- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laca 012
őstag
válasz
DarkByte #6712 üzenetére
Nem minden esetben!!
Ha a bios úgy van programozva, hogy 5V-nál kisebb feszültséget nem adhat ki, (vagy tényleg kikapcsolod "0"-ra a ventilátort), akkor szoftveresen sem tudsz belenyúlni..
Nem mindent tudsz felülbírálni ami a biosban be van lőve, arról nem beszélve, ha nem is a biosban van esetleg ez beállítva, hanem az elektronika van így kialakítva!Pl. rengeteg ATX tápnál ahol termisztor+tranzisztoros szabályzás van, a +12 és a ventilátor + közé be van téve egy 5V-os zénerdióda.. Hiába adna a termisztor értéke alapján a tranzisztor kisebb feszültséget, a zeneren keresztül a venti minimum 5V-ot mindig megkap.
Ezen csak egyféleképp lehet "segíteni", ha eltávolítod azt a zénerdiódát! (de legalább elcsíped a lábát).. Volt ilyen (JNC, Codegen...stb.) táp aminél elcsíptem és mivel kis fogyasztású gép volt rajta, néha még meg is állt a ventilátor!
Persze azért körbetapogattam mindent, hogy ugyan a bordák hidegek, de azért valami passzív alkatrész nem melegszik-e túlságosan, nehogy valami a légáramlás nélkül megsüljön!!
Minden esetre nem volt mindegy, hogy ha forgott, akkor is max 5-600-at, míg eredeti állapotában minimum kb 1000-et!! -
Laca 012
őstag
válasz
DarkByte #6695 üzenetére
Hát úgy legyen, már csinálhatnának valamit, bár kérdés, mit nevezünk pontosan mobil szegmensnek...
Mert ha ide vesszük az okostelefonoktól a tabletekig minden jó esetben is maximum böngészésre, fénykép és filmnézésre alkalmas eszközt, akkor igen az arm keményen fejlődik a mobil szegmensben.Viszont netbookokban, az ezeket lassan felváltó ultrabookokba, a nettopokba, és az ITX lapokba tudtommal nem nagyon jeleskedtek eddig.. (Ahol viszont az Atom kezdeti sikerei után most a Brazos is nagyot fejlődött és tarolt) Nem beszélve arról, hogy ha mindent integrálnak és gyakorlatilag forrasztópáka nélkül bővíthetetlenné teszik ezeket a készülékeket, akkor azt már szinte nem is számítástechnikai piacnak hívnám, hanem simán szórakoztató elektronikának!!
Még akkor is, ha pl a D-Link DNS320-as NAS-omban ki lehetett nyitni a firmware-t és tulajdonképpen egy Debian alapú rendszer, amire pl. akár torrent klienst vagy webszervert is rá lehet "erőltetni", de azért "leülteti" rendesen azt a 800MHz-es CPU-t, meg a 128MB RAM is hamar megtelik, aztán a SWAP már jóval belassítja az egész kócerájt.. Bővítés felejtős, szóval lehet kínlódni, de valójában maximum arra jó amire kitalálták! (Arra viszont majdnem tökéletes)Manapság már egy normálisabb LCD vagy LED TV-vel simán tudsz pendrive-ról, vagy hálózatról filmet nézni és akár böngészni is, de nálam az ugyanúgy nem számítástechnika kategória, mint ahogy a mobil távközlés sem..
Szóval arra akartam kilyukadni, hogy lehet tök szuper lesz a maga módján ez a "Raspberry Pi és társai", de szerintem nagyon nem kell még hanyatt esnünk tőle az ITX és a notebook-netbook-ultrabook...stb szegmensében!! Hasonló PicoITX lapok már vannak régóta, de amíg nem akart mindenki HD videót lejátszani, addig sem terjedt valamiért nagyon..
Ennek ellenére remélem a Brazos volt akkora "pofon" az Intelnek, hogy tényleg törik a fejüket valami hasonló alternatíván ami esetleg még kevesebbet "kajál"..Egyébként ez a mostani N2800 nem lenne rossz irány!
Speedstep van,
64bit van,
alacsony fogyasztás (6,5W TDP) van,
esetleg kezelhetne 1 csatorna 4GB helyett dual-ban 8GB RAM-ot ahogy a Brazos simán meg is teszi..Viszont ehhez meg nem ártana egy pár olyan lapot is legyártani, amin van:
HDMI
USB3.0
minimum 4db SATA3 (A Brazos 5+1db-ot tudott)
PCIe+miniPCIe foglalatok
Gigabit LAN.Ez lenne az alap, ami nem hiszem, hogy túl nagy igény és megoldhatatlan lenne..
Aztán lenne a következő lépcső ugyan ez kibővítve egy "ION3" -al, ami tudna DirectX11-et akár és ugyanúgy lehessen ki-be kapcsolgatni a jó energiagazdálkodás érdekében, mint a netbookomban az optimussal..
Na ez verhetné a brazost!!
De ezeknek úgysincs ennyi sütnivalójuk, meg lehet a SandyBridge-ek alsó szegmensét ki is dobhatnák.. (Amit mondjuk nem értem miért lenne baj, mert talán behozná az Atom azt amit buknának rajta, de ezt meg ők tudják, biztos nem véletlen)Remélem azért a Jetway még tervez és gyárt majd az N2800-al is valami hasonlót mint az NF9C, csak kicsit több SATA-val, PCIe foglalattal és esetleg kicsit olcsóbban..
-
Laca 012
őstag
válasz
DarkByte #6604 üzenetére
Tényleg jól néz ki, meg látszik a plexin, hogy pontosan van vágva.. (Talán lézerrel, vagy "csak" nagyon precízen)
Nálam a GSEJT bordái és a RAM felett egy Scythe venti "kóvályog" (Az 525-ös fordulatára már majdnem erős kifejezés a forgás..) Gyárilag 1600-as a max fordulatszáma, ezt veszi le a BIOS ennyire..SONY által kifejlesztett folyadékcsapágyazás.. Szóval elég csinos darab..
Ha meg valahol a lap nem tudja a fordulatszám szabályozást, oda meg egy saját magam által készített termisztoros panelt szoktam betenni..2tranzisztor 1 termisztor 1 trimmer poti,meg talán egy ellenállás.. kb 2-300Ft az anyagköltsége.. A termisztort odapasztázom a borda lamellái közé, aztán így soha nem pörög többet mint kellene (20-25fokon meg is áll), viszont ha szükség van rá akkor viszont pöröghet amennyi jól esik neki..
Durva, de ezek a "fix" szabályozók mindent tartalmaznak ahhoz, hogy ha egy termisztort is beköt az ember a poti mellé, ez is tudná, mert minden más benne van ami kell.. A termisztor 120Ft. és ezen spórolnak...(Még a Zalman is!)
(Arról nem is beszélek, hogy a kis panelek kb.1x1,5cm-esek, a vezetékeket is én méretezem, szóval még útban sincsenek.)
Véleményem szerint ha a vezetékekben nem akad el a levegő, az kb 50% a rendszerhűtésben.. (meg még szép is) -
Laca 012
őstag
válasz
DarkByte #5063 üzenetére
Engem nem ez a része zavar, én örülök neki, ha parkolópályára rakja a fejeket, ez a csattanás llacee. -t zavarta (pontosabban a párját)
Engem az zavar, hogy állandóan pörög. Szeretném éjszakára (pl.cron-nal) leállítani az rtorrentet és ekkor ugyebár bizonyos idő (1óra) után le is állhatna a forgás is.Az egész gépet viszont nem akarom kilőni, mert ha valakinek kell távolról valami (pl.valamelyik osztálytársamnak aki éjszaka tanul valami jegyzet ftp-ről) akkor felpörög és ennyi.. Aztán ha már nem "matat" rajta akkor 1óra után leállna.
Tehát a 4mp bőven jó a parkoláshoz, ez nyilván úgy van kitalálva, hogy ettől ne károsodjon a hdd, viszont 1óra után le is állítanám a forgást is.
Ez úgyis csak éjjel lenne amikor le van állítva a torrent, úgyhogy az esetek 99%-ában egész éjjel állna, egész nap pedig menne..
Így tuti nem lenne károsan óránként leállítva, meg elindítva, csak napi egyszer leállítva, egyszer meg elindulna reggel amikor indul az rTorrent...fogyasztásban viszont nem ártana.. -
Brogyi
őstag
válasz
DarkByte #3742 üzenetére
Energy check3000 a mero, 1%-os pontossagot igertek, de szerintem ha fele igaz mar akkor is jo. Valahol azt irtak TRUE RMS-t mer. (Valodi effektiv ertek.)
A tap:hat az valodi kinai darab, igy se tipus, se semmi azonosito. Egy zold led van rajta, es kesz.Hideg is.
Ne kerdezd hol vettem. Messze -
Brogyi
őstag
válasz
DarkByte #3738 üzenetére
Meregettem en is egy picit. D945GSEJT+Ubi+2,5-es SATA HDD.Jelenleg rutorrent hasit 64 torrenttel.Kb. fele-fele aranyban 2 felhasznalo kozott oszlik meg. Az-az a fej allandoan teker.Igy a mert teljesitmeny 10.3W. Jobb mint gondoltam.A legkisebb fogyi:9W, a legnagyobb:15W.A 10.3W gondolom akkor van miutan az ubi kikapcsolja a videokarit vagy valami hasonlo.Az STB 0.5W, ha kihuzom lapbol a +12V-es tapot 0-t mutat a mero.
Ez mar meresi hatar alatt van, de akkor is tetszik. -
DarkByte
addikt
válasz
DarkByte #3630 üzenetére
Nos, kaptam másik fogyasztás mérőt. Az eredeti nekem is az említett düvi volt, most egy Brennenstuhl márkájúval kísérletezem. Ez sem a pontosság bálványa, viszont a düvi-nél komolyabbnak tűnik (a Watt kijelzés itt már százados jegyig megy). Szóval, standby fogyasztás 0-5W között ugrál, tehát valahol 5W alatt van az igazság. Semmilyen háttértárral csak simán bekapcsolva 17W fogyasztást kapok BIOS után ennél is, néha kisebbre ugrál. Asztali 3,5"-os SATA vinyóval (Seagate 7200.10 500GB), idle 22W Linux-ban grafikus felület nélkül (itt is leugrik pár wattra időnként), vinyón másolgatás közben 24-25W, szóval itt már bő 8W-al kevesebbet mérek most mint a düvi-vel. Ha a laptop vinyót is rádugom (USB-n, egy régi Hitachi 20GB PATA) akkor az idle fogyasztás fél wattal emelkedik. Tegyük fel hogy a tápom mondjuk 2-4W-al rosszabb hatásfokú mint canniball Trust-ja, még így is szépek az eredmények, feltéve hogy ez a mérő nem a másik irányba mér félre
Nos, szerintem ennél többet nem foglalkozom a fogyasztás kérdésével, ha átlag 20W-al számolok az jól becsli a fogyasztást felülről noti vinyóval.
-
Laca 012
őstag
válasz
DarkByte #3615 üzenetére
Tüskesornak levágsz egy floppy vagy ide kábelről, és csípőfogóval "méretezed"..
Jó, tudom, csak én vagyok türelmetlen, ki is borultam rendesen ezzel a gariztatással..
Október 20.-án vettem az első lapot, és tegnapelőtt sikerült végre az, hogy egy jó lap van itt az asztalon, meg minden más is itt van hozzá:
Atheros AR5BXB72 (AR5008) Wifi,
3db antenna pigtail kábelekkel,
Riser,
PCI-os ST-Lab Gigabites kártya,
Táp,
És nekem is a DIGI-s Humax beltéri doboza lesz egyelőre a házikó..Most már csak azt kellene tudnom, hogy hogyan aktíválhatom a wifi kártyát.
Ugyanis lshw -c network -re ezt kapom:root@D945GSEJT:~# lshw -c network
*-network
description: Ethernet interface
product: RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
logical name: eth0
version: 03
serial: 00:27:0e:04:ad:31
size: 100MB/s
capacity: 1GB/s
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.1.91 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=
resources: irq:28 ioport:e000(size=256) memory:ffd04000-ffd04fff(prefetchable) memory:ffd00000-ffd03fff(prefetchable) memory:dfd00000-dfd1ffff(prefetchable)
*-network UNCLAIMED
description: Ethernet controller
product: AR5008 Wireless Network Adapter
vendor: Atheros Communications Inc.
bus info: pci@0000:02:00.0
version: 01
capabilities: pm msi pciexpress msix bus_master cap_list
configuration: latency=0
resources: memory:dfc00000-dfc0ffff
*-network DISABLED
product: RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet
bus info: pci@0000:05:00.0
logical name: eth1
version: 10
serial: 00:0a:cd:12:e4:b8
size: 10MB/s
width: 32 bits
clock: 66MHz
capabilities: pm bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=half latency=64 link=yes maxlatency=64 mingnt=32 multicast=yes port=M
resources: irq:20 ioport:d000(size=256) memory:dfb20000-dfb200ff memory:20000000-2001ffff(prefetchable)
root@D945GSEJT:~# lshw -c network
*-network
product: RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
bus info: pci@0000:01:00.0
logical name: eth0
version: 03
serial: 00:27:0e:04:ad:31
size: 100MB/s
capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=192.168.1.91 latency=0 link=yes multicast=yes port=MII speed=100MB/s
resources: irq:28 ioport:e000(size=256) memory:ffd04000-ffd04fff(prefetchable) memory:ffd00000-ffd03fff(prefetchable) memory:dfd00000-dfd1ffff(prefetchable)
*-network UNCLAIMED
description: Ethernet controller
product: AR5008 Wireless Network Adapter
vendor: Atheros Communications Inc.
bus info: pci@0000:02:00.0
version: 01
capabilities: pm msi pciexpress msix bus_master cap_list
configuration: latency=0
resources: memory:dfc00000-dfc0ffff
*-network DISABLED
product: RTL-8110SC/8169SC Gigabit Ethernet
bus info: pci@0000:05:00.0
logical name: eth1
version: 10
serial: 00:0a:cd:12:e4:b8
size: 10MB/s
width: 32 bits
clock: 66MHz
capabilities: pm bus_master cap_list rom ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt 1000bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=half latency=64 link=yes maxlatency=64 mingnt=32 multicast=yes port=MII speed=10MB/s
resources: irq:20 ioport:d000(size=256) memory:dfb20000-dfb200ff memory:20000000-2001ffff(prefetchable)viszont ifconfig -nál csak az alaplapi hálót látom:
root@D945GSEJT:~# ifconfig
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:27:0e:04:ad:31
inet addr:192.168.1.91 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::227:eff:fe04:ad31/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:10986 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:277 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:680433 (680.4 KB) TX bytes:48772 (48.7 KB)
Interrupt:28 Base address:0xc000
lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
RX packets:811 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:811 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:134153 (134.1 KB) TX bytes:134153 (134.1 KB)iwconfig -ra meg semmi:
root@D945GSEJT:~# iwconfig
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
eth1 no wireless extensions.Megpróbáltam ezt végigcsinálni, de ugyanaz a helyzet maradt mint előtte, tehát nem jelent meg a kártya.
Az a gáz, hogy lövésem sincs, hogy hogyan kell életet lehelni ezekbe linux alatt...
-
canniball
nagyúr
válasz
DarkByte #3495 üzenetére
Köszi a tippet, meglátjuk duffbeer kolléga mit mond.
(#3496) duffbeer!
"És miért nem jó a nem portable verzió?"
A portable cuccok nem szemetelik össze rendszert, tesztelni ezekkel szoktam (már amiből van)."...soha nem hagytam bejelentkezve a VNC-t."
Félreértettél: én sem hagyom bejelentkezve; pont hogy akkor kapom az üzit amikor belépnék. -
canniball
nagyúr
válasz
DarkByte #3471 üzenetére
Fix hogy 2,5mm-s (én speciel elsőre befürödtem egy (2,5mm-snek hirdetett, mint utóbb itthon kiderült) 2,1mm-s példánnyal). Amúgy mánüel pontos infókat ír mind a tápcsati fizikai paramétereiről, mind a lappal végzett tesztek alapján megállapított min./max. fogyasztásról.
Memória nálam is (1GB) Kingston. -
Laca 012
őstag
válasz
DarkByte #3466 üzenetére
Kingston és Kingmax 2 külön gyártó... Én is Kingstont fogok venni bele..
Nekem először Hp notiból való 256MB-os 533-as NANYA-val ment, majd 512MB-os 667-es Hynix-el, amíg vissza nem vittem garba.. Hiába veszel nagyobb órajelűt, akkor is 533-on járatja csak!
Én nem láttam, hogy bárkinek csak a 800-as indult volna... Sőt..ljungberg-nek elvileg pont egy 800-as Kingmax nem indult...Hdd-ből mostanság a WD-ből tankoltam be.. Mindegyik halk, és hűvös..
WD MyBook Home 1TB (WD10EAVS) ez 3,5" Green Power (HD Sentinel: 419nap, 19 óra 100%)
WD6400AAKS 3,5" (Ez asztaliban volt, most egy Coolermaster Xcraft 360-ban van 100%)
WD5000AAVS 3,5" (Green Power, non-stop üzem bő egy éve az irodában WL500gP Router mellett belső filemegosztáshoz, 100%)
WD3200BEVT 2,5" (Ez non-stop üzemben van bő egy éve az itthoni WL500gP Router mellett seedelni Eddíg 6TB feltöltést csinált. 100% Hibátlan még mindíg, és ugyanolyan csendes mint a most vásárolt 500GB-os "párja")
WD5000bevt Ez új, majd kiderül meddig húzza.A notimban van egy 100GB-os Hitachi ATA (HTS541010G9AT00), kicsit jobban melegszik mint kellene, meg erősebben kerreg sokkal mint a WD-k, de 3,5 éve megvan, és rengeteget ment, HDSentinel szerint 716 napot és 3 órát.. Ennek minimum harmadát kamionban zötyögve (üzemelve)...
Az utóbbi fél évben lefüstölt:
2db Samsung SP1654N
1db Samsung SP1614N
1db Samsung HD200HJ
Mindegyik 3év és pár hónapos volt, a végefelé az egyik 1654-es kicsit hangos is volt... Na nem annyira, mint egy régi segate visítása-kerregése, de a többinél hangosabb sokkal..
Egyik pillanatról a másikra a motorvezérlő chip füstölt el a 3db 160-asnál! A 200asnál is valószínű, csak ott nem látványosan (nem volt látható füst). Mindegyik különböző asztali gépekben, külső házban volt , tehát nem táphiba, vagy hasonló végzett velük..
Adataimat hamar elfelejthettem...
Ennyit részemről a HDD-kről.. -
válasz
DarkByte #3420 üzenetére
Hát nem tudom. Én nem fogok ventilátort belerakni, ha lesz annyi felesleges pénzem hogy vegyek m350-eket. Ha esetleg veszel miniboxról akkor szólj, mert egy hátlap és riser card mindenképp onnan kell nekem is.
Szóval gsejt ventilátor nélkül fut most nekem. Elég meleg a chipset. A délihíd is kapott bordát, melegszik is szépen. De ha eddig ment, ezután is menni fog. Én ssd-t pakolom majd be mellé a házba. Két vinyó már picit jobban kitakarja a lapot, így valamelyest visszafog a hűtésen, de még mindig nem raknák be ventilátort a házba. Persze én már a passzív üzemre hajtok, ezért is vettem gsejtet.
-
válasz
DarkByte #3410 üzenetére
"Srácok, az M350-es MiniITX házba mennyire macerás beleépíteni a GSEJT-et?"
Semennyire
"látom hogy van kimondottan GSEJT-hez való hátlapi panel, ez szükséges vagy az is jó amit a laphoz adnak hátlapot"
Amit láttál az riser cardhoz való hátlap. Ilyenbe én is befizetnék a mellé való riser carddal együtt. Kapna egy via féle kisfogyasztású usb3.0 kártyát majd. Amit adnak hozzá hátlap gyárilag tökéletes, csak az wifihez van
"A két ventilátoros felső szellőzés alapból jár hozzá?"
A két 4cm-es ventilátor egy keretbe megy bele. Egy ilyen keretbe egy db 2.5"os hdd. És egy ilyen keret jár hozzá, tehát két hddhez kell venned +1et, és nem tudsz ventilátort belerakni
-
tupacamaru
veterán
válasz
DarkByte #2187 üzenetére
Ja, tényleg az.
Előtte egy TK3350-es géppel próbálkoztam de sajnos 3 nap után elkezdett rendszertelenűl fagyni.
Nem hőmérséklet miatt csinálja. Lényegében teljesen ugyanaz a belseje, csak van benne egy 5V-os tápegység is.
Nem tudom hogy meg lehetne-e javítani valahogy, nincs szivem kidobni és még jó lenne tarcsiba.
-
canniball
nagyúr
válasz
DarkByte #2150 üzenetére
"...nagyon örülnék egy színes-szagos logout írásnak"
Az eddigi egyetlen logoutos írásom jól reprezentálja mennyire vagyok szószátyár."Illetve lehet hogy majd megkérnélek hogy próbálj ki egyesmást rajta..."
Csak jussak el végre oda hogy kész van..."...Windows -t feltételeznek."
Ha minden úgy alakul ahogy tervezem Win Server 2003 lesz rajta."...in Trust i don't trust."
A másik sem hangzik sokkal bíztatóbban...Én is szívesebben vennék pl. FSP-t, de Magyarországon élünk...
-
válasz
DarkByte #2142 üzenetére
Én simán visszavinném.
Nem biztos hogy pont kapsz minden sarki boltban 2.1 és 2.5mm-es jack aljzatot és dugót ami kell. Plusz külön hibaforrások hada lép elő. Rossz, idővel elengedő forrasztástól kezdve a csatlakozásoknál megnövekedett ellenálláson át a rendes törésgátló hiányán miatt megtört kábelig bármi. -
canniball
nagyúr
válasz
DarkByte #2125 üzenetére
Ahhoz én túl paranoiás vagyok.
(#2126) duffbeer!
Nem vagyok én Chuck Norris! -
duffbeer
őstag
válasz
DarkByte #2100 üzenetére
Hát az érdekes arc lehetett...
Mindenesetre valóban jobb az elővigyázatosság, de mivel egy "komplett" táp van a lapra integrálva, szerintem el van látva fordított polaritás védelemmel. ATX tápnál más a helyzet, ott a lap közvetlenül a szabályzott "kész" feszültségeket várja el és nem számolnak a gyártók azokkal, akik felcserélik az amúgy hülyebiztos ATX tápcsatin a lábakat... -
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #2078 üzenetére
Amire még érdemes figyelni az a polaritás, ezeket megint csak lehet variálni általában és a lap nem fog örülni a fordítottnak
Erintesvedelem is van am a vilagon.
Epeszu tapgyarto nem rakja kivulre a +12V-t, mert meg veletlenul hozzaerinted valami foldelt femfelulethez, aztan tonkrevagja a tapot.
Minuszt nyugodtan rakhatod kivulre, abba nem hal bele. -
duffbeer
őstag
válasz
DarkByte #1893 üzenetére
Parancsolj:
DOM helyett -
válasz
DarkByte #1901 üzenetére
"pendrive -ra amúgy sem nagyon töltenék le, ugyancsak nagyon gyorsan kinyírja valószínűleg a pendrive -ot."
Én se töltök pendrivera, nem is voltak ilyen terveim természetesen és mégtermészetesebben nem is lesznek. Nekem microdriveon (ami szintén nem flash) csak az opsys és a utorrent van. Külső hdd-re töltök le.
"rádugsz egy hordozható vinyót a gépre, és megcsinálod a torrent progit hogy figyeljen egy fix mappát ami történetesen a külső vinyón van, és ha ott mondjuk van letöltendő torrent feladat akkor elkezdi leszedni."
Hasonlóképp. Kezdetektől fogva így működik.
"A legtöbb torrent progi egyébként is észreveszi ha egy adott mappában már el lett kezdve a letöltés így amikor újra hozzáadják a torrent fájlt újrahasheli a befejezetlen fájlokat és folytatja a letöltést."
Ez nem igaz. Ha a utorrent resume.dat fájlát betöltöm ramba ahonnan utorrent dolgozik, akkor minden változást (pl hogy milyen torrentet töltöttem be és futtatok) a ramba ment. Ha áramszünet vagy fagyás vagy egyéb hiba van ami miatt nem kerül visszaírásra a lemezre ahonnan legkésőbb betölti, akkor ugrott minden változás. Újrahashalni meg csak azt tudja, ami a vinyón lévő resume.dat tartalmaz. Amilyen torrenteket azóta betöltöttem ő nem tudja, kitalálni nem képes.
Pont emiatt relatív gyakran írogatja ezt a fájlt, ha hiba van akkor ne vesszen el különösebb infó.Nah mindegy....ettől függetlenül szívesen kipróbálnám ezt a csatlakozóba dugható pendriveot...ha bírná 5 évet már jó lenne
-
válasz
DarkByte #1898 üzenetére
Kár. Nem tudom mondjuk hogy egy pendrivenál található usb-mass storage átalakító/vezérlő ic milyen algoritmusokat ismer, ha ismer.
Ez a betöltjük a ramdiskbe az egészet dolog alapvetően szép és jó. A gond ott van, ha pl áramszünet van, és a utorrent resume fájlai...elvesznek. Meg minden addig betöltött torrentről infó, és egyéb. Ezeket továbbra is rendszeresen ki kéne írni flashre, akkor meg minek betölteni a ramba kompletten?
Jó lenne valami valós értéket tudni hogy kb mennyi az élettartam folyamatos írás-törlés-írás mellett. -
válasz
DarkByte #878 üzenetére
Bár nem néztem azt a youtube videót, de valószínűsítem hogy nem linux alól nyomja. Ez a fő, és leginkább befolyásoló tényező. Erre jön még rá, hogy én speciálisan hívom meg a coreavc-t linux alól (mivel nincs natív portolása), ami megint csak visszavet kicsit a teljesítményből. Harmadik meg hogy az ilyen "hd természetfilme"nek a legdurvább a kódolása.
-
válasz
DarkByte #876 üzenetére
Sajnos nem tudom. Ezen a hdd-n nincs win...amint lesz még egy ilyen lap itthon, meg tudom próbálni. Vagy próbálja meg más.
Közben próbáltam más 1080p-vel. Semmi bíztató, pedig 100%-on pörgeti mind a négy magot. Kéne ide egy gma500, és gpu gyorsítást támogató coreavc...akkor menne mint.....atom -
spidersoft
senior tag
válasz
DarkByte #859 üzenetére
Én [innen] rendeltem, bár azóta már emelkedett az ára itt is. Amikor megrendeltem (múlt szombaton) még csak 17000 valamennyi volt. Alaplap ESD zacsiban, IO lemez, 1PATA és 1SATA kábel, driver volt a dobozban. Annyi, hogy nincs hozzá doboz, meg matricák. Meg nincs könyve, de azt lehet letölteni (egyébként dobozoshoz se biztos, hogy jár könyv).
Jah és 3 év gari van a honlapon írva, majd ha megjön a garipapír azon rajta lesz pontosan, addig inkább ezt nem is mondtam
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #859 üzenetére
Magyarorszagon lehet egyaltalan dobozos Intel GCLF/2-ot kapni?
OEMhez jar:
-zacskoban alaplap
-1 IDE kabel
-1 SATA kabel
-1 hatlap
-1 driver CD
-1 ontapados A5 lap a csatlakozokiosztasokkal
-1 Intel inside Atom matrica(dobozos ha jol emlekszem 1 helyett 3 ev garis, viszont valami 3k-val kerulne tobbe, viszont meg sosem lattam raktaron...)
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #856 üzenetére
vagy lehet hogy az egy héten túli garanciális intézést már a gyártónál lehet érvényesíteni?
Attol fugg, a bolt hogyan kerte a gyarbol.
Ha a bolt eleve gari nelkul olcsoert kerte, akkor a gyarto neked se fogja megadni az 1-2-3 evet.Lasd WD vinyok, volt egy olcso nagyker, aki csak 1 evvel vette a gyarbol, igy ha utana doglott be, akkor IJ.
-
Billu
aktív tag
válasz
DarkByte #854 üzenetére
Az általad linkelt oldal gari feltételeit is olvastad?
Az áruházunkban árusított termékek mindegyikére az átvételtől számítva 1 hét garanciát biztosítunk. A garanciális meghibásodásokat ez alatt az idő alatt kell bejelenteni nálunk majd 1 héten belül postán vagy futárral eljuttatni boltunkba. Áruházunkban azért tudunk alacsony árakkal számolni mert a garanciális próblémákat 1 hetes garancia idővel kezeljük.
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #850 üzenetére
Megindult a D945GCLF2 ára felfelé.
Mivel egyaltalan nem lehet kapni, ha meg veletlenul szallit az Intel, akkor egybol befigyel az, hogy oktober legelejen meg 170 volt a $ arfolyama, most meg mar majdnem 200.
-
Hoqspok
tag
válasz
DarkByte #801 üzenetére
Ez nagyonKirály !
Evés közben jön meg az étvágy eredetilegcsak egy halk letöltő gépben gondolkodtam, de most nem zárom ki, hogy esetleg egy ilyen Leadtek karival még a hardweresMpeg 2 tömörítés sem okozhat gondot.Vagy tényleg már sokat akarok ? ?
-
shabbarulez
őstag
válasz
DarkByte #740 üzenetére
Nem hiszem hogy a chipsetbe integrált powervr dekóder egység képességeit külön szabályoznák, az pedig bírja akár a HD H.264-et is. Intel System Controller Hub -- SGX535(Intel GMA500) + VXD370 [link] Inkább a megjelenítő felbontásának korlátja az ami nem teszi HTPC-re alkalmassá, ahogy azt az előző hsz.-ben is írtam.
-
tupacamaru
veterán
válasz
DarkByte #634 üzenetére
Lehet hogy igazad van az ipari felhasználással kapcsolatban. Jó lenne ha kivezetések képében lenne a lapon PS/2-es port, mint régen.
Hogy én is legyek egy kicsit önző, nekem tökéletesen elég lenne az egy magos kivitel is.
Csak egy FlashFXP-t kellene hogy elbírjon. Még memóm is lenne most bele.
A hang kivezetések mellett nem PS/2-es kivezetés lenne??
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #629 üzenetére
Tapja valogatja, hogy csip-e.
MiniITX haznal nyilvan nem fog (magatol) razni a haz, hiszen nem 230V, hanem 12V megy be a hazba, azt akar nyalogathatod is, akkor sem vag agyon.
Gond csak akkor van, ha egy keszuleknek integralt a tapja, es gagyi alkatreszekbol van osszerakva, na itt tolja ra az egyeniranyito Graetz hid a halozati feszultseg felet a foldpotencialra kotott femfeluletekre (pl. tap doboza, meg amihez hozza van csavarozva...)Tulfeszvedos eloszto meg semmit nem er foldeles nelkul, hiszen nincs hova elvezetnie vesz eseten az aramot.
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #616 üzenetére
Értem, tehát nem volt kéznél S-Video kábel és - mondjuk - egy S-Video->SCART adapter.
Az meg lett volna, de mar korabban kiderult, hogy a 15 eves TVm egyaltalan nem fogad svideo jelet, mert a SCART aljzataban a szin lab gyarilag nincs bekotve.
Fenyero labon varja a kompozit (fenyero+szin) jelet.Video modok: barmi mukodott monitoron, csak a TVn a kep kozepebol maximum 1024x768 pixelnyi latszott.
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #607 üzenetére
Apropó, nyunyu, sikerült valamit kezdeni a kétmagos atom S-Video kimenetével?
Svideokent biztosan mukodik, kompozitra meg nem lenne olyan nagy kunszt hardveresen atvarialni, csak be kell kotni egy kondenzatort a miniDIN csati fenyero, meg szin laba koze, es akkor a fenyero labat RCA csatira tovabbvezetve kesz a kompozit kimenet.
De ehhez nekem tegnap este nem volt eszkozom, ma meg mar Atomom sincs.
Ketmagosat kenytelen voltam reggel otthagyni ugyfelnel az egymagos helyett, mert ugy nez ki annak nem mindig mukodik a PCI slotja, hiaba raktam bele zsiruj kartyat, neha azzal is meghulyult a nyomtato.
Mar jottem volna ugyfeltol el, akkor szolt a kollega, hogy amit holnap vinne masik ketmagosat videkre, azt ma mar be se lehet kapcsolni, hozzam el a felig mukodo egymagosat...
13 egymagos+2 ketmagosbol most tartunk 2+1 selejtnel.
-
duffbeer
őstag
válasz
DarkByte #610 üzenetére
Azér' ne egyél meg!
Nem fikázom a választásod, teljesen jó. Spec a HDMI kimenetre gondoltam, meg eSATA-ra, esetleg S/PDIF, vagy FireWire, ha már "házimozi" PC. Lehet, hogy a jövőben kellhet. Természetesen a 3450 erősebb az integráltnál, és valszeg tudsz majd rá DVI-HDMI átalakítót is dugni (azt viszont nem tudom, hogy audiot támogatna e).
A Celeron pedig szintén majd anno kevés lehet HD filmeknél, ha esetleg még rögzíteni is akarsz.
Ahogy elnézem költséghatékony megoldást akarsz. Ha viszont megveszel valamilyen alkatrészt, ami a jövőben kevésnek bizonyul(hat), az már akkor mégsem olyan olcsó.
De tényleg csak véleményt nyilvánítok. -
duffbeer
őstag
válasz
DarkByte #607 üzenetére
Jaja így igazad van. Mondjuk én HTPCt úgy építettem anno, hogy a jövőben se legyen gondom. Normál esetben ezt hosszabb időre veszi az ember. Ha onnan nézem mennyi ideig volt/van mutteréknál a VHS...
Egyébként a linkelt lap támogatja az ATi Hybrid Graphics technológiát. (Aki nem ismerné: beleszúrsz egy HD 3450-et, és az az integrált lappal amolyan Crossfire üzemmódban fog működni. Ezen kívül 4 monitort rá lehet akkor kötni) Ezt csak úgy ideböktem
-
duffbeer
őstag
válasz
DarkByte #603 üzenetére
Ha már uATX és gigabyte akkor inkább ez. Ezen minden csatit megtalálsz. eSATA, S/P DIF, HDMI, DVI, D-sub, támogatja az 1066-os DDR2-t (már ha Phenomot raksz bele) stb. integrált HD3200-al. A lap kb 14-15K. Legalábbis én annyiért vettem anno csajomnak. Megkínálod valami A64 X2-vel és VGA sem kell.
Egyébként van róla egy teszt itt Prohardver-en, ahol melegen ajánlják! -
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #578 üzenetére
Kalandos egy történet, már olvastam egy részét az eladós topikban. Ez egyébként valami kifőzde ahol ez a pénztárgép?
Irtam mar az x-aktas Epiarol ott?
Nem emlekszem ra.
Budai tobbszintes szorakozohely, kivetelesen nem a disco 2.0. (ott nem Epia+kulon touchscreen van, hanem a touchscreen talpaba van epitve a miniatur (10x15cm) ipari lap)
Fo problema az, hogy a konyha kornyeken van ez a gep, igy allandoan 40+ fok a szobahomerseklet, Morex 2699 pocskoszoru 4 centis ventije meg kb. semmit nem er ez ellen, ezert csereljuk Morex 2799-re. (abban mar 6 centis van.)
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #578 üzenetére
Sunixszal inkompatibilitas: szerintem ez a PCI szabvany kornyeken van elasva, ugyanis az Atom G45GC chipsete a nem tul regi PCI 2.3 szabvany szerint mukodik, ami fixen 3.3V-n kommunikal a kartyakkal.
PCI 2.2-ben a visszamenoleges kompatibilitas erdekeben meg elo volt irva, hogy kezelte a regebbi, 5V-s adatbuszu kartyakat, PCI 2.1 es regebbiek viszont fixen 5V-n kommunikaltak.Ugyhogy elmeletileg sem szabad mukodnie egy regi PCI kartyanak egy PCI 2.3 vagy ujabb alaplapban. (PCI 3.0 a legfrissebb, legalabbis a P35/P45 chipset mar azt ismeri.)
-
nyunyu
félisten
válasz
DarkByte #553 üzenetére
Nem, csak szimplan nem ertem ra.
Egyebkent megvan az elso PCI kartya, amivel NEM kompatibilis a D945GCLF: Sunix soroskartya.
Kollega szivott ma, hogy kivitte az egymagos Atomomat ugyfelnel levaltani a doglodo Epiat, aztan az ottani regi Sunix kartyat nem ismerte fel a drivere.
Irodaban egy ugyanolyan kartyaval kiprobaltam a ketmagosat, az sem talalta meg, ugyhogy kollega sajnos kenytelen volt elvinni a mukodo STLAB kartyamat.
Meg jo, hogy pont mult heten vettunk 10 Sunixot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest