- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
siwok1
tag
válasz
Biohazard5 #23481 üzenetére
Itt valami bűzlik az én 182W-om majdnem a duplája... Mindjárt kideritem mi a hiba...
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #23455 üzenetére
Nézz utána mielött oltasz.... Állandoan fikázod a jó irásaimat. Fölöslegesen. Lassan kiérdemelsz egy nyaklevest....
http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-9600-gt,1780-18.html
Já hogy 197W ot is megevett a kártya. Huzd meg magad kicsit...te irsz itt baromsagokat...
-
siwok1
tag
válasz
fules35 #23443 üzenetére
A fehér színű pasztákkal helyettesítheted, régebben alapból azt használták a gyártók RAM-ra is. Ezüstöset nem ajánlok, mert az életveszély, ha rossz helyre kened, aí CPU ra való...Azt már csak Eszterrrel tudod lemosni, jó sok munkával.
-
siwok1
tag
válasz
biggamer #23391 üzenetére
Megoldások:
ALt+Enter-ről vedd le a kezed...
Valami elromlott a kártyában.
Valami elromlott a billentyűdben.
Vírus. Nagyon gCik az uj virusok, föleg gamekkal jönnek megint. Far Cry 3 x telepitöböl 3 is jött... 100%CPU load rendszerinditás után...Ehem
Komolyan:
Másik VGA-val teszteld a rendszert...ha tudod.
antivirus futtatás
driver cleaner
vga driver reinstall
ccleaner *---registry cleanha továbbra is csinálja, akkor ott még lehet a monitor is a probléma...másik monitoros teszt?
-
-
siwok1
tag
válasz
spista222 #23027 üzenetére
"vagy az ott lévő alkatrész úgy viselkedik mint egy ellenállás akkor azokon nem hogy nőne az áram hanem csökkent(I=U/R)"
Igy van, de ahhoz, hogy a driver helyesen üzemeljen ahhoz ezek nem jöhetnek létre.
GPu hoz meg a 12V1xA megy ugyebár amit a régebbi gagyi tápokon molexről huzták le illetve esetleg egy szálat kapott, ami valjuk be elég gyér főleg, hogy sok Mtech szintű szaron csak a fő csatlakozási ponthoz forrasztottak még egy szálat...
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #23025 üzenetére
Egy dolgot tisztázzunk van X méretű gpu, aminek a megfelelő teljesitményhez v an egy fizikai adottsága, amit nem kerülhetünk meg. tehát azt fogja meghatározni az Amper számot, aminek a feszültségét tudjuk állítani, na ha csökkented a feszkot(alulfeszeled akkor van egy pont ami alatt nem indul, azaz a részegységeknek már nem jut elég energia)akkor egyenesen arányosan nőni fog az Amper szám! Ez tiszta fizika.
A kondival teljesen egyetértek ugyanis ha kiszárad egy v elpukkan akkor optimalizálatlan előtöltéssel mennek át a dolgok, vagy nem mennek át.
"Egy CRT tetején 20 év por kell párás környezetben, hogy áthúzzon a 20kV.. "
Igen de ott kicsit más méretű biztositékok vannak mint egy gpu-n, egy tápon, össze nem hasonlitható. VAgy ha igen akkor is el van földelve és a műanyag boritas miatt soha nem fogod eszlelni, max egy kicsit poros égett szagot érzel.
-
siwok1
tag
válasz
spista222 #23018 üzenetére
Elvileg...D
A baj viszont, hogy ha alacsonyabb a feszkó akkor magasabb az Amper a kívánt teljesítmény miatt, tehát több a hő, és ha több a hő egy idő után szálszakadás lesz...Ördögi kör.
Hogyan lehet a biztositékot megkerülni a tápban. Elég egy kellemesen poros környezet és kb másfél két év után a biztositékot belepi a finom por ami ugy áthuz mint a ............... olyankor szokott rázni a ház...gagyi tápoknál...
-
siwok1
tag
Illetve nézz rá a tápodra. Nekem ilyen hiba akkor jött utoljára elő amikor a kezembe akadt egy "Ultra jó minóségű" M-Tech tápos gép. Na mivel nem adott 3.3 V-ot, csak (2.785V-ot) meg 5V-(4.485V-ot) rendesen ezért az általad leírt hibát produkálta. A sorrend is hasonlo volt, csak a baj, hogy azota nincs hangkártya azon az alaplapon. Mondjuk ott a VGA meguszta.
-
siwok1
tag
válasz
albert8 #22915 üzenetére
http://www.sevenforums.com/crashes-debugging/217770-multiple-bsod-116-a.html.... Elvileg ez jónak tűnik, mint megoldás.
-
siwok1
tag
válasz
Bagira01 #22811 üzenetére
Ebben az esetben javaslok egy Sandra tesztet!!!!! Mindent mozgass meg a gépben csökkentett módban!!!! Bh aott vmi hibázik akkor hardware probléma van. Addig meg winfos okozhat bajokat!!!(Amelyik hibánál kiirja, hogy lehet a drivert kell frissiteni ott frissitsd!! Lépcsőzetesen,de meglesz a hiba.
Lehet sokadik inditásnál fog elindulni, és sokat fog ujraindulni mire mindenre fény derül! Az elsö fagyásnál ne ijedj meg!
( ne tévesszen meg PH info 2002 óta szervizelek és 2000. gép óta nem számolom)
-
siwok1
tag
Az nvidianak nem volt ilyen megoldása asztali változatban? Vmi gf 8300 chip rémlik. És a hibrid sli is beugrott...N
archivumbol...
nVIDIA az elismert piacvezető GPU asztali és notebook megoldások mind Intel és az AMD platformok és egy teljes felállás Hybrid SLI-képes grafikus és alaplap termékek 2008-ra tervezett. Az új Hybrid SLI-képes termékek közé tartoznak a közelgő NVIDIA nForce 780a SLI, nForce 750a SLI, és nForce 730A média-és kommunikációs processzor (MCP-k) az AMD CPU-k, ami kell szabadítani a jövő hónapban, valamint az új GeForce 8200-az iparág első micro-ATX alaplap megoldás a beépített Microsoft ® DirectX ® 10-kompatibilis alaplap GPU. NVIDIA Hybrid SLI notebookok, valamint az asztali termékek tervezett Intel CPU-k lesznek elérhetők következő negyedévben.
??? -
siwok1
tag
válasz
ladagyilkos #22631 üzenetére
Húha, akkor ezt végig kell zongorázni. több féle sorrendben, tedd be először csak a kissebbik karit, ami csak a tv-re van dugva, addig az erősebbik pihenjen a pc-n kívül. majd miután a tv-vel elindul a kisebbik kari akkor beteheted a másikat majd felinstallálhatod.
(Ez kb olyan lesz mint amikor ugy tuningoltam cpu-t, hogy betettem egy magasabb FSB-s cpu-t biosban profilt mentettem, majd a kisebb fsb-s cpura rátöltöttem a profilt és elindult, de ha default settingsből kezdtem atunigot nem indult el soha.) -
siwok1
tag
válasz
siwok1 #22624 üzenetére
http://enthusiast.hardocp.com/article/2008/07/14/amd_ati_radeon_hd_4870_x2_preview/9
Akkor elég esélyes, hogy elfogy a tápod...minőségi 550-es t ajánl hozzá mindenki a világon...
-
siwok1
tag
válasz
ladagyilkos #22617 üzenetére
Ebben az esetben csinálj egy clean installt az nv cardodhoz.
Eszközkezelő vga uninstall. pipa a vga driver törlése. !!!
restart után ujra telepit a nv controll panel beállitásokat meg törölje ki az nvinstaller telepitéskor
-
siwok1
tag
válasz
ladagyilkos #22615 üzenetére
Itt mit mutat? nálam egy igy néz ki a tv-s megoldás.
/dl/upc/2012-11/29/119581_ztir2qonzw72v0lw_nvcontrolll.png
uh azokkal volt nekem is gondom, kontakt meg mindenféle baj...
-
siwok1
tag
válasz
#25712384 #22611 üzenetére
Lehet, a nagyobb baj az hogy a táp nyák alulról szoktt a leginkább beporosdni, ami azt jelenti, hogy teljesen ki kell szedni a tápházból. fotot csinálj.
Szerviz tapasztalataim azt mondják, hogy egy átlagos otthoni környezetben 9-12 havonta szét kell szedni a tápot pormentesítés céljából, ha 10-15 évig akarjuk használni....Van itten 98-os gyártmányú karbantartott táp ami még mindig elindítja a gépet hibátlanul. -
siwok1
tag
válasz
ladagyilkos #22606 üzenetére
gyanus, hogy a jelet nem jol állitotta be magatol. Change resolutionban állitsd a tv-t compositera, és palra majd 1024*768/30Hz re ha igy nem megy ott valami más gond lesz. Physx nél meg az erősebb gput használja...(gamet ne indits el a 6600-on/tv-n)
-
siwok1
tag
válasz
vaz2101 #22602 üzenetére
ddr3? vagy ddr2? ramok vannak rajta???
gpuz-zal meg tudod nézni mi van benne?
javasolni tudom a gepigeny.hu-t
-
siwok1
tag
válasz
ladagyilkos #22601 üzenetére
Mutatsz egy nvidia controll panel képet mit mutat? mindkét kártya rendesen fel van installálva?
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #22595 üzenetére
Én is állandóan optimalizációs gondokba szaladok bele ebben az évbe az AMD oldalról...Rengeteg vga-failt hallok. És arról nem is beszélve, hogy a 90 fok körüli gpus környezet is eléggé
Emlékszem mennyire szidták először a Cudat Nv oldalon, de mostanra úgy néz ki a helyzet, hogy pont a cuda magok miatt került jobb helyzetbe az NV. Jóó meg szép AMD extended 3d technolgy, de valahogy az is csak NV karikkal ment jobban. Érdekes.
-
siwok1
tag
válasz
The Mixer #22125 üzenetére
Lehet, hogy ez segít.
a.1. uninstall VGA driver eszközkezelőböl és pipáld ki, hogy törölje a drivert.(még ne inditsd ujra)
2. uninstall alaplapi chip driver.ne töröld a drivert(még ne inditsd ujra)
3. uninstall audio driver eszközkezelőböl és pipáld ki, hogy törölje a drivert.(most inditsd ujra)reinstall
1. alaplapi chip driver (még ne inditsd ujra)
2. audio driver (még ne inditsd ujra)
3. vga driver (audio eszközöket ne telepitsd) inditsd ujraha ezután megint előjön a probléma
b
a gépet szét kell szedni és megnézni nincs e por valahova beragadva beégve hátha összehúz az alaplapon vmi. illetve a szokásos kábelek, kondik átvizsgálása meg minden...esetleg a monitor csatlakozó lehet más fajtával ki kéne próbálni(esetleg nem a monitor beépített hangcuccosa amit felismer a DVI on de ez csak tapogatozás)
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #21962 üzenetére
Hogy a szoftver mit csinál, az egy dolog.
De pont azok okozzák a kékhalált gameknél...Kérné a x számitást, de időközben visszaugrik és fail mem cimre hivatkozik, amit a pl cuda magok igényelnének...ez szokott lenni többnyire nv driver fail oka. Illetve ha el kezd kiszáradni egy kondi...
Itt közbejön h át is kéne nézni a kondikat a vga-n mert az gyanus tényleg, hogy ment egy idejig, aztán nem...Ez kb kondis hiba...v táp, de ugye az jelen esetben kilőve.
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #21958 üzenetére
Nem szeretnék vitatkozni, de a Sandra teszt progi a megoldás. :
ha vmi nem stimmel ott akkor csak az részegységnél irja ki h hiba van, megkülönbözteti az összes részegységnél a memoria elérést. pl gpgpu, open cl proci, computer shader proci... meg ilyenek, és mindegyiknek megvan a maga csatoloja a memoria területhez. külön lehet méricskélni, és ha valami nem jó akkor kiirja h baj van, és nem tudja elinditani a drivert!!!!! És itt derül ki h melyik részegség a rossz, vagy hibás orajelen üzemel, mind driver hiba miatt, mind fizikai hiba, mind szar bios miatt.
Tapasztalat, nem légből kapott dolog.
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #21955 üzenetére
Klasszik VGA mem vezérlő hiba hogy pontositsunk. És azon belül is mem órajel generátor probléma...
Pl
NV-nél
def shader clock 1625 Mhz
current clock 1600Mhz
de a vezérlő programban 1625-t hivan és hát előjön az emlitett driver leáll majd ujraindul para...
Es a memok is igy hibáznak...Ezt egy sandra teszt progival le lehet ellenörizni...
A gpu részletes tesztjével...
-
siwok1
tag
Ez már kicsit scifi lesz srácok. Sztem kérjünk be egy hibajelentős fájlt, hátha abban van vmi érdemleges leírás...
C:\Users\Felhasználó\AppData\Local\Microsoft\Windows\WER\ReportArchive\
Innen....
-
siwok1
tag
válasz
Dr.House88 #21884 üzenetére
ÁÁÁ az sok 60 fokrol indul uh 100% on van! Mindenképp kell pasztázni...ÉS utána kiderül, hogy meghalt-e a gpu...
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #21881 üzenetére
"Kb 1-hónapja azt csinálja hogy mikor elindítok vele egy játékot 2-3-perc után elmegy a kép és csak ujra indítás után jön vissza..."
Én erre értettem...
Ez lehet elégett paszta, mert 3d ben fagy ki... és a foto amit belinkeltem azon látszik h barázdás lett, ami alatt felgyűlik a meleg levegő.
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #21869 üzenetére
Láttam már porrá szenesedett 8800-t :I paszta után megint elindult. Addig nem szabad terhelni( csak 2d ben használni) igy meg van esély sztem...
-
siwok1
tag
válasz
Dr.House88 #21865 üzenetére
Kéne logolni egy hőfokot pl aidaval, és újraindulás után megnézni, hogy hány fok volt amikor kifagyott.
-
siwok1
tag
válasz
Anonymus23 #21855 üzenetére
Nekem is volt idő amikor a gumikesztyű ciffel volt a hardware szerviz első lépése
-
-
siwok1
tag
válasz
FoolProof #21788 üzenetére
Bocs hogy igy beleszolok de az elöbb 2 olyan dolgra hivtam fel a figyelmed amit mindenképp meg kell csinálnod!!!! Pormentesísd a géped/tápot, és nézd át a vezetékeket...Illetve ki kell mérni a föld aljzatot a 230V-n...(Összeégést kell keresni leginkább) !!! Fontos ! lehet, hogy megoldódik a VGA problem is...
-
siwok1
tag
válasz
agressiv #21784 üzenetére
Az azt jelenti. hogy valami áthuz valahol, többnyire porlerakodások miatt szokott ilyen jelenség előfordulni, leginkább a tápon belül, de akár alaplapon is...Sajnos a saját bőrömön tapasztaltam, és 10-20 másodpercig fogdostam mire rájöttem, hogy ez elektromosság ami b@s>kod megfele rendenesen, jót röhögtem magamon..
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest