- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Mobil flották
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
siwok1
tag
válasz
kenwood3 #19361 üzenetére
A táp is megoldás is lehet. Utána/előtte viszont mindenképp rendbe kell rakni a driver/software problémát is.
Elvileg mondjuk a TDP-je 116 watt 550Ti-nek uh nem tudom mennyire lehet rossz a táp, ha kissebb teljesítményen üzemel. Meg ezelőtt vga is üzemelt, űllítólag.
"Hangosan gondolkozom".
-
MaxxDamage
félisten
válasz
kenwood3 #17216 üzenetére
Köszönöm válaszod !
Sajnos a kártyát pár napja vettem (használt) és a coolere se müködött így vettem rá 1 tökéletes (újszerű) IceQ3 hütés rendszert. Az illető 256MB kártyaként hirdette de csak 128MB -os így ez meg a többi hibái miatt a pént felét vissza-utalta, de most megírom neki, hogy baja van a VGA-nak rendesen.
Sz.al vehetek 1 másikat
L
-
jano_77
nagyúr
válasz
kenwood3 #17210 üzenetére
Nyertél!!!
Szétszedtem és sajnos az látszódott, hogy nem volt jól pasztázva.
A venti amit vettem - Arctic Accelero Twin Turbo Pro - ugyan elő volt pasztázva, de sajna nem ment át a VGA-ra.
Most szétszedtem, letöröltem és újra pasztáztam, de a VGA-t. Így már jobb a helyzet, bár gondolom azért ennél jobbat kellene produkálnia, mert a gyári is 61°C-on ment.
Ez a mostani eredmény:Esetleg szoftveresen tudom vhogy állítgatni, hogy lentebb menjen?
Valamint a GPU Fan állandóan 31%-on áll. Nyilakkal ugyan tudom feljebb állítani, de ez normális?Na mind1, most annak örülök, hogy már nem 85 és 100°C-os.
-
jano_77
nagyúr
válasz
kenwood3 #17193 üzenetére
Sajnos megint nem tudtam türelmes lenni és a hülye fejem után mentem.
Megvettem a hűtőt és át is szereltem.
Feltettem a RAMsüniket is egyet leszámítva!
Nekem HD 2900 Pro kártyám van és azon a hosszúkás - középen vékony - sünit nem tudtam feltenni, mert az én kártyámon ott van egy kiálló, gomb szerű vmi. Így néz ki:
Sajnos tegnap mikor újra indítottam a gépet és elindítottam a SpeedFan progit, sajnos azt tapasztaltam, hogy a GPU 100 °C felett volt.
Lehet az, hogy pont ennek a süninek a hiánya miatt van, vagy rossz lett volna a pasztázás? De ez utóbbi alapból fel volt kenve, nem volt vele semmi teendőm.
Nem tudom mit csináljak vele, mert az eredetit meg ugye már szétkaptam - sajnos - vissza szerelni már nem biztos, hogy sikerülne.Segítsetek
-
jano_77
nagyúr
válasz
kenwood3 #17189 üzenetére
ilyen alaplapom van.
a vkék színű PCI-E csatlakozóban foglal helyet a VGA és a jelölt rész felé helyezkedik el jelenleg is a gyári hűtő. Vagyis gondolom én az AA TT Pro esetében is arra fog állni. Viszont akkor ebben az esetben a rézcsövek ha jól gondolom, akkor pont a kártya felé fognak esni vagyis nem akadhatnak fel a megjelölt hűtőbordákon....jól sejtem?szerk.: most kezdem érteni azt hiszem, amit mondtál. picit jobban elképzeltem, hogy is kerül rá a kártyára és amit mondtál, ha jól értettem az, hogy a rézcsöves oldala a hűtőnek a kártya foglalattal ellentétes oldalán lesz majd, vagyis esélye sem lesz össze akadni a hűtőbordával!?
-
spearheads76
csendes tag
válasz
kenwood3 #16121 üzenetére
Szia néztem egy ilyen kártyát is, erröl mi a véleményed, jo lenne e a gépemhez. Videokártya nVIDIA GeForce 8800 GTS 512
BIOS verzió 62.92.16.00.43
GPU kódneve G92GTS
PCI eszköz 10DE-0600 / 10DE-0502 (Rev A2)
Tranzisztorok száma 754 millió
Gyártási technológia 65 nm
Processzormag mérete 315 mm2
Busz típusa PCI Express 2.0 x16 @ x16
Memória mérete 512 MB
GPU órajele (Geometric Domain) 648 MHz (eredeti: 650 MHz)
GPU órajele (Shader Domain) 1620 MHz (eredeti: 1625 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 16
TMU futószalagonként 1
Egységesített árnyalók 128 (v4.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v10
Pixel kitöltési sebesség 10368 MPixel/mp
Texel kitöltési sebesség 41472 MTexel/mpMemóriabusz tulajdonságai
Busz típusa GDDR3
Busz szélessége 256 bit
Valódi órajel 972 MHz (DDR) (eredeti: 972 MHz)
Effektív órajel 1944 MHz
Sávszélesség 60.8 GB/mp -
mode19
csendes tag
válasz
kenwood3 #16046 üzenetére
26ot maximum, annyiból nem nagyon kapok ddr5öset(használt kari most nem játszik). Van jobb ötleted ennyiért?
A lapom(msi k9n neo v3) nem nagyon szereti az újabb amd-ket, ezért kéne nvidia.
Olyan játékokhoz kéne mint pl. cod4, szóval nagy igényeim nincsenek, ha egy kicsit is jobb mint az x1950pro-m volt, az már nekem elég. -
Sixty21
aktív tag
válasz
kenwood3 #15565 üzenetére
Szia. Én ilyet használok már elég rég és gondom sosem volt. Elég rengeteg cpu és gpu pasztázáshoz. elég jól meghajtott prociknál sem volt gond sose, nem keményedett meg és nem "sült" oda a hűtő a procihoz. Csak ajánlani tudom.
http://pcx.hu/termek/coolink-cai01tp-htozsir-23163
-
NomadND1
senior tag
válasz
kenwood3 #12075 üzenetére
A vásárlás aktuális, de egyelőre kivárok. Véleményeket, tapasztalatokat olvasok, nézem az árfolyamot. Tudom, hogy nem lesz olcsó mulatság.
Láttam, hogy lcd-t használsz monitornak. Egy ideje én is gondolkodom rajta, de nem tudom mégéri -e a befektetett összeget. Display port szinte egyiken sincs, hdmi-n meg azt mondják nem az igazi. Főleg RTS,FPS, és szimulátor amivel játszom, de használható erre is? Nem csak játszom, dolgozom is a gépen. Régebben láttam tv-re kikötve gépet, de igen nagy volt az után húzása. Mik a tapasztalataid?
-
Dani_kp
addikt
válasz
kenwood3 #12071 üzenetére
De elméletileg 1-2 hónap és jönnek a HD78xx-es szériás kártyák is, nem? (Nem tudom alátámasztani semmivel, de én ezt így gondolom
.)
Azért egy ilyen konfighoz, minimum egy HD6870 vagy plusz 15-20k. és egy HD6950-es
.
Mert a HD7000-es széria csupán annyival jobb, hogy 28 nm, nagy(obb) gpu órajel és DX11.1-et támogat, amit most "átlag user" szemmel tekintek. Most itt bele lehetne mászni az egyéb innovatív újításokba, de az csak "sallang", mivel most konkrétan játékra kellene.A HD7770-et csak azért nem ajánlom, mert 1GB/128 bites...míg a HD6870 és HD6950 1GB vagy 2GB/256bit.
Most meg lehet kövezni, mert nem vagyok nagy szakértő, de számomra a HD7770 picit csalódás és szerintem marhára nem ér 43-45k.t, mivel +3-4k.ért van sokkal jobb (HD6870).Plusz egy kis érdekesség, ipon-os cikk.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
kenwood3 #10656 üzenetére
kit érdekel a te linked
itt még annyi sincs
(#10657) solfilo: miben nyilvánul meg a limitálás ??? Ezt nem értem.
-
kely1988
aktív tag
válasz
kenwood3 #10532 üzenetére
A 6770 5k-val kerülne többe, de a 450-re majdnem 3 év gari van, a 6770-re meg csak 2 hónapot vállal az eladó... nehéz döntés, nem tudom hogy szükségem van e az 1gb memóra 1440X900-as felbontáson... Ha 1gb-os lenne a 450-es akkor valszeg azt venném...
Egyébként pl. a 6870-esem a 8400-as proci mellett kb. fele teljesítményt adott le mint az én gépemben 2500k mellett... Gondoltam a 6770 gyengébb kari és nem kell neki bika proci de ezek szerint tévedtem... -
-
penge010
tag
válasz
kenwood3 #9463 üzenetére
Igazából nem hiszem hiszem hogy gpu, vagy ram hiba lenne mert nem úgy csíkozódott mint ahogy winben suokott.
DE lehet én írtam hülyén.
Na a tv-én fekete kép néha néha fehér csík a monitoron jó volt!
A tvén olyan volt mint amikor kihúzol vagy bedugsz egy kábelt és csíkok ugranak be rajta! -
nyimsolt
tag
válasz
kenwood3 #8665 üzenetére
Catalyst 11.9 és 11.11-el sem javult a helyzet. Az a fura Nekem, hogy észre sem veszi a TV-t a Windows
Szerintem a kártya jó (annak ellenére, hogy a firmware-t frissítettem kb 1 éve, hogy alapban csak 157/300-on menjen a kártya és ne 400/1000-en), a Windows ront el vmit.
-
nyimsolt
tag
válasz
kenwood3 #8654 üzenetére
Igen, próbáltam. A bootolás folyamata látszik is a TV-n egészen addig, amíg a windows nem jelenítené meg a Welcome vagy a CRTL+ALT+DEL képernyőt. Innentől kezdve No signalom van.
A notebook meglepetésemre 1920*1080-as felbontással küldte meg a TV-t, amit a TV készséggel meg is jelenített (a TV nem mai darab). -
Erui
csendes tag
válasz
kenwood3 #8657 üzenetére
oké, akkor majd holnap megnézem a táp típusát, így ezzel a procival amúgy és 3giga rammal is jól menne nem?
és köszimondjuk a proci árakat még nem néztem meg, de majd utána nézek, de sztem az most nem fér bele, meg ez is elég sztem, de ezzel a kártyával is észrevehető lenne a változás úgy gondolom
-
Erui
csendes tag
válasz
kenwood3 #8654 üzenetére
hát 25 főlé nem szeretnék menni igazán, procit nem hiszem hogy cserélni fogok most :S, esetleg tápot ha ennek a kárytának nagyon kell
de akkor szted nagyobb kell neki? mondjuk egy 500-as? , az az igazság hogy a táp nem régi, mostanába lett véve, mert a régi meghalt, már nagyon öreg volt
ez a tápom van 450W táp ATX P4
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest