- Google Pixel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
Silentfrog #30856 üzenetére
Szia!
Nos, felraktam azzal a driverrel amit linkeltem, de vannak gondjaim. Ha te vagy más tud segíteni, van egy kis ideje, a probléma így fest (bocsi hosszú lesz):
Amíg csak az IGP-t használtam, volt hogy néha-néha befagyott a gép, vagy kékhalál, általában nem sikerült lefotózni a hibaüzenetet, de ilyen driver irq-s szöveg volt benne. Ez netezés közben is előfordult, mondjuk az is igaz hogy volt amikor 150-200 lap volt nyitva firefoxban. Lehet sok volt neki. A lényeg, hogy kapott memtesztet pedriverol (memtesz 86 3.2), ment 3-4 órát hiba nélkül. Mondom akkor RAM OK. Aztán megint előfordult, heti 1-2x általában. Legutóbb a fishbowl-t kapta túl, 2000 hallal pár perc után kékhalál, erről fénykép. Ezt nem értem, mi okozza. Lehet driver gond?
Téma második része: a 3870x2-t beraktam, kép nincs, gép indúl, se reset, se be.kikapcs nem segített. Kivettem, radíroztam a az érintkezőkön, vissza, kép lett, bios-t megnéz, automatán átállt a pci-e vga-ra amint betettem, bebootol, írta hogy driver nincs, feltelepítettem ezt a 13.1-est, szépen felrakta, felbontés, kép OK. Pont úgy kellett ahogy mondtad. Aztán 3DMark06 teszt alap beállításokon hiba nélkül végigment kb. 9600 pontot kapott. Örültem is, hogy okés a kártya. A ventijét MSI afterburnerrel szabályozom, terheléshez persze felveszem a fordulatot 80%-ra így 90 fok alatt van kicsivel a melegebbik mag aida64 szerint, netezésnél 30% fordulaton 60 fok körül marad a melegebbik mag. Ez még jó is lenne, de kap néha kékhalált, csak úgy nezetéskor. Este meg nyomtam egy 7GB-so fHD filmet, az utolsó félórában lefagyott meg kékhalálozott 5-8 percenként. Furmark és MSI kombustor szerint nem megy a 2 mag, nem tudom látják-e egyáltalán. Ötlet, mi lehet a baj? Hogyan tudom kitesztelni a VGA-t, hogy valóban van-e baja, és akkor valószínüleg mi? Nem megfelelő driverkombó IGP+VGA szinten okozhat ilyet? Amúgy ráfér egy újrapasztázás nagyon.
Ja meg van ilyen elmosódás a képen a szövegben, ami eltűnik ha leteszem meg felveszem az ablakot, vagy scrollozok le-fel, de elég gyakran csinálja, és nem mindig ugyanott. Így néz ki:2 . Más képhiba nincsen. Most haldoklik a memória rajta?
Mit lehet tenni?
A film alatt volt olyan is, hogy csak lehalt az mplayer, egyszer meg még volt hogy elkezdett halványan gyorsan vibrálni is a TC ablaka.
A VGA-t itt vettem HA-n 2012.08 végén, használtam pár hónapot, aztán dec. óta a fiókban pihent, mert nem játszottam mostanában és a liano konfigba tegnap raktam be 1. alkalommal.
Annó használtam játékra is (serious sam 3), nem volt gond, egyedül furmark alatt volt néhány piros kockás, max. fél képernyős képhiba 1-1 kb. 2cm vastag csíkban, de csak ha az AA be volt kapcsolva. Máskor sehol semmi képhiba. Akkor sem lehetett látni furmakrban hogy menne a második mag. Most visszakerestem egy tesztem, akkor 13800 pontot kapott ugyanígy a 3DMark06-tól. Mondjuk 3x megfagyott, negyedjére ment le hibátlanul a teszt, de játék közben nem volt gond, se windowsban. Most meghalt a másik mag? Hogyan derítsem ki? -
speedydb23
senior tag
válasz
Silentfrog #30775 üzenetére
Hát a TechpowerUp oldal elég nívós, én hiszek nekik is.
-
speedydb23
senior tag
válasz
Silentfrog #30773 üzenetére
Egyébként nevetni fogsz, de most néztem tesztet, és a HD7790 közel pariba volt a HD6970-el.
Tehát akkor az 50-es verziót lehet le is nyomja...
Crysis 2 full hd volt a teszt egyik szereplője, mindösszesen pár FPS előnye volt a 6970-nek.
-
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #30769 üzenetére
6950 bedöglött, és igy csak 7790-re futja
-
speedydb23
senior tag
válasz
Silentfrog #30769 üzenetére
Reméljük, hogy nem.
-
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #30766 üzenetére
Egy ilyen kártyára futja csak, hahúznám akkor max ha a későbbiek során kijöjjenne valami erősebb játék csak akkor, köszi.
djkay.. oké köszi
-
cashback
őstag
válasz
Silentfrog #30637 üzenetére
Asus nálam sem foglalkozott vele... Formula hűtést cseréltem le egy TwinTurbora.
4770 bedöglött egy az egybe lecserélték 6750-re. -
Clickbait
aktív tag
válasz
Silentfrog #30421 üzenetére
Igen, fél percet nagyjából mert azért tudtam hogy nem tesz jót neki hosszútávon. Meleg volt utána de messze nem volt forró. Meg a kártyán nem volt semmilyen felületi változás vagy sérülés ilyesmik. A szag is kétes eredetű és a hang is..
A teljes konfuguráció:
350W FSP
Q6600 @2.4 teljesen alap
HD 6850 1GB alap
Abit IP35 (itt viszont jelenleg CMOS hiba áll fent, illetve a CPU hűtő szenzor rossz)
2x1GB DDR2 800MHz RAM -
Vakegérke
félisten
válasz
Silentfrog #30421 üzenetére
"A kártyára utána felszereltem a bordát és a ventillátort viszont paszta nélkül egyenlőre."
Gondolom olvastad.
-
regener
veterán
válasz
Silentfrog #30346 üzenetére
Az a 75-80 jó sok szerintem, itt házszellőzés nélkül öcsém gépébe max 73° 7perc fánk után.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #30348 üzenetére
Kiragadva egy példát a Hd 6870 42 fps-t néztem teszekben a Hd 5830 al meg 29 et magas felbontáson.
Crysis volt a játék.Ez viszont teljesen jogos, csak kérdés, a kollégánál mi számít jelentősnek, ahogy írtad te is.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #30346 üzenetére
Ezt értem, de most nem az a kérdés, hogy vegyen-e 5830-at (hiszen az már adott), hanem, hogy váltson-e 6870-re? A kérdés persze, mennyi rá a keret.
-
yossarian14
tag
válasz
Silentfrog #30131 üzenetére
Az oké, hogy felismeri az újat, de az integrált kártya hogy műkődik tovább? Automatikusan blokkolódik vagy a háttérbe fölöslegesen(?) működik?
-
Xanaxtasy
csendes tag
válasz
Silentfrog #30124 üzenetére
Nem egyből jelentkeznek ezek a problémák. Hanem egy idő után.
-
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #30088 üzenetére
Énse kaptam vissza már 2hónapja, pedig a hètre igértèk külföldröl a gyártók a boltnak h náluk lessz.És olyat mondták hogyha úgy lakul h nem tudják megjavítani vagy nincs a gyártónak másik kari, akkor a bolt hd6950 helyett hd6870et tud adni mert az a legerősebb karijuk..pf.Amúgy melyik bolt?
-
helkis
veterán
válasz
3hét, az semmi, nekem legutóbb az asus maximus V gene lapom ~5hónapig volt gariban..
-
válasz
Sajnos előfordul 1-2 hónap is. Ez boltfüggő. A rendesebb üzletek saját készletből cserélik, egyesek megvárják, amíg a gyártó küldi a csereterméket. Utóbbi esetben lehet több hónapos átfutási idő is...
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #29567 üzenetére
Ha patikába veszel tiszta alkoholt s áttörlöd vele nem hiszem hogy nyoma maradna.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #29565 üzenetére
Ha ugyanúgy vissza tudod tenni, akkor nyilván nem.
-
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #29558 üzenetére
Sapphire HD 6950 2GB OC
-
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29536 üzenetére
Sajnos nem fér rá. Közben előkotortam egy tolómérőt,és egészen pontosan 85 mm hely van rajta. Mondjuk egy 8 centis venti pont ráfér,és még helye is lesz..
-
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29534 üzenetére
Akkor ezt a kicsi ventit hagyjam is? Nem érdemes kipróbálni? Sajnos másfajta ventillátorom csak a gyári intel proci hűtőm van,mondjuk abból van vagy 5 darab. Ha az jobb megoldás. Esetleg megfogadom Rivaul tanácsát,és körbenézek itt biztosan akad.
-
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29531 üzenetére
Nem. Van rajta. Viszont rosszul mondtam,mx 440-es még 64mb-os. Lehet hogy még működik is,már nem is emlékszem. Van rajta egy kb 3 centis venti,a célnak pont megfelel.
-
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29529 üzenetére
Remélem,egy 5-öst fizettem érte ami nem vészes csak működjön. Barbie-s,meg régi kislányos játékokkal csak elbír. Találtam egy régi mx600-as vga-t a lomjaim közt,vagy 8 éve még ezzel myomultam.
Lekapom róla a ventit,bepasztázom,aztán valahogy rászerkesztem. Nagyjából ahogy mondtad. Meglátjuk...
-
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29526 üzenetére
Jézusom 110 fok??
És még mindig ment? Ezek szerint mielőtt kikapcsolja magát a gpu előbb simán megdöglik. Akkor nem voltam messze tőle,még jó hogy nem léptem át a 100-as határt,ott még soha nem jártam.
Egyébként a lányom gépébe vettem,szeretne játszani régebbi játékokkal,de az alaplapi vga nem valami nagy eresztés.. Most első körön a jégkorszak 2-vel próbáltam ki,azt simán vitte.
-
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29522 üzenetére
Gyors kötegelővel? Végül is miért ne. A hatásfok az első,az meg hogy hogy néz ki,kit érdekel.
Meg fogom próbálni,csak előtte újrapasztázom . Ha nyerek vele 10-15 fokot akkor már megérte.
Egyébként megvédi magát a kártya ha túlmelegszik? Vagy simán megdöglik és kész? -
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29520 üzenetére
Msi afterburner,kombustor,illetve fraps. Ezeket a progikat használom. A bordák akkor még csak melegek,de nem vészesen. Lehet hogy igazad van,nem ártana újrapasztázni a hűtőt,aztán még egy teszt és meglátom..
Egyébként lehet rá másik (aktív) hűtést venni? -
fonseca
tag
válasz
Silentfrog #29518 üzenetére
Szia. Terhelés nélkül alig ment pár percet,max 10-et talán. Szóval rakjak külön ventiket a házra?
-
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #29362 üzenetére
Hát kíváncsi vagyok mit fognak válaszolni az utolsó levélre..írtam nekik h sokallom h ennyi ideig van meg stb.
-
shouryuken
senior tag
válasz
Silentfrog #29345 üzenetére
Ez már a duplája felé közelít.
Nyugodtan lehet fenyegetőzni ezzel és a fogyasztóvédelemmel.
Dátumot sem adtak meg, hogy mikorra lesz kész...
Általában bevállik -
Rockland
tag
válasz
Silentfrog #29341 üzenetére
gondolkodok rajta énis h írok nekik..
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #29336 üzenetére
jah, de attól a rusnya talpától semmi nem fér el... majd a flex segít neki, és akár rendes CPU cooler is lehetne
VGA-ra nem jó az ilyen torony, semmi értelme szvsz
-
Rivaul
addikt
válasz
Silentfrog #29328 üzenetére
Alá kellett dúcolni? Nem tépi le a pcie sínt?
1x én is raktam még egy régi fx5500-ra egy fél kilós rézmagosat de az majdnem kihámozta a lapot a házból
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #29328 üzenetére
anyás
komoly munka
memóriákra kis sünit ragadós pasztával oszt cső
-
freestailo
őstag
válasz
Silentfrog #29320 üzenetére
egy 8-as ventit én még ráhekkelnék, másért nem a látványért
-
TommyNagz
senior tag
válasz
Logout-ra bejegyzést követelünk!
Hogy tetted rá? Ragasztással, csavarozással? Érdekelne engem is, mennyire hűt max terhelés alatt. Szerintem 100%-on pörgetve 85-90 fölé ne hagyd menni, ez a tartomány kb. a max.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Silentfrog #29323 üzenetére
Hány fokos max terhelés alatt?
-
Lacccca87
addikt
válasz
70 fok még elfogadható tartósan terhelés alatt.
Viszont ha nincs értelmes szellőzés a hátadban akkor a memóriák hamar meg fogják adni magukat hacska nem pakolsz rájuk hűtést. Alap esetbe nem kell nekik mert elég az a légmozgás amit a gyári ventitől rájuk került de így még az sincs.Szerény véleményme szerint a hűtő + vga árából már kijött volna egy 7850 normálisabb hűtés mellet aminek lejebb veszed az órajelét és kb hangja nem lett volna.
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28809 üzenetére
jaja, a kártya kb 512 megát se tölt meg, vagyis nem a memória a korlátja.
Szal am megnézed a nyákot, abból már a kártya "komolysága" következtethető, "megérezhető"- HD 7770 NYÁK-ja
vs.
GT 610 NYÁK-ja (pillanatnyilag a GT 210 kategóriája) -
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28807 üzenetére
persze, azt hittem hosszútávra menne
így okés
utána ha a VGA volt a ludas, akkor egy HD 6670 bőven megteszi
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28804 üzenetére
nem fogja kihajtani, de fényévek a különbség.
-
1.0.1.7
csendes tag
válasz
Silentfrog #28802 üzenetére
Köszönöm szépen tanácsod.:-)
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28797 üzenetére
meg, de mi a gép többi része? és nem véletlen a WoT amiről szó van?
Bár az nem böngészős, csak online és ingyenes
-
agressiv
addikt
válasz
Silentfrog #28795 üzenetére
Nem olyan biztos az, mekkora felbontáson játszik?
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28793 üzenetére
HD 5450-nél kicsit gyengébb, semmire sem való, csak h legyen kép, gyorsítsa a flash-t és vigye a videókat.
A 4670 is reális becslésnek tűnik szvsz -
agressiv
addikt
válasz
Silentfrog #26347 üzenetére
Nem is kell lebontani, elég kiszedni és akkor oldalról belelátsz, hogy van-e ott valami amiben fennakadhat, ami a te kártyádnál elég valószínű, ezért írták, hogy barkácsra is szükség lehet..
-
agressiv
addikt
válasz
Silentfrog #26345 üzenetére
Igazából nem is kell érteni hozzá. Megnézed a hűtő kilakaítását és látod, hogy ott bizony valamiben fel fog akadni.
Nagyon gyakori volt, hogy a GTX200-as kártyákra való hűtőkhöz nem adtak fet hűtést. Tulajdonképpen így is használhatatlan a dolog, mert a fetek hűtés nélkül, hamar lerobbannak, és a gyári hűtővel egyben van a fet hűtés és flex nélkül nem lehetett leválasztani róla...
Szóval tulajdonképpen használhatatlan volt a dolog, de ez megint más...
-
agressiv
addikt
válasz
Silentfrog #26341 üzenetére
Amikor ezeket a hűtőket gyártották, még a kártyák végében volt a feszstab és messzebb volt a hátlaptól a GPU. Az 5770 volt az első kártya, amiknél gond volt a felszerelés, mert a felfogató (lyuktávolság) szabványos, viszont a többi áramkör elrendezése már nem.
-
törölt tag
válasz
Silentfrog #26337 üzenetére
3k-ért van S1 is és annak több értelme van. De az se megy rá csak átalakítással, de legalább maga a hűtő jobb.
S1 Plus az ami rámegy, de az újonnan majdnem 8k. Ha van kedved barkácsolni akkor megveheted akármelyiket, de én az S1-et venném már akkor ha úgy is szabni kell. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #26305 üzenetére
Ahogy olvasom, újabb kártyákra már csak kisebb-nagyobb alakítással megy rá, szóval nem kompatibilis.
Accelero S2 is compatible with ATI (Radeon X1650, X1600, X1550, X1300, X1050, X850, X800, X700, X600, X550, X300 and 9XXX series) and nVIDIA (GeForce 7600, 7300, 6600, FX 5950, FX 5900, FX 5700 (Ultra), FX 5600, FX 5500, FX 5200, 4 TI and MX series) graphic cards.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Silentfrog #26318 üzenetére
7770-re felesleges. Ha passzívat akarsz, vegyél 7750-ből.
-
Tomix24
addikt
válasz
Silentfrog #25222 üzenetére
Játékonként más a CPU használat, illetve hogy cpu limites leszel-e. Itt egy link: [link] nem Magyar, de van vagy 10 játék, és a fellelhető összes proci. 1080p, tehát viszonylag kevésbé vannak a CPU-k terhelve mint alacsonyabb felbontáson. És így is .. mennyire kell az az erős CPU.
-
nihill
őstag
válasz
Silentfrog #25209 üzenetére
Ha a saját szemeddel láttad magad előtt a gépen azzal nem lehet vitatkozni
Igen ez a VGA kihajtási probléma. Erősebb VGA kisebb felbontást használva már olyan sok FPS-t tudna, hogy a proci annyi kép adatait (nem csak grafikus adatot hanem a játék fizikáját stb) már nem képes kiszámolni annyiszor, ahányszor a videókártya azt meg tudná jeleníteni a képernyőn. Ilyenkor van CPU limit, azaz a proci miatt nem tud gyorsabban menni a játék, hiába bírná a VGA. Ekkor viszonylag büntetlenül feljebb lehet venni a grafikát, nagyobb felbontás, jobb képminőség, stb. Ezzel majd több munkát kap a videókártya, ami miatt már nem tud(na) annyi FPS-t, mint előtte a gyengébb grafikával. Emiatt az FPS csökkenés miatt a CPU-nak is kevesebbet kell számolnia, ezzel tud megszűnni a CPU limit. A különbség egy CPU limites gép és egy nem CPU limites gép között az, hogy amelyik nem volt limites, azon arányában nagyobbat fog csökkenni az FPS a grafika emelésével, mint azon ami limites volt. Legextrémebb eset az, amikor annyira CPU limites a játék, hogy a grafika emelésével semmit nem csökken az FPS, mert azután is limites marad, csak kisebb arányban mint eddig. (ilyenre már nálam is volt példa)
Legalábbis tudtommal ez az elmélet, az hogy neked miért volt másképp arra tippem sincs -
backward
csendes tag
válasz
Silentfrog #25206 üzenetére
A monitorom régi darab, nem is igényeltem annyira,hogy nagyobb legyen
De mostmár látom,hogy kéne.. Na meg lesz is nemsokára csak tudni szerettem volna. És amúgy miért egy fx 8120 az nemtud eléggé kihajtani egy vga-t ?
köszi
-
nihill
őstag
válasz
Silentfrog #25206 üzenetére
"Elő fordulhat az érdekes eset is,hogy magas felbontson több fps /képkocka/másodperc/-t kap az ember mint alacsony felbontáson,ha gyenge a processzor"
Hát ilyen meg hogy fordulhat elő?
Nem inkább úgy van, hogy CPU limit esetén ha feljebb vesszük a grafikát, akkor az indokoltnál kisebb mértékben csökken az FPS, vagy legfeljebb is ugyanannyi marad. De mitől nőne? -
spista222
addikt
válasz
Silentfrog #25082 üzenetére
2 db van benne RAID0-ban az már 16W
üresen
-
spista222
addikt
válasz
Silentfrog #25072 üzenetére
Valószínűleg akkor a HDD-k is kikerülnek a gépből mert szerintem az is fogyaszt vagy 15-20W-ot(nemsoká lemérem.) Meg hangosak is hogy nincsenek valami gumibugyiba rakva
rezgéscsökkentőnek.
Lényegében arra voltam kíváncsi hogy lassabb nem lesz-e mert ha igen akkor nem is gondolkozok rajta tovább
A hozzászólásokból az jön le hogy processzor erősebb lesz a VGA meg egál.
Pl 3dm06-ban a jelenlegi konfig 10879-et ér el alapon, míg ahogy olvasgattam A10-5800k 9000 körül, 4,5GHz-re húzva és 22000MHz-es memóriával ért el 12k körül. -
M5Norbi
őstag
válasz
Silentfrog #25076 üzenetére
Tök jó van hogy megy letöltésnél vagy streamnél néhány órát csak terhelés nélkül.
-
M5Norbi
őstag
válasz
Silentfrog #25074 üzenetére
Na ezt jó tudni THX:-)
-
M5Norbi
őstag
válasz
Silentfrog #25072 üzenetére
Hi! Akkor lehet hogy így a 7770 kevesebbet eszik mint az eddigi Nvidia 8600gt?
-
Eagle16
addikt
válasz
Silentfrog #25004 üzenetére
Az adott kategóriában is az van legelöl amelyik a leggyorsabb.
-
Qwertrt
tag
válasz
Silentfrog #19800 üzenetére
Nem, az eszembe sem jutott. Jó ideje ennyin megy, és annak idején pont azért nem húztam tovább, mert a GF 9600 GT-vel már nem hozott számottevő gyorsulást. De most, hogy mondjátok, logikus, meg is próbálom, köszi!
-
Redneck
nagyúr
válasz
Silentfrog #19470 üzenetére
Inkább GTX 460 SE bár ennyiért nem biztos hogy kapsz. 5830 jobb kártya mint az 5770.
-
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
tag
válasz
Silentfrog #19468 üzenetére
Köszi, utána lesek!
-
slycugel2000
tag
válasz
Silentfrog #19437 üzenetére
az a helyzet, hogy anyukámnak akarom odaadni ezt a régi C2D konfigot (ezért nem érdekes a 3D játék
és nem akarom, hogy bármi gondja legyen vele, sőt, ha újat veszek, akkor van 3 év garim is és a használtnak sem kell utánajárnom...
egyébként közben kaptam ingyen egy használt ATI Radeon X300 SE 128MB karit, alább:
[link]De gondolom ez nem lesz elég még erre a célra sem. Vagy mit gondoltok?
Köszi!
-
TaaT
nagyúr
válasz
Silentfrog #19434 üzenetére
tudom, csak ezzel akartam kihangsúlyozni hogy ugyan mindegy hogy 512 vagy 1024, mivel ez a 64megás is elég volt netezéshez és filmnézéshez
-
slycugel2000
tag
válasz
Silentfrog #19434 üzenetére
köszi mindenkinek, így már világos, megveszem az 1GB-osat :-)
-
slycugel2000
tag
válasz
Silentfrog #19421 üzenetére
köszi neked is!
az 512-eset linkelted be, de az 1GB-os csak 200 Ft-tal drágább, azt venném inkább.
Vagy van bármi hátránya az 1GB-osnak? -
madmaxxx
senior tag
válasz
Silentfrog #18113 üzenetére
Holnapra utánanézek pontosan, bár a HW Bot oldalon lehet találni szerintem tuning eredményeket.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Silentfrog #18108 üzenetére
Természetesen, 1 moddolt BIOS van a videokártyán. A TechPowerUp adatbázisa nagyon megbízható.
vagy
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Silentfrog #18104 üzenetére
Ilyenek léteznek a HD5830 videokártyából.
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Silentfrog #18098 üzenetére
Melyik topicban volt?
-
madmaxxx
senior tag
válasz
Silentfrog #18094 üzenetére
Természetesen akármilyen számolást végző egység (cpu, gpu) a magas hő hatására veszít a teljesítményéből, így "több idő kell neki ugyanazon feladat elvégzéséhez".
-
válasz
Silentfrog #18094 üzenetére
Gondolom hogy csak elírtad de "5830 xrtame" ezen olyan jót mosolyogtam hogy köszi!
-
regener
veterán
válasz
Silentfrog #17262 üzenetére
Csak fogyasztást nemlátok, de teljesítményt igen, kategóriákra osztva (high end, med, low, ár és népszerűek)
-
Apone33
őstag
válasz
Silentfrog #17268 üzenetére
-
kenwood3
addikt
válasz
Silentfrog #17268 üzenetére
hát fogalmam sincs, kb a 3/4-e van kész
sajnos eü gondokkal küzdök így nem sok kedvem van tesztelni -
Silentfrog
veterán
válasz
Silentfrog #17260 üzenetére
Válaszolok magamnak!
20% a különbség.
-
Apone33
őstag
válasz
Silentfrog #17262 üzenetére
Katt.
-
Apone33
őstag
válasz
Silentfrog #17260 üzenetére
Pár %-al gyengébb, úgyhogy nem hiszem hogy érezni fogod a különbséget.
-
szcsaba1994
tag
válasz
Silentfrog #16355 üzenetére
ismerősömé, utolsó lehetőségként akartam megpróbálni
-
szcsaba1994
tag
válasz
Silentfrog #16352 üzenetére
memória biztos jó, alig fél éve vettem mindkettőt.
holnap nézem meg másik gépben, ha ott is laggol, akkor a kártya lesz a hibás -
szcsaba1994
tag
válasz
Silentfrog #16350 üzenetére
Az volt az első, amit kipróbáltam
-
szcsaba1994
tag
válasz
Silentfrog #16348 üzenetére
P tesztnél ezt írja ki indítás előtt:
Workload Single init returned error message: DXGI call IDXGISwapChain::SetFullscreenState failed:
The requested functionality is not supported by the device or the driver.
DXGI_ERROR_NOT_CURRENTLY_AVAILABLE
2. indításra már simán lefutott (2509 pont)
-
szcsaba1994
tag
válasz
Silentfrog #16342 üzenetére
mondom, télen is ez van.
nincs megpiszkálva se a venti se az órajel. nem bolondultam meg, hogy még tuningoljam is -
Grave_444
nagyúr
válasz
Silentfrog #16342 üzenetére
Játék közben gondolom neki se 86 fokos.
Azt meg mindenki tudja hogy furmark alatt jobban melegszik a kártya.
Nekem is volt asus 5770 CUCore-om és 70 fölött volt játékokban.Ha valami van a kártyával nem hiszem, hogy túlmelegszik, esetleg a ramok hőmérsékletét nézd meg.
A venti 100%-on megy és úgy is 86 fok?
Akkor vedd úgy hogy nem szóltam. -
szcsaba1994
tag
válasz
Silentfrog #16338 üzenetére
28 fok környékén.
télen is előjött a hiba -
szcsaba1994
tag
válasz
Silentfrog #16336 üzenetére
mi lehet a gond? Hűtést kifújtam, hűtőpaszta miatt lehetséges?
a 46 fokos kezdőhőmérséklet vagy a 86 fokos maximum inkább a gond? egyszer 100 fokig felment, tovább nem engedtem, inkább kikapcsoltam a programot
-
blesk
csendes tag
válasz
Silentfrog #16321 üzenetére
Proceszor az 2.4 Ghz ( 1 mag)
RaM: 1,5 GB Kingstonés arra lennék kiváncsi hogy az 1.6 kb mennyivel futna
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Silentfrog #16304 üzenetére
idle 1,163V az elég sok. Lehet nem veszi vissza a feszt?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Silentfrog #16291 üzenetére
Mivel ott teljesen más komponensű géppel mérték az egészet. Mindegy, megpróbálhatod csökkenteni a feszt, de ha tudod mérd ki, mert kíváncsi lennék mennyit hoz.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Silentfrog #16289 üzenetére
Terhelés alatt magasabb feszen megy, de idle ugyanannyit eszik: [link]
-
BogyóBP
addikt
válasz
Silentfrog #16289 üzenetére
Nem olvastam el, néhol a feszültség értékek csökkentésével is lehet tuningolni, szóval nem értettem.
De akkor Sorry.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Silentfrog #16284 üzenetére
Az fölösleges teljesen. Ezek az újabb kártyák már piszkosul visszaveszik magukat, csak instabilitást okozna szerintem az egész és alig nyernél vele vmit.
Én a 6850-emet 1,149V-ról csökkentettem 0,975V-ra 3D-s órajeleknél és -10fok lett melegedésben, sajnos nincs fogyasztásmérőm, arról nem tudok nyilatkozni. -
BogyóBP
addikt
válasz
Silentfrog #16284 üzenetére
Mire jó szarrá tuningolni? Ha nem elég gyors vegyél korszerübbet.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Silentfrog #16282 üzenetére
Igen, a VDDC lesz az. Viszont, akkor azon a feszen fog fixen maradni, amit ott beállítasz.
-
Creep
tag
válasz
Silentfrog #12761 üzenetére
Erre gondoltam én is,hogy vissza kéne vinni,de nincs másik karim.
Szóval valahogy meg oldódik a probléma. -
Mikula
csendes tag
válasz
Silentfrog #12632 üzenetére
Mindenesetre jót szól egy ilyen kondi, én meg azt hittem ezekre, hogy száraz kondik. És nem, valami áttetsző folyadék jött ki belőle. Mintha valami műszerolaj lett volna.
Volt jó régen egy inno3d 6600gt, azon emlékszem tűzforróak voltak 3D alatt a kondik. És az nem pukkant el. Ez a 7600Gt meg egész normál hőfokon ment, alig melegedett. Hol itt a logika?
A táp a gépben amúgy egy thermaltake, valami 500W körüli. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Silentfrog #12468 üzenetére
Persze, de ott még nem volt ilyen kifinomult ez a dolog. Persze volt pár verzió belőle, hogy mennyire veszi vissza az órajelet.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Silentfrog #12450 üzenetére
Én igen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen videókártyát?
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Google Pixel topik
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó ZOTAC Gaming GeForce RTX 5070 Ti SOLID OC
- RX 6500XT 4GB Videókártyák! (Sapphire Pulse, AsRock)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB GDDR5 profi munkára, CAD, 3D, stabil kártya!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest