- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buci21
addikt
válasz
Rockland #29506 üzenetére
húzzák az időt, ahol lehet... ezért nehéz írásban rendezni az ilyenekkel, ez az asztalborogatós sajna... írj nekik egy fogasztóvédelmis fenyegetést, és ha nem válaszolnak akk következő alkalommal amikor fent jársz látogasd meg őket. (a stílusod maradjon határozott, de kultúrált velük, szóval az "asztalborogatás" áttételesen értendő)
-
Buci21
addikt
válasz
Rockland #29502 üzenetére
szeretnek ücsörögni a dolgokon, amennyit tudnak... telefon tuti nincs?
szerk: ahogy látom átalakítanak vmit a weblapon meg a webshopban, szóval ez lassú menet lesz... és elv személyes ügyfélszolgálat sincs. -.-" tuti h nincs senkid? mmint valaki pesti aki egy kis honoráriumért cserébe utánajár?
-
-
Buci21
addikt
válasz
sketchifun #29481 üzenetére
Elég jóban, sztem többszörös teljesítmény+összes új szolgáltatás
-
Buci21
addikt
válasz
Putyi bácsi #29444 üzenetére
én lehet meg tudom neked nézni, van egy fél gépem, amiben ki lehetne próbálni
(jobban jársz ha keresel havert v valakit a közelben, én csak végső esetre ajánlom fel)
-
Buci21
addikt
válasz
Putyi bácsi #29442 üzenetére
Az sztem egy Deer táp, az akár kicsi, akár nem, kuka
szerk: talált süllyedt, Deer, abból is a legrosszabb xD nem kevés a táp, hanem szar xD a 300wattnak elégnek kéne lennie lazában, de ha a felét sem tudja leadni... xD
-
Buci21
addikt
válasz
Putyi bácsi #29438 üzenetére
és képet ad bármelyik is?
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #29336 üzenetére
jah, de attól a rusnya talpától semmi nem fér el... majd a flex segít neki, és akár rendes CPU cooler is lehetne
VGA-ra nem jó az ilyen torony, semmi értelme szvsz
-
Buci21
addikt
válasz
Rivaul #29333 üzenetére
mert eléggé rendben van a VGA-m, nem akarom elkúrni. Am x-boxon nem kell pároztatni sokat a kontrollerrel, bekapcs, bekapcs, megnyomod a 2 rádió-gombot és összetalál
kép:
[link]
[link]leszedtem az aljáról már a CPU-kat, azokat próbálom eladni, maradt a nagy alu tömb 4db 12mm-es hőcsővel és 1,2kg-os össztömeggel
Ha kell, van belőle plusz 1 db -
Buci21
addikt
HD 6870-re egy Apple G5-ös 1,2 kg-os hűtője? bepróbálkozzak vele?
procira nem fért rá -
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #29328 üzenetére
anyás
komoly munka
memóriákra kis sünit ragadós pasztával oszt cső
-
Buci21
addikt
Mi kell ehhez a bitcoinozáshoz? Mi ez? Megéri a lent látható géppel?
-
Buci21
addikt
válasz
NastyHUN #29278 üzenetére
Ne hagyd 85-90C fölé, de biztos ami biztos tartsd 80C alatt. Am meg kézzel 100%-ra teszed a ventit, gondolom ha 24/7 dolgozik a kártya, akk mind1 a hangja mert nem hallgatod egész nap
A kártya hivatalos leírása alapján maximum 105C-t visel el a GPU, de ennek ne engedd a közelébe, így marad a biztos 80-85, vagy max 90 Celsius
-
Buci21
addikt
-
Buci21
addikt
válasz
gerrrrry #29270 üzenetére
Nem lehet, hanem biztos. A forrasztás elengedi a GPU-t a sok hőingadozástól Sütő!!! annyit megér
(fentebb linkeltem)
(#29269) dealerman:
Puff, a hasonló technikai alapokra építkező 8500GT is hasonló gondokkal küzdNeked is azt mondom, h sütő, az nem ronthat. (nem azonos GPU, de hasonló forrasztási technológia). Am nem csinálná driverrel, szabványos VGA-adapterként, ahogy a Windows látja driver nélkül, nem használ minden lábat, sőt, töredékét csak. Ha felteszed a drivert, és rákezd a csíkozásra, akkor az téll vagy memó, vagy forrasztás.
Reballoztatni (újraforrasztják) egyikőtöknek sem éri meg elvinni, mert nem ér annyit a kártya, mint a művelet. Ennek az "újraforrasztásnak" a házi változata a sütés.
-
Buci21
addikt
válasz
Rivaul #29267 üzenetére
vagy a chip vált le, ezeknél az a jellemzőbb. Ha már más nem maradt, pattintsd be a sütőbe, az öreg harcosnak már mindegy
iFixit tutorial hozzá -
Buci21
addikt
válasz
bolygo85 #29234 üzenetére
akkor működik. Most nézd meg játék alatt, aztán kész is vagy. MSI Afterburner naplózza ezeket a dolgokat
Am Catalystban megpróbálhatod húzni a kártyát, tuti, h megy ez többet is. A sima 4870 ment 750-en alapból, ez is 750 körül van most, minimum 800-850-t kéne mennie, csak a fogyi nő meg. Arra fogyelj, h nem menjen 85-90C fölé. -
Buci21
addikt
válasz
bolygo85 #29230 üzenetére
bocs, ennél nem kell bekapcsolni, alapból be van kapcsolva, utánanéztem
Am milyen játékaid vannak? a legtöbb elv viszi a 2GPU-s felállást, nincs vele gondja. Az első Crysis is ment, a Far Cry-ok is, meg kb minden. Am furmarkban nem lehet valahol a multi-GPU-t bekapcsolni? -
Buci21
addikt
-
Buci21
addikt
válasz
joewestline #29165 üzenetére
-
Buci21
addikt
válasz
joewestline #29163 üzenetére
Dual Graphicsnak hívják, és úgy, h összerakod a gépet, felteszed a Windowst, felteszed a legfrissebb Catalystot, drivert, és beállítod. Ha már van egy A10 APU-d, akkor megéri feldobni egy HD 6670 GDDR5-el.
-
Buci21
addikt
válasz
Karesz2300 #29146 üzenetére
Húzd meg a procz, simán okozhatja annak a gyengesége is. Milyen procid van?
(#29148) Trevi: driverek rendben? más játék is csinálja?
-
Buci21
addikt
válasz
Karesz2300 #29131 üzenetére
A Physx-et kevés játék használja csak, és jobb, mert erősebb, a leggyorsabb 1GPU-s kártya a 7970 ghz edition perpill, és a tuningot is jobb csípi. A 7970 115K körül indul, míg a GTX 680 130 körül. Picit erősebb és jóval olcsóbb, szinte adja magát, h 7970. Kivéve, ha kell a CUDA, mert ilyenekkel dolgozol, vagy hasonló. A Physx miatt nem éri meg ennyit kiadni, pár játék pár effektjét jelenti.
-
Buci21
addikt
válasz
Karesz2300 #29129 üzenetére
AMD párti vagyok, a GCN-ben több a jövő, szóval HD 7970-t vennék. Nem beszélve arról, h olcsóbban meg is úszod.
-
Buci21
addikt
válasz
mexicanraven #29127 üzenetére
1080p-t tud a szabvány, ha minden igaz flottul kell mennie vele, színt színbe dugsz, és bedugod a gépbe, asszem ennyi. A minőség nem lesz rosszabb, mint a rendes 15 tűs VGA-val
-
Buci21
addikt
válasz
mexicanraven #29123 üzenetére
az nem, mert digitálból csinál analógot, nem fordítva
drága az ilyen aktív átalakító, ami analógból digitált csinál. Ha van RGB, azaz komponens jel, akkor egy passzív kábellel megúszod
ha van a 3színű a TV-d hátulján, akkor ez jó is lesz -
Buci21
addikt
válasz
mexicanraven #29121 üzenetére
Aktív, mert a D-SUB analóg, a HDMI digitális. van amúgy más csati is, mint HDMI? komponens bemenet?
A komponens kb így néz ki, csak mindezt képzeld a TV hátuljára, most egy media lejátszó hátulján látod kimenetként. Ez passzívan alakítható D-SUB-ra és vissza. A komponenst szokták RGB-nek is hívni.
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29117 üzenetére
erősebb, de mondom h a helyedben új és garis kártyát vennék, nem használtat. természetesen bika a GTX 560Ti, egy 6870 szintjét hozza kb, de garisan nem zudom, van-e még. Ha van, akkor csak régi horror árakon látom, ha pedig használt az 560Ti, akkor megéri a plusz gari a picit gyengébb kártyát is.
szerk: GTX 660 lenne az igazi váltás, az izom egy kártya 52K-ért, csak hát 52 ezer magyar forint igen sok... :/
-
Buci21
addikt
válasz
kenblock78 #29113 üzenetére
mér, nem megy a 12.6 és a 13.1 sem?
-
Buci21
addikt
válasz
ebegab92 #29109 üzenetére
ez frissebb 13.1 ezekhez van hivatalosan, minek erőszakolja a 12.6-ost. Az akkor kell max, ha nem megy a legfrissebb
A 12.6-hoz kellett egy hotfix, vagy külön AGP-s driver, ami a 13.1-el már elv nem gond :d ha gond, akkor a 12.6 AGP-s kell
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29105 üzenetére
A HWCompare az elég hülye adatokkal dolgozik, elméleti számokkal, valós teljesítményt nem nagyon lehet vele összemérni. A 650Ti jelentősen erősebb, mint a 4870, mert a 4870 kb az 5770 szintjén van, amit bealáz a 7770, és ez annál is kicsit combosabb. Erősebb, majd' másfélszer. egy kis összehasonlítás, jó oldal, ez valós tesztekre épül, nem elméleti adatokra.
(#29107) kenblock78:
Tedd fel a drivert pl innen: win7 32 bites, de fent tudod állítani az OS-t -
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29100 üzenetére
GTX 650Ti, bika az az 560Ti, de a 650Ti is van ott teljesítményben, modernebb és zsír új. 34K-ért pedig nem is rossz
Elv 10.7.5-től van a driver gyárilag a rendszerben a GTX 650Ti-hez, ha ennél régebbit használsz, akk a régebbi. Ez am ilyen hackintosh vagy rendes MAC gép amit fejlesztesz?GTX 650Ti - parancsolj, 33K alatt van. Palit a gyártó, ami nem gond, kommersz cuccokat csinálnak, de persze nem egy DCII az a hűtő rajta
-
Buci21
addikt
válasz
joysefke #29097 üzenetére
ezek ilyen "resellerek", kis magáncéggel behozza, és szürkében elpasszolja őket, így vettem SSD-t nekem a kedves nevével írta alá a kolléga a papírt (jótállási jegy), és a személyi igazolványát is láttam, h ő az. Keress azért bolti garisat ink. Nekem 27-ért nagyon feküdt ez a 240gigás SSD számla nélkül, így megérte
-
Buci21
addikt
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29087 üzenetére
GTX 650Ti egy picit több, de megéri a 4K-t pluszban. GTX 650-t vennék újat garisan, vagy méginkább rádobnám egy este sörpénzét egy GTX 650Ti-re. Bár AMD párti vagyok, és a 7770 nagyon jól sikerült, szóval az is jó választás, de ha nVidia, akkor a GTX 650Ti. A sima 650 gyengébb, míg a Ti változat erősebb, mint a 7770.
[link]A 7770 kb másfélszeres előrelépés lenne, úgy nagyjából nézve.
-
Buci21
addikt
válasz
TommyNagz #29084 üzenetére
ha beerősítesz egy i5-re, akkor egy HD 7850/70, ha marad az i3 és költséghatékonyan akarod megúszni, akkor GTX 650Ti vagy HD 7790. Én eladnám 25-30K között az i3-at, bedobbantanék egy i5-öt kb 10-12K ráfizetéssel, és egy HD 7850-t tennék. Ezt lehet 2 lépcsőben is: most 7850, utána i5 ha van rá keret.
-
Buci21
addikt
válasz
|DavidWoody| #29073 üzenetére
Hi
itt egy leírás, hogy hogyan tedd fel a szoftverboltot. Ugyan nem Kubuntud van, de a rendszered Debian/Ubuntu alapú, azaz működnie kell mindennek a leírás szerint. [link] -
Buci21
addikt
válasz
kenblock78 #29023 üzenetére
reseteld ki a biost, cseréld ki a tápcsatit másikra (ezen asszem még molex van), BIOS-ig sem ad képet? vagy csak a windows nem jön be képpel?
-
Buci21
addikt
válasz
kenblock78 #29021 üzenetére
az alaplapra van kötve csipogód? szokott csippanni, mikor indul? most csipog valamit? am lehet a kártya halála is, de előbb próbálkozz egy BIOS-resettel (kiveszed az elemet és vissza). Ha tudod, próbáld ki másik táppal. A nem ad képet az azt jelenti, h no signal a monitoron, vagy ad, de csak feketét? Másik gépben ki tudod próbálni?
-
Buci21
addikt
válasz
bypass|HUN #29017 üzenetére
Az 50 fok asztalon picit sok, de nem fog neki ártani, régi kártya végülis gyengébb energiagazdálkodással, szóval nem meglepő. Ha csak 10 foggal emelkedik, azaz 60-65C játék alatt, akkor az nagyon jó, semmi baja nem lesz tőle, bőven a határon belül van, 80C felett aggódhatsz érte, addig nem kell
(#29018) badogos11:
Szerintem a videokártya elsődlegesként kezeli a TV-d, de nem tudom, mi ezzel a baj. Nekem 2 monitorom van DVI-on, és mindegyiken szokott látszódni a kép. BIOS-ban szerintem erre nincs beállítás, ezt a VideoBIOS kezeli a kártyán. -
Buci21
addikt
válasz
Redneck #28962 üzenetére
eddig volt mind2, és csak rossz beállításokkal tudtam előcsalni microlaggot, mind a GT 240-en, mind az 5770-en, mind a 6870-en
Am a Matrox G400, nah az nem microlaggolt, de komolyan, ennyire megbízható kártyám egy sem volt még, most adtam el valami retrománnak netezős gépbe... szerettem, de még mennyire
-
Buci21
addikt
válasz
Redneck #28960 üzenetére
nekem HD 6870-el nem jött elő, pedig szerinted pont azzal kellett vna neki látnia. A micro laggot elő tudom idézni, ha túl magasra emelem a PCI-E sín órajelét, vagy Asyncen hagyom, azaz pl AM3 platformon 220mhz az "FSB" és 100mhz a PCi-E, akkor látható, ha 110mhz a PCI-E, akkor én úgy vélem, hogy eltűnt. (FSB/2 elven adja meg default az AM2-->AM3+ a PCI-E órajelét). De a friss OS és a tuning visszavétele segíthet.
-
Buci21
addikt
válasz
TechN7ne #28957 üzenetére
tessék, itt a cáfolat az AMD-s összeesküvés-elméletedre... A microlag ált. valami beállítás, driver vagy game hibája, szoftveres. Hardveresen semmi háttere, h az "AMD laggol az nV nem". És sztem a tuningot meg kéne nézni, h ha alapra visszarakod, akk is csinálja-e, tapasztaltam már fura dolgokat ilyennel.
-
Buci21
addikt
ne töröld le a mostani rendszered, csak csinálj egy másik partíciót, ahova felteszed, így nem buksz semmit a mostaniból. Próbálj meg csinálni egy BIOS-resetet, csak jegyezd meg a beállításaidat. Hátha az OC zavar közbe, nézd meg a PCI-E buszt,milyen órajelen megy, hogy sync vagy async beállítás-e. Ha async, akkor tedd syncre. Eddig nekem ezek a beállítások hoztak micro-laggot csak
Szerk: Más game alatt is csinálja?
-
Buci21
addikt
A tuningot azért kérdeztem, mert elcseszett memó-beállítások produkálhatnak olyat. Am rendszer újrahúz megfontolandó, de a driverekkel variálást is kipróbálhatod, hátha. A lapnak nem kéne, h gondja legyen nV vagy AMD kártyákkal sem, és manapság ez már nem is jellemző jelenség AMD 970-es chipsetnek nem tudok ilyen nyűgjéről. Milyen márka a GTX 560? Gigabyte legalább?
-
Buci21
addikt
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28809 üzenetére
jaja, a kártya kb 512 megát se tölt meg, vagyis nem a memória a korlátja.
Szal am megnézed a nyákot, abból már a kártya "komolysága" következtethető, "megérezhető"- HD 7770 NYÁK-ja
vs.
GT 610 NYÁK-ja (pillanatnyilag a GT 210 kategóriája) -
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28807 üzenetére
persze, azt hittem hosszútávra menne
így okés
utána ha a VGA volt a ludas, akkor egy HD 6670 bőven megteszi
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28804 üzenetére
nem fogja kihajtani, de fényévek a különbség.
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28797 üzenetére
meg, de mi a gép többi része? és nem véletlen a WoT amiről szó van?
Bár az nem böngészős, csak online és ingyenes
-
Buci21
addikt
válasz
Silentfrog #28793 üzenetére
HD 5450-nél kicsit gyengébb, semmire sem való, csak h legyen kép, gyorsítsa a flash-t és vigye a videókat.
A 4670 is reális becslésnek tűnik szvsz -
Buci21
addikt
válasz
PeeterssoN #28791 üzenetére
attól a fogyasztás és a stabilitás is csökken. a Sapphire TriXX az nem rossz
Az Alulfesz akkor kell, ha energiát akarsz spórolni, kevesebb hőt akarsz. A teljesítmény nem csökken, de a tuningpotenciál igen, azaz lejjebb vett vCore-al lehet h nem 850,hz-en stabil max a kártya, csak 800-on. Ha felfelé akarsz menni teljesítményben, akkor !!apránként!! kis feszültséget kell emelni neki inkább.
-
Buci21
addikt
válasz
Fooler89 #28781 üzenetére
ez BeQuiet akart lenni?
akkor el fogja bírni.
A tápban FSP bél van, mennie kell
Nekem a hasonló fogyasztású HD 6870-t viszi egy 450-es Enlight szervertáp (Delta). De egy 400-as Codegen is vitte a húzott 4 magos procival (alant konfigom), csak nem szerencsejátékozni kell a gépem, h mikor hal meg, így lett ez a szervertáp. Jó lesz az úgyHa pedig nem kell ekkora erő és fogyasztás, akkor egy HD 6670-re nevezz be, és Dual Graphicsban hajthatod. Ha a felbontás nem fHD, akkor jó a 6670-es megoldás is, fHD-ban már kijön a GTX 460 erőfölénye.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Milyen videókártyát?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest