetére
Delta belsős, ami még rendben van, de a hatásfoka nem tartozik a legjobbak közé. A 12V-os ágon összesen 360W-ot képes leadni, a procival együtt ennek már a közelében leszel.
Tehát el fogja bírni, viszont sokáig nem erőltetném a dolgot. -
3.Aragorn
addikt
válasz
szab.tam #40948 üzenetére
Sikerült tesztelnem egy kicsit az Afterburnerrel:
Tomb raider, 1600x900 ultimate beállítások, tressfx on:
E6300 1,86GHz-es 2 GHz fölé húzva.
MSI R9 270 oc 2 Gb. 955 MHz-en.
Cpu: Mindkét mag párhuzamosan 95-100% között, néhány alacsonyabb (70% körüli) érték.
Gpu: 50-80% között, általában 60-pár % környékén. Néhány kiugróan magas (90) és alacsony (40) értékkel. A cpu-n nem vagyok meglepve, bár ahhoz képest hogy milyen öreg, szépen muzsikál. Ha lesz normális hűtőm, megpróbálom kisajtolni belőle, amit ki lehet...
Gpu-nál kicsit alacsonyabb értékekre számítottam, bár valószínűleg a magas részletesség és effektek miatt volt kihasználva ennyire a teljesítménye. Holnap majd megnézem alacsonyabb beállítások mellett is.Kíváncsi leszek, az i5 4590 mellett mire lesz képes. Ez a proci biztosan hagy benne nem kevés tartalékot. Csak az a kérdés, hogy mennyit?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
szab.tam #40948 üzenetére
Köszönöm az infót.
A jelenlegi konfigomnál valóban ez a helyzet, a vga szerintem is erősebb a cpu-nál, viszont most bekerült a HD4770-es helyére egy MSI R9 270 oc
Világos, hogy a c2duo a olyan messze van tőle, hogy megpörgesse ezt a kártyát, mint Makó Jeruzsálemtől.
Nem is maradnak sokáig ebben a párosításban, jön a friss haswell i5...
Csupán a kíváncsiság miatt gondoltam megnézem. Illetve későbbiekben is hasznos, ha tudok ilyen teszteket futtatni. Megnézem ezt az afterburnert akkor. -
3.Aragorn
addikt
Üdv
Milyen tesztekkel tudom megállapítani azt, hogy a procim hány százalékban "hajcsaki" a vga-mat? -
3.Aragorn
addikt
válasz
BucksYouUp #40481 üzenetére
Ha esetleg venni készülsz másikat, előbb érdemes informálódni itt.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
BucksYouUp #40478 üzenetére
Amit a specifikációkban ír, az mesébe illő. Közelében sincs a valóság ennek. Ez a táp nem ajánlott/kerülendő.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
BucksYouUp #40475 üzenetére
Táp pontos típusa?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Taifa Díaz #40320 üzenetére
Fantasztikus. Ha ennyire érted a dolgod, akár neki is válaszolhattál volna. Hirtelen ezt találtam, gondoltam kiindulásnak nem rossz. Ha más tud jobbat, úgyis belinkeli. Hidd el, segíteni akartam...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Hopo82 #10221 üzenetére
Abban már nem lennék biztos.
Saját tapasztalataimból annyit mondhatok, hogy nálam (konfigom az adatlapon) eddig minden játék ment full grafikán (viszont a felbontást nem vettem 1280x960 fölé, mert 17 colos a crt monitorom). Pl. Crysis 1, Race Driver GRID. Tudom, ennél már vannak újabb csodák is.
Az egyetlen játék, ami kifogott eddig a gépemen, az a Red Alert 3 volt, ott csak közepes beállításokig tudtam vinni ennél a felbontásnál. De ott is inkább proci limites lehetett a program.A 4870X2 pedig jóval izmosabb, mint az én karim. A quad meg quad ugyebár...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Dexter-2000 #10213 üzenetére
Nekem még 4770-esem van és így is az a legerősebb alkatrész a gépben.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Dexter-2000 #10194 üzenetére
Hova ez a nagy sietség?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
kornyiktamas #10181 üzenetére
Sokminden. Háttérben futó alkalmazás, memória...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
sladka_pani #10146 üzenetére
Az állástól nem valószínű...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Rocky96X #9699 üzenetére
Véleményem szerint igen, de meglehetősen határon lenne a táp.
Eszerint a teszt szerint a teljes rendszered fogyasztása 418 W körül lehet. A te procid húzás nélkül ugyanannyit eszik, mint a tesztben szereplő intel (95W) Mivel azonban tuningolsz, így elérheted (vagy legalábbis megközelítheted) a 450 W-os összfogyasztást is. Ez önmagában nem gond, ha a tápod valóban leadja az 500W-ot.
Így nem ártana tudni annak pontos típusát, mert bár az fsp-k jók és megbízhatók, náluk is vannak jobban és kevésbé jól sikerült szériák... -
3.Aragorn
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #9674 üzenetére
Az attól függ, mire akarod használni a gépet. Az alaplapi megoldás elvben klasszisokkal jobb, újabb, többet tud, stb. Ha HD filmeket akarsz nézni, jobb az integrált.
Más tekintetben viszont sok ramot megeszik a géptől, így kissé visszafogja azt.
Játékoknál ez érdekes lehet, mondjuk nem a legújabb, de nagy ram és proci igényű játékokra gondolok. Erről lehetne írni egy érdekes tesztet itt a ph!-n...
A directx 10.1-et kihasználod? A homályosságot a régi radeonnál is csinálja? Ha nem, + pont a radeonnak.Szóval multimédiában egyértelműen az alaplapi a jobb, ezen kívül már nem egyértelmű számomra...
puttonyos: Hm, elvileg pedig alapból mennie kéne mindkét kimeneten. Fizikailag nem sérült a kimenet környéke?
-
3.Aragorn
addikt
válasz
csucsbicep #9665 üzenetére
Én is ezt írtam, nem?
HollyBoni: "Remélem mondjuk egy AC Twin Turbo-val lemegy 55 körülire."
Ha az a hűtő csak 8 fokot hoz, akkor szvsz pénzkidobás.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
HollyBoni #9659 üzenetére
Igen, de ez főként csak az extrém hőfokokra igaz. Most az, hogy 35, vagy 40 fokos, szerintem majdnem mindegy. A 90 fok körüli érték pedig biztosan nem tesz jót neki. A 63 fok határeset.
(De javítsatok ki, ha tévednék...)
Én úgy szoktam "mérni", hogyha süti a kezemet a kártya, akkor baj van. Akkor plusz hűtés kell.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Hegyirabló #9636 üzenetére
Hm, érdekes. Hallgassuk meg a többiek véleményét...
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Hegyirabló #9632 üzenetére
Szvsz túlmelegedhet a gpu, lehet, h nincs rendesen felpasztázva. Én visszavinném.
-
3.Aragorn
addikt
válasz
pirintgabor #9426 üzenetére
Én először egy normális tápot vennék...
agressiv: lol
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Nem biztos, hogy pont ide tartozik a kérdés, de talán tudtok segíteni.
Egy régebbi játékkal játszom: Jedi Academy. A probléma az, hogyha a játékban különlegesebbnek mondható időjárási viszonyok vannak (eső, hó), a látótávolság mértéktelenül lecsökken. A Házak, hegyek, stb egyszerűen levágásra kerülnek, ami borzasztóan zavaró. Régen, Xp alatt nem volt ilyen problémám.
Win 7 64 bit-et használok, HD4770-es kari. Win 7 alatt ez a játék már sajnos alapból nem fut, úgy sikerült működésre bírni, hogy bemásoltam a megfelelő helyre egy opengl32.dll nevű file-t. Ha jól tudom, ez a Catalyst-tal van összefüggésben.Hogyan lehetne ezt a látótávolságot újra az eredeti értékére visszaállítani?
(A játékon belüli beállítási lehetőségeket azt hiszem, kimerítettem...)A probléma azért is érdekes, mert a játék elődje: Jedi Outcast alatt semmiféle hasonló problémával nem találkoztam...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest