- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #5747 üzenetére
Bízony nem.
Ma rátaláltam JJános dupla hátlapos kártyájára ,pedig nem konkrétan ezt kerestem. Némi teszt is akad az oldalon.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #5882 üzenetére
Kár érte...legutóbb iponba rendeltem vmi msi P35-ös lapot 2K-ért,visszajeleztek minden majd 6 óra fele jött egy telefon,hogy így úgy ez oem termék lenne...jeleztem nem gond...majd aztán jött a nem fér bele cégünk profiljába dolog és hogy már lehet hibás is és bla bla...
Nem értem miért nem lehet azt mondani, hogy bocs elírtuk....
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
tzsolesz #5856 üzenetére
Én is most így nyomom: 1680x1050 + HD4670. De záros határidőn belül be kell szerezni egy jóárasított HD4870 1GB-osat
. Mi már csak ilyen fps-buzik maradunk az öcsémmel, hála a CoD-oknak és a beépített fps-mérőjüknek
. CoD4 multiban, a 17"-os crt-n még nem volt gond, a kártya simán megbírkózott az 1024x768-as felbontással, minden max, 4x AA és átlag 80fps volt. A minimum nagy ritkán leesett 40-re. Na már most, pár napja vettem egy 22"-os Samut és most ugyanezek az értékek úgy alakulnak(-nának
), hogy átlag 40fps és minimum 10fps (gránát robban+éppen elnyomja valaki az air strike-ot
, szóval a legdurvább jelenetekben). Ezek egy CoD4 multiban nem valami hasznos értékek. Szóval most úgy nyomom, hogy csak 2x AA és néhány haszontalan effekt off. Így már az átlag olyan 70-80 fps, legdurvább jeleneteknél a minimum fps pedig 25-30fps. Tudom ezek már mind játszható értékek, de még így is érzem, hogy nem folyamatos a játékmenet, szóval ezért kell majd egy erősebb videókártyát beszerezni. A 17" crt-n volt úgy, hogy 100-ról meg sem mozdult az fps-mérő (mert annyira korlátoztam le). Na ezt szeretném vissza csak már 1680x1050-ben és full grafon 4x AA-val. Hát igen ezek a növekvő igények
.
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #5856 üzenetére
Most töltök egy F1-es játékot, kiváncsi vagyok hogy megy neki 1680-ban.
Nem tudom melyik F1, de egy ideje nem jött PC-re F1-es játék, általában az F1 Challenge-t aktualizálják, annak meg nincs gépigényeMa raktam fel a Grid-t, amit utoljára 2600XT-n próbáltam, úgyhogy meglepődtem hogy 8xAA-val Ultra minőségben is bőven játszható még
(#5857) nesa: A dpi-t kell állítani nagyobbra, akkor nő a betűméret. Egyébként csak a képpont-távolságtól függ, ha elég nagy a képátmérő, akkor nagy felbontásnál se lesznek kicsik a betűk.
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5841 üzenetére
Erről beszéltem, igen.
Csak mert a kereskedő rá akart beszélni egy 96 gt-re. Aztán barátomal elkezdtünk kutatni, és azt mondta, hogy sok jót írnak erről a kártyáról. Vacilláltunk a 3850-es is szóbajött, de azt gondoltuk, hogy a 4670-esnek a technológiája újabb. Én gondoltam, hogy a sávszélesség valójában a memória miatt kell, ha nem elég nagy. Ezért nem izgatott, hogy 128 bites. A Furmark teszten egyértelműen látszott, hogy a 88gt nem jobb. Ez volt a másik kártya, amin még gondolkodtam.
Végül is a fogyasztás, és a hűtés sem egy utolsó szempont, ezért amikor megláttam ezt a kártyát, azonnal rácsaptam. Nem magamat akarom igazolni, de jobban jártam most ezzel, mint a 96gt-vel. Köszi a segítséget.A 10%-ot nem jól gondoltam. 3-5? Elég nekem!
-
monti20
tag
válasz
tzsolesz #5819 üzenetére
Nem.
A nyáron szeretnék venni egy új gépet és ahhoz kellene, íme:GigaByte GA–EP31–DS3L LGA775 ATX Alaplap
Intel Dual Core E5200 2.50GHz LGA775 BOX CPU
KingMax TinyBGA 2GB DDR2 800MHz CL5 KIT RAM
(???) MSI RX3850–T2D512E–OC 512MB GDDR3 PCIe VGA
(???) Gainward HD4670 512MB GDDR3 PCIe VGA
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2 HDD
Pioneer DVR–216D SATA Fekete DVD–RW
Cooler Master RC–331–KKN1–GP Elite ATX Ház
GigaByte SuperB 460W ATX Táp
Genius KB–06X Fekete Billentyűzet
GigaByte M6580 Fekete Egér
Trust SP–3680 2.1 Hangfal
Acer V193HQb Wide 19” HD MonitorLegalább is most ez a helyzet a nyárig változhat, de még nem elvetett, hogy a VGA-ra ( de az a max! ) 30 ezret szánok.
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5786 üzenetére
Jahh, elméletileg. A DDR2-800 is kétszer gyorsabb a DDR-400nál elméletileg.
Nem hiszek a humbukban..várom az első komolyabb tesztet, ahol vizsgálják a 4830hoz való viszonyát nagy felbontásban AAval. Szerintem le fog maradni.Amúgy vicc, felezett memóbusszal is ugyanakkora a nyák..illett volna átdrótozni.
Sapphire/GW 4830hoz hasonló hosszúságú kártyát várok. Ja, TPD állítólag 80W.
Miért nem faragnak le pár wattot, akár pár MHz árán is és szedik le a tápcsatit??
Számomra így azért csalódás, pont emiatt vártam, maradhatott volna a VNF100..#5790
80W 75 felett van, az a PCIe1.0 plafonja, tehát kell a csati a kompatibilitás miatt.
A 4750ről talán lemaradhat majd, ha lesz egyáltalán ilyen. A 4770en sajnos van.. -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5781 üzenetére
De nem teccik, nV/pfúj
Ati a király, ijjáijjáó
Amúgy volt már GTm, nincs semmiféle varázs 8(
Egy XFX4830 bejönne, GV1000rel behűtve..sóhaj.
RV740/4770 félek nem igazán lesz majd tuningos.
Emellett mondhat akárki akármit, 128bit@2009
Fogyasztásban az a 30W nem oszt nem szoroz..Tomate
Megkérdezted a tagot, GT? Mert szerintem Rev.A.
Mellesleg pocsék az eredmény, ráadásul ventivel..
A VNF100 passzívan tartotta <65°Con fánk alatt -
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5775 üzenetére
Sok babrálás nem volt, ráment simán. A GFXChillával akadt némi gond, de a venticsati műanyagját lehúzni fél másodperc és máris felment az is.
A VNF100 igen korrektül néz ki rajta (1 2 3 4), meg jól is hűt, tuninggal <65°C
Szerintem jó hűtő, de jó áron kell kifogni, <6k. Boltban túlárazott..de hát Zalman.A karival ellettem volna, de nem szeretem a korlátokat, kell a kihívás, a tuning. A GT csak egy közbenső lépcső, nem volt jóárasított XFX 4830 még akkoriban..aztán ugye a Sapphire rendelésemet lefújták készlet híjján..nekem meg megakadt a szemem ezen a GTn..postával eljött 22ben, ennyit bőven, bőven megért. Jelenleg épp keresem az okokat, hogy miért érné meg megválnom tőle és beújítani egy ugyanilyen gyors XFX4830at 30 körül..egyelőre az Ati pártiságon kívül semmi..fogyasztás ekvivalens, tuning szintén, teljesítmény ezáltal megintcsak ugye..nehéz menet ez nekem, aki a logikus döntések híve
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5750 üzenetére
Oksa. Esetleg ha valaki kérné, ingyen, és bérmentve.
Időközben a barátomtól kaptam Everest 5 nevű progit. Kiderült, hogy a régi egészen mád hőfokokat mért. Ez a gpu két diódájának hőjét is méri, ami cirka ugyanaz, és a cpu két magját is külön méri.
A gpu most netezés közben 32 fokos, és izzasztáskor sem megy el 50 fokig. persze közben felkészülve a nyárra betoltam egy 12 cm-es ventit, fele fordulaton, és hátra a két 8 cm-est azokat is fele fordulaton. Még valamelyik vga-hoz kaptam ilyen cuccot, amivel lehet játszani, mennyi feszt kapjanak. Így elég csendesek, és határozott "cúg" van a gépben. -
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5744 üzenetére
Igen ez az. Én azt gondolom róla, hogy a gpu 95-98 %-ban le van foglalva, és a cpu is (5200 dual-core) 50% felett dolgozik, akkor ez egy jó izzasztó program.
Ha jön a nyár, ez a szoba a tetőtérben nagyon meleg. És tudnom kell hogyan állok. Mennyi hűtést kell betennem, hogy egy jól szellőző ház legyen.
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5732 üzenetére
Jelentem az izzasztó "kúra" lezajlott.
vga-61 celzius, gpu 95-98% között tekert, a vga ventije 61 foknál 34%-ről 43%-ra ugrott, és a vga ilyenkor 60-ra visszhült. CPU 40-41 celziuson álldogállt, miközben 50-60%-osan futott.
Pár perc mulva vga-37 fokos, cpu-32, hdd-29, levegő 26,2.
Nagyon elégedett vagyok!
-
JJános
addikt
válasz
tzsolesz #5732 üzenetére
Szabályozni nem tudom sajna. De ahogy vizsgálgatom, általában 34 %-on megy a venti, és ma fogom izzasztó kúrára tenni. Tervezek egy hoszabb izzasztást, és nézem a hőfokokat. A procim végül is elmozdult. Már hajlandó 31 fokig is felmenni. A vga netezés közben 34-40 fok között stabil. Vinyó 28. A szobában 26-27 fok van, stabilan.
Nagyon szépen teljesít a kártya, a gddr4-es memória is dob rajta szerintem olyan 5-10%-ot.
Ami előtte bent volt, a 76gt-t, kb 3-5-ször veri el.
Találtam teszteredményt a neten, ami 11000 pont felett volt 3DMarkt06-ban, húzás nélkül . Én 8000-el is elégedett lennék. A 76GT 3300 körül tudott.Hajrá ATI!
-
Ateszzero
őstag
válasz
tzsolesz #5622 üzenetére
Jó-Jó ! Miért ne húzhattam volna fel 845-ig?sztem te is kipróbáltad először!
Most 805/1099-en megy! Így működik stabilan. Kipróbáltam!
Ha bírja a 830-at akkor viszont még feljebb tolom egy kicsit,honnan tudhatnám mennyi neki a max!
Nem volt kedvem visszaolvasgatni több oldalt!Ki tudja hol esik róla szó....! -
Ateszzero
őstag
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #5601 üzenetére
Aztaa, gratulálok!
mod: Roxána? nekem kicsit furcsa ez a név
Most csak egy rövid magyarázatra van időm:
1: Kelleni fog ez a bios, RBE-vel ebből mented ki a signature fájlt. Megnyitod RBE-vel, utána Additional features, method 1, save. Ezután lesz egy xxx.rbe kiterjesztésű fájlod.
2: Megnyitod a kártyád bios-át, Additional features, method 1, load. Itt meg kell adni azt a fájlt, amit lementettél (*.rbe).
3: A Clock settingsnél a memória órajelét (mindet) 1004-re, mert annyi van a signature fájlban, és csak akkor fog működni, ha megegyezik a clock info-ban lévőkkel.
4: elmented a bios-t, és hátha működni fog/ezek után 900/1200 Mhz lesz a CCC overdrive limit/
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
tzsolesz #5472 üzenetére
Odaver a kis HD4670. Azért az elég kemény, hogy meg sem érzi az élsimítás bekapcsolását/növelését. Gondolom azért ennek a játéknak nagyobb a gépigénye, mint pl. egy cod5-nek. Mert azért 1680-ban high-on már egy nagyon picit, de kevésnek tűnik a 17-22 FPS. Köszönjük a tesztet.
"Olvastam olyat, hogy 3Ghz-ig simán fel lehet tolni, de ebben azért kételkedek."
Tanker21: Ne kételkedj. Nekem is E5200-am van (elég sokan párosítják a HD4670-nel, mert ha nincs olyan sok pénzed, ez a két legjobb ár/érték arányú cucc játékra). Én alapon hajtom (12,5x200=2500MHz), de csak úgy próbából bios-ban beállítottam 240-es fsb-t (12,5x240=3000MHz), a memóriát visszaosztottam, hogy továbbra is 800-on menjenek, elment, gép újraindít. Everest stress teszt alatt nem ment 48 fok fölé egyik mag hőmérséklete sem gyári hűtővel. Ez kánikulában megemelkedhet olyan max 55 fokra. De mondom én nem hajtom túl, így max 44 fokosak a magok (teljes terhelés alatt) és csak egy 12-es kifújó venti van a ház hátuljában. Simán menne ez proc szerintem olyan 3400MHz-et is. Lásd tzsolesz E5200-a. -
gyiku
nagyúr
válasz
tzsolesz #5456 üzenetére
http://www.sega.co.uk/stormrise/ jah.
Ma 2009. március 24-én hivatalosan megjelent
ma 23. van, es tegnap jelent meg -
Chaser
legenda
válasz
tzsolesz #5437 üzenetére
Mint mondtam sok mindent elvisz 1680-ban, sok mindent meg nem, ha nem általánosságban kell hanem pár játékhoz akkor jó lehet
szerk: #5438 P00By: Jó hát, de lehetne jobb is a zafír ultimate. Komolyabb hűtőt el tudnék képzelni rajta- még a 26xt ultimate-nek is komolyabb van- és nem butított gddr3-as ramot, hanem 1000mhz-eset, talán most már az MSI is kidobja lassan a passzív 4670-ét. A piros NYÁK miatt nekem jobban tetszik
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
tzsolesz #5437 üzenetére
Tzsolesz, te vagy az én emberem!
Látom a procink is megegyezik, csak az enyém nincs húzva. De ha azt mondod, hogy az segít 1680x1050-ben, akkor megrántom kerek 3 gigára. Már próbáltam, meg se érzi. Azt a procit alapból kiadhatták volna 15-ös szorzóval. Kicsit elkalandoztam.
Én ilyen gamékkal játszanék: cod4, cod5, ut3 a többi meg régebbi, nem annyira gépigényes játék szóval azokban nem kételkedem (silkroad, project torque, far cry 1). Akkor azt mondod, hogy ezekkel elboldogulna a kis HD4670-em 1680x1050-ben? Mondjuk közepes vagy max grafikán élsimítás nélkül?
"Én eddig 3 játékkal játszottam 1680x1050-ben fullon"
A többit nem bírja fullon vagy nem 1680-ban játszol velük?
Crysis, GTA4 nálam felejtős. Crysis eleve nem érdekel, a GTA4-et meg nem low budget gépekhez tervezték. Szóval azt majd egyszer a távoli jövőben, amikor futja majd 4 magos procira meg egy minimum HD4870 szintű videókártyára, minimum 1GB vrammal. Most a monitor vételnek jött el az ideje. -
törölt tag
válasz
tzsolesz #5432 üzenetére
Igaz, off-ba is mehetett volna
Ezenkívül az optimalizációról még annyit, hogy kicsit sem úgy érzem mondjuk egy GRID után, hogy ez egy autóverseny lenne. Csak vetődik az autóm, az ellenfeleké is, nem érzem azt hogy harap a grafika, élesek az akciók... Agyon van csillogattva szerintem ettől szaggat, nagyon zavaró a motion blur, és csak k...ródok faltól falig benne, na kész
Senkinek nem ajánlom! Azonnali uninstall!
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5430 üzenetére
Ezt csináltam, köszi
Pár újraindítás, meg driver sweeper tisztítás megoldotta
Most raktam fel az Undercover-t, már annyi rosszat hallottam róla, hogy idáig vonakodtam, de beigazolódott amit írtak róla! Csúnya a grafika, sőt, randa! Az autók úgy néznek ki mint a ceruzarajzok, 40 FPS-nél is olyan az érzetem mintha szaggatna, ezenkívül unalmas is...
-
zodo
nagyúr
válasz
tzsolesz #5367 üzenetére
Tudjátok,hogy nem értek hozzá,meg nem is érdekel ,de akkor ez is kamu
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #5327 üzenetére
Mire elég..egy 7600GT/1650XT kaliberű kari kihajtásához. Nem akarom elkeseríteni Steelheartot, de egy ~10ks 2600XTvel ugyanott lett volna sebességben, még azzal is erősen CPUlimit lenne..
Más kérdés, hogy ha rászán egy kis zsét procira, lehet javítani a helyzeten, a lap támogatja z 1066os (65nm) C2Dket, így egy viszonylag olcsó, 10ks E2180al már használhatóbb lenne, főleg ha kapna egy 266os BSEL modot. Márpedig ez a legjobb út, mert a 2.66Gn járó E6700 nem olcsó.. -
Steelheart79
csendes tag
-
barnam_
nagyúr
válasz
tzsolesz #5316 üzenetére
Jó az rá, én is felraktam a Sapp. bios-t MSI-re. De lehet hogy nálad nem lenne jó az alacsony 2D órajelek miatt (ugyebár próbáltad, és nem szerette a 165/250 Mhz-t.)
Egyszerűbb ha RBE-vel hozzáadod a "signature" fájlt, erről estefele tudok bővebben írni.Spártai kényelme ellenére szeretem ezt a kolit, ez a 3 félévem itt, meg minden haver, ismerősöm itt lakik
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5223 üzenetére
XP-t és Vistát használok egymás mellett
Valóban igyekeznem kéne biztosra mennem, mert a gépemet apám is használja néha, ezért nem telepítgethetek sűrűn, nehogy ne találjon meg valamit ha ideül
Talán oda nem küldenek el, max ha nagyon illedelmes vagyok, akkor simán nem válaszolnak
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5220 üzenetére
Te is már 64-est hasznász? Végülis legrosszabb esetben átnyergelnék XP-re ha nagyon flash-elni akarok, annyi baj legyen... Én csak kameradrivert szoktam cserélgetni a K800i-n, meg ha meghal valaki telója, elhozza nekem.
Aggregátor: Már nyár óta 32-es Vistát használok, kissebb hibák ellenére meg vagyok elégedve vele.
-
törölt tag
válasz
tzsolesz #5147 üzenetére
Az enyém Ares Radeon 9550 128 MB/128 bit volt, de már a Most Wanted után lecseréltem egy 9500 @ 9700-ra
De végignyomtam vele az Underground-okat is, meg a Max Payne-eket, NFS HP2-őt, szóval azért volt használva rendesen ez is! Aztán a 9700 után jött a 6600GT, aztán arról váltottam X1950Pro-ra, nekem meg az volt a nagy ugrás
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #5090 üzenetére
Neki csak egy játék gyorsításához kellene jobb VGA, de, hogy melyik játékhoz és milyen VGA kevés most neki, arról nem szól a fáma. Az a konfig 512MB RAM-mal még az XP-vel is éppenhogy megbirkózik, sokra a 9600XT-n felül VGA-tól már nem lehet számítani, net, könyvelés még elmegy, meg a tetris.
-
gyiku
nagyúr
-
Mákosmetélt
tag
válasz
tzsolesz #5013 üzenetére
Azért durva hogy 2 darab 2,9 GHz-es mag nem elég neki.. szerintem SC a gagyi mert nem használja
Amúgy érdekes mert trainz railroad simulator 2008 is próbáltam és ott is 50% gpu, a prockomagok kb 60% és 30% volta kihasználva és mégis csak 14-45 fps volt, mikor hogy.
DirectX és OpenGL-ben is merthogy mind2 tudja a játék. Erre valami magyarázat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Viccrovat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- The Crew sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest