Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- 6500 mAh-s aksival debütált a Poco M8 Pro 5G, ez az ára itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
PSP-Bobb
üzenetére
MSI Wind (Atom N270) kontra HP 2133 (C7-M 1.2GHz)
Na, ENNYIRE gyors a C7.

-
nyunyu
félisten
válasz
PSP-Bobb
üzenetére
Ebben mi a kerdes?
Via a hozzavalo chipsetnek koszonhetoen kevesebbet fogyaszt, viszont egyaltalan nem egy sebesseg bajnok.
1GHz-s Esther magos Via Eden-nel szerelt ipari PCnket siman lelepi XP alatt a Celeron650-nel szerelt regi verzio.Plusz extra blowjob factor a CX700 chipset+Esther DOS alatt...
Atom meg mukodik... (felteve ha nem doglik be azonnal a zsiruj alaplap.
)Ja, a Via arairol jobb nem beszelni, egybol lemesz hidba egy C7-es miniITX alaplap aratol.

(3 Atom kijon belole...)Egyebkent Via oldalat nezegetve nem jottem ra, mi a kulonbseg a legfrissebb Eden ULV meg a C7-M ULV vonal kozott.
Mindketto Esther, 128KB L2 cache, 16 pipeline, 400MHz rendszerbusz, ugyanaz a chipset jo hozzajuk, TDP is ugyanannyi... -
PSP-Bobb
csendes tag
At 1.6-os Atom proci a jobb vagy a VIA C7®-M-ULV Prozesszor? Mert nem tudom eldönteni milyet vegyek. Természetesen amelyik jobb.

-
nyunyu
félisten
Kozben voltak meg olyan otletek is ceges szinten, hogy az MS-DOS 7.0 (=Win98 grafikus felulet nelkul) birja a 64 bitet, illetve a kulfoldi kollegaktol kaptunk egy azon a gepen allitolag jol mukodo DR-DOS 7.03 beallitast is, ghost formatumban. (*)
Ellenben az imaget nem birtuk megnyitni Ghost 6-tal, Ghost 14 meg sikeresen elqrta a kollega particios tablajat, es meg a akarmi.gho-t sem sikerult vele megnyitni, mondvan tul regi formatum.
Plusz a heten kozbejott 2 holnap reggelre kell mukodo rendszer videki ugyfelnek moka a salesesek jovoltabol...

Jovo heten meg szakmai kiallitas, ugyhogy a ceg dumalni tudo fele mindent elkovet azert, hogy legyen mivel sz*pnunk.
*: Eddig tul sok mindenre igertek mar azt, hogy frankon mukodik, aztan letoltottuk, kiprobaltuk, fele sem ment, ahogy szerettuk volna.

Valahogy mindig mi vagyunk a beta-teszterek, mi szivunk elsonek az uj hardverekkel... -
Jesu
csendes tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Én most egy Pinnacle analóg softweres tömörítésű kártyával használtam. Ezzel is jól rögzít már az 1 magos is, mert ezek többnyire mpeg2-be nyomnak. Viszont szerintem már nem érdemes analóg tv kártyát venni ilyenben, hacsak nem tudod, hogy mindig is kábeltv-n akarod használni. (akkor is ki kell várni, mert 1 év és százával adják majd el az emberek az átállás miatt bagóért)
Nemsokára indul a földi sugárzás (dvb-t) annak meg egy 6E Ft-os USB stick vevő is elég, mivel nem tömörít, csak simán lementi az mpeg2-be becsomagolt mpeg4 streamet, ami eleve úgy jön majd. Annak elég egy PI 200 is.
De ugyanez igaz a Sat kártyákra is. Ott is eleve az adatfolyamot menti le, ezért csak akkora gép kell, ami lejátsza az SD videót, vagy a HD-t, ha azt is akarsz fogni. Ha csak SD kell, elég egy 500-as PIII is. Ha HD, akkor a duál Atom elg sokmindent visz, de az igazi az lesz majd, ha lesz egy normális HD gyorsítás benne. (új chipset, vagy HD-s videókártya a slotban+USB-s TV kártya) -
nyunyu
félisten
Fut 64 bites processzoron?
Csak azert kerdem, mert az MS-DOS 6.22 beepitett memoriamenedzsere ugy elszallt, mint a gyozelmi zaszlo...
Bar mostanaban ugysem erek ra veluk jatszani, mert fonokom szerint a sajat melommal kene haladnom (3 hete all
), nem ezekkel a vasakkal szopni. -
Tiggr
tag
válasz
spidersoft
üzenetére
Nem is rossz ötlet! Egyik sem! Mármint a chipsethűtő plusz normál hűtő kombinálása, meg a VGA hűtő sem! Ez utóbbi még jobb, csak a felfogatástól tartok itt is! A 4-6 ezer még belefér, ez a tök csendes gép nálam úgyis afféle hobbi!

Ha van még vkinek ötlete, esetleg konkrét megoldása, annak nagyon örülnék, ha megosztaná! Köszi!

-
Mercutio_
félisten
Akinek van összehasonlítási alapja azoktól kérdezném:
Egy (vagy 2magos) atomos alaplap + benne egy mondjuk hw-s rögzítést támogató tv-kártya (pl. Hauppage PVR-150 MCE) VS ugyanez a tv-kártya egy ilyen gépben 3000+ barton magos proci mellett melyik a jobb, illetve bármelyik a kettő közül használható-e teljesértékű HTPC-ként?
-
Tiggr
tag
válasz
EmperorDraco
üzenetére
A kétmagos Atom a 330-as a 200-as sorozat egymagos
-
azbest
félisten
highmem.sys helyett más alternatíva?

http://www.unet.univie.ac.at/~a0503736/php/drdoswiki/index.php?n=Main.MemoryManagers
-
EmperorDraco
csendes tag
Hali!
Nekem is Atom nagy kérdésem lenne...
Nézegetem az "Asus EEE PC 1000" nevű modellt. Nagyon tetszik...
De van benne egy Intel Atom proci, ami ha jól látom, egy N270-es variáns.
Nos, körül néztem Intel házatáján, és rögtön elszörnyülködtem.
Találtam ott Atom prociból az "N270"-esen kívül még "Z" sorozatúakat is, de volt ott még "200", és "300" fajta is.
Megnéztem pár lökött PDF-et, de elég hamar kiakadtam, és felhagytam a kutakodással. Túl sok volt az információözön.Mi a fő különbség ezen procik között?
Meg elvileg lesz/van olyan Atom is, ami 2 magos. Én olyannal venném meg a cumómat...
A 2 magosnak mi (lesz) a neve?Az Atom procik vlaami telivér magok, vagy amolyan Celeron izék?
-
nyunyu
félisten
Nem hasznalunk semmi memoriazabalo TSR-t a touchscreen driveren kivul, igy is minden bajom van a TCP/IP memoriaigenyevel, egyszeruen nem marad eleg a programnak, ha halozaton at masik gepek csatlakoznak hozza.
Atomnal ez meg nem jelentkezett annyira sulyosan, mivel rendesen mukodik rajta a himem.sys, el tudom pakolni a DOS egy reszet az UMB-be, de az uj Vias csodagepunknel ez egyaltalan nem mukodik, csak 640KB all rendelkezesre, ebbol alig 320KB szabad.

Atomnal egyebkent sem latom ertelmet a DOSidlenek, mivel a chipset legalabb 3, de inkabb negyszer annyit fut el, mint a proci...
-
azbest
félisten
válasz
duffbeer
üzenetére
Nem meglepő, dos alatt nincs energiagazdálkodás / idle mód...
nyunyu:
használtok valamilyen progit, amit üresjáratban pihentetné a procit?
http://ftp.isu.edu.tw/pub/Hardware/tools/CPUtools/CPUidle/dosidle210.zip
HLT parancsokat ad ki a tsr ha minden igaz... mint annó win98 alatt a Rain... valószínűleg jópár fokot jelenthet (ha jó a hűtés akkor is jó, ha a lehető leghűvősebb marad
) -
spidersoft
senior tag
(előző HSZhez már nem tudom írni, ejh...)
...szal szétnézheznél esetleg videokártya hűtők terén is, lehet találsz olyat, amit rá lehet aggatni valahogy (radiátoros heatpipe-os is van kártya nélkül forgalomban, bár igaz, hogy ezek 4-5-6 ezres témák...) Azok sztem eleget hűtenek (gondolom egy videokártya is bekap annyi wattot, mint ez a chipset) és mocskosul laposak

-
spidersoft
senior tag
...és ha egy kiszuperált/gagyi/olcsó/stb hűtőt, aminek ilyen felfogatása van szétvágsz, és csak a felfogatás részt hagyod meg, csak keretként, aztán beleszereled a közepébe a jó hűtőt? Akkor lesz a jó hűtőn egy karima, ami nemigen vesz részt a hűtésben, csak a felfogatásban. ;-)
Ezzel csak az az egy baj van, hogy pontosan és merev szerkezetnek kell megcsinálni, hogy egyet álljon, mert vagy nem fog hűteni, vagy széttapossa a procit...
(gclf2 hiánycikk mindenütt... remélem felköti az intel a gatyáját és rááll a termelésre
)
OFF
Feldobtam egy kérdést [ide], tág értelemben atomos (nettopos) érdeklődés, de inkább oda tartozik. Azért linkelem ide, mert nem tudom megtalálja-e valaki egy 3 éve csendes topicban... Ha valakinek 5lete van akkor örülnék, ha megírná ;) Köszi előre is
ON -
Tiggr
tag
Hello!
Nem nyálaztam át azt a majd' 800 hozzászólást, csak kb. azt, ami a passzív hűtésről szól, szóval bocs, ha ismétlek!
Ki hol tart passzív chipset hűtéssel?
Én is elmesélem, amit tapasztaltam:
Rendeltem egy kétmagos Atomos lapot, és a héten volt is némi időm próbálgatni. Egy Travla C137-be gyűrtem bele, picoPSU-val. Egyedül a chipset aktív hűtése zavart. Meg hogy nem adtak olyan progit a laphoz, ami monitorozná a hőmérsékletet. Ezért aztán SpeedFan-t használtam a méréseimhez, nem tudom, mennyire pontos. Gyári hűtővel, csukott házban a chipsetre 55-60 fok körüli hőket mértem. Aztán egy régebbi, hibás Asus lapról leoperáltam a chipsethűtőt, ami kb. olyan magas, mint a proci passzív hűtője, és alapterületre is kicsit nagyobb, mint a gyári borda, sűrűbb lamellákkal. Kb olyan, mint az a Foxconn passzív hűtő, ami vhol itt egy képen is feltűnt, csak ez fekete. Na, ezt ráraktam a chipsetre és újra összepakoltam a gépet. SpeedFan szerint "normál" üzemben, vagyis némi letöltéssel, békén hagyva a gépet 76 fokot mértem. Amikor meghajtottam a grafikus részt (GoogleEarth-ben repdestem + böngészőben YouTube-os videot néztem párhuzamosan), akkor a maximum majd' fél óra után beállt 89-90 fokra. Elég soknak hangzik, de a Neten megnéztem, a 945GC max. tokhőmérsékletének az Intel 99 fokot ad meg. Szerintem egyelőre így hagyom, csak a vinyó zúg a gépben!

Viszont aggódok a nyári melegek miatt! Most a szoba 21 fokos, de mi lesz, ha 28-30 fokos lesz? Szóval jó lenne egy hatékonyabb hűtés (de passzív). Van egy szép nagy rézmagos procihűtőm, meg egy teljesen réz kisebb darab is. Gondoltam rá, hogy szétdarabolom ezek vmelyikét, hogy beférjen a házba, de van egy gond. Ilyenkor a nem szabványos hűtést úgy jó rögzíteni, hogy az ember két elletétes sarkon pillanatragasztót, középen meg pasztát használ a chip fémsapkáján. Ám ezen a chipen nincs fémsapi. Szóval nincs hol felfektetni és ragasztgatni a nagyobb bordát!
Vkinek jó ötlete van? Esetleg tudtok olyan szabványos méretű chipsethűtőt, ami jó hatásfokú (mondjuk viszonylag nagy és rézből van)? Vagy ki, hogyan oldotta meg? Én gondoltam arra is, hogy a déli hídra ragasztok, de úgy, hogy rálógjon az északira. Nem tudom, van-e magasságkülönbség, felfeküdne-e rá... ehhez már nem vagyok elég bátor! 
De ha már itt vagyok, pár tapasztalat a teljesítménnyel kapcsolatban: nekem nagyon bejött! Arra, amit akarok, tökéletes! Vagyis tudok vele Netezni, letölteni, akadásmentesen néztem 720p-s HD videot, megy a GoogleEarth... Kicsit tartottam a grafikus teljesítményétől, de kellemesen csalódtam, nekem elég. Sokkal jobb, mint a VIA EPIA M10000-esem volt (ez utóbbi eladó 512 MB RAM és egy Radeon 9100-as PCI-s videokarival együtt
) -
El Tebe
tag
Van olyan hűtő, ami kb "félvastag", néhány tápban láttam ilyet.
Ha valaki "ügyeskedik" az simán megoldja egy passzív hűtéssel, ami a házon kívülre szállítja a hőt, sőt mintha láttam volna olyan házat is, ami passzív hűtőként szuperál.
(Mondjuk 11ezer forintos alaplap mellett nekem lóvéban ennyit nem ért meg a dolog) -
nLali
őstag
Nem hallgattok rám...
12 centis SilentBlade 5Voltal. Hűti a csipszetet,procit, és még a ramot is
Ha van a PCI foglalatba kari, azon kényelmesen ücsörög. Hangja egy év után sincs a ventinek. Elég nehéz amúgy észrevenni, hogy 5volton, vagy 12 volton megy-e.Még egy halk vinyó is elnyomja a hangját. -
DarkByte
addikt
Nem tudom hogy általánosságban hogyan teljesítenek a Spire hűtők de nekem egy hasonlóm (ugyanez?) volt régen GF4 MX440 -en és egy év alatt úgy kijött a hangja hogy nem lehetett huzamosabban kibírni mellette (a gyári tovább bírta). Nem tudom mennyit számít hogy a kártyán lógott a tengelye de egy minőségi hűtőnél szerintem ennek nem kellene akadálynak lennie. Szóval én inkább nem azt választanám hanem valamilyen ball bearing -eset, nekem pl. Cooler Master 8cm -es hűtőim vannak ball bearing -esek mostmár lassan 4-5 éve és semmit nem nőtt a hangjuk, időközönként kiporolom őket persze. Nem voltak olcsók de úgy tűnik megérték az árukat.
-
Alex91
félisten
-
DBob
őstag
válasz
solarix45
üzenetére
Én megveszem szerintem ma vagy holnap azt a spire ventilátort...ennél már csak halkabb lehet. Aztán meglátom hogy rászorulok-e arra hogy a sysre kössem, vagy maradjon az mch-n.
Más is panaszkodott már pl az egymagos atomnál, hogy milyen zajos volt neki a ventilátor. Valószínűleg ő is ebből a szériából kapott
-
solarix45
senior tag
Én a sysre kötöttem, az 50%-on megy, plusz tettem rá egy ellenállásos kis bigyót, amit néhány Zalman ventihez adnak. Azt hittem, kevés lesz így, de nem tűnik úgy, hogy melegedne. Mondjuk nálam ugye van helye bőven a nagy házban.
Amúgy ha valakinek kellene, valamelyik nap találtam pár bontatlan CF-IDE átalakítót az egyik fiókban
. Közvetlen az alaplapra dughatósok. -
-
El Tebe
tag
Én "moddoltam" egy sort:
a kis ventit lekaptam mert bazi hangos volt és került rá egy 8 centis GlacialTech, ami "lefedi" szinte a fél alaplapot, így az egész hűtendő rész hűvösben leledzik.A CF kártyán linux van, egy IDE átalalkítóval csatlakozik a laphoz és amolyan NAS-ként használom.
Azt kell mondjam, hogy erre az Atom proci Atom jó

-
Jesu
csendes tag
-
nyunyu
félisten
Hihetetlen mennyivel zajosabb azokhoz képest, amik az egy magos lapon voltak. Nem is értem. Majd lekapom a másik lapról, és erre ráapplikálom.
Erdekes, nekem ranezesre tokegyformanak tunt az egy meg a ketmagos ventije.
Meg akkor sem tunt fel a hangja, amikor ugyfelnel egymas mellett jarattam a bizonytalankodo PCIs egymagosat, meg a vegul helyette otthagyott ketmagosat.
Bar most idult Atom hiany van a kornyekemen, ugyhogy mostanaban nem fogok veluk jatszani, de enelkul is beesett eleg hulye hardver, amivel szophatok hetekig...
De legalabb a GCLF2-re cserelt x-aktas Epiat mar sikerult megfejtenem: felig le volt egve a 2 eves Morex 2699 belso DC/DC adaptere, csere utan vigan megy a lezart gep akar napokig is.
-
DBob
őstag
válasz
solarix45
üzenetére
Az a gond, hogy az mch csatlakozó nem szabályozható, csak a sys. Ott viszont hiába 50%-os kitöltési tényezővel hajtaná a ventilátort, a ~6000 rpm csak 4700 körülre esik vissza.
Majd el fogok vele játszani, de lehet hogy megér egy ezrest egy 4cm-es JÓ chipsethűtő. Már csak találnom kell olyat :\Jah még valami. Nagyon levenni nem akarom a ventilátort, mert nekem nem olyan lapom van, ami pl intel honlapján fentvan. Ezen kb fele akkora magas az összes borda. Picivel a memória alatt vannak magasságban.
-
nyunyu
félisten
Elvileg ma volt kinn kollega megnezni azt a 8 Atomos gepet, ugyhogy holnap kifaggatom.
Tulmelegedest meg en sem ertem, ugyanis otbol meg vinyot is kisporoltuk

(CF kartyarol bootolnak.) -
Jesu
csendes tag
A lapra gondoltam. Persze nem "olcsó", de minőségibb, miont az összedobott intel lap. De +4E mit számít egy céges vásárlásnál, ahol az ügyféllel úgyis a 5*öse van kifizettetve!?

Viszont megszűnik a szívás, az állandó rohangálás a helyszínre, nem beszélve a presztízsveszteségről, amit a folyamatos burning az ügyfél előtt okoz.

-
DBob
őstag
Noh, megjött a kétmagos inteles lapom...egy gondom van vele viszont:
Nagyon hangos az a szar ventilátor rajta :\
Hihetetlen mennyivel zajosabb azokhoz képest, amik az egy magos lapon voltak. Nem is értem. Majd lekapom a másik lapról, és erre ráapplikálom. -
nyunyu
félisten
Faxomat mar az Atomba.
Amit eddig mukodonek hittem Morex 2799+D945GCLF kombo sem 100%-as.
8 gepes ugyfel panaszkodik, hogy allandoan tulmelegszik es kifagynak. -
sazabi
aktív tag
hi all
ha valakit konkrétan érdekelne a D945GCLF2 téma, csináltam neki egy topicot..
élménybeszámolókat szívesen olvasnék a lapról, ha valaki ráérne írni pár sort
aztán pár napon belül már remélhetőleg lesznek saját élmények
-
quby
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Igen, az asus cuccát már néztem! de az kicsit drága ráadásul kifizetek 1 xp home-ot ami szerintem a létezö legroszabb választás nekem + van itthon minden egyéb hardver ram+hdd+wifi....
Ellenben az MSI lapja sokkal szemrevalóbb.... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
shabbarulez
őstag
Szerintem neked jobb választás a netbook chipsettel és procival szerelt miniITX kialakítás, mint pl. ez [link] Azok olcsóbbak lehetnek mint ez a MID-ből származtatott, bár még mindig jóval drágábbak mint a low cost nettop chipset és Atom procival készülő példányok. GE port ahogy nézem ezon is akad, akár kettő is. A fogyasztása pedig ennek a combonak sem vészes 20-25W körül van, pl. ebben az Asus cuccban is ez a netbook chipset+cpu combo van: [link]
Az Intel szerintem nem nagyon fog eltérni a saját maga által felállított üzletpolitikán. miniITX-es kiszerelést szerintem csak a nettop chipset+cpu párosból fognak csinálni, tőlük nem tartom valószínűnek hogy megjelennek olyan dekstop alaplap kialakításokkal amit elsődlegesen nem oda szántak.
-
quby
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Nem ismerem ezt a márkát, de 1 kicsit elkeseritettél
nembaj, ha kell, várok még ugyis lesz bizti inteltöl is lap, csak még várni kell. Router-t fájlszervert akarok csinéálni belöle, ezért kell rá gigalan + 1 szabad pci a wifinek, és notivinyóstul együtt ne egyen többet 20w-nál. az összes sallangot kikapcsolnám a BIOS-ban (hang usb, soros párhuzamos blablabla aminek minimális energiaigénye lehet és nincs rá szükség) -
shabbarulez
őstag
válasz
DarkByte
üzenetére
Nem hiszem hogy a chipsetbe integrált powervr dekóder egység képességeit külön szabályoznák, az pedig bírja akár a HD H.264-et is. Intel System Controller Hub -- SGX535(Intel GMA500) + VXD370 [link] Inkább a megjelenítő felbontásának korlátja az ami nem teszi HTPC-re alkalmassá, ahogy azt az előző hsz.-ben is írtam.
-
solarix45
senior tag
Most már igen.
Én amúgy a Médiamárktban vettem egy S-video - RCA átalakítót. Ez ilyen merev cucc, nem kábeles, kb 3cm hosszú. Elég drága volt, talán közel 2k, viszont ez volt az egyetlen átalakító, amivel a másik gépem TV-tunere színesben tudott felvenni. Ez van nekem az Atomra kötve, meg egy 7m-es nagyon gyenge minőségű kábel, TV-n egy RCA - SCART átalakító, és szép színesben megy a kép.
-
DarkByte
addikt
A rend kedvéért akkor őt is berakom ide.
* Intel® Atom™ processzor 1.1 GHz BGA
* Intel® US15 beágyazott Chipset
* FSB 400
* 1x DDR2 200 tűs DIMM
* 2x PCI-Express 1x
* 2x SDIO
* LCD csatalakoztatási lehetőség a lapon, LVDS
* Alaplapi grafikus memória 256MB -ig
* CRT, DVI (opcionális)
* 1x 10/100/1000 Mbps Ethernet
* 8x USB 2.0, 2x RS232C
* 1x ATA100 IDE Controller
* Compact Flash foglalat a lapon
* High definition audio
* Méret: 170 x 170 mm (6.7" x 6.7")___________________________________________________________________________
Rájöttem egyébként miért is nem jó ez HTPC -nek. Adatlapja alapján csak MPEG2 -t tud hardveresen dekódolni, másrészt a CRT/DVI kimenet felbontása 1280x1024 -ben van maximalizálva. (tehát max. 720p van natívban) Ja és látszik hogy még "reggel" van, a CPU fölé nem lóghat be semmi mert ott van mellette egy jó kis kondenzátor erdő. -
DarkByte
addikt
válasz
shabbarulez
üzenetére
a megjelenítő képessége erősen korlátozott
Ez hol is nyílvánul meg?
Ha jól látom erre már nem kell semmilyen borda a Z500 -as chip miatt (legalább is most vagy a miniPCI -ba rakott kártya vagy a DIMM foglalatba rakott memória belóg a proci fölé.
-
quby
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
ÁÁÁ... Erre várok!!
nekem router+nas+torrentre kell 7/24-ben menne passzivan! Remélem 20W alatt elketyeg 1 noti vinyóval, és emberi áron beszerezhetö lesz..... -
shabbarulez
őstag
Nem gondoltam volna hogy lesz majd valaha ilyen mini-ITX-es Atom combo. A MID-hez készült Z500-as Atom chipből és a hozzá való US15W chipsetből is csinálni fog egy cég miniITX-es megoldást. Mondjuk HTPC-t ebből sem igazán lehet építeni, hiába van a chipsetben hardwares HD dekódolás, mert a megjelenítő képessége erősen korlátozott. Gondolom itt is bejátszik az hogy Intel nem akar házon belüli riválist a saját HTPC platformjának.
-
nLali
őstag
Nem tudom, hogy érdekel-e valakit : Gyönyörűen megy a Full HD a GCLF lappal. Természetesen a HD filelmet tobábbra se szereti a proci
-
solarix45
senior tag
Sikerült vkinek a tv kimeneten teljes képernyős Overlay-t belőni? A videókártya beállításainál kipipáltam, hogy teljes képernyős, a Media Player Classic-ban biállítottam, hogy Overlay (meg mással is próbálkoztam), de csak nem akart összejönni.
Vagy Intelnél nincs ilyen? Azt hiszem, ATi-kkal használtam úgy, hogy mikor Overlay módban elindítottam egy filmlejátszást, akkor a TV-n csak az látszódott teljes méretben, a monitoron nem kellett full screenre tenni. -
Jesu
csendes tag
ÁÁ, ezen a monitoron nincs HDMI bemenet!
1 hónap múlva jön, amin van. Hogy lesz nekem hétfőre HDTV kompatibilis kijelzőm?
Így sehogy.. -
Jesu
csendes tag
Ez így van, de legalább ez itt figyel már az asztalon. Nekem bőven elég most ez is.
Ez csak kellemes bónusz, hogy ha meg akarok nézni vele egy 720p-t, akkor picit meghúzom és minden ok. Alapban meg 1400-on megy. Mindenre elég. Sőt, ha felkerül rá a házvezérlés, akkor elég az 1200 is+CF.Inkább arra lennék kíváncsi, hogy az x264-es 1080p végülis megy vagy sem a dualon? Ha megy, akkor meddig? (10-12mbit?) Mert ha nem megy rajta tökéletessen, akkor totál semmi értelme azt venni. Számomra ez a tesztekből nem igazán derült ki, de legalábbis az, hogy döcög szinte mind.
-
nyunyu
félisten
válasz
duffbeer
üzenetére
Viszont kicsit drágának tartom a lapot. Az igaz, hogy a Gigabyte összegyúrta az intel egymagos lapját a kétmagos néhány poitív tulajdonságával, de akkor is sok. Ezért már tényleg kétmagos verziót kapok gigabit lannal és Svideoval.
Nekem meg KAPHATO alaplap kell, nem olyan, amire 3 hetet varunk, aztan mese habbal.

Teljesitmeny meg nem erdekel, mert DOS alatt a ketmagos is ugyanolyan lassu, mint az egymagos.

Intellel ugy nez ki rendesen befurodtunk a docogos elerhetoseg miatt, sebaj, legkozelebb kiprobaljuk a GC230D-t, azt most hirtelen 2 pesti nagykerben is kapnek, 1 helyett 3 ev garival.
Raadasul az Intel garijat a hajamra kenhetem, ha gyarilag selejt a lap, es masnap mar nem tudjak cserelni, mert elfogyott...Fonokom persze mindig projekt elott 2-3 nappal szol, hogy kell x gep, holnapra...
-
nyunyu
félisten
Aztaqrva, letezik, hogy 16+afa lenne a DG45FC a CHS-nel???
Mashol 20-22+fa.Mas kerdes, hogy nincs raktaron

-
nyunyu
félisten
Hmm, Ramirisban is van GC230D, viszont tenyleg annyiba faj, mint a GCLF2 az Inteles nagykereknel.
Foxconn Atomjait viszont nem latom a forgalmazok listajan.
-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
#715, #716:
F@SZA... Akkor én hol veszek jövő hónapban? Megint külföldről kell? Fakk. Remélem pár hét múlva orvoslódik... -
duffbeer
őstag
Nekem ilyenem van. Anno még több mint a duplájáért vettem.
A Benq monitort az Infolexben nézted? Szerintem jó áron van. Én most vettem csajomnak egy 20"-os ASUS VW202t 40ért, ami nem full HDs. Csak ugye nőbű van, aztán "ez teccik és kész".
Egyébként hogyan húztad az Atomot? Én most nem tudom megnézni a BIOSát, mert nincs rákötve monitor, de nem emlékszem, hogy lenne benne ilyen opció, azért kérdem.
-
nyunyu
félisten
Faxomat ebbe a Vias terminalba.
10 percre otthagyom a DOS-t, ulnek ele vissza, erre csak ugy kifagyott a PS/2 portja

Numlockot lehet ki/be kapcsolni, de se a billzet, se a kartyaolvaso nem csinal semmit. -
bocsika
aktív tag
Hali
Én sem haladok a megfelelően olcsó
ház megtalálásával.
20E alatt nem tudtam kihozni, csak valami nagyobb házzal.
Max. egy 20*10-20*30 mm (szé*ma*mé) -es tartományban gondolkodok.
Néztem már hogy van- valamilyen fémdoboz (valami villanyszerelős vagy ilyesmi cégnél) de csak jóval kisebbet vagy nagyobbat találta.
Használt cuccok között is kerestem de főleg csak ATX es méretben találtam.
Nincs valakinek tippje hogy hol nézzem még meg. -
DBob
őstag
Azt mondjátok meg nekem, hol lehet kapni most kétmagos inteles lapot. Jó lenne úgy kb egy hónapon belül birtokba venni, és két db kéne.
-
Jesu
csendes tag
Megnéztem ezt az boltot, amt írtatok. Nemsokára jön egy BenQ monitor 22-24 colosban, ami full HD-s (1920*1080/16:9-es arányú). Eddig ok, tudta ezt már más is előbb, de az ára:
22"-os: 38E Bruttó!
Igaz sima TN-es panel, de ennyiért szerintem nagyon megéri. Főleg, hogy most nemigen tudok erre költeni, viszont már rettentő gáz ami van.
Egy olcsó atomos rendszernek igen jó megjelenítő lehet.
Ismeri esetleg vki? -
Jesu
csendes tag
Nem nagyon haladok a saját ház projectel.
Közben tettem egy próbát húzás terén.
1800-on döcögés nélkül nyomja a Transformers 720p-s videót, ami még a Sempron 3000+-os gépemen is beállt (van egy jelenet, amikor az elején a helikopter átalakul és elkezd lövöldözni... na az mindenhol beszaggatott eddig nekem. Főleg amikor berobban a torony üvege)Szóval 720p kipipálva az egymagossal is!
Persze CoreAVC, MPCHC.
Tovább nem húztam, a célt ezzel elértem.
Kéne vennem már egy jó LCD TV-t. HD ready elég. Vagy 22-24-es monitort ami full HD-s.
Nem tudtok itt Pécsen vmi jó forrást? Látom vagyunk páran. Max 100-120E-et tudok rászánni. Kéne, mert nálam egy HelloHD cucc is 1 hónapra, de kipróbálni se tudom TV nélkül
Ad kölcsön vki?
-
duffbeer
őstag
Akkor viszont marad a GCLF2.
Mindenképpen Gigabitre van szükségem. A lakásban az összes gép egy gigabit switch-en van, ami csatlakozik a routerre. Magyarul egyedül pont a NAS a szűk keresztmetszet.Egyébként az integrált LAN miben különbözik? Az is PCI nem? Mitől lenne gyorsabb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Gumi és felni topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dobozos! Xbox One X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

)

nekem router+nas+torrentre kell 7/24-ben menne passzivan! Remélem 20W alatt elketyeg 1 noti vinyóval, és emberi áron beszerezhetö lesz.....