Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
gabo9201 #3271 üzenetére
És ezekben van a powerplayhez hasonló megoldás, hogy 2D üzemben visszaveszi az órajeleket? Amúgy nem lenne rossz vétel, de 14-ért szokott lenni 5570 ddr5 zafír, ált-ban simán 5670 fölé tuningolható, de tuning nélkül se rossz. Abszolút hangtalan l2pro hűtője van és az órajel visszavétel is tökéletes ha nincs terhelve.
-
pnagy7
aktív tag
válasz
gabo9201 #3128 üzenetére
meg nem allt ossze teljesen a gep de mar vgaban gondolkodom.
alaplap gigabyte p35-ds3l
proci intel pentium D 925
2gb kingston 800 ddr2 ram eddig ennyi van es olyan 450w vagy 500w- os M-tech tapra gondoltam.
valamint azthittem, hogy egyertelmu, mind1 akkor konkretan, max 10e van ra. -
Hunork
veterán
válasz
gabo9201 #2936 üzenetére
Köszönöm a válaszokat. Sejtettem, hogy ez lesz...
Akkor még várok, mert egy jó táp is 10e fölött van, plusz vga, és hát a procit is lehetne cserélni, azzal együtt meg a memóriát ddr3-ra...és már kész is az új gépem!
Elírtam, GT-t akartam írni, és én is hasonlókat olvastam, hogy a 450-es az jó, illetve e fölött. AMD, nem tudom, még gondolkozom rajta. Hiába, a szokás nagy úr...
Köszönöm a segítséget!Hunork
-
-
törölt tag
válasz
gabo9201 #2849 üzenetére
Nálam Award BIOS van. Itt van valami olyasmi menüpont, hogy On-Board VGA, vagy valami hasonló. Itt csak a fent leírt kétféle beállítás van, és van egy rejtett beállítás, amit a CTRL+F1 lenyomására lehet előhozni. Ez valami Init Display First, vagy valami ilyesmi. Itt lehet állítani a külső VGA-k helyét.
Az általad linkelt képen írja is, hogy ez a beállítás a VGA keresési prioritását állítja. -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2737 üzenetére
Értem.Na benéztem a bioszba és az egyik menüpotban a CPU VCore.nak FAIL-t ir ki a másik menüpontban a fesz Normalra van állitva és ott van alatta szürkén hogy 1.41.
Most elinditoottam az everestet itt csak 1.1V ot ir.
Per pill igy áll a helyzet.Érzékelő tulajdonságai:
Érzékelő típusa ITE IT8718F (ISA 290h)
GPU érzékelő típusa Driver (NV-DRV)
Alaplap neve Gigabyte 945P-S3 / 945PL-S3
Burkolatba behatolás történt NemHőmérsékletek:
CPU 39 °C (102 °F)
1. CPU / 1. mag 59 °C (138 °F)
1. CPU / 2. mag 54 °C (129 °F)
GPU 44 °C (111 °F)
Maxtor 6Y080L0 36 °C (97 °F)
SAMSUNG SP2014N 32 °C (90 °F)Hűtőventilátorok:
CPU 1619 RPMFeszültség értékek:
CPU mag 1.10 V
+3.3 V 3.38 V
+12 V 11.52 V
+5 V készenléti 5.05 V
DIMM 1.82 V
Debug Info F 01A1 FFFF FFFF 0000 0000
Debug Info T 201 39 255
Debug Info V 45 72 D3 B4 00 00 49 (7F) -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2728 üzenetére
Hát az alaplapom Gigabyte valami PL-945 nemtudom pontosan. amikor vettem még nem tudtam hogy az alaplap is mennyit számít... aztán mondom jó lesz valami olcsó... 11ezer volt asszem.
De pl ezzel a lappal nem is tudom húzni a procit mindig meghal vagy el se indul hanem visszaáll alap beálltásra akármiylen Minimálisat is állitok szinte. Szóval szar...
Ajánlhatnál esetleg valami jó alaplapot középkatban nemtom mennyi 20 körül mondjuk vagy nemtudom.
üdv -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2721 üzenetére
Pedig alapon van.
Jól felfekszik mert a gyári hűtővel ellentétben ez nem pattintós felhelyezésű hanem csavaros. kikellet szednem az alaplapot és a hátulján az anyát rácsavarni a keret csavarjaira.
Mindig is magas volt a cpu hőmérséklet nemtudom miért. megnézem már majd biosba tényleg.Szerk.:
Mit nézzek meg pontosan majd? Mindig is ilyen meleg volt mondom biztos a viszonylag zárt hely meg a rossz hűtés.. de msot kapta az új hűtőt meg a házba is lett egy plusz venti és szinte ugyan az... 60 fok körül volt a gyárival is csak az 2400en pörgött már olyankor... -
Kiskokó
veterán
válasz
gabo9201 #2589 üzenetére
Köszönöm a segítséget látom azért benn evagy a témában.
Nem tudom miért de mindig is Nvidias voltam és szerintem az is maradok.
az az igazság hogy amennyit én kihasználnám a kártyát... (ebben az évben szerintem nem is indítottam még el játékot a gépen, ha kijön valami új kipörgetem és kész)a 450GTS ből persze az 1gbosat néztem nem az 512-eset.
Mondjuk az Asus nekem se a szívem csücske akkor inkább MSI a best nálam.
Vagy még ezt szúrtam ki.
Gigabyte gyári OC-s ami nem izgat de laikusként úgy látom hogy jobban megvan csinálva a hűtésük mivel 2 ventis.
illetve a 2 között mi a különbség?
[link]erre mit mondasz?
Köszönöm.Neked is Köszi Monty !
-
-
Mi5i
aktív tag
válasz
gabo9201 #2463 üzenetére
Támogatom, csak iránymutatásra.
Szőrszálhasogatásra már nem oké, ahhoz már teszteket kell bújni.
Sokat dilemmáztam én is e két kártya között (6950 vs. 560 Ti), de ami biztos és amiért mindig fel fog merülni ez a kérdés: valamiben az egyik kártya gyengébb, viszont ugyanaz másban erősebb a másiknál. Ezért szimpátia és/vagy konkrét játékokban nyújtott teljesítmény alapján kell letenni a voksot.
Plusz, nekem vesszőparipám volt, hogy 2GB-os legyen
-
peter889
őstag
válasz
gabo9201 #2371 üzenetére
Köszi az infót.
Ha a 75W feletti kártyát PCI-e 1.0-ba illesztem, tápra is rákötöm a tápcsatlakozóval, akkor a PCI-e-ről kap 75 wattot a többit pedig egyenesen a tápról? Vagy akkor már az egészet a tápról fogja kapni?És ha nem csatlakoztatnám a tápra, akkor mi történne?
-
Reibek
senior tag
válasz
gabo9201 #2086 üzenetére
Rákerestem volt e még vkinek hasonló problémája egy külföldi fórumon találtam is hogy egy német srácnak detto ugyan ez volt a baja másik gépbe ment a kártya nála nem a saját gépe más kártyával ment a sajátjával nem neki is Gigabyte 5870 viszont a lap egy Asus Maximus volt. Ő ki vette az elemet a lapból, cmos reset és utána müködött este kipróbálom.
-
Reibek
senior tag
válasz
gabo9201 #2036 üzenetére
majd ha megjön a munkából a sogór átmegyek hozzá szintén az én régi alkatrészem egy energon 750-es van neki megpróbálom azzal most egyébként megpróbáltam megint elinditani az 5870-el eljutott a windows-ig betöltötte megpróbáltam gyorsan lehúzni a catalystot de megint elszállt.
-
Reibek
senior tag
válasz
gabo9201 #2034 üzenetére
igen az 1000-es van de ez lehet pont a másik hiba forrás is a táp.
Tele van mindenféle védelemmel ami egyrészről nem baj csak pl egyszer azért kellett hdd-t cserélnem mert van benne egy olyan védelem hogy ha 2ms-ig nem érzékeli a hdd-t kikapcsol és a teljesen jól müködö hdd-t eladtam a sogóromnak mai napig használja semmi baja én meg vehettem újat szintén genyozott egy GTX 460-al amit eladtam az is a mai napig megy cseréltem egy ugyan olyan márkájú... mindene ugyanolyan volt GTX 460-ra azzal nem genyozott. -
Petyyyyy
addikt
válasz
gabo9201 #1968 üzenetére
De igen, természetesen már rég kipattant az ötlet, hogy lecseréljem a masinát. Nem a 478-as platformon szeretnék megöregedni
De eddíg négyből négyszer mindíg közbejött valami, a cash meg elúszott
Mellesleg s1155 a terv...újabb 6 évig ne kelljen gépet cserélnem. Ha a mostanit eladnám és annak az árából venném, akkor igencsak hiányos lenne az új konfig...
-
Petyyyyy
addikt
-
kiralytom
aktív tag
válasz
gabo9201 #1899 üzenetére
9600 többet eszik és külön energiaforrásra van szüksége, szemben a 4670-el, igaz?
mert az nem játszik akkorhttp://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=01G-P3-1335-KR&family=GeForce%20400%20Series%20Family&sw=
ahogy nézem, ő is lényegesen gyengébb, mint a 4670 igaz? 12ezerért lenne újonnan egy ilyen kari
Új hozzászólás Aktív témák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- RAM topik
- ASUS notebook topic
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Gurulunk, WAZE?!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest