- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
itouchfan #26745 üzenetére
30-ból kerek perec a régebbi Nikon1 jön ki (de talán a keresős verziók ebből se) amit fényképezőgépnek lehet hívni. Az meg tényleg csak arra jó, hogy tanuljon vele az ember, utána rögtön léphet tovább, fejleszteni értelmetlen, nem is lehet.
Viszont ezek 10-14 MP felbontással rendelkeznek eleve. A régi m4/3 is 16MP körül van 60 ezer környékén. Én inkább 80-100-nak mondanám azt amit el kell költenie, ha beéri alap obival. De karóra+tájkép már eleve két obiról beszélünk inkább. Beltéri fényképezéshez fényerős obi kell az megint drága.
Ezen vergődök pont én is. Én semmi extrémet nem akarok csak néhány fotót csinálni kutyákról és legyen egy átlagosan jó minősége, hopp 150 ezer. Még ha a Nikon1-en is maradnék akkor is két obival 120 ezer körül jön ki (30 a gép, 40 a teleobi, 50 a fixobi).
Nyilván ennyit egy kis szenzoros, leállított, régi gépre nem fogok elkölteni. Csak összehasonlításképp írtam, hogy 30 ezer az fényképezés terén nem létező pénz. -
-
copass
veterán
válasz
itouchfan #24685 üzenetére
canon topikban van ilyen gyik.
igaz canon specifikus de általánosságban minden gépre érvényes. -
Rapid136
őstag
válasz
itouchfan #23218 üzenetére
De vigyázz mert nagyon lerekeszelve ismét romlik a képminőség (diffrakció).
Az általános elv az hogy a kezdő fényerőhöz képest kb. két rekesszel szűkitve már optimális lesz az objektiv képe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Star Trek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest