- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #83946 üzenetére
Eszköz és kábel függő, de ha működés közben dugdossa valaki a HDMI kábelt, akkor hiába van lecsökkentve a feszültség, simán áthúzhat az áram és kiégetheti a HDMI chipet az adott eszközön.
Ezért érdemes teljesen áramtalanítani, mert kikapcsolt (stand by) állapotban is okozhat problémát.
Újabb eszközöknél és kábeleknél már nem nagyon, de azért érdemes vigyázni. -
4264adam
veterán
válasz
Apollo_21 #81724 üzenetére
Manapság sincs olyan kártya ami ULTRA ++ 4K 60 FPS felett teljesít folyamatosan, ez adódik a szoftverek optimalizálatlanságából is. Dual RTX3090 sem tud 1.5x erőnél többet kiadni és sokszor a High Ultra közötti beállítás különbség nem látványos a szemnek viszont FPS-ben felezik a dolgokat.
RTX2xxx széria 2019-ben jelent meg és RT első generáció. RTX3xxx már sokat fejlődött 2.genes magokkal de még így sem a 4K 100+ FPS tartomány minden esetben.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Apollo_21 #81724 üzenetére
Ja értem. Nem tudod lenyelni a békát, hogy csúcs vga-t vettél, de jelenleg már most sem tudod aszerint használni.
Mint írtam 1660 superrel is tökéletesen játszhatók a mai játékok is 4k-n, persze vannak korlátai. 2080 titánom lenne össze is pisálnám magam örömömben.
Persze nem vagyunk egyformák.
Viszont lehet újat mondok, de egy RTX3090 SLI is kompromisszumos lesz 8k-ra 4-5 év múlva. -
pecccccccca
őstag
válasz
Apollo_21 #81716 üzenetére
Szia.
Olvasom itt a vergődésed.
Nem lehet, hogy egyszerűbb lenne a max grafból visszább venned picit?
Nagyon játékfüggő, hogy mit, hogy hajt ki a konfigod.
Én 9600K-val és 1660 superrel játszottam 4k-ban és tökéletesen meg voltam elégedve!!! El nem tudom képzelni, hogy neked a 2080 titán ne tudna elég lenni.
Rengeteg játékom 100fps felett volt a konfigommal és csak egy kicsit alakítottam a grafikai beállításokon. Na meg persze a tévén a Gsync is be volt kapcsolva. Nem volt olyan játèk ami ne futott volna kielégítő fps-sel, folyamatos játékmenettel.Nem tudom mi ez a ragaszkodás a max grafikához, de egy kis szerénységgel teljesen jó lenne a konfigod arra amire használod.
-
válasz
Apollo_21 #81546 üzenetére
Lassan már hetente más kártya van a gépemben, nem ddu-zok pedig tesla, instinct, quadro, amd adrenalin, pro, moddolt stb vannak fent és nem is uninstalálom cserekor. Legtöbbször két kártya is egyszerre.
Ddu az csak akkor majd ha valami nem megy. De akkor is úgy emlékszem csökkentett módban kell. -
-
chris0000
őstag
válasz
Apollo_21 #74862 üzenetére
hi.kell ott a Vram ha 4K-ban akarsz játszani...
üdv.
Call Of Duty Modern Warfare Max Settings, Ray Tracing, HDR 4K | RTX 2080 Ti | i9 9900K 5GHz -
Csupingo
veterán
válasz
Apollo_21 #74746 üzenetére
Ezt én is néztem, a két alsó változaton tényleg nincs.
Bár kivágott végű az x1 is, elvileg abba is menne, nem? -
Nuada herceg
őstag
válasz
Apollo_21 #74279 üzenetére
Sziasztok!
Ma összekötöttem a tv-t is a géppel. Eddig egy samsung 24 colos monitorral használtam.
Gondoltam néha játszok tv-n is. Egy LG 43 colos 4k web os3.
Ez a kiterjesztés dolog működik. A monitort látja a kettesnek, de az az elsődleges.
Viszont ha tükrözni szeretnék, vagy csak a tv-n megjeleníteni, akkor mind a 2 kijelző fekete lesz, nem kapnak jelet... Valami megoldás, tipp erre esetleg?Nem válasz akart lenni, bocsánat.
-
cheatergs
senior tag
válasz
Apollo_21 #72698 üzenetére
Giga EX58-UD4; Xeon W3580 3.33GHz; Mugen 2; GTX580; 3*4GB Hynix DDR3; Seagate 1TB
w7 64 bit (pár hetes a konfig); legacy driver 391.35 (utolsó, ami jó a gpu-hoz)
Tudom, h fölmelegszik, de épp ez az, h nem szabadna a beállított órajelek fölé ugrania (amik az elérhető legalacsonyabbak).
Ehelyett bmelyik játékban (wows, warthunder, xcom, minden egyéb) egy idő után alt+tabozok, és látom, amint a gyári órajelekről ugrik vissza először az általam beállítottra, majd 2d módba.
Desktopon 41 fokos a kártya, és amíg működött a progi, addig 3D-ben 59 fokig kúszott fel. Pár napja viszont már 81-eket produkál, és azért csak annyit, mert inkább kilépek a game-ből. -
Selynelar
aktív tag
válasz
Apollo_21 #72636 üzenetére
A textúra megjelenítés. Nézd meg jobban főleg a fás résznél. Olyan,mintha rácsosan jelenítené meg a környezetet. Bocs,ha nem úgy mondtam,ahogy kell,de nem tudom mi a szakkifejezés erre a jelenségre.
Sniper Ghost warriorban is csinál ilyet eléggé sűrűn. S más játékokban is.
-
Csupingo
veterán
válasz
Apollo_21 #71570 üzenetére
Működik az első elgondolásod is, csak a biosban kell bekapcsolni, hogy aktív legyen a prociban lévő igp és a dvga is, aztán szerintem a win-ben a képernyők kiterjesztését kéne választani, akkor eltérő dolgok is mehetnek a kijelzőkön. De ugyan ez van, ha mindent a vga-ra kötsz, mondjuk ilyenkor pl. ha az egyik kijelzőn filmet nézel, a másikon játszol akkor az jobban terheli a kártyát.
Szerk.: most ki is próbáltam. A tv-re áthúztam egy filmet, a monitoron pedig elindítottam egy játékot. Működött szépen.
Elvileg kiterjesztett módban beállíthatsz képernyőként eltérő felbontást és frissítést is.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Apollo_21 #71570 üzenetére
A tv-t és a monitort is a 1080Ti-re kösd.
Filmezni a tv-n , közben netezni a monitoron tudsz.
Nálam is így van.Játékra jelenleg a monitort használom.
Régen csak a Tv volt a VGA-ra kötve, akkor azon filmeztem vagy játszottam.Szerintem amit akarsz az nem lehetséges.
Egyszerre nem fog menni az integrált és a dVGA. -
Fapomogacs
tag
válasz
Apollo_21 #52264 üzenetére
Vitatkoznék azzal a kijelentéssel, hogy a 960-as az AMD párja Nvidia oldalon. A közelébe sincs.
970 nagyságrenddel jobb mint a 960.
GTX 770 sem 290 szint most építettem be éppen 770-et, 280x-nél picit jobb, de attól függ melyik és melyik 280x-nél.Na kb. ezek egy szintem vannak. Ha 290 szint akkor 780 vagy 970. Általában 780-at úgy 80k körül árulnak 1 év garival max. 970-et kapsz 93-95k-ért 2 évvel, jobban megéri és erősebb is.
Ha van rá kereted vegyél 970-et. Mindent fogsz tudni max-on játszani, persze nem 4K-ban ahhoz 1 kártya kevés. -
trancemusic
senior tag
válasz
Apollo_21 #50922 üzenetére
Szvsz fesz emelés nélküli vga tuning az egészséges tuning otthoni usereknek, pláne 24/7-re.
Bios moddolós fesz emelt tuning csak benchre való.Nyugodtan emelgesd apránként (pl 10 mhz ) utána furmark teszt néhány percig. ( vram tuning teszthez nem jó mert kevés vramot használ, arra magas felbontás ultra textúrás game való. )
U.i.: alapfeszes gpu tuning biztonságos, nem károsítja a chipet, s mehet 24/7-re ha tudod hűteni.
Én is szeretném 1600 mhz-en járatni a 770-et,de mit szólna az asszony mikor netezik, én meg az ln2-őt locsolgatnám a vga-ra? -
7time
senior tag
válasz
Apollo_21 #48558 üzenetére
Nem igazán értem, ha a fogyasztás lényeges akkor miért akarsz egy eleve veszteséges SLI rendszert ami árban is veszteséges és jóval az 1 GPU-s felett fogyaszt, Nvidiatól csak a GTX 960 járnál jól ha a fogyasztást nézzük, az R9-280x kevesebbet fogyaszt és bucira veri a memória is 3GB.
-
trancemusic
senior tag
válasz
Apollo_21 #48555 üzenetére
770.
Több rá a gari (680 3éve kezdték forgalmazni kb. )
Elpida ramost keress,7900-8000 mhz garantált.
Gtx 770 topicban vannak 4gb-os tulajok,ott kérdezz.U.i.: szvsz a 2 gb vram fullhd-ban már szűkös,nem beszélve az élsimiről.
A 4gb texturát a gk104 meg tudja-e mozgatni?
A tulajok majd megmondják.
Nekik hidj,ne a tesztoldalaknak. -
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Apollo_21 #48541 üzenetére
Hát szerintem, azért nem olyan rossz még a helyzet. FullHD-ba ellehet szórakozni még a 2 giga vram-mal.
De nekem 670-alatt pl:farcry 4-ben már le kellett vennem a textúrákat közepesre.
WatchDogs-ban is anno butítani kellett a látótávot meg a textúrákat,hogy ne laggoljon annyira. -
válasz
Apollo_21 #47933 üzenetére
+ (#47935) MK VII
Oké, én elhiszem, de miért?(#47934) aram01
A 7750LP ritka, mint a fehér holló. R7-250-est láttam, sőt, a Sapphire-nak van 1 slot-os példánya is (mint a 7750):
Viszont ezek 50-60W között fogyasztanak, akkor meg már inkább GTX750 55W.Nekem picoPSU-hoz, vagy paneltáphoz kellene majd, alulfeszelt i3-4150, és 3-5 meghajtó mellé.
-
tomo1998
csendes tag
válasz
Apollo_21 #46381 üzenetére
OK. Köszönöm. Akkor inkább Asrock 990fx alaplapot veszek, drágább, de Amd Crossfere és nvidia SLI támogatása is van és mindkét PCIE 16x. Már csak egy kérdés. Jó a crossfire kábel (az most van) a SLI-hoz vagy kell egy másik SLI kábel? Tökéletesen rárakható a kártyákra.
-
zsinor008
tag
válasz
Apollo_21 #46338 üzenetére
Most rakta össze a gépet úgy hogy 12 voltos ágról átalakítóval oldottam meg a VGA 2X6 pin-es energia ellátását.Rendesen bekapcsolt eddig kb 30 perce működik de volt hogy csak 3-4 óra használat után kezdett el gondokat produkálni.Természetesen minden vissza állítottam.
(#46339) trancemusic
Köszönöm a buzdítást az új kártyához most már csak pénz kellene hozzá.A processzorral meg előre gondolkoztam még úgy 2-3 évig szeretném minimum használni mielőtt cserélném.
-
-
regener
veterán
válasz
Apollo_21 #45984 üzenetére
Kb semisem történt így
(#45985) Bál@
Mert nem akarom mindig annyin járatni a kártyát, majd 31-én délelőtt felviszem gariba aztán jövőre kész lesz valamikorMost meg visszaraktam a gyártóit amitől ilyen lett, max visszaveszek pár dolgot addig a grafikán... azért köszi a segítséget
-
regener
veterán
válasz
Apollo_21 #45979 üzenetére
Ezek is voltak már a kártyán, egyik sem segített
Amúgy igen, rog fórumos találat volt: [link]
Konkrétan ezt tartalmazza a frissítés, s ettől hülyült be: [link]
Illetve amióta felkerült ez a buta bios elsőnek, azóta nem lehet Power Limit Target-et állítani egyik tuningprogramban sem, GPU Tweakből egyszerűen eltűnt ez a csúszka, MSI Afterburnerben nem lehet rákattintani ahogy EVGA Percision X-ben sem. Ha a memórát húzom feljebb vagy lejjebb akkor bármelyik programmal jó, de a GPU az 967Mhz-nél feljebb sose megy, hiába van 99%-os terhelés aár (BF4 FHD Ultra +130% resoluion scale - van 20-30fps szóval terhelés van, Boost nincs).
Ha csökkenteni akarom a GPu órajelet akkor viszont lefelé megy, de akkorsem boostol sehová.
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Apollo_21 #44853 üzenetére
Na, tanulni nem bűn...utánna olvasni sem
Hát még azután h nyekereg az ember h nemjó vmi
Az Ultra Low Power State bevan kapcsolva..ezért kapcsolja ki a 2. kártyát
Ennyi....ezt úgy nézem hogy sokan azt valják hogy érdemes kikapcsolni több kártyás rendszernél.
Hol tehetem meg Catalysten belül? mert van rá külön prog...de nem mindenképp használnék külsőt.. -
-
Devsey
tag
-
Milo629
aktív tag
válasz
Apollo_21 #44406 üzenetére
+@aram01: Amikor vettem a 750k-t, azt mondták, hogy max. egy 7850-et hajt ki, azt is 4Ghz felett, és a mostani szériából ahogy elnéztem nagyjából egy R9 270-nek felel meg (+20W, kicsit jobb teljesítmény), azzal tisztában voltam / vagyok, hogy nagyobbat felesleges lenne.
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #44028 üzenetére
Ha nem akarsz kisebb teljesítményt, sem pedig jelentős ártöbbletet, akkor igen
Bár megjegyzendő, hogy 280x-esekből csak Sapphire Vapor, Toxic, Tri-X verziókat szokás ajánlani, a többi szeret szemetelni (artifactolni), főleg az ASUS-ok...
A fent említett ajánlott verziók pedig akkor már egy árban vannak egy 4 gigás 770-essel, abban az árkategóriában én azt venném.Ja, meg persze alternatíva egy új 7970-es is
-
nonsen5e
veterán
válasz
Apollo_21 #44023 üzenetére
4gb vramos gtx770 szerintem már van használtan 70 környékén. Kb. a 7970 ghz edition (aka. r9 280x) teljesítményét hozza, egy kicsit gyorsabb.
Nekem viszont most épp egy 280x vapor-x verzió van? Volt vele valami direkt - széria - probléma? Vagy csak random elhalt és rossz élmények miatt az kilőve?
-
törölt tag
válasz
Apollo_21 #43881 üzenetére
A borda rányomhatott a sünikre? Ha igen, valami ragasztó, vagy ilyesmi lefolyt a nyákra?
Hülye kérdés, lehet, hogy nem olvastam elég figyelmesen: ugye próbáltad mér a süniket leszedni és úgy újrapróbálni? Meg VRM-ek felületét teljesen ragasztótól megtisztítani, de minden komolyabb erőhatás vagy "kemikália" nélkül?
Biztos, hogy nem történt más változás? Alaplapi csatlakozókról minden megy normálisan? //Mondjuk elég csekély az esélye, hogy máshol lenne a gond, de hátha?...
Végsősoron valami szervizbe elvihetnéd, hogy próbálják ki egy bentlevő gépen, hátha... Mondjuk semmiképp nem jó, akármi is hibás...Amúgy nekem sincs semmi fogalmam, süniktől nem lehet semmi baja, hisz ezek elvileg műanyag borítású csipek, tökmindegy nekik, még ha vizet is borogatsz rájuk, ha máshová nem megy, maximum akkor lehet sünik miatt baj, ha egyenesek, és nem hajolnak el a fentről érkező nyomás miatt, amit esetleg az eredeti hűtőbordák felrakásakor rájuk gyakoroltál, bár igazán az sem lehet baj, elvégre nincs nagy nyomás, mert a ragasztó felülete épp elég nagy a nyomás eloszlatásához...
Ugyanakkor a véletlen egybeesés valószínűsége elenyésző → valamit nem szeretett a VGA...
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest