- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- 8300 mAh, maradhat?
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
amennyit tudtam tesztelni.... Sztem az X1900XT(X) jobb választás, bár, ha a gyári hűtést nézzük, akkor csak is a GTX. Olyan kifinomult és halk még alapon, igaz már le is szedtem a VF900Cu miatt... annál nincs jobb ugye légből. Már csak a fránya CoolerMaster Hyper 6+ CPU coolert kellene vhogy lehalkítanom, mert terhelés alatt egy kicsit kerreg a 100-as venti 1200 rpm környékén. Amúgy léggel megy alapfeszen a CPU 4 GHz-en, 711-es FSBvel. Egy ''kicsit'' gyorsabb lett...
-
Kár, hogy nem jött össze a kis semibarebone házban mindez....
-
válasz
deicide #1551 üzenetére
Szia Deicide!
Ez tényleg fasza, egy időben én is gondolkodtam vízhűtésen, de mivel viszonylag sűrűn járok LANpartira, így elg macerás lenne a vizet is cipelnem mindig magammal... Nekem jelenleg csak 3 venti van a gépemben és bekapcsoláskor semmit nem hallok csak a HDDt ahogy felpörög, ennyi.A 7900GTX gyári hűtőjét leszedetm, mert 3Ds terhelés alatt egy kicsit felpörög, mondjuk nem vészes, de kerregő hangja van és ezt egy Én79 által beszerzett Zalman VF900Cu nem produkál, viszont jól hűt. A CPUn meg a CoolerMaster Hyper 6+ van, jó magas 6 hőcsöves hűtő, majdnem 1 kiló... Azon van egy 100-as venti ami 400-700rmp és a tápnak egy 120-as venti azt csá. Mivel csak a CPUt hajtom 3->4GHz-en ezért max ez termelhet egy kis hőt plusszban, de nem hinném, hogy ne tudna megbirkózni ez a hűtő vele.
Üdv,
Vikthor -
-
na tessék lebuktam...
A lényeg, hogy Gianni kicserélte a karimat és kész. Már az őrületbe kergetett az ATI ezzel... én egy működő gépet akarok és nem gariztatásra szakosodni....
ATIt akartam, csak nem jött össze nekem. Ez van. Marad a szimpla HDR FSAA nélkül...
-
válasz
_Volkovy_ #1345 üzenetére
Írtam nekik emailt, van is hibajegyem náluk, de Work in Progress státuszban van. Eddig még csak azt kérdezték vissza, hogy milyen driverrel próbálom.... aztán hogy tudom e tesztelni más környezetben? Az már megvolt, hisz a Magicomp szervízében 3 különböző táppal és deszkával sem ment...
-
Nálam 15-20 percet ment a VGA, csak a drivert sikerült feltennem, meg az AVIVO drivert, magyarul 2x rebootoltam és utánna a Total Commandert elővettem és ott lefagyott és No Signallal elszállt. Utánna a gyári venti maxon pörgött és az a bizonyos T_FAULT LED pirosan világít folyamatosan....
-
A gyári hűtése az LOL ez tény és ezt mindenki tudja, hogy annál a zajnál nem igazán jó érzés számítógépezni. Egy gép legyen gyors és maradjon csöndben, ez a kiindulópont. Vannak kifinomultabb hűtések mind VGAra CPUra meg mittomén még mire. A hűtő csere egyáltalán nem befolyásolja a működését a VGAnak, ha jól rögzití az ember a hűtést, amit már egy 10 éves lelkes újonc is képes. Szal itt inkább gyári hibás VGAkról beszélünk.
-
-
-
Na, holnap lesz tápom/VGAm...
-
Ez nem véletlen, érdemes elolvasni:
Power connection on a RADEON X1900 graphics card
The information in this article applies to the following configuration(s):
RADEON X1900 graphics card
Owners of a RADEON X1900 series graphics card may encounter difficulties installing or getting the graphics card to run stable. This may be caused by a low power or current drawn into the graphics card. Sharing the same power connection with other PC peripheral devices may also cause this problem. If you encounter such difficulties please review the following information:
Review the power supply specifications.
450 Watt capacity with 30A on a +/- 12 volt rail (connection) for single graphics configuration
550 Watt capacity with 38A on a +/- 12 volt rail (connection) for dual graphics configuration such as CrossFire.
Ensure that enough power is drawn into each graphics card. Connect the power cable from the power supply directly into the graphics card and no other device.
For a list of ''Certified CrossFire'' power supplies, refer to the ATI CrossFire page.
To ensure you are notified of updates to this article, please register your product. Once the product has been registered and you have an ATI CustomerCare account, click ''sign-in'' in the top right hand corner to log into your account, then click ''subscribe to topic'' on the right side of the article to be notified of updates to the article.
Üdv,
Vikthor -
-
válasz
Felicia #1193 üzenetére
Beszéltem vele telefonon és mondta, hogy ez a táp vitte az x1900xt-jét több hdd-t és optikai meghajtókat és halk a táp. Nekem ennél több nem is kell. Már csak Giannira kell várni, hogy meghozza a gariból a csere VGAt, mert sajnos selejtes volt amit először vettem tőle.
-
Hali!
Az életben nem hallottam ezt a márkát. Hol vetted a sajátodat? Mennyit ad le a 12Vos ágakon? Az a jó táp, ami full terhelésnél kussban van vagy manuálisan szabályozható és minimum fordulaton is jól hűt. Jó lenne mihamarább összehozni egy jó tápot, mert ez így nem állapot... -
Igen, pont ezt akartam kérdezni, hogy melyik az a táp ami 600W körüli és van olyan halk full terhelésnél, mint mondjuk egy Zalman 400W-nak. Mert nekem inkább az számít, hogy halk legyen és vigye ezt a VGAt. Tagan az halkabb mint az FSP? Lehet, ezt nem is itt kellene megkérdeznem, de itt van ilyen VGAról szó...
Üdv,
Vikthor -
Na beszéltem Giannival és mondta, hogy kicseréli a VGAt, de ez időbe fog kerülni 1 max 2 hét. Viszont egyben akkor vesezek tőle egy 600W-os FSP Epsilon tápot is, beszámítja a 460W-os Chieftecet. Addig cummancs. Ha ez a táp sem bírja a rendszeremet, akkor kidobom az egészet a francba....
-
Akkor azt mondjátok, hogy kevés lenne a 460W-os táp??? Pedig nem is noname tápról van szó és a 450W-ot is meghaladja... nemértem
-
majd 4-5 fele... Első ránézésre semmi különöset nem észleltek. Majd nemsokára tesztelik, vagy már folyamatban.... Egy kicsit mérges vagyok, mert direkt ezért vártam, hogy egy erősebb táp hajtsa meg erre meg bedöglik. Ja, azt furcsállották, hogy nem 2 ágú a PCIe csati. Lehet, hogy tényleg olyan tápot kellett volna venni aminek dedikált PCIe tápcsatija van.
Üdv,
Vikthor -
válasz
Templomegere #1141 üzenetére
Nézd, fizikai hiba vagy nem, beraktam, beüzemeltem és elszállt. Én nem préseltem össze meg nem nyúztam, sőt ellenkezőleg, de mégis bedobta az unalmast. Hát remélem is, hogy lesz ebből vmi...
-
Na a VGA most a Magicomp szervízébe landolt tesztelésre...
-
-
Szerencsére garis igen. 1 év. Abból eltelhetett olyan 1 hét. Viszont kellene egy kis segítség. Csak akkor foglalkoznak velem, ha egy másik ''még komolyabb'' konfigban is ugyanezt produkálja. Vki tudna segíteni tesztelni?
Üdv,
Vikthor -
Cuminger van öcsééém cuminger!
1. Áramtalanítok
2. Erős táp be, Chieftec 460W
3. VGA berak alaplapba
4. PCIe tápcsati rádug.
5. Beüzemelem.
6. 6.3 Catalyst rárak, reboot
7. Obliviont vettem volna elő.... és
8. TFT -> No Signal
9. Káromkodás
10. Áramtalanítok
11. Megnézem mégegyszer
12. A VGA tápcsatinál lévő 2 LED egyike ''T Fault'' pirosan világít
13. Innentől fogva, abszolút döglött példány boldog tulajdonosa lehetek.
Üdv,
Vikthor -
Pont ezért nem akarom én sem elcseszni a tápvásárlást, mert nem akarom, hogy bármelyik alkatrész meghibásodjon, inkább legyen a tápban + tartalék, hogy ne fogyjon ki belőle a szufla. Már feladtam a hírdetést is...
Amúgy sikerrel felszereltem a VF900Cu-t Remélem bitang halk a hűtése...
Üdv,
Vikthor -
-
-
Aha, köszi szépen a tanácsokat.
Deicide, már megnéztem 1-2 reviewt a tápodról, de az az igazság, hogy 22k a max amit tudnék áldozni a tápra, szal annál nem nagyon lehet drágább. Te mennyiért tudnál Libertyt?
Én79 és te mennyiért tudsz olyan hiper tápot szerezni?
Üdv,
Vikthor -
Na ilyeneket ne is írjál, mert szívroham kerget mindjárt....
Tápcsere lesz és kész. Szerintetek jó választás a Zalman 460W? Mert hogy Zalman buzi vagyok, mert nagyon halk és minőségi cucc. Vagy volna olcsóbb megoldás is, ami ugyanúgy halk és minőségi? 22 bruttó egy ilyen táp, most néztem.
Üdv,
Vikthor -
válasz
deicide #1011 üzenetére
Sajna nincsen az első generációs Zalman 400W-os tápon ilyen PCIe tápcsati, hanem csak molexek vannak. Viszont nem tudom 2 ágról neki adni az áramot, mert csak 1 vége van a 6 tűs átalakítónak, amit a VGAhoz adtak. Akkor szted is inkább olyan tápot vegyek, aminek dedikált PCIe csatija van külön és akkor azzal tuti menni fog?
Üdv,
Vikthor -
Sziasztok!
Na, tegnap kipróbáltam a VGA-t, beüzemeltem, de ha rákötötm a HDD-t, nem indul el a gép, hanem sípol vagy mi, magyarul kevés neki a táp. Kérdéseim viszont lennének. A VGA kártyához csak olyan PCIe tápcsatit adtak, aminek a másik végén csak 1 molex tápcsati van és a volt X800XT karimnak viszont 2 volt. Egy elég lenne ezekszerint az X1900XTX-nek? A másik kérdés meg az lenne, hogy pl a Zalman 460W-os tápnak van egy dedikált PCIe tápcsatija, ami elvileg elég lenne az ilyen high-end VGAknak és ezt a kábelt rádugom a VGAra akkor az 30A-t ad le 12V-on és nem kell közösködni a többi molex csatlakozókkal?
Üdv,
Vikthor -
Sziasztok!
Ma vettem egy Sapphire X1900XTX VGA-t és remélem elég lesz neki a Zalman 400W-os tápegység. Azt írja, hogy 30A kell 12V-on, ha 1 VGA van a gépben, mondjuk Crossfireről nem is beszélek, mert barebone rendszerem van és nincs még egy PCIe 16x csatlakozó a mATX alaplapon. Érdemes lenne cserélni tápot is? A VGA hűtéséről meg egy Zalman VF900Cu fog gondoskodni, ezt is ma szereztem be.(Ezért külön köszönet Én79-nek) Állítólag azt mondják, hogy elég a 400W-os táp a 450W-os csak ajánlott, vélemény?
Üdv,
Vikthor
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest