- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
Scarletiel #80714 üzenetére
Relatív a dolog. Van Asus EAH 6850-em és Asus STRIX R9 380-am, mindegyik DIRCET CU hűtési megoldású és mindegyik nagyon hatékony és halk is (számomra halk).
#80718IntelKiller7: a 60-70 fok nem okozhatja ezt a gondot, bőven üzemi tartomány a VGA bármely részén.
-
válasz
Scarletiel #80716 üzenetére
Hosszú távon élettartamban(és rövid távon tuningban) kijön a jobb hűtés előnye de ennyire öreg kártyáknál már akár mi lehet.
-
válasz
Scarletiel #80714 üzenetére
Na várjál mert az csak egy techológia. Azaz a réz hőcsövek direkt a maggal érintkeznek annyit jelent csak. Nincs köze ahhoz hogy minden más hogyan van hűtve. Attól még lehet jó. Nézni kell teszteket ahol szétszedik a kártyát.
-
ughhh
senior tag
válasz
Scarletiel #80673 üzenetére
fogyasztó - fogyasztó között nem létezik olyan fogalom, hogy próba garancia. Ezt a szót itt a PH n találták fel. A PH üzemeltetője felel érte, hagyta elburjánzani a kifejezést!
-
válasz
Scarletiel #80575 üzenetére
Én inkább barkácsolós vagyok, szóval átlagos asztali gép szóba sem jöhet nálam. A gépem is specifikáció szerint boltból igen drága lenne újonnan valójában meg egyáltalán nem volt drága. Pl 23eft volt a 20 magos proci aliról, ramok darabja ~15eft azaz van 6db 32gb-os a gépben ami lehet túlzás de ramdisknek és virtualizálni dolgokat elkél annyi. Alaplap drága volt 75eft, de ez a platform alapból elég drága. Videókártya ami benne van most Radeon Pro Duo az 140eft egy kártyás módban jelen beállításokkal kb GTX1060-1070, két gpu módban pedig 1080-2080 szint. Nyers számítási erőben ha arra használnám akkor nyilván elég erős mezőnybe tartozik. Igazából a legjobb benne hogy nagyon halk.
A 980Ti-t kaptam ingyen mert állítólag rossz (memória hibásként de majd kiderül). (bár a mai horror vga árakat nézve még hibásan is el lehetne adni 30-40eft-ért, jónak meg 120? körül ami azért erős tekintve hogy milyen régi kártya és ahogy olvasgattam utána hullot rendesen bár az tény hogy a csúcskártyák jobban hullanak.)
Ha jó lesz a 980Ti azért elgondolkodok a videókártya cserén mármint hogy a Pro Duo-t lecserélném erre a GTX-re mert ahogy néztem a teszteket a GTX gyorsabb és a teszt alatt ahogy hallottam nem mondható hangosnak. Alapból a nagy gépemet nem szoktam megbontani, akár mekkora barkácsoló vagyok mert ha gyorsan kell valami róla akkor ne az legyen hogy éppen egy félig döglött kártya van benne. (amúgy abba Superflower platinum 750w-es van) -
válasz
Scarletiel #80572 üzenetére
Külön van szobám amiben hegyekben állnak a hardverek. A rendes működő tesztkonfigom meg be lett fogva chia bányászatra már elég régóta (kínai X99 lap, xeon 2643v3, cooler master 500w táp, 16gb ram stb...)
Maga a fő konfigom az valamivel rendezettebb. (képen Star Citizenhez van dupla joy, amúgy azokat el szoktam rakni) Nem nagyon érdekel amúgy hogyan néz ki a gépem, pont ezért van egy sima ezer éves kukázott gépházban, meg a joy-ok és bill is kukázott. Funkcionalitás mindenek felett, mechanikus bill igaz ami 30 éves, a joy-ok is 15-20 évesek, a gépház 15 éves, a bele persze újabb (lásd adatlapom).
Btw most tanulgatom a vram forrasztgatást is, persze még csak alacsony szinten retró kártyákkal.
Elég sokat járok lomizni meg szedem össze a kuka mellől a hardvereket és bizony nem éppen a legjobb állapotú cuccok kerülnek kidobásra.Képzeld azt amikor ott van előtted több tonna elektronikai hulladék, benne vegyesen 286 tól pentium4 ig komplett konfigok és már az sem érdekel ha egy ritkább darab eléd kerül akkor már nem fogsz nagy becsben tartani semmilyen hardvert. Meg mondjuk egy 10 éve C64-ek hegyekben és csak dobálom be őket a konténerbe. Na ezt meg ne tudják a retrósok mert fellógatnak.Még egy időben lőtéren céltáblának is használtam őket. -
pandras83
őstag
válasz
Scarletiel #80572 üzenetére
Majd csinál a kedvedért egy olyan képet is, ahol vigyázban áll a frissen vasalt terítő mellett. Tisztelegve. Az irántad érzett áhítattal a lelkében és egy kicsurranó könnycseppel a szemében. Mert te nem féltél megmondani!
-
TechRobot
aktív tag
válasz
Scarletiel #80486 üzenetére
Én pont fordítva látom. Minden a usert védi a boltok meg szívnak mint a torkos, pedig érted nem az eladó bolt gyártja le a "szart". Igaz egy user nem ezt nem látja (14 napos elállás és még sorolhatnánk). Nem gondolnám azt sem, hogy a kialakult piac miatt az eladónak kéne benyelni a többlet kiadást azért az a vicc kategória ismét, azt viszont el tudnám képzelni, hogy a gyártónak és a gyártót kötelezni ilyenre pl csere, de ez már nemzetközi víz.. Azt 1 ország nem tudja megoldani.
Meg amit mondassz vga ráhúzható lenne talán de lapra, ramra stb..? Kapnál egy hasonló teljesítményű de más tokozású lapot tök jó lenne de ráhúzhatod a @odra.
És amúgy azt sem lehet mondani h gyártók nem tesznek semmit, mert elhozták az LHR-t.. Igen törik egyre inkább törik az LHR-t. De ez megint nem a gyártó hibája, reagált és hozta a kövi generációs LHR-t.
Hidd el mindenki szív nem csak a user ezt pontosan látom a másik oldalról és hosszasan mesélhetnék mikkel szivatják a gyártók a nagykereket/disztriket a VGA-k kapcsán. -
törölt tag
válasz
Scarletiel #80109 üzenetére
rofl
-
válasz
Scarletiel #80065 üzenetére
Hát, a jelszó még mindig az aránytalan többletköltség, de nem mondom, hogy ez nem kétéltű fegyver.
-
Viktor77
titán
válasz
Scarletiel #80065 üzenetére
Akkor jól jártál.
-
válasz
Scarletiel #79733 üzenetére
BIOS update megoldotta.
-
modern
aktív tag
válasz
Scarletiel #79599 üzenetére
Köszi a választ, erre gyanakodtam :/
Akkor viszont picit bele kell nyúlni a zsebembe most videókártya vétel előtt xD -
gabber01
addikt
válasz
Scarletiel #79402 üzenetére
Persze, én is így szoktam. Csak arra mondtam, hogy sokan már azzal elintézettnek látják a dolgot, hogy a vevő fél percre látta esetleg működni adott akármit, holott az semmire nem elég.
-
gabber01
addikt
válasz
Scarletiel #79400 üzenetére
Aki ezt elfogadja, ok. Én azért elvárok min. 3 nap próbagarit, akkor is ha a helyszínen kipróbáltam. Mert az ugye semmire nem elég, max annyira, hogy nem eleve szart kap az ember, de egy sütőzött kártya még húzhatja ideig, óráig, aztán pár óra múlva ugyanúgy beszarik annál, aki megvette és hazavitte. Ha erre nem hajlandó a partner, akkor nincs üzlet, ennyi. Eladni sem kötelező semmit, szóval az eladónak ugyanúgy vállalni kellene, hogy a termék valóban olyan, amilyennek mondja.
-
urbi73
senior tag
válasz
Scarletiel #79397 üzenetére
Pláne ha majd vége lesz a bányászláznak ,akkor tele lesz majd az apró széthajtott xarokkal .
-
gabber01
addikt
válasz
Scarletiel #79392 üzenetére
A közhiedelemmel ellentétben magánszemélyre is vonatkoznak a használt termék eladás feltételei, illetve a szóbeli szerződés is szerződés, márpedig még ha nem is volt explicit írásbeli szerződés, gondolom írásban kommunikáltak és ráutaló magatartást tanúsítottak. Ergo, elvileg nem lehet arra hivatkozni, hogy hát nincs szerződés.
Más kérdés, hogy bizonyítani elég nehézkes.
Hivatalosan jár a vásárlónak a kellékszavatosság (ami ugye nem garancia), csak éppen neki kéne bizonyítania, hogy már a vásárláskor fennállt a hiba oka, annak ellenére, hogy az mondjuk nem volt látható, észlelhető.
Szóval elvileg, igen, elviekben legalább egy rövid ideig meg kéne tartani a vevő pénzét, de a gyakorlatban meg sok sikert annak a vevőnek, aki nekimegy egy ilyen bizonyítási procedúrának. Sajnos pont ezt a vert helyzetet használják ki sokan... -
adidasboy86
csendes tag
válasz
Scarletiel #79392 üzenetére
Persze...jogos...csak kellemetlen, és valahol olvastam a szavatosságot és nem tudom, hogy érvényese ilyenkor.
Másrészt...hazaérve újra rápróbáltam a kártyára...semmi gond...furmark-al is teszteltem..szépen lefutott még 4k-ban is.
Vélemény? Lehet a hiba csak véletlenszerű....visszatérő....vagy esetleg máshol keressem a problémát...vagy tuti a vga a hiba, és csak idő kérdése, hogy komplett kuka legyen? -
válasz
Scarletiel #79309 üzenetére
Egyet írtam? Kettőt akartam. Pontosan tudom, hogy január 31-én takarítottam ki utoljára, mert akkor kértem kompresszort kölcsön szomszédtól, megnéztem az SMS-t. Egyébként ez nem sok por. Amikor nagyon nem foglalkoztam a számítógéppel, beköltözött egy pók. Halál jól elvolt benne, télen meleg volt, nyáron hűtötte a venti. Végül ott is lelte halálát, lehet, hogy nem tudott elég legyet fogni. Akkor sok por volt benne, meg pókháló, meg halott pók, stb.
Na, de a kedvetekért kiporszívóztam megint, bár így porosan sem volt meleg.
Viszont utána vonalzóztam egy kicsit, ha az alsó PCI16-ba raknám a kártyát, akkor jó eséllyel hozzáérne az SSD-hez. Amit persze át tudok szerelni a másik oldallap alá, de az is csak 5-7 milliméter, nagyon szoros lenne az. Nem tudom, elég hülyén van ez kitalálva, csak az Asusnál, vagy más gyártónál is?! Meg a VGA-k is túl vastagok, lehet, hogy a következő folyadékos lesz.
Megnézem ilyen-olyan topikokban, hogy mások hogyan oldják meg, hát ha van pár fotó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Need for Speed: Rivals
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vicces képek
- Synology NAS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest