- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy problémában szeretném a segítségetek kérni:
Nemrég telepítettem a Win7-et és a HDMI kábelen keresztül a képpel együtt nem tudok hangot vinni a tévére (képet rendben átviszi).
Hangerő állításánál az "AMD HDMI Output"-ot választom Alapértelmezett eszköznek, de nem jelenik meg hang. Tesztelés választásánál hibaüzenetet kapok: "Az eszközt jelenleg egy másik alkalmazás használja. Zárjon be minden olyan programot, amelyik hangot játszik le az eszközön, majd próbálkozzon újra."
Viszont én nem tudok egy másik alkalmazásról sem, ami használná.
Illesztőprogram tulajdonságoknál ezt találom:
Advanced Micro Devices, 2015.06.04. 7.12.0.7722Ráadásul HDMI kábelen keresztüli kép a tévémen problémás méretezéssel jelenik meg.
Alaplapom neve: ASRock 960GM-GS3 FX
Videokártya típusa: Sapphire HD 5670
Ezt a drivert telepítettem fel: whql-win8.1-win7-catalyst-15.7.1-oct30.exe
Innen: [link]
Opr. neve: Microsoft Windows 7 Ultimate - Service Pack 1Valaki tudna segíteni?
Csak akkor hallom a hangot, ha a számítógép hangkártyáját használom, ami kis hangdobozokra van kötve, nem ideális.Köszönöm szépen előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ilyen géphez szeretném a legmegfelelőbb videokártya drivert letölteni:Videokártya: Sapphire Radeon HD 5670
Operációs rendszer: Microsoft Windows 7 Ultimate
Alaplap neve: ASRock 960GM-GS3 FX
CPU típusa: DualCore AMD Athlon II X2 240e, 2800 MHz (14 x 200)Pontosan melyiket javasoljátok és pontosan honnan töltsem le?
Jó volna, ha be is tudnátok linkelni.Köszönöm szépen előre is
-
peter889
őstag
válasz
peter889 #37754 üzenetére
Mérséklődött a probléma. Sikerült visszaállítanom a monitor frissítési frekvenciáját 120 Hz-re. (Mégpedig itt: Vezérlőpult-Képernyő-Felbontás beállítása-Speciális beállítások-Adapter fül-Üzemmódok)
De a Vezérlőpult-Képernyő-Felbontás beállítása-Speciális beállítások-Monitor fülnél továbbra is az előbbi hsz.-emben linkelt hibaüzenet fogad. -
peter889
őstag
Sziasztok, tudna valaki segíteni? [link]
Elég kellemetlen a monitorom vibrálása. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Sapphire HD 5670 - 512Mb - GDDR5 videokarihoz pontosan honnan tudnám letölteni a legmegfelelőbb drivert 64 bites Win7-hez?
Linket is írjatok, légyszi.Ez van ráírva a karim dobozára:
HD5670 512M GDDR5
PCI-E HDMI/DVI-I/VGAAlaplapom: ASRock 960GM-GS3 FX
Köszönöm szépen, előre is.
-
peter889
őstag
válasz
Buci21 #27012 üzenetére
Nagyon köszön a részletes választ, megnyugtattál. Teljesen logikus, amit írsz.
Pár nap múlva viszem vissza a boltba azzal, hogy cseréjék ki és ne javítsák. Csak 3 hétig biztosan újra a szervizben lesz, hibafeltárás címszóval.Nekem is van egy 300-as Codegen tápom, már nem merek HDD-t rákötni, mert legutóbb a régi vinyók fura hangot adtak ki alatta (furcsa felpörgések), de szerencsére nem romlottak el.
-
peter889
őstag
válasz
Buci21 #26975 üzenetére
Szerencsére még ezév augusztusáig garis. De azt nem értem, hogy a szerviz miért adott ki ilyen munkát a kezei közül, hogy hazahoztam, majd szinte azonnal rossz.
A másik, amit nem értek, hogy a számítógép bolt, ahová a gari közvetlenül szólt, azt mondta, letesztelték az állítólagos javítás után a Samsung tesztprogijával, az Estool-lal, és hogy azzal az ő gépükben nekik kifogástalan volt.
Még egy lényeges dolog: a tápom mindezidáig csak régi HDD-ket vitt.
Szerinted elképzelhető olyan, hogy mégis a tápom hibás (gyenge kondik), csak ez a probléma az újabb HDD-ket készíti ki, mert azok érzékenyebbek? Vagy így is tutira a HDD tűnik hunyónak?Remélem, nem fognak engem vádolni, hogy biztosan a gépem nyírta ki.
-
peter889
őstag
válasz
Buci21 #26966 üzenetére
Teljesen igazad van, de olyan szép kis mesét kreált a Szargate a rossz HDD-k javításáról, hogy hitelt adtam neki. A Sentinel az írás tesztjét teljesen hibátlanul vitte végig a Szarsungon, most az olvasás tesztet kb. 10 százalékban csinálta meg és már 565 "gyenge" szektort talált.
-
peter889
őstag
válasz
Buci21 #26949 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál. Nem írtam, de van egy másik HDD-m, egy régi 80 gigás Maxtor, hónapok óta azt vagyok kénytelen használni és kifogástalanul viszi a gépem. Mindig akkor jönnek a problémák, amikor beteszem ezt a Samsung HDD-t.
Most az történt, hogy a Samsung HDD-t rendesen kezeli a gépem, mégpedig úgy, hogy frissen telepítettem rá XP-t CD lemezről, és egyelőre csak 5 gyenge szektort jelez a HDD, amúgy minden rendben.
Azóta az álladó XP-m is tudja használni a Samut, éppen most csinálok egy Sentinel felület tesztet, kíváncsi vagyok az eredményre.
Pendrájvom nincs.
Fura, de a Seagate (megvette a Samsungot) foglalkozik javítással/felújítással. A Samsung eltolta a típust és a Seagete írt rá egy új firmware-t, amit nemrég rátettek nekem garanciális javítás gyanánt.
Azonnali kérdések órájába szántam a kérdésem (azóta oda is betettem) nem láttam a VGA-t itt a címbenLehet, az XP-m is ludas volt az előző hsz-emben leírt galibában.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Van egy problémás Samsung HDD-m (SpinPoint F3 1TB), garanciális javítás alatt volt bad szektorok miatt. Megjavították a szerviz szerint. Betettem a gépbe, inicializáltam vagy mi a szösz, particionáltam. XP kezelővel elkezdtem formázni (nem gyorsformázással), már éppen 100%-nál járt, amikor a Logikai lemezkezelő ablak hibaüzenete jelent meg: "A formázás nem sikerült", aztán lefagyott a gép. Valahányszor újraindítottam, mindig hamar lefagyott. Aztán a Biosban disabled-re tettem a HDD-t, de semmi változás. Akkor szűnt meg a probléma, mikor a Samsung HDD-ből kihúztam a kábeleket (táp+Sata).
(Talán idetartozik, de újabban néha lefagy a gép amikor néhány oldalas word dokumentumot konvertálok pdf-fé.)
Tudnátok segíteni?
(Sajna nem tudom másik gépben kipróbálni a HDD-t.)Köszönöm, előre is.
-
peter889
őstag
Köszönöm a linket, úgy már könnyebb volt a választás.
Ez lenne a kártyám: [link]
Gondolom ez lenne a driver neve: Catalyst Software Suite.Kiválasztottam az op. rendszert is, az XP 32-bit-et, a de nem tudom, a driver melyik verzióját töltsem le?
Mivel a Description-nál eltérő dolgokat ír a driverekhez, amikhez én hülye vagyok.
-
peter889
őstag
Linket tudnál írni?
Több böngészővel is próbáltam, de nálam problémásan jelenik meg a gyártó weboldala: [link], ahol is Product listában megjelennek ugyan a kártyatípusok, de a típusmegnevezések után különböző számú négyszögek vannak. Az pedig nem tudom, mit akar jelenteni.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Dobozos videokarihoz (Sapphire HD 5670 - 512Mb - GDDR5) járó CD tartalma honnan tölthető le?
Linket is írjatok, légyszi.
Korábban ajánlottátok a karihoz ezt: [link]. Nem tudom, hogy ez lenne-e a CD tartalma?Köszönöm, előre is.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni?
[link] -
peter889
őstag
Eddig nem is tudtam, hogy a CRT monitorom tudja az 1920*1200-as felbontást, mert most be tudtam állítani. (Igaz, csak 60 Hz-en.)
-
peter889
őstag
válasz
BomiBoogie #24962 üzenetére
Köszönöm szépen, azt hiszem, sikerült.
Végre 120 Hz-en tudom nézni a monitort. Az alaplapi kártya 85 Hz-étől már majdnem kiesett a szemem.
Nem tudom, az alaplapi kártyát miért gyártották olyan gagyira, hogy csak 85 Hz-ig ment. Szemkárosító. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Dobozos videokarit (Sapphire HD 5670 - 512Mb - GDDR5) vettem itt az aprón, CD-vel.
Nagy a gyanúm, hogy az eladó összekeverte a CD-ket és nem a hozzávaló CD-t küldött, már csak azért is, mivel CD mappái 2006-os évszámmal jelöltek.
XP-re akarom feltelepíteni.Honnan érdemes letölteni a hozzávaló drivert?
Linket is írjatok, légyszi.A hozzávaló CD tartalma valahol fellelhető a neten?
Köszönöm, előre is.
-
peter889
őstag
válasz
HunChaos #24633 üzenetére
Még régebben vettem egy használt, 2004. körül gyártott T-systems (Asus) házat, hozzá kaptam az alaplapot házzal rögzítő 6 db. távtartót. Ezekkel az alaplap túl mélyen van, ami a hátlapi csatlakozókon is látszik és azon, hogy a PCI kártyákat nem lehet teljesen benyomni.
Azt tervezem, kedden veszek megfelelő távtartókat. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy Sapphire HD 5670 videokártya van a gépemben, rádugva a PCIe csatira. De az alaplapi (ASRock 960GM-GS3 FX) aktív. Az alaplapit szeretném lekapcsolni és a 5670-eset aktívvá tenni.
Pontosan mi legyen a csere menete?
Fontos a 5670-e kártyát ki- és betenni, hogy a rendszer új csatlakoztatásként érzékelje?Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
válasz
BomiBoogie #24584 üzenetére
Köszi a linket és az infót.
Akkor inkább aktiválom a gépemben. Azt nem tudod, hogy az alaplapi mennyit fogyaszt?
Mi az, hogy idle? -
peter889
őstag
válasz
BomiBoogie #24579 üzenetére
Igen, valami nagyon nem stimmel.
Nem tudod véletlenül vagy tudja valaki:
Van egy Sapphire HD 5670 (512Mb) videokártyám is a gében, csak még nincs beüzemelve.
Ha csak alig terhelem meg, pl. netezek vagy zenét hallgatok, fogyaszt-e jelentősen több áramot, mint a beépített ASRock 960GM-GS3 FX alaplapi videokari? -
peter889
őstag
válasz
BomiBoogie #24577 üzenetére
Azt a táblázatot nem értem nagyon alacsony frekiket hoz.
Nálam NVIDIA GEFORCE4 TI 4200 64mb videokarival 120Hz-en ment sokáig, 800*600-as felbontásnál. Az XP annyit írt ki.
De már itt 85 Hz-en majd kiesik a szemem. -
peter889
őstag
válasz
BomiBoogie #24575 üzenetére
Sony CPD-E220E
Minél magasabb frekit szeretnék. -
peter889
őstag
Sziasztok! Tudnátok segíteni?
[link] -
peter889
őstag
Erre nem tudja valaki a választ?:
[link] -
peter889
őstag
válasz
peter889 #24104 üzenetére
A másik két, modernebb csatlakozóhoz (HDMI, DVI) normális a hozzáférés. Persze értem a logikát: azt üzenik a kedves gyártók, dobjam el jól bevált monitoromat és vegyek újat.
Olyan ez, mint az alaplapomon a videokártya elfedi az egyik PCI buszt. (Nem hagynak elég helyet az alaplapon.) Vagyis dobjam el jól bevált PCI-os kártyát, és vegyek valami új vackot. Vagy amikor a jól bevált régi hardverhez nem írnak új op. rendszerhez való drivert. Semmibe sem kerülne a tisztességes tervezés. Ha éppen nem avul el valami, használhatatlanná teszik egyéb módon.Hát ezt nektek, kedves gyártók:
(Nem találom az idevágó szmájlit.) -
peter889
őstag
Sziasztok!
Van egy ilyen videokarim: [link] a köv kimenetekkel: HDMI, DVI, VGA.
Csak a VGA kimenetet akarom használni, viszont annak csatlakozóját annyira a kari szélére tették, hogy nem lehet a monitorkábel csatlakozóját ráhúzni.A kérdésem, hogy pontosan milyen átalakítót vegyek, hogy néz ki, és mennyiért adják?
Minél olcsóbban akarom.Köszönöm előre is.
-
peter889
őstag
válasz
Stirbi #17086 üzenetére
Szia, köszi, hogy válaszoltál. Most akarok majd venni egy HD 5670-est összesen (hűtéssel együtt) 10 ezerért, használtan.
Az általad javasolt biztosan jó, de az árgépen ha jól néztem, 5 ezer alatt nem kapnám meg. Ha jól látom, passzív hűtő. Ugyan miért kérnek el sok ezer forintot egy "vasdarabért"? -
peter889
őstag
válasz
Apone33 #17081 üzenetére
Aha.
5670-est akarok venni. A ventis változatát javasolnátok a passzív kivitelű helyett?
"passzív kártyák tudnak fűteni". Mármint a kártya közvetlen környezetében jelentkezik egy erősebb hőhatás?
Mert a kari globálisan nyilván ugyanúgy melegíti a gépet függetlenül, hogy passzív vagy aktív a hűtése. Ventisnél hamarabb szétoszlik a meleg a gép légterében. Gondolom. -
peter889
őstag
Sziasztok!
Miért léteznek a ventilátoros kártyák, ha passzív hűtéssel is le lehet hűteni? Karikból sokszor két változat is van: ventis és hűtőbordás.
A venti hátránya, hogy zörög és idővel cserélni kell. De mi a venti előnye a hűtőbordával szemben?Előre is köszi.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Mit határoz meg a videokártya memóriájának mérete?
Tehát pl. mi a különbség egy HD5670 512 MB-os és 1 gigás nagytestvére között, ha mindkettő DDR5?Előre is köszönöm.
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Bocsánat, ha buta kérdést teszek fel, de pontosan mi a jelentősége a videokártya memóriája nagyságának?
Tehát mitől jobb egy 2 gigás mint pl. egy 512 MB-os?(A memória mérte és gyorsasága ugye két külön bicikli. Mintha régről az rémlene, hogy a mem. méret csak a megjeleníthető színek számát, maximális felbontást befolyásolja, de ebben nem vagyok biztos.)
-
peter889
őstag
válasz
RootRulez #2396 üzenetére
Nekem őskori leleteim vannak. A "legkomolyabb" egy P4 2.8-as, eddig nekem ez elég volt. Gagyi Codegen 300 Wattos táppal, de ez is elég volt. Most már még netezésnél is érzem, hogy lassú( max. 333Mhz-es memóriát tud kezelni az alaplap
). Ezt már nincs értelme bővíteni, le kell cserélni.
-
peter889
őstag
válasz
RootRulez #2392 üzenetére
Megérdeklődöm.
Persze lehet nagyobb vinyóval és több memóriával is kérni - én úgy gondoltam.
A procit meg ráérnék később lecserélni.
Ja, és a 30 ezerben csak alaplapi videokari van.Többen is lebeszéltek az AMD-ről, és inkább az Intelt javasolták, mert hogy azok megbízhatóbbak. Nem tudom igazuk volt-e.
-
peter889
őstag
válasz
RootRulez #2383 üzenetére
Dual Core E2160 procival, kevés memóriával, pici winyóval hirdetik a vaterán 30 ezerért.
És ezt akkor lehetne majd bővítgetni.
4 giga ramnál nem lenne benne több később sem; tehát lenne benne 1-2 vinyó(még nem tudom milyenek) , 1 Dvd-író és a szokásos. Más nem nagyon."Márkás" (remélem tényleg megbízhatóak
) gépre gondoltam és összesen (winyóval, videokártyával, stb, szóval tokkal -vonóval) egyelőre 50 ezernél többet nem szánnék rá.
Ilyen árfekvésben pedig az Intelek esetében 775-nél jobb szerintem nem jöhet szóba. -
peter889
őstag
válasz
RootRulez #2380 üzenetére
Köszi az infókat.
Még nem döntöttem el milyen gépet vegyek, de ezen gondolkodom.
Ebbe a gépbe jó volna a Radeon HD 5670?
Amúgy olyan gépet vennék, amiben teljes méretű x16-os PCIe csatlakozó van. (Márcsak a táp miatt is.)
Azért is tűnik jónak ez a HP gép, mivel '365W power supply – active PFC' van feltüntetve.Ha később egy ilyen HP gépbe egy Core 2 Quad Q9550 procit tennék vajon max. hány watt teljesítményigényű videokarit tehetnék mellé, hogy beleférjen a 365 wattba?
(Lenne még mellette 2 winyó is.)
(Feltételezem, ebben jobb minőségű táp van, nem kell erős ráhagyás.) -
peter889
őstag
válasz
RootRulez #2375 üzenetére
Köszi az infókat.
Megnéztem az Radeon HD 5670-t. Jónak tűnik.
Ezeket találtam róla:
"PCI Express 2.1 x16 bus interface"
Ez azt jelenti, hogy a 1.0-ba is berakhatom?"Maximum board power: 64 Watts"
Ez azt jelenti, hogy az alaplapról max. 64 wattot igényel és emellett nem is kell a tápra rákötni? -
peter889
őstag
válasz
gabo9201 #2371 üzenetére
Köszi az infót.
Ha a 75W feletti kártyát PCI-e 1.0-ba illesztem, tápra is rákötöm a tápcsatlakozóval, akkor a PCI-e-ről kap 75 wattot a többit pedig egyenesen a tápról? Vagy akkor már az egészet a tápról fogja kapni?És ha nem csatlakoztatnám a tápra, akkor mi történne?
-
peter889
őstag
Sziasztok!
Egy infóra lenne szükségem.
Azok a PCI Express videokarik, amik 75 wattnál többet igényelnek, betehetők-e a PCI-e 1.0-ás csatlóba, ha igen, hogyan? (Úgy tudom, azok csak 75 wattig terhelhetők.) -
peter889
őstag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy egy Siemens P5915 gépbe (minitorony) max. hány Wattot fogyasztó vagy max. milyen típusú videokari tehető?
Mellette lenne még benne Intel® Core 2 Duo E6600 proci és 2 winyó is. Azért kérdezném, mivel a gép tápja, ha jól látom max. 260 Wattig terhelhető.Előre is megköszönném az infót.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest