- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
-
jano_77
nagyúr
válasz
Troll56 #18706 üzenetére
a 12.8-as driver nem BÉTA, hanem WHQL-es. asszem így nevezik.
Sajnos húzni nem sikerült, próbáltam korábban, de mindig újra indult a gép default módban. Ezt sem értettem, de bármit próbáltunk állítani a BIOS-ban, mindig ez lett a vége.
Gondolod, hogy emiatt fagy ki a gép?
Amúgy normál használatnál nincs probléma - netezés mondjuk - WoT közben szokta produkálni a dolgot. -
jano_77
nagyúr
válasz
Troll56 #18704 üzenetére
HD 2900 Pro karit cseréltem ASUS HD 7770 DCT 1GD5 TOP-ra.
Előtte nem töröltem a régi drivert, csak csere után. Töröltem a 12.6-ot és feltettem a 12.8-as verziót.
Alaplapom: Gigabyte P35 DS3
Procim: Intel Dual Core E5800 (alapon, nincs húzva) - AC Freezer Po7
Memóriam: 6GB volt bent mikor cseréltem (2x2GB Crucial Ballistix és 2x1GB Kingston HyperX) most jelenleg úgy megy a gép, hogy kivettem belőle a 2x1GB Kingston-t.
VGA: Asus HD 7770 DCT-1GD5-TOP
Winyók: 120GB OCZ Vertex 3 SSD és egy 240GB Seagete
Táp: FSP Blue Storm II 500W
Op.rendszer: Win7-64bitÖtlet esetleg, hogy mi lehet a gond?
Köszi
-
jano_77
nagyúr
válasz
Troll56 #18702 üzenetére
Köszi....akkor nem értem mi lehet a bibi a gépemmel!? :-(
Tegnap éjjel olyan szinten lépett ki folyamatosan a WoT-ból, hogy csak gép újra indítással lehetett ismét elindítani. A sok újra indításnak az lett a vége, eredménye, hogy az "X"-edik után már a gép sem indult el. Ma reggel mikor elindítottam a winfosnak vmi javító varázslója fogadott és talált vmi 44 hibát, de nem tudta javítani.
Az agyam bugyog, nem tudom mi a fuck van!? -
jano_77
nagyúr
S.O.S. segítségre volna szükségem!
Ha VGA-t cserélek, akkor a windows-t újra kell húznom? -
jano_77
nagyúr
válasz
Gyufaaa #18610 üzenetére
van a házban 5 ventillátor, ennél többet szerintem már csak a vízhűtés érne....vagy tévedek? :-(
1. táp venti
2. proci (Arctic Cool Freezer Pro7
3. VGA venti (nem a gyári, ez is AC)
4. ház elejében 12cm
5. ház végében asszem 8 vagy 10cmATI vagy NVIDIA kártyák a jobbak? mondjuk a következő kettő közül melyik jobb választás?
Sapphire HD6850 vs. Gigabyte GTX 560 Ti OC
szerk.: (#18611) KAMELOT: E5800 proci nem jó a HD6850-hez?
procit most nem szeretnék cserélni mert a VGA-t is csak a szükség nagy úr miatt tenném.
pláne nem i3 vagy i5-re, mert az teljes gép cserével járna, ugyanis az alaplapom (Gigabyte P35 DS3) nem tudná fogadni. -
-
jano_77
nagyúr
Sziasztok
Tudna nekem vki Budapesten pasztázásban segíteni?
Tulajdonképpen megcsinálni, mert én asszem szarul csináltam meg korábban és eléggé melegszik a VGA ventilátorral ellentétes oldala.
Szal ha vki lenne olyan kedves, segítőkész, akkor írjon nekem PÜ-t.
Természetesen nem ingyen kérném!Köszönöm
ui.: amúgy 68 °C-os GPU az mennyire nevezhető normálisnak?
-
jano_77
nagyúr
Normális az, hogy a kicserélt Arctic Accelero Twin Turbo Pro ventivel a VGA-m 65°C stabilan - már ennek sem örülök, mert azt gondoltam volna, hogy ez majd jóval lentebb viszi a gyárinál
-, mikor pedig elindítok egy játékot, akkor felmegy 84-85°C-ra?!?
Biztos, hogy jó a pasztázása, mert szét szedtem direkt emiatt és mindenhol elfedte a paszta. Teljesen jól felfekszik, nincs rés sehol!Mi lehet a gond?!? Segítsetek nekem, please?
-
jano_77
nagyúr
válasz
kenwood3 #17210 üzenetére
Nyertél!!!
Szétszedtem és sajnos az látszódott, hogy nem volt jól pasztázva.
A venti amit vettem - Arctic Accelero Twin Turbo Pro - ugyan elő volt pasztázva, de sajna nem ment át a VGA-ra.
Most szétszedtem, letöröltem és újra pasztáztam, de a VGA-t. Így már jobb a helyzet, bár gondolom azért ennél jobbat kellene produkálnia, mert a gyári is 61°C-on ment.
Ez a mostani eredmény:Esetleg szoftveresen tudom vhogy állítgatni, hogy lentebb menjen?
Valamint a GPU Fan állandóan 31%-on áll. Nyilakkal ugyan tudom feljebb állítani, de ez normális?Na mind1, most annak örülök, hogy már nem 85 és 100°C-os.
-
jano_77
nagyúr
Behoztam a céghez a gépem, hogy megmutassam az infósoknak, de sokat nem tudtak sajna hozzá tenni a dologhoz.
Azt mondták, hogy ránézésre jól van összerakva, beüzemeltük, mutattam, hogy 80°C a GPU.
Erre sem tudott semmit mondani, csak találgatott, hogy talán hibás adatokat mutat.gyanítom ez nem egészséges.
Próbáltuk terhelni, elindítottam a Max Payne 3-at és újra indult a gép. :-(
Szedjem szét és rakjam össze újra a ventit és VGA-t?!? -
jano_77
nagyúr
Így néz ki pontosan az én VGA-m:
A sárgával jelölt rész miatt nem tudom felhelyezni a hosszúkás sünit, aminek a közepe vékony. Illetve csak magam ellenőrzése végett: a zölddel megjelölt részekre kell ugye süniket ragasztani!?szerk.: #17205) kenwood3: csak a hosszúkás maradt ki és 1db keskenyebb, de magasabb süni. a zöldekkel jelöltekre tettem, kivéve a sárga melletti zöldeket.
Ha haza érek mindenképp megnézem a felfekvést, de akkor rosszul gondolom, hogy a csavarok megadják a rögzítés mikéntjét?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77 #17200 üzenetére
Most néztem meg jobban a képet és nem teljesen így néz ki az enyém.
A bejelölt gomb az ott van, de pl a mellette lévő ramok vízszintesen vannak elhelyezve és a jobb oldali ramok közül a felső a képen látható módon, de a többi szintén 90°-al elforgatva.
Gondolom a süniket úgy kell ráhelyezni, ahogy a ramok állnak!? Jól gondolom? -
jano_77
nagyúr
válasz
kenwood3 #17193 üzenetére
Sajnos megint nem tudtam türelmes lenni és a hülye fejem után mentem.
Megvettem a hűtőt és át is szereltem.
Feltettem a RAMsüniket is egyet leszámítva!
Nekem HD 2900 Pro kártyám van és azon a hosszúkás - középen vékony - sünit nem tudtam feltenni, mert az én kártyámon ott van egy kiálló, gomb szerű vmi. Így néz ki:
Sajnos tegnap mikor újra indítottam a gépet és elindítottam a SpeedFan progit, sajnos azt tapasztaltam, hogy a GPU 100 °C felett volt.
Lehet az, hogy pont ennek a süninek a hiánya miatt van, vagy rossz lett volna a pasztázás? De ez utóbbi alapból fel volt kenve, nem volt vele semmi teendőm.
Nem tudom mit csináljak vele, mert az eredetit meg ugye már szétkaptam - sajnos - vissza szerelni már nem biztos, hogy sikerülne.Segítsetek
-
jano_77
nagyúr
válasz
kenwood3 #17189 üzenetére
ilyen alaplapom van.
a vkék színű PCI-E csatlakozóban foglal helyet a VGA és a jelölt rész felé helyezkedik el jelenleg is a gyári hűtő. Vagyis gondolom én az AA TT Pro esetében is arra fog állni. Viszont akkor ebben az esetben a rézcsövek ha jól gondolom, akkor pont a kártya felé fognak esni vagyis nem akadhatnak fel a megjelölt hűtőbordákon....jól sejtem?szerk.: most kezdem érteni azt hiszem, amit mondtál. picit jobban elképzeltem, hogy is kerül rá a kártyára és amit mondtál, ha jól értettem az, hogy a rézcsöves oldala a hűtőnek a kártya foglalattal ellentétes oldalán lesz majd, vagyis esélye sem lesz össze akadni a hűtőbordával!?
-
jano_77
nagyúr
Üdv.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy Ati Radeon HD2900Pro kártyára lehet-e - egyáltalán érdemes? - ilyen VGA hűtőt tenni pluszban?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Starlink
- Eredeti játékok OFF topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest