- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 Pro VAGY Nothing 3a Pro ?
Aktív témák
-
GreatGodzi
tag
Hát igen, a 7600GT-k is melegednek nagyon passzív hűtővel, gondolom a 7950GT még jobban, de a házhűtésem több mint jó (4db 12cm-es Glacialtech Silent Blade fújja a levegőt oldalról a házba
) , úgyhogy azzal nincs gond. A HIS ICEQ3 at én is nézegettem, de nem tűnik sokkal jobb megoldásnak mint a gyári, bár nyilván halkabb ha sokan ezt mondják. 3D-ben is halk, vagy akkor már erős a hangja? A Tom'sHardware-en olvastam, hogy az ICEQ3 valami 30dB körül van, ami azért szerintem nem olyan halk...
Most egy x1800GTO-m van és 2D-ben nagyon halk, 3D-ben meg nagyon ritkán melegszik be úgy, hogy hangos legyen. Ha a gyári x1900XT hűtője is ilyen, akkor az jó nekem, mert egy jó házhűtéssel a kártya 3D-ben sem melegszik fel annyira...
Na mindegy, megnézem mennyibe kerül egy HIS, és elgondolkodok a dolgon.
Köszi a válaszokat! -
-
Természetesen minden jól van csatlakoztatva hozzá, amúgy már azon gondolkozom lehet nem elég neki a 400w táp?? Bár ez elég lol lenne...
Kipróbáltam a régi 7800gt karimmal müxik minden elsőre rendesen.
Ma visszavittem a karit, kipróbálták a nagykerbe és ott működött.
Azt mondták tegyem fel a microsoft .net framework-öt és utána a catalys control centert, nah ezt is megcsináltam de így se akar működni
Mit tegyek ???
Ki nem akarják cserélni, mert ott működött rendesen... -
amennyit tudtam tesztelni.... Sztem az X1900XT(X) jobb választás, bár, ha a gyári hűtést nézzük, akkor csak is a GTX. Olyan kifinomult és halk még alapon, igaz már le is szedtem a VF900Cu miatt... annál nincs jobb ugye légből. Már csak a fránya CoolerMaster Hyper 6+ CPU coolert kellene vhogy lehalkítanom, mert terhelés alatt egy kicsit kerreg a 100-as venti 1200 rpm környékén. Amúgy léggel megy alapfeszen a CPU 4 GHz-en, 711-es FSBvel. Egy ''kicsit'' gyorsabb lett...
-
Köszi a választ megfogadom a tanácsod! Csak azért irtam mert az Oblivont tolom és elkeseritö a sebesség nagyobb harcoknál + mikor városokba vagyok 20-25 fps körül receg (1280*1024 HDR) gondoltam egy kis tuning segitene rajta de ezek után nem is erölködök vele! Esetleg procicsere segitene ez van most: A64 3500@2400
-
AirBooms
addikt
Igazad van!
Pl. az enyém, az új, teljesen frankón működik, ráadásul lehet ezerrel húzni.
Volt itt 3, azaz három!!! (tehát nem harminc, vagy háromszáz) XTX, ami behalt. S a titokzatos T_Fault LED nem feltétlenül ugyanazokat a hibákat jelzi. Akár eltérő okok miatt is kigyulladhatott ez a LED. Én pl. megerőszakoltam az egyik MOSFET-et, letörtem belőle egy kis darabot, s ettől döglött meg a karesz - ezt azért nem nevezném gyártási, vagy szériahibának - viszont ugyanúgy a T_Fault világított utána.
Szóval szerintem is felesleges a pánikkeltés, a riadalom. Azárt mert tudunk három XTX-ről, ami elromlott, még nem kéne egy több tízezres (esetleg százezres) termékcsaládot szériahibásnak kikiáltani.
Ez amennyire tudománytalan, annyira butaság!
Nem kéne efféle hülyeségeket terjeszteni!
(Pláne, hogy ha jól tudom, mindenkinek megoldották gariban a dolgot, még az enyémet is, pedig az azért meleg volt...) -
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Nem tudom húzni az X1900XTX-em, valszeg én vagyok a béna, mert korábban más karival nem volt még gondom.
Szal a CCC-ben feltolom a maxra, az még működik. De hogyan tovább? (A CCC nem enged igazán sok húzást).
Próbáltam az Ati TrayTool-lal, de ott az Overclocking fülre kattintva a disabled-et ír, s ha elhúzom a csúszkákat, majd leokézom, minden visszaáll alapra. Az Overclocking nevű progival pedig az a gond, hogy nem állítja a feszeket, s mikor megtekerem az órajeleket, azonnal le is fagy, hiszen valszeg továbbra is a 2D-s feszértékekkel próbálkozik a karesz.
AtiToolt nem próbáltam még, szintén a feszérték mizéria miatt.
Mit tanácsoltok, hogy kéne ezt csinálni? Leglább a 3D-s feszértékeket tudnám... -
mcmike
őstag
Na akkor megnyugodtam, legaláb a 3DMark eredményeim jók...
Asszem ma sem lesz időm ventit szerelni (még melóhelyen vagyok), pedig már tényleg nem ártana neki. Egyre melegebb lesz az idő is, nem nagyon halogathatom a dolgot. Szerintem az is közrejátszik a megnövekedett hőmérséklet eredményeimben, hogy a lakás 1-2 fokkal melegebb már mint volt 1-2 hétel ezelőtt. Mi lesz majd nyáron? Lehet tényleg el kell gondolkoznom a vízhűtésen... -
mcmike
őstag
Jogos a feltevésed, tényleg csak a játék befejezése után nézem meg, hogy min áll a GPU hőfok. 70-72-nél magasabb eddig nem volt egyszer sem, pedig direkt ezt figyelem az ATITool-on amint kilépek a játékból. Riva=Rivatuner?
Bocs ezt nem ismerem még, de kipróbálnám és közölném az eredményeket.
-
mcmike
őstag
Én is erősen gondolkodtam egy Arctic Cooling-on, de egyelőre marad a gyárija (egyébként sincs nagy kedvem megbontani, olyan szép az az ''ezüst csaj'' a hűtőn + garancia is
). Most nem akarok többet áldozni a dologra, no meg ha már ennyi pénzt kiadtam, akkor dolgozzon is meg érte! Szerintem a 65-70 fok még nem veszélyezteti az épségét, a ''porszívó effektust'' meg még egyelőre elviselem (hangosítok a fejhallgatón
)
-
-
M3kk
őstag
Engem nem is a kartya erdekelt leginkabb.. Leteszteltem hetvegen vizzel , utana visszaraktam gyari hutot , lefuttattam 3dmarkokat , hogy lasam minden rendbe .. OK.. kartya vissza dobozba.. Hetfon jon a vevo, felesegestol mindenestol , ( kb 250 Km rol..) na hogy kiprobaljuk , es viszi a kartyat CF nak... Ok.. Berakjuk a kartyat.. Folhuzza 700 / 800 ra.. 3D mark elindit .. Kepernyot lekapcsolja a kartya.. Restart.. Alaporajelekre visszarakjuk.. 3D mark.. megint be hal minden.. 3-ik probalkozasra 3DMark06 elszo tesztje vegen egyet csattan minden , es leallt az egesz gep ( mintha ki kapcsoltam volna ) .. Kapcsolom be.. ventik maximalis fordulaton.. 10 masodperc eltelik kb , es az alplap pittyogja hogy nincs vga.. mondom jolvan.. Visszarakom a 7900GT -t , az egybol ment.. Elkepzelhetitek , hogy ereztem a masik elott magamat.. A f@szom gondolt olyankor a vga epsegere es a garira , legszivesebben kigatam volna az ablakon.. Ma rakerdeztem HRP-s garis sracnal , hogy : ''Mivan , ti selejtes kartyakat kaptok vagy mi a helyzet'' .. A valasz termeszetesen : ''Nem''
Kurvara elegem van nekem mar ebbol az ati x1xxx szeriabol... -
Na beszéltem Giannival és mondta, hogy kicseréli a VGAt, de ez időbe fog kerülni 1 max 2 hét. Viszont egyben akkor vesezek tőle egy 600W-os FSP Epsilon tápot is, beszámítja a 460W-os Chieftecet. Addig cummancs. Ha ez a táp sem bírja a rendszeremet, akkor kidobom az egészet a francba....
-
majd 4-5 fele... Első ránézésre semmi különöset nem észleltek. Majd nemsokára tesztelik, vagy már folyamatban.... Egy kicsit mérges vagyok, mert direkt ezért vártam, hogy egy erősebb táp hajtsa meg erre meg bedöglik. Ja, azt furcsállották, hogy nem 2 ágú a PCIe csati. Lehet, hogy tényleg olyan tápot kellett volna venni aminek dedikált PCIe tápcsatija van.
Üdv,
Vikthor -
Pont ezért nem akarom én sem elcseszni a tápvásárlást, mert nem akarom, hogy bármelyik alkatrész meghibásodjon, inkább legyen a tápban + tartalék, hogy ne fogyjon ki belőle a szufla. Már feladtam a hírdetést is...
Amúgy sikerrel felszereltem a VF900Cu-t Remélem bitang halk a hűtése...
Üdv,
Vikthor -
-
Dade
tag
Ezek a kérdések foglalkoztatnak engem is.
A régi kártyámhoz teljesen jó volt az AtiTool 0.25b14, a jelenlegi kártyámat pedig nem ismeri fel. Mintha a Techpowerup.com oldalon láttam volna valamit, ami az X1900-as szériára vonatkozott volna...
Tényleg : eddig működött a SpeedFan nevű progi is, ami kijelezte a rendszer hőmérsékletét és a ventik fordulatszámát is szabályozta. Most ez se megy nálam.
Dade
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayStation 5
- Vicces képek
- ASUS routerek
- Crypto Trade
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest