- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
Aktív témák
-
AirBooms
addikt
Igazad van!
Pl. az enyém, az új, teljesen frankón működik, ráadásul lehet ezerrel húzni.
Volt itt 3, azaz három!!! (tehát nem harminc, vagy háromszáz) XTX, ami behalt. S a titokzatos T_Fault LED nem feltétlenül ugyanazokat a hibákat jelzi. Akár eltérő okok miatt is kigyulladhatott ez a LED. Én pl. megerőszakoltam az egyik MOSFET-et, letörtem belőle egy kis darabot, s ettől döglött meg a karesz - ezt azért nem nevezném gyártási, vagy szériahibának - viszont ugyanúgy a T_Fault világított utána.
Szóval szerintem is felesleges a pánikkeltés, a riadalom. Azárt mert tudunk három XTX-ről, ami elromlott, még nem kéne egy több tízezres (esetleg százezres) termékcsaládot szériahibásnak kikiáltani.
Ez amennyire tudománytalan, annyira butaság!
Nem kéne efféle hülyeségeket terjeszteni!
(Pláne, hogy ha jól tudom, mindenkinek megoldották gariban a dolgot, még az enyémet is, pedig az azért meleg volt...) -
AirBooms
addikt
Köszi srácok!
Megyek, kipróbálom... -
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Nem tudom húzni az X1900XTX-em, valszeg én vagyok a béna, mert korábban más karival nem volt még gondom.
Szal a CCC-ben feltolom a maxra, az még működik. De hogyan tovább? (A CCC nem enged igazán sok húzást).
Próbáltam az Ati TrayTool-lal, de ott az Overclocking fülre kattintva a disabled-et ír, s ha elhúzom a csúszkákat, majd leokézom, minden visszaáll alapra. Az Overclocking nevű progival pedig az a gond, hogy nem állítja a feszeket, s mikor megtekerem az órajeleket, azonnal le is fagy, hiszen valszeg továbbra is a 2D-s feszértékekkel próbálkozik a karesz.
AtiToolt nem próbáltam még, szintén a feszérték mizéria miatt.
Mit tanácsoltok, hogy kéne ezt csinálni? Leglább a 3D-s feszértékeket tudnám... -
AirBooms
addikt
''Próbáltam úgy belőni ATITool-ban a FAN Speed értékeket, hogy ne is hasonlítson a hangja egy 500W-os Bosch ütvefúróéhoz , de még a hőfok is elfogadható értéken maradjon.''
Hát igen, ez a gyári cuccal eléggé nehéz, lényegében kivitelezhetetlen feladat volt a számomra is!
Estelge nem akarsz valami utólagos léghűtést kipróbálni? Az imént is írt valaki ilyenről - képekről, leírásokból szimpatikusabbak, mint a gyári porszívó. -
AirBooms
addikt
válasz
hitman, #1447 üzenetére
Utoljára: baromira befolyásolja az is az eredményt, hogy milyen proci, alaplap, RAm van a kártya alatt, s hogy ezek milyen sebességgel mocorognak.
Önmagában hiába ír be ide bárki bármiféle eredményt, az semmit nem mond! Semmihez sem tudod mérni!
Azt mondom: 250 lóerő.
Ez sok?
Hmm, egy 1200 kilogrammos személyautóban igen, de egy 40 tonnás teherautóban édeskevés.
Ugyanígy: X1900XT.
Egy 4 GHz-es dual core P4 frankón kihajtja gyors RAM-mal magas FSB-vel, de egy 2,4 GHz-es Celeronnal sehol sem lesz.
Lásd ezt a tesztet: [link] -
AirBooms
addikt
Köszönöm Gomez mesternek a hathatós és eredményes közbenjárását a kinyíródott X1900XTX-em gariztatásában!
Amúgy az új XTX-em már egy hete remekül üzemel! -
AirBooms
addikt
-
-
AirBooms
addikt
válasz
_Volkovy_ #1357 üzenetére
Mondom, nem gázoltál bele semmibe, nincsenek érzelmi kötődéseim az ATI-hoz.
Igen, az lehet, hogy udvariatlan dolog, hogy egy szorrit nem nyögtek ki, de ez a probléma alapjainak a megismeréséhez nem vezetne közelebb.
Nincs megbántódás, csak az éledező pánikhangulat helyett én a logikus gondolkodást serkenteném egy picit a topicon.
(Persze ettől, még lehet, hogy mire hazamegyek, az én második X900XTX-em is megadja magát...)
-
AirBooms
addikt
válasz
_Volkovy_ #1351 üzenetére
Én nagyon nem értek veled egyet. Nem tudom, miért lenne mindegyik karinak ugyanaz a baja? Ezt az állítást (vagy gondolkodást) mi igazolja?
A négy eset között csak annyi az összefüggés, hogy XTX volt mindegyik és világít a T_Fault LED. A három kártyából egyet fizikai behatás ért, ettől megrepedt az egyik MOSFET, következmény: T_Fault LED
Valakit gerinctelennek nevezni ez alapján? Hmm, hát nem tudom...
(Nem védem az ATI-t, de szerintem túl kevesett tudunk a négy kártyából háromnak az elhalálozásáról ahhoz, hogy ítélkezzünk. Az ismert - az enyém - kareszhalál miatt pedig titira nem ők a hibásak) -
AirBooms
addikt
Így terjed az urban legend...
...írtam, hogy az én kártyámért én vagyok a felelős. Én csesztem el.
Felesleges általánosítani.
Nem nevezhető az a kocsi rossz típusnak, amit eladnak egy év alatt 50 ezer példányban, ám háromról tudjuk, hogy elromlott a motorja, egyet meg összetörtek... -
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Tegnap én is beléptem az X1900XTX-esek táborába.
Viszont lenne egy problémám: nagyon hiányzik egy olyan progi, mint amilyen a régebbi ATI kártyáknál a Radlinker volt.
Létezik valami hasonló?
Az ATITool nekem feleslegesen sokat tud, én nem feszültség mizériákat akarok a nyakamba venni, hanem csak a 3D-t finomhangolni (s legfeljebb egy picit tuningolni - bár ezt igazából minek?)
Előre is köszi! -
AirBooms
addikt
válasz
Templomegere #1190 üzenetére
Thx!
-
AirBooms
addikt
válasz
Templomegere #1182 üzenetére
Hali!
Mennyiért adnád a SeaSonic tápod?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest