- iPhone topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Az normális,hogy GPU-Z,Aida64,és hasonló programok egy 7950-et R9 series,R9 280-nak lát?
-
BRIKLY
veterán
i5 2310 megbirkózik egy 7950-el FHD-ban?
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok.
Adott egy MSI 750Ti
Iszonyatosan melegnek találom. Nyitott gépházban van,és játék alatt 80-82 fokos,kicsit taperolva a hűtő viszont szerintem max 50.. maxra csavart venti fordulattal is 70 fok.
úgy vélem,nem ártana neki friss paszta. Viszont még több,mint 1 év gari van rá.
Ha újra pasztáznám buknám a garanciát? (tudom,elméletben igen,és gyakorlatilag?)A másik meg ez. Ez így normális?
Köszi előre is
-
BRIKLY
veterán
válasz
shootme2 #40232 üzenetére
Második kártya mehetne riser-el. Bár arra jutottam túl sok hátránya van ennek,hogy azzal a géppel bányászok,amit használok.
1: nyáron nem kéne fűtés a szobámba,
2: sokba kerül hogy tudjak aludni a hangjától
3: ha használom vissza kell vennem az intenzitást,addig meg szinte nulla amit bányászik...
Stb. -
BRIKLY
veterán
válasz
shootme2 #40205 üzenetére
Vettem kicsit értelmesebb pasztát. (Noctua NT-H1), ezzel már kicsit jobb a helyzet.50% ventivel 90 fok alatt marad minden,hosszabb bányászattal is.Na de ez mellett aludni? Képtelenség..
Az a baj,nem tudom,hogy mit tud valójában ez a ref hűtő,hogy tuti pontos felfekvéssel,szuper pasztázással mennyire szoktak ezek a kártyák melegedni.Bár ha fogdosom a kártyát nagyon úgy tűnik,hogy itt már a hűtő is ennyire meleg..
Vízen elgondolkodtattál,de nem tudom mi az a rendszer,amit olcsón meg lehetne építeni,és elég a kártyának,esetleg később még egy 6950-nek.
2 lehetőség köt vacilálok, vagy jó hűtést kell erre csinálnom,ami mellett tudok aludni,vagy építek egy másik gépet bányászatra,amit kirakok a szobámból. -
BRIKLY
veterán
válasz
Taifa Díaz #40173 üzenetére
Valószínűleg nem.
miután megkaptam a kártyát, beüzemeltem, elkezdtem tesztelni.Ráengedtem a GUIMinert, fél perc alatt 90 fok.. Jött az eladóval tárgyalás, majd szétszedtem a kártyát. Por semmi nem volt benne,a GPU-n fél kiló paszta.. Letakarítottam, kiderült,hogy a hűtő felület be van horpadva..Nekiestem durva csiszolóval,amennyire lehetett simára csiszoltam,aztán P1500-as papírral fényesre políroztam.
Szétszedés:
polírozva
De még így is látszik,és érződik a horpadás.
Ezen a képen elég durvának néz ki,ennyire azért nem az,de nem sikerült valósághű képet lőni mobillal.
-
BRIKLY
veterán
Köszi.
Nem értem ezeket a hőfok különbségeket.. Hogy lehet ekkora eltérés a DispIO, és a MemIO között?
már fényesre políroztam a hűtőt,de nem javul a helyzet.. Magaa GPU már jóval hűvösebb,mint volt, de a MemIO nagyobb terhelésre pillanatok alatt 90 fok fölé megy...
-
BRIKLY
veterán
6950/70-re milyen hűtőt ajánlanátok?
-
BRIKLY
veterán
válasz
BomiBoogie #40108 üzenetére
Egyrészt az,hogy van-e 6950 8+6 pin csatival, de a fő kérdés hogy 6+6-al el kellene-e indulnia
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok
6950 (?)-nek el kellen indulni 6+6 pin táppal 8+6 helyett.
-
BRIKLY
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #18462 üzenetére
Én is ezt kapom,ASUS SmartDoctor is ezt írja. Vajon miért?
Az MSI Afterburner-t meg ha elindítom TDR-t kapok játék indításnál... -
BRIKLY
veterán
ASUS GPU Tweak nekem is leáll hibával...Mi lehet az oka?
-
-
BRIKLY
veterán
válasz
erik88 #16200 üzenetére
A táp talán elég neki,de ha lehet Én is lebeszélnélek a 4870 X2-ről. Régi,sokat fogyaszt,veszettül melegszik...Ha az említett két kártya közül tudsz csak választani,akkor a GTX 460-at ajánlanám használtan,garanciával.Ha más kártya is szóba jöhet,akkor én egy 5850-re szavazok. GTX 460 VS 5850
-
BRIKLY
veterán
válasz
agressiv #15785 üzenetére
Az biztos,de el is kérnek érte 4000Ft-ot,és ha (csak mondok egy példát) egy 6600GT-ről van szó,akkor ugye nem is ér annyit a kártya alapból.Akkor meg már mindegy,hogy rögtön a kukába dobja,vagy tesz egy kísérletet. Én is sütöttem már kártyát,és hónapok óta gond nélkül megy.
-
BRIKLY
veterán
válasz
verb003 #15781 üzenetére
Reflow géppel... Vagy ha nem sajnálod a kártyát akkor sütő.
(#15783) agressiv:Miért? Ha nem sajnálja,és nem akar rá költeni,mert pl nem éri meg (nem tudom milyen kártyáról van szó),akkor több remény van a javulásra,mint ha kidobja a kukába.Tény,és való,hogy ha meg is javul,nem lesz hosszú életű,de addig tud gyűjteni új kártyára.Reflow-tól sem lesz örök életű...
-
BRIKLY
veterán
válasz
verb003 #15736 üzenetére
Azzal meg aztán tényleg semmit nem ér...
(#15737) zoleeno1: Volt annak minden baja...
[link]
De már többen mondták nekem,hogy hiába tesztelték vele a hibás kártyát...De igazad van,rá kell engedni mindkettőt.
Jó ez a GPUTool program. amit az előbb linkeltem videót,az egy 5770-el készült. ez a program több ezer textura hibát jelzett.Tuninghoz is tudom ajánlani,mert rögtön jelez ha túlhúzod a kártyát. -
BRIKLY
veterán
válasz
tjokai #15501 üzenetére
Mielőtt marhaságokat írsz,kérlek nézz körül. Ahhoz,hogy megbízható tápt vegyél, nem kell 20.000Ft.. Ugyan azért a pénzért, amiért vettel egy veszélyes tápot,vehettél volna egy ilyet...
Vagy +2000Ft-ért egy ilyet. Ez ráadásul nagyon halk,én a kistestvérét használom,és kényelmesen elbírja a GTX 275-öt egy 125W-os proci mellett,úgy hogy tuningoltam is mindkettőt. -
BRIKLY
veterán
válasz
tjokai #15491 üzenetére
A HKC Nem ajánlott, veszélyes táp! Én elhiszem,hogy nincs vele semmi gond, de ha egyszer gond lesz vele,akkor az egész gépedet magával viheti.Sokáig Én is Deer, kodegány,és hasonló tápokat használtam minden gond nélkül,de ahogy szép lassan fejlesztettem a gépem elgondolkodtam,hogy inkább költök egy megbízható tápra 5-7000Ft-ot,mint hogy a többszörösét dobjam ki a kukába. És nem,nem vagyok gazdag. Biciklivel járok,és 47.000Ft-ért dolgozom!
-
BRIKLY
veterán
flasheltem a kártyámra egy általam rosszul írt biost,win logótól pöttyöz... ezt a biost fel merjem rakni?[link]
-
BRIKLY
veterán
válasz
csucsbicep #14992 üzenetére
Az alap órajeles helyzetben én voltam a bűnös, mert lejjebb vettem a 2D feszt,és után tudtam meg, hogy a 3D-ben is okozhat gondot.. Viszont tuningolni továbbra sem bírom.
Nem vágyom sokra,csak egy szép kerek 700MHz-re.
(666MHz alapon)
-
BRIKLY
veterán
Üdv
Próbálnám egy kicsit tuningolni a videokártyám,de már +14MHz GPU órajeltől megkapom az "...illesztőprogram nem válaszolt,és utána helyreállt" szöveget. + feszt is próbáltam adni neki, de hiába.
Az érdekesség, hogy GPU tool nevű programmal tesztelek, ami eddig az összes kártyámnál hibát jelzett,ha túl húztam a kártyát,de ennél nincs hiba akkor sem, ha +70MHz-et emelek ,összeomlik a driver...
Tényleg ennyire antituning darabot fogtam ki, vagy valami más gond van?
-
BRIKLY
veterán
Az baj, hogy így lóg a VGA? érdemes lenne kitámasztani? [link]
-
BRIKLY
veterán
Mivel a GTX 275 topikja eléggé ki van halva, így itt teszem fel a kérdést:
Valaki próbálta már lejjebb venni a 2D feszt? Az órajeleket elég jól le lehet húzni, de feszt csak BIOS-ból lehet állítani... Mondjuk ezt nem értem,hogy egy OC-s kártyánál mért nem lehet szoftveresen állítani.
-
BRIKLY
veterán
válasz
bandi0000 #14399 üzenetére
Amelyikbe 2 molex csati megy, az 2 ágas tápnál hasznos,mert el tudod osztani a terhelést.Persze erre akkor van szükség, ha 1 táp ág nem bírja el a VGA-t, vagy nagyon határon van, mint nekem: X4 B45, GTX 275 , Chieftec GPS-400AA-101 A. Ha 1 ágra kötném el sem indulna a gép.. (szerintem)
-
BRIKLY
veterán
Powercolor megbízható?
-
BRIKLY
veterán
válasz
csucsbicep #13768 üzenetére
Igen.órajelet vissza veszem 2D-re, akkor is teljesen változatlan. Hőfok viszonylag jó,néha szalad túl 80 fokon a gagyi paszta miatt, mikor megvettem még gyári volt rajta, azzal 70 fok sem volt.
(#13770) nappa:Tudomásom szerint a második kártya csak számol, amit meg ugye tud...
-
BRIKLY
veterán
Mi fogja vissza az én gépemben a VGA-t?
Azon az órajelen, amin más 18-19k pontot kap 3DMark06-ban, és 15k-t sem kapok... -
BRIKLY
veterán
válasz
agressiv #13734 üzenetére
Igazad van. Ha számolgatok valóban pár száz forintról beszélünk,HA idle nem eszik sokat. Vajon mennyit?
És a lényeg, hogy mostanában nem szeretnék még egy tápot venni.Elég lenne neki a mostani? Ebben a tesztben elboldogult vele ,de hosszú távon is elég? [link]A vRAM-os kérdésemre is válaszolnál?
-
BRIKLY
veterán
válasz
agressiv #13697 üzenetére
Érdekes dolgok amiket írsz. Most is 5770-em van (hibás),de én nem tapasztaltam sehol akadozást.
5770 és a GTX 260 között teljesítményben nem nagy az eltérés,de szerinted a 94W-al nagyobb fogyasztás ellenére inkább a GTX?Több pénz nincs. Ebből kell kihozni a legjobbat.Esetleg 4890? Olcsóbb, kisebb fogyasztással CF is szóba jöhet!
Mindenki véleménye érdekel!
-
BRIKLY
veterán
-
BRIKLY
veterán
Jól látom, hogy az 5770 erősebb a GTX 260-nál?
-
BRIKLY
veterán
pci express 1.1 visszafog egy 5770-et?
-
BRIKLY
veterán
válasz
Silentfrog #12330 üzenetére
A nem támogatott felbontásokat hol találom?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest