- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunork
veterán
Üdv!
Kis útmutatást kérek: melyik Ryzen mellé milyen VGA az "ideális"?
Konkrétan: Ryzen 1600X mellé mehet a GTX1080, vagy már "sok" neki? És az 1500X és 1700X mellé melyik passzol?
Neten olvasva angol fórumokat, mehet 1600X mellé 1070/1070Ti és a sima 1080, míg az erősebbek mellé az 1080Ti és Vega64 -et olvastam. Itt ugye a kérdés, hogy ne legyen aránytalanság.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
Hunork
veterán
válasz
animatrix11 #66078 üzenetére
Szia!
Inkább VGA memória hiba, ha nem a monitor a ludas, és kipróbáltad. 970 garanciális még?
Ha igen, vidd vissza mindenképpen!
Előtte azért egy driver uninstall a DDU-val,gép újraindít,m majd reinstall, és ha ez sem segít, akkor gari. -
Hunork
veterán
Srácok!
Ismerős kérdezi, van két VGA, melyik legyen?
Inno 3D 1050Ti Twin X2 két ventis vagy
Zotac 1050Ti mini egy ventilátoros.
Azért kérdés, mert mintha az Inno kártyákról az rémlene, hogy elég zajos a hűtése. Melyik legyen? Ez a két lehetőség adott. (egy árban vannak, és ennyi a keret) -
Hunork
veterán
Hali!
Az XFX sem méltányolja, ha újra akarom pasztázni a GPU-t a gari idő alatt?
Csak mert jön a nyár, kánikula, és már nem egy, hanem két csavar van lematricázva.
Tehát a művelet garancia vesztéssel jár, vagy még másfél évig kell főnie a GPU-nak?
-
Hunork
veterán
Üdv!
Eddig észre sem vettem, de az Aida64 Érzékelő fülön ezmiez: GPU mag 896487.610 V vagy éppen 1544495.290 V
-
Hunork
veterán
válasz
B.Á.L.!.N.T #61883 üzenetére
-
Hunork
veterán
Üdv srácok!
Nagy segítségre lenne szükségem. Eddig ilyen bajom nem volt. PC és Samsung tévé összekötve (PC: DVI, Tévé: HDMI) , minden szép és jó, hang is tévén jött, sőt, dicsértem is korábban az AMD-t ezen a téren. Új driver fel. Relive nincs engedélyezve. Semmit nem változtattam, de ha most megkettőzöm a monitort, akkor villog, mint Isten nyila. Csíkozódik. Remeg a kép.
És mindkét eszközön. Ha csak egy eszköz, akkor semmi baj. Adatlapon minden, és eddig soha nem volt gondom. HBO előfizető vagyok, rendszeresen nézek filmet, sorozatot a GO szolgáltatáson keresztül. Múlt hétvégén még biztos működött. HDMI csatlakozókat váltogattam, az nem megoldás, akkor is van a hiba. Lépjek vissza egy driver szintet? Idegesítő. Mitől lehet??
-
Hunork
veterán
válasz
dokee78 #61494 üzenetére
Tök felesleges a Furmark. Extrém tuningosok használják, hogy nézzék, meddig bírja. Saját használatra, tesztelésre bőven elég a 3Dmark, Cinebench, Unigine Valley, Geekbench. Szerintem.
Apucy01: az AMD mindig szebb képet adott alapon, és szerintem éppen ezért a több megjelenítős részes is jobb (TV) Utóbbival is kevesebbet kellett bíbelődni.
-
Hunork
veterán
válasz
ricshard444 #61410 üzenetére
Egyszer hasonlóval találkoztam, csak ott vízszintes vonalak voltak. Mindenesetre egy alaplap BIOS frissítés és/vagy Cmos Clear nem árt. És megnézni utána. Meg kivesz a kártya, betesz, megnézni a tápkábel dolgot, minden jól van-e bedugva. Hátha... (milyen idős a kártya? írtad, hogy alig használtad, akkor aprón vetted? És a táp milyen márka, milyen típus?)
Meg amúgy mindent megnéznék, ami alaplapra van dugva (merevlemez, ssd, fan...) -
Hunork
veterán
válasz
AxBattler #61398 üzenetére
Hali!
DX12 és Vulcan mellé AMD karit vennék.(főleg ha van vagy később befigyelhet egy Freesync monitor) UE meg alapbl az NV kátyákat szereti jobban. Ettől még parádésan elmegy AMD kártyákon is. (felső kategória esetén az NV hoz 80-90 fps-t, mígy egy AMD 70-80-at. Kb ennyi)
-
Hunork
veterán
válasz
trancemusic #61322 üzenetére
Köszönöm és Csupingo-nak is!
De elfelejtettem írni, hogy "elvileg", mert nem voltam a gép közelében, így ismerős infója csupán, de nézte a CPU-t Feladatkezelővel, és a GPU-t AB-el. Állítása szerint nem fogja semmi őket. Ezért fura nekem...
Most majd megmondom neki a hwinfo mérést is. Aztán meglássuk. -
Hunork
veterán
Üdv Urak! Kis segítséget kérek. Alább egy probléma, ami egy ismerősömnél jelentkezett, valamint amiket javasoltam, és nincs megoldás. Ha valakinek eszébe jut valami, kérem jelezze. Ezer köszönet előre is!
Gép: FX6300 / 2xGB 1866MHz / HD7850
Probléma: a játékokban az fps érték váratlanul, és random időközönként lemegy 10-30 fps-re a korábbi beállítások, rendszer mellett, úgy, hogy előtte (játéktól függően) 60-120 fps volt.
WIN reinstall, driver (alaplap, vga, hang..stb) frissen telepítve, és legújabb.Javaslataim ezek voltak, nem feltétlen sorrendben!
- töredezettségmentesítés a C meghajtón, és ha van más merevlemez, azon is.
- Lapozófájl méretének megnézése, esetleg átállítása egy adott tartományra. (pl min: 1024- max:2048)
- mikor WIN telepítés volt, hogy csináltad? Helyes sorrend: Win X, alaplap chipset, hálókártya (ha van újabb), gép restart, utána VGA driver, gép restart, majd Audio driver, gép restart. Ezután jöhet minden más.
- Malwarebytes futtatása
- VGA hőmérséklet milyen? VGA kiszed, megtisztít, visszatesz. (ez amúgy is ajánlott)
- Én a VGA driver cserénél is használom a DDU programot, az mindent legyalul, próbáld ki úgy is. És nagyon nézd meg, milyen drivert szedsz le, mert a W8.1 és W10 nem ugyanaz.
- WIN frissítések keresése manuálisan, és telepítsd, ha van valami (fix)
- Hallottam olyat is, hogy magát a lapozófájlt kikapcsolta az illető, és minden rendben lett utána. (kell a sok RAM hozzá)- W10 esetén nézd meg, hogy az asztali skálázás be van-e kapcsolva. Gépház / Rendszer / Kijelző helyen találod meg. (szövegméret a lényeg itt)
- Aztán: csak monitor vagy tévé is van rákötve a gépre? Mert akkor próbáld csak monitorral megnézni.
- Ha van mód, próbáld meg VGA cserével megnézni, vagy a kártyádat másik gépben megnézni, hogy ott mit muzsikál.AMD vezérlőpultban ezeket nézd meg:
1. Megcélzott képkocka sebesség legyen kikapcsolva
2. Felületformátum optimalizálás legyen kikapcsolva!
3. Vonalsimítási módszer: ez legyen az alkalmazás beállítása (ha van ilyen)
(utóbbi bekezdésnél képet küldött, és fordítva voltak beállítva, ezért írtam)Ennyi.
Nem tudom, mi lehet a baj, azon kívül, hogy haldoklik a VGA.
-
Hunork
veterán
válasz
Stauffenberg #60167 üzenetére
Szerintem ez szimpla üzlet, jól hangzik a Black Edition, és a pár MHz, meg ennek okán kicsit gyorsabb Vram, a gyakorlatban 1-5 fps pluszt jelent. Itt egy sima hasonlítás: [link]
-
Hunork
veterán
válasz
core i7 #60127 üzenetére
Nézd meg a feladatkezelőt. Ha van benne KÉK színű ikonnal Realtek HD Audio, vagy szimplán HD Audio folyamatot, ami nem a tiéd, akkor az lesz. (nálam így volt, bitcoin), Fájl helyének mutatása - törlés, előtte persze leállítod a folyamatot. Utána Malwarebytes, ahogy fentebb írták, meg Diskcleanup, és egy registry tisztítás. Utóbbinál nálam tesztelve a Ccleaner, az nem bánt semmit, de másik programra nem esküszöm. (sőt, a Wise program kifejezetten W10 ellenes...) Ha kész vagy, restart, és elvileg jó kell legyen.
-
Hunork
veterán
válasz
phoenix1989 #55621 üzenetére
Giga nekem régen volt, akkor az ugyanúgy ment, mint az alaplapnál, exe volt az j bios fájl, lefuttat, gép újraindult, és kész is volt. Most nem találtam a linken, amit küldtél leírást. De az biztos, hogy exe a bios fájl.
-
Hunork
veterán
válasz
phoenix1989 #55614 üzenetére
A VGA úgy van megalkotva, hogy terheléskor felpörög a ventilátor, és idle állapotban kikapcsol teljesen, vagy csak az egyik megy. Persze ha a felpörgést úgy érted, hogy hangosan kerregve random csinálja, akkor ott lehet ventilátor probléma. De ha nem, akkor nem kell aggódni, a 960 ilyen már csak..
VGA Bios: olvasd el, mit javítottak, cseréltek...stb. Ha úgy látod, hogy kell,, akkor lecseréled, Ebből nem szokott gond lenni. A VGA-k hivatalos oldalán mindig ellenőrzött programok vannak fent. -
Hunork
veterán
válasz
#74459392 #55603 üzenetére
Hát pedig nagy okosságot nem lehet mondani. Vagy táp, vagy VGA. Én utóbbira szavazok, mert a Chieftec azért elég jól és sokáig leadja a szuflát rendesen. És ugye azt írtad, hogy VGA terhelésnél azonnal leáll. Ha nincs más mód, marad a szerviz.
Szerk: most még azt mondanám, hogy ajánlatos a gépet átnézni, csatlakozókat, milyen porfelhő van bent, a GPU-t újrapasztázni. Apám gépénél magas CPU hőfokot sikerült félórás melóval megszüntetnem, és már épp vitte volna is szervizbe. De az CPU volt, és melegedett, nem állt le a gép, tehát nem egyazon kategória.
-
Hunork
veterán
válasz
#74459392 #55599 üzenetére
Milyen idős a táp? Mióta van ez a jelenség? Miután beszereltél akármit, vagy csak úgy?
Próbáld ki egy másik VGA-val, kérj egyet havertól, szomszédtól. Ha azzal is ez van, akkor táp, ha nem, akkor VGA. A GTX460 ajánlott tápja 450W, neked pontosan ennyi van. Lehet, már nem tud elég enerdzsít adni a videó karinak. -
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
Üdv!
Egy kis temperature kérdésem lenne.
Adott egy ASUS GTX660, gépem többi része az Adatlapon.
Vásárláskor az Idle hőmérséklet 28-32 fok volt. Eltelt egy év, volt egy nyár, és felment 40 fokra.
Minap újrapasztáztam a GPU-t, méghozzá CM Essential jó minőségű, nem olcsó pasztával. Igaz, lement 36-37 fokra, de a kérdésem, hogy normális a kártya öregedésével ez a 5-6 fok különbség? Terhelés alatt a helyzet nem nagyon változott, még a 70 fokot sem érte el soha.
És bekapcsoláskor, illetve mindvégig Idle állapotban 10%-on pörög a VGA ventije.
Elnézést, ha nem pont ide való, de itt nagyobb a pörgés. Válaszokat előre is köszönöm! -
Hunork
veterán
Hali!
A Program Files Nvidia könyvtárban van egy Installer2 nevű alkönyvtár. Ez közel 2,5 GB méretű. Mi a szösszenet ez? Kell nekem?
A gyártó szerint (és szerintem) nem:
What happens if I delete the Installer2 folder when NVIDIA drivers and software are still installed on the system?
Deletion of the Installer2 folder will not affect any of your currently installed NVIDIA drivers or software. At most, it will prevent complete installs from occurring in the case of using an older driver from the OS driver store. -
Hunork
veterán
Üdv Urak!
VGA csere előtt állok. Felmerült bennem egy kérdés, nem tudom, hogy egyáltalán "értelmes"-e...
Konfigom az adatlapon, és a kérdés, hogy az alaplapi Bios-ban a Hyper-Threading Technology -t engedélyezzem GTX660 2GB VGA kártya esetében? Számít valamit, segít, nem jó, vagy közömbös?
Elnézést, ha butaságot kérdezek.. -
Hunork
veterán
válasz
daredar562 #37689 üzenetére
Örülök, hogy sikerült!
A Physx-et meg próbáld innen letölteni, és úgy telepíteni: physx. -
Hunork
veterán
válasz
daredar562 #37687 üzenetére
Igaz, nem mai darab, de egy próbát tehetsz vele: DX Uninstall
Aztán szépen nézz át mindent. Program Files, Users, Program Data könyvtárakat, és törölj kézzel mindent, ami Nvidia. Meg a PhysX is természetesen górcső alá véve, ha eddig nem tetted meg. Először a szokásos Programok telepítése/ törlése, utána kézzel.
A lényeg, hogy semmi nyom ne maradjon NV után. Ccleaner lefuttat, Regcleaner szintén, és Restart gép. Ha VGA módban indul, lehet egy AMD driver telepítés, ami DX-el 1ütt jár, aztán meglátod, mi lesz.
Reméljük a legjobbakat! -
Hunork
veterán
válasz
daredar562 #37685 üzenetére
Nem, elég az uninstall, az tuti. Rengeteg állomány megmarad, amiről nem tudsz. Én kézzel szoktam utána menni, mindent átnézni, de ha nem gond, egy tiszta telepítés megold mindent. Legalábbis szerintem. (én hasonló előtt állok, mikor meglesz a zsé egy R9 270-re...)
-
Hunork
veterán
válasz
daredar562 #37683 üzenetére
A kérdés, hogy előtte milyen VGA volt? Ilyenkor legjobb egy tiszta telepítés, minden korábbi Drivert eltávolítani, ha meg NVidia volt, egy tiszta Win telepítés is helyt álló lenne...
-
Hunork
veterán
válasz
DanielLong #37511 üzenetére
Köszönöm és djculture-nak is!
-
Hunork
veterán
Üdv!
Egy apró kérdés: most akkor az AMD Mantle csodája melyik típusú kártyáktól lesz majd használható? Nyilván az új R sorozatok igen, de pl 7850/7870 játszik majd? -
Hunork
veterán
Üdv!
Érdekes problémám lenne: a HL2 és társai (Source motoros játékok) alatt a GTX550Ti meglepő hőmérsékleteket produkál, 87-92 fok!!!
A BF3 és BF4 esetében közepes beállítás, 1920x1080, Árnyék kikapcsolva sem megy 85 fok fölé. Kérdés: ez mi a ráktól van? Nem mai darabok a HL gammák, és még a pláne, hogy ugyanez van a HL első részével, és a különböző Mod-okkal is. Tanácstalan vagyok, hiszen tél van, nincs nagy szobahőmérséklet...
Ha valaki tud valami biztatót, kérem ossza meg velem! Köszönöm! -
Hunork
veterán
Üdv!
Már rég jártam itt. Talán lesz egy kis keret VGA bővítésre. Adatlapomon a gépem, proci i3 2100, RAM bőven van, táp kiváló.
A gondom, hogy a GTX550Ti (OC ráadásul) nagyon bevált, FHD-ban tolom a gammákat, igaz utóbbiakat Medium beállításon, árnyék meg Low.
Kérdésem, hogy mire lenne úgy fejleszteni, hogy valóban látható legyen a különbség? Pénz kevés, nyilván megpróbálom a karit eladni vagy beszámítani.És nyilván 2GB kártyát vennék, ha már rászánom magam. Elsődlegesek a játékok. És hogy a proci mit hajtana ki rendesen. Korábban a GTX560 érdekelt, de nagyon nem látok újonnan. És AMD nem jöhet szóba, ez nálam egy dili. Még a GTX650Ti is remeknek tűnik, de az sem győzött meg tesztekben, bár ott már egyes oldalak 30%-os gyorsulást állítanak. Ez igaz lehet?
Amúgy ezt néztem ki, árban ez a plafon, sőt...
gtx560ti
Ami érdekel, hogy tesztek ide vagy oda, mennyivel jobb a teljesítmény játékok alatt a két versenyzőnél, vagy inkább várjak, míg jön egy újabb széria, és lemennek lassan az árak?
Várok minden építő tanácsot! -
Hunork
veterán
válasz
speedydb23 #30926 üzenetére
-
Hunork
veterán
Üdv!
Bár a játék topikjába már írtam, de hátha itt is vannak, akik találkoztak a problémával. Játék: Far Cry 3.
A megoldandó 2 kérdés pedig itt található: [link]
Előre is köszönöm a segítséget! -
Hunork
veterán
válasz
audi100td #22065 üzenetére
Üdv!
Hát az tuti, hogy frissíts mindent, Ati driver, visualc, Dx, ha kell OpenAl, és utána próbáld W7 kompatibilitás módban tolni, meg persze admin-ként. Más most nem jut eszembe...
amúgy itt a teljes lista a Gpu-król: D3 BFG GPU (fogalmam sincs, a FireGl most akkor itt van, vagy nem van itt...) -
Hunork
veterán
válasz
Salvador20 #20998 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem egyedi a gond... ha minden igaz, az 1.10-es normálisan működik, de egy külföldi fórumon -emlékeim szerint -, több hsz is volt, hogy az a tuti, ha két teljesen egyforma kártya van összekötve...
-
Hunork
veterán
válasz
Dark Archon #20735 üzenetére
régi szép idők...
barisj : ha már W7 alatt megy a kari, akkor mehet az Afterburner, azzal az opcióval, amit írtam...biztos, hogy jó lesz neki! -
-
Hunork
veterán
válasz
wbalu8 #20654 üzenetére
Legújabb verziót használod? Más program kiírja? Pl msi afterburner
-
Hunork
veterán
válasz
Jodanovich #20501 üzenetére
Üdv!
Hát a táp 350W-os, ki tudja, milyen koros...de az Enermaxok nem nagyon selejtek...
A proci TDP stimmel, de nem írtad, hogy mekkora a kereted.
Szerintem mehet a GTX550Ti, HD7770, mindkettő 30k, előbbi alatta, de a 7770 kicsit jobb. -
Hunork
veterán
válasz
Anonymus23 #20535 üzenetére
Külön menjenek, de lehet, hogy elég a 3DMark is...Azzal kezd. (a felsorolást elvétettem, sorry, utána az Unigine Heaven szokott nálam jönni...)És ha elsőre nem dob hátast, futtasd le többször, ha terhelés alatt random jött a hiba, most is fog. És ha van, akkor Crysis benchmark, na az is üt.
-
Hunork
veterán
válasz
Vartanus #20528 üzenetére
Ez inkább arra szolgál, hogy energiát takarítson meg neked, ha van külön Vga, és mondjuk egyszerű feladatoknál az Igp dolgozik (word...), míg 3D feladatoknál a diszkrét Vga.
De itt van ez, részletesebben olvashatsz róla: [link]agressiv: Azt pont kifelejtettem, pedig a sorban az első, mikor gépet barkácsolok...
-
Hunork
veterán
válasz
Anonymus23 #20529 üzenetére
Üdv!
Furmark, Cinebench, Unigine Heaven, meg menjen közben a Gpu-Z, engedélyezd a log fájl készítést, abban majd később minden benne lesz. (Sensors fül / Log to file) Ezek a progik laposan megterhelik majd a karit.
(Amúgy érdekes, hogy náluk nem csinálta, vagy ők nem csináltak inkább semmit...)
-
Hunork
veterán
válasz
quaddamage08 #20517 üzenetére
Az szép.
Melyik driver van fent? Nálam a legfrissebb, és ott van.
-
Hunork
veterán
válasz
quaddamage08 #20512 üzenetére
Pedig a legalsó sor a Global settings / Manage 3D settings-ben! 5 választással ráadásul!
-
Hunork
veterán
Az NV oldalán már nincs (alkalmazás driverek azonban vannak!), de egy ismerősömnek egy másik FX-hez innen szedte le, ne zavarjon az XP név az oldalon, olvasd végig, leírja (angolul), de mennie kell Vista/Win7-en: [link] (persze nem biztos, ha jól emlékszem egy FX1800-as volt a másik..)
-
Hunork
veterán
válasz
Maximus43 #20323 üzenetére
Semmi baj, ha még garanciás. Én azért csinálnék screenshotokat rendesen, több játékról is, és megmutatnám a boltban/szervizben, csak hogy lássák, mi a történés. (én memóriát vittem vissza így, vittem a fényképezőgépet, rajta a Bios képekkel, hogy lássák, nem kamuzok. De régen volt...most már vinnem sem kell...
)
-
Hunork
veterán
válasz
Maximus43 #20314 üzenetére
Ajajj.
A driver cserélések előtt nem volt gond?
Nem volt húzva a kártya?
Van fent valamilyen AMD-s Tweak program? (Trixx)
Nem vagyok nagy AMD szakértő, majd jönnek a szakik, pl. agressiv, és remélem, tudnak segíteni, de azt javasolnám én, hogy NE legen semmilyen VGA matató program(uninstall), majd az aktuális VGA drivert is uninstall, ha kész, a gépet indítsd újra, és Win 7 betölt, utána TE mutasd meg, hogy melyiket telepítse, ne engedd, hogy a Win automatikusan csinálja. Értelemszerűen azt a drivert telepítsd, mikor még nem volt gond.
Más nem jut eszembe most... -
Hunork
veterán
válasz
Maximus43 #20310 üzenetére
Ez melyik gamma?: Valamelyik Truck Simulator? Mert egy haverom is szenvedett vele (AMD tulaj), a játék Options menüjében, mielőtt elindul a game, ott matatott, ha beszélek vele, megírom, hogy mit.
Win alatt is minden rendben? Más játékoknál jelentkezik hasonló, ugyanilyen hiba? Ha nem, akkor a VGA és a játék beállításai nem passzolnak. -
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20282 üzenetére
Szívesen, bár 1előre nincs eredmény...
Mindenképpen szólj itt majd, hogy mi lett a végeredmény!
(amúgy én, ha nincs semmi fontos a C:\-n, vagy van, de el tudod hipp-hopp menteni, dafke csinálnék egy Win installt. Már a kíváncsiság kedvéért...) -
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20278 üzenetére
Igen, feltéve, ha nem volt nem megfelelően alkalmazott tuning bármelyik alkatrésznél...arra nem vonatkozik gari. De innentől kezdve a bolttól is függ, meg tőled is.
De előtte a cserebere legyen megoldva, ha van rá lehetőség, már csak azért is, hogy ki legyen végre zárva a bűnös.
-
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20276 üzenetére
Más platform. Mindegy, a tápcserét szorgalmazd, akár az övét betenni a te gépedbe, és úgy megnézni. ha nem normális a VGA, akkor nem marad más, mint egy alaplap beszerzése valahonnan kölcsönbe a te procidhoz. Másképp nem derül ki.
-
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20274 üzenetére
Hm. Közben fent szerkesztettem. Lehet, hogy alaplap...a tiedet látni, az övé milyen lap?
-
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20269 üzenetére
Már 2 napja molyolunk ezen, és a JÓ értelemben.
Tápot kéne kölcsönbe szerezni, egy jó minőségűt.
Bios alatt megnézni, hogy mi történik, vagy csak a Win indulása után csinálja-e.szerk: akkor próbálj egy tápcserét, (Chieftec CTG sorozat, pl), de lehet a lappal van baj. Ha másnál működött rendesen, akkor más nem lehet a ludas, szerintem...
-
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20265 üzenetére
Látom, nem változott a helyzet...
Ahogy írta a kolléga, hát a táp nem egy díjnyertes alkotás.
De: bekapcs gép, belépsz Bios-ba. Tehát nem oprendszer. Ott is ezerrel pörög a venti? Ott is pirítóst lehet rajta sütni? Ez érdekelne. -
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20175 üzenetére
Lövésem sincs...
Lehet, hogy vége.
Ami továbbra is aggaszt: hogy a rákban lehet akkor, hogy 3D alatt (F1 játék), a VGA normálisan üzemelt?
Vidd el egy boltba/szervizbe, teszteljék le, akár helyben megvárod, hogy mit virít ott a kártya. Persze, előtte mondd el, hogy mi a történés. -
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20157 üzenetére
OKé, meg elolvastad a két linkelt oldalt?
Van-e valami telepítve, ami Tweak program a VGA-hoz? Konkrétan a Trixx?
Sőt, én az Afterburnert is törölném, restart, és CSAK a GPU-Z-vel nézd meg, mit mutat, az még szép log fájlt is csinál neked. -
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20141 üzenetére
Üdv!
Közben tettem-vettem, tömeg-közlekedtem...
Még mindig idegesít a dolog.
Én ezeket csinálnám meg mindenképp, ártani nem árt, de persze csak akkor, ha értesz hozzá, és nem gond:
1. VGA ki a slotból, kipucol, ha van, pasztáz, slot is kitisztít
2. Ha a tápból két csati jön ki, a másikat a karira dugniFontos: Driver uninstall, de így:
Driver uninstall, utána restart csökkentett módban, ekkor C:\-n törölni mindent (program files, users, program data) ami ATI/Catalyst mappa, ezután restart, de nem engedni a Win-nek, hogy magától feltegye, hanem TE csináld. Nyilván egy olyan drivert tegyél fel, mikor még nem csinálta ezt a fura gpu-használatot.Azt nem írtad, hogy ez a hiba mikortól jelentkezett. Driver frissítés után, vagy valami egyéb matató-program telepítése után, Vga-bios volt-e frissítve...Volt-e tuning...
A neten találtam egy hasonló topikot, nézd meg, angolul van: [link] Itt írnak egy Trixx programról, ami egy tweak program, ha van nálad, állíts benne mindent default-ra, majd töröld. Állítólag a Catalyst 12.2 és újabb verzióival nem működik, lásd itt
Ami engem zavar, hogy 3D alatt (F1 játék) normálisan megy, míg desktop alatt felpörög...ez nem megy a fejembe, de talán lesz valaki, aki komolyabban is hozzá szól.Aztán szólj, hogy mi a helyzet.
-
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20122 üzenetére
Most lehet, hogy baromságot kérdezek, ezért elnézést, AMD driver/catalyst nyűgök terén nem vagyok otthon
, csak sokat lehet hallani ezekről.
Szóval: nincs valami elállítva a catalyst centerben? Értem úgy, hogy nincs valami bekapcsolva, elállítva? Feladatkezelőben nincs valami, ami nem oda való, valamilyen ATI cuccos? Ami megy asztal megjelenítéskor, aztán 3D-ben meg kikapcsol?
Előre bocsátom: tapogatózok, de az biztos nem normális, hogy 3D játék alatt normálisan működik, amúgy meg nem...
Ja, meg egy driver csere/frissítés nem árt, abból baj nem lehet...
Én ezzel szoktam megnézni: [link] -
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20111 üzenetére
Próbáld ki manuálisan, mert így legalább az kiderül, hogy állítható-e, szabályozható-e a ventilátor fordulatszáma!
Mert ha nem, na, akkor lesz a kérdés szép...
-
Hunork
veterán
válasz
szcsaba1994 #20107 üzenetére
Ez szép...
Pipáld ki az Auto-t alul, és ha szeretnéd, még a Settings/Fan fülön be is állíthatod, hogy milyen hőmérsékleten hány %-os fordulat legyen. És nézd meg úgy, hogy mit tesz!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple MacBook
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Sorozatok
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Robotporszívók
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest