- A Dreame három okostelefont mutatott meg Lengyelországban
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Megkönnyítette az iPhone az androidos átköltözést
- Beköszönt a hajlítható telefonok aranykora
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- iPhone topik
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stoto
tag
Nekem sajna most szervízben van gclf2-m, de amint visszaér új terveim vannak vele. Eddig 2 satás winyóval ment a kicsike, egy öreg 80assal és egy 3 éves 300assal ami ráadásul 7200as. Úgy terveztem, hogy amint visszatér hozzánk kap még egy 500as usbs winyót is ami szintén 7200as. Így 3 nem energiatakarékos winyóval már szépen fogyasztana, így a kövekező ötlettel álltam elő:
Az egyik winyó már most is úgy van állítva hogy ha nincs használatban akkor 1 perc után leáll. A tervem az lenne, hogy az összes winyó leállna ha nincs használatban és a rendszer pedig egy cf kártyáról futna cf-->IDE adapterrel.
Nézegettem ilyen adaptereket lehet már kapni 1500-2500 forint környékén. A kérdés már csak az, hogy mekkora cf kártyára lenne szükségem. A mostani rendszer egy elégé nagy debian lett, szóval az első dolog az lenne, hogy egy megfelelően kicsi debian rendszert előállítani.Gondoltam még olyanra is, hogy /tmp /var/log és egyéb sűrűn írt könyvtárakat az induláskor létrehozott ramdiskben helyezek el, amit lekapcsoláskor kiírna a kártyára bekapcsoláskor pedig létrehozza a ramdisket és felmásolja.
Így el lehetne érni, hogy az idő 90%ban parkolópályán legyen az összes winyó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 5G 12/512GB Titanium Black használt, szép állapot 6 hónap garancia
- KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia - több színben!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- 211 - Lenovo Legion 5 (15ITH6H) - Intel Core i7-11800H, RTX 3060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest