- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
DJ WOKKY #13173 üzenetére
Már megbocsáss, de a linkeden nem g92-es 8800GTS van, hanem 8800GTX.
joshua7: ha mindkettő 512-es szerintem igen. Havernak 2 egyforma 9800GT nem ment, mert az egyik 1 gigás volt, a másik pedig 512-es. A kettő közti különbség még az volt, hogy az 512-esnek volt 2D-s órajel profilja, az 1 gigásnak viszont nem. Pedig mindkettő egyforma Gigabyte gyártmány volt.
A 8800GTS-nek sincs 2D-s profilja, a 9800GTX-nek viszont már van. Nem tudom ez a különbség mennyire befolyásolja. -
tamas456
csendes tag
válasz
DJ WOKKY #12358 üzenetére
igazából csak felújítást csinálok a gépen mert a régi vga elavult volt nemsok komolyabb játék ment, azért sem akarok sokat költeni rá, így a GEFORCE 210 GT-re gondoltam, ez remélem menni fog az MSI 945PL NEO alaplapon ( 1.0-és a slot, a kari az 2.0lenne). Jó lenne biztosra tudni mert hétfőn cserélnék ki
-
syler
aktív tag
válasz
DJ WOKKY #11850 üzenetére
Sziasztok. Olyan problémám van, hogy a 7950 gx2 VGA-val nem tudok 1600x1200-as felbontásnál nagyobbat állítani. Egy régi kis 6200-as kártyán simán megy az 1920x1080, de ezen a csoda VGA-n az istennek sem
Próbáltam már a drivert is újra rakni, de nem segített. Ötletek, hogy mitől lehet ez? Köszönöm.
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
DJ WOKKY #11931 üzenetére
az a bajom hogy bújom már egy ideje mindenféle bf3 vram igénnyel kapcsolatos fórumokat, de nem lettem okosabb. ami kiderült (eddig) : hogy ha 1g feletti kártyád van, hajlamos többet fogasztani (1,4-1,6g - sima fullhd ultra beállításról beszélve). viszont ha 1g-s kártya volt terítéken (legyen az 1 db 6950 vagy 2 db 6850) ugyanúgy ment ultrán vidáman ... szóval olyan mintha "ha több van többet fogasztok" elven működne, de látszólag meg elég hozzá az 1g
magyarul lövésem sincs, hiába olvasok minél többet, mindig más véleményt kapok -.-
-
r3v0Lut10n
senior tag
válasz
DJ WOKKY #11921 üzenetére
köszönöm a választ. és arról találni valahol bármilyen leírást vagy tesztet hogy adott játék, vagy úgy általában mi mennyi ram-ot igényel ? ált 1920x1080-ban tolom ... azt nem tudom hogy 2g-s kártyára váltsak-e, vagy inkább a teljesítmény (közel) duplázása mellett döntsek ... :\
-
Boogie33
senior tag
-
zalman90
őstag
válasz
DJ WOKKY #11866 üzenetére
normál modban nem indul el a gép.... mert a hdd nél felpörgési gondok vannak
Hopo82: nekem 4850x2 van ... az 5850 szintjén van , nvidiánál pedig a gtx 460 felett....
mind a 2 kari drágább nála én ezért nem fogom cserélnijah és rivatunerrel tudod monitorozni kihasználja e mind2 magot
-
Joseppe210
tag
válasz
DJ WOKKY #11701 üzenetére
No megvan a hiba. Tegnap vettem az aqua ban egy dvi-vga átalakítót mert sajna a moncsin csak d-sub van. Na ezzel az átalakítóval lehet valami. Volt itthon egy másik gép amiben a moncsinak d-sub kell de ott is a vga benet miatt vettem egy olyan kábelt aminek az egyik vége d-sub a másik dvi. Átcseréltem és úgy működik. A másik moncsit meg kikapcsolja az átalakító. Abban egy radeon x1950 pro van nem nagyon értem, de megy mindkettő rendesen az a lényeg. Furi
-
BogyóBP
addikt
válasz
DJ WOKKY #11655 üzenetére
"de ez okozott még soha hibát nálam." ez de jó magyaros volt de tetszett
Köszönöm a választ, te ilyen szervizes vagy? Igen én is probáltam már csavar nélkül mondjuk meg is lepne hogyha a gravitáció miatt érintkezés hibás lenne, bár én már láttam olyan lapot ahol ha bizonyos szögbe állt a kártya benne, akkor nem indult el, kikellett venni és újra betenni, kemény. Mondjuk ez az új lap még elég erősen fogja szóval talán ha 3x lett beletéve, egyszer mikor megvettem, egyszer mikor kiprobáltam az integrált VGA-t egyszer meg mikor kiportalanitottam a kártyát a napokban.
-
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #11576 üzenetére
Köszönöm!
Tényleg, én is csak megdöbbentem, hogy így, menet közben lett a csere. De valóban örülök...(ma meg is nézek 2 epizódot, úgyis melózok, éjfél után meg háváj van...
)
Amúgy fentebb írták, a Crysis első része tökéletes a mérésre, vagy a már általam említett Unigine Heaven progi, erről olvashatsz itt egy cikket: [link] -
atti_2010
nagyúr
válasz
DJ WOKKY #11573 üzenetére
Nézd meg a Crysisel, az megy DX 9-ben és DX 10-ben is, valósabb képet kapsz, ezek a szintetikus tesztek nem sokat érnek, ott megkapod korrektül a min,medium,max FPS-t minden beállításra.
Hunork Persze hogy megy, kár lett volna elvágni a VGA-t, mi történt a 16 PCI-E csatival?
-
Hunork
veterán
válasz
DJ WOKKY #11563 üzenetére
Semmi különös, csak nem a mai kártyák tesztelésére alkalmas, mivel alapból DX9-es teszteket produkál, így nem reális a mérés, mivel nem használja ki a mai GPU-k minden csínját-bínját. Ezért van a 11-es, vagy akár az Unigine Heaven, de én amúgy egyik szintetikus tesztet sem szeretem igazából, a játékok alatt dől el úgyis minden...(hozzáteszem: szerintem!)
-
Ribi
nagyúr
-
BogyóBP
addikt
válasz
DJ WOKKY #11538 üzenetére
Az 550ti nem erősebb kártya tudomásom szerint. Igen alapon jár mind2.
Ribi: Igen, majd megprobálom ezt a CPU-t is megtuningolni és megnézem! De amúgy nem értem miért számít ennyire a magas órajel..Hiszen ez a kis CPU hozza annak a CPU nak a teljesitményét, sőt még felül is múlja
-
PonPon
senior tag
válasz
DJ WOKKY #11517 üzenetére
netezős gép lenne, egy régi 3ghz-es P4. Elszállt a 16x-os csatija, és az 1x-esbe kellene vmi.
minél olcsóbban...most néztem, hogy ha egy 16x lábait levágja az ember akkor működhet 1x ként?!
@atti_2010:
ez nagyon jól hangzikforró késsel megpróbálom...ha sikerül sikerül, ha nem akkor megy a kukába
-
válasz
DJ WOKKY #11292 üzenetére
Most komolyan, mért válaszolsz mindig olyan kérdésekre is, amit már rég megválaszolt valaki, sokkal részletesebben? De még annyit sem írsz, hogy "valóban, ..." vagy "így van, ..." stb. Ez most totál olyannak tűnik, hogy lesz*rod a többi fórumtársad. Én sejtem az okát, bár ne legyen igazam...
-
BRIKLY
veterán
válasz
DJ WOKKY #11091 üzenetére
Igen, ott lehet menteni a BIOS-t. csak az a problémám, hogy NvidiaBIOSeditor-ban nem lehet 1.1V-nál többet beírni.. itt a BIOS-om.
-
-
-
-
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
válasz
DJ WOKKY #10963 üzenetére
egyenlőre nem részletezem, mert nem tökéletes. furmarkal tesztelgettem, volt, hogy bírta 20 percet, volt, hogy 5 perc után össze omlott a driver. cod4 egyszer megfagyott 5 perc után, 71 fokon, egyszer meg fél órát játszottam,és vígan szaladgált 80 fokon is. mi lehet ez? GPU, vagy memória?
magas hőfok: direkt le vettem minimumra a venti fordulatot,hogy melegedjen. elvileg 100 fokon is mennie kéne tudtommal...
-
Joseppe210
tag
válasz
DJ WOKKY #10727 üzenetére
Aki esetleg nem ismerné az előtörténetet napok óta kínlódok vga váltással Eddig volt egy ati radeon shapire hd5670 ddr 3 -as
És arrol is volt szó hogy lesz egy 6670 ddr3 as 5k ráfizetéssel.
Aztán többen is javasolták hogy a ddr5 mindenképp jobb. Ami igaz is, ma pedig megláttam a itt egy gigabyte radeon hd5670 ddr5 öst és 3k kellett ráfizetnem. Helyben volt és nem az ország másik végén. És jobb a teljesítménye. és 2013.05.01 garis.
Tudom sokak szerint ez hurka, de erre tellett. Mellesleg a fogyasztása is igen baráti.
az hogy nem tudtam hogy az csak akkor amikor elmentem érte.
Amim volt eddig azzal a3d mark 06 8210 pontot adott
Most 11634 az eredmény. -
bunkomen
aktív tag
válasz
DJ WOKKY #10621 üzenetére
persze nem is várok. csak most jöttem rá hogy pcie 1.1 helyett 2.0 lesz, gyorsabb-több ram, stb. de ha 3ghz-hez képest is lesz érzékelhető erősség változás akkor 2.4hez képest még több (persze tudom hogy nem sok). úgy készültem hogy szinte észrevehetetlenül kevés különbség lesz. szóval örülök mint majom a farkának
-
Speed®
titán
válasz
DJ WOKKY #10430 üzenetére
Azért a GTS250 elpicsázza alaposan az 5670et, az 5750el van egy szinten.
A csere lehetséges indoka lehet többek közt egy nV szimpatizáns játék is..
GTA4 pl. ezekkel a G92kkel szépen megy,. míg Atinál 58x0ek alatt szívás..
Ettől függetlenül garimentesen nem szabad beleugrani..nem mai darabok ;p -
Ragnar95
félisten
válasz
DJ WOKKY #10409 üzenetére
Rendben, köszönöm, az is 667MHz-et mutat, akkor ez a probléma letudva.
nihill,agressiv: azért egy 30k-s vga-tól elvárná az ember, hogy jól fussanak velel a játékok 1280x1024-ben, azt még elfogadnám,ha fullhd-ben ennyi fps-el mennének, de hogy 1280x1024-ben, az szerintem kicsit gázráadásul vadi új a vga, szóval egy ideig nem fogom cserélni
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest