- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chosa921
tag
válasz
Bandita94 #14306 üzenetére
Hát nekem most jelenleg egy ILYEN kártyám van, és ettől szeretnék valamivel erősebbre cserélni úgy hogy beszámitsák a jelenlegi kártyámat és a maximum keret 40.000 Ft-ra jöjjön ki.
Egy 1155-ös i5 2400-as configba menne ez a kártya gigabyte alaplap mellé , 8gb 1600 MHz-es ramokhoz.
Az hogy Nvidia vagy Ati nekem teljesen mindegy bár lehet kifogtok oktatni hogy amd-hez ati intel-hez nvidia való ( én ezt nemtudom szóval ez lehetne akár egy kérdés is ( ? ) )
Egy 550W-os táppal szeretném üzemeltetni az egészet, lehetőleg ne legyen túl zajos, hűtés is legyen rajta, ha később esetleg overclock-ra szánnám magam.
Milyen játékokra használnám: hát mindent kiszeretek próbálni, FPS, MMORPG bármi jöhet ami csak élvezhető, jelenleg LoL-ozok meg WoW-ozok gőzerővel, de szeretném fokozni az élményt újabb játékok kipróbálásával.
Valamint még az lenne a kérdés, hogy Crossfire-be vagy SLI-be milyen kártyákat ajánlotok , persze ez már túlhaladna a 40.000 Ft-os keretet de ne közelitsen a 60-70.000 Ft felé.
-
Lmh
őstag
válasz
Bandita94 #13787 üzenetére
Kössz, kezdem megint bújni a cikkeket
A végén még kiokosodom mind2 fajtából. Pont találtam is egy jó cikket kezdésnek xD gtx460 vs hd6850 jól lelövik a bevezetésben a poént -.-
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Bandita94 #13377 üzenetére
"A lényeg, hogy nem akarom a belsőt cserélni, ezért keresem a legerősebb videokarit, amit még ki tud szolgálni az imént említett processzor."
Ha 4 magos lesz neki, akkor ha a keret engedi 6850 fölé is mehet.
Sőt ha mindennel maxon akar játszani még a 6870 is kevés lehet.. -
Huroq
senior tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bandita94 #13079 üzenetére
Szerintem az I5 750 mindkét vga-t 100%-ra hajtja.
Korábban én is az Intel nVidia páros híve voltam, ehhez képest most tökéletesen elégedett vagyok a full AMD géppel is.
aram01: pár ismerősöm szintén az óriási vram bűvöletében él, azt hiszik, hogy egy 2 gigás GT430 gyorsabb mint egy 512 GTS450.
én meghagyom őket a hitükben, meg sem próbálom nekik elmagyarázni, hogy a vga sebességét nem a memóriája mérete határozza meg, max csak röhögök 1-et.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bandita94 #13076 üzenetére
1680x1050-re az 1 giga vram miatt szerintem az 5830 egy kicsit jobb választás. Az nVidiák memória vezérlője nem a legjobb, ha betelik a 768 mega, számíthatsz, nem kicsi lassulásokra. A Radeonok memória vezérlője viszont klasszissal jobb. Az AvP erre egy kifejezetten jó példa, ami már kikapcsolt élsimítással is lazán megtölti az 1 giga vramot. Korábban egy 512-es 9800GTX-el játszottam, ami iszonyatokat lassult az AvP alatt. Kipróbáltam egy 512-es 4870-est, ami ugyan gyorsabb egy kicsivel, de ugyan azokon a helyeken, ahol a GTX 20 fps vagy az alá is csökkent, a 4870-en stabilan tartotta a 40-45 fps-t, szaggatásnak, lassulásnak nyoma sem volt. Pedig neki is telerakta a játék rendesen a memóriáját, de nem hasalt el tőle.
Mindez 1440x900-on.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Bandita94 #13072 üzenetére
Ha esetleg van egy kis márkahűséged, döntsön az.
Tényleg egyformák, én se tudnék dönteni. Akármelyiket választanám, folyton az járna a fejemben, hogy a másikon vajon, hogy futott volna.A 6850-est amikor vettem, annyi "szerencsém" volt, hogy pont Dirt2 multi ment 1000-el, és a GTS450-el valamiért iszonyat laggolt a játék. De csak a multi, a single nem. Egyszerűen nem tudtam vele játszani. Van itthon a másik gépben egy 5670-esem, kipróbáltam azzal, és láss csodát semmi lagg. Így rögtön tudtam, hogy a váltás nem GTX460 lesz, hanem 6850. Azóta sem bántam meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gaming notebook topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest