- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- 8300 mAh, maradhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1573 üzenetére
Akkor ezek szerint bevállt, amit a múltkor a kezedben láttam, tudod, kis kék-narancssárga-fehér doboz, ovális logóval.
No mindegy, majdcsak visszatérsz az AMD-hez egyszer.
Örülök, hogy VF900 jól funkcionál, ezekszerint kaptál külön bordákat hozzá.
Deicide: most ha jól emlékszem, egy XT dobog a gépedben, ugye? XTX-hez képest gondolom nemsokminden változott visszafele teljesítményügyileg. -
mcmike
őstag
válasz
Vikthor #1371 üzenetére
Ja HRP-s, ahogyan mondtad (Véső utca). Ne aggódj, nekem eddig tökéletesen bejött ez a kari, bár ez sima XT nem XTX és csak egy hete megy. Egyébként meg szerintem nincs porszívó hangja a gyári hűtőnek, inkább ütvefúrót mondanék...
Egyébként én nem fogom lecserélni a gyárit, igaz hogy egy kicsit hangos, de a legnagyobb pozitívuma, hogy a házam légáramlási rendszeréhez igazodik. Azaz mint ahogy a Gigabyte 3D Aurora-nál van, első venti befele, hátsók kifele fújják a házból a levegőt. Tökéletesen passzol. -
rocket
nagyúr
válasz
Vikthor #1337 üzenetére
Biztosan tesztelik, 1 hetig felesleges lenne, de ettol meg elromolhat elso bekapcsolaskor, ahogy Murphy is mondta ''ami el tud romlani, az el is romlik'' , nem erdemes ilyen hibakbol altalanositani akar kartyara, akar gyartora vonatkozoan.
Ide [link] probaljatok meg irni, eleg sok ATi reprezantas van ezen a forumon, hatha erre tevednek -
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1360 üzenetére
Eddig kopp-kopp tényleg nem világít a fránya led.
Viszont az is tény, hogy a feszültségszabályzók nem éppen nevezhetők hűvösnek. Alapon kb 60 fok terhelve meg jóval 80 fölé mennek egy Acceleroval a kártyán, úgyhogy én a kari aláb állítottam egy 8 centis ventit, ami egyrészt kifelé fújja a levegőt az accelero alól ill. valamelyest légáramlatfoszlányokat juttat a FET-ek hűtőbordájára is. -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Vikthor #1347 üzenetére
Jaj, hagyd már, biztos hogy nem csak nektek jött elő a dolog és tudnak róla, csak úgy tesznek, mintha fogalmuk se lenne róla. Ez nem valami gerinces dolog. Ha már a hi-end vásárlókra is szarnak, akkor a pórnép mit reméljen? hajrá nvidia
Antec tápot, tőled, 10-ért..
Amire nekem kellett, azt simán kiszolgálta.
/Csak eszembe jutott../
[Szerkesztve] -
mcmike
őstag
válasz
Vikthor #1346 üzenetére
Ja igen, nagyjából sikerült nyomon követnem a ''kínszenvedésedet'', azt is írtad hogy az ATI nem iagzán tudott rajtad segíteni... Na ez is furcsa egy kicsit tőlük
Legalább tegyék közzé ha valami gyártási hibás széria került ki. Én most virtuálisan lekopogom, egy hete megy problema nélkül. Ez nem jelent semmit ugye? Cask XTX volt ilyen vagy sima XT is? Mert akkor kezdhetek aggódni...
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Vikthor #1342 üzenetére
De elvileg amikor kijön egy új vga generáció, és marhadrágán eladják a csúcskártyákat, akkor főleg azokból a userekből élnek.
Később, amikor már eladták a közepes kártyák tömegeit, már nem csak az a réteg a fontos, de akkor se illene leszarni őket.
Írsz egy emailt nekik, és aszongyák driverhiba?
kb. egy hónapja hótt meg az a 350w-os Antc táp, amit másfél éve vettem tőled, már akkor is használtan.
[Szerkesztve] -
Gomezz
senior tag
válasz
Vikthor #1291 üzenetére
Pont te írtad hogy a 400vagy 420as tápodal neha leáll!
Mi írtuk neked, hogy legalább 500W, majd vettél egy 460W-ost, és most valamiért végre veszel egy 500W felettit, valyon miért?
Az első tápnál azok a leállások nem bioztos hogy jót tettek nek+ hűtő csere is volt rajta ami eleve garancia vesztés ha észreveszik. -
Felicia
csendes tag
válasz
Vikthor #1173 üzenetére
Én a TAGAN-ról csak áradozni tudok, ultra-mega halk!!! Igaz az enyém csak 480W-os, de szuperül viszi a DuálKóros X2 + 1900XT-s húzot konfigot kiegészítve még vagy 5 fogyasztóval (3 winyó+2 dvd).
A SEASONIC-ot is említette valaki, arról is csak nagyon-nagyon jókat hallottam. Állítólag a legcsendesebb aktív táp. (lásd tomshardware review:
[link]
Sajnos ebből nem nagyon lehet kishazánkban kapni. (legalábbis nekem nem sikerült). De a TAGAN is tökéletesen bevállt! [link]
Egyébként igazán nem értem hogy mit csináltok a gépetekkel, hogy ennyire az egekben járnak a WATT elvárások. Nekem minden haverom vidáman nyomja a <500W alatti tápokkal hasonló konfigokkal. Lassan ezzel is úgy leszünk mint a Proci megaherzekkel, kilépünk a 1000W-os tartományba.... és megy a verseny ki hány MegaWattos táppal nyomul. -
Pipó
őstag
válasz
Vikthor #1178 üzenetére
A XVI. kerületben vettem, de az utcanévre már nem emlékszem. A kiskerarak-on néztem, 500-as van a Hornyák Pc-nél. Kinyitottam a füzetét, a 12V-os ágon 30A a DC output. Ahogy néztem a 14 cm-es ventisek közül még a nagyobbak is csak ennyit t udnak ezen az ágon, bár szerintem ez elég.
A könyvében van 570W-os is, de nézegesd az oldalt:
[link] -
Kraptor
őstag
válasz
Vikthor #1123 üzenetére
Hol vetted és milyen gyártmány? Foglalkozni fognak veled, de csak akkor fogadják el szerintem ha nálluk is majd ezt produkálja. Sajna én nem tudok most segíteni mert nem leszek BPn. Szerintem probálj TTsel beszélni általában ő nagyon segítőkész és mindig hever valami nálla amibe belehet dugni és kipróbálni.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1108 üzenetére
ÜDV!
Nekem is volt Chieftec tápom (360W-os) ami a mai napig tökéletesen szolgál egy másik gépet és én is elégedett voltam vele. Viszont nem minden szériájuk sikerült jól/voltak-vannak nem túl jó beszállítóik.
Ezért szerintem jól körül kéne járnok a konkrét típust, mert az XTX-et nem leányálom kiszolgálni egy tápnak se. -
éN79
addikt
válasz
Vikthor #1068 üzenetére
Az én tápom két 12V-os ága 18A és 16A-t tud, ennek függvényében kell valahol keresgélned, úgy látszik ez elég neki (ha nem is túl bőségesen
).
VF900-nak örülök, hogy sikerült. Könnyen lejött a gyári hűtő? Tudod, a ragacsok miatt kérdezem, amit megszívtam.
Ja én meg rájöttem, hogy az Accelerom gyakorlatilag félgőzön üzemelt. A kártya automatikusan visszavette a fordulatát 1000 alá, ezért hűlt vissza relatív lassan szvsz. Most felraktam a Rivában 2000-re, azóta szebben muzsikál.
Bár én kérdeztem korábban, de azért leírom: (szintén Riva alapján
2D-ben 1.2V-ot
3D-ben 1.45 V-ot kap a VPU gyárilag (ha lehet hinni a proginak).
[Szerkesztve] -
Felicia
csendes tag
válasz
Vikthor #1050 üzenetére
Nekem a 480w Easycon-om van. Valóban extra halk, és stabil. Lassan már 1 hónapja ki se kapcsoltam. 1900XT +3800 X2-essel a hátán. Erősen ajánlom.
Használtról nem tudok, kiskerben a RED TOWER Computer-ben (H-1134 Budapest,
Tüzér utca 1; tel: 788-6225) láttam a legolcsóbban ~ brutto 27e Ft-ért. Én 29ért vettem, és nem bántam meg. -
Felicia
csendes tag
válasz
Vikthor #1038 üzenetére
Én amondó vagyok, hogy nem a Tápegységnél kell számolni a forintokat. Egyszerűen el kell fogadni, hogy egy tápegységet nem 1 évre veszel. Míg az 1900XT egy év múlva felét éri, és tudja a piaci maximumnak - ezért bizseregni fogsz hogy lecseréld, míg nem késő, addig egy jó táp elkisér hosszú éveken át. Tehát nem mindegy hogy 20 vagy 30 e Ft? Ez kb olyan mint ha alaplapból is mindig a minimálisan elegendőre törekednénk. Fontos a minőség - nekem a ZAJ is. A ZALMAN nem a legjobb (nekem is volt korábban 400w-osom). Szerintem min. 480W+ teljesítmény. Hosszas utánajárás után én a TAGAN tápokra esküszöm, igényes, ultrahalak. A moduláris változata szuper, megkímél a fölösleges kábeldzsungeltől. Minden csatlakozója van, így PCIe-is. (2 db dközvetlen).
Igaz az ára sem az alsó kategória, inkább 30e mint 20e. lásd link: http://www.tagan.com/ -
Speed
addikt
válasz
Vikthor #1013 üzenetére
Szerintem ha jót akarsz magadnak akkor veszel egy 600W-os FSP Epsilont és élsz vele mint hal a vízben nagyon jó táp minden csatival és nem is olyan veszélyes az ára
TTS nek is ez volt a gond hogy befúlt a 420 táppal de már 520-assal tökéletesen ment
De állítólag a táp-os topicban a szakik azt mondják hogy egy 300-as táp is elég lenne és nem hiszik el nekem hogy nem így van csak pattognak
-
deicide
veterán
válasz
Vikthor #1013 üzenetére
ha nem bírja a táp, és ezekszerint nem bírja, akkor már olyat érdemes venni, amin van külön pci-e (és azzal mennie kell), és manapság már úgysem nagyon lehet kapni olyat, amin nincs. Az egy csatis megoldás tényleg rossz, amit adnak hozzá, mert a régebbi tápok esélytelenek 1 molexen 16-18A-nál sokkal többet leadni tartósan és jót sem tesz nekik.
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest