Hirdetés
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
duffbeer
őstag
-
duffbeer
őstag
válasz
kingabo
üzenetére
Elég egyszerű a BIOS, nem hiszem, hogy bármit el lehetne állítani. Másrészt mint írtam, ha direktbe van kötve minden rendben. A BIOSban be van állítva minden ami az USBs boothoz kell... Na mindegy. Olyan sűrűn nincs szükségem optikai meghajtóra az Atomon, csak idegesít.
-
kingabo
őstag
válasz
duffbeer
üzenetére
Nálam xp sp3-al simán ment. DE sajnos nekem nem oldotta meg a problémát.
Amikor a post után a képernyőn csak egy villogó kurzort látsz, nyomj meg pár billentyűt, kicsivel utána elkezd a dvd-ről bootolni. Én legalábbis így tudtam w7et dvd-ről feltenni, viszont amikor újraindítja a telepítő a gépet, akkor a boot résznél megint csak a villogó kurzor van. Ekkor dvd lehúz, crtl+alt+del aztán a boot után vissza a dvd-t, hogy tudja folytatni a telepítést... 
-
duffbeer
őstag
Express BIOS update-nél találkozott már valaki olyan hibaüzenettel, hogy "nem támogatott rendszer, vagy valamilyen program fut a háttérben ami miatt nem folytatható stb." XP SP3 van a gépen. Minden folyamatot kilőttem a feladatkezelőben ami nem windózos, de nem akar menni...
Azért szeretném frissíteni, mert nem hajlandó bootolni USB DVDről... -
duffbeer
őstag
válasz
greenmeister
üzenetére
Volt egy olyan gond, hogy restart után nem működött a hálózat. Csatlakozott meg minden, de nem volt adatforgalom.
-
duffbeer
őstag
Valaki próbáltam már D945GCLF-en az Ubi 9.04-et? Vajon megoldódott a hálózati bug?
-
solarix45
senior tag
Acer Aspire Revo / Intel Atom N230 1.6GHz / 1GB / 8GB SSD / Linux £164.99
Kár, hogy egymagos, nincs tv kimenete, és drága.
-
-
Stirbi
addikt
válasz
greenmeister
üzenetére
miért adod el?

-
kingabo
őstag
Ionra épülő alaplap, kár, hogy az 1magos 45k a 2 magos meg 67,5k...
-
kingabo
őstag
Shuttle atomos gépe, az árát leszámítva tetszik: [link]
@johniee: nekem 128 és 256-ra van állítva és w7 alatt winupdate által szedett driverrel tökéletesen működik. A gyári intellel úgy rémlik nekem is voltak gondjaim...
-
solarix45
senior tag
válasz
rankesz
üzenetére
Igen, attól tartok, csak ezekkel megy. Végignéztem, milyen kártyákat támogat, és csak videókarikat írt, és a gugli nem mondott semmi okosat arról, hogy a Physx kártyákon megy-e a CUDA. Csak következtettem, hogy illene neki.
Beszereztem egy Scythe Mini-Kaze ventit. Hát a D945GCLF2 gyárihoz képest isteni
. De még ez sem az igazi, elég hülye ez a hűtés az alaplapon
. Az MSI megoldása lényegesen kellemesebb. -
johniee
senior tag
Help mee
a BIOSban van két érték a VIDEO résznél, egyik alapból 64, másik 128...a 64-est 128-ra állítottam, majd felraktam újra a Vista32 drivert,de ugyanaz a hiba
Neked hogy van belőve?
-
solarix45
senior tag
Egy ismerősnek sikerült (bár notira azt hiszem, nem Atomos gépre) felrakni, itt le is írta, hogy: [link]
De én is így próbáltam kapásból, és nekem nem ment. Sárga felkiáltójel van az eszköz mellett, hogy nem sikerült elindítani, vagy ilyesmi. Akárhogy próbálom, nem ment. Windows 2003-mal simán megy ugyan ez a módszer.
-
nyunyu
félisten
válasz
solarix45
üzenetére
Legfrissebb i945G driverek
Win2008 persze nincs tamogatva. 32 vagy 64 bites Vista drivert vajon fel lehet ra eroszakolni?
-
solarix45
senior tag
És még egy kérdés: D945GCLF2-re sikerült Win2008-at felraknia valakinek? A videókártya driverét sehogy nem tudtam felrakni
. Felmegy kompatilis módban, csak épp nem indul el a vezérlő program, nem tudom a tv kimenetet bekapcsolni. -
solarix45
senior tag
nyunyu: köszi a választ!
A CoreAVC dekóder újabban támogatja a CUDA-t is. Próbálta már valaki esetleg egy PCI-ps Physx kártyával, hogy mit ad elő? Ott lenne a jó kis hardveres gyorsítás HD filmek dekódolásához. Kérdés, hogy tényleg megy-e vele, meg hogy ha nincs terhelve, mennyit eszik a kártya.
-
nyunyu
félisten
válasz
ZoltanH
üzenetére
Veszel egy csatlakozo hazat, meg bele 4 tusket. (Pesten Lomex, HQVideo, Budan Mikronika...)
Taprol levagod valamelyik felesleges csatlakozot. (mi a floppytapot szoktuk, de az lehet, hogy kell neked a slim ODDhez, inkabb kerits egy molex Y elosztot, aztan egyik agrol vedd le a csatit.)
Sarga es fekete drot veget hajlitsd vissza kb. 4 centinel 180 fokkal.
Blankold meg a veguket, meg a visszahajtott reszt kb. 1 centire.
Fuzd be az egyik tuskebe a visszahajlitott reszt, masikba a drot veget.
Valahogy igy nez ki most:
Fogoval hajtogasd ra a tuske fuleit a drotra, es jol szoritsd ossze, hogy ne tudjon kicsuszni.
Tord le a tuskeket a fem szalagrol
Told be a 4 tusket a csatiba ugy, hogy a 2 sarga legyen a rogzitoful feloli oldalon, 2 fekete a masikon.Leirni tovabb tartott, mint megcsinalni...
-
Sonek
tag
Sziasztok!
Beüzemeltem a D945GCLF2 lapot a ModeCom 202-es házikóban, Zalman ZM-NB32K hűtőre cseréltem a gyári chipset hűtőt, a házba oldalra betettem egy befelé fújó ventit. Így ~35-40 fok a proci, de ~50 a chipset Win7 alatt... Nem túl sok ez?
Köszi,
-
-
nyunyu
félisten
válasz
ZoltanH
üzenetére
Morex 2699
-kifutott modell, mar csak feherben kapni
-60W tap van benne.
-elonye, hogy regebben jart hozza PCI riser.
-hatul 2x4cm venti huti, ami szeret par honap utan hangosodni, egy ev utan teljesen beallni, potolni meg csak barkaccsal lehet, mivel kulon nem kaphato.
-1x3.5" vinyo
-slim ODDMorex 2799
-2699 utoda, 2cm-mel hosszabb
-van fekete es feher is
-60W tap
-nem adnak hozza PCI risert, 2699-e viszont nem jo bele, masik fajta kell bele.
-elmeletileg letezik hozza dupla riser is, viszont azt nem kapni idehaza
-oldalt huti egy 6cm-es venti, ami szabvany meretu.
-1x3.5" vinyo
-slim ODDZooty KGA630i
-csak fekete
-80W tap
-1x2.5" vagy 3.5" vinyo (2x3.5" vagy 3x2.5" ha nem raksz bele kartyat)
-slim ODD
-2x4cm venti hatul
-nem jar hozza riser, viszont ugyanaz kell bele, mint a 2699-be.
-praktikusan szallithato kartondoboz (kisebb, mint a Morexeke, meg fule is van.)ATX12V dugot mindegyikre barkacsolni kell.
20+fa korul mozognak az Interboard nagykerben, altalaban meg is lehet oket taperolni.
Azt nem tudom, hogy utcarol beesett vegfelhasznalot kiszolgalnak-e. -
ZoltanH
csendes tag
Sziasztok,
Nyunyu egy másik topic-ban feltett kérdésemre ajánlott három házat: Morex 2699 / 2799 és Zooty KGA630i.
Igazából egy mini-itx lap egy 3,5-s diszk, és egy FULL PCI kell hogy szépen elférjen a házban. Erre kaptam a fenti ház javaslatokat.
A kérdés ami még megoldatlan: tud valaki ezekhez a házakhoz hazai kiskert ahol beszerezhető / "megtapogatható"? Van valakinek tapasztalata a fenti házak valamelyikével?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
nyunyu
félisten
válasz
solarix45
üzenetére
És földelés nem kell ennek a tápnak? Mert ha jól látom, nincs rákötve föld.
12V egyenaramnal mit akarsz foldelni???
Foldelesnek csak erintesvedelmi szerepe van, 12V meg boven torpefeszultseg, akar nyalogathatod is, nem fog agyonvagni.
Fogyasztásban sokat javít a PicoPSU? Persze nyilván nem egy 1200ft-os gagyi táppal...
Ha azt veszem, hogy nekem 85% koruli hatasfoku adapterrel+DC/DC konverterrel volt 30W az Atom konfig _mert_ fogyasztasa, vagyis durvan 26W-ot evett az alaplap+proci+ram+vinyo.
Ez noname 70%-os PC tappal 26/0.7=37.1W lett volna...
Baaar, ilyen extrem alacsony terhelesnel az sem biztos, hogy 60% megvan, legyen akkor 26/0.6=43WSzoval notitap+picoPSU-val sporolsz durvan 10W-ot egy mezei taphoz kepest.
-
solarix45
senior tag
Nézegettem a PicoPSU-kat, és elég rövidek ezek a madzagok rajta. D945GCLF2 esetén pl. a P4 4 csatis csatlakozó kábele elég hosszú? Elér az ATX aljzattól a proci mellé?
És földelés nem kell ennek a tápnak? Mert ha jól látom, nincs rákötve föld. Van itthon egy régi Toshiba noti tápom, az szerintem pont jó lenne.Fogyasztásban sokat javít a PicoPSU? Persze nyilván nem egy 1200ft-os gagyi táppal...
-
Sonek
tag
Megvan a ModeCom Fell 202 házam, és végül letettem a 2x3.5 HDD betuszkolásáról... Viszont ami most kellene nekem, az egy dual 2.5 to 3.5 mount kit, mint pl. itt. Nem tudja valaki, hol lehet ilyet kapni kishazánkban?
Köszi,
-
kingabo
őstag
Acer mini Ion alapokon
Kár, hogy -elvileg- $300-ba kerül, ami nálunk ugyanennyi euró lesz.
Pedig minden rajta van ami nekem kéne... -
-
Sonek
tag
válasz
kingabo
üzenetére
Jogos.
Megrendeltem a lapot meg a ModeCom Fell 202 házat, és ahogy nézem a felső lapon kialakított szellőző rácsba bele lehetne erőltetni a rezgésgátló gumibakokat, amire mehetne 1db letekert venti. Talán egy halk 92-es is elférne, és akkor az lenne az egyetlen aktív elem
-
-
Sonek
tag
Urak!
Valaki próbált már ilyet a dualcore lapra applikálni?
Cooljag Falcon Mini Chipset Cooler
Heatsink Dimensions: 81L×37W×47H (mm)
Elvileg csak 5cm magas, és venti nélkül is jónak tűnik a heatpipe-ok miatt... -
-
DBob
őstag
Kb. egy hete vettem picopsut meg noctua chipsethűtőket az alaplapra. Gondoltam elérkezett a passzivitás ideje. Mivel házba még nincs rakva, csak ki van rakva az asztal oldalsó polcára, így gondoltam a hűtéssel nem lesz gond. Nos, azt a "brutális" noctua hűtőt a chipsethűtő felforralta kb 10 perc alatt, utána a cpu a másikat kb 20-30 perc alatt, és kezdett égett szag terjengeni. Szóval ennyit arról hogy passzívan hűtés. Most egy silentblade pörög mellettük 50%-os pwm mellett...így szobahős a két borda...de ez így szomorú
Az a gond, ma már kiment a divatból a hősugárzásra épülő bordák készítése, csak ventilációra készítenek bordákat jóideje. Egy sima p1-p2 borda elvinné passzívan szó nélkül, köszönhetően a felületkezelésének, stb. Ez van :\
-
-
nyunyu
félisten
Naigen, én is emléxem, hogy voltak/vannak vékonyabb HDD-k, de sajnos már egy ideje nem foglalkoztam vas összerakással... Esetleg valaki tud konkrétumot ezekről?
Altalaban az egytanyeros meghajtok vekonyak, 2-3-asok normal hazban vannak.
De mivel NAS-nak inkabb kapacitas kell, jobban jarsz, ha veszel egy haromtanyeros 1TB-set, mint ket egytanyeros 320GB-t, joval dragabban...
-
Sonek
tag
válasz
duffbeer
üzenetére
Naigen, én is emléxem, hogy voltak/vannak vékonyabb HDD-k, de sajnos már egy ideje nem foglalkoztam vas összerakással... Esetleg valaki tud konkrétumot ezekről?
Vagy ha van alternatív javaslat 2bay nas házikóra, ventimentes táppal minél kisebb kivitelben, azt is megköszönném
Igazából a Chenbro-nak van a kisebbik nas háza, amiben van 2 cold swap hdd hely, de az egyrészt aranyárban (~40k HUF) van és csak külföldről lehetne hozatni, másrészt abban a "nagytesóval" ellentétben flexATX táp van.Köszi,
-
nyunyu
félisten
Passz, annak idejen a Morex 2677/2699, ujabban 2799-cel dolgoztam, azokban egy 3.5" vinyohely volt, 3699-ben viszont csak 2.5" fer bele.
Topik elejen linkeltem Zooty KGA630i-t, abba ha nincs bovitokartya a gepben, akkor fert be 2 hagyomanyos vinyo vagy 3 laptop.
Ha van bovitokartya, akkor 1 nagy vagy 1 kicsi hely ugrott. -
Lamair
aktív tag
a fórumot olvasva az a kérdés merült fel bennem hogy valóban elég 1 atomos konfignak dvd-íróval vinyóval együtt a modecom 202, 302-es 96wos tápjaa?

-
kingabo
őstag
-
duffbeer
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Akkor maradok a véleményemnél. Nem fogod hallani a gépet. Nagy házad van szellős, elfér benne a plusz motyó és 17 a GCLF lap... De azt teszel amit jónak látsz.

-
stol
addikt
válasz
fekeandras
üzenetére
50 körül kijön egy atomos konfig mindennel, gyári intel lappal, nem kommersz MSI-vel.

-
duffbeer
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Vegyél neki D945GCLF-et, vagy GCLF2-t, kínáld meg valami nagy, lassú, halk ventivel alulfeszelfe aztán kézcsók. Nem tudom milyen táppal kívánod meghajtani, de az biztos, hogy maga a lap halkabb így, mint nagyon sok táp. Ha normál táppal akarod használni, szerintem felesleges gyárilag passzív alaplapot venni jóval többért.
-
kingabo
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Msi-nek van ilyen lapja, itt a Ph!-s teszt róla. Mondjuk ez is aránytalanul többe kerül...
-
Alex91
félisten
válasz
fekeandras
üzenetére
Veszel neki egy G4-es Mac Mini-t 50-60k-ert, azt halk lesz
! -
duffbeer
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Ez ipari felhasználásra szánt lap (pl. 4db RS232), ha egyáltalán be tudod szerezni MOn, szerintem aranyáron. Egyébként 184$ jelenleg... Kicsit sokallom azért, hogy passzív legyen. Egyébként meg lehet oldani, hogy szinte alig legyen hangja ventivel is.
-
fekeandras
őstag
Visszaolvastam.erről vélemény?
-
fekeandras
őstag
Sziasztok.
Nővéremnek kéne egy extra halk gép.Mivel az ég világon semmire sem használja csak e-mailezni, böngészgetni,stb... arra gondoltam egy atom procis gépet rakok össze neki.Van olyan Atom procis alaplap ami teljesen passzív hűtésű?Ha van egy linket dobjon róla valaki.Köszi.

-
tlac
nagyúr
az is elég lesz ha csak bekapcsolod

ezek szerint annyival többet fogyasztana a dupla magos?
vagy passzív hűtéses? mert akkor egy ventivel kevesebb a fogyasztás
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

BIOSban sem látom az optikai meghajtót.
Nekem egy régebbi bios is felismerte az usb-s dvd-t.

. Az MSI megoldása lényegesen kellemesebb.

Pedig minden rajta van ami nekem kéne...
, a dual lan nekem felesleges, bár aki szervert épít belőle annak jól jöhet)