Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz
pempellini #7829 üzenetére
Egy 56.000 expós 30D-re már nem cserélném, sok az az expószám. Alapvetően jobb a 30D, igen, el is cserélném ha kb. megegyezne az expószám, de így biztosan nem...
-
máyköl
veterán
válasz
--=Zolee=-- #7186 üzenetére
Camera Kft. - 2500Ft.
Más megoldás sajnos tudtommal nincs. -
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #7170 üzenetére
No, ez nem az én napom.
1, Hát igen, ezt nem ismertem, de alapvetően így lehetséges a dolog, ahogy írtam, erről a ZLR-ről nem hallottam, de egy kivételes eset.
2, Igen, ez az én hibám, figyelmetlenség volt, elnézést!
3, Ide is azt tudom írni, amit az 1, nél írtam. -
máyköl
veterán
válasz
benedekco #7168 üzenetére
Ezt most nem igazán értem.
"tükrös volt de fix obis" Ez úgy lehetséges, hogy egy DSLR vázon egy fix objektív van.
"Mert nem cserélhetős obis, de nem is kompakt" Na, a cserélhető obis, az a DSLR. Egyébként ami nem DSLR és nem is kis zsebredugós kompakt, azt úgy hívják, hogy Bridge. -
máyköl
veterán
Flickr-en meg lehet valahogy változtatni az e-mail címet?
-
máyköl
veterán
???
elemre gondolsz? Eneloop akksik nagyon jók!
-
máyköl
veterán
Lenne egy kérdésem.
Tervezek a közeljövőben venni egy Raynox Dcr-250 lencsét. A kérdésem: Melyik objektíven használjam inkább? Az 50 1,8-on vagy a kitobin?
-
máyköl
veterán
válasz
pckownz #6971 üzenetére
Nekem nemrégiben egy Fuji S7000-es géppel voltak hasonló problémáim. Leejtettem, és mikor bekapcsoltam a lencse nem jött ki. 2-3 napot birizgáltam, aztán egyszer csak kijött. Azt csináltam 3 napon keresztül, hogy bekapcsoltam, és mikor jött volt ki, segítettem rá egy picit, óvatosan húztam kifelé. Eleinte semmi, de mondom, 3 nap volt kb., elkezdtem húzni, és jött ő is.
-
máyköl
veterán
válasz
killerjohn #6951 üzenetére
Rossz topikban jársz, fáradj át ide.
-
máyköl
veterán
válasz
Speeedfire #6870 üzenetére
Szia!
Pár rövid olvasnivaló, és akkor bele is vághatsz.
Fotózás alapjai 1.rész
Fotózás alapjai 2.részFotós könyvek topikja Itt találsz pár hasznos könyvet!
Sok sikert!
Máyköl
-
máyköl
veterán
Hali!
Ha elmegyek fotózni, ugye utána felrakom a képeimet a gépre. Egyből szerkesztem is őket, kontraszt, élesség stb. Meg ugye berakom őket szerkesztetlenül egy mappába, ahol a képek mind szerkesztetlenek. Most akartam az egyikhez hozzányúlni, mert újra átgondoltam a képet, más kontrasztmennyiséget raktam volna bele, stb, stb. De mikor újra megnyitottam volna, azt írja ki, hogy a kép írásvédett. A szerkesztetlen, meg az utómunkázott is, nem tudom őket szerkeszteni. Ha rámegyek a kép tulajdonságára, az írásvédett ikon nincs bepipálva.
A segítség menüpontban meg csak azt írja ki, hogy vegye ki a pipát az írásvédett ikonból.
EOS 20D-m van.
Tudnátok segíteni? Vagy a gépen kell valamit beállítani?
Előre is köszi!
Máyköl
-
máyköl
veterán
Szeretnék nyomtatni 10X15 -ös képméreteket, majd bekeretezni. Ez a méret mekkorának felel meg? 1024X768?
-
máyköl
veterán
válasz
cafatmaister #6684 üzenetére
Ahogy nézem, nincs rajta makró funkcó. Minél tágabb a rekeszérék,annál jobb lesz egy makrókép. A makró funkció az úgy szokott működni, hogy a gép beállítja a legtágabb (legkisebb F számú) rekeszt, és ahhoz beállítja a megfelelő záridőt. De ezt te is meg tudod tenni. Állítsd a vezérlőtárcát "Av" módba, majd állítsd be a megfelelő gombbal, hogy a rekesz a legtágabb legyen, és exponálj! A gép maga végzi a záridő beállítását.
Az expo kiolvasásról foggalmam sincs, hogy lehet. A Canon tükörreflexes gépeinél csak a Camera Kft. tudja kiolvastatni, 2500Ft.-ért, de hogy a kompaktjainál, hogy zajlik, arról foggalmam sincs. Egyébként miért fontos az expo száma? Kompaktoknál teljesen lényegtelen...
Máyköl
-
máyköl
veterán
válasz
eastsider #6682 üzenetére
Ilyen történeteim nekem is vannak, de rosszindulatúan nem szoktak nézni. 2 hete kint fotóztam, srác nagyon nézett, kicsit fura pózban voltam, földön feküdtem, alulról fotóztam a virágot. Bámul végig... Majd megyek tovább, elérek hozzá, odaszól: Na milyen lett?
Én erre: Még nem tudom, látnom kell a gépen.
Aztán mondta, hogy mutassam meg, az előbbieket, csak sajna a 20D képernyője elég pici, így sokat szegény nem láthatott, de tetszett neki ez az egész.
Egyszer mentem fotózni az utcára, és az egyik háznak a házszáma mellett, volt egy hangulatos lámpa, jól mutattak egymás mellett, el is kezdtem fotózni. Közben jön a csajszi haza, és elkezd velem ordibálni, hogy mit fotózom a házát. Elmagyaráztam, hogy csak a lámpát fotóztam, semmi rossz szándék, erre semmit nem válaszolt, akkor csá!
-
máyköl
veterán
válasz
Putyin90 #6678 üzenetére
Nagyon rosszul indulsz ki... Így nem lehet megtanulni fotózni, hogy nem merünk a géppel kimenni fotózni, csak bent a lakásban fotózunk. Nyugi nem fognak bámulni téged, engem se szoktak, de ha bámulnak is, kit érdekel?!
sanyi: Azért írtam, mert elég gyakori az újonoknál, hogy felülről lefotóznak auto -matába egy virágot. Ha virágot fotóz, próbáljon meg szoktlan szemszögöket használni (pl. alulról, oldalról), és próbálja maga beállítani a beállításokat. Másrészt azért jó, ha nem hétköznapi témákat fotóz, mert elég unalmas nézni azokat a képeket, hogy: kavicsok, kerítés, hangyaboly, paradicsomok, stb. amikkel szinte mindennap találkozunk. Érdekesebb, ha inkább egy virágot lefotóz alulról, ahogy pont a háttérben a naplemente látszik. Na, ez pont egy olyan dolog amit ilyen szemszögből nem minden nap látunk.
-
máyköl
veterán
válasz
Putyin90 #6676 üzenetére
Ha jobb idő lesz, menj ki sétálni, lassan menj, figyeld a környezeted. És egyszer csak észre fogod venni, hogy ez szokatlan, nem hétköznapi, akkor azt próbáld meg mindenféle beállítással, szemszögből lefotózni. Majd belejössz. További látogasd a "Digitális Fényképeim" topikot, ott sok kép szokott érkezni, próbáld meg belőlük tanulni, olvasd el a véleményeket. + rakd be te is a képeid, hogy véleményezzék, abból tanulsz rengeteget!
Pár téma: Portré (családtagok, lesifotók), makró (virág, fű, levelek, stb.), épület (parlament, stb.). Majd kialakul melyik illik hozzád a legjobban.
Máyköl
-
máyköl
veterán
Üdv! Menj át ide, ez a topik erre a célra van kitűzve, és sokkal látogatottabb mint ez.
Azért pár szót mondok:
EOS 400D kitobival 65k-ért nagyon megéri, olcsón adja, érdemes lehetn e megvenni, ha olyan 10k expo környékén jár a gép.
EOS 400D kitobival, 5k expo-val, 100k-ért: Ezt kicsit drágának találom.
Nikon D40 kitobival, 2k expo-val, 75k-ért: Ez egy jó gép, amit jó áron adnak, és kevés expo-san, valószínűleg gari is van rá. Annyit tudnod kell róla, hogy elég kicsi, és kicsit a fogása is sz@r, de meg lehet szokni. Ráadásul nem minden Nikon obit tehetsz rá, vagyis rárakhatsz minden Nikon obit, csak nem mindegyikkel lesz autófókuszod. Tehát ha egy AF-S obit raksz rá, akkor be tudod állítani az obin, hogy legyen autófókusz, vagy kézzel keljen-e fókuszálni. Viszont ha AF-D obit raksz rá, akkor nincs választási lehetőséged, csak kézzel fogod tudni állítani a fókuszt. Ez azért van, mert a D40-be (meg a D60-ba) nincs a vázban lévő motor.
Nikon D40 kitobival, 90k: Ezt nem is értem, miért írtad be, az előző D40 ugyanezekkel a feltételekkel volt 75k.
EOS 350D kit, + Tamron tele, 90k: Ennyiért szerintem abszolút jó az ár, az exposzáma is rendben van. Sokan szoktak panaszkodni a 350D fogására. Pár hete kipróbáltam egyet, tény, hogy rossz, de ki lehet bírni, és hozzá lehet szokni.
Fuji S9600: Ezt nem ajánlom, ennyiért DSLR-t kapsz, ég és föld a különbség.
D50 kit + 2 obi: Ennyiért szerintem ez is megéri.
D70+ tele: Jó gép, de nem tudom, hogy kb. mennyit ér, ezért nem merem mondani, hogy vedd meg.
Remélem tudtam segíteni!
Máyköl
-
máyköl
veterán
Üdv! Az a helyzet, hogy én eddig mindig JPEG-ben fotóztam, sosem állítottam át RAW-ba, nem éreztem, hogy kéne. A kérdésem: Ha átállítanám RAW-ba a gépet, akkor azt bármilyen programmal meg tudnám nyitni? Vagy csak Photoshoppal? Mert az nincs...
-
máyköl
veterán
Szvsz, azt nem igazán lehet fotósnak hívni aki néha a telefonjával kattintgat, ha lát valami érdekeset. Viszont akik szeretnek kattintgatni és itt a fórumon osztják meg a fényképüket egymással, hogy mások véleményezzék és rendszeresen fotóznak 2-3-4 naponta, mert ez a hobbijuk, ezt szeretik csinálni szabadidejükben, az már fotós. Hobbifotós.
Szvsz.
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #6528 üzenetére
Mennyit mondtak rá?
-
máyköl
veterán
Hello,
gimp 2-vel lehet hátteret mosni? Ha igen, hogy?
-
máyköl
veterán
válasz
runner 125 #6460 üzenetére
Igen, ha jobban megfigyelem tiszta kavarodás van a 2D címernél. Arról nem is beszélve , hogy az xD-s sorozatnak nincs beépített vakuja.
-
máyköl
veterán
Mi ez a 2D? [link]
-
máyköl
veterán
Ez most egy béna kínai változat, vagy tényleg ilyen lesz a 60D?
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #6426 üzenetére
Köszi, szépen. Sose úgy fotóztam portrét, hogy portréra állítottam, csakugye nem tudtam, hogy lehet állítani a rekeszt.
-
máyköl
veterán
Sziasztok!
A héten táboroztam, ahol az egyik ismerősömnek volt egy Canon EOS 10D-je, Sigma 18-50mm F 3.5-5.6-os objektívje (+ egy 70-300-as teléje ha jól emlékszem, de azt nem használtam). Próbálgattam a gépet, tetszett nagyon. (most tervezek 20D-t venni, elég sok hasonlóság van a két gép között, így jól jött, hogy tudtam próbálgatni) Főleg portrékat fotóztam vele, sportot, és lőttem vele egy pár makrót, tesztelésként.
Elsősorban Canonosok-tól kérdeznék.
Ezen a gépen (gondolom a 20D-n, 30D-n, 40D-n, 50D-n, is így, vagy hasonlóan kell) hogy lehet a rekeszt, záridőt, ISO-t beállítani? Nem volt rá nagyon szükségem, mert ha portréztam akkor a módtárcsát portréra állítottam, de érdekelne, mert ha villámot kellett volna fotózni, akkor jól jött volna.
Ami nagyon nem tetszett a 10D-ben, az a lassúság. Tudom, hogy a 20D mennyivel gyorsabb, annyit tudok csak, hogy valamivel gyorsabb. A 10D-ben mikor visszanéztem a képeket, már az elején azt írta ki, hogy "busy", és kb. 5mp. múlva jött elő az első kép, és kb. 2mp. volt mire beélesített 1 képet.
A választ előre is köszönöm.
-
máyköl
veterán
válasz
pukkancska #6392 üzenetére
Megpróbálom énis hátha... Ha gondolod küldd el a képet priviben!
-
máyköl
veterán
válasz
pukkancska #6390 üzenetére
Akkor elvileg a képe tudod társítani, a Windows Live Fotótárral. A Windows Live Fotótárban van egy javításmenüpont, és a javításban van egy vörösszem hatás eltávolítása. Na, ott én szépen ki tudtam venni a vörösszemet.
Sok sikert!
-
máyköl
veterán
válasz
pukkancska #6388 üzenetére
Nekem a Windows Vistán van egy alap gyári progi, amivel én szépen ki tudtam retusálni, a vörösszemet.
Vistád vagy Xp-d van?
-
máyköl
veterán
válasz
unclefucka #5918 üzenetére
Szia! Amennyit erről tudok mondani azt leírom.
Itt a fórumon rengetegen azt mondják, hogy inkább az objektív számít mint a váz. Vagyis jobb ha van egy profi objektíved és egy alapabb vázad, mint fordítva.
Az, hogy Mennyire függ az elkészült kép minősége a váztól az szerintem személyfüggő részben (aki ért hozzá az szerintem élesebb képet tud csinálni, mint az akinek csak simán a kezébe nyomsz egy gépet) , részben pedig gépfüggő. Pl. Sokan mondják, hogy az Olympusnak élénkebbek a színei a fotóiban, mint pl. a Nikon-nak.
Remélem egy kicsit tudtam segíteni.
Máyköl
-
máyköl
veterán
[ Módosította: philoxenia ]
-
máyköl
veterán
Lenne egy egyszerű kérdésem.
Mi az az élőkép?
-
máyköl
veterán
Köszi, mindenkinek!
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5720 üzenetére
Ok, köszi szépen.
-
máyköl
veterán
Sziasztok! Akku problémáim vannak. Ha az akkuimat beteszem este a töltöőre akkor reggel már zölden világít ezért kihúzom. Egy-két napig ott hever a polcon a töltőben az (állítólag) feltöltött akksik, de ha beteszem újra a konektorba akkor már piros jelzést mutat a töltő, vagy ha a fényképezőbe teszem be akkor már mutatja a gép, hogy merülőbe vannak az akksijaim. De van olyan is, hogy a zölden világító töltőt kiveszem, kb. 20mp. múlva visszateszem a konektorba, és már pirosan világít a töltő. Elképzelhető, hogy miközben nem használom az akksikat akkor is merülnek? 8 akksim is van, mindegyik így viselkedik. Akkor a töltőm vagy az akksijaim a rosszak?
A választ előre is köszönöm.
Máyköl
-
máyköl
veterán
Lenne, egy fura kérdésem... A filmes DSLR gépek, hogy működnek? Nincs LCD-jük vagy miben különböznek a digitálisoktól?
szerk: Keresek itt fényképészeket, akik tényleg a fotózással foglalkoznak. Ha esetleg akadna valaki pls írjon pü-t...
-
máyköl
veterán
Megszeretném kérdezni, hogy "FastStone MaxView" nevű programmal lehet-e utólag egy fotót élesíteni?
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5657 üzenetére
Nem szó szerint kell érteni...
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5624 üzenetére
Csak pont megláttam ezt a kigeészítőt, és elkezdett érdekelni, hogy miben segít.
-
máyköl
veterán
A lényeg a lényeg, hogy s5600-hoz nem tudom használni? És ha igen mire? Mert eddig 3 féle dolgot hallottam.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #5613 üzenetére
s5600.[link] azt írja, hogy s7000-hez használta.
-
máyköl
veterán
A közgyűrű mire hasznos?
-
máyköl
veterán
KTTech, Szten Márs: Köszi!
-
máyköl
veterán
Próbálok komolyabban ismerkedni a fotózással. Konkrétan a Fuji s5600-as gépemben az A fényképezésmódot próbálom használni. A kézikönyvben olvastam, hogy az A menüpontban a blendeértéket tudom állítani. Elvileg ha levinném a blendeértéket akkor a tárgy éles lenne és a háttér pedig homályos. De nekem ez valamiért nem sikerül. Mindig minden éles, ha le állítom a blendeértéket akkor világos lesz a kép ha pedig föl akkor sötétebb, és a háttér egyáltalánm nem szól bele a fotóba. Mit tehetnék? Mit csinálok rosszul?
Köszönöm szépen előre is a választ.
Máyköl
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Xbox Ultimate előfizetések
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest