- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
30z.Samu
félisten
válasz
madmaxxx #74112 üzenetére
Ez sem tűnik gagyinak.
Én tegnap játékkal leterheltem a gépet, ami a csövön kifér. 65-70 fok között tanyázott a GPU és végre nem akart felszállni a masina, hanem ugyanazzal a hangerővel tette a dolgát, mintha nem is lenne terhelés alatt. Ha hangosabb is volt, minimálisan, a rendszer ventihez odatettem a kezem, lényegesen hűvösebb levegőt tolt ki.
-
tasiadam
veterán
válasz
madmaxxx #74106 üzenetére
A szauna alatt mit ertesz? A 70fok anak minosul? A 960 blowerem modositott profillal annyi fok, 100% kihasznaltsagon. Van hangja, de nem zavaro, annyit hallani, hogy azert porog, de a 100% fordulaton azert mar megkerdezik h miert proszivozok. Meggyozodesem, hogy a blowereknek jobb a hohaztartasuk, mint 1 deisgn kartyanak, azonos orajeleken es kihasznaltsagon.
Ilyen tuning hutok akkor kellenek szerintem, ha az ember tuningolja is a kartyat.
Egybol kikuldi a meleget, es nem bent fozi meg a tobbi komponenst. Mindig blowereim voltak, es csak a 8800gt ment 90 fokon, de single slot 120W fogyastassal mast nem is var az ember. A laptopom ehhez kepest 90 fokon uzemel ha jatszom rajta, gt620M. -
Geller72
veterán
válasz
madmaxxx #74079 üzenetére
A kettes ok, én is valami ilyesmire gondoltam. Azonban az egyessel nem tudom, hogy egyetértsek e?
1650-et kihagynám. Árban nem rossz, de nem igazán lenne ugrás. A 1060/3 helyett mondjuk egy jó alternatíva lenne.
A 1660 ára ~75k, a Ti ~100k körül indul, viszont általánosan a 1070/8 30%-al, játékokban minimum ~15-20%-al erősebb a 1660-nál. A Ti lenne pariban vele kb, de az meg ~100k-ról indul, de ahogy említettem is az előző hsz.-ben, annyit már nagyon nem szeretnék adni érte - vs. 1070/8GB - 65K árhoz képest.
Lehet, hogy úgy kellett volna feltennem a kérdést, hogy 70K-ig mire cseréljem le a 1050 Ti-t?
Geller -
xkoti
senior tag
válasz
madmaxxx #74037 üzenetére
Aham működik szóval sikerült meg csinálnom hogy felismerje kepzeljetek bios frissítés kellett az alaplapnak
Viszont most kénytelen leszek újra rakni a masinát mert a driver be kavart és nyomott egy black screent...Furcsa mód a venti se ment azelőtt pedig mikor meg fel se ismerte akkor meg ment szóval egyik hiba a másik hiba hátán. És most nézem ráadásul lehet gephaz csere is kelleni fog mert a hdmi csatlakozó miatt át alakított kellett vennem ami natúr vga->hdmi csinál és nem nagyon fér oda ...
Csak ha egy kicsit megfeszítem... -
Mulderpapa
aktív tag
válasz
madmaxxx #73973 üzenetére
Még ha brand pc lenne megértenem, hogy válogat a kártyák között, de ez egy sima Gigabyte GA-H77-DS3H lap. Amiben működik az pedig egy Asus P7P55D Premium.
Amit még nem próbáltam, az az, hogy kicserélem a procit valami sima Pentium, vagy Core i-ra. Bár az AMD-s FX-6300 konfigomban sem indult el.
-
Mulderpapa
aktív tag
válasz
madmaxxx #73971 üzenetére
Van olyan pl. hogy a VGA hogy a PCI-e milyen Gen.-ként működjön. Ez alapból "auto", átraktam Gen 3-ra, de ugyan az. VGA error 1 hosszú, 3 rövid síp. Ezen kívül az integráltat lehet letiltani (le is van, mert a Xeonban amúgy sincs), meg ilyen baromságok vannak még, hogy "3dMark boost".
Ja és ami még poén, hogy ennek ellenére (hogy VGA errorral kisípolja) maga a rendszer betölt, csak éppen kép nincs.
-
30z.Samu
félisten
válasz
madmaxxx #73876 üzenetére
A videokártya teljesítményével még nincs gondom, az adatlapomon lévő gépben simán hozza a 100 fps feletti értékeket pl egy Resident Evil 2-ben vagy egy Fortnite-ban 1080p felbontással és majdnem max beállítással. Bírja még a kártya, pláne hogy nekem nem is célom a 100 fps feletti érték, mivel a monitorom csak 75Hz-s. Ha a 60-75 FPS-t kiköhögi magából stabilan, már elégedett vagyok, ha meg tudom oldani, hogy halkabb legyen viszonylag olcsón, akkor inkább ezt választom. Őszintén szólva ezért nem is lenne szívem lecserélni, ha le is cserélném, akkor egy GTX 1660-ra.
-
30z.Samu
félisten
válasz
madmaxxx #73874 üzenetére
Ez a korral jár, vagy nem tudom.
Egy ideje nálam van ez a kártya, de eddig nem zavart az sem hogy konkrétan lent a konyhában lehetett hallani a gépet, ha terhelve volt. Zajszűrős fülessel játszom, játék közben nem is hallom a gépet igazából, de ahogy befejezem és leveszem akkor ugye hallom hogy milyen hangerővel dolgozik a gép. Nap közben még csak csak, de este jobban lehet hallani úgy is, ha be van csukva a szoba ajtó. A másik a rendszer venti, az is kezdetek óta búg nagyobb fordulaton, mint a rossebb, eddig ez sem zavart. Ma megrendeltem az utódját és jövőhét folyamán vágom is kifele a gépből a gyári ventit, mint a sicc. Nem célom, hogy teljesen hangtalan legyen a gép (léghűtéssel ugye ez lehetetlen), de azért ne is akarjon felszállni, miközben terhelem a rendszert. A hatékonyabb hűtéssel mindenki jól jár, a gép is, én is.
-
30z.Samu
félisten
válasz
madmaxxx #73865 üzenetére
Köszi! Illetve lenne egy másik kérdésem is, hátha alapon és igazából lehet inkább ezt kellene meglépnem most, mint a cserét. Adott egy Gigabyte Radeon RX480, aminek a teljesítménye ugyan megfelel még nekem, a zajszintje annál kevésbé. Ráadásul ahogy elnéztem a GPU képes felmenni 90 fokig terhelés alatt, ami szerintem rohadt sok. Kérdésem az lenne, hogy létezik-e valami komolyabb hűtés erre a kártyára, amire érdemes lecserélni a gyárit vagy veszett fejsze nyele az egész? Igazából nem lenne szívem lecserélni ezt a kártyát, de olyan rohadt hangos, hogy már ezen is elgondolkodtam. Viszont ha lenne rá valami komolyabb hűtés, akkor lehet inkább ezt lépném meg.
-
Haradim
csendes tag
válasz
madmaxxx #67687 üzenetére
Nos 2 dolog:
-sajnos összeomlás esetén nem rögzít semmit, újraindulás után nincsenek képek a mappában
-MSI Afterburner használata nélküli instant összeomlik kb. 0.1 mp alatt, de ha bekapcsolva hagyom az MSI AB-t (+31 core voltage, +5% power limit, core clock 875 mhz, memory clock 975 mhz (egy angol fórumon kukáztam ezeket a beállításokat még anno)) akkor kb. ment jó 6-7 percig (tény, hogy az összeomlás pillanata előtt alt+taboztam a chrome-ra, nem tudom, hogy ez befolyásolt-e bármit vagy plusz információ-e)
-
Haradim
csendes tag
válasz
madmaxxx #67687 üzenetére
A teszt alatt naplózásra van lehetőség? Mert laikus szemmel nem fogom látni melyik az az érték, ami "megjósolná", hogy mi lesz a hiba. Illetve ugye gondolom az összeomlás előtti utolsó pillanatban feljegyzett adatokból lehetne kiszűrni, hogy egyáltalán melyik területen kell keresgélni.Vagy csak figyeljem az értékeket és ha a hőfok drasztikusan nő (bár kétlem, hogy ez lesz, mert az előbb is 1 perc PUBG után instant crashelt) vagy a feszkó csökken akkor már sejthető lesz valami?A toltam egy rövid tesztet és utána láttam, hogy kép formájában lementi a tesztet!
u.i.: régebben én is az unigine heavennel teszteltem a kártyát, de ott is irreleváns adatokat kaptam... valamikor futott a teszt 15-20 percig, valamikor 20 mp-ig függetlenül attól, hogy hideg indítás után történt vagy fél napos alapjárat után
-
fagylalt
senior tag
válasz
madmaxxx #64215 üzenetére
Értem, tehát ez lutri.
Visszaolvastam a fórumban és azt láttam, hogy ezt a hibát okozhatja memória és GPU is egyaránt. Viszont úgy semmiképp sem fogok belemenni a javításba, hogy nem tudom, hogy pontosan melyik a hunyó. Nyilván ha elviszem reballoztatni, akkor rá kell mutatnom, hogy csak azt a chipet legyenek szívesek cserélni....Ha esetleg tudna valaki olyat, aki videokártyákat javítana, azt megköszönném.
-
DeadBullet
tag
válasz
madmaxxx #18347 üzenetére
A noverem ahol dolgozik csak szimpla szalag munkasok.
Szimpla egyszeru pakaval vissza lehet forrasztani?
Nem en akarom vissza forrasztani. De van egy haverom aki kozelben lakik. Es ha jol tudom van forraszto pakaja es ert is az elektronikahoz. Legalabbis olyan, hogy erosito meg tv biztosan.
-
DeadBullet
tag
válasz
madmaxxx #18342 üzenetére
Noverem lehet betudja vinni a gyarba ahol dolgozik. Egy elektronikakat gyarto gyarto gyarban dolgozik es ott vissza tudnak tenni rendesen. Ezeknek a piciknek van polaritasuk vagy valami?
Meg van ami letort. Azt vissza lehet tenni?
Igy ahogy most van erdemes mukodesre birni?
-
szeleizolika
csendes tag
válasz
madmaxxx #18248 üzenetére
Köszi,ezt én is gondoltam,a srác azt állította nyüstölte 3-4 órát de én ezt nem hiszem minek után ismét ugyanazzal a hibajelenséggel találkoztam,nem tudnál esetleg az ismerőseid között szétnézni nincs - e valakinak még AGP Foglalatú videókártyája?
Előre is megköszönném, itt a címem: 2766 Tápiószele Hold Út 13.
Telefonos elérhetőségem 06 70 221 6007 Szilágyi Zoltán
E-Mail: szelezoli01982@citromail.hu,és van Facebookom is,Szilágyi Zoltán Néven Vagyok Fennt! -
pirate29
tag
válasz
madmaxxx #18182 üzenetére
igen, persze. Annyi az egész ,hogy amikor ki van véve a vga a pci-e portból, de rá vandugva az áram akkor a venti pörög. De amikor beleteszem a pci-ebe és ugyan úgy rá van dugva az áramra nem pörög a venti de a kártya melegszik. remélem, hogy csak még jó a kártya. az a baj, hogy nem tudom kipróbálni sehol:S
-
-
válasz
madmaxxx #18141 üzenetére
mennyivel jobb lett volna nem is előidézni a hibát..
próbáltam agyalni hogy mi kavarhatott be de nem vagyok nagy guru ezen a téren sem. de ha jól emlékszem legutóbb mikor telepítettem az integrált kártyát fel se raktam hanem rögtön már a gt220 driver-ét pakoltam fel. szóval integrált kártya drivere nincs is a gépen. vagy ha nem ez akkor nemtom.
ja igen 3Dmark. -
válasz
madmaxxx #18112 üzenetére
sikerült megoldanom. kivettem lapból az elemet és kapott egy bios resetet aztán már jó volt a kép meg minden.
úgy fogom én majd megnézni ezt az integrált kártyát hogy pár héten belül újratelepítem az egész gépet és akkor majd először csak az integráltat fogom használni és letesztelem a gpuz-vel. -
válasz
madmaxxx #18112 üzenetére
na mostmár pánik van. csökkentett mód sem jött be. bios reset hogyan kell? elem ki?
az új hardver varázsló ott van tálcán csak íg hogy nem látom azzal se tudok mit kezdeni. csapkodtam vakon az entert hátha next next finish osz helyreál de az se jött be mer valamire ráentereztem és bedobott walami windows-os oldalt..
-
válasz
madmaxxx #18103 üzenetére
ez tök jó csak az a baj hogy el se jutok vezérlőpultig se egérrel se billentyűzettel mert az utolsó lépés amit még látok az a start menü. ami onnan megnyitok az már szintén balra a nem látom részbe kerül.
nyomtam egy print screent hogy egyáltalán lássam a teljes képernyőt de mint rájöttem a paint-et amibe be akartam másolni a lőtt képet is balra lévő részre nyitja meg.. -
Silentfrog
veterán
válasz
madmaxxx #18100 üzenetére
Apróhirdetésben,sajnos de privátban folytattam.
A hirdetö egy hd 5830 -at árult és a gyerek beleokoskodott,hogy olyan 870/1200-as orajelen egy olyan kártya sem megy.
Bár érdekes,mert én azt hittem hogy az összes 5830 800/1000 mhz-en megy.
Neki a gpu z szerint a gyári 670/1200. Lehet biost piszkáltak rajta? Vagy van olyan ami ennyin megy gyárilag?(#18101) Löncsi Akkor most jól ki lettem nevetve.
-
válasz
madmaxxx #18096 üzenetére
na most az a helyzet hogy átlőttem a bios-t hogy az integráltat használja és van egy olyan probléma hogy amit megnyitok ablakot gpu z vagy bármi az balra ki van tolódva a monitorból és még a szélét se látom csak tálcán hogy meg van nyitva. szal olyan mintha szélesebb lenne balra a monitorom és van egy része amit nem látok. a böngésző az bejön rendesen meg a tálca is helyén van de semmi mást nem látok.
át akartam lőni jobklikk tulajdonságokba a felbontást hátha az a baja de az is balra a nem látom részen jelenik meg..
van valami billentyükombináció vagy valami trükk hogy "összébb húzzam"a monitort?
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fujifilm X
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest