- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tarill
őstag
köszönöm!
-
Tarill
őstag
üdv! nem teljesen vga-s kérdés bocsi de talán elmegy itt is. mi annak a programnak a neve ami játék közben mutatja bal felül a vga terheltégét órajelét hőfokát, a prociét ramét ugyanígy, sok yt videóba látni. köszi!
-
Tarill
őstag
970gtx ről érdemes rx580-ra váltani? Sikerült freesynces monitort vennem nv kártya alá... Teljesítménybe amúgy van érdemleges előrelépés? Ja 580ból 4 gigásra gondoltam 2560x1080hoz szerintem fölös a 8 giga
-
Tarill
őstag
válasz
MK VII #66435 üzenetére
Értem köszi, igazából én minden játékomba használom 60fps-el, kiváncsiság képp kikapcsoltam a gta 5-be felment 80-90fpsekre és nekem pont az tűnt elmosódásnak és kicsit szaggatósnak de ez lehet amiatt volt mert nagyon megszoktam a vsyncet nem tudom
na mindegy is köszi az infot
-
Tarill
őstag
Üdv! sima vsync (nem amd és nvidia féle) az direktbe 60fps-re korlátoz vagy figyelembe veszi hogy hány hz-en megy a monitor és ha pl 75hz-es a monitor akkor 75fps-re korlátoz vagy akkor is csak 60fps-re?
-
Tarill
őstag
sziasztok! most az átnevezett érában az r7 250/250x az a régi 7750/7770-nek felel meg? a 260/260x pedig akkor? talán 7850/7870? köszi előre is aki felhomályosít!
-
Tarill
őstag
sziasztok! 770 gtx-nek hogy lehetne megoldani hogy ne felejtse el a gép a vga oc-t? beállítok egy tuning értéket de ha újra indítom a gépet megint alapon van, nv-nek nincs valami olyan funkciója mint amd-nek a ccc-ben hogy huzol a csúszkán és úgy marad?
-
Tarill
őstag
üdv! ebben a videóban: [link] 15:53-nál amik a vga-n vannak bordák, olyat hol lehetne külön venni? accelerohoz nem adtak csak magát a nagy hűtőt, vagy hogy keressek ilyenre rá?
-
Tarill
őstag
válasz
Redneck #40427 üzenetére
hát most nem azért de a 750Ti egyetlen játékban sem veri el a 760-at... nem tudom kinek mi a fontos de nekem az az elsődleges
nem holmi 10-20w fogyasztáskülönbség.... (sok ember megveszi a butított procikat amik 20w-al kevesebbet esznek meg alul feszeli mint a barom a vgakat meg stb hogy "spóroljon" jajj de jó azt máshol a lakásba megy a 20 éves hűtőláda vagy egy égvefelejtett villany megy dupláját pazarolja mint amit nyer a gépe herélésén...)
-
Tarill
őstag
sziasztok!
nvidiánál megoldható az hogy driverből tuningoljuk a karit? mint az amd-nél, ccc-ben húzol rajta kicsit és az mindíg ott lesz, nem kell semmi külön progit leszedni stb... minden indulásnál megmarad az emelt órajel. nv-nél is lehet ilyet valahogy? vagy itt csak mindenféle msi ab meg társai progikkal megoldható? köszi előre is!
-
Tarill
őstag
üdv! egy bitcoin/litecoinos vga előéletét hogy kell elképzelni? megvették belerakták egy gépbe onnantól 24/7-ben 100% on pörgött és számolta a hülyeségeket heti egyszer félórát pihenhetett esetleg vagy mi?
-
Tarill
őstag
hy!
win7-hez tudnátok mondani egy gadgetet? gpu observer és a gpu meter sem ismeri fel a 270x-et... :/ win reinstall előtt ami fent volt azzal szépen ment de nem tudom mi volt már az
-
Tarill
őstag
válasz
agressiv #27571 üzenetére
igen, felraktam a 13.2 beta 7-et most ott tartok hogy 25 és 140 között ugrál az fps, holott 7870-el fix 60 volt soha nem mászott semerre, nem tudom hogx lehet fixálni az fps-t de nem kell 140 meg h ugráljon, külön ilyen beállítás nincs a játékban, az előző kártyákkal mégis saját magát fixálta
-
Tarill
őstag
ahhj basszus valaki nem jártas a wow mint játék beállításaiban? nemigaz hogy 7970-el 20fps-t kell produkálnia, régi kártyával fix 60 volt, mi baja ennek? Hitman3, Alan Wake meg megy mint az álom....:S:S
-
Tarill
őstag
hellosztok! Olyan gondom lenne hogy 7870ről 7970re váltás után (cata reinstall volt) world of warcraft kb 10 fpsel megy, azokon a beálításokon amin a 7870el fix 60fps megvolt. 13.1 es whql driver van fent. Más komolyabb gépigényű játékokok, 3d markok gyönyörűen mennek csak a wow nem :s valakinek valami ötlete?
-
Tarill
őstag
válasz
BomiBoogie #27307 üzenetére
köszönöm ilyet én is találtam de nem lettem okosabb.
Ennek a valóságban van valami jelentősége?
-
Tarill
őstag
valaki meg tudná mondani mi az az ASIC Quality? google nem sokat dob magyarul
-
Tarill
őstag
azt hol tudom megnézni h van a gépemen az a NET 4.0-es program? mert mintha ahhoz töltene most valami frissítést a win7. Ja és eleve úgy vannak amd honlapján a driverek hogy
12.9 beta
12.9 beta with NET 4.0ha van a gépemen az a 4.0-ás rendszer és csak sima driver van fent az bajt okozhat?
-
Tarill
őstag
hello! játék közbe megfagyott a kép és pár mp után kidobott tálcára h az amd eszközillesztő valami megfagyott és újraindult ez driver miatt van? jelenleg 12.8 van fent de most csinált ilyet először
-
Tarill
őstag
[link]
valaki valami okosat? :/ -
Tarill
őstag
hello! olyan problémám van hogy játék alatt (wow-ban) 1920*1080 as felbontáson high grafikával leesik az fps 19-re aztán fel 32 re utána stabil 60 és újra... de közbe a kártya meg csak 450/1200mhz-n megy 1000/1200mhz helyett ennyire mért energiatakarékos?
amikor fellép 1000 mhz-re akkor egyből jön a 60fps de még ha csak 775-ön megy akkor is
nem lehet valamit csinálni h ne vegye vissza magát a kártya? egy sapphire 7870 -
Tarill
őstag
hello! bekerült a gépembe egy sapphire 7870 és van benne egy asrock z68 pro3 gen 3 lap (2.40 es legújabb bios) sandy bridge procival, de GPU-z szerint a kártya PCI-e 3.0 át tudja míg a lapom 2.1 ig megy sandy bridge procikkal, DE most még is cak PCI-e 1.1 el megy hogy lehet ezen álítani? vagy mért van ez?
-
Tarill
őstag
válasz
csucsbicep #19670 üzenetére
rendben köszi srácok elég lesz bőven a sima is
-
Tarill
őstag
válasz
csucsbicep #19666 üzenetére
szóval akkor a ref és az oc között annyi a különbség hogy a gyárba felhúzták kicsit az órajelet azt kalap? azt hittem valami kisebb módosításokat csinálnak hogy tuti legyen a dolog
-
Tarill
őstag
válasz
csucsbicep #19664 üzenetére
és 7870 vagy 7870 OC? 2ezerrel lenne drágább az OC. de attól h túlvan húzva gyárilag az élettartama nem kevesebb mint egy a referenciának? vagy úgy is van kialakítva h bírja az oc-t hosszú távon?
-
Tarill
őstag
üdv! szerintetek sapphire 7870 vagy palit 660gtx? 660Ti-re már nincs keret szóval az nem játszik...
-
Tarill
őstag
hello! nem tudja valaki hogy a sapphire kártyáknál a névben ezek a számok mit jelentenek?
11200-06-20g vagy pl 11200-14-20g mind külön termékként vannak feltűentetve pedig elvileg az összes 7850 2gb-s kártya -
Tarill
őstag
tudnátok mondani olyan minialkalmazást ami amd kártyákat is felismer és írja a gpu használtságát és hőfokját? köszi
-
Tarill
őstag
hello! olyan gondom lenne hogy Asus hd 6870-es kártyámon valami nem jó az energiatakaréos módban mert 300/300 helyett 300/1050 mhz-n megy a kártya, a memória órajelét nem akarja letenni... mitől van ez? mit lehet vele tenni?
-
Tarill
őstag
egy intel pentium G620 ban lévő intel graphics 2000 jobb mint egy 9500GT? Vagy nem?
-
Tarill
őstag
válasz
Apone33 #16510 üzenetére
de ezt hol lehet kapcsolgatni? fél éves kb a windowsom... nvidiáról váltottam ati-ra egy két hónapja de nem telepítettem újra az egész gépet. ez baj?
szerk: már megvan és kikapcsoltam az automata újraindítást. csak az a vicc h hiába fagyott meg a komplett gép akkor se indult újra...
-
Tarill
őstag
válasz
Apone33 #16494 üzenetére
hol kell beálítani az automatikus újraindítást?
de amúgy hogy lenne ez kábel hiba? soha nincs ilyen gond hogy nem kapcsol be a monitor csak akkor jön elő ha a gta 4 megfagy és resetelek. De mitől fagy meg? de ahogy írtam már van hogy két hétig jó van mikor 1 nap 2x is beszarik
-
Tarill
őstag
[link]
erre senki semmit? -
Tarill
őstag
hello! a következő a problémám; GTA IV közben a gondol egyet a játék és megfagy a kép aztán a hang és fagyva áll a gép, resetelek és utána nem ad képet a monitor csak power saving modban van. ki be kapcsolgatom meg lehuzom a dvi kábelt utána jó. eddig kb két hete csinált egyet 1 utána kéthétig semmi hiba de ma 2x is csinálta. Bekapcsoltam a gépet és ezt a hibakódot dobta fel win 7 [link] ez most mi? amúgy más játéknál nem érzékeltem még meg a gta iv is kicsit buhert de eddig nem volt gond. a kártya egy asus hd 6870 dcu asrock z68 pro3 gen3 lapban. előre is köszi
-
Tarill
őstag
tudnátok mondani win 7 hez olyan minialkalmazást ami a vga hőfokát kihasználtságát venti sebességét stb mutatja ÉS! működik Ati kártyával? mert amiket találtam minden adathoz 0-t ír pl a gpu monitor....
-
Tarill
őstag
a 6870-esemen van 1 gb memória de a gép ezt írja:
Összes elérhető grafikus memória 2772 MB
Dedikált grafikus memória 1024 MB
Megosztott rendszermemória 1748 MBezek szerint a gép a grafikához 1gb helyett 2772mb-t tud felhasználni?
-
Tarill
őstag
válasz
waterdragon1 #15338 üzenetére
hát a kártya marad igen de nem olyan rossz ez, sőt...
-
Tarill
őstag
szerintetek ezen leírások alapján [link] egy GTA V hogyan futna egy i3-2100, HD6870, 4gb ramos konfigon? esetleg ha az i3 egy i7-2600-ra lenne cserélve nagyon sokat dobna a játékokon?
-
Tarill
őstag
hello! nemrégiben nvidia kártyáról Amd-re cseréltem, felraktam a cataclystet és leszedtem az nvidia drivereket de indításkor folyton ez a hibaüzenet ugrik fel:
[link]rákerestem googlébe arra rájöttem hogy ati driverrel kapcsolatos a dolog de másra nem...
-
Tarill
őstag
hello! megtudná valaki mondani hogy egy ASUS EAH6870 DC/2DI2S/1GD5 és egy ASUS EAH6870 DC/2DI2S/1GD5 V2 között mi a különbség? az a V2 mit takar? gondolom valami újabb verzió de miben?
-
Tarill
őstag
válasz
Bjørgersson #15081 üzenetére
igen az lesz az, van is egyem meg elvileg még a kártyához is jár.
waterdragon1: köszönöm!
-
Tarill
őstag
-
Tarill
őstag
az asus 6870-en tudtommal 2 db 6pines áramcsatlakozó van de nekem csak az az iarea cheftec tápom van és azon meg csak 1db 6 pines van de van két darab szabad ide áramkábel azokra rárakom az átalakítót az jó lesz úgy nem?
-
Tarill
őstag
sziasztok a gépemben asrock z68 pro3 gen3 alaplap van egy i3 2100-al és 8800GT vel és olyan gondom van hogy ha a monitorkábelt az alaplapra kötöm a vga-csatlakozóra akkor ha bekapcsol a gép, de tök üres a tálca nincs se start menü se ikonok se semmi csak a háttérkép és az egér. (win7) jobb klikkre bejön a legördülő menü de nem tudom mi van mi lehet a baj?
-
Tarill
őstag
[link]
valaki légyszi -
Tarill
őstag
sziasztok! egy gyengécskébb gépbe (intel E2160 1 giga ddr2 667 stb...) kellene videokártya az alaplapi leváltására kettő között vacilálok egyik MSI NX7600GT-256MB másik Gigabyte 8600GT 256MB Silentes az is melyik lenne jobb? sok különbség mondjuk nincs a kettő között. Előre is köszi!
-
Tarill
őstag
az normális dolog ha a 8800GT-m az eddigi E4500-as procimmal játék alatt is max 40% -os ventilátorral ment GTA 4, F1 2011 meg ilyen nagyobb kaliberű játékokkal most meg az i3 2100-al ég és föld grafikai különbséggel nem ritkán 90% on is pörgeti meg dolgozik mint az állat(elég szépen hozzá kell tegyem) az meglehet hogy az E4500 nem hajtotta ki a kártyát?
-
-
Tarill
őstag
valaki? [link]
-
Tarill
őstag
tudnátok ajánlani nekem egy videokarit a következő paraméterekkel?
1GB DDR5 memória és legalább 256 bites átvitel (pci-e) minél olcsóbb annál jobbha használtba könnyű beszerezni mégjobb
HD 6550 ről mi a vélemény amúgy?
-
Tarill
őstag
hello! most a 8800GT-m aminek pcie 2.0 a csatlakozója egy olyan lapba használom amin csak pcie 1.0 csatlakozó van ezért rá van dugva a videokártya tápegységes áramellátása de az új alaplapom már pcie 2.0-s sőt elv 3.0 is menni fog majd rajta ezen is rá kell dugni a külön áramot vagy itt már a csatlakozón is fel tudja venni a szükséges áramot?
mert azt tudom h pcie 1.0 csak max 75w ot ad le a sloton keresztül de a 2.0 azt hiszem már 150w ot és a karinak a max TDP je 105w...
előre is köszi! -
Tarill
őstag
ahhoz hogy crossfire-be mennyen egy gép kell két egyforma ATI kártya egy kis kábel ami gépen belül össze köti őket és egy kábel a mi a gép hátuljánál is összeköti őket a DVI-ket ezen kívül még mi? biosba kell beállogatni őket vagy hogy? és a monitort mindíg az elsőbe ami a 16x es sebességen megy?
-
Tarill
őstag
sziasztok! olyan kérdésem lenne hogy ahhoz hogy egyszerre két videokártya legyen a gépembe mi kell? azon kívül hogy olyan alaplap amibe belemegy kettő és esetleg egy 500W chieftec táp elég lenne? valamint még az hogy muszáj a két kártyának azonosnak lennie?
-
Tarill
őstag
válasz
spista222 #8464 üzenetére
Hello két napja te és agressiv segítettek nekem sokat azzal a problémámmal hogy indításkor nem ad képet a vga és az tuti hogy a monitor és a kábel jó mert másik 2 kártyával is próbáltam azokkal van bios is meg minden xp logo stb... valamint az új kártyám is jó ugyanis haverom gépében tökéletesen ment. benyomtam a gépet és jöttek a szövegegek nagy asus logo xp töltés stb stb.... na akkor most mi van? Asus P5B alaplapom a 8800Gt vel nem megy rendesen vagy mi?
-
Tarill
őstag
találtam hozzá 7 db biost 1-el teljesen egyezik 6-al különbözik :/
-
Tarill
őstag
egy 3 biossal meg 230 különbség megnézem mostmár mindet
-
Tarill
őstag
Sziasztok! pár napja lecseréltem a videokarim egy 8600gt-t egy 8800gt-re és az új kártyával olyan probléma van hogy indításnál nincs semmi kép se nagy asus logo se az xp-nek ahogy megy a csík és amikor bejön az "Üdvözöljük" szöbeg megjön a kép és minden jó. Csak annyi a baj hogy a biost se tudom behozni vagyis bejön az csak nem látok semmit és ugye ennyi. ez mitől lehet? max terhelés alatt is tökéletes a kártya semmi hiba nem jön ki mindent dugosgattam már ahova csak lehet kivettem beraktam többször is a kártyát de semmi:/ aki bármi hasznos dolgot tudna mondani nagyon megköszönném!
-
Tarill
őstag
válasz
spista222 #8314 üzenetére
mind a két kimenetet próbáltam már. a kábelt megcseréltem már egyszer szóval ami a monitorba volt azt raktam a kártyához és fordítva amúgy eszközkezelő azt írja h Plug&Play monitor... :/ de tudni kell régi kártyámnál nem volt ilyen gond. ezt a 8800gt-t tegnap vettem bele
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 512GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest