- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
alibaba78
őstag
válasz
Vasinger! #4302 üzenetére
De miert cseszte volna el? Ahol emberek dolgoznak, ott mindig lesznek hibak, vagy talan te mindig tokeletesen csinalsz mindent? Nem az osszes 6850 hibas, hanem "csak" egy szeria belole.
A gariztatasra meg gondolhattal volna jo elore, hiszen barmikor belenyulhatsz egy hibas szeriaba, vagy kartyaba. Ezert jo, ha egy potkartyat tartasz otthon.
-
Beri
addikt
válasz
Vasinger! #4252 üzenetére
ez a program annyira terheli a GPU-t mint semmilyen másik játék
Pont ezért kell ezzel tesztelni. Ha furmarkkal sem borul meg és nem is fő fel, mással sem fog. Mondjuk volt már rá példa, hogy fél óra furmark után Borderlands alatt soknak bizonyult a GPU clock, de attól még kategorikusan kijelenteni, hogy a tesztprogram haszontalan, sőt, káros, nem lehet. -
Beri
addikt
válasz
Vasinger! #4246 üzenetére
Én csak azt írtam le, amit az RBE szerint a BIOS-ban letároltak.
Az F2 meg az a verzió volt, amivel olyan veszettül tekertek a ventik.Az a kártya, amit "paffra dob" a furmark, nem jó kártya. Nincs ott semmi medzsik, csak számol a kártya veszettül. Ha elhasal, az bizony instabil.
-
Beri
addikt
válasz
Vasinger! #4239 üzenetére
RBE 1.27-tel csináltam (legfrissebb verzió), arra panaszkodik egyébként, hogy "The problem is that the 4870's (and maybe later) BIOS is 128 kB instead of 64 kB in file size", tehát nem tetszik neki a kisebb fájlméret. Csak annyit módosítottam, hogy 55 fokig 25%-on pörgeti a ventit. Semmi máshoz nem nyúltam (legalábbis ebben a bin-ben).
Az RBE 1.26-os verziója óta támogatott a 68xx (Added (preliminary) support for Radeon HD 6850 and 6870. Everything _should_ work, except for voltage modding.), az 1.27 changelogja szerint a voltage modding is támogatott már.Szerk.: A gyári beállítás szerint is 55 fokig tart az egyenes szakasz ventiszabályzásban. Onnan kezdi el emelni egészen 100%-ig.
-
Beri
addikt
válasz
Vasinger! #4235 üzenetére
Félreértettél, nekem semmi bajom a kártyám tuningpotenciáljával. ~28% plusz alapfeszen nekem elég
Csak az furcsa, hogy ehhez képest a plusz fesz "csak" plusz 10%-ot jelent.
Ha az RBE-vel módosított BIOS működik, akkor olyat tudok adni (csak nem tudom felflashelni windows alól, mert unlockolni kéne a már fennlévőt, ahhoz meg 64bites atiflash kéne, ami nincs), csináltam egyet még tegnap a C-ből: [link] -
DaDy0219
tag
válasz
Vasinger! #4189 üzenetére
Egy másik topicban lsc írta, hogy van új BIOS, ami segíthet a bajon, ehhez kapcsolódóan írtam a hsz.-omat, de ha ezt elolvasod, akkor láthatod, hogy már megvásárláskor a legutolsó bios volt a vga-n, viszont nem említettem, hogy raktam volna rá biost.
Lényeg, hogy a probléma fent áll és, ha valóban memóriahibás a széria, akkor egy sima szoftver javításban nem bízom, ami megoldás lenne az a memória csere, de így csak a garanciáztatás marad. -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Vasinger! #4189 üzenetére
Oké, de milyen hosszú távon, mert van rá 3 év gari, ha 3 év alatt nem szál el akkor szerintem utána se fog, meg azért 3 év múlva szerintem új karink lesz. (de értem, hogy mit mondasz csak én ezt nem feltételezem a gigáról. szerint nem olyan drasztikus az a fesz. emelés)
hát igen ebben igazad van én sem értem, bár ha azért emelték meg, mert annyival jobban melegednek a memóriák akkor viszont nem kis fesz emelésről beszélünk (és itt most saját magam cáfolom meg
). meg kéne nézni, hogy ha lejjebb vesszük a fordulatot akkor jobban melegszik-e, mert ha nem akkor csak a biztonság kedvéért emelték fel és akkor mégis csak kicsit emeltek azon a feszen.
(#4191) rocket: ez érdekes tényleg, de engem most csak az foglalkoztat, hogy végre Crysis-ozhatok és én nem látok játékokban akkora teljesítmény csökkenést.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Vasinger! #4174 üzenetére
Persze használj ATT-t (Ati Tray Tools) csinálsz két profilt az egyik 2D a másik 3D, ha van olyan játék ami régi és nem kell neki a magas órajel akkor annak külön profilt is beállíthatsz.
Kérdés, akkor most sok vagy kevés feszt adtak a memóriának? Szóval melyik biosban magasabb a memória feszültsége?
Ja és érdekes, hogy a hazai oldalon még nem elérhető a bios.
-
calvin20
tag
válasz
Vasinger! #3512 üzenetére
Nálam is hasonló a tünet csak 1x csak visszajön a kép azzal a hibaüzenettel, h "a képernyő illesztőprogram nem válaszolt, de sikeresen újraindult" vagy valami ilyesmi. Vagy ez más lenne?
Játékok alatt néztem az órajelét a memóriájának(Aida64-el). Megnézem GPU-Z-vel is.
-
tomic
addikt
válasz
Vasinger! #3484 üzenetére
Félre értessz!
Nem kell másik topicba mennem.
alibaba78 azért kérdezte mert ő is el szeretné adni a kariát és érdekelné milyen kari mellett döntöttem, hogy ő is könnyebben tudjon dönteni. (gondolom én)
Nem megyek másik topicba kérdezni mert jönnek a piros ill zöld fanok ,hogy ezt vedd mert..... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vasinger! #3172 üzenetére
Ha globális probléma lenne, akkor a Cata Crew-ra érkezett panaszokat sikerült volna reprodukálni. Ezért mondja rocket, hogy írj, mert a reprodukáláshoz adat kell. Az, hogy a fórumba beírsz nem panasz. A rendszerprogramozók nem bújják az game.amd fórumot sem, szóval az a 30-40 ember rossz helyre irkál.
Az AMD a leveleket nézi. [link] - ezt a programot ezért hozták létre. -
-
rocket
nagyúr
válasz
Crysis alatt gyakori a problema, pont tegnap kertem kolcson a Warheadet, hogy megnezzem nalam mit csinal, 1005/1120-on is lefutott a benchmark a Frost palyan ami a problemas resz a leirtak alapjan.
Jatszogattam is vele par orat, semmi gond, ugyhogy megint nem lettunk okosabbak a problema okozojaval kapcsolatban.
-
lsc
nagyúr
válasz
Ezt itt ki és honnan tudja ? Teccik érteni ?
De ettől függetlenül én is írok a gigának már csak azért is...Erről van szó. Esetleg nem lehet hogy az x+1-ik játék felpakolt valamit /dx-et vagy java-t vagy valamit/ami nem tetszik a kártyának ? Nem tudod a wint visszaállítani egy korábbi időpontra ?
-
lsc
nagyúr
válasz
Vasinger! #3163 üzenetére
Nem változtál semmit a 48xx korszakod óta. Mint írod az amd-től vársz megoldást, de azt nem innen fogod megkapni, én nem tudok róla hogy itt lenne valaki a fórumon az amd-től. Természetesen sírni lehet, de attól még nem változik semmi. Amit művelsz az olyan mintha lenne egy Hondád /toyotád .../ valami gonddal és ide írnál a honda topicba hogy hátha valaki megoldja a gondodat.
-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #3163 üzenetére
Eddig a PH foruman es az AMD foruman kb. 35 ember jelezte a problemat, nem tudom honnan jott a 4millio+1ember.
Azert kene kuldjel mert random problemarol van szo, igy minnel tobb adat kell, hogy megoldodhasson."Először is Te kezdted a lekezelő stílust, én meg ugyanúgy reagáltam rá."
Ebben mondjuk igazad van igy visszanezve valoban valaszolhattam volna elsore normalisabb stilusban, ezert elnezest kerek.
#3165:Az eddig leirtak alapjan a stand-by Gigabyte kartyainal jott elo legtobbszor (kb. 35 esetbol 2-3 masik tipus volt), ugye az kizarhato, hogy ez azert lenne mert a Gigabyte adta el a HD6850 kartyak ~90%-at, szoval ezt egyelore keruld el, irom ezt ugy, hogy nekem is az van es semmi gondom
(ez is mutatja milyen "egyszeru" lesz megoldani a problemat.)
-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #3142 üzenetére
"Ahogy mondod. A cégnek kell kaparnia az ügyben, nem nekem. Vagy most nekem kéne nekiállnom forrasztgatni és programozni?"
Nem tud a problemarol mert PH-n irogatsz rola, akkor hogy kaparjon?
Egyik ceg se mondta, hogy forrasztgassal, es programozzal."Ablak. Hülye kérdésre, hülye válasz. Mondjuk onnan, hogy hallott valahonnan valami információt....."
Radio1-ben hallottam, hogy az AMD, a magyar neven ASZPSZ (Alaplapgyartok Szakszervezetenek Problemamegoldo Szervezete), meg a NASA mar tud informaciokat, de titkositottak 2020-ig, igy a WikiLeaks az utolso remeny, megtudjuk mi all a hatterben, de valoszinu, hogy a nap allasanak, UFO-knak es a PCB 6. retegenek koze van a problemahoz.
"Van akinek nincs ennyi ideje, ezért írtam ide."
Amit ma ide irtal abbol 3 cegnek is leirhattad volna a problemat reszletesen.
Exit.
#3143:Sajnos ez nem lekezelo modor (bar csak az lenne), hanem ilyen szintre sikerult nehanyaknak sullyeszteni a topikot a gyerekes nyafogassukkal, es azzal olve tett kezzel varjak megoldodjon a problemajuk.
"Egy fórumon ne várj már mindenkitől egyforma ismeretet és felkészültséget."
Nem varok semmi ilyet, de ha mar segiteni probalnak az emberek akkor a kerdeskre megfelelo valaszokat kene adni.
Velem is volt ebben a topikban (meg elnezve a hozzaszolasokat nem en vagyok az egyetlen), hogy fel napig probaltam segiteni valakinek, aki egyszer nem volt kepes a konkret kerdesekre valaszolni, fel nap utan meguntam. -
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #3138 üzenetére
"Még mindig nem az a célom, hogy tájékoztassam a céget a hibáról"
Ja ertem mar, olbe tett kezzel varod varazscsapasra megoldodjon a problema.
"hanem azt kérdeztem a kedves fórumozóktól, hogy várható e valami fejlemény ezzel kapcsolatban a jövőben."
Hulye kerdesre csak hulyeseget lehet valaszolni.
Honnan tudja itt barki is mi varhato a jovoben?"Milyen alaplapi BIOS-ról és W7-ről beszélsz? Mi köze ennek hozzá? Ha kicserélem a VGA-t megoldódik a probléma."
Ez nem jelenti azt a problemat nem okozhatja amit fentebb irtam.
Na majd talan jovoheten mar okosabbak leszunk, egyelore legyen eleg ennyi.Tudod nekem nincs problemam, megis irtam tobb helyre is az itt masok altal leirt problemak alapjan, es az ugy halad elorefele, de mivel nincs konkretum meg, igy nem tudok irni semmi konkretat.
Mondjuk ez az ovoda ami megy itt (tisztelet a kiveteleknek), elgondolkodtat foglalkozzak-e vele tovabb, vagy sz@rjak ra magasrol, es inkabb ne is olvassam a topikot.#3139: Hagyd a fenebe, egyszer a teliszunetnek is vege lesz
-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #3136 üzenetére
Ird meg le 100x ebbe a topikba hatha megoldodik magatol a problema.
Termesztesen mindenki tudja, hogy minden ceg a PH forumarol tajekozodik a problemakrol, csak most sajnos karacsony van es akik forditanak nekik otthon zabaljak a bejglit.#3136:Az ATi nem tud mit kezdeni az alaplapi BIOS es a Win7 problemajaval, ezert tanacsoltam, hogy talan a megfelelo helyre kene irni, az itteni visitozas helyett.
-
ati2
őstag
válasz
Vasinger! #2335 üzenetére
Nem hiba, mert az energiagazdálkodással meg lehet oldani. Csak felfogás kérdése.
A BSOD az hiba + az össze vissza ugráló IDLE órajel meg bug.Colgate: attól még használja az adobe flash a hardveres gyorsítást, hogy nem tudsz róla, a kártyának ugyanúgy filmnézésnek számít
-
katt777
félisten
válasz
Vasinger! #2088 üzenetére
Nem, ennek ilyen néven kell lennie. Eszerint nálad nincs.
Csak azok veszik összehasonlítási alapnak a defaultot, akik nem értenek a VGA-teszteléshez (és igen, elég sokan vannak), ilyen eredményekkel nem érdemes foglalkoznod. Készíts maxos teszteket, aztán kérj meg valakit, hogy 4 magos procival csináljon ugyanilyeneket, az már számítani fog.alibaba78: Nagyon nagy tévedésben vagy. Ha baj van a rendszerrel (rossz tuning), azt a maxolt beállítások sokkal hamarabb kidobják, mint a defaultok. A kb. pontszám eltérése nem biztos, hogy hibát jelez, mert már egy RAM-időzítésbeli eltérés is más eredményt fog produkálni.
Két azonos processzort még lehet így összehasonlítani, de két különbözőt, főleg egy 2 és egy 4 magost, nem szabad! A VGA-t maximumra kell terhelni ahhoz, hogy biztosan meglegyen a kihajtási szint az említett tesztprogramokban (persze úgy nehezebb villogni akár egy i7-tel is). Ez főleg azért okosabb, mert játékokban is magas grafikai minőséget használsz (gondolom én legalábbis, ha már HD5-os karid van, mert én a 4870-nel is csak úgy játszom). Aki nem tájékozódik megfelelően, és hanyatt-homlok rohan 4 magos procit venni, mert azt hiszi, attól gyorsabb lesz a gépe, játékokban azt fogja látni, hogy csak kidobta a pénzt (roppant kevés kivételtől eltekintve). Szóval én azért is szólok a default tesztek ellen, nehogy oktalanul megkárosítsuk fórumtársainkat.
-
katt777
félisten
válasz
Vasinger! #2043 üzenetére
Mert ezek a tesztek alapból CPU-limitesek a gagyi beállításaik miatt. Én már régóta mondogatom, hogy teszteljünk már maximális felbontásban, összetettséggel, precízióval, AA-gel és AF-gel (Vantage esetében ez az Extreme teszt + AA + AF). Tekintve, hogy ilyen beállításokkal az i7-em 1.6GHz-en elég a VGA-mhoz (igaz, ez még 4870), nem hiszem, hogy különösebb CPU-limited lenne, főleg tuninggal. Márpedig ilyen karival nyilván a játékokat is maxi beállításokkal tolod.
Ennek van gyakorlati haszna, mert VALÓBAN terheli a VGA-t, nem csak farokpótló, mint az értelmetlen 3DMark default pontvadászat, amely távolról sem ad valós képet a rendszerről. Felejtsd el a default szintetikus teszteket!!!
-
Rolesz92
tag
-
Rolesz92
tag
-
válasz
Vasinger! #2011 üzenetére
Csak nehogy az legyen a vége, hogy a vram időzítésein lazítanak.
(#2013) katt777
Azt semmiképp sem követelik, hogy ugyan olyat vegyél, de garanciában csak ugyan olyanra kötelesek kicserélni. (hibátlanra) Ha többször is rosszat kapsz ugyanabból, akkor lehet esetleg más megoldáson gondolkozni. (ha gariban egyszer hibásat kapsz vissza, az szerintem még nem elég hivatkozási alap) -
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #1539 üzenetére
Az biztos az egyetlen kozos pont a HD6850.
Kozben ujra megneztem 6 ember, 7 problemat irt:
5 Gigabyte (nem egy tipus, de mind UD3), 1 ASUS es 1 ABIT alaplap (ehez 2 eve nem volt BIOS frissites)
6 Gigabyte HD6850, 1 Sapphire HD6850
6 Win7 64bit, 1 Win7 32bit
Drivereknel volt minden 10.10, 10.10d, 10.10e (c-t nem irta senki ha jol latom, b az meg XP-hez van)
Jatek ami alatt jelentkezett a problema eleg vegyesen van.Szoval ebbol a mixbol kene megtalalni a problema okozojat, ugy hogy van sok 10000 HD6850 tulajdonos akinek semmi problemaja.
(mivel keves ember erintett jelenleg, az is elkepzelheto siman csak rosszak a kartyak.)Csak azt tudom tanacsolni amit szoktam, forumokra leirva kicsi az esely ilyen problema megoldodjon, irni kell a gyartoknak, mert lehet aki megtudna oldani a problemat, nem is tud meg rola, hogy letezik.
Remelhetoleg nem ebbol lesz vegul a "GSOD Reloaded"
-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #1536 üzenetére
Az igen, dobd ki a kukaba
Nem tudom mibol szurtel le ilyen kovetkeztetest, egyatalan nem biztos a kartyanak barmi koze is lenne a problemahoz.
Azt nem mondom biztosan nincs koze mert keves az informacio, az biztos, hogy azon a forumon par ember (jol szamoltam akkor 5 ember jelzett 6 problemat) panaszkodik.#1537:Erre nem lehet pontos valaszt adni.
1.3volt fole hosszabb idore ne menjel a gyari hutessel,1.35 volton a gyari hutessel, gyari venti szabalyozassal mar 100C korul van a GPU.Szerintem ne eroltesd az 1000mhz-et, nezd meg mennyit megy alapfeszen, lehet a vegen 30mhz-re leszel, ami minimalis teljesitmeny kulonbseg, ami nem eri meg a jelentosebb fesz emelest.
-
GödiAli
tag
válasz
Vasinger! #1526 üzenetére
Wittman írta:
Üdv mindenkinek!
Belefutottam egy jó kis problémába HD6850-el és valami nagy árulás van szoftver oldalon.
A lényeg az, hogy a hiba csak windows 7 x64-en jön ki és nem csak nekem. Már az AMD fórumán többen jeleztük a problémát.
Szóval néhány játéknál Crysis(Warhead is) Battlefield Bad Company 2, Flaming Cliffs 2, CODO... nekem csak a Flaming Cliffs 2 van meg...
A hibajelenség: ezen játékok futtatásakor grafika terhelés alatt pár perc után a videójel megszűnik, stanby-ba kapcsol a monitor, a hang megy tovább kb 10másodpercig, majd eltorzul és befagy, közben a háttértároló dolgozik... a visszajelző LED alapján, majd leáll az is és a számítógépben csak a ventilátorok pörögnek, de nem is kapcsol ki a gép és nem is indul újra, csak reset gomb hatására.
Driver: Catalyst 10.10 mindegyik hotfix-el csinálja, de nekem is 10.10e van jelenleg, ami minden másnál rendben van.
Windows XP x86-on Catalyst 10.10b-t használok és ott nincs ez a hiba jelenség a Flaming Cliffs 2-vel.
Előző vga kártyám Gigabyte HD4850 OC 1GB kártya volt azzal nem volt ilyen hibajelenség windows 7-ben. Mielőtt vga csere volt a Catalyst drivert (10.8-as) leszedtem, csökkentett módban driver takarítás megvolt.
A Catalyst 10.10-es tökéletes működik minden más játékban és vga tesztekben.
Armed Assault II OA tökéletesen fut több órán keresztül is, StarCraft II Ultra grafikán szintén semmi probléma. Csak ezekkel játszok, meg Flaming Cliffs 2 szimulátor amin nálam kijött a hiba.
Grafika tesztrogik Furmark, UH, UT, AVP bench, HAWX 2 bench mind órákon át tökéletesen fut.
Az AMD fórumán többen jeleztük a hibát. Akik jelentették a hibát, azoknak szinte mind Gigabyte HD6850-es kártyája van, de van egy Sapphire HD6850-es jelentkező is már. Azt is megfigyeltük, hogy többségünknek Gigabyte alaplapja van, de van akinek Asus.
Hogy bonyolítsam a dolgot, mindenki megfelelő táppal rendelkezik, én pl. FSP Bluestrom II 500W-os van.
Mindenki próbál rájönni a hibára, tesztelünk is, írtunk az AMD feedback-nek is többen...
Sokaknak az a fura, hogy a grafikai teszt progik simán futnak több órát és több játéknál nincs ilyen hiba jelenség. PL. Metro 2033, FarCry 2, Maffia2, nekem ARMA 2 OA, StarCraft2, ...stb.
Alaplapon legújabb bios, de még ilyen kompatibilitási javítás nincs, ha esetleg erről lenne szó. Bár érdekes hogy, csak win 7--nél van ez a hiba.
Hardver környezet amit használok, bár a profilomban ott van:
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-UD3 rev2.0 bios FKb
CPU: AMD Phenom II X4 965 3,4GHz nincs tuning
Memória: Geil Ultra DDR2 800MHz nincs gyári időzítésen és feszültségen
VGA: Gigabyte HD6850 1GB, nem volt tuning
Táp: FSP Bluestorm II 500W, 30A-es 3,3V és 5V-os ág, 12V-os 20A ág
HDD: 1db Seagate 500GB Sata2
optikai: 1db pioneer dvr-108-as író
Flaming Cliffs 2 szimulátorban jött ki nálam a hiba és csak akkor, ha a szárazföld fölött repülök olyan magasságba, ahol még bőven látszanak a fák, épületek, utak, stb...
Ha tenger fölött repülök akkor nincs probléma...
Próbáltam több állítást a megjelenítés minőségében, de mindegy volt, hogy ha 4XAA 16XAF és SSAA-t használtam, vagy mindent kikapcsoltam. Catalyst AI alapon(teljesítmény).
A vga-integrált HDaudio letiltása se hozott javulást.
A gond ott van, hogy akik ezt a hibát észlelték, azoknak windows XP-n nincs ez a hiba, csak win7 x64 Catalyst 10.10 bármelyik hotfixel.
Szóval megy az agyalás, hogy most win7 hiba vagy Catalyst driver vagy alaplap+vga inkompatibilitás van a dologban.
Szóval várom az okfejtéseket, hátha valaki találkozott ilyen jelenséggel már korábban.
Ha lehet kerüljük az offtopicokfejtéseket, mint hogy a winfos, meg gigabyte fos, meg Ati(AMD) Radeon fos...
HD5970, HD5800, HD4800-as sorozatnál nincs ilyen jellegű hiba, tesztelve...
Abu85 nézz már utána, hogy nem-e tudnak erről a hibajelenségről AMD körben...
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
WittmanAMD FORUM : [link]
-
mepet
addikt
válasz
Vasinger! #1410 üzenetére
Én úgy oldottam meg, hogy a QX9770 miatt nehogy "kevés" legyen az FPS, hogy 2db 6870-est vettem mellé.
Na most akkor itt aztán ki kéne jöjjön az a hatalmas differencia a core2+2csatornás ddr2 vs. i7+3csatornás ddr3 között. Ki is jön: i7: ~28500P Vantage, míg nálam csak ~22500P.
Tehát nálam átlag 50-70fps lesz a legújabb legeslegdurvább játék fullhd-ban full ultrán, míg náluk +25%= 62-87fps. Na aki megmutatja a különbséget a 2 között az 5ms-es monitoromon, azt meghívom egy sörre!
Az én álláspontom az, hogy már egy tuningos E8400-as 2magos mellé is jó vétel egy 6850/6870! Bőven játszható játékok, akkor is ha a kártya nem nyújtja a teljesítményének maximumát. Aztán a jövőben mehet a proci meg alaplap csere. Országunkban a többség úgysem akkor cserél procit meg alaplapot, amikor kevés az fps, hanem amikor épp futja rá.
Itt hivatkoznék a saját kis 5870 tesztemre 3féle core2-vel. -
válasz
Vasinger! #1410 üzenetére
Annak a videónak én NEM hiszek! 100.% hogy begyöpösödött nV-fanok akik teszteltek és még szép hogy a GTX-et hozzák ki győztes ként! Ha nézel bármilyen tesztet 6850.ről legyen az itthoni vagy külföldi mindenhol veri a 1.gigás GTX460.at a 6850.es!
Másik nem alapjáraton kell használni egy QX procit nem azért szorzótár mentes hogy alapjáraton legyen kínozva! Kivétel nélkül minden intel proci megy +50.% tuningot!
És a 6.hengeres AMD meg béka segge alatt van egy Q9550@3800.MHz en járatott procihoz képest! egy Q9550.es proci alapjáraton is jobban teljesít játékban mint a 6.magos AMD! 3800.at meg az összes Q9550.es megy ha normális lap van alatta akkor meg 4000.felett is!
Ha Q9550.be gondolkodsz ahogy elnézem lapot is cserélned kell bár P35.ben is eldöcög 3600.on a Q9550 es! és ott már vidáman kihajtana még 2.db 6850.et is!
-
alibaba78
őstag
válasz
Vasinger! #1259 üzenetére
Nem maradt veletlenul bekapcsolva az ati overdrive a ccc-ben? Ezek a 4850 orajelei.
Vegre update-eltek a gpu observer gadget-et. Igy mar tamogatja a 6800 sorozatot is.
-
Petya2900XT
aktív tag
válasz
Vasinger! #1179 üzenetére
Hát a procihasználatom normális 50% körül van,de a vga kihasználtság nagyobb csatákban leesik náha 70%-ra,pont amikor kéne a kakaó...olyan lehetetlen helyeken droppol le 25fps körülire,ahol szerintem nem indokolja (üres terepen sétálgatva 10marine-nal
) mindezt úgy,h 6870-em van és 1440-be tolnám full-ba...(post process-t nem szeresse sztem
)
Jah és azt nem mondtam,h nem lagg,mivel ezt szinglibe csinálja...(még a szinglit tolom ki először aztán jön a net)
-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #1029 üzenetére
66fok az semmi egy GPU-nak
Kell csinalni egy elmentett replayt, es akkor azzal lehet tesztelgetni barmit.
-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #1027 üzenetére
A GPU-t alapfeszen inkabb 900mhz-en probald
Csintalm AA tesztet F1 2010-el:
SPA 1 koros GP 8. helyrol indulva replayt hasznaltam, szaraz borongos ido:
E8400@3.6ghz, 2GB ram Win7 32bit 1280x1024 16xAF minden max., VGA alaporajelen:
AA OFF
Frames: 6338 - Time: 121350ms - Avg: 52.229 - Min: 43 - Max: 604xMSAA
Frames: 5764 - Time: 121347ms - Avg: 47.500 - Min: 38 - Max: 544xMSAA+MLAA
Frames: 4678 - Time: 120626ms - Avg: 38.781 - Min: 33 - Max: 448xMSAA
Frames: 5572 - Time: 121356ms - Avg: 45.914 - Min: 39 - Max: 538xMSAA+MLAA
Frames: 4571 - Time: 121267ms - Avg: 37.694 - Min: 31 - Max: 43VGA 900/1120:
AA OFF
Frames: 6766 - Time: 121349ms - Avg: 55.757 - Min: 43 - Max: 674xMSAA
Frames: 6406 - Time: 121324ms - Avg: 52.801 - Min: 44 - Max: 614xMSAA+MLAA
Frames: 5171 - Time: 121361ms - Avg: 42.608 - Min: 34 - Max: 498xMSAA
Frames: 6174 - Time: 121307ms - Avg: 50.896 - Min: 42 - Max: 588xMSAA+MLAA
Frames: 5006 - Time: 121277ms - Avg: 41.277 - Min: 31 - Max: 478xMSAA+Edge Detect:
Frames: 5394 - Time: 121327ms - Avg: 44.458 - Min: 35 - Max: 52SSAA es az AAA nem mukodik CCC-bol ebben a jatekban.
Jon majd full HD-ben is, de ma mar tuti nem
-
válasz
Vasinger! #1011 üzenetére
Melyik driver van fent?
Próbáld meg a 10.10e Hotfix Win7 Nov9 Von modded drivert kicsit megvan bütykölve
-
rocket
nagyúr
válasz
Vasinger! #1009 üzenetére
Nem erre, fájl->beállitások->naplozás->szenzor ertekek naplozasa html fajlba
Loggolja a hatterben elindulo alkalmazasokat is, igy latni fogod ha elindul valami amikor az orajel felugrik.Kozben az kiderult, hogy a Flash Player hardveres gyorsitashoz a VGA az UVD orajeleit hasznalja, ami 600/800. (Powerplay orajelejet rosszul irja ADIA64)
-
-
válasz
Vasinger! #996 üzenetére
AMD GPU Clock Tool-t próbáltad már? azzal lehet resetelni a kártya órajeleit!
Sajnos nem tudom hogy 68xx kártyákat felismeri-e a progi mert nem mai progi még 58xx ekhez lett kiadva de egy próbát megér!
Leszedni pedig itt=> AMDGPUClockTool_v0.9.26 tudod! És válaszd benne a Restore Default Clock opciót!
Esetleg még a Sapphire gyári progija!: SAPPHIRE TriXX is lehet jó lenne resetelni a kártyát!
-
Atla
senior tag
válasz
Vasinger! #920 üzenetére
Kicsit viszaolvastam és láttam,h olyan kártyát akartál ami legalább 30% sebességnövekedést ad,erre válaszolt valaki h a 6850-nel meg lesz a 30% FullHD-ban.
Most akkor megvan?
Én is Full HD-ban tolom,nagy problémák nincsenek,de azért
érezhető, h ha szürőket is kapcsolok akkor olyan épphogy játszhatóak a játékok.
PL.: Battlefield BC2,asszem ez a leghúzósabb,ez nem is megy max-on.
F1 2010 a /patch után/ ultra beállitások +2xes simi,már érezhető az alacsony FPS.patch elött ment ultrán is!
SW force unleashed2 na itt is minden MAX-on látotáv is de antialiasing csikot csak félig tornáztam fel,és érezhető volt az alacsony FPS.Na most én attól is félek,h pl.: F12010-ben a DX11 miatt ugyan olyan lassú lesz a kártya,mint
a 4850 DX9-ben.És most gondolok itt az összes DX11-es játékra.
Tehát hiába gyorsabb maga a kártya DX9-ben egy adott játékban,ha DX11-ben a tesszalácio miatt ugyanolyan lassu.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox Series X|S
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Gainward RTX 4080 Phoenix 16GB - 12 hónap garancia
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest