- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
válasz
Vasinger! #25826 üzenetére
Az ún. "OEM gyári cuccot" is azok csinálják, akik a tubusosat, amit a boltban megveszel. A legtrágyább hulladék paszta és az MX4 között ha meg tudsz mérni 5% különbséget, akkor valószínűleg rosszul tetted fel a hűtőt, ahogy az újrapasztázó vérpistimodderek túlnyomó többségének szokása. Érdemes visszaolvasni a topicban, alig van ember, aki sikerrel vette volna ezt az akadályt
-
Beri
addikt
válasz
Vasinger! #25816 üzenetére
sztem még a gyártó sem tudja, hogy mit kennek rá alapból
Akkor hogy kerül rá a paszta? Mindig elfordulnak a gyárban és kivárják, hogy a goblinok összekenjék valamivel?winhate
Ez nagy 5let ... es ha szar az uj driver ami az evek alatt mar nem egyszer lejatszodott ?
Egyszer sem játszódott le. 2011 januárja óta mindegyik verziót használtam a 6850-emmel (sőt, előtte a 4830-ammal és a 4850-emmel is), egyik sem nyitott féregjáratot egy párhuzamos univerzumba, sőt, még csak fel sem robbant tőlük a kártya. -
ledgeri
nagyúr
-
Misua
senior tag
válasz
Vasinger! #15640 üzenetére
Ezzel a Aki hosszú távra tervez nem vesz phenomot, ha mégis az hülye dumával e témában biztos nem leszel a (PH! kedvence)
Meg mutass már egy olyan gazdaságos Inteles procit, melyből 2 magosból 4 magos lesz. Ebből kiindulva a TE logikáddal arra juthatnánk, hogy akinek fölösleges pénze van és nem tud gazdálkodni az Intelt vesz
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
Vasinger! #15635 üzenetére
simán elég a 6870 mellé, a 6850ről nem is beszélve!
bizonyíték, igaz ez nem 6850 teszt, de majdnem egyforma teljesítményű egy 5850el -
Hanok
senior tag
válasz
"A kivételek erősítik a szabályt."
Inkább a GTA IV az ami pont egy kivétel brutál proci igényes cucc. A játékok túlnyomó többségére nem igaz amit írtál egy H.sz.-el feljebb.
"Aki hosszú távra tervez nem vesz phenomot, ha mégis az hülye."
Hasonló dolgokat tolni meg tök értelmetlen nem mindenkinek van pénze i5/i7-re..És ez nem hülyeség kérdése. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Veled ellentétben a világ 99%-a úgy gondolja, hogy egy 6870-et simán kihajt egy Phenom 3,7GHz körül.
"De persze függ attól is a dolog, hogy az ember mivel szokott játszani..."
Aki szarul optimalizát játékokkal játszik, amik inkább a cpu-t használják, nyilván veled ért egyet.Edit: meg persze a felbontástól is függ ugye.
-
Hanok
senior tag
válasz
Vasinger! #15635 üzenetére
"6850-et egy Phenom II x4 nem hajt ki húzva sem."
Ez azért eléggé körülmény függő, azon a szinten ahol meg proci limit van nem téma hogy 72 fps vagy 115 fps van...Csak pénztárca kérdése a dolog.. Ha nincs pénz i5/i7-re elég a Phenom II X4...De annyi többletet kölcséget nem feltétlen ér meg egy i5/i7... -
polonic
félisten
válasz
Vasinger! #10319 üzenetére
Miért, nálad egyáltalán nem működik?
Vagy csak a 300/300-ra gondolsz. Már rengetegszer le lett írva, hogy apróság.
Visszaveszi az órejeleket, tehát nem 775/100-en megy?
Jól működik az energiagazdálkodás, feszültséget visszaveszi?
Játékokban jól teljesít?
Működik a gyorsitás videóknál, flash tartalmaknál?Ha ezekre mind igen a válasz, akkor nem értem mit kell azon a f....on problémázni. Ha még számítana valamit akármiben, pl fogyasztásban, akkor megérteném, de így. . .
-
-
Johnny001
senior tag
válasz
Vasinger! #7131 üzenetére
Hi!
Húzva, 950, 1200-on 4000 pötty körüli az eredmény, de nekem is mindenre elég alapon.
A kártyámon járt már 70-es bios (nem lett 1120 shaderje), tuning 50-es, de maradtam itt is az alapnál, mert tökéletesen megfelel a ventiszabályozás és Trixx-el tudom húzni, ha olyanom van
By.: Johnny
-
polonic
félisten
válasz
Vasinger! #7155 üzenetére
Ez egy olyan hiba, hogy lényegtelen, annak se nevezhető. Akkor lenne ez komoly hiba, ha ezáltal a fogyasztás drasztikusan megemelkedne, de ez nem történik.
Érdekes módom a régi, több mint egy éves windowsomra feltettem az amd drivert úgy, hogy előtte nv kártyám volt és csak uninstalláltam a driverét, és semmi gond nincsen vele. -
alibaba78
őstag
válasz
Vasinger! #5528 üzenetére
Ami erdekes, hogy huzva sem megy szoros fank alatt 85 fole. A hutes nalam csak 25%-on porog max. alaporajeles terhelesnel, huzva 1000/4250-en megy fel 30-35%-ig. Itt mar lenyegesen hangosabb, de nem hagyja tovabbmelegedni a kartyat.
Idovel egy kis por meg rontani fog a helyzeten, leven a full cover hutot nehez takaritani.
-
TTomax
félisten
válasz
Vasinger! #5528 üzenetére
Az pontosan üzemi höfok... 85-ig semmi gond... söt... a gond nem azzal van ha a 85 fokos,hanem azzal ha 2másodperc alatt visszahűl 28fokra... ez öregíti le a kötést a gpu és a pcb között...igazából ezért nem hallnak be a GTX480se sokáig... idle 50fok az felmegy 80-ig aztán fél perc alatt hűl vissza...ezért sem biztos,hogy mindig jó ötlet az aftermarket hűtés... túl gyorsan hűt vissza.
-
MrCsiT
addikt
válasz
Vasinger! #5399 üzenetére
barack1997, 5398 :
" De 1280 ra fölös akkora kártya max egy 1gigás 5770 is elég"
Vasinger! , 5399:
"+1 Igazad van. Szerinte 1280-ra nincs ideálisabb kártya mint a 4850 512"
Uraim!
Számotokra ez biztosan így van, de azért halkan megjegyezném, hogy mikor a 2D - ben fesz.csökkentett 4850 GS GLH 512 MB @4870 -et (550BE x2 @x4 , 3200Mhz -volt mellette, és 4 GB ddr3 ) elcseréltem egy 460 -as (768MB) kártyára, akkor kb. "kisütött a nap" érzésem támadt:
SOKKAL jobban mentek a játékok, nem volt szünet, gondolkodás, lassú töltés, még a szomszéd macskája is szebben nyávogott!..és az apróságról ne is beszéljünk, hogy a 2D-s fogyasztásom esett 20W-t.
(..a 3D-s meg vagy 60W-t)Én már ezeknek nagyon örültem.
..az meg egyáltalán nem biztos, hogy szűrőkkel olyan marhára elég 1280*1024-be egy 5770. ( vagy, ha csak egy 1280*1024-es monitorod van, akkor már nem is kell neked szűrőket használni ?!
)
Most cseréltem el az 5750-em egy 6850-re, és "érdekes", a Crysis (a régi!) "nagyon magas" beállítással eddig nem volt játszható, a 6850-el meg az.
..és,az hogy ha netán vennék egy full HD-s moncsit, arra is elég lenne ?
No itt a +1 az én részemről.. -
wittman
aktív tag
válasz
Vasinger! #5178 üzenetére
A FarCry 2 benchmarkban egy pálya van csak, ami kb 90másodperces, ezt lehet többször(LOP) lefuttatni. Alapból háromszor fut le. Néha nekem is elmegy a 3.-ig, de ott már megcsuklik.
Sapphire, VTX3D. PowerColor-al korábban jelezték ezt a hibát már az AMD fórumán kb másfél hónapja.
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Vasinger! #5084 üzenetére
Tőlem 1 óra 15 perc (Kőbány-Kispest-en van a bolt), engem nem izgat én akár minden nap lenyomom ezt a távot (!busszal!), de én nem viszek haza egy hibás kártyát és szenvedek vele megint. Igen, értem mire gondolsz, én is mindig benzines kannákkal és öngyújtóval megyek a PC boltba ha nem engedelmeskednek.
(#5085) lehel22:
-
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Vasinger! #4949 üzenetére
UP!
Kicsit elszaladt a topik felette:
Én nekem az Istenért nem akar BS-ni FC 2 bench alatt, bár nekem maga játék van fent és a beépített benchet használom, ez baj? Ti melyik pályán teszteltétek és hányszor, mire előjött?
Nekem eddig csak NFS: Shift alatt jött elő, de az is megoldódott F3-C alatt.
Uraim. Tegyük fel beviszem gariztatni, F2 vagy F3-B BIOS-szal a karit, látják hogy fos az adott alkalmazás alatt, így lefrissítik F3C-re. Ott már jó és kész is. Attól még mindig egy hibás VGA-m lesz aminek én iszom meg a levét nem kicsit. Ilyenkor kapnék WTF fejet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vasinger! #4953 üzenetére
A memóriák időzítését megemelték. Valószínűleg így a lapkák közelebb kerültek a gyári specifikációkhoz, vagyis kevesebb termék kap no signal BS hibát. Ezt láthatod. Te úgy tapasztaltad, hogy nálad bevált. Persze kérdés, hogy mennyire tesztelted. Az időzítés változását nem veszed észre, mert a legtöbb program csak az órajelet jelzi ki. Persze valószínű, hogy 1-3%-ot lassult a memória sebessége.
Az F3C-vel az a baj, hogy nem mindenkinek jelent megoldást, mert pl. ott van wittman, akinek továbbra is instabill a terméke.
Gyakorlatilag arról van szó, hogy a Giga vett memóriákat, amelyeket a specifikált paraméter fölött dolgoztat. Ez valakinél jó, valakinél hibás, de megjavul az F3C-re, míg valakinél továbbra is hibás. Hasonló a GPU-tuning. Van egy alapórajel, amit tegyük fel, hogy a gyártó 50MHz-zel megnövelt. Ez valakinél jó, míg a többieknél nem stabil. A gyártó kiadott egy BIOS-t, ami 10 MHz-zel csökkenti az órajelet. Egyre több termék lesz stabil, de van olyan, ami még mindig nem jó. Kb. ehhez hasonlít a probléma.
Szerintem a Giga még mindig az időzítésekkel fog játszani. Ez az egyetlen olyan paraméter, aminek az állítása nem hoz komoly teljesítményváltozást. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vasinger! #4951 üzenetére
A Gigabyte-nak kell elismerni, hogy a termékük nem stabil. Ezt kell náluk elérni. Persze kicsi az esélye, hogy elismerjék. Inkább eldobják a VGA-üzletágat, mert nem hoz a konyhára semmit. Elképzelhető, hogy azon dolgoznak, hogy felmérjék kinek oldotta meg a gondját az F3C BIOS, mert ha sokaknak, akkor kevés költség lenne a gari. Ha csak kevés felhasználónak, akkor több költség lenne elismerni a hibát.
Pedig nem vicces.
Az AMD is gondolkodik rajta, hogy mit tudna segíteni, de az órajelcsökkentés sem megoldás, mert akkor a többi gyártó kártyája is elveszíti az órajelet, aminek semmi értelme, mert nekik nincs hibájuk.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vasinger! #4949 üzenetére
Az AMD azért ad el a Gigabyte-nak chipet, mert a Gigabyte fizet érte. Onnantól kezdve, hogy megvette a terméket, oda használja fel, ahova akarja. Az AMD vállalja a lapkáért a garit, és ha gond van vele kicserélik.
A specifikációk minden partnernek elérhetőek. A végleges dizájnt mindenki megkapja, és az elfogadott komponensek listája is nyilvános minden gyártónak. Aki azonban nem főpartner, vagy kiemelt státuszú, az úgy sem fog OEM szinten szállítani, vagyis nem kötelező a Certified Components listából összeállítani a termékeket. Innentől kezdve mit vársz az AMD-től? Szidják le a Gigabyte-ot, hogy a felhasználták a felvásárolt lapkákat? Ezért fizettek.Egyébként meg tudnák oldani. Visszaveszik a memória órajelét 600 MHz-re és (valószínűleg minden termék) jó lesz, csak egy szépet lassul tőle a kártyád. Ezért mondják, hogy garzitasd le, mert nem tudnak jó memóriákat szerelni a Gigabyte kártyájára szoftveresen.
Ha nincs BS az F3C-vel, akkor annak örülj. Neked szerencséd volt, mert a kártyán a memóriák jól bírják az átállított időzítéseket. Ez volt a célja a Gigabyte-nak a BIOS-sal, csak ahogy a tuningnál is, az egyes GPU-k eltérő órajelen stabilak. Ugyanez igaz a memóriákra. A beszállító hitelesíti a terméket x időzítésre és y órajelre, ettől még a beállított paraméter felett is lehet stabil az adott memória, de nagy valószínűséggel nem lesz stabil az összes. Ugyanez történik, ha tuningolsz. Valaki 50MHz-et tud emelni a memórián és fagy, de van aki 150-200-at is ránt rajta.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Vasinger! #4872 üzenetére
Nem is fogjuk megtudni, hogy mely Giga kártyák vannak rossz ramokkal szerelve. Ahhoz a hibát el kellene ismerni, és kivizsgálás utána dokumentálni kell. Az NV a laptop GPU-k problémáját azért nem ismerte el hivatalosan, hogy ne kelljen dokumentációt készíteni, ebből ugye sokan arra alapoztak, hogy nemcsak a notebookba szánt GPU-k hibásak. Nyilván dokumentálás nélkül az NV ezt sokkal olcsóbban megúszta. Hasonló a Giga helyzete is. Ha dokumentálnak, akkor meg kell nevezni az összes problémás terméket.
Nálunk a referencia hangtalan volt. Az pedig egy ventilátort használ. Nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne ebből a szempontból a termékek között.
(#4873) Dyno: A HD 6850-nél ez nem gáz. Keveset fogyaszt a termék.
-
Nyick
tag
válasz
Vasinger! #4713 üzenetére
Az én véleményem az, hogy megméred frapsal és ha a minimum fps 25-30 alatt van, akkor piszkálod.
Nekem a régi gépen a NFS, 17fps min-el már élvezhetetlen volt. Ezért cseréltem erre.
Ezen 40 alá nem esik fullon 1920x1080. Majd ha jön egy játék amiben már nem éri el a 30 fps-t, akkor megpiszkáljuk, de addigra tudni akarom hol a hatát -
alibaba78
őstag
válasz
Vasinger! #4318 üzenetére
Nem tudom, hogy velekednel a gyartokrol, ha ugy jartal volna, mint en. Igerem, utoljara irom le.
Kezdodott azzal, hogy juniusban csereltem a 4870-et 90-re. A 90-est tul melegnek talaltam (idle:60c, load:80), ezert ujrapasztaztam. Valoszinuleg rosszul raktam ossze, mert felforrt a vrm, es kakukk. Visszavittem gariba. Csereltek, de mivel nem volt masik, igy elhoztam egy gtx275-ot, ami 3d-re valtasnal fagyott, egy ido utan meg mar el sem indult. Ennek a garipapirjat nem talaltam. Sebaj, visszavittem.
Azt mondtak, a kartyanak semmi baja, de mivel 1 napos volt, es mondtam nekik, hogy nalam akkor sem megy, csereltek. Kaptam egy 285-ot, aminek a masodik ventije (gainward 2 ventis verzio) kerregett. Vissza gariba. Kihoztam egy 470-et, amivel az osszes jatekom akadozott. Nem volt pofam visszavinni, igy felraktam az ebay-re. Ha gond van vele, vigye vissza mas (tudom, ez csunya volt). Masik boltban vettem egy 460-at, ami 2 hetig ment, aztan udvozlokepernyonel fagyott. Visszavittem, de mivel azt mondtak semmi baja, ezert csak 20%-kal kevesebbert vettek vissza.
Kaptam egy 6850-est, ami nagyon zajos volt. Bios csere utan is 40%-on jart a ventije, es elegge magas fordulaton. Elviselhetetlen volt szamomra, hat visszament ez is, es most alltam meg a 6870-nel.
-
alibaba78
őstag
válasz
Vasinger! #4307 üzenetére
"Dehogynem hibázok, mindenki hibázik. A hibázással nincsen baj, a többi gyártó is hibázik. A hiba mértékével van baj, jah és azzal a kicsi résszel hogy nem tudják kijavítani.
Itt most nem olyan hibáról van szó, hogy jaj, bebugol egy játék amit egy hotfix-szel ki lehet javítani, hanem sokkal nagyobbal.
Csak egy széria? Nem elég az, ha pont azt vetted?"
Megis mekkorat hibazhat szerinted egy ember, vagy egy ceg, ha mar a hiba merteket emlegeted? Irnotok kene egy levelet az Europai Unionak, hogy ebben a regioban be kellene tiltani a radeon kartyak forgalmazasat, mert akkorat hibaztak, hogy ez mar elfogadhatatlan.
Az pedig, hogy nem tudjak javitani, nos a szoftvert nem csoda, hogy patch-el javitani lehet, ellenben neked van 2, vagy 3 kemeny ev garanciad, amit barmikor ervenyesithetsz, amennyiben gondod van a kartyaval. Ez mi, ha nem arra utal, hogy segitenek javitani a problemat?!
-
vsanyi132
csendes tag
válasz
Vasinger! #4312 üzenetére
Az engem is érdekelne hogy mire érdemes cserélni, max egy 10-est még hajlandó is lennék ráfizetni ha végre jó, működő karit kapok. Ami biztos, akárki gyártja 6850 nem kell.
Arra kíváncsi vagyok, mit szólnak majd ha a komplett gépből csak a kártyát akarom visszaküldeni. Tartok tőle hogy nem mennek bele, és csak akkor hajlandóak garizni ha visszaviszem az egészet. -
polonic
félisten
válasz
Vasinger! #4307 üzenetére
Az AMD kiadta az ajánlást, meg a specifikációkat, amikkel tesztelve lettek, működik normálisan. Az már nem az AMD baja, hogy a gigabyte, a sapphire vagy akárki, fel lehet sorolni az összeset, nem követték ezt az ajánlást. Abu szerint olyan memóriákat választott a giga, meg a többi gyártó, annál a pár kártyánál, ami még ebben az ajánlásban benne sincs. Na most így, szerinted ki hibázott?
Az átszokás meg nekem is nehezen ment, de már sikerül mindenhova AMD-t írni.(#4308) vsanyi132
Nem tudom, milyen messze laksz Esztergomtól. De javasolnám az buszt, vonatot, autót vagy esetleg futárszolgálatot. Ne húzzad ezt, annál később lesz csak megoldva ez a gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- Haditechnika, harcászat
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest