- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsc
nagyúr
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19173 üzenetére
Azért csináltam szintetikus tesztet, egyébiránt játékok is eléggé ezeken az értékeken lesznek CPU-limitesek, mint azt más tesztek mutatják (sajátjaim is). Nálam mindenesetre 3,2GHz-en 4852 az SM3 pont, szóval ez sem igazán támasztja alá az igazadat a kihajtást illetően. Persze, ha nem hinnél olyan vakon abban, hogy a 3850-esed jobb mint egy 3870, akkor nem viszonyítanád annak az értékeit a valójában erősebb VGA-hoz. Amúgy Te is éppen a különbséget írtad, úgyhogy még saját részedről is cáfolod magad.
Játékokban meg, mint írtam, nincs annyira igénybe véve a proci, hogy a saját képességeit is kihasználja, tehát ez egyelőre nem annyiramérvadó.
Szóval gondolkodj már el egy kicsit, és akár tesztelhetnél is.
Hülyeséget nem ismerek el.
Tényleg ennyire sötét vagy?Lapozz már vissza! Amikor először írtad a hülyeségeidet, már akkor ott volt a link pár hsz-szal előbb.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19170 üzenetére
Az idióta grafikonok látán nem olvastam mást.
Ezt beleégették a bios-odba?Mi az, hogy 9% a PH szerint? Még mindig egy válogatott alkalmazások alapján meghatározott átlaggal dobálózol. Az meg, hogy jobban megy (akár egy HIS) 3850-es egy 3870-nél... (Láttam a marketing-anyagot én is.) Adok kis kakaót a tuningos HIS karinál olcsóbb 3870-esemnek, aztán szvsz.
"egyáltalán nem ég és föld a kettő ahogy te beállítod" - ez rágalom, sosem állítottam így be semmit, legföljebb kicsit CPU-limites vagy, ezért nem haragszom.
Leírom neked +1x, hátha így megérted: A 44% EGY LEHETŐSÉG BIZONYOS BEÁLLÍTÁSOKKAL, BIZONYOS JÁTÉKOKKAL. Tesztekben van feketén-fehéren. Sosem írtam, és éppen az imént hangsúlyoztam ki, hogy ez nem tekinthető általánosságnak.
Egyébiránt a HIS3850 aztán nagyon bestbuy!!!És erre még hivatkozol is...
Most már befejezem ezt az értelmetlen beszélgetést, mert még engem csesznek le, miért próbálom 10-edszer is elmagyarázni. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #19165 üzenetére
Linket nem így kéne betenni...
De mondjuk arra is rákötnék pár voltot ilyen ingadozással, aki ezeket a grafikonokat betette oda.
Milyen beállításokkal?Nem is a 3850, ill. attól függ, hol veszed.
Mellesleg nem ezt mondtam, hanem azt, hogy nem csak 9-10%, hanem bizonyos esetekben ez felmehet 40-45-re is, amit a Guru általam akkor belinkelt tesztje is igazolt. -
commanDOS
senior tag
válasz
Bundás22 #18841 üzenetére
Nálam meg nem műxik, ennyi.
Van ezerféle konfig meg kismillió beállítás, nálam nem akar összejönni, kész.
XP alatt a 9600xt-n ugyanezzel a monitorral belőttem a képfrissítést még amikor összeraktam a gépet, utána már azt se tudtam hol kell beállítani, mert sose volt vele gond.
Itt meg érdekes módon az összes lehetséges helyen be van állítva, le van fixálva, és mégis az összes 3D-s alkalmazás szarik rá. Aztán hol jól megy, hol nem. Nemhinném, hogy bennem lenne a hiba jelen esetben, de erről nem akarok vitát nyitni.Mike32: Kössz a tippet, megnézem ezt is, hátha. Elméletileg 160hz-et tud a monitor 1024*768-as felbontásban 32 bites színnel. Nekem a 100Hz már bőven jó lenne, eddig is így futott minden... ezért is érthetetlen számomra.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #18869 üzenetére
Természetesen a linket már tegnap betettem, szóval mint mondtam, olvass, és félinformációkkal se szennyezz. De már leírtam soxor: az átlag 9% bizonyos programokkal egy adat, az meg, hogy előfordulhat ennél jóval nagyobb különbség is, egy másik. Ettől még egyik sem lesz fals, bár magyarul ezt inkább tévesnek szokás mondani. Részemről vagy elolvasod, amit írtam (és esetleg megpróbálod megérteni), és megnézed a linket (és ha nem látod, egyesével kiszámolod a különbségeket minden tesztben), vagy nem, ez a vita nem érdekel tovább.
-
Kelvin
őstag
válasz
Bundás22 #18869 üzenetére
Gyerekek..hadjátok már abba ezt a nekem jobb kártyám van vitát.....értelmetlen(vagy ha jó nektek priviben tovább)
TTomax:Ne adjatok 60hz-nél többet????Mért is ne??Annyit lehet neki adni amennyit a monitor az adott felbontásnál max enged.Többet nem is tudsz....kivéve ha linuxot használsz,de azt nem hiszem. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #18850 üzenetére
Pedig ott van, most meg nem nézem +1x, melyiknél: nagy felbontáson 3850 256MB vs 3870 36,7%-os, meg 44%-os eredmény (Start menü->Kellékek->Számológép
), meg persze kisebbek is. De van ilyen, ezt mondtam. Elhinned persze nem kell, a lényeg számomra, hogy az én játékaimhoz nekem megérte a 3870.
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #18847 üzenetére
PH-s teszt mert az valami, más tesztek meg semmisek.
Nehogy már én legyek elfogult! A 109% átlag, és ha más programokkal tesztelnek, más eredmény jön ki. Nincs mit magyarázni. Olvasd már el, mit írtam, légyszí. Kösz.
Másrészt meg igényes vagyok egy semmiben sem butított VGA-ra. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #18831 üzenetére
Nem mintha érdekelne egy átlagolt eredmény (amely mindig a válogatott programoktól függ, amelyek közül esetleg 1-gyel sem játszom), mivel nem arról beszéltem, hanem arról, hogy lehet 44% is az eltérés (meg persze más is), mint azt a Guru teszt mutatja. És ha nekem több játékban sokkal jobb a 3870, mint amennyiben nem annyival gyorsabb, akkor nekem azt éri meg megvennem, mert akkor az általam használt játékok átlaga az általam használt beállításokkal több, mint az árkülönbség-arány.
És nagyon sokan elfelejtik, hogy a VGA sebességét nem az ár/érték arány jelenti. Persze leírhatom 1001-edszer is, hogy hosszabb távra kell terveznem, de ha reagálsz a hsz-aimra, legalább elolvashatnád azokat.
Crysist majd megnézem 4GHz es CPU fölött CF-ben. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #18758 üzenetére
Ez kicsit téves. Kisebb felbontáson és összetettséggel, legalábbis tesztek szerint, 10-15% a 3870 előnye, nagyobb felbontás és összetettség esetén meg akár 40-50% is lehet, ráadásul 860/1200-at stabilan visz mindegyik. A hűtője meg nem hangos, ha jól van beállítva (persze, amelyikét lehet). A Sapphire-ét pont igen.
-
athomi
veterán
válasz
Bundás22 #18586 üzenetére
Igen, alapból úgy van beállítva, hogy kussba legyen. Ha választhatnék, hogy melegebb legyen a kártya, de halk vagy hangosabb, de hűsebb, akkor a halkat választanám.
85-90°C-nál semmi baja nem lesz a VGA-nak, ez csak ilyen ph!-es hülyeség mindenkinél (bár én sem szeretném ha a hardvereim között lenne egy fűtőtest is). Persze az élettartalmát befolyásolhatja, de gondolom nem hosszú évekre tervezel vele.
-
leviske
veterán
-
helkis
veterán
válasz
Bundás22 #18131 üzenetére
tapasztalatból: nálam lassan 2 éves az xp, kapott rendesen: 3 lapcsere, 6 vga-csere ati-nv odavissza, software-ekről ne is beszéljünk. még életben van
mostani atira váltásnál elsőre az tünt fel, hogy 25percig tartott a CCC install!
pedig a jóöreg nv-uninstall-shutdown-changecard-boot-install-t követtem.
aztán próbálkoztam drivercleanerrel is ugyanolyan szar az egész. pedg a registryt is rendszeresen takarítom. lusta vagyok én is rááldozi egy-két órát a beállításokra..
másik particióra dobtam fel egy másik oprendszert minden fain. a mérések alapján a két rendszer között 40% teljesítménykülönbség van az új javára.
9600xt-knél még a jóöreg CP-s megoldás volt, amit azóta is visszasírok, a CCC-hez meg rengeteg MS-es vacak is kell, nem lennék meglepve, hogy ezektől is csak csökken az összteljesítmény... persze úgy csinálod ahogy akarod, nem szentírás.. -
sutyi^
senior tag
válasz
Bundás22 #18131 üzenetére
Én sem raktam újra semmit. Sose tettem mikor nV-ATi váltás volt, egyszer se.
DriverCleaner - Guru3D DriverSweeper
Jah, ofkósz először a driverek saját uninstalljával kell neki esni, aztán meg csökkentett módban a szimpatikus driver pucoló eszközzel.
-
rollins
őstag
válasz
Bundás22 #17853 üzenetére
256 megát ha megtelik a legrégebbi adatokat felülírja az újjal
Hát hogy 1 framehez biztos elég a 256mb és úgy működne Redeonnál, elég fura lenne. Ringbusnak is köszönheti azért valamit, hogy nem túl nagy nagy érvágás a kevesebb ram.
Egyébként amit linkeltél, ott tényleg nem nagyon számított a több ram. Ez fleSs-ék eredményeit támasztaná alá. Ahány teszt van a neten, annyi féle eredmény és döntse el az ember, kinek hisz. -
DreiNN
tag
válasz
Bundás22 #17853 üzenetére
Megnétem a linkedet! Igazad van! Sőt! Fantasztikus angoltudásomat bevetve lefordítom nektek: a 256MB-os 3850 csak 5 FPS-el maradt le a 3870-től,ami 10FPS-el volt lasabb az UT3-ban. Továbbá a 256MB-os 3850 1-2FPS-el maradt le a legtöbb játéknál az 512-es társától(Köztük a crysis-ban is).
-
válasz
Bundás22 #17391 üzenetére
Asus.
Dubmaster: De mi van azzal, hogy az Overdrive-al elérhető maximum a GPU-nál, csak 730MHz, memóknál meg 1010MHz? És mindkét érték előtt pontosan ugyanott hagyta abba. Ez nekem több, mint gyanús...
Inkább játszak a RivaTuner-el? Csak hát ott kézzel kell, nem láttam beépített tesztelő részt...
-
Dr.Én
veterán
válasz
Bundás22 #17359 üzenetére
Ugy tudom a többi gyárto 830mhz-el v emelt evrziokkal dodják piacra.
A GPU 670mhz
a többin 1,1 ns vagy ennél kisseb tudtommal, csak a Giga szorakozik vele.Nekem tele kellet pakolni (VRM,Memokat) hütö bordával, mert tul melegeddet, pedig tele van pakolva Spéci alkatrésszel -
munky
őstag
válasz
Bundás22 #17336 üzenetére
úgy tudom mindegyiken referencia hűtő van. lényegében ugyan olyan mind a 2 márka csak a matricázás (meg esetleg a körítés) más.
szerk: így hirtlen még annyi jutott az eszembe, hogy a HIS nem csomagol mellé tápkábel átalakítót. talán jól jöhet ha nincs a tápodon ezzel megegyező ág.
-
Foglalt név
addikt
válasz
Bundás22 #16975 üzenetére
Én nem emlékztem pontosan, ő meg pontatlanul fogalmazott.
Erről az xp meg ultra grafika és 40 fps adjál már vlmi screenshotot. De szerintem inkább hagyjuk a hülyeséget. Eleve nem érdekel az ilyen hackelt beállítás, hogy xp+dx10, másrészt volt 2900pro-m és egy centivel nem volt gyorsabb, mint a 3850 az egyetlen különbség, hogy a gyorsabb és nagyobb ram miatt jobban viselte a fordulásokat
De ha idejössz és prezentálod, abban a pillanatban megkövetlek itt a topicban
-
Pala
veterán
válasz
Bundás22 #16913 üzenetére
Nem ez a gond, a FEAR tényleg ilyen. Lenyúlja az összes szabad ramot, amit talál, szerintem egyszerűen rosszul van megírva.
De ezt ne úgy képzeld, hogy 2 giga fölött is orrba-szájba swappel, de azért időnként megáll egy fél pillanatra (pályák elején szokta csak csinálni).
ui: XP-n is csinálta. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #16892 üzenetére
Próbáld meg FEAR-rel (vagy FEAR XP-tal). Nálam simán nem indult 2 GB RAM-mal swap file nélkül. Ez persze ilyen láma program, mint a hasonlovak.
De nem vitázom erről, mert tény hogy van pár program, amelynek kell, további 90%-nak meg nem. De egy 3D studio, v. hasonló azért örömmel fogadja.
-
-
rollins
őstag
válasz
Bundás22 #16798 üzenetére
Itt van ez a csoda bios. Nem mertem feltenni, mert nem tudom milyen időzítésű ramokra van. Ezt írja: This is the PLL_VCO fixed BIOS, passes 860MHz on the core with no problem! Hiszem ha látom. Majd ha lesz 3850 -ed ki is próbálhatdnád.
Egyébként próbálta már valaki?
Van bioseditor, amivel lehet a vcore -t emelni, de állítólag csak 1.214V -ról max 1.241 -ig lehet, 1.327V valamiért nem megy. Lehet ennek sincs túl sok értelme. Meg amúgy sem veszélytelen ez a bios flash, buherálás. -
Pala
veterán
válasz
Bundás22 #16798 üzenetére
Valószínűleg akkor az játszik közre. Mert ahogy elnézem, mindenki mást tapasztal. Amikor utoljára nv karim volt (Asus 6800LE@GT), az nekem is lényegeseb gyorsabb futott XP alatt. Utána volt egy X1950Pro-m, az úgy nagyjából egál volt, a mostani HD3850 meg már gyorsabb Vistán.
Ja és nem is buheráltam a Vistát, csak a superfetchinget lőttem ki, meg a power optionst állítottam legmagasabb teljesítményre.
Bár van egy nagyon fura jelenség, mégpedig az, hogy a 3DM06 tesztjei egyenként szinte mind gyorsabban futnak 2-3fps-el, mint XP alatt, az összpontszám mégis kevesebb.Mondjuk nem mintha annyira érdekelne, csak fura.
-
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #16761 üzenetére
Nem, azért kapsz e-SATA kimenetet, +2 SATA foglalatot, digitális audio-kimenetet, ilyesmiket (de minek, ugye). Azért az mondjuk nem mindegy, amit pl. az 790X-es AM2+-os lapoknál csinálnak, hogy némely gyártónál csak a drágábbakban működik teljes értékűen a CF (mondjuk Tomboy lapja erre pont ellenpélda, azt hiszem), tehát ilyesmire érdemes figyelni. Magyarán, ha CF-t tervezel, akkor azt tudja FULL-ban, a sallangok meg nem számítanak. Ha viszont egy karit tervezel, egy ász hűtővel, akkor nyilván nem fog érdekelni, ha a szükséges felszereltségű lapot pl. 16+4-es CF-fel kapod meg (mert egykaris nincs), emiatt meg fölösleges a drágábbat venni. Na, most jól megkevertem a dolgokat.
Mondjuk pont anno ASUS P4P800-as lapommal jártam úgy, hogy nem volt benne párhuzamos port kimenet (csak a lapon a csati), mert nem deluxe volt, aztán győztem keresgélni, honnan tudok beszerezni. USB-portból is 1-gyel kevesebb volt, azaz 2-t nem tudtam használni, bár mondjuk nem is használtam annyi USB-s eszközt, ezért tehát meg fölösleges lett volna a deluxe (meg olcsón kapni is) Ilyesmi mondjuk szívás. -
Pala
veterán
válasz
Bundás22 #16761 üzenetére
Több integrált holmi. Aki ki tudja használni, annak jobban megér(het)i, mint egyesével bővítőkártyákat vásárolgatni.
mod: hehh, nekem is SLI alaplapom van, amikor semmi szükségem rá, főleg nem Ati kártyával.
De ez más helyzet volt, mert nem került sokba és nem volt más alternatíva az üzletben, a vásárlás meg relatíve sürgős volt.
-
varga911
senior tag
válasz
Bundás22 #16740 üzenetére
elavult négymagos proci, drága de szar - mondj rá egy alternatívát hasonló árban. Ja hát nem is tudsz, Phenom gyenge, és a qx6850/9650 200k fölött van.
VGA: hát elmegy - jelenleg mindent tönkrever a 3870X2 úgyhogy
drága alaplapot felesleges venni - ezt inkább nem is kommentálnám...Előbb gondolt át mit beszélsz...
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #16730 üzenetére
Mindig a többség a hülye.
Másképp nem jönne ki az átlag.
XP-m is be van hangolva szépen. Mindegyiknek felülvezérelve a memóriakezelése (pl. nem használt rendszerfolyamatok kilövése), kernel memóriában tartva, no lapozófájl, stb.
Felinstalláltam egy haver gépére a 2 rendszert, ugyanúgy beállítva, és láss csodát, ott is gyorsabb volt a Vista. Mondjuk egy 3DMark-ban jelent ez 50 pontot, de gyorsabb. -
Pala
veterán
válasz
Bundás22 #16730 üzenetére
Nálam a Vista gyorsabb, mint az XP! (az adataimnál látható géppel). Amíg egymagos procim volt egy GF6800-al, addig lassabb volt, de most már nem.
A dx9-es játékok is egy-két kivétellel mind gyorsabbak! Eleinte én is furán néztem, de most már megszoktam és nem is hiányzik az XP. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #16724 üzenetére
Na látod, innen veszem, hogy rosszul állítottad be.
Másik hsz-ra: feltehetsz 3. partíciót, sztem legjobb a PartitionMagic. Régebben Powerquest volt, ma Norton. Vagy van még a Paragon-féle változat, de az nekem nem annyira tetszik, főleg, hogy képtelen floppy boot-lemezeket készíteni (elkezdi, csak leáll hibával) Szóval helyreállításhoz, vész esetén partícióváltáshoz (ha nem indulna vmelyik rendszer), sztem a Norton (Powerquest)-féle.
Mindenképpen mentsd el előtte a partícióidat. Én Nero BackItUp-pal szoktam, XP alól 3. partícióra (adattárolás) a Vistát, Vista alól meg az XP-t, aztán ugyanígy vissza is állítható. Ez a leggyorsabb megoldás. -
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #16720 üzenetére
Kár, hogy én meg azt tapasztaltam, hogy ha kiirtom/lekapcsolom a Vista hülyeségeit (legfőképp az alaból energiatakarékos beállítást, amely max. 50%-ig engedi a procit), akkor minimálisan gyorsabban futnak alatta a játékok. Nem én tévedtem el.
Nem gyorsabban vs. Xp alatt gyorsabbak
Ha szarabb, akkor rosszul állítottál be valamit vs. Vista szarabb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- GIGABYTE AORUS RTX 4070 Ti ELITE 12GB - 20 hónap garancia
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest