- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3238 üzenetére
3DMark06-ot ezért is hanyagolom. Alig több a 2600XT tuningolttól. 5400 vs. 7-8000 pont. Az semmi, és ott valami gond is van szerintem driver ügyben. 3DVantage-ban viszont 1200 vs. 3700pont. Ott azért már 3X a többletteljesítmény, ami mindjárt reálisabb.
Nekem egyébként ebből is csak az jön le, hogy ez a kari még tartogat meglepetéseket a driverek fejlődésének köszönhetően.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #3198 üzenetére
Magas fsb-től minden gyorsul. Amúgy azt nem tapasztaltad, hogy véletlenszerűek a gta4 eredmények? Több kolléga is írta, hogy ugyanaz a tesztkörnyezet 1x kevesebb, aztán meg több pontot produkál stb...
Janati: most jött el az idő a tuningra. A felsorolt karik közül a 4670 éri meg, kap kis tuningot a proci, aztán mindjárt jó lesz minden.
-
barnam_
nagyúr
válasz
barnam_ #3195 üzenetére
Még 5 fps-t gyorsult a benchmark szerint, de fraps-el mérve lassabb lett 2 fps-el.
Cpu: 3.33 Ghz, vga: 850/1150 MhzStatistics
Average FPS: 48.14
Duration: 37.10 sec
CPU Usage: 93%
System memory usage: 56%
Video memory usage: 100%Graphics Settings
Video Mode: 1024 x 768 (85 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: High
View Distance: 20
Detail Distance: 20Fraps
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
8084, 274328, 19, 45, 29.468 -
Gabis
őstag
válasz
barnam_ #3161 üzenetére
Érdekes jelenség ez a GTA vagy éppen a core processzorok (vagy a rendszerem
)
elvégeztem egy gyors tesztet a te beállításaiddal csak éppen AMD fronton és 2*1GB (lapozófájl: on) memóval3,2GHz-en vga tuning
Average FPS: 30.44
Duration: 37.35 sec
CPU Usage: 94%
System memory usage: 86%
Video memory usage: 99%
3,2GHz-en vga tuning: off
Average FPS: 30.12
Duration: 37.36 sec
CPU Usage: 95%
System memory usage: 87%
Video memory usage: 99%
3GHz-en vga tuning: off
Average FPS: 30.40
Duration: 37.37 sec
System memory usage: 88%
Video memory usage: 99%2,6GHz-en (ez az alap) vga tuning: off
Average FPS: 25.91
Duration: 37.44 sec
System memory usage: 87%
Video memory usage: 99%mindenki a saját szájíze szerint könyvelje el az eredményeket (vagy ne) engem azért kicsit meglepett (persze várható volt és ez csak 1 game de ...)
-
Speed®
titán
válasz
barnam_ #3115 üzenetére
Tény, amíg nem adsz neki +feszt, nem melegszik sokkal jobban. De 1.4Von 3.6GHzen nálam annó 80°Cig fűtötte a Ninja Rev.B.t, 1000rpmes 12es ventivel..
Ha 10x333 megy 1.3Von, az már korrekt, igaz, sebességben akkora különbség nincs a 9x333mas E2160hoz képest mint azt az árból gondolná az ember..Sapphire HD4670 & GFX Chilla = nem kompatibilis...legalábbis alapból nem.
A vidkarinak pont ott van a venti csatija ahol kedves csillám hőcsövei futnak..
2 megoldás van: hőcsövek átmelegítése\hajlítása, ezáltal több hely kell majd.
Vagy, le kell húzni a venticsati műanyagját a tüskékről és pont elférnek így
Megpróbálok életet lehellni a BT adapterembe és feltölteni néhány képet róla. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3105 üzenetére
Hűűűű de feltört valaki.
Gratulálok a jövevényhez.
Na ez már másképp hangzik 17 fps. Ez a játék szereti az L2 cache-t nem kicsit. Azért is lett nekem jobb eredményem E4500-al, mint neked E2160-al. De nem gond, ezentúl neked lesznek szuperebb eredményeid.
Egyébként én is proci cserén gondolkodok. Jó lenne valami E6xxx-os, vagy egy E7xxx-es széria. De előbb el kellene adnom az enyémet.
Speed(R): -
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #3078 üzenetére
Ha vissza lehet venni kisebbre, vegye mán' vissza, én így vagyok vele.
#3079 stevve: Nekem nem elég
Nem értem mért nem tudnak ebből a kártyából 1 slotost kiadni, amin működik a ventiszabályzás, halk, a PP is megfelelően működik..vagy egy passzívat végre. Az asusomat nem tudtam kipróbálni, az jónak nézett ki, de 2 slotos...megvárom én a 40 nanosat, addig marad igp.
-
válasz
barnam_ #3076 üzenetére
Nem rossz ötlet, így legalább lehetne még egy szempont, amit figyelembe lehet venni vásárláskor.
Akár el is lehetne kezdeni gyűjteni az infókat.
A hőmérsékleteket valóban kicsit nehezebb összehasonlítani, de alaplapi hőmérséklet fényében talán lehetne valamelyest látni a hűtők hatékonyságát, nem?
Amúgy néztem, hogy van külön érzékelő a memóriáknál is, ami szerint a bordák jól teljesítenek, mert 33 fokosaknak írja őket alapon, GPU meg 35.
Chaser:
nekem pont elég, hogy ennyire veszi vissza. fogyasztásban és hőmérsékletben is alig jelentkezik.A Sapphire 3850 PowerPlay a memóriához hozzá se nyúlt. Ez legalább azt is leveszi.
Mindenki:
Ha lennétek olyan szívesek és beírnátok a 4670-eitek milyen órajelekkel (PowerPlay is érdekelne) rendelkeznek, megköszönnénk. -
Speed®
titán
válasz
barnam_ #3050 üzenetére
Amíg szignifikánsan lassabbak Vistával a játékok (esetenként komoly mértékben), addig nincs miről beszélni. Elméletileg arról kéne szóljon a dolog, hogy dejó a 64 bit és a DX10, merthogy ezek segítségével csomó minden gyorsabban oldható meg. Hát nem igazán tartunk ott, hogy ez így legyen..kivételek nyílván vannak.
-
Speed®
titán
válasz
barnam_ #3047 üzenetére
Nem az XP igényét várják\om, de azért a Pista gyalázat, gondolom egyetértesz.
Amikor 4 mag meg 4GB memó röpköd HDgyorsítós VGAkkal, ne fojtsa le egy nyamvadt oprendszer az egész gépet. Amúgy én tökéletesen elvagyok XPvel a mai napig, és szerintem kibírom míg igazán befut a Win7 is.gyiku
Nem csak -512, mellé még az alkalmazásonként kiosztható memória mérete is megáll 2GBnál. De jellemzően nincs is baj ezzel, bőven elég.
x64 jó driverek és optimalizációk hiányában nálam abszolute kilőve. Ahhoz képest, hogy hány éve vannak 64bites procik desktop szinten, szégyen amit eddig villantott a kihasználásukhoz kedvenc picipuhánk. -
Speed®
titán
válasz
barnam_ #3023 üzenetére
Szerencsétlenül fogalmaztam.. Tehát RV740 = RV730->40nm.
Régebben mentek a fejtegetések, hogy ez 55nmes 256bites megoldás lesz, de egyre több helyen van már infó arról, hogy TSMC kész a gyártásra és 40nm-re átültetett RV730 lesz az új jövevény. Logikus lenne, tekintve, hogy a kevésbé bonyolult chipeknél lehet gyorsan jó kihozatalt elérni. Bár igaz ami igaz, én az eredeti feltételezésnek, illetve ahhoz hasonlónak örülnék, ami egy 4830 szerű kari lenne 40nm-en..az már tetszene..A ~850es korlátot nem furcsállom, a 38x0ek is akörül álltak meg amíg ki nem jöttek az unlockolt BIOSok. Türelem, látsz majd még 1+GHzes példányt
Hegyirabló
Mindenki != minden hozzáértő. Laikusnak lehet, hogy bejön 3-4m-ről az overscaleelt kép, de ha megnézed tüzetesebben, elmosódott böszme röcéket fogsz látni.
Ez olyan, mint a digitális zoom, vagy mp3maknál a feleslegesen nagy mintavételezés. A kép nem lesz szebb attól, hogy 1 képpontot 4 fizikai képpont jelenít meg..
Nyílván vannak eljárások amik az élsimításhoz hasonlóak, de az eredmény is olyan lesz egy böszme megjelenítőn..éles vonalakat ne várj. Nézz meg egy DVDt és egy 720p HD anyagot..blokkosodást utóbbinál nemigen fogsz tapasztalni. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #3003 üzenetére
A 2D-és hangja egyáltalán nem zavaró. Az FSP tápom teljesen elnyomja. 3D-ben meg ugye nem hallani, mert az ember akkor játszik, és a játékra figyel, nem pedig a venti zajára.
Ezt a VGA-t a lehető legolcsóbban kell megvenni, mert így is túl van már egy kicsit árazva. 18000ft-ért én jól jártam az enyémmel. Ráadásul a Sapphire-hoz jár DVI-Dsub, DVI-HDMI, s-video-RCA(sárga), s-video-RGB átalakítók. Plusszban van rajta TV kimenet.
Ezek a kütyük így egyben legalább 3-4000 ft-ot érnek(ha nem többet), mert mind eredeti ATI minőségi cuccok.
Öcsém MSI-éhez én adtam oda a DVI-HDMI átalakítót. Miközben tudjuk, hogy egy mezei fod átalakító is 1400Ft-nál kezdődik, és az sem biztos hogy működik a hang átvétele.Egyébként valóban jobb az MSI hűtője, de nem minden felhasználó meri csak úgy lehuzigálni a venti kábelét, és különböző helyekre csatlakoztatni. Egyébként néztem öcsémnél, a hangja 2D-ben nagyobb, mint a Sapphire-é.
Speed(R): Várjuk...
-
siofok
őstag
-
bandiie
aktív tag
válasz
barnam_ #2914 üzenetére
Nem tudok majd mérvadó testet készíteni sajnos, mert a GTAIV elég processzorfüggő játék, és csak egy E2160 áll rendelkezésemre 1.8 Ghz-en. Lapom miatt húzni sem tudom...
Alaplap és processzor csere majd 2009 első negyedévében esedékes. Addig remélem sokat esik a Quadok ára... -
tutinet
csendes tag
válasz
barnam_ #2905 üzenetére
Pedig arra gondolok.
Tele a tököm néha.....
Most leszedtem a powerdvd-t, mert azal meg az volt, hogy amikor az ATI AVIVO hardveres gyorsítás be volt pipálva akkor egy elmosódott képet láttam főleg DVD-nél ami mpeg2 de szoftveresen meg éles képet.Viszont powerdvd nélkül meg az MPC HC az MKV-kat csak szaggatva játsza le. Most légy okos domonkos , nade mit csináljak ????
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
barnam_ #2871 üzenetére
Akkor nem használja, ha azok futnak.
tutinet: XP alatt nekem szépen vitte korábban, majd este ránézek, hogy most mi a helyzet.
CHIPman: nem elég?
brownus: AC3 filter nem feltétlen kell, viszont van benne remek equalizer a hanghoz, amivel fel lehet dobni főleg az 1k feletti frekisávot, érdemes használni.
-
gyiku
nagyúr
válasz
barnam_ #2852 üzenetére
mostani gepembe kene vga (adatlapom), szerinted?
eddig gw a befuto. (hdmi miatt is) de nemtudom, hogy a jovoben hogy viselkedne a jatekok alatt, mert az oke, hogy most csak a crysis meg a gta4 ker tobbet, mint 512mb. szel nem akarom, hogy fel ev mulva mar ne legyen jo semmire. -
siofok
őstag
válasz
barnam_ #2830 üzenetére
okés!
most levettem az összes csuszkát a játékba 1-re,meg 0-ra,low-ra a 2 felsőt,és így megy nekem kb 30fps környékén,1280x1024-es felbontásba,az uj patch-el kiegészítve.amugy a patch semmit nemhozott nekem sebességbe.
azt eltudod nekem magyarázni mit jelent az hogy natív felbontás??
létezhet hogy lejjebb veszem a felbontást,és mégsem gyorsul semmit a játék? -
-
RaiDani
tag
válasz
barnam_ #2763 üzenetére
Hmm, nézőpont kérdése
ezzel a beállítással kb 20-35 fps-em van, de nekem ez ide bőven elég, a San Andreas-t is 15 fps-sel toltam ki
Mondjuk egy fps-hez édes kevés lenne ennyi fps, de ide jó.
Amúgy szerintem a GTA4-ben nem a vga-n múlik hogy akad-e vagy sem, ha egy izmosabb procim lenne akkor sokkal jobban menne. -
Gyuri27
félisten
válasz
barnam_ #2748 üzenetére
Ahogy kollega is irta kell hozzá pci vga. Meg akinek meghalt a vga-ja nem a 2d-s teljesitmény miatt nyúlt hozzá. Ott meg csúnya túlhúzásból eredő halálok vannak. Szvsz ahhoz is ész kell, hogy egy 4670-t megöljünk, de aki ezt egy 48xx karival csinálja az már tényleg unatkozik.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2740 üzenetére
Látod azt nem tudom. Az undercover-nél éppen most volt egy kékhalálom, de csak most néztem hogy a karin nem is volt húzva. Szerintem a 2.9Ghz nem tetszett neki proci részről.
Vistán kékhalál, nem semmi mi??
Ha 850/1170-en lefut a Vantage, és a 3DMark06 gond nélkül akkor szerintem a 830/1150-nek stabilnak kellene lennie nem?
De még meggondolom a 820/1140-et, ez sem hangzik rosszul nem? De mondjuk annak meg már nem sok jelentősége lenne.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
barnam_ #2693 üzenetére
Na, mi lett a Sapphire-al? Régebben jó ha 2 hónapos driverek voltak fennt.
Egyébként eléggé proci függő ez a dolog. Még az azonos órajelű Core 2 Duókat is megválogatja. Ennél a játéknál valószínű számít az L2 cache mérete is.
Egy E8200-al repülne a játék, nem is kicsit.Egyébként szerintem mindegy hogy 1280 vagy 1024... Eléggé hasonló eredményket kapok. De majd este kitesztelem. Lehet kivágom Logoutra is.... Persze ahhoz nagyon nagy akaraterő kellene.
stevve: Este megnézem hogy melyik a legjobb a kettő közül.
Aggregátor: Na hogy halnának meg.
-
Kabu
tag
válasz
barnam_ #2511 üzenetére
Az 5V-ra kötéshez mi kell? Gépet össze szoktam gond nélkül rakni magamnak, de más szerelgetéshez már nem nagyon értek....Köszi!
Chaser: A recesszió idején a villanyszámla sem mindegy, úgyhogy biztos sokéig el leszek ezzel a karival. Ha olyan venti hangja lesz, mint a 8600GT-nek volt, akkor gond egy szál se.... -
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #2491 üzenetére
Hát jah, csak 60km választ el a bolttól..és nem feltétlen van benn, ezt is rendelésre hozták nekem, időközben változtak az árak is, én pár napja 22.8k-ért vettem, most meg ennyi..asusra így 900 pézt kéne rádobni, annyit még talán ér is. Van itt valaki aki HDMI-n is használja az asusát?
-
Chaser
legenda
válasz
barnam_ #2486 üzenetére
Monitor DSUB-ról megy, TV meg menne HDMI-ről..kipróbálnék másikat ha lenne, de nincs
2 26xt-re nem CF miatt cserélném ha erre gondolsz
Az egyiket megtartom, a másikat meg eladom..itt van minnyá' karácsony
#2487 ham_: Thx, akkor ez xar, nehogymár driverfüggő legyen hogy ad-e HDMI-n képet, pedig reménykedtem
Viszem vissza...teljesítménye fasza, a többiről inkább ne beszéljünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- DOOM - The Dark Ages
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motoros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 2080 GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya!
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest