- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syz
senior tag
válasz
Grave_444 #18932 üzenetére
Hali!GPU-Z-el mértem a következő adatokat:
GPU Core Clock [MHz] 850
GPU Memory Clock [MHz] 1200
GPU Temperature 82
Fan Speed (%) 74
Fan Speed (RPM) 3101
GPU Load [%] 100
GPU Temp. #1 (C) 82,5
GPU Temp. #2 (C) 87,5
GPU Temp. #3 (C) 84,5
VDDC [V] 1.200
Ezt konkrétan a Sniper Elite V2 játékban mértem,minden maxon és 3D-ben játszva.A másik kártyám 65-68 fok körül mozog ilyenkor. -
törölt tag
válasz
Grave_444 #18469 üzenetére
Még mindig VGA-t keresek a gépbe amúgy, csak folyamatosan változtak a feltételek, de már nagyjából körvonalazódott.
-E8400 mellé (akár húzva)
-512 MB (32 bit kényszerből)
-AC S1 passzívan elvigye!
-Amit ajánlottatok mind DDR3/128bit, nem kevés az?
-max 30k használtan, de ez plafon ennél inkább olcsóbb legyen
-Van olyan itt ami erősebb 4890-nél? -
fagy53
nagyúr
válasz
Grave_444 #17537 üzenetére
A kép annyival árnyaltabb, hogy valójában a memória sávszélessége számít és újabban már ezt a paramétert adják meg a gyártók, legalábbis egy részük. Ez pedig két tényezőtől az órajeltől és a mem busz bitjeinek a számától függ. Ezért lehet, hogy egy GDDR3-as vagy 4-es VGA ugyanolyan sávszélességgel rendelkezik egy GDDR5-öshöz képest, ha pl kétszer annyi az adatbusz bitjeinek a száma és az órajelük azonos.
Ezért célszerű a mem sávszél megadása a gyártó oldalán a spec. között, mert így könnyen összehasonlíthatók a különböző memóriákkal szerelt VGA-k. A sávszélességet persze effektív órajellel számítják, gondolom marketing célból... -
Silentfrog
veterán
válasz
Grave_444 #16341 üzenetére
A te kártyád terhelve majd a dupláját fogyasztja 192watt-108watt és 16 fokkal melegebb az övé terhelve.
Nem hiszem,hogy normális lenne.
Vagy rosszul áll a hűtő vagy a pasztázással van a gond,vagy tuningolva van,vagy el lett piszkálva a ventillátor fordulat. Vagy csak nyár van?Szerintem....
-
Apollo_21
addikt
-
mode19
csendes tag
-
zoleeno1
veterán
válasz
Grave_444 #15521 üzenetére
szerk: tjokai-nak akart menni a válasz
Az új driverekkel már elfogy ez a pár % különbség. 6850 ugyanúgy jól tuningolható széria (a tuning persze mindig egyéni kártya függő, szerencse is kell hozzá), kevesebbet eszik 30W-al, újabb széria, nagyobb az esély, h találsz használtan garisat. Én azt venném.
-
00roli00
aktív tag
válasz
Grave_444 #15015 üzenetére
Több mint 2 évig bírta a táp/adatlapon/ hiba nélkül. Azért gondolom h a vga, mert találkoztam már ilyennel annyi különbséggel, h 2d-ben is így "szemetelt". vga csere egyből megoldotta a problémát. Nálam 2d-ben megy, meg vidiket is tudok nézni, de játékok indításánál beáll azonnal. A táp mindkét pci-e csatija jó,megnéztem/elindul bármelyikkel/. Esetleg az alaplapi pcie sín jöhetett volna szóba, ha onnan nem jön kakaó. Sajna nincs másik karim tesztelni...
A helyi boltosokat meg inkább hanyagolnám..
-
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #11632 üzenetére
Az elektronikához jobban értő szakik biztos jobban meg tudják mondani, hogy mi is a pontos oka. Hallottam valami olyasmit, hogy pl. bizonyos esetekben egy erősítőt és a hozzá kapcsolódó lejátszókat külön aljzatba dugják, mert kialakulhat valami 50Hz-es "földhurok", ami például az erősítőknél mély, egyenletes zúgást idéz elő a a hangszórókban. A pontos leírásra és az okra nem emlékszem, de az tuti, hogy az audiotechnikában van egy efféle jelenség.
Ha van egy hozzáértő szaki, nyugodtan javítson ki! -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #11628 üzenetére
Nálam is előfordult ez a kép hullámzás, és nálam is csak a legmagasabb felbontásban volt érezhető, igaz, 2D-ben is, az asztalon.Tiszta ideg voltam, hogy tönkrement a kártyám, mire rájöttem, hogy a router tápkábele túl közel volt a monitor kábeléhez, és zavarta. Ha átdugtam a routert egy másik aljzatba és a kábelt messzebb raktam a monitorétól, a hullámzás megszűnt.
Bár lehet, hogy nálad más a probléma. -
BogyóBP
addikt
válasz
Grave_444 #11622 üzenetére
Hogy érted hogy hullámzik a kép? Sztem te a Tearing re gondolsz, az nem hullámzás hanem egyszerüen a megjelenitendő kép, gyorsabban pörög mint amit az LCD megtud jeleniteni, ezért a kép szétválik, mintha pengével elvágták volna, akár többször is egyszerre. Ezt a Vsync bekapcsolásával orvosolni lehet, de hátránya az hogy az FPS-t 60ra redukálja és ott is tartja.
-
djRusT
tag
válasz
Grave_444 #11419 üzenetére
Hello Grave444
Szerinted egy MSI HD6770-nél lehet engedélyezni az msi afterburnerben a feszültség vezérlést? ha igen, akkor hogyan kell?? mert hiába írom át a konfig fájlban
UnlockVoltageControl = 1
UnlockVoltageMonitoring = 1[ATIADLHAL]
UnofficialOverclockingEULA= 0
UnofficialOverclockingMode = 1
AccessibilityCheckingPeriod= 1ezeket az értékeket, nem engedi szabályozni.. vagy ennél a kártyánál nem is lehet? vagy esetleg driver miatt nem engedi, mert az afterburner felül a driver version-nál nem ír ki semmit... pedig fenn van a 11.12-es driver (win7 x64)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- HP notebook topic
- Tőzsde és gazdaság
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Hálózati / IP kamera
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest