Hirdetés
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Hatha valakinek ilyen kell...
-
shabbarulez
őstag
Úgy tűnik hogy az Intel még e hónapba ki akar jönni egy Enhance Media Netbook változattal, az N280+GN40 combot oda szánját és ez külön is akarják kezelni a mainstream netbookoktól. [link]
További érdekesség hogy desktop fronton a legkisebb G41-es chipset állítólag HDMI-t kap és erősen gyaníthatóan e mellé be lesz aktiválva a hardwaresen támogatott video lejátszás is. [link] Ez további erősíti azt az elképzelést hogy mobil fronton a GN40 is a GL40 ilyen felokosított változata lesz, plusz az enhanced media elnevezés még inkább. Egyre jobb az esély arra hogy a GN40-ben is aktív lesz a hw video támogatás és még akár a HDMI port is képbe kerülhet. Persze tutit majd akkor lehet tudni ha az Intel már bejelentett. De ha már tényleg hónap végéig ki akarnak jönni ezzel a szériával akkor nagy valószínűséggel rövidesen kiderül minden.
-
parandroid
félisten
válasz
spidersoft
üzenetére
Megfelelő műhellyel az alutömb kettévágása sem tart tovább 12 másodpercnél (satu + dekopír fűrész), utána köszörűvel kicsit megcsiszoltuk, hogy szép legyen. Az egész művelet volt a felfogatással együtt vagy fél perc.
Persze ha nem lenne jól felszerelt karbantartóműhely a cégnél, én sem álltam volna neki.p
-
spidersoft
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Sztem nem lett ez annyira gány... Bár drágább, mint a te megoldásod (2520 volt a két borda postával), de számomra előnyösebb is: könnyebb lesz majd a beáramló levegőt rákényszeríteni, mert így elég egy téglalap alakú csövet készítenem, nem kell T, vagy L alakút
Bár ha nem akarsz semmi spéci megoldást, akkor a tiéd (már csak a nagyobb hőleadó felület miatt is) jobb. Bonyolultnak ez se bonyolult, talán egy dróton egy kanyart kiegyenesíteni, majd odébbra hajtani még könnyebb is, mint kettévágni egy alu tömböt, amin alig találsz fogást, ha nem akarod, hogy össze-vissza vetemedjen a talpa, hajolgasson rajta néhány borda.Oké, a táp nyakánál fellelhető némi gányolás, de az csak azért van, hogy véletlenül se erőltessem az sflex drótját.

-
kingabo
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi! késő volt már és képregény módban néztem

Kár hogy egymagos, nameg nem lesz túl olcsó....
-
parandroid
félisten
válasz
spidersoft
üzenetére
Én ezt némiképpen egyszerűbben, elegánsabban, de főleg jóval olcsóbban oldottam meg: kettévágtam egy régi P3-as hűtőbordát, és azt használtam. Eleve volt benne egy vágat, amibe pont passzoltak a lefogatók, még csak faragni sem kellett. Méretre meg talán még nagyobbak is, mint a méregdrága Zalman NB bordák. Pesze passzívan ezek is kevesek lettek volna, úgyhogy kaptak egy 12cm-es elszívót maguk fölé. Részletek itt.
kingabo: "Located under the PCB we find a 2.5” HDD."
p
-
duffbeer
őstag
Maj' meglássuk...

-
duffbeer
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Hajrá hajrá!!

-
shabbarulez
őstag
ASUS Eee PC 1000HE Atom N280 netbook up for preorder [link]
Hmm úgy tűnik előbb jön az N280+GN40-es netbook mint gondoltam. Én arra tippeltem hogy április felé amikor a Centrino2 Refresh lesz majd akkor jön ez is.
-
spidersoft
senior tag
válasz
spidersoft
üzenetére
...jah, egy dolgot felejtettem el: GCLF2-ről beszélek

Tesztként egy 8 centis régi prociventit dobtam rá (kellőképp megolajzova): halkabb, mint a gyári 4 centis hűtő, ráadásnak stabilan megy 10-90%os PWMen (enyhén fogva a közepét is forog), így meg végképp halk (érdekes, hogy leszólja a 800as s-flex, ami azért tényleg halknak mondható, bár lényegesen nagyobb is a légszállítása). A chipset az előzőhöz hasonló (gyakorlatilag nulla) terhelés mellett 38-40 fok környékén van, tehát hűvösebb, mint a pici ventivel 30-70%on...
ami érdekes, hogy a cpu magok a passzív zalmannal 48-52 fok között mozgott (hangsúlyozom az összes terhelés a firefox volt), az eredeti hűtőjével asszem 30 környékén, most meg az egyik mag (meg ugye a harmadik
) 11, a második 12. Gondolom van egy hőfok (20-25 fok?) amitől kevesebbet nem tud mérni, akkor kiír valamit oszt jóvan. 
(amúgy valakinek van ötlete, hogy a speedfan a "remote 2" nevű értéket honnan gondolja ki? az folyton 36 fok... eh. lehet hogy.... neee!!! *bennem van* a hőelem?!?! ehhrrg!
) -
spidersoft
senior tag
ZM-NB32K?
Üdv,
Megérkezett a két Zalman borda... a chipset 60-62 fok között állt be átlag használat (firefox) közben (eredeti bordával+ventivel, 30%os PWM kitöltéssel (ugye speedfan szerint 70%) 50 fok alatt volt. Mivel én ezt a 60-at sokallom, ezért felkerül rá egy kis venti, amíg nem lesz meg az új, légkeringetős ház...
A procira elég nehézkes volt rágyógyítani: át kellett alakítani a leszorító rugót. Az Intel tervezői okosak voltak, nehogy véletlenül valaki összecserélje a két bordát, a prociét kisebbre készítették, s vele együtt a rugó hajlítását is beljebbre tervezték, hogy fogja oldalról a bordát. Ez mind szép és jó, amíg valaki el nem kezdi gányolni
Nomármost ez a távolság majdnem elég ahhoz, hogy bele tudjam tenni a Zalman bordába... kb. 2mm híján. Tehát vagy levágok pár bordatüskét, vagy kiegyenesítem a rugódrótot és meghajtom kicsit odébb... ez utóbbi mellett döntöttem
Most meg megyek keresni egy akármilyen ventit... csak van itthon halkabb, mint az eredeti... bár attól minden halkabb 
-
duffbeer
őstag
-
törölt tag
válasz
kingabo
üzenetére
"A ht hatását teszteltem a spinhenge@home-mal 2magos atomon. (olyan mint a seti, hátha így ismerős). A lényeg annyi csomagot számol a gép ahány magosnak látja az oprendszer. Ami engem meglepett, hogy ht nélkül 2óra 5-15perc 2 csomag, míg ht-vel 2óra 45-50perc 4 csomag. Vagyis kb 30 perc veszteség árán nyerek 2 csomagot. Ami iszonyatos gyorsulás. Gondolom a lassú memóriának tudható be, amíg egyik szál vár az adatra addig a másik tud számolni aztán ugyanez visszafelé. Remélem Ákos erre jár és megmondja pontosan hogy is van ez."
Ha jól emlékszem, a Sphinhenge@Home kódja meglehetősen egyszerű, de tartalmaz egy X^Y utasítást, amit csak összetettebb FPU utasításokkak lehet megvalósítani. Valószínűleg ez a pont az ahol leginkább feltartja egymást a két szál.
-
kingabo
őstag
"Igazándiból nem értem milyen lassú memóriához kötöd az egészet"
533MHz-s ram szerintem lassú, pláne dc nélkül."vár valamilyen szálra és visszafelé"
Ezt félre értetted ezt írtam: "míg egyik szál vár az adatra addig a másik tud számolni aztán ugyanez visszafelé" Vagyis "mese": kéri az adatot a szál (vagy proci thread ha úgy jobban érthető) az adatokat a ramból és amíg megérkezik átadja a ht-s szálnak a feldolgozás lehetőségét. Ez számol, neki is adatra van szüksége/megkapta a másik az adatait akkor az első visszakapja a feldolgozás lehetőségét (ez az ugyanez visszafélé)"Mivel a virtuális két mag nem egyezik meg valós magokkal, így természetesen a virtuális mag sebessége sem egyezik meg egy valós mag sebességével."
Ez tény!"Ahelyett hogy azt keressük hogy vajon a "lassú memória" okozza-e a 30 perc késést, szerintem érd be annyival hogy általában 50% fölé nem szokott menni a teljesítmény haszon ht esetében."
Persze csak szerintem jóval többet gyorsult mint 50%. Ezért gondoltam, hogy a memória is közbe szólhat. -
Alex91
félisten
Ha valaki egy design hazat keres a gepehez...

-
duffbeer
őstag
-
amargo
addikt
Szia, az első, amit írtam az 30e KINO + LX800.
A VIA EPIA-VB 7002G + szállítási költség.
A VIA EPIA deszkákról semmi fogyasztást nem látok/találok vagy csak bénán keresem..
D945GCLF2 + 330 Atom. Tényleg jó! Csak ezzel a lappal nagyon mellé mentek, gondolom meg volt az anyagi vonzata is, hogy kiakarták szórni a rajtuk maradt készleteket. De pont egy alacsony fogyasztású eszköznél?duffbeer: Fentebb linkeltem a 90eur-ra jön ki.
Én valahogy hajlok a VIA felé, pedig eddig amilyen deszkán jelen voltak nem voltam elégedett a chipszetükkel, de ez így valahogy bejön.
-
duffbeer
őstag
Mivel ez is mini cuccokhoz van méretezve ezért szerencsére akku sem kell hozzá nagy. Most néztem, hogy egy 12V-os 4,5Ah-s zselés akku már 2700 forintért beszerezhető. Elvileg ez tud kb 50 wattot egy órán át. Tegyük fel, hogy egy GCLF idle-ben fogyaszt 25 wattot (mivel eltekinthetünk a hálózati táptól és annak veszteségétől áramszünet esetén) gyakorlatilag két órán át működhet a masina. Az említett akku mérete 90*70*100mm. Az azért nem olyan nagy szerintem. Legalábbis a PCs UPSekhez képest.
Mondjuk nálunk a cégnél szekrénynyi UPSek vannak.
-
duffbeer
őstag
Besz@rás... már PicoUPS is kapható...
[link] -
duffbeer
őstag
A Via nano nagyon jól sikerült, de marha drága. Jelenleg a minibox.com-on a legolcsóbb via lap amiben egy C7 van (nano alaplapot nem találtam) 125$. Az MSI amit linkeltél még régebben szerepelt a fórumon és arra jutottunk, hogy ez valami ipari lap. 2 db Gb LAN, 6(!!!) db RS232... Nem tudom az árát, de szerintem ez sem olcsó. Tényleg az kell mondanom, hogy teljesítmény ár arányban a D945GCLF2 a nyerő még mindig. jelenleg 18800Ft. Ha a fogyasztás a fontos, akkor a Geode. Viszont az alix3d3 jelenlegi árfolyamokkal számolva 27e+posta körül van.
-
DBob
őstag
Ezen a cpu 1:1-ben megegyezik azzal amit linkeltem. Routerekbe ezt a cput gyárilag nem pakolják tudtommal, mivel ahhoz "drága". Inkább csak az "építkezők" használják routeolási célokra. Gyári routerekbe filléres risc cpukat szoktak pakolni. Nem is nagyon kell több, mivel adsl-hez, meg adsl2+hoz az is elég. Ez a geode cpu meg akár 100mbitet is át tud magán lökni. Te gondolom ilyen nettel nem rendelkezel, úgyhogy egy xp-n lévő utorrentet simán kihajt még...bőven. utorrentnek mai napig asszem valami 486os az alap gépigénye. Kérdés hogy mennyibe kerül a lap. Végülis sokkal jobban bővíthető mint amit linkeltem, de az meg kompaktabb volt. Az lvds port tetszik, kérdés hogy ki akarod-e használni.
A via cucca teljesítményben tényleg jobb mint az egymagos atom. Ők már lassan egy évtizede ezzel foglalkoznak: kicsi, energiatakarékos pc-k. Csak ami miatt mégis az intel atomja terjedt el, de kb azonnal amint piacra jött az annak köszönhető, hogy a via cuccai nem ritkán az 50khufot is meghaladják (vagy már csak meghaladták). Ennyi pénzt meg ritkán szán az ember "low-cost" gépre.
Ha jól láttam akkor pedig még az egymagos atommal hasonlítgatták, a kétmagos lenyomja és továbbra is olcsóbb. -
amargo
addikt
Ehhez mit szólsz? Bár itt érdekelne, ennyire tud megküzdeni ez a proci több feladattal? Tudomásom szerint ezt a procit routerekbe szokták bepakolni 0,9w os fogyasztás elég jó, de vajon a lap mennyit eszik?
Itt olvasva, a via nano meg szépen lealázza az atom-ot, tudomásom szerint a via is iszonyat energia takarékos.
-
DBob
őstag
válasz
kingabo
üzenetére
Igazándiból nem értem milyen lassú memóriához kötöd az egészet, meg ahhoz hogy vár valamilyen szálra és visszafelé.
Mivel a virtuális két mag nem egyezik meg valós magokkal, így természetesen a virtuális mag sebessége sem egyezik meg egy valós mag sebességével.
Ahelyett hogy azt keressük hogy vajon a "lassú memória" okozza-e a 30 perc késést, szerintem érd be annyival hogy általában 50% fölé nem szokott menni a teljesítmény haszon ht esetében.
-
amargo
addikt
Sziasztok
Ismét kérdés:
MSI IAP Introduces IM-945GSE Mennyire éri meg?
Kíváncsi lennék a tapasztalatokra.
-
kingabo
őstag
A ht hatását teszteltem a spinhenge@home-mal 2magos atomon. (olyan mint a seti, hátha így ismerős). A lényeg annyi csomagot számol a gép ahány magosnak látja az oprendszer. Ami engem meglepett, hogy ht nélkül 2óra 5-15perc 2 csomag, míg ht-vel 2óra 45-50perc 4 csomag. Vagyis kb 30 perc veszteség árán nyerek 2 csomagot.
Ami iszonyatos gyorsulás.
Gondolom a lassú memóriának tudható be, amíg egyik szál vár az adatra addig a másik tud számolni aztán ugyanez visszafelé. Remélem Ákos erre jár és megmondja pontosan hogy is van ez.
-
amargo
addikt
igen jó cucc, amit mutatsz, csak itt meg az árral vagyok bajban, mire megveszek a winyókhoz a külső tápot, addigra egy éves villany számla ki van csengetve. Viszont megfontolandó, mert nagyon jó a cucc!
Billu
Ha magyar honba látod ezt a deszkát, akkor vevő leszek re!, de mivel itt leginkább csak az intelessel megy, annak a fogyasztását nézem. -
DBob
őstag
Hát ha az atom fogyasztását soknak találod, akkor egy ilyet ajánlok. Maga a cucc a táp veszteségével együtt kijön 10w alatt. Net megosztására tökéletes, külső usb-s hddre tölthetsz a netről. Maga a cucc mint látod cf foglalatos, raksz bele egy microdriveot, és helyben vagy.
-
duffbeer
őstag
Hali!
Van itt egy lap. 945GS chipsettel bír, ami nem fogyaszt sokat, ráadásul Atom N270-el készül ami elvileg 2 Watt körül kajál. Az egész lap full passzív és integrált táppal rendelkezik, szóval csak rádugod a 12V-ot, vagy a 19V-os noti töltőt és GO! Szerintem ebben a kategóriában alacsonyabb fogyasztású kütyüt nem nagyon fogsz találni.Szerk.:
Ja és az MI800F típusjelzésű verzión 2 db ethernet aljzat található, abból az egyik gigabit. Szerintem routernek a legmegfelelőbb egy Gb switch társaságában.
Kétlem, hogy MO-n fogsz találni (legalábbis gugli bácsi nem talált magyar nyelven sokat
), de talán ebay... -
amargo
addikt
Sziasztok!
Nem egészen ide tartozik, de talán itt tudnak a legtöbbet a témáról.
Szeretnék összerakni egy gépet, ami alacsony fogyazstású, az Intel 945gc lap atommal, tűrhető lenne, csak ez a deszka sokat eszik..Ezért kicsit körbe nézegettem:
AOpen i965GMt-LA
AOpen i45GMt-HD
MB896 IBaseTovábbá lehet valaki nem ismeri az intel eme hasznos oldalát.
Az első 2 gép túl erős és drága lenne, no meg itthon nem is láttam.. a gépet letöltésre használnám és net megosztásra (3 routerem van, de elére láthatólag még egy ideig mobil netem és valahogy nem nagyon szeretik egymást) ezért hazsnálnám ezen. Végső megoldásnak talán jó az atom pár hónapra, csak 500ft havonta az üzemeltetése..
Egyéb 5letek?
Köszönöm a segítséget
szerk:
Továbbá itt is keresgéltem, de eddig tanácstalan vagyok.
-
duffbeer
őstag
-
DBob
őstag
válasz
johniee
üzenetére
Az egy dolog hogy 2gb ramot bele tudsz pakolni az atom alá, de ha az atom minden funkcióját megfelelően ki tudja használni az xp, akkor szükséges a win7 rá amiatt hogy visszavegyen a teljesítményből? Nem értem a mögötted érvedet leszámítva azt hogy épp unatkozol, és elfoglaltságként ilyet megpróbálsz. Ami persze mi oldalunkról jó, mert megtapasztaljuk általad, de ezen kívül más értelmét nem látom

-
johniee
senior tag
Telepített-e már valaki Windows7-et az atomra?
XP alatt a Virtuális gépemen tökéletesen fut 512 RAMmal és 64MB RAMmal is próbálták már
Szerintem az atom is simán el tudná viselni 
-
mokar
csendes tag
Sziasztok !
Van egy ilyen alaplapos gépem D945GCLF2. Az a gondom vele Hogy a TV kimeneten sehogy sem tudom kiadni a TV-re a jelet ! Egyetlen megjelenítőt érzékel amikor a Monitor és a TV-is rá van csatlakoztatva, mi lehet a gond ?
Nagyon fontos lenne hogy működjön !
Előre is kösz a válaszokat ! -
kingabo
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Én kiegyeznék a mostani északi híd 65nm-es változatával is, meg egy dvi kimenettel.

-
duffbeer
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Amen!
-
shabbarulez
őstag
Imagination Technologies: Atom-based Netbooks With Poulsbo [link]
Úgy tűnik a legkisebb chipset jól viszi a H.264 dekódolás, akár szimultán is. Kíváncsi leszek a 2. generációs Atom SoC-ben melyik változat kerül majd beépítésre. A mostani US15W-ben SGX535(Intel GMA500) + VXD370 páros van. Talán az Atom2-ben már SGX540 lesz nagyobb teljesítménnyel. Mivel a CPU mellé kerül modern gyártástechnológiával így jóval kisebb területre lehet miniatürizálni és akár magasabb órajelen lehet hajtani a teljesítményfokozás érdekében.
A mostani CES-en bemutattás az új generációs SGX543-at ami már több magos GPU kiépítésben is használható lesz miközben a teljesítménye is nőni fog. Az még nem hiszem hogy elérhető lesz a 2. generációs Atomhoz, de úgy 1.5 év múlva a 3. generációsba már bekerülhet. 32nm-es gyártástechnológia mellett meg hely is lesz a több magos GPU kialakításhoz.
Szerintem az Intel a jővőben is meg fog maradni a mérsékelt teljesítményű integrált GPU megoldásoknál, nem lesz cél olyan erős GPU-k párosítása mint amivel az Nvida vagy az AMD próbálkozik. Azokhoz a célpiacokhoz ahova az Atomra épülő megoldásokat elsődlegesen szánják(okostelefon,pda,mid,stb,szórakoztató elektronikai eszközök,netbook,nettop) egy mérsékelt GPU teljesítmény is kielégítő. Akinek meg több kell az opcionálisan rakhat hozzá dedikált GPU-t, ahogy arra most is van lehetőség. Jővőre az AMD vagy Nvidia 40nm-es termékeivel erre szerintem jó lehetőségek lesznek, de gyanítom a vásárlók csak kis része akar majd élni vele, ezért is jobb ide egy opcionális megoldás.
Szerintem a 2. generációs Atom “Lincroft”-nak is lesz 3 féle piacra pozícinált változa, esetleg csak kettő, amit gyártók persze az Intel szándékától eltérően is felhasználnak majd ahogy most is teszik. Az US15W-t szerintem a “Langwell” I/O hub vált majd a kis fogyasztás preferáció területeken, netbooknál, nettopnál meg szerintem ugyanúgy az IbexPeak kerül majd I/O hubnak az Atom2-höz, ahogy a mainstream desktop/mobil Nehalemek(i5/i3) mellé is.
-
Warter
addikt
BIOS Version 0140
About This Release:
• December 31, 2008
• LF94510J.86A.0140.2008.1231.0012
• VBIOS info:
Build Number: 1374 PC 14.12 08/28/2006 16:30:16
• PXE info:
Realtek* RTL8111B/8111C/8101E/8102E Ethernet Controller v2.171
(080703)
New Fixes/Features:
• Changed 'Intel(R) EM64T Capable' to 'INTEL 64 ARCHITECTURE
CAPABLE'.Ismét egy fontos BIOS frissítés

-
duffbeer
őstag
válasz
üzenetére
Bazz valamivel (amiért elvileg már bocsánatot kértem) nagyon belemászhattam a bögyödbe...
Most már azt is ellenem fordítod amit poénból írok...
Na mindegy...Egyébként valóban nem értek az antik processzorokhoz annyira, hogy ilyen szinten meg tudjam különböztetni őket, de egyáltalán nem szégyellem. (Főleg mert emiatt úgy érzed, hogy nem vagyok méltó arra, hogy hozzám szólj...) Az, hogy Neked ez hobbid, vagy szenvedélyed az egy dolog. Attól még nekem nem kell hozzá értenem és nem kell egyezzen az értékrendünk.
A cserédről írt szubjektív véleményem alapján pedig ne minősíts légyszíves (én sem teszem)!
Ja és tényleg nem volt szándékom összeugrani veled, még ah úgy is gondolod!szerk: off
-
DBob
őstag
Szerintem az egymagos gclf tökéletes lesz neked. Tizen párezer + olcsó ram -> nem kell több. Megbízhatónak meg szerintem megbízható. Bár itt többször is felmerült hogy voltak akik tömegesen vették és használták fel...és ők problémákat véltek felfedezni...de a körülményeket amik ezeket előidézhették nem ismerjük. Nekem és ismerőseimnek összesen van kb 10+ atomos proci és még tervben van egy itthonra. Egyedül a ventilátorra lehet panaszkodni megbízhatóság alatt. A chipseten lévő hűtést célszerű lecserélni egy noctua chipsethűtésre, vagy ami neked szimpatikus (+4k). Röviden ennyi szerintem.
-
kingabo
őstag
Az egymagos intel: D945GCLF nekem a 2 magos változata van: D945GCLF2 . Van más gyártóké is, de azok drágábbak, a gigabyte-ossal tudsz tuningolni, az egyik msi-n full passzív borda van, de ez duplája az intelnek(legalábbis a tesztben), ezekről van is teszt itt a ph-n.
Árak: 1magos: http://www.argep.hu/product_789349.html 2magos: http://www.argep.hu/product_851435.html (majdnem egy árban vannak
)
Akinek nem inteles van az majd írja, hogy milyen. (vagy olvass vissza vagy keres rá a fenti gyártók nevére itt a topicban)PeterkeT: üdv klubban!
Ha már moderátor vagy, a "van"-t írd át "volt"-ra a hsz-emben
-
kem
addikt
Sziasztok!
Milyen Atom-ot ajánlotok irodai alkalmazásokhoz? Full integrált alaplap kellene, és úgy hallottam az atomok elég jók, de egyáltalán nem vagyok képben velük kapcsolatban. A legjobb lenne ha konkrét típust tudnátok ajánlani. Nem kell komoly felszereltség meg teljesítmény, csak legyen olcsó és megbízható.
-
törölt tag
válasz
duffbeer
üzenetére
945GT, és nekem is M410-es van benne.
"Ki az az állat aki elcserél egy ilyen f@sza alaplapot egy nyamvadt 5x86-os procira, amit bármelyik bontóban tud venni 100 forintért???
"Azt hiszem itt már végképp érdemes abbahagyni a veled folytatott beszélgetést. Nem vagy tisztában a dolgokkal, ezért csak össze-vissza kuszálod a szálakat. Jó ideje foglalkozom ritka (főképp 486/5x86) processzorok gyűjtésével. Például Cyrix 5x86-80GP processzorból eladó darabot nem is láttam az elmúlt évben, nem hogy a hűtőborda nélküli verziót! Ezt összekeverted a 5x86-100GP, 5x86-120GP/3x és ezek hűtőbordás verzióival. Azokból valóban lehet még eladó példányokat fellelni, ha nem is olyan könnyen ahogy említetted.
-
duffbeer
őstag
válasz
üzenetére
Na várj csak... Neked melyik Speedstered van? 915GM, vagy 945GT?
Egyébként ezt a Celeront sajnos ismerem amit linkeltél. Legalábbis az 1.6 GHz-es verziót. Az volt csajom ex-notijában. Nem csodálom, hogy csak ennyibe kerül. (Remélem ezt nem olvassa az akkori boldog vevő
) Szerencsére lecserélte egy Phenomos asztalira.
Más:
Ki az az állat aki elcserél egy ilyen f@sza alaplapot egy nyamvadt 5x86-os procira, amit bármelyik bontóban tud venni 100 forintért???
-
törölt tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Először is, nem vontam kétségbe hogy 12000 körül vetted a lapod, újonnan, mivel tudom jól hogy ősz környékén jóval olcsóbb volt a gyenge dollár miatt. Most viszont hiába kopogtatnánk be akármelyik boltba hogy adjanak egy új lapot ennyiért, nem tesznnék meg...

Másodszor, kapásból találtam 3,99 dollárért is processzort az e-bay-en a Speedster-edbe. [link] Lapot már nem is kerestem, mert már így is 100$ alatt vagyunk.

Harmadszor, hamár "Anno" ennyiért vetted, nekem "Anno" kb. 2000 forintomba került a Speedster, processzorral együtt. Úgy cseréltem egy hűtőborda nélküli Cyrix 5x86-80GP processzorra, amit akkor vettem a Vaterán 500 forintért.

-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
válasz
üzenetére
Akkor bocsánatot kérek, ha úgy érezted!
A GCLF-et újonnan vettem 12000ért itt a Prohardveren 3 év garival, ha hiszed ha nem. Anno ennyibe került. Sajnos azóta felment. Írta a srác, hogy volt amikor 16e körül tudta csak beszerezni az egymagos lapot.
Ha viszont 100$ alatt beszerezhető egy speedster lap+proci (mert én arra írtam 70k-t), az engem is érdekel, akkor légy olyan kedves linkelj egy oldalt, ha más nem privátban, mert ebay-en jelenleg a legolcsóbb lap 90 + 40 postáért van, de az még nem támogat Core2 magot.szerk: off
-
törölt tag
válasz
duffbeer
üzenetére
"Hát most viszont tényleg kötekednem kell."
Eddig is ezt tetted, még ha nem is adtál neki nevet.

Csak megjegyezném hogy az általad említett 70000 forintos és 12000 forintos közt van két év differencia amit nagyvonalúan átugrottál. Valamint az újkorában 70000 forintos géphez most 100 dollár alatt hozzájutni. A 12000 forintos árcímke mellé meg elfelejtetted hozzátenni hogy ez is "használtan" értendő.
"Nagyjából ez volt a lényege annak a hozzászólásnak."
szerk.: off
-
duffbeer
őstag
válasz
üzenetére
Hát most viszont tényleg kötekednem kell.
A monitoros dolgot vettem, azt megbeszéltük, a választ megkaptam, köszönöm.
A Yonah-al kapcsolatban viszont úgy érzem félreolvastad amit írtam:
"...ár/érték arányban csapnivaló."
Az nem kétséges, hogy teljesítmény/fogyasztás arányában szinte verhetetlen, ezt nem is cáfoltam. Bocs, ha a véleményem "jól megmagyarázásnak" tűnt, nem annak szántam. Mint azt írtam egyes szám első személyben, nekem nem ért volna meg egy alaplap+proci 70000 forintot letöltőgépnek + NAS szervernek (ezen felül bele sem fért volna a költségvetésembe. lehet van akinek belefér, nekem nem). Ezért örültem, hogy kijött az első Intel Atom lap, amit anno 12000 forintért sikerült megvennem újonnan és lecserélte a D201GLY2-met.
Nagyjából ez volt a lényege annak a hozzászólásnak. -
törölt tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Hm...
Előző hozzászólásodban "jól megmagyaráztad" hogy mennyire csapnivaló a Yonah-os megoldás az ATOM-hoz képest. Mivel az analóg VGA és a DVI között már a működéséből adódóan nagy a különbség ( DVI esetén nincs D/A majd A/D konverziós zajforrás, persze erre jön majd a már ezernyi helyen bevetett profi-hifi-szuper-über kábel+csatlakozós válasz ) így az erre vonatkozó kérdésedet nem csoda ha a következő "jól megmagyarázom" téma indításnak tekintettem.
A kevésbé éles kontúrokon kívűl tipikus jelenség hogy hullámzik, remeg a kép, még ha csak egy-egy pixelnyit is ( egyszerűen az A/D konverzió velejárója ). Valaki ezt nem veszi észre, engem meg k zavar, pláne hogy egész nap a monitort bámulom.
-
duffbeer
őstag
válasz
üzenetére
Most olvasom az eladó vízhűtést és eszembe jutott, hogy pár hete azon agyaltam mi lenne, ha építenék egy GCLF2-ből egy htpct vízhűtéssel. Az egyetlen zajforrás a szivattyú lenne. Chipsett+CPU kapna egy-egy NB blokkot, a hőleadás szerepét meg valami "böszme" radiátorra erősített CPU blokk venné át, természetesen passzívan. Szerintem marha jól mutatna...
Egyébként mennyire hangos egy ehhez szükséges kisebb szivattyú? -
duffbeer
őstag
válasz
üzenetére
Miért hiszi mindenki, hogy belekötök?
Tényleg csak kíváncsi vagyok. Nekem otthon két monitorom van az egyik DVIn a másik D-Sub-al csatlakozik és nem láttam különbséget. Ha vannak monitorok amik visszaadják akkor minden OK. Lehet csak az enyémek ratyik, ezért voltam rá kíváncsi, de egy választ már kaptam.Kezdek depresszióba merülni. Mindenki azt hiszi kóstolgatom... vázze...

-
DBob
őstag
Meg is van
screenshotÖsszekötöttem a gclf2-t egy c2d-s géppel, csak ki kellett cserélni a switchet egy gigabitesre (ami eladó) a teszt idejére. Elkezdtem másolni, és olyan 22-25mb/s volt az elérhető sebesség. Ebbe benne van az hogy elég sok minden fut a gclf2őn mint látszik, + sajnos nem terhelte le mind a két magot jó szokásához híven, hanem csak az egyiket. Ha mindent lelőnék és úgy próbálnám meg valószínűleg nagyobb sikerrel járnék. Még több lenne az elérhető sebesség úgy vélem wines driver alól.
-
spidersoft
senior tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Az Intel DSUB képe és a Gef7600GT DVI képe között én is észleltem különbséget. Lehet csak a vezérlő másmilyensége miatt, de nekem a mostani DSUB kép határozatlanabbnak, életlenebbnek tűnik (be van állítva a lehető legszebbre). Lehet, hogy alap minőségű monitornál nem venni észre különbséget, de ezen az (egyébként alig több, mint alap minőségű) Samsung 931BF-en már én észreveszem... Minimális a különbség, megszokja az ember pár nap alatt, de lehet egy profi kijelző (pláne nem TN paneles) erősebben kihozza, nem tudom, nem volt még dolgom olyannal.
-
duffbeer
őstag
válasz
üzenetére
Ja a Speedster jóféle, de sajnos nem ugyanaz az árkategória, mindegy mennyit fogyaszt. Amennyiért az ember vesz bele egy csak egy procit, abból összedob egy komplett Atomos gépet. Volt az Abit-nak is egy ilyen lapja, emlékszem még anno eldöntöttem, hogy nekem márpedig ilyen htpcm lesz, aztán utána néztem az áraknak és rájöttem, hogy igazából ár/érték arányban csapnivaló.
Jelenleg a lap ára >=23000Ft, egy bele való processzor pedig... hát Pentium M770 36000Ft, T7500 67000Ft... Nem tudom. Ezek a lapok akkor voltak "jók", illetve keresettek, amikor egy ogre nagyon alacsony fogyasztást szeretett volna, aránylag jó teljesítmény mellett, de desktop szinten. Alternatívák az EPIA-k lettek volna, amik teljesítményét mindenki ismeri és mellette marha drágák.
Aztán jött az Atom.
Azért egy GCLF2-t kipróbálhatnál. Egyébként a DVI miért is olyan fontos?
-
törölt tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Ilyesmit nem próbáltam. Rémlik valami "recovery" funkció, de szerintem az csak a félbeszakadt letöltés esetén állítja vissza az aktuális állapotokat. Esetleg azt érdemes kipróbálni hogy a régebbi BIOS-ok telepítőit újból lefuttatni.
Most üzemeltem be a Yonahos (Core Solo) MSI Speedstert. A fogyasztásom ugyanannyi 40-45W, viszont érezhetően pörgősebb a masina ( Windows boot, ablakváltások ). Ráadásul ezen a lapon van DVI, Dual gigabites lan, firewire, TV out, na és eleve passzív hűtés. Csak tudnám miért hagytam két évig porosodni a polcon.
Ja igen, biztos mert ez mobil procis lap és egyszerűen betettem a gyűjteménybe. 
-
törölt tag
Van itt egy eladó D945GCLF, ha esetleg érdekelne valakit...

-
DBob
őstag
válasz
spidersoft
üzenetére
Nem tudom direktbe kötni a tv-re...oda van kötve az av erősítő és a többi összes jelforrás. A tv-n meg csak egy bemenet van sajnos.
Az erősítő meg nem kavar el semmit. Ez nem ilyen 10-40khufos teszkós erősítő. Épp hogy ha valami, akkor az erősítő ami biztosan jól kezeli a jelet.
Itt a gclf driverében már nem országokat választasz ki, és az ahhoz hozzárendelt szabványt állítja be (nálad a gef2nél hibásan), hanem a szabványt állítod be közvetlenül. De nem volt jó.Igazándiból a tuti az lenne ha vennék egy rendes svideo kábelt, nem svideo-kompozit átalakítóval szarakodnák még 2009-ben is, de ha már kábelt vennék, akkor nem valami tyúkbélt, hanem rendes kábelt. Azt meg nem kapni a sarki "ezeöccá" boltba, meg nem is ezeöccá. :\
-
spidersoft
senior tag
Marhaerős jele szokott lenni az alaplapoknak, sztem erősítő nélkül is mennie kell ;) Próbáld meg direktbe a tévére kötni. Megugye ha kompozitra rákötöd, akkor a komponenseket már nem kell, stb. Lehet az erőlködő kavar el valamit, rosszul értelmezi a jelet, vagy nemtom. Amúgy nekem anno a geforce 2 mx olyan volt, hogy a tévébe feketefehér volt az adás, ha magyar normára állítottam, akkor volt csak jó, ha németet adtam meg (elvileg pal-pal, valami különbség mégis volt).
-
DBob
őstag
-
duffbeer
őstag
Ha valakit érdekel, aránylag jó áron van SSD lemez a Pixmaniánál.
-
törölt tag
válasz
spidersoft
üzenetére
Éppen ma van borítékbontás... aztán lesz még egy jövőre.
Szerintem teljességgel megfejthetetlen a dolog. Én is csak azért küzdök vele mert jó agytorna illetve ha valamibe belekezdtem rohadt nehezen törődök bele hogy nem jön össze.

Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

)
)

Csak érjen végre ide. A ház már megvan hozzá, aztán kezdődhet a beüzemelés, és úgyis lesznek majd kérdéseim.