- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hali.
Az érdekelne, hogy most HTPC-be egy E8500 van és egy GTS450. Ha kapna egy G45-ös alaplapot amibe HD4500X IGP van, kikerülhetne a GTS. Tudom, hogy kalap szrt se ér a G45 IGPje hardveres gyorsításnál, de a proci legyűrné erőből szerintem, 1440 monitor miatt nincs is fHD tartalom nézve.
Na de vajon a fogyasztás hogy alakulna? Azzal hogy a procinak kell erőlködnie. A VGA miatt mínusz 20W szerintem megvan, de az IGP-s alaplap valószínű többet is fogyaszt ennyivel. Ha a proci dolgozik, az meg valószínű energiaigényesebb. Lehet több lenne a fogyasztás? Mert akkor nem szórakozok vele. -
törölt tag
Hali.
Egy GT730 ami DDR3 és 64 bites, a 384 shaderes Kaverinál is picit gyengébb jól tudom?
-
törölt tag
válasz
Balathruin #49124 üzenetére
Külföldi fórumon olvastam, de közben kiderült mégse az a baja, hanem cmd-vel kell indítani.
Most már jó, elsőre nem mertem nagyon levenni az órajeleit csak tesztként, de működik rendesen és jó 8 fokkal hidegebb is lett. Majd lecsekkolom a ref biosokat hogy mekkora órajelek meg fesz értékek vannak eredetileg aztán ahhoz igazítom.De szerintem a 2D: 200/300, 3D: 500/900 UVD: 300/500 jó lesz. Majd a feszeket kell állítani, csak ha véletlen instabil lesz akkor szopacs, de a boot state-et meghagyom gyárinak és akkor csökkentett módból elvileg vissza tudom flashelni ha gáz van mert ott végig a boot órajelen megy mivel nincs betöltött driver.
-
törölt tag
válasz
Balathruin #48997 üzenetére
Nem támogatja a 64 bites rendszert. Bootolva nem tudom megcsinálni. Nincs más progi?
-
törölt tag
Hali.
HD4830-ra mivel lehet Win alól biost felrakni? GPUzvel lementettem és Radeon editorral átírtam, már csak fel kéne tölteni, de Win-es progit nem találtam.
Alulhajtás volna a cél, mert az Asus karikon a powerplay nem csinál semmit. Pontosabban alig. 575 a load state aztán végig 500 a többi, ezeket írtam át 300-ra, a középsőt 450-en. Meg a ramokat is átírtam, mert az mindenhol 1000.
Remélem 300/300-on stabil lesz 2D alatt. -
törölt tag
válasz
trancemusic #45383 üzenetére
Hát ez fix sajnos.
-
törölt tag
Hali.
Van egy Asus HD4830, a venti két tüskéje az szabályoz feszültség alapján vagy fix 12V?
-
törölt tag
Hali.
Eddig fHD moncsin toltam HD6870-nel, majd 6850-nel. Nem vettem észre különbséget közöttük amúgy.
Most 1440-es moncsim van csak, ebbe egy HD6770 is elég akkor? És kb ugyanazt tudja mint a 6870 fHD-n vagy még akkor is "gyengébb" lesz esetleg "erősebb"?Nem tudom olyan 40%kal lehet gyengébb a 6770, viszont kb 60%kal kevesebb a képpont, ezért érdekelne, de ha jól sejtem a képpontok száma nem lineáris a teljesítménnyel.
Egy E8500 van alatta 3.8 GHz-en. -
törölt tag
válasz
jozsef83 #43214 üzenetére
Azt, hogy azok tesztelve vannak és garantáltak normális két gpu-s működésre. A legtöbb játék szintén alkalmas rá amúgy, valamelyik többet gyorsul valamelyik kevesebbet. Viszont van amelyik sajnos semennyit.
Amelyik játékokkal játszol azokról kell fórumokat keresgetni és beleolvasni hogy mit produkál Sli alatt. Ennél tutibb módszer nincs. -
törölt tag
válasz
shootme2 #43196 üzenetére
Négyszer volt 6870-em meg 6850-em mikor még anno volt pénzem a gépbe ölni, úgyhogy képben vagyok vele, de most már nincs pénzem rá és én egy 6770nek is nagyon örülnék, viszont erős a gyanúm hogy marad a 4830. Végül is ezzel is el lehet tologatni pár játékot. Csak én jobban örültem volna a 6770-nek mert van DX11 meg az a belépőszint a játszadozáshoz, az a minimum.
E2160 mellé meg pláne nem kell 6770nél erősebb kari, még így 3 GHz-re húzva se.Na mindegy meglátjuk mennyit tud a 4830.
-
törölt tag
válasz
shootme2 #43194 üzenetére
Csak 640....
Mindegy remélem órajelben szépet megfut. Az lenne a legjobb ha a 4770 tuning órajeleit megfutná de az ki van zárva, mert 575-ről kb 650-700-ig ha megy jó esetbe. A 4770 tuningolva meg megy 850-et is, kettő volt nekem CFbe és mindkettő tudta.
De ennyit ki van zárva hogy bírjon a kis 4830. Ezért is akartam volna elcserélni egy 4770-re de annak meg megcsinálhatatlanul szar a powerplaye, a 2D fogyasztása sokkal több mint a 4830-nak. Hiába eszik kevesebbet terhelve. Meg amúgy is nincs értelme ennek a cserének, néhány képkockát jelentene csak.
Egy 6770 vagy egy 5770 kéne azzal szemezek, csak nem tudom kifizetni még azt se....Még jó hogy nekiálltam kitesztelni a 2D órajeleket és nem egyből flasheltem, mert még addig se vettem vissza mint amit tudnia kéne gyárilag és már fossácsíkozta a képet. Lehet oka van neki hogy egyik Asus kari se veszi le csak egy hangyányit az órajeleket....
-
törölt tag
Hali.
Van egy Asus 4830-am, a powerplay elég trágyán van megoldva az 575/1000 az csak 500/750-re megy le a feszültség pedig vissza se esik. Megnéztem Techpowerupon ehhez a kártyákhoz a biosokat mindegyik ilyen a leírás szerint. Van valami bios editor amivel át lehetne írni? Mert 160/250-re kéne lemennie elvileg.
Vagy próbáljam meg egy Sapphire biosát rányomni?Ja meg a másik, nem ezek voltak azok a kártyák amiket át lehetett alakítani 4850-é? Vagy az a 4850@4870 volt?
-
törölt tag
Hali.
T500-as Thinkiről van szó, van valami grafikai bug ami többeknél jelentkezik és nem tudjuk micsoda, de nem hardveres. Pl. a minialkalmazásokból kiraktam az időjárás izét és nincs mögötte az égképes háttér hanem átlátszó és a betűk körül lilás keret van. Ha átváltok Atira akkor is. Valami ötlet?
-
törölt tag
válasz
#90933760 #40814 üzenetére
Esetleg az 5550 ami lehetne bár az azért gyengébb jóval a 6570-nél, vagy az 5570, 5670. Ezek is gyengébbek, de ha ez van olcsón és low profilba akkor lehetne. Ezek vannak egy szinten a Llanoval ha jól rémlik, tehát még ez is az a teljesítmény amit eredetileg terveztem az FM1 foglalatos felállással.
Gondolom ezek a régebbi karik támogatják a hardveres gyorsítást Youtube meg mkv/h264 alatt, hogy a fHD filmek akadás nélkül menjenek. (alaplapi G45 ugye nem tudja, hiába az X4500HD igp benne)
-
törölt tag
válasz
solfilo #40811 üzenetére
Na igen, a 6570-et látom 9k-ért, a 6670 gondolom drágább de nagyobb a választék szerintem mert ezt lehet pakolni legerősebbként az akkori apuk mellé és gondolom jól pörög a piacuk. Bár nem tudom, még nem néztem utána.
Jó lenne összehoznom ezt a kis cuki minigépet és még játszani is lehet rajta.
Inkább az a baj hogy 6670ből alig látok lp-t... -
törölt tag
Hali.
Kicsit változott a dolog, nem tudok váltani platformot, marad a s775, először gondoltam elég a G45 chip is az integrálttal de ez még hardveres gyorsítást se tud úgyhogy mindenképp kell egy kari mellé. Szóval valami kicsi, a 6570 amivel szemezek single slot és low profile is egyben, nem kell neki tápcsati és egész baba a teljesítménye is, nagyjából a mostani apuk szintjén van, a Kaverinél szerintem picit gyengébb de a Llanonál meg erősebb talán. Azért is ezt a karit néztem mert ez az első ami gddr5 már és 128 bites.
Aztán azt néztem, hogy a 6670 ugyan ez csak magasabb gpu órajellel. Akkor ezt is érdemes lehetne megvenni.
-
törölt tag
válasz
CJ4567 #40680 üzenetére
Nem akarok DG-t, csak a Llanot. Az érdekelt volna hogy ehhez milyen alternatíva van még, de közben néztem videoteszteket és semmilyen, mert az alaplapi igp-k nagyon gyengék, sajnos azok tényleg csak arra jók hogy képet adjanak, semmi másra. Remélem a Llano elég lesz azért már.
-
törölt tag
Hali.
Mivel egyre kevesebbet játszok gondoltam lecserélem a feleslegesen nagy gépemet. A cél az lenne hogy minél olcsóbban, de olyan gépet amivel néha azért játszogatni is lehet. Egyetlen alternatíva az FM1-es Llano lenne abból is valamelyik A8-as. Ez jó lenne minden szempontból, kicsit nehézkes beszerezni jó áron de csak lesz, van hozzá kis alaplap el lehet rejteni bárhova a gépet. És 1280x720-ba egész jól el lehet vele lenni talán.
De gondolkoztam rajta, hogy esetleg könnyebb lenne a meglévő s775 rendszert átalakítani, akkor csak egy alaplap kéne igp-vel. Ha jól rémlik a G45 a legerősebb igp-s chipset, de tesztekben brutálisan gyengébb a Llanonál. Tényleg ilyen gyengék? Szóval akkor semmi értelme ennek, mindenképp Llano kell?
-
törölt tag
Hali.
Azt tudja valaki hogy az Afterburner melyik verziótól hozta be a lecsökkentett max beállítható órajelet? Tehát azt a legutolsó verziót keresem ami még alapból enged 1000 fölé állítani, nem csak a cfg fájl átírással mint az újak.
-
törölt tag
A powertuneról érdeklődnék. A 6870-nél még pl ugye nem volt semmi extra simán csak volt 3 vagy 4 szint amik között ugrált és Afterburnerrel lehetett emelni az utolsót addig amíg az embernek csak kedve tartotta meg a kártya szét nem rohadt.
Úgy tudom a 69xx szériánál viszont bejött valami mókolás hogy figyelembe veszi a tdp meg a hőmérsékletet is és ha elér egy határt akkor hiába van beállítva magasabb órajel akkor is visszavesz? Vagy itt még nincs ilyen fjúcsör?
És a 7770, 7790, 7850 kariknál? És akkor itt hogyan megy a tuning ha a kártya úgy is visszaveszi ha neki úgy tartja kedve? -
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #40054 üzenetére
Újra lett pasztázva, minden ki lett próbálva, nem véletlenül próbálom ezt az alternatív módszert hogy használni lehessen. És így jó is, minimális kompromisszummal.
Viszont a Nibitorral hiába írom át a feszültséget nem hajlandó azon menni, pedig minden oldalon átírtam. Az Exact mode, a Vid mode, a Voltage IC, még a Voltage table editorba is átírtam és hiába töltöm fel a biost, gép újraindít és a feszkó ugyanúgy 1.18V. A beállított 1.06V helyett.
Betöltöm újra a biost a Nibitorba amit elmentettem és az jó, elmentett rendesen minden értéket, de ha feltöltöm a karira semmit se változik, ugyanúgy a gyári feszeken megy.
Olvastam valamit róla, hogy nem minden karinál enged feszt állítani felfele biosból, na de lefele se? De ez mekkora fail, és Afterburnerbe meg működik rendesen, az akkor hogyan? Mert ott szépen visszaveszem a feszt és kapásból 15 fokkal hűvösebb. -
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #40052 üzenetére
Nem a fogyasztás a cél hanem a gyenge gyári hűtés nem bírja a 280 szintet. De így hogy lehúztam 260-ra, vagyis 270-re így már kapásból 20 fokkal hűvösebb. Így jó is lesz. És a teljesítmény alig esett 40 helyett csak 35 fps. Jobban örültem volna ha a shadereket is letiltja mert akkor még hűvösebb lehetne meg még halkabb is, de ez is jó lesz, tökéletesen megy az a lényeg. Játszok már fél órája és patent. Még pár tesztet letolok és akkor oké is.
-
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #40049 üzenetére
Nem lehet, elkezd dolgozni majd hibát ír a bios flashelésre. Kár, pedig ha azt a 25%-nyi shadert is letiltaná elég jól lehűlne.
Akkor nem marad más, mint átírni a biosát a 260 órajeleire meg feszültségére azt annyi. És akkor lesz egy ilyen köztes kártya belőle. Elnevezzük GTX270-nek.
Esetleg úgy lehetne ellensúlyozni, ha még lejjebb van véve a fesz. 280-nak 1.18V, 260-nak 1.12V a gyári fesze.
Láttam pár módolt biost ahol 1.06V van adva neki, ez a low3D feszültsége amúgy, de valószínű bírni fogja. Megpróbálom belövöm Afterburnerbe hátha megy neki. Aztán ha bírja akkor mehet biosba is bele.Amúgy a shader órajelet mennyire kell lőni? Mert a referencia értékek a 280-nál meg a 260-nál is úgy jön ki, hogy a gpu órajel kétszeresénél kicsivel több. Máshol meg azt olvastam akkor jó ha a gpu órajel kerek 2x a shader órajel. Gyárilag viszont több, akkor hogy van?
-
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #40047 üzenetére
Az nem jó. Biztos, hogy nem működőképes? Bár mintha olvastam volna hogy van valami emuláló progi amivel ki lehet próbálni bármilyen biost és ha nem jó akkor egy gép reset és működik tovább mert nem írja felül csak átveri. És ha ott jó akkor bele lehet írni véglegesre is. Csak nem tudom milyen progi volt az.
Így ha csak a 260 alacsonyabb órajelét meg feszültségét írom be a 280 biosba akkor megmarad az összes aktív shader. Ami nem baj, mert lenne egy ilyen spéci köztes kari megoldás gyorsabb lenne a 260-nál, csak így nem tudom annyival lejjebb tolni a fogyasztását mint akartam.
-
törölt tag
Hali.
Ha a GTX280-ra a 260-nak a biosa van rátéve akkor működni fog 260-ként? TDP csökkentés lenne a cél, simán feszcsökkentés nem elég, le kéne tiltani azt a pár shadert is.
-
törölt tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #40017 üzenetére
Működik, pofon egyszerűen és fél perc alatt megcsinálta, újraindítottam a gépet és alapon van, játszottam is minden frankó. Köszi.
-
törölt tag
Hali.
Az nV karikon hogyan lehet másik biost felflashelni? Nincs valami egyszerűbb program mint alaplapoknál win alól? Ez az nvflash izé nekem nem megy. Lényegében annyi lenne hogy visszább kell venni az órajeleket alapra, mert OC-s kari és nem bírja az órajeleket.
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz
nonsen5e #39651 üzenetére
Jah, gondoltam hogy valószínű a teljesítménynél kell elvárásokat csökkenteni sajnos.
4770-em volt, azzal is el lehetett azért bohóckodni a 4850 szintjén van húzva és még úgy is megvan 100W alatt/környékén. És ezt kapni ennyiért kb. Vagy 4830, de az gyengébb és többet zabál.Ezzel egy szinten a GTS 450 van, de az meg már pár ezressel drágább és az alapból 100W. Úgyhogy eddig a 4770 az amit alternatívaként lehet mondani. Mást nagyon nem tudok.
-
törölt tag
Üdv.
GTX280 lecserélésén gondolkozom. Ugye ezt 10-12k-nál többért nem lehet eladni gyorsba, úgyhogy ekkora értékben keresek helyette karit ami tudja kb ugyanezt a teljesítményt is, csak épp 100W környékén.
Mivel ilyen gondolom nincs, valahol kompromisszumot kell kötni.E8400 mellé vettem nemrég, gondoltam milyen király egy 2008-as csúcsproci mellé egy 2008-as csúcskari, meg amúgy is csúcskari, zsíros. Meg akkor még úgy voltam vele minél többet zabál annál királyabb, csak közben rájöttem nem lehet csendben tartani. 10 ezrekért meg nem veszek rá hűtőt. Egy pár ezres S1 amit ráapplikálnék, de ez nem bírja lehűteni sehogy se.
Szeretnék nV vonalon maradni, nem tudom mik a lehetőségek. AMD oldalon a 4770 az ami lehetne, de ott a teljesítmény az azért eléggé elmarad. nV vonalat nem ismerem annyira, régen csak AMD karijaim voltak.
-
törölt tag
Amúgy azt tudja valaki a GTX280 feszkója mennyi alapon? Vagyis milyen értékek között változik? Prociknál is meg van adva a VID tól-ig, itt nincs ilyen?
-
törölt tag
válasz
oceanrush #38456 üzenetére
690-et semmiképp se, mert csak 2 GB van rajta. Bár ha van 4 Gigás verzió is, talán. De a 4 kártya skálázódása, villanyzabálás, hűthetőség stb. én nem erőltetném.
A maradék háromból a Titan a gyengébbik és drágább, marad a 780Ti vagy a 290X. Ezek meg annyira egyformák teljesítményben, hogy csak szimpátia kérdése melyiket választod, a 290X-en 4GB van a 780Ti-n meg csak 3GB. Referenciailag, lehet hogy van gyártó aki variált vele.
Így egyértelmű melyiket éri meg. -
törölt tag
Üdv.
Időnként benne marad az adat a vramba. GTX280, legfrissebb driver. Stalker mod, sajnos elég instabil sokszor kidob a játék és néha viszont a cucc benne marad a vramba. Azt mikor elindítom a játékot ilyenkor újra akkor az ahol az adatok vannak nem törlődik ki, hanem a fennmaradó kis helyen próbál megmaradni persze nem tud és megy 5 fps-sel az 50 helyett.... Újraindítom a gépet és minden frankó. Ötlet?
-
törölt tag
Üdv.
Érdekelne, hogy DX9 után a lényeges látványbeli különbséget a DX10, 10.1 vagy a DX11 az ami behozta? Vagy mind a három egyformán dobott a grafikán folyamatosan? -
törölt tag
Üdv.
GTX280-ról van szó. Alulhajtás. Alapórajelen ami 600 adtam neki 1000mV-ot, de színes képhibák lesznek mintha be lenne törve a monitor (maga a játék nem fagy le), 1050mV-nál tökéletes.
Szeretném az 1000mV-ot megtartani, szóval levittem 500MHz-re az órajelet, de még néha mindig bejönnek ezek a hibák.Most akkor ez az 1000mV egy lélektani határ amit semmilyen alacsony órajelen nem fog tudni használni rendesen? Vagy lejjebb kéne venni a ram órajeleit is? A gpu voltagenak egyáltalán van köze a memvezérlőhöz? Mert ha az is csökken akkor lehet a memvezérlő instabil és a ram órajeleket kell lejjebb tolni.
-
törölt tag
Üdv.
Csak úgy kíváncsi vagyok véleményre, húzott E8400 mellé milyen karit mondanátok max? Kicsi processzorlimit mehet bele. 6870-em volt régen, végül is elvolt vele. De kíváncsi vagyok másokra is, ha 6870nél erősebb kari kerülne mellé akkor már nem gyorsulnának egyáltalán a játékok? fHD legtöbbet DX9 pár DX11. -
törölt tag
válasz
The_biGGamer #36850 üzenetére
Fogalmam sincs, mert nekem mindig volt külön sose vettem. De ha bemész egy jobb PC boltba ott adnak marékkal akár még ingyen is.
-
törölt tag
válasz
DanielLong #36847 üzenetére
Vagy nem. Az alaplapot vékonyabb csavar fogja, mint amilyen a meghajtókat. A HDD és kártyák csavarjai egyel nagyobbak. Legalábbis nekem az olcsó gépházaim mind ilyenek voltak.
-
törölt tag
válasz
senzaj #36836 üzenetére
Nem nagyon igazodok el rajta, tényleg ilyen ratyi a számozás vagy én vagyok farok hozzá? A 650Ti Boost és a 660 ugyanakkora órajelen, ugyanakkora turbóval, ugyanakkora ram órajelen, bitszéllel, ezért memsávszéllel rendelkezik. A memória több rajta, illetve egyedül a Streaming Multiprocessor több benne egyel, csak azt nem tudom mennyivel. Mert nem tudom egybe hány Cuda van. Vagy mi. Mit tudom én, AMD-s voltam leginkább eddig.
De van 660 OEM is ami már valóban különbözik órajelben is (kisebb) de kettővel több SM van benne és létezik 256 bites memvezérlővel.És még mindig nem tudni a 650 és a 650Ti között miért van egy kráter és azt mi tölti ki. Ha jól sejtem van közöttük kb 50%? Szóval nem vágom.
-
törölt tag
válasz
senzaj #36833 üzenetére
A 6870-et már rég eladtam, csak nem szokásom átírni mindig a cuccokat mert állandóan változik. A 650 kb 50%kal lassabb tudom, ezért is sejtettem hogy elég lesz neki két mag.
A 650Ti Boost és a 660 között amúgy mi a különbség? Mert így első olvasásra egy és ugyan az. Meg elég érdekes nekem az nV számozása, miért van ekkora ugrás 650 és 650Ti között is.... És mi van közötte?
-
törölt tag
válasz
DanielLong #36831 üzenetére
Értem, ok köszi. Nem szoktam multizni, úgyhogy elég lesz akkor kettő is.
-
törölt tag
Hali.
Egy GTX 650 (sima) mellé jól sejtem elég egy E8400 húzva, vagy inkább egy Q9300 kellene? Ez 2 mag vs 4 mag de a 4 magnak kisebb tuningolhatóság és feleannyi L2 az áldozata.
-
-
törölt tag
Üdv.
Most szereztem egy X600 karit, de gondok vannak vele. Az hogy a Stalker nem indult el még megérteném, de kiderült hogy bizony el kéne neki. Elindul, menübe belép, új játék vagy játék betöltés tök mindegy mert kifagy az egész gép. Most kipróbáltam a Vice City-t és ugyanez.
Mi a fenével lehet megtudni, hogy a kártya-e a rossz? De amúgy 2D oké, netezni tud, minden oké.
Ja, a ram órajelhez miért 256MHz-et ír az Aida mikor 400-nak kéne lennie? Nem a vrammal lesz a probléma? Vagy a memóriavezérlőjével? -
törölt tag
válasz
TaylorXIII #34200 üzenetére
Volt ilyen kártyám.
-
törölt tag
válasz
TaylorXIII #34196 üzenetére
PAL/NTSC módot lehet vele váltani.
-
törölt tag
Egy 4 GHz-re húzott Q9650 mellé egyébként érdemes GTX480 vagy 580? fHD
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #34145 üzenetére
100-ért megkapod mondhatni a legerősebb VGA-kat, az kicsit túlzás hogy ott kezdődik. Valahol 50 körül vannak a VGAnak nevezhető dolgok amivel már játszadozni is lehet.
-
törölt tag
válasz
csabyka666 #34142 üzenetére
Hát izé, borzalom. Na szóval ha játszani akar akkor ezek közül egyik se. Persze attól függ mennyire akarja élvezni a grafikát meg mekkora felbontáson.
Én az extreme core 4-et mondom minimumnak és a 7-es ami már-már gépnek nevezhető. Mondjuk az ilyen egybe gépektől a sírógörcs elkap leginkább, nem az én fekvésem.Egyszerűbben fogalmazva Intelből minimum i5, AMDből meg minimum 6xxx. VGAból meg minimum 7770, de inkább 7790 vagy a 7850. Az nVidia ezen kártyáit nem ismerem szóval arról nem tudok nyilatkozni.
Taifa
A külön vásárlásnak is megvannak a hátulütői, szóval valakinek csak az egybegépek jelentenek megoldást. -
törölt tag
[link]
Nem tudom, hogy ebben az oldalban mennyire lehet megbízni, mondjuk ezek csak számok alapvetően, de ez a Textel rate micsoda? Hogy a két közel azonos kártyából az AMD 2x olyan gyors? És a Pixel rate micsoda? -
törölt tag
válasz
varmi2 #34108 üzenetére
Kíváncsiság, kipróbálni mást stb. Meg mert most visszaálltam prociból is Intelre és gondoltam fasza párosítás.
Majd AMDre akkor fogok visszaállni, ha ez az APU dolog kiteljesedik. Meg még meglátjuk az Intel hogyan reagál rá. Azért ez még messze van. Én meg amúgy is konfigot cserélek évente, nem építek sose jövőre nézve, mert ma már nem lehet.
480 azért kéne mert "presztízs", elvégre a 4xx széria legerősebb egy GPU-s tagja. Na meg mert egyik barátomnak is az van.
-
törölt tag
Üdv.
Nem nagyon ismerem az nVidia kártyáit, még az MX400-as időkben használtam utoljára. De most gondoltam vissza kéne kacsingatni felé, érdekelne egy kis infó. A 6970 ellen melyik kari van? A 480? És akkor az 580 és 680 mi ellen van? És jól tudom, hogy az x80 sorszám jelöli a legerősebb egy gpu-s karit, az x90 pedig már két gpu-s?
-
törölt tag
válasz
energy4ever #33954 üzenetére
Köszi. És a második kártyára nem lehet monitort dugni? Vagy úgy nem megy az eyefinity? Mert 2x2 DVI kimenet van.
Ja és ezt hol tudom bekapcsolni, hogy fog a játékban bejönni az 5760x1920 opció? Most van szerencsém először ilyennel, úgyhogy még új. -
törölt tag
6970CF-nél hogy lehet megoldani 3db DVI csatis monitor bekötését?
-
törölt tag
Hali.
Adott egy ref Sapphire 6870 meg az Afterburner. Eddig egy régit használtam (1.6 valami) és minden oké volt, aktiváltam az unofficial overclockingot és ment remekül. De most leszedtem a legújabbat, mert ebben lehet feszt is emelni. De ha aktiválom az unofficial overclockingot akkor egyből elkezd ugrálni meg villogni a kép az asztalon, mindenhol. Pedig hozzá se nyúltam még csak aktiváltam, minden alapon van ugyan úgy, resetre is nyomtam. Ha kikapcsolom az unofficial overclockingot akkor megint jó. Na de így csak 1000/1250-ig enged.
A ram még nem is baj, mert 1200-t se tud, de a gpu az futna még 1000 felett simán.
-
törölt tag
válasz
BomiBoogie #33483 üzenetére
Az elég erős azt jelenti, hogy a 9970 az leveri majd a Titant? És amúgy tudni, hogy mi lesz a következő széria számozása? Gondolom nem 10xxx, 10970 stb.
-
törölt tag
válasz
djdaniel #33457 üzenetére
Jah, én XP-t használok annál esélytelen. Azt hittem minden 32 bites rendszernél így van. Ne menjünk bele a miért használok XP-t szövegbe, mert ez van eredetibe és kész. Na meg szeretem is.
Igen, az élsimítás a gput rángatja azt félreírtam, a látótávolság pl. az ami memóriaigényes. De ugye XP miatt eleve a DX9 nem zabál fel annyi vramot, ezért elég az 1 Giga.
Azt hiszem akkor maradok a 6950-nél, ha nem találok akkor lesz 7850. -
törölt tag
válasz
djdaniel #33454 üzenetére
És 32 biten ezzel megyek valamire? Alapból sincs bepipálva ez. Nem tud 4.3 Gigánál többet megcímezni, és játéknak elég kevés lenne az az 1.3 GB visszamaradó ram. Egyet leszív maga a rendszer.
Én meg fHD mellett nem kapcsolom be az élsimítást stb. látótávolságból is kicsit visszaveszek és rögtön elég az 1 GB vram mindenhova. Új játékkal meg eleve nem is játszok. -
törölt tag
válasz
BomiBoogie #33452 üzenetére
És a régi játékokban is vagy az újakban erősebb? Mert eléggé más felépítésű ha jól tudom. Pont valaki panaszkodott, hogy egy 6870-et cserélt egy 7790-re és hiába gyorsabb a tesztekben, mégis kevesebb képkockája lett tőle. Nem tudom milyen játékban.
-
törölt tag
Hali.
Egy 6970 2 GB-on meg lehet valahogy oldani, hogy 1 GB-os legyen? Gondolok itt arra, hogy bios módosítással. De ne a 6950 biosával, mert azzal a shadert is kevesebbnek fogja látni. Illetve úgy kéne felezni, hogy minden chipet használjon, de csak a felét. Hogy megmaradjon a 256 bit is.
Megoldható ez valahogy? Csinálta már valaki? 32 bites a rendszer és a 2 Gigás vga miatt maradna 2.3 GB ram kb.
-
törölt tag
válasz
agressiv #29963 üzenetére
Megmerevedett a kép, meg a hang. Feladatkezelővel be tudom zárni. De ha egymásután 3-4x próbálom akkor kiöli az XP-t is, de hát azt nem nehéz.
De most megy rendesen. Azt hittem VGA hiba, de ezek szerint nem. De egy 3Dmarkot rátolok attól még, melyiket érdemes? És csak egyszer, vagy egymásután többször futtassam le? -
törölt tag
Megvan az új 6870-em. De a GTA4 5 perc után kifagy. A Stalkert vittem 15 percig azzal nem volt gond, csak időm nem volt tovább. Furmark ment 10 percet és nem lett szemetes a kép.
Hőfok rendbe, húzva nincs, refórajelen megy. Ma majd tolok egy hosszabb Stalkert és akkor kiderül, hogy mi van. Remélem csak a GTA fos, mert annak szokása.De milyen programmal szoktatok amúgy tesztelni? Jó lenne azzal is biztosra menni, hogy nem rossz, mert 3 nap próbagari van rá és fogy az idő.
-
törölt tag
És a hibrid CF az működik apu+2 kártyával?
-
törölt tag
Egy olyan lapba amin nem teljes értékű a két PCIe foglalat, tehát 16x és 8x. Ott ha egy két GPU-s karit teszek akkor mégis teljes értékűként kezeli az x16 foglalatba ugye? Vagy akkor is lecsökken x8-ra?
-
törölt tag
Üdv.
Régen már próbálkoztam ezzel, egy kisebb monitort szereztem, hogy ezen akarnám kijeleztetni a hőmérsékletet stb, a progi lenne ráhúzva, kiterjesztett asztal. Működött is. A gond az, hogy játék indításkor a második monitoron széthullik a kép és az asztalból mutat egy kis torzult részletet. Ezzel mit lehet csinálni? Mert most arra gondoltam, hogy újra meg kéne csinálni, de erre mi a megoldás?
-
törölt tag
válasz
dexter20122 #28427 üzenetére
-
törölt tag
Erősebb a 6870, de szerintem meg vegyen 7850-et ha már említette és akkor no para. Mert az kiemelkedően erősebb mindnél.
-
törölt tag
válasz
Zambee #28409 üzenetére
7770 -> 6870 -> 7850
A 7770 és 6870 között minimális a különbség az is játéktól függ, valamelyik egyiken gyorsabb valamelyik másikon, de attól még úgy is minimális marad a különbség. A 6870-et már csak a 2x fogyasztása miatt se érdemes megvenni. A 7850 viszont jóval gyorsabb. Esetleg a most megjelent 7790 jöhet szóba, az a 7770 és 7850 között van félúton csak még eléggé új áron mérik.
-
törölt tag
4770-en nincsen se a ramokon se a fesszabáyzókon hűtés. Rákerülne egy S1 ami határeset passzívan viszi, de lesz neki házszellő úgy biztosan. Viszont így jóval kevesebb levegőt kapnak a hűtés nélküli alkatrészek és még szeretném is húzni olyan 20%-ot ha tudja. Mindenképp kell süni rájuk igaz? Elég egyáltalán?
-
törölt tag
Amíg egyedül volt a kari az Afterburnerrel frankón tudtam húzni, de most hogy kettő van nem emelkednek az órajelek. Erre megoldás? Vagy a Catalyst-ban az OverDrive-ot lehet módosítani, hogy tovább lehessen húzni?
-
törölt tag
válasz
shouryuken #28377 üzenetére
Két monitornál nő a visszavett órajel ha jól tudom. Lehet a tuningtól visszaveszi teljesen mintha egy monitor lenne csak és azért van baja. Mennyi a visszavett órajel tuninggal és tuning nélkül?
-
törölt tag
válasz
Rypejakten #28372 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz
Kecso0017 #28324 üzenetére
Normális ha ugrál, a CnQ energia és hőtermelés csökkentő bizbasz és társai miatt. A ram frekit pedig emeld fel, nagyon nem fog számítani teljesítmény szempontból, de ha egyszer 1600-as a ram akkor menjen annyit, a PhII pont annyit támogat max, legalábbis ha jól emlékszem 200-as refből meg a x8-ból jön ki az 1600-as órajelük.
-
törölt tag
Abba azért nem lennék biztos, hogy nem garivesztéses. Inkább csak lehetetlen utánanézni.
-
törölt tag
Ha jól látom ennek 35W a TDP-je. Bár a gyári hűtése is ehhez igazodik. Először is vedd le 40%-ra a ventifordulatot. Majd terheld meg a karit és meglátod mennyire kúsznak fel a hőfokok. Ha bírja akkor venticsati szétszed és bekötöd molexbe fix 5V-ra.
De szerintem nem fogja elvinni 5V-on. Viszont ha nem használod 3D-hez akkor terhelve se lesz nagyon, akkor meg el kéne neki bírnia. Ezt ki kéne tesztelgetni.
Esetleg veszel valami olcsó ventiszabályzót és betekered annyira, hogy jó is legyen meg halk is. -
törölt tag
Egy VGA-nál a TDP az egész kártyát jelenti vagy csak a GPU-t? És ha az egész kártya, akkor kb. abból hány % a GPU?
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest