Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cirkaloo
tag
válasz
Alister71 #66208 üzenetére
Csak hogy ne a levegőbe beszéljek, volt 2db Asus Strix R9 380-am.
Mindegyiken volt kb 1.5év gari.
Azonos korban voltak, 1hó különbség volt talán, csak két külön embertől vettem.Ugyan azon munát, ugyan azon körülmények között.
Az egyik 63fok 60% ventin végezte, a másik 71fok 75% ventint..Akkor volt egy asus GT 730-am, 1éves volt max, iszonyu meleg volt mindig..kicsi borda, kicsi venti.
Hűtést leszedtem, szó szerint pattogva potyogott le a paszta -
Mulderpapa
aktív tag
válasz
Alister71 #62992 üzenetére
Sziasztok!
Van egy GeForce GTX 745 videókártyám (tulajdonképp egy kicsit lebutított GTX 750 Ti), ami érdekes hibajelenséget produkál. Játékoknál kb. 5-6 perc után megáll a kép, utánna 1-1 másodpercekre megmozdul, de onnantól fogva totál használhatatlan lesz az egész gép, még ha nagynehezen sikerül kilépni belőle a Windows is ugyan így működik tovább, tehát 1-1 másodprecig megy a rendszer.
Viszont Uengine Heaven, Furmark futhat rajta 1 órán keresztül is, semmi nem történik, hibátlanul futnak.Egyébként a hőmérséklet rendben van, a kép nem esik szét, nem csíkozódik, teljes rendszer újratelepítés megtörtént (Windows 10), több driverrel ki lett próbálva.
Mi lehet a hiba? Gondolom ha a kártyának lenne baja, akkor a benchmark programoknál is jelentkezne, nem?
-
-
bebe159
aktív tag
válasz
Alister71 #62361 üzenetére
Szóval úgy megy? Azt hittem mindegy, hogy melyik slotban van. Jah azt tudom, hogy oda kell figyelni, hogy hova melyiket flashelem. Egy barátom kártyáját (hd6850) már visszahoztam az élők sorába így (wz enyém volt az 1. az övé pedig a 3. slotban). Majd megnézem, mit szól a helycseréhez.
Köszönöm az információkat! -
bebe159
aktív tag
válasz
Alister71 #62350 üzenetére
Értem, köszönöm!
Gondoltam, kicsit változtatok a 7770 biosán, mert szeretnék. Szóval ez a régi x550 azt hittem jó lesz arra, ha valamit elrontok és nen ad képet, ezen lássak és visszacsináljam. Amúgy hdmi-vel van csatlakoztatva, a régi monitor és régi kártya kombó meg régi vga kábelen megy.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Alister71 #62351 üzenetére
1. Megpróbálom így (1.0.7-ig Patchelve van, korábbi rendszernél simán futott így)
2. Sajnos Steamen nem engedi, nem tudja (érvénytelen termékkód) a Serial alapján aktiválni (Lemezes változatról van szó) bár a Wolfenstein The New Order is lemezes , de azt tudom telepíteni lemezek nélkül... (Steamen keresztül)L
-
-
D4v3
őstag
válasz
Alister71 #61595 üzenetére
Igen, gondoltam ilyesmire utólag, de már mindegy. Visszatettem azt a drivert, amivel ment a régi 750-em és egy hétig nem volt semmi gond, erre most (szintén chrome használat közben.. nem tudom van-e összefüggés) egy fehér képet kaptam teljes képernyőn és szintén csak a ki-bekapcs segített. Igazából egész héten aktívan használtam a chrome-ot, úgyhogy kicsit értetlenül állok most itt újra. Win újratelepítés esetleg segíthet a dolgon? Vagy próbálkozzak egy ideig más böngészővel? Esetleg futassak valami VGA tesztelőt pár óráig?
-
ot93
senior tag
válasz
Alister71 #61618 üzenetére
üdv, a procit kivettem, nem sok port volt körülötte, aztán visszaraktam de ugyanaz... az újrapasztázást hamarosan megcsinálom, (amúgy néztem, nem nagyon melegszik mostsem a cpu, tehát azzal, hogy felszedtem, nem fog felforrni, de minél előbb újra fogom pasztázni) a hdmi-t még nem tudtam kipróbálni (mert el kell majd cipelnem a gépet az emeletről a földszintre, de most már nem akartam nekikezdeni
) majd holnap... de már kezdem feladni, de így nemtom hogy adom a vga-t mert addig míg az új meg nem jön, addig nem lenne gép...
-
ot93
senior tag
válasz
Alister71 #61612 üzenetére
Értem, megpróbálom amiket írtál... Amúgy közben utánanéztem, hogy a dvi-i csatlakozó van a hd7770-en, míg az alaplapin dvi-d . Ezt nem lehet pár száz forintos átalakítóval megoldani, mint a hd7770-en levőt... de a hdmi még mindig ott van, azt is megpróbálom...
De még annyi, hogy normál esetben ha nincs benne a gpu, hanem integrálton megy (és jó), akkor nem csipog, ugye? -
Out
addikt
válasz
Alister71 #61607 üzenetére
Én is saját bőrömön tapasztaltam meg azt, hogy a DDU-t inkább hanyagoljam. AMD videokártyám és AMD processzorom volt/van. A HD 4670-es kártya driverét távolítottam el a DDU-val (mivel a normális út nem működött) és hát olyan "szerencsém" volt, hogy az alaplapi meghajtókat is leszedte a DDU (nyilván az én hibámból), ezután a Windows már nem tudott elindulni sem.
-
ot93
senior tag
válasz
Alister71 #61610 üzenetére
d-subbal próbálom, van alaplapin dvi meg hdmi is, hdmi-s tv is ezeket este össze is fogom kötni, de a dvi-s csatlakozóhoz másféle dvi-s átalakítóm van így azt most nem tudom kipróbálni, de veszek egy dvi - d-sub átalakítót....
a cpu-t nem vettem ki, ettől az 1 alkatrésztől tartok kivenniígy ezt még sosem vettem ki, a pcx-es szerelők rakták be...( mostmár persze össze tudnám rakni a gépet, de anno 3 éve nem mertem)... a kifújkálom a tokot mit jelent? illetve akkor nem kell újrapasztázni ha kiveszem a procit?
elemkivétel megvolt már -
bobalazs
nagyúr
válasz
Alister71 #61604 üzenetére
Ez azért hülyeség, mert csak a nvidia/amd specifikus dolgokat gyomlálja ki, fájlokat és registry bejegyzéseket.
A következő windows bootnál pedig sima windows vga driverével fog indulni a gép ami még jó is, hiba kiszűrésénél, mivel ha valaki felrakja a drivert és a hardver hibás, egyből el is megy a kép.
Onnan tudod meg hogy hibás hogy a hardvergyorsítással már nem működik a gép.
Másrészt honnan tudod, miből veszed ezt hogy ugyanazt a drivert felrakva gondot okozna, hiszen azok a bejegyzések már rég nem szerepelnek a windows registryjében, helyettük más bejegyzések kerülnek amik érvényre jutnak..?! -
MK VII
veterán
válasz
Alister71 #61604 üzenetére
Ja, meg gondolom a kétmagos pentium sem jó semmire...
Ha te mondod biztos úgy is van...
Köszönik szépen az új játékok csodálatosan futnak a kétmagos szaromon online eredetiben...
Tudod meglepődtem most rajtad... Sok dolgoban egyetértettem veled mostanában egy két topikban, mert jó meglátásaid voltak... Erre belököd ezeket a blődségeket.A win10-zel kapcsolátban meg tettem bizonyítékokat, hogy mi miért nem jó... Persze User error... Elfogadom...
-
MK VII
veterán
válasz
Alister71 #61537 üzenetére
Én értelek és megértelek.
Rosszul fogalmazott a kolléga.ot93
Ki nem szereti, ha egy hozzászólásban többeknek válaszolsz? Én van, hogy 5-6 embernek is válaszolok egy hsz-ben.
Inkább pont azért szoktak szólni, ha új hsz-t írsz ahelyett, hogy szerkesztetted volna az előzőt...
Akkor írj újat, ha a hozzászólásod után már van legalább kettő masik hsz, mert van aki nem olvas visszafele. -
ot93
senior tag
válasz
Alister71 #61533 üzenetére
"a wifi-re rá volt kötve vezetékkel" -itt írtam, hogy nem vezetéknélkül... az már más kérdés, hogy valójában router a neve és arra lehet csatlakozni wifi segítségével, meg nálunk 4 kábeles csatlakozási lehetőség is van rajta.. de itt vidéken valóban sokan használják a router -re a wifi nevet, mert ugye a telefonokban azt kapcsolják ki/be meg már szinte minden router wifi-s is és ezért én is azt használom, de tudom, hogy router... na és erre vezetékesen volt rákötve a pc, így történhetett a beleset
core i7 nemtom lehet-e, de mi vettünk inkább egy újat, mert bár még több mint 2 év gari volt a lapra, nemhiszem, hogy javították volna, ha észreveszik... (bár szemre nem látszott rajta semmi) az meg, hogy hetekig távol legyen a lap, kizárt dolog, így inkább lett véve egy külön kártya
és egy kis szolgálati közlemény:
elvileg ez már nem szabályos, ahogyan én is és sok tag ír hozzászólást, mikor egyszerre több ember hozzászólására válaszol, és egy hozzászólásban írja meg ezeket...
már úgy szabályos, hogy külön külön mindenkinek, de ezt még sok fórumban szóvá teszik
de ezentúl külön-külön fogok..
-
kispalya
tag
válasz
Alister71 #61349 üzenetére
Ugy tunik az SSD haldoklott, nem a VGA.
Most kapott a rendszer egy uj SSD-t (EVO 850 - 250GB), friss win 10-et es beleraktam az uj kartyat kiprobalni, amit megvettem (RX460), mielott kiderult volna az SSD hiba. Ha lesz idom majd visszapakolom a regi VGA-t (R9 270), mert gyanitom, hogy annak nincs baja.
Valamelyik kartyat el kell passzolnom, ha megis jo a regi. -
Darabokra
senior tag
válasz
Alister71 #61025 üzenetére
Köszi a válaszokat, fektetve is próbáltam, nem jött be. Csak 1 csavarral fogatom le, felül. Igazából nem tudom miért a paszta jut eszetekbe, ha eddig nem volt gond vele, tökéletes hőmérséklete volt egészen a tegnapi vinyó berakásig. 31-32 fokos volt alapjáraton, terhelés alatt 52-58 fokos max. Kivettem, visszatettem a VGA-t és eltűnt a paszta belőle?
Belenéztem igen mennek a ventik, nem tudom ez megint miért lenne megoldás, ha tegnap estig minden jó volt, hirtelen annyi por szállt bele, hogy semmi egyből 75-80 fokra megy fel a kari fél perc játék után?
Ja és egyébként azt nem említettem, hogy játékból kilépve 1 perc alatt visszahűl a vga 36-37 fokosra. -
Giii
senior tag
válasz
Alister71 #60800 üzenetére
Version alapján vaporx-es bios van rajta.Vagy a vaporx is ezt kapta meg.Találtam egy olyat ami nem 1020 mhz-es hanem 1050-re boostol.Memória 1500 ugyan úgy.De van egy olyan is ami sima 1020-as ami 2013 novemberi tehát frissített.Az enyémen 2013 augusztusi van rajta.Az az első szerintem.Nem módosította senki.Nézegetem mit printeljek neked.
-
-
MK VII
veterán
válasz
Alister71 #60761 üzenetére
Igen a W10 100%-ban kihasználja.. Annyira, hogy idle is dolgoztatja amitől cicereg a kártya.
Nekem is 460-am van 4GB-os XFX és mikor megérkezett feltettem a w10-et, mert majd az jó lesz hozzá. Hát csalódnom kellett.. W10 lepucol és ment vissza a 8.1. Azóta semmi gondom a kártyával. Nem cicereg, nem 60 fok idle és nem mennek feleslegesen a ventik..
Én azt javaslom aki teheti illetve tudja nélkülözni a DX12 az semmiképp ne W10-el használja ezeket az RX szériás kártyákat.
Annyi bug és fejfájás van a W10-el kapcsolatban, hogy talán az évszázad legbugosabb, félkész állapotban levő alfa windows-a.. Az összes Windows OS-nek együtt nem volt ennyi nyűgje mint ennek..
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest