- Mobil flották
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Légies iPhone halvány színei
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombcomp
senior tag
-
katt777
félisten
Azért szabályozzák azt, de pl. 3870 is (pedig nagyobb hűtője van) 60%-tól válik hallhatóvá, és ide ritkán ugrik fel, esetleg VGA-tuninggal, akkor sem sokáig, mert jól visszahűt, nálam csak kimondott VGA-zabáló (GPU Caps Viewer) progival lehetett felküldeni néha 70°C-ra. A 3850 meg eleve csöndesebb.
-
katt777
félisten
Még ha ref. kártya, akkor sem ajánlott 2. VGA nélkül próbálkozni. Arra az esetre, ha nem sikerülne.
Próbáld meg AtiTool-lal. 0.27beta4, az alapból műxik 3870-en is. Csak a low-level driver-t ne engedélyezd, meg az órajel-beállításokat ne használd (vagy csak kísérletképpen), mert nálam (igaz, 3870-nel), totál bizonytalanná tette a gépet. Sajna ennek is meg kell csinálni a profilokat (viszont alkalmazza őket), mert ha GPU hőmérsékletre lövöd be, akkor csak alapjáratot meg agyonpörgetést ismer. -
katt777
félisten
3850 az eredeti bios-ával RT-rel csak 20%-os sávokban vált, 3870 pedig 25-ben.
Készíts 40, 60, 80, és 100%-os profilokat, és próbáld kézzel váltani (kijelöl, alkalmaz). V. 30-50-70-90, ha alapjáraton elég a 30% 40 fok körül tartani a GPU-t (3870-em ezzel 43-44 fok körül van). 60 fölött erősen hallani a különbségeket a fordulatszámok között.
Amúgy pár %-onként feljebb húzva a csúszkát is próbálgathatod, hol hajlandó végre váltani. Ha nem műxik, keresned kell újabb bios-t, de a 20%-os váltásokkal mennie kéne.
Nálam a 25%-os váltás problémája csak 010.077-es bios-szal oldódott meg, de azóta a tesztoldalamon is megtalálható beállításokkal (gyorsbillentyű minden fordulatszámhoz) tökéletes. Ha ezek sem működnek, megfelelő bios-ra kell várnod. -
athomi
veterán
Úgy látszik teljesen szerencse kérdése kinek mennyit megy a kártyája. 1 óra TDU után 760/2100Mhz-es órajelen semmi probléma nem volt, persze ez nem azt jelenti, hogy 2-3 óra játék után sem lenne vele probléma. A kártya végét még most sem tudom, a hűtéssel viszont nagyon elégedett vagyok (halk és hatékony).
[OFF]Bundás22: Most megfelel?
-
-
-
athomi
veterán
Hello!
Alapon használom, a kártya tegnap óta van meg, tuningot még nem néztem. Eredeti bios-al megy a VGA. Nem tudom neked miért magasabbak az értékek. Játékok alatt 49°C a max. rivatuner szerint. Egyedül az atitool szörös kockája képes 59-60°C-ig felnyomni a hőmérsékletet. Lehet jobban szellőzne a házam?
A házam oldalán van egy 4cm-es venti ami hűti a HDD-t, így itt és a procival szemben a ház oldalán áramlik be levegő. A procihűtőm (ami a te volt Zalman 9500-od) tereli a levegőt a ház hátulja fele ahol az távozik. Magyarul semmi extrém házhűtés terén, ráadásul mindez mATX-es házban.
Tuningban a tied mennyit megy? Neked is Qimonda ramok vannak rajta?
Szívesen! -
Dubmaster
aktív tag
-
-
Dr.Én
veterán
A zalman az nagyon jo,csak az utobbi idöben valamiért rá szoktam a csendre, és most egyedül a 3850 hütöjét hallom, a többi annál halkabb.
Nem tudom de már 2 napja neki állt fagyni a kari, pont ugy mint amikor tul melegszik rajt valami(játék alatt lefagy, majd elsötétül a képernyö függöleges csikok kiséretében
).ezt akarom kideriteni hogy melyik alkatrész a ludas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest