- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
jayjay #25127 üzenetére
Hát én gyerekkorom óta 4:3-as tévéket és monitorokat néztem, amíg Karácsonykor be nem szereztem a wide TFT-t (és ezzel még a kontraszt-problémáktól sem kell tartanom). És sokkal jobb, nagyobb teret belát az ember a játékban, kivéve pár trébb vagy régi progit, de 4:3-as üzemmódom is van, és az is nagyobb, mint a 17"-os CRT-m képe. A múltkor kitettem a TV képet a CRT-re, aztán meglátva azt, hagytam is a fenébe az egészet. Mellesleg a szélesvásznú filmekből jóval többet lehet látni, mint a monitorok mérete közti különbség, mert 4:3-ason jószerivel csak egy vékony csík van. Szóval WIDE!
Mellékesen a kisebb felbontású TFT monitorokba nem igazán tesznek kontraszt-javító funkciókat (éppen ezért tartottam ki sokáig a CRT mellett), vagy az olyanok annyiba kerülnek, amennyiért az ember vehet egy nagyobb wide-ot, szériában beépített dinamikus kontraszttal, és egyéb extrákkal, mert 20" fölött ez már mindenkinek jár. Szóval nem csak nagyobb felbontást kap az ember a pénzéért. -
edeleny
őstag
válasz
jayjay #25127 üzenetére
A Wide nekem se tetszik,ráadásul,ha jol tudom,csak aszélesvásznú mozifilmek miatt találták ki.Marhára csúnya,egy windows asztal vizszintes tojással.
Anatomiailag sincs igazad,mert a két szem mindig egy pontra néz(kivéve,ha kancsal az illetö),vagy nagyon jó periférikus látása van valakinek,vagy forgatja a fejét(szemét).
-
TomBoy1986
veterán
válasz
jayjay #25123 üzenetére
Aham... akkor ezen a ponton különbözik az álláspontunk.
#25126:
Nekem a natív épp elég. Ráadásul nagyon nem tetszik a Wide, s remélem legközelebb is tudom még választani a normális 4:3-as képarányt
Egyébként a TV is rá van kötve a gépre, de az sem nyűgöz le annyira, hogy azon játszak, pedig akkor elég lenne 1024*768-as felbontás is a 70cm-es TV-n.AtiGef:
Nincs mit, remélem megoldja -
katt777
félisten
válasz
jayjay #25111 üzenetére
Még jó, hogy én direkt ilyenbe tesztelek, meg magas összetettséggel, direkt nyúzni a VGA-t, nem pedig amolyan "megy a Crysis 80 FPS-szel"-jellegű teszteket csinálok, mint amilyeneket szerte a neten olvasni. De ez mit sem von le a gbors-ék által elvégzett munka értékéből.
-
katt777
félisten
válasz
jayjay #25099 üzenetére
Crysis-t 1.2-ig vagy 1.2.1-ig tudod patchelni. Előbbiig érdemes, mert ezzel és SP1-es Vistával 60%-kal gyorsul, utóbbi, ha jól emlékszem, csak multiplayer. Natural mod-ot érdemes feltenni, vagy van még High Quality mod, de a Natural jobb. Végül is, töltsd le, és nézd meg.
-
katt777
félisten
válasz
jayjay #25040 üzenetére
174.93
De felbontás-hiba a monitor driverének hibája v. hiánya miatt szokott előfordulni.
Azért azt a Q6600-at is meg kell küldeni egy dupla GPU-s konfighoz, és bizony jobban lehet, mint a Phenomot. Én az E8400-at csak ajánlani tudom, izomból elvisz mindent, amihez esetleg 4 magos kéne (játékokhoz meg még jó darabig nem fog kelleni). Ahogy néztem Tomboy eredményeit, úgy 15-20%-kal volt gyorsabb a 4 magos Phenomja tuningolva, mint az én 2 magos Intelem szintén tuningolva, de majd szól, ha frissebb tesztjei vannak. Nálam 3,9 GHz-en csak a 800-as RAM-ok állítják meg a procit, amelyek az AMD-s konfigból maradtak. Sajna Intel érzékeny a megkívánt FSB körüli RAM-sebességre, de alapfeszen 3,7GHz-cel azért ezt kibírom valahogy. Ha mindenképpen 4 magosat akarsz, Q6600, aztán, ha kell, az mehet 3,5GHz-ig, az tuti elég még egy ideig. Egy ilyen lap, mint az enyém, olcsó és jó alá.
Crysis nálam 30%-kal volt gyorsabb 2 3870-nel, mint 1-gyel, szóval eget rengető teljesítményt ne várj tőle, emiatt nem éri meg pénzt költeni. És ezt már az alap Vistánál és 1.1-es Crysisnél 60%-kal gyorsabb VistaSP1 & Crysis1.2 kombón mértem. Tesztoldalamon a játék-teszteknél találsz eredményeket.
Nem lesz full grafikával játszható, főleg nagyobb felbontáson. 8-9 FPS (3870) vs. 11-12 (CF) volt nálam 1680x1050VH kihajtott VGA-val, mert C2D-vel is 8FPS körül mozgott a szimpla 3870. Ja, és a régi lapomban mindkét PCI-E slot 16X sebességű volt! -
katt777
félisten
válasz
jayjay #25032 üzenetére
Más jellegű hibákat fog tapasztalni, ha ez megnyugtat. Esélyes azért nálad egy monitor-driver hiba is, vagy annak hiánya, ill. kérdés, hogy XFX-nek van saját, vagy valamelyik ref. driver-t használod, mert nV sem különbb, mint az ATI, már ami a driverek minőségét illeti.
A procid mindenesetre kevés a 8800GTS alá, és ha 4 magos AMD-t veszel, az is kevés lesz 3870X2 alá. Lényegében lesz egy drága VGA-t, egy szimpla 3870 teljesítményével. Járt itt fórumtárs, hasonló konfigon a CF hozta neki azt a teljesítményt, amit nekem 1 db 3870 még 6000+-szal. Az X2 sok játékban egymagos 3870-ként dolgozik, természetesen jóval nagyobb fogyasztással, és ritka esetben kapod meg az 1 db 3870 teljesítményének dupláját (3D06-ban azért bizonyosan).
Tomboy1986 majd megmondja, de ő a Phenomjával 2700MHz-en még nem hajtotta ki a sima HD3870-et sem.
Véleményem szerint frissíts konfigot valami izmosra (ha négymagosat akarsz, q6600-ra), hogy ki tudd majd használni az erősebb VGA-kat, annak cseréjével pedig várd meg a 48xx karikat, amelyek 1 GPU-val is gyorsak lesznek a 3870-eknél (még nem tudni, mennyivel), ráadásul mindenben, de persze ez csak egy tanács. A beruházásig szerezz infókat még CPU/VGA párválasztást illetően.
Én éppen amiatt váltottam vissza Phenom helyett 2 magos Intelre, mert olyan erőmű kellett, amely akár 1 év múlva is lazán kihajt minden VGA-t (most meg vinne egy X2-est). Kellemes meglepetésként eltűntek vele az AMD konfig fura hibái is.PNagy: csak ötleteltem, némileg CF-ből kiindulva, mert nem nagyon láttam, hogy pontos választ kaptál volna. Egyébként az ASUS gyári driverét + az enhanced driverüket próbáltad? 1950XT-mnél az ASUS driver mindig megoldotta, ha ref. driverrel gond volt. Ennél több ötletem végképp nincs, nagy SORRY.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest