- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
Raktam össze a múlt hónapban egy i7-2600K -procival egy gépet. (persze kipróbáltam) De közel 80e Huf-os árához képest nem estem hasra tőle. Az AMD Phenom II X6 1100T pontosan fele árért szerintem jobb vétel,pedig eggyel régebbi generáció. Ezért mondtam,hogy megvárom a buldózert. Mert hát: AMD smarter choice.
-
jegenye77
addikt
Az első tapasztalat:
Gyári hűtővel alapon,semmi tuning FurMarkal: 85c, Gelid hűtővel 53cnem semmi
Az igaz hogy most 2000-en pörögnek a ventilátorok, de most van akkora hangja mint a gyárinak 39%-os ventivel.Hogy tudnám szabályozni a ventilátor fordulatát?Mert CCC-ben nem engedi.Hiába állítom nem változik semmit.
Előlapi szabályzómon meg nem olyan a csatlakozás. -
-
krisztofer55
tag
Szerintem (most lehet meg fogtok kövezni) az eddigi játékokhoz nincs arra szükség, hogy egy 6870-et fel kelljen még jobban húzni. Nekem az 5850-em minden játékban szaggatás nélkül, max beállításon, üzemelt.
Nézegettem nagyon sok tesztet, mindegyiknél az elfogadható értéken belül volt az fps száma. Azt, hogy a Crysis a havas pályán kinek mennyire szaggat... hát nem hiszem hogy ennek nagy jelentősége lenne. Emlékszem rá, hogy mikor ez volt a "sztár" játék, akkor próbáltak vele maxon játszani egy atom gépen (3xGTX295 stb) és azon is szaggatott. A játék motorja eleve hibás, ezt már nagyon sok helyen leírták.
Ha ennyire visszaveti a konzol a pc-s játékok fejlődését, akkor egy jó ideig nem kell azon izgulni, hogy bármi problémát fog okozni. Persze, most fog majd jönni a Crysis 2, remélhetőleg az új motorral nem lesz probléma, ha meg igen, hát az eddigi videók alapján nem fogok vele sokat veszteni. -
Pala
veterán
Ki tudja, lehet, hogyha 2 napig nyúznám így egy tucat különböző játékkal, akkor előjönne egy-két probléma, nem tudom.... Mindenesetre egy fél óra Crysis és GTA IV alatt semmi gondot nem tapasztaltam.
De nekem inkább működjön stabilan, hűvősen és jó sokáig, így inkább visszaveszem alapra.Vagy esetleg megnézem a Powercolor PCS+ órajelein mit megy (940/1100).
-
Pala
veterán
Úgy néz ki, echte ugyanilyen karit fogok venni én is holnap vagy holnapután, ha megkapom 80k-ért vagy alatta. Ha nem, akkor meg marad a 6870.
Én mondjuk nem félek a referenciahűtőtől, már elmúltak a 4850/4870-es idők, azokon tényleg gagyi hűtések voltak, főleg az egyslotos 4850-en, brrr... De ezek a mostaniak már sokkal korrektebbnek tűnnek. -
alibaba78
őstag
"Van még 2 hetem ,hogy eldöntsem, de szívem szerint megvárnák valamilyen nem rev hűtőst!
Mert ez katasztrófa ! Soha nem volt rev hűtősöm és remélem nem is lesz!"Mi a bajod a reference cooler-rel? Olyan halk, hogy neha azt sem tudom, be van-e kapcsolva a gepem, vagy nincs.
mod.: Uraim, az reference cooler, es nem revision.
-
faranus
aktív tag
hát az tuti hogy nagyon jó de az enyém halk egyáltalán nem zavaró a hang szinte nincs is játék alatt csak ha erősen meg izzasztom és 75% fele jár a venti na akkor van! Kivan rendesen találva hogy játék alatt max 70C és a venti kb 40%körül van és semmi hang ez nagyon jó! Lehet holnap kap egy kis tuningot de még nem szeretném bántani!
Mindenkinek ajánlani tudom több okból!
Elég erős kis kártya a sapphire remek hűtőt rakott rá, annyira nem vészes az ár, keveset fogyaszt, ha nem egy palotában élsz elég rendesen megdobja pár óra játék után a szobahőmérsékletet! (tapasztalatból mondom
Fantasztikus kártya nekem bejön. -
faranus
aktív tag
iPon on 60.067 Ft van mind a kettő! Nagyon nehéz a választás a ref modellt ismerem és az a házon kívül adja le a hőt vagyis bent beszívja és a végén kifújja (ha valaki nem értené és hülyének nézne) VISZONT a másik kártyának elvileg halkabb a hűtése és jobb is valamivel ami elég sokat számít viszont a házba fújja ki a meleg levegőt ami egy kiadós játék után nem 50 fokos lesz! A ref modellt nem húznám szívem szerint de a másikat nyugodt szívvel!
Szerintetek mi legyen??? Bevállaljam az új de bizonytalant vagy a jól ismert régebbit??? -
rocket
nagyúr
Attol meg random barmikor elojohet, barmilyen hiba.
Akar maga a jatek kodja is okozhatja a fagyast.Nalam pl. HD4850 berakasa utan lefagyott a gep, nem nagyon foglalkoztam vele gondoltam veletlen, aztan ujra lefagyott, de ahelyett ide jottem volna az ATi-t es a drivereket szidni, megprobaltam rajonni mi okozhatja, es ez nem volt mas mint a GPU-Z akkori legfrisebb verzioja.
#1762:Terry szerint "Catalyst 10.12 is going to be HUGE"
Ez persze ez sok mindent jelenthet, lehet lesznek benne uj dolgok amik a felhasznalok kb. 0.62%-at erdeklik, vagy maga a driver csomag lesz nagy mert belerakjak az OpenCL drivert is#1767:A release notes nem viccbol van a driver letoltesnel.
-
Vasinger!
nagyúr
Hát én már nem tudom mire gyanakodjak. Kezd bűzleni ez a kártya sok helyről. Utolsó mentsváram a 10.12-es driverben van...
gbors: Valóban, technológiában sok változás nincs, de mégis kettő teljesen különböző kártyáról beszélünk. És hiába nincs sok eltérés, látod miket produkál.
-
alibaba78
őstag
Azert ez kozel sem hasonlit arra, amire a legtobben panaszkodnak, hiszen neked "csak" merevre fagyott. Ez meg lehet proci hiba is. Anno a c2d e6750 procim csinalt ilyet. 3.2ghz-re volt huzva, es kereken 1 ora jatek utan adta be a kulcsot. Minden teszt tokeletesen igazolta, hogy stabil, csak a jatekok nem. A helyedben kiprobalnam alapon is.
-
TTomax
félisten
Miért a 6870CF mennyi?
Egyébként 410 font volt... az úgy kb 130ezer...a tesztek szerint eddig mindenhol erősebb megoldás egy 6870CF,sőt az 5970-nél is erősebb,én kíváncsi vagyok így van-e,mert nem sokon múlt hogy majdnem azt vettem,csak az 1G VRAM tartott vissza...egyébként meg mihez hasonlitsam az 580 jelenleg? A 6870CF szerintem megfelelő "vetélytárs"...(#1121) tomic
Nézz már meg hogy kinek válaszoltam légy szíves mert kissé elnéztél valamit. -
-
Valami akkor ÉRTHETETLEN számomra előtted linkelt be egy tesztet alibaba78 kolléga! Szintén 6870.es karival neki meg több mint duplája az eredménye a tiedhez képest
Pedig neked még erősebb a procid is ahogy nézem i7.ed van nála meg i5-750.ment alapjáraton!
Neked: FPS:26.7 Scores:674 Min FPS:20 Max FPS:30,6
Nála: FPS:66.9 Scores:1685 Min FPS:32 Max FPS:100,9
Valaki tesztelhetne még mert mert ez most nagyon érdekes felállás!
-
rocket
nagyúr
6 orat kellene futtatni a Furmarkot, az mar eleg biztos tavpont lenne 24/7 hasznalathoz.
En nem eroltetnem a Furmarkot, annyit erdemes, hogy belosz egy orajelet kiindulasi alapnak es max. teszteled 1-1.5 orat Furmarkkal, aztan ha stabil akkor jatekok alatt lehet jatszogatni az orajelekkel.
-
rocket
nagyúr
MSI Afterburner 2.1.0 Beta 4 , install utan az MSIAfterburner.cfg-ben at kell irni a EnableUnofficialOverclocking reszt 0-rol 1-re, aztan elinditani a programot, settings->unlock voltage control.
#666:Ami fent van a Gigabyte oldalan.
#668:Azt meg egyelore nem tudom, csak par kort mentem F1-ben.
#669:Idle semmi hangja nincs az uj BIOS-szal, load alatt meg hajnalban amikor nagy volt a csend 45% korul kezdett megjonni a hangja, aztan 67%-nal allt meg ami load alatt egyatalan nem volt hangos szamomra.
-
Ari18
őstag
5850-et még nem hallottam, hogy milyen. Nem szeretem a hangos gépeket, a procimon is egy Z600 csücsül 12cm ventivel, hogy halk legyen. Szóval, ha nagyon zavaró lenne már rég néztem volna valami másik hűtőt rá. Igen, meg vagyok vele elégedve. Hőmérsékletekkel sincsen baj, furmark alatt 78°C a max.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest