- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Létezhet olyan álló tok, amibe egy markolatos D80 belefér egy 18-135-os obival?
Koszi.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Van még jó pár évről egy Polaroid igazolványképkészítő fényképezőnk. A két hozzátartozó vaku sajnos elromlott (tippem szerint bennemaradtak az elemek, és a sav bele folyt), viszont egyik ismerősünknek kellene a gép, használná.
A fényképezőn ez a vaku volt: 01, 02
Illetve volt egy kisebb vaku is, a földre letéve a vászon elé, h az árnyékot kilőjje.
Ez volt: 01, 02Kérdésem: milyen típusú vakut vásároljak rá? Mit kell néznem, milyen kell nekem?
Költségvetést tekintve lehetőleg minél olcsóbban szeretném összehozni.Köszi a tippeket!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Valaki mondjon olyat képfeltöltő portált, ahova a 10mp-s fotókat fel tudom rakni, legyen szíves.
..jah, és lehetőleg ne töröljék egy héten belül.Köszi.
-
runner 125
nagyúr
OFF: Fotós maffia.
On.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
A napokban kellene egy barátomnak vásárolnunk egy új dslr gépet, kb 120k környékén. Nincs köztetek olyan aki tudna nekünk segíteni olcsóbban megszerezni?
Nyíltan nem szeretném ide leírni, h mily módon, de nincs szükségünk névre szóló számlámra, csak garira... -
runner 125
nagyúr
Index-ről..;
"Szeretném bejelenteni, hogy TeeCee topictársunknak köszönhetően elkészült egy jól és talán biztonságosan használható oldal ,ahonnan rmélhetőleg sok-sok fotózással kapcsolatos gépkönyv, kézikönyv, különböző leírás, szakkönyv lesz letölthető.
Azonban ennek a feltöltéséhez kérnénk benneteket, hogy segítsetek és küldjetek anyagokat! Úgy döntöttünk, hogy nem adunk bárkinek feltöltési jogot, a pár nappal ezelőtt történtekből tanulva, :-( hanem egy megadott emailcímre kérünk hogy küldjétek el Pdf. formátumban vagy esetleg még tömörítve!
Az emailcím: fotobarkacs@gmail.com .
Az ide érkező anyagokat mi fogjuk ellenőrízni és azt időn engedve feltölteni az oldalra!
Várom segítségeteket!
(Ezt az írást más fotózással foglalkozó fórumban is publikálhatjátok!)
http://www.fotobarkacs.hu/
Üdv: Csapszi."
-
runner 125
nagyúr
válasz
cafatmaister #6742 üzenetére
Az elemek mennyi idősek? Nem lehet, h már azok rosszak?
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Egy ilyen Vivitar 2x-ezőt milyen obin érdemes használni/kipróbálni? Mondjuk egy 50mm 1.8-on makróhoz?
Köszi.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Hali!
Egy újabb kérdés; ingyenes panoráma szerkesztő progira volna szükségem.
Köszönöm.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Darkness1 #6547 üzenetére
Noh akkor nem vagyok egyedül.
Nekem is tetszett.
..év sajna DVD-t nem kaptam hozzá, de egy ezrest így is megért vatera-n.
..még van pár db könyve a tagnak..
Jaja, úgy látom egyezik a véleményünk, nekem is van vagy 5-6 NG-s, de kicsit puhatolózva írnak a dolgokról, konkrétumokat/kész tényeket mint ha nem mernének leírni...
Ettől függetlenül mutatós képek vannak csatolva" a könyvben...a kompozíciót viszont egyik - talán a Portrék,riportok c. NG könyv, egész jól taglalja.. harmadolás szabályai, eltolások, ..aranymetszést viszont nem találtam meg bennük.
Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
Noh király.
Milyen téma?! Minden..
Egyelőre nincs kedvem "szakosodni", érdekel minden.
..pár napja engem is elkapott a hév, és beszereztem pár példányt. Már felét ki is olvastam.
Van köztük kezdőknek, haladóknak szánt egyed, de van a fotózásról A-tól Z-ig is...mivel lelkes amatőrnek vallom magam, így a Baki Ádám féle; ZOOM IN - A DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZÉS A-TÓL Z-IG c. könyv bejövős volt. Elég szájbarágósan leírja a dolgokat, jó példákkal illusztrálva. /Nem tudom csak véletlen, vagy valóban rokonság állhat a kettő szerző között?!
/
Rákerestem az általad említett Baki Péter könyvre, ahogy láttam 1980-as szerzés. Semmi ellenvetésem a régi technikával szemben, - nyilván az alapok egyeznek - de jobban örülnék egy frissebb szerzésű könyvnek, ami akár konkrétan a digitális dSLR-ekkel foglalkozik.
..de szívesen fogadok más egyéb tippeket is!
Apropó; National Geographic sorozatokról mi a véleményed?
Pölö ezt is beszereztem.Köszi szépen.
Üdv.M
ui.: Félve teszem fel a kérdést, topikot esetleg nem érne egy "Fotós könyvek" c. szoba?
..ajánlások, megbeszélések, kritikák, stb.. -
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Ha egy obinak karcos a lencséje, valami módon ez orvosolható? Vagy csak lencse csere oldja meg a hibát- ha egyáltalán okoz vmi hibát az elkészült fotókon.
Köszönöm!
Üdv.M -
-
runner 125
nagyúr
válasz
jorden06 #6339 üzenetére
Nm.
Az első markolat kimondottan D90-re való, a 2. meg D80-ra.
Ha jól tudom Neked is 80-asod van, én annó amcsiból vettem az origi Nikon markolatot is ,kb 15k volt akkuval együtt.
-szal', sztem is a cserélhetőset válaszd, mellesleg - gondolom azokhoz is - van AA elem adapter is benne, így akár azzal is működtethető, legalábbis a gyárihoz van.Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #6308 üzenetére
Google-ban keresgéltem én is.
Még konkrét iskolát nem szemeltem ki magamnak.Találtam egy ilyet; Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskola (OKJ-s, 2 éves, Alk. fotográfus.)
Ennek a képzésnek az áráról most érdeklődtem mail-ben, választ még nem kaptam.
Index fórumán is olvasgattam, ott ilyen 200-250k -s árakat látni (a 2 évre).
Ami viszont tuti; "Alkalmazott fotográfus" OKJ-s papírt szeretnék szerezni.
Ahogy néztem, a Práter utcaiban ilyen szak nincs, csak "Fényképész és fotótermék kereskedő" .Mellesleg itt a tandíj is elég borsos.
..de köszönöm.
j.bravo
Köszi Neked is.
Kukkold meg amit én találtam, elég részletesen le van írva a "tanmenet" , stb..
Ha kapok infót, természetesen beszámolok.Addig is még keresek iskolákat.
Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Noh egyre valószínűbb h csinálok egy 2éves Alkalmazott fotográfus képzést.
Esetleg valaki nem végzett már el ilyet -ehhez hasonlót?
Konkrétan arra is kíváncsi volnék h ez mibe fáj nekem?
Köszi.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Köszi mindenkinek!
Nálam most két esélyes a dolog, ha nem vesznek fel egyetemre akkor szeretnék csinálni egyet, -Alkalmazott fotográfus , ez az amit én kerestem.
Köszi még egyszer.
Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdésem volna; 1év alatt elvégezhető egy OKJ-s fotós képzés? Egyáltalán létezik ilyen?
Mibe fáj egy ilyen képzés? (Egy OKJ-s papírom van már, így a többi fizetős sajna)
..illetve megköszönném ha tudnátok esetleg iskolát is ajánlani Bp.-en.Köszi előre is.
Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
válasz
philoxenia #5955 üzenetére
Szuper, a tompítás egész jól bevált.
Köszi.
Üdv.M
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
A kérdésem a következő; PS.-ban vagy Fotofiltre-ben, h tudom az arcot/testet "elsimítani"?
Amolyan "selymes" legyen, értitek na..Köszönöm!
Üdv.M
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #5452 üzenetére
Jaaah h úgy.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #5450 üzenetére
Köszi.
Arra értettem h csak abban az esetben tudná AA elemmel használni h ha vesz hozzá egy markolatot.(450D/ D80-hoz való markolathoz jár egy AA elem "adapter" ,gondolom a K200D-hez valóhoz is adnak...)
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #5443 üzenetére
Noh,de pont azt nem szeretné.
Jah h úgy..
Gondolom jóval drágábbak lesznek a G1-re való obik..
Igen,de ezért is írtam fentebb h akkor vásárolna -akár kitben is- egy 70-300/55-200 -as obit.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #5439 üzenetére
Igen tényleg erre gondoltam.
Egyébként ah néztem 130k 14-45-tel.
Ha azt nézzük kb annyi mint a 450D 18 -55-tel.
Mi a véleményetek erről a Pana gépről?
Van olyan jó mint egy tükrös? Nem lehet ez a köztes út? A srác először bridge kategóriájú gépet akart,aztán dSLR -ez meg olyan kettős
Erre milyen obi való?
Köszi ismét
Üdv.Mmod.: a 16:9 arányú képet semmi másért nem szeretné -mint h visszatudja a család nagyban, LCD TV-n nézni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Cassidey #5434 üzenetére
Hm,akkor ez csak amolyan bridge opció lenne
..még visszatérve a bridge kategóriára; úgy rémlik mint ha itt olvastam vna valamerre h -talán a Panasonic- csinált most egy nagyon ütős bridge gépet (pontos ítpust nem tudok,azt hiszem vki még tesztképet is linkelt be-amin pár szál rózsa volt..
)
Melyik típus ,tudja vki?
Köszi
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #5430 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek,átadom.
Upsz,valamit kihagytam; Jó volna ha lenne 16:9 képarányú lehetőség is a vázban.
Melyik tudja ezek közül?
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Szten Márs #5428 üzenetére
Köszönöm.
A Sony-ra és a Pentax-ra milyen bajonettes obi megy fel?
Ah kivettem az írásodból,úgy gondolod Te is h dSLR...
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Unokabátyám a minap említette h vásárolna egy "komolyabb" fényképezőgépet..
Említett egy típust; Canon SX10 -noh most,ez a gép ah néztük, ~86k.
Ekkor tört elő belőlem a "dSLR ösztön"Ajánlottam is neki bőszen egy belépő D40-et...
Ah olvastam régebben volt már téma h nem feltétlen éri meg mindenkinek tükrös gépet venni egy kompakt helyett,bár mutattam neki 1-2 tesztet/fotót -rákattant a kategóriára.
Amit elvárásként hozott fel kompakt kategóriában;
-ceruzaelem akku (elmondtam neki h a tükrös gépek alig fogyasztanak,hisz nem élőkép alapján lövöldöz vele az ember..)
-videóra nincs szüskége
-több pontos AF
-nagyobb zoomátfogás (egy 70-300-at 30k körül kapni)
-külső vakucsatlakozó
-minél több manual beállítás...ezek utána én már úgy éreztem h neki egy dSLR kell.
Második nekifutásra egy 450D-t szemelt ki magának,18-55-tel.
(Itt kérdezném is h van a vázban AF motor?)
Mit gondoltok Ti erről?Kérdeztem tőle h mire használná elsősorban,művészkedni vagy pl kirándulást "dokumentálni"- utóbbit mondta (bár sztem azt sem mind1,milyen minőségben..)
..persze nem tagadta meg,h hétvégente ne nézne ki "fotózni"...Nyilván relatív,de megéri azt a + ~50k-t a 450D egy 18-55-tel?
..vagy bridge kategóriában mit ajánlanátok ilyen 90-120k környékén?Köszi előre is
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Ti mivel pucoljátok az obi lencséket?
Sok féle eszközt/szert láttam,ki mit ajánl?!
Köszönöm.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Vivitar 2x macro teleconverter -mit ér egy ilyen?
Köszi.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Gaga_30 #5328 üzenetére
Hali!
Köszi a tippeket.
A 2 kis Nikon gép tetszetős db-nak tűnik.
Az L16 talán annyiban jobb lehet h kevesebb mp..Itt PH!-n is árulnak egy ú.n. Benq DC-C750 zsebgépet..nézegettem ezt is,bár Rumos szerint nem túl jó választás...
A videó funkció elég jónak tűnik felbontás alapján; 720x400
..illetve most találtam egy használt Panasonic LS 60-at is,ez már viszont 848x480 (30fps) videót vesz-ami nagyon vonzó,de jelen esetben pedig az LCD csak 2"-os...
Úgy láttam az általad ajánlott gépek "csak" 640x480-ba vesznek..
Egyébként biztos vagy benne h korlátozva van az egyszeri videó hossza?! Nekem annó volt egy pici Sony kompaktom,már az is a mem kari függvényében vett fel vidit.
Köszi még egyszer.
Üdv.M
mod.: ..mégis,az LS80 tud WVGA videót..-hm lehet az lesz a befutó -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Sehol nem találok tesztfotókat/vagy éppen egy tesztet erről a gépről..; Benq DC C750.
Vki esetleg tud segíteni?!
Köszönöm
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdés; Létezhet az h egy D60-ban egy Kingmax 8gb-s SDHC kártya nem muzsikál,míg pl egyes gépek látják?
Állítólag a gyártó kiadott vmiféle listát a kompatibilis memóriakártya gyártókról...,kérdés rajt van -e ez a kártya. Illetve a D80 kezelheti? (még nincs nálam a memkari.)
Köszönöm.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Volt már/van vkinek tapasztalata a Sigma 135-400-as telével? Mindenképpen szeretnék egy telét vásárolni még. Mivel úgy hozta a sors h 18-70 helyett 18-135 lett,így ezt az obit nézegettem a 70-300 VR helyett. Vagy még mindig jobb vétel lenne az utóbbi?
Köszi.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Lassan megjön már a D80.
Nézegetek vmi teleobit.
Érdemes venni VR-es 70-300at? Megér majd' 3x annyit?
Köszönöm!
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Köszi mindenkinek!
Az obi egy D80-hoz járó 18-70.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Milyen obin alkalmazható "legjobban" egy Raynox DCR-250 makróelőtét? 18-70-en h muzsikál? Lehet butát kérdeztem,bocsi
Köszi.
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
válasz
Adrian Mole #5060 üzenetére
Köszi!
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Nikon D80-hoz járó 18-70-nek hány mm-es a szűrőmenete?
Köszi
Üdv.M -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Vki tudna nekem a HDR technikáról adni egy linket,vagy akár egy "előadást"?
Biztos szerepelt már,ne haragudjatok.
Köszönöm előre is!
Üdv. M -
runner 125
nagyúr
válasz
golyani #3617 üzenetére
Hali!
Füstölővel..Annak legalább van illata (kérdés ki mennyire szereti), viszonylag nagy mennyiségű füst keletkezik..-nem olyan drága.
Üdv.
mod: katt,és még kék is -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Raynox MSN-202 miben különbözik a DCR-250-től? Előnye/hátránya..?
Köszönöm
Üdv. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
"Makinon" márkáról hallott valaki? Esetleg röviden véleményezné..Konkrétan ND szűrőt szeretnék-s kaptam egy olyan ajánlatot.
Köszönöm!
Üdv. -
runner 125
nagyúr
Üdv mindenkit!
Kellene gyorsba egy kis segítség..
Adott egy 62mm menetátmérővel rendelkező Raynox DCR-2020 teleelőtét.
A kérdésem nagyon amatőr; /mindenképpen közgyűrűvel kell feltennem az FZ50-re/
Az közgyűrűtől romlik a minőség? Vagy valamiben egyáltalán valami változik?
Köszönöm szépen!
Üdv. Márk -
runner 125
nagyúr
Üdv!
Revuenon-ezt a márkát ismeri valaki? Röviden kérnék róla véleményezést. Nagyon köszönöm! Konkrétan egy Revuenonnagylátószögű (0,7x) előtét lencse -t néztem. Csak kiváncsi lennék h milyen minőség.
Köszönöm még1szer!
Üdv. -
runner 125
nagyúr
Üdv mindenkit!
Vki esetleg véleményezné nekem ezt-Olympus Tcon17 tele konverter (55mm)- a teleelőtét?
Nagyon köszönöm!
Üdv.: Márk -
runner 125
nagyúr
Üdv mindenkit!
Egyértelműbbé tudná vki tenni számomra h egy TTL vaku miben jobb mint egy "sima"?
(akár hsz,akár link formájában.)
Köszönöm szépen előre is!
Üdv. -
runner 125
nagyúr
Üdv mindekit!
Raynox DCR-2020-as teleelőtét hosszára lennék kiváncsi.Ha vkinek van ilyenje, lemérné nekem..?!
Köszönöm!
Üdv -
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valamiféle "eszközt" amivel a lencsét tudom törölni? (ujjlenyomat)
Ablakmosó spray?!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Milyen autót vegyek?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 83C3 - 83" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest