- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
Ma vettem egy Zotac gt 1030 videokártyát. Passzív hűtésű. Volt már nagyon sok passzív videokártyám de olyan még nem ami 30 wattt TDP mellett ennyire melegedett volna. 85-87 fokos használat közben, pedig aalatta van egy lassan forgó 12 centis venillátor.
Normális lehet ez a hőfok? -
Silentfrog
veterán
Szerintetek kell bármit beállítani a Hd 7770 kártya esetén ha szeretném használni a zero core funkciót?
Úgy tudom a monitor kikapcsolásával működni kellene neki,de nem teszi,a ventillátor sem kapcsol le.
Eddig nem foglalkoztam vele,csak most tűnt fel,hogy nem működik,13.6 ver. catalyst van fent de másikkal is próbáltam ,sikertelenül. -
Silentfrog
veterán
válasz
s3toraph #30855 üzenetére
Úgy képzeld el ,mind ha két külön kártya lenne egymás után a gépedbe. Amikor az igp-t használod akkor arra raksz fel drivert ha meg a HD3870-van bent akkor arra keresel megfelelőt. Utána nincs több dolgod a megfelelő driverrel fog indulni a gép. Tehát mindkettő fent van de csak az indul ami szükséges.
/nekem 13.4 van fent a Llano 3870k nak/
-
Silentfrog
veterán
válasz
speedydb23 #30774 üzenetére
Itt a helyi teszteben 8%-al volt gyorsabb a Hd 7790 a Hd 6870 nél. /összesítésben,nem egy játéknál/
Én az itteni teszteknek hiszek...Vagy ha a Hd 7790 crossfire ja gondolsz? Mert ott meglehet!
-
Silentfrog
veterán
válasz
speedydb23 #30770 üzenetére
Ha kettőt vesz úgy már más a leányzó fekvése!
-
Silentfrog
veterán
válasz
piRate_nEx #30636 üzenetére
A gyártó dönti el,hogy veszik e.
Nem minden esetben igaz.
A hibás kártyámról levettem a hűtőt és úgy ment vissza Sapphire-ékhoz,és nem szóltak semmit. Kicserélték a vga-t. -
Silentfrog
veterán
válasz
hegegabi80 #30633 üzenetére
Utánakérdeztem egy boltba ,hogy ha veszek náluk egy hűtőt akkor veszik e a garancia.
Nem adtak egyértelmű választ.
/ezüst színű paszta van alatta elméletileg,gyárilag/Egyébként ha a vga-n lévő hűtőn aluminium borda van akkor nem tudod úgy letöröli a pasztát,hogy ne látszódjon meg,hogy le volt véve róla a hűtő.
Foltos marad -
Silentfrog
veterán
válasz
0021666 #30561 üzenetére
Ha beér időbe akkor is több mint egy hónap mire lesz belőle valami. Erre készülj.
Nekem most jött vissza egy hardver onnan 6,majdnem 7 hét után. /nem az első eset,hogy ennyi ideig tart/(#30562) hegegabi80.: soknak nem sok de passzív Hd 7750 sem melegebb annál... /Asus,Powercolor,Sapphire /
-
Silentfrog
veterán
válasz
Clickbait #30420 üzenetére
Mindenféle borda és hűtés nélkül ment a kártyád?
Az biztos,hogy a Hd 5830 kártyám visszavette az órajelet,ha túlmelegedett ,így az nem tudott semmi módom elfüstölni a hőfokok miatt viszont a sokkal újabb Hd 7770 nem csinál ilyet ,megy világnak teljes gőzzel./kipróbáltam/
Nem tudom a Hd6850 ben milyen védelem van,de ha olyan mint az utólag említett kártyában akkor ne számíts sok jóra,hűtés nélküli használat esetén. -
Silentfrog
veterán
válasz
BomiBoogie #30368 üzenetére
A szabályzat tiltja a fájlmegosztás bármiféle reklámozását,így nem vall maga ellen! Bölcs és belátó!
-
Silentfrog
veterán
válasz
szabonagyur #30365 üzenetére
Így van!
Elnézést, nem kocka hanem vízszintes csíkok amik négyzetet formáznak. -
Silentfrog
veterán
válasz
szabonagyur #30362 üzenetére
Ha másik játékokban nen csinálja akkor a játék a ludas.
Nekem kockákat csinál,ha falnak megyek főleg a füsben látszik. ! /tényleg/ -
Silentfrog
veterán
válasz
Dan-szan #30350 üzenetére
Ha jelenleg elvagy a Hd 5830 karival és nem tervezel nagyobb felbontású monitort venni , és a fogyasztása sem zavar akkor szerintem kár váltani.
1280X 1024 ben vagy ilyesmi felbontásba /nekem ilyen van/ nincs olyan játék ami megfogná a kártyádat.
Rakd el a pénzt vagy ha nagyon akarsz másikat akkor egy 7850 kaliberű kártyával már jelentős a gyorsulás. /a mostanihoz képest/(#30351) regener .: Ami neki van Hd 5830 az visszaveszi a gpu sebességét ha jól emlékszek 85 foknál,tehát annyira nem olyan jó a 80 fok körüli hőmérséklet. Hisz ha melegebb lesz és eléri ezt a hőfokot akkor nem tudja normálisa futtatni a játékokat,hisz alacsonyabb lesz az órajel.
Ahogy nézem amit liknketél ott csak félgázon megy a hűtő tehát nálatok nem is lesz ennél több valszeg sosem,meg a hőfokgörbe is kisimult mér ennél a hőfoknál. -
Silentfrog
veterán
válasz
BomiBoogie #30347 üzenetére
Akkor félreértettem,azt hittem a kártya között szeretne dönteni! Nem láttam,az eredeti hozzászólásban.
/ most már látom az adatlapon a Hd 5830 szerepel. / -
Silentfrog
veterán
válasz
BomiBoogie #30345 üzenetére
Kérdés az ,hogy mi a jelentős.
Nekem volt egy évig Hd 5830 és az a Hd 6850 alatt teljesített,ráadásul annyit fogyaszt mint két Hd 7770.
Idle 50 watt load 175 wattot mértem játék alatta a Hd 5830 vga-val
Sapphire volt az enyém és a baromi jó hűtés mellett is nyaldosta a 75-80 fokot.
20-22 ezerért adják az apróban,én ennyiért nem vennék már ilyet.Kiragadva egy példát a Hd 6870 42 fps-t néztem teszekben a Hd 5830 al meg 29 et magas felbontáson.
Crysis volt a játék. -
Silentfrog
veterán
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy a APU 6550D + Hd6670 Dual graf. Mennyivel lassabb átlagosan mint egy Hd 7750 vagy esetleg egy Hd 7770 hez képes mennyivel gyengébb?
Gariból jön vissza pénz de mivel nem játszok sokat így gyengébb kártyával is beérem,igy a használt is szóba jöhet/a 7750 nem nagyon van 18-20 alatt használtba, a 6670 meg 10 körül is van,ezért érdekelne a véleményetek/
-
Silentfrog
veterán
válasz
yossarian14 #30136 üzenetére
Pontosan milyen integráltra gondoltál?
Mert a "sima" integrált és valamelyik APU kicsit máshogyan működik,főleg ha dual grafic-ot is szeretnél használni.
Ha nem APU, csak vették egy vga-t a gépedbe akkor a kártyát beleteszed és annak a kimenetére kötöd a monitorod. -
Silentfrog
veterán
válasz
yossarian14 #30130 üzenetére
Többnyire automatikusan felismeri.
-
Silentfrog
veterán
Bár nagyon off,de hátha tudtok segíteni...
Mennyi idő elteltével nyüszöghetek ha a videokártyám garanciában van?
Normális,hogy több mint 3 hete oda van és még mindig nem kaptam vissza? -
Silentfrog
veterán
válasz
BomiBoogie #29566 üzenetére
Csak mert az aluminium hűtő aljáról ha letörölöd a pasztát akkor foltos marad a hűtő alja,tehát látszik,hogy le volt véve.
-
Silentfrog
veterán
Szerintetek alap esetben videokártya hűtő levétele garancia vesztést okoz?
-
Silentfrog
veterán
válasz
BomiBoogie #29560 üzenetére
Csak azt nem értem,hogy másik bolt 2 max 3 hét alatt el tudja intézni a garanciális cserét akkor a másik miért nem?
Ha kiküldik bevizsgálásra akkor az mindegyik boltnak idő.
Nálam elég sok hardver megfordult és ahonnan én vásárolok ott sosem volt 20 napnál tovább semmim sem.
Sőt volt olyan is ,hogy a 3 éves garancia lejárta előtt döglött be passzív hűtésű Hd 4850 em amit 60 ezerbe került és azt is 2 hét alatt elintézték. /levásárolhattam az eredeti árat,miközben a használtak között már csak 12-15 ezerét cserélt gazdát./ -
Silentfrog
veterán
válasz
fonseca #29523 üzenetére
Ezen egyszer összevitatkoztam egy forumozóval.
Az Hd 5830 kártyám visszavette a sebességét 80 foknál a passzív 4850 és a passzív hűtésű 8600gts még 110 foknál sem. Kiváncsi voltam ,hogy meddig melegszik.
Öreg kártyaa tied , 80 fok alatt lenne jó a hőmérséklete. /ki tudja mit kapott már! /
-
Silentfrog
veterán
válasz
fonseca #29521 üzenetére
Szoktam a cpu hűtésemet passzívan használni.
Ilyenkor ha a cpu 50 fokos akkor már nem nagyon tudom megfogni a bordát olyan meleg
A te vga-d hűtőjét meg tudod fogni mikor 80 fokos a kártya gpu hőmérséklete akkor biztos,hogy nincs jól fent a hűtő,vagy nem illeszkedik jól.Szoktak rárakni erre a passzív hűtésű kártyára ventit, gyors kötegelővel. Kicsit barkács de tökéletes megoldás
-
Silentfrog
veterán
válasz
fonseca #29519 üzenetére
Akkor ott más a gond,pár perc alatt nem melegszik fel a borda
/ha melegszik a hűtő akkor jól van fent a vga-n/
Kapcsold ki a gépet ,hogy lehűljön a borda majd bekapcs és pár perc múlva fogd meg a bordát a vga-n mikor már a sok fokot mutatja a program.
50 fok körüli hőmérsékletnél a bordának is forrónak kell lenni.
Ha nem meleg a hűtő viszont sok fokot mutat a program amivel méred akkor nagy valószínűség szerint nincs jól fent a hűtő!/első körben erre gondolnék,kb 10 perc Furmark után volt nálam forró a vga hűtője/
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
válasz
Rivaul #29483 üzenetére
Attól függ,hogy melyik kimenetbe dugod a monitort.
Ha nem akarod csak az APU-t használni akkor érdemes kivenni a vga-t mert ha benne hagyod akkor ugyan ugy fogyaszt és a venti is teljes fordulaton fog menni.Én úgy szoktam,hogy ha nincs normális játék akkor kiveszem a Hd 7770 -et.
(#29484) Buci21 .: Így van Hd7xxx szériával nem megy a dual mód
-
Silentfrog
veterán
válasz
shouryuken #29344 üzenetére
Sajnos pár éve módosították így,régebben 15 nap után csere terméket kellett adni utána meg vagy vissza kellett adni a vételárat.
Törekedni kell nekik a 15 napon belüli javításra? Ez mit jelent? Mivel bizonyítják nekem,hogy egyáltalán ránézett valaki?
Mert ők mondják?
Fix meghatározott időbeni meghatározást kellene nem ilyen ami alól ki lehet bújni.Neki egy hónapja ott van,és ma megkérdezi,hogy mit van vele akkor lehet az a válasz,hogy még mindíg törekszünk a hibaelhárításra?
-
Silentfrog
veterán
A flex mindenhol segít!
-
Silentfrog
veterán
Simán csavarral raktam rá pont ugyanaz a lyukosztása semmit nem kellett faragnom.
Teljesen passzívba 55 fok egy órai Furmark alatt.
A ventillátor teljesen felesleges rá. -
Silentfrog
veterán
válasz
Buci21 #28806 üzenetére
Tudom persze,csak ha megy a játék normálisan akkor a vga a ludas,100% ban
A cpu sem olyan acélos és ezért kérdeztem ,hogy mit tudhat a vga.
Viszont inkább mielőtt vesz egy videókártyát kipróbáljuk az én kártyámmal.
Nem akartam kiszerelni a gépből,biztos ami biztos,megnézzük mielőtt megvenne valamit. -
Silentfrog
veterán
válasz
Dinter #28800 üzenetére
Ha a you tube-on indítod a videot akkor ez a gond.:
"VGA: ATI Raedon 9600 256MB
CPU: AMD Athlon 2800+"1.0.1.7.: Gondolom ezeket használtan vennéd,ha nem ragaszkodsz ezekhez akkor jobb vétel lenne egy Sapphire Vapor-X HD 5750 az apróban majdnem ennyiért amennyiért ezeket árulják amiket írtál
Pár ezerrel drágább de jobb ,hűvösebb,újabb,gyorsabb,alacsonyabb fogyasztású -
Silentfrog
veterán
válasz
Buci21 #28798 üzenetére
Valami tankos játék,állítólag most ez a menő!
Ha jól emlékszek akkor egy [Intel® Pentium® D Processor 925] és 4 gb memoria társaságában van az említett vga
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
Tiszteletem urak.
Gyengébb vga kártyákban nem vagyok képben.
Meg tudnátok mondani,hogy a NVidia N210 -nek teljesítményben mi lehet az AMD megfelelője?
Nem tudom hova tenni az említett kártyát sebességben.Hd 4670 re tippelnék de nem biztos...
-
Silentfrog
veterán
válasz
agressiv #26346 üzenetére
Nagyon nem látszik mert rajta van a borda a kártyán azon meg az az idétlen műanyag ami eltakarja
Ha azt mondtátok volna ,hogy felmegy rá csak akkor bontottam volna le róla a hűtőt és a borítást ,így nem mert majd 3 év gari van a kártyán. Nem piszkálom ha úgysem megy rá könnyen! -
Silentfrog
veterán
válasz
BomiBoogie #26335 üzenetére
Hd 7770 van, és 3 k ért van hozzá hűtés..Kérdés hogy rámegy e.
-
Silentfrog
veterán
-
Silentfrog
veterán
Lenne egy Hd 7770 kártyám Ez
Szerintetek fel lehet rá varázsolni ezt Accelero S2
-
Silentfrog
veterán
válasz
nihill #25221 üzenetére
Én sok mindent nem értem a vga-cpu viszonyában.
Volt az emlitett Far Cry 3 játékról egy helyi teszt,bemutató.
Ott is irták,hogy a cpu túlhajtás /intel í7 volt a tesztben ha jól emlékszek/ jótékonyan hatott full hd-ban is az fps értékekre,növekedtek egy erős vga mellett.
Én alacsonyabb felbontásban játszottam a játékot tehát nekem hamarabb kellett volna észre vennem a cpu limitet még egy Hd 7700 társaságában is,de hogy monitoroztam a processzor használatot észrevettem,hogy 1280X1024 ben is csak 80 % át használja ki a 3 ghz-nek mind a 4 magon.
Ha adtam egy kis túlhajtást az APU nak 3.5 ghz nél már csak 70-75 %-a volt kihasználva a processzorom és az fprsértékek maradtak ugyanannyin.
Tehát ebből azt volntam le,hogy egy 2.5 ghz en futtatot /mondjuk 3820 mellé egy Hd 7770 passzol 1280X1024 -ben
Ezt nem értem,ha egy erős processzorral futtatják a leírt játékot akkor elméletileg már nem kellene hozni semmit a konyhára a cpu tulhajtásakor de a teszt szerint jócskán hozott plusz fps-eket.
Nálam alacsonyabb felbontáson ahol tényleg jobban kell a cpu erő még a meglévőt sem használta ki teljesen.
EsÉs még valami kipróbáltam az APU ban lévő gpu-val /6550D/ is és a HD7770 kártya mellett is a játékot és mindkét esetben alap órajelen ugyanakkora volt a magok kihasználtsága.
-
Silentfrog
veterán
válasz
nihill #25207 üzenetére
Én csak tapasztalatból írtam ezt, lehet ,hogy csak ritka esetekben van igy.
Szeretek babrálni a feszültségekkel ,órajelekkel legfőképp a fogyasztás miatt.
Van egy 3870k APU-m amit rendre extrém alacsony feszültségen járatok persze alacsony orajelekkel.
Legtöbbször 2 ghz környékén jár 1 volton de ez most mindegy. Amikor megjelent a Far Cry 3 akkor kiróbáltam az APU val ,hogy hogy fut igy alacsony orajellel,természetesen nem volt jó,kevés a 6550D ami az APU ban van ehhez a játékhoz. 1024X768 volt az amit kipróbátam, a végére mire meguntam a szenvedést és beraktam a Hd 7700 kártyámat és azzal kezdtem újra a játékotAz órajel 2 ghz volt Hd 7770 a gépbe és elkezdtem a játékot de a felbontást elfelejtettem visszaállitani marad a 1024X768.
40 fps körül futott a játék .
Eszembe jutott,hogy elfelejtettem visszaállítani a cpu orajelét ,de előtte a játékba beállítottam az optimális felbontást 1280X1024 be.
Visszaléptem a játékba és 45 fps nél nem kaptam kevesebbet,pedig emeltem a felbontás. Tehát a 2ghz -en futattó APU csúnyán visszafogta a Hd 7770 et.Lehet,hogy mérési hiba volt,de hasonó lehet ez mint amikor megkérdezik,hogy egy vga-t kihajt e a processzor.
Tévednék? -
Silentfrog
veterán
válasz
backward #25204 üzenetére
Alacsonyabb felbontáson jobban dolgozik a processzor.
Ilyenkor fordulhat elő ,hogy hiába viszonylag erős egy vga a processzor visszafogja a teljesítményét alacsony felbontáson.Elő fordulhat az érdekes eset is,hogy magas felbontson több fps /képkocka/másodperc/-t kap az ember mint alacsony felbontáson,ha gyenge a processzor.
Magasabb felbontáson általában a videokártya teljesitménye szokott "elfogyni"Ezért célszerű a hardvereket okosan összeválogatni és gondolni a jövőre is,hogy esetleg mit akart az ember bővíteni.
Jah látom szerkesztettél.
Ha nincs lehetőséged jobb monitort használni akkor nálad nem lesz gond ezzel a procival,viszont olyan mind ha vennél egy jó autót bika motorral széles gumikkal,de csak földúton használnád a kocsit mert nem lenne autópálya.100 ezer + géphez használsz 1024X768-as felbontású monitort?
-
Silentfrog
veterán
válasz
M5Norbi #25073 üzenetére
A 8600 gt ha jól tudom 50 wattos TDP-s besorolású a Hd 7770 meg 80.
Terhelve többet eszik a 7770 viszont idle majdnem ugyanannyit de ha lekapcsolja magát akkor meg szinte semmit. /ez a zerocore,pl letöltés alatt// Viszont sebességben össze sem lehet hasonlítani a két kártyát. -
Silentfrog
veterán
válasz
spista222 #25071 üzenetére
Én nem adnám el a konfigomat csak vennék bele egy Hd 7770 et. Ha letöltesz akkor kikapcsol a kártya és pár Wattot fogyaszt csak.
Nagyon egy teljesitményű a 5670 és a 7660DRáadásul a ramjaidat is cserélni kellene mert ha tényleg sebességet akarsz akkor dukál az APU -nak a 1866 mhz -es Kit ram.
-
Silentfrog
veterán
Tudna nekem valaki olyan oldalt ajánlani ahol fel lehet lelni az összes videokártya/főleg a régi agp-s kártyák/ sebességi sorrendjét?
-
Silentfrog
veterán
Egyszer már kérdeztem de nem lettem okosabb!
Szóval.
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy a vid.kártya ventijének ciriplése,nyiszorgása garanciális hibának minősül e? -
Silentfrog
veterán
Meg tudná nekem mondani valaki,hogy ha passziv hűtőt szeretnék a hd 7770 re akkor milyen hűtő lenne ami rámenne?
-
Silentfrog
veterán
válasz
quaddamage08 #19501 üzenetére
Én nem látok csikokat...
-
Silentfrog
veterán
válasz
slycugel2000 #19435 üzenetére
Használtba nem gondolkoztál? Fele ennyiért kapsz használhatót.
-
Silentfrog
veterán
válasz
slycugel2000 #19426 üzenetére
Ennél a kártyánál semmi előnyét nem élvezed az 1gb-os memoria mennyiségnek.
viszont 200 forint nem sok ,igy azt is veheted.
Viszont ha el akarod adni talán könnyebb mert sokan nem értenek hozzá és azt hiszik az 1gb-os jobb. Jobb,de nem ennél a kategoriánál. -
Silentfrog
veterán
válasz
slycugel2000 #19419 üzenetére
Ha csak a hd 5450 amit szeretnél akkor én ezt venném [link]
3 év a garancia rá,igaz,hogy 1 gb-os de az nem számit.
500 forintot megér az egy év plussz gari.
Ha szellőzik a házad akkor a passziv hűtésű jobb megoldás egy filmezős gépnek. -
Silentfrog
veterán
Szerintetek egy hetes videokártya ventijének a "ciriplése" garanciális hibának minősül?
Pont az alap fordulaton ami 40% jön elő a hang. Eléggé zavaró. -
Silentfrog
veterán
válasz
madmaxxx #18100 üzenetére
Apróhirdetésben,sajnos de privátban folytattam.
A hirdetö egy hd 5830 -at árult és a gyerek beleokoskodott,hogy olyan 870/1200-as orajelen egy olyan kártya sem megy.
Bár érdekes,mert én azt hittem hogy az összes 5830 800/1000 mhz-en megy.
Neki a gpu z szerint a gyári 670/1200. Lehet biost piszkáltak rajta? Vagy van olyan ami ennyin megy gyárilag?(#18101) Löncsi Akkor most jól ki lettem nevetve.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest